aaki 23.02.07, 21:45 personal travelogue of my experiences in krakow www.alfassa.com/poland.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 23.02.07, 21:52 link zródłowy www.alfassa.com/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 23.02.07, 21:56 no po prostu straszne. jakis zyd przyjezdza do Krakowa i nie znajduje w nim Izraela,nawet restauracje nie maja koszernego jedzenia. wstyd panie,zupelny wstyd. co innego jak turysta polski pojedzie do Izraela tam od razu na lotnisku pojawia sie krakowiaczka i krakowiak aby powitac go chlebem i sola,poprowadzic do muzeum polskiej martyrologii a nastepnie mili gospodarze zaprowadza go do polskiej restauracji na pierogi z wieprzowina. THE END Odpowiedz Link Zgłoś
lechu112 Bejzmentowa , ty juz w akcji ))) czupiradlo lubi 24.02.07, 00:35 wrecz kocha pisac na forum u P. Michnika ))) Kto sie czubi ten sie lubi ........ Odpowiedz Link Zgłoś
gdotb Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 23:32 > polskiej restauracji na pierogi z wieprzowina. zapomnialas dodac, ze tenze Polak nie zostanie obrazony w trakcie pobytu w WC zadaniem zaplacenia pol szekla za te 'przyjemnosc'. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 23.02.07, 22:17 no wiadomo co tych chlopcow rajcuje. jakies niemile skojarzenia sprzed wielu lat przychodza mi na mysl. ktos kto pasjonuje sie trupami ludzkimi pachnie sam czyms brzydkim. www.alfassa.com/smt1.html Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 23.02.07, 22:23 szaleni taksówkarze.szary ponury,brudny kraków,który dawno zapomniał o swojej swietnosci w czasach gdy kwitło tu zycie mniejszości zydowskiej. cały obsmarowany antysemickimi napisami, z niby-zydowskimi restauracjami,zniszczonymi cmentarzami.odpychający, nieprzyjemni tubylcy.bazary z handlarzami sprzedajacymi kradzione i zrabowane judaica oraz pamiatki gloryfikujące hitleryzm.tramwaje z czasów okupacji, polacy z psami niczym te esesmańskie z obozów zagłady, i płatna ubikacja. zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 23.02.07, 22:24 aaki napisała: > szaleni taksówkarze.szary ponury,brudny kraków,który dawno zapomniał o swojej > swietnosci w czasach gdy kwitło tu zycie mniejszości zydowskiej. cały obsmarowa > ny antysemickimi napisami, z niby-zydowskimi restauracjami,zniszczonymi cmentar > zami.odpychający, nieprzyjemni tubylcy.bazary z handlarzami sprzedajacymi kradz > ione i zrabowane judaica oraz pamiatki gloryfikujące hitleryzm.tramwaje z czasó > w okupacji, polacy z psami niczym te esesmańskie z obozów zagłady, i płatna ubi > kacja. > zgroza. no prosze najwyrazniej do Kazimierza nie dojechal w tym samym czasie co ja w nim bylam,ale moze nie stac bylo bidaka na taksowke. a do tego jeszcze w tym Krakowie tyle kosciolow katolickich,to juz zupelnie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Trochę optymizmu. 24.02.07, 18:39 Ten fragment jest jednak pozytywny: "...entire community was wiped out by the German army in WWII." Ten pan napisał "German army" a nie na przykład nazis. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu112 aaki tylko nie "wybuchnij" z oburzenia jak ten is 24.02.07, 00:40 islamista "doktor" co sie bomba rozwalil w szpitalu... Bo tak naprawde ( miedzy nami) co koles islamski taki jak ty ma do kosciolow? Luzik , nich sobie bejzmentowa poszczeka , a ty nie musisz sie upackac wtorujac niemocie . ( wspolczuje jej , ze tak cierpi po upadku komuny ale to juz dawno bylo i powinna juz sie otrzasnac ) ) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: aaki tylko nie "wybuchnij" z oburzenia jak t 24.02.07, 15:01 ja ubolewam nad cierpieniami pana alfassy w krolewskim miescie krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Nie przyjeżdżajcie do Krakowa 24.02.07, 15:46 po co nam kłopot? Jdźcie do Niemiec tam was kochaja.I naród kulturalny. Jest czysto, piękniej i bogaciej, a może i w torbę coś dadzą za wyrządzone krzywdy :))). Odpowiedz Link Zgłoś
cepekkolodziej Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 15:51 Najbardziej podobał mi się ten komiks z nazi-herosem Komendantem Klause. Założyłbym się, że to poćciwy i zacny kpt. Kloss. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 18:47 i wygrałbyś zakład, hahahahahaha. szlomo zobaczył tylko to z polski ,co chciał zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 18:53 aaki napisała: > i wygrałbyś zakład, hahahahahaha. > szlomo zobaczył tylko to z polski ,co chciał zobaczyc. I co mu Polacy pokazali,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekkolodziej Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 19:01 pozarski napisał: > I co mu Polacy pokazali,nie? Gościu nawet nie pofatygował się na Wawel. Nie był w kościele mariackim na Rynku. Nie wspominam o Wieliczce. Wielki pomnik ludzkiej pracy i wiary. Uważam, że powinno sie obowiazkowo pokazywać wszystkim Żydom odwiedzajacym Auschwitz-Birkenau. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 19:06 facet miał pewną,z góry ostaloną wizję. Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 19:11 moze tak na terenie obozu zbudowac lotnisko, no przynajmniej pas bitumiczny i juz mamy nowe polaczenie lotnicze np. Tel Awiw - Auschwitz-Birkenau, to powinno ucieszyc wszelkich malkontentow Odpowiedz Link Zgłoś
pissmaker Jeszcze paru takich kretynow 24.02.07, 19:28 I wkurzymy sie wreszcie - rozwalkujemy auszwic i wybudujemy tam supermarket. Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother1 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 19:39 a moze by ich tam zakwaterowac,nie musieli by nigdzie jezdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 00:07 dokladnie tak samo, jak niejaki byle aki zobaczyl z israela tylko to, co chcial zobaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 00:12 moze powiesz gdzie sie negatywnie wypowiadalem o tym co zobaczylem w izraelu tak jak szlomo o polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 00:25 hahahaha.....a gdzie ty sie wyrazales pozytywnie? nic tylko ta biedna arabka na tle merkawy na podrobionym zdjeciu, albo biedne ranione lub zabite arabskie dzieci... aaaa, raz jeden napisales cos o rezerwacie w ein gedi.... powinnam to byla odpowiednio docenic, chloptas, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 00:34 nie jechalem do izraela po to aby wyszukiwac negatywy i ułomności zycia codziennego,które sa w kazdym kraju,a które może cudzoziemiec zauwazyc łatwiej od tubylca.przeciez mogłbym o nich pisac ale po co? nie tego tam szukałem. czym innym jest ocena polityki a czym innym sa wrażenia turystyczne. jezeli pisze na forum to odnosze sie do geopolityki,a nie do wrazaen turystycznych.to ze mi sie podobało ein gedi to nie znaczy ze musi mi sie podobac idf-choc dla ciebie to jest oczywiste. zresztą o artykule szlomo alfassy proponuje porozmawiać z wtrącalskim-jak widac podziela raczej moje niz twoje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 00:43 rozmawiam z wtracalskim. moge cie zapewnic, ze on juz od dawna nie podziela twojego zdania. on juz od dawna kicha na ciebie z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 01:07 czy on kicha czy nie kicha jest mi totalnie obojetne. a także z jakiego kierunku kicha.jego katar jego problem chodzi mi on konkretny wpis. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57921951&a=57975771 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 12:54 no wlasnie..... nie widzisz jak on kicha i sie przy rowniez z ciebie nasmiewa? nie znajduja w jego postach sympatii albo zrozumiania, bo nie ma, on po prostu dobrze wychowany czlowiek, jestes ty i inni mu calkowicie obojetni i drwi z was ile wlezie. ty, dochtorek, to paznokcia jego malego palce u nogi nie dorastasz. pod zadnym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 12:59 przestań juz sapac i sie pocić na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 17:31 no i caly dochtorek w swojej "wielkosci"... a skad ty wiesz ze ja sapie i sie poce??? calkiem wygodnie sobie siedze.... a ty jak? juz jakiegos pacjenta nazwales tlusta krowa dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 17:34 www.youtube.com/watch?v=xOrlaFDNE1s Znalazlem pacjentke dla niego:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 19:48 jeszcze wieksze sapanie !! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 19:49 aaki napisała: > jeszcze wieksze sapanie !! > :/ a spinaker lapie wiatr,aby troche pozeglowac bez wiekszego wysilku:) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 23:48 Gdyby nie holokaust to polaczki by byli dziadami Racja Lodzianko z paszportem konsularnym. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 23:54 scotch me tea who-you Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 23:58 nie podoba ci sie, grzesiu der germanski? mnie sie podoba bardziej, niz gdyby nie holokaust to zionce by byli dziadami... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Ach Danus 26.02.07, 00:03 Jak mi sie wspomni ze znow mam placic na dzieci z getta ktore szyla torby na naboje dla wehrmachtu to mi sie plakac chce.Ale z drugiej strony ciesze sie ze moge wspomuc moja kochana rodaczke to jest mi lzej.Powiedz kto by sie nad toba uzalil jezeli bys nie byla "biednym dzieckiem" holokaustu? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ach Danus 26.02.07, 00:11 Ciebie grzesiu-obwiesiu powinni zaczac pokazywac w polskiej TV - moze dzieki temu w koncu sie uda zliberalizowac restrykcyjna ustawe antyaborcyjna... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ach Danus 26.02.07, 00:18 jezuuuuu, absztyfikant..... genialne..... kupuje u ciebie o tej aborcji... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ach Danus 26.02.07, 00:12 grzesiu der germanski..... nie jestem dzieckiem holokaustu, nie jestem biedna, no i napewno nie potrzebuje twojego uzalania sie. kiedy w koncu zrozumiesz, prymitywie i ciemnoto polska, co ja ci mowie juz od miesiecy i lat? idz sie ucz, bo przynosisz wstyd nawet swojej pipidowce... pisze sie wspomodz, a nie wspomuc, nieuku..... ze cie wstyd nie zje, to ja tego nie rozumiem.... nie ma postu twojego, zeby nie bylo tam bledow... uczyc sie trzeba, prymitywie, uczyc sie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ach Danus 26.02.07, 00:20 hahahaha, w zapale dokopania ci sama zrobilam blad, ale przynajmniej go od razu zauwazylam... :)))) wspomoc oczywiscie, a nie wspomodz... :))))) musze dokopywac bez zapalu, ale wtedy polowa przyjemnosci... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Ach Danus 26.02.07, 00:42 hahahaha, w zapale dokopania ci sama zrobilam blad, ale przynajmniej go od razu zauwazylam... :)))) wspomoc oczywiscie, a nie wspomodz... :))))) musze dokopywac bez zapalu, ale wtedy polowa przyjemnosci... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ach Danus 26.02.07, 00:47 jaaaaaaaasne, grzesiu der germanski..... u ciebie jak i u krystka, w kazdym poscie "palcowki"..... Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 26.02.07, 00:24 polaczkow - masz na mysli zydopolakow? Odpowiedz Link Zgłoś
adnanhasan Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 01:16 aaki napisała: > nie jechalem do izraela po to aby wyszukiwac negatywy i ułomności zycia codzien > nego,które sa w kazdym kraju,a które może cudzoziemiec zauwazyc łatwiej od tuby > lca.przeciez mogłbym o nich pisac ale po co? nie tego tam szukałem. > czym innym jest ocena polityki a czym innym sa wrażenia turystyczne. > jezeli pisze na forum to odnosze sie do geopolityki,a nie do wrazaen turystyczn > ych.to ze mi sie podobało ein gedi to nie znaczy ze musi mi sie podobac idf-cho > c dla ciebie to jest oczywiste. > zresztą o artykule szlomo alfassy proponuje porozmawiać z wtrącalskim-jak widac > podziela raczej moje niz twoje zdanie juz ci twoj kolega forumowy chce lotnisko wyszykowac . Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc Autor: tia666 Data: 24.02.07, 19:11 moze tak na terenie obozu zbudowac lotnisko, no przynajmniej pas bitumiczny i juz mamy nowe polaczenie lotnicze np. Tel Awiw - Auschwitz-Birkenau, to powinno ucieszyc wszelkich malkontentow Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 01:21 lotnisko nie dla mnie. to raczej dla alfassy i jemu podobnych aby do minimum ograniczyć im negatywne wrażenia i traumę jakiej doznają przebywając w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 00:06 pocciwy.... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 00:14 biedaczek szlomo pomy;ił klossa z nazistowskimi oprawcami Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 22:35 Co jakiś Żyd gdzieś tam pie..nie, musicie to natychmiast wchłonąć. Serdecznie współczuję. wtr. p.s. Kraków piękny i ciekawy zdaniem większości izraelczyków, którzy tam byli. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 22:40 wtracalski napisał: > Co jakiś Żyd gdzieś tam pie..nie, musicie to natychmiast wchłonąć. > Serdecznie współczuję. > wtr. > p.s. > Kraków piękny i ciekawy zdaniem większości izraelczyków, którzy tam byli. :))) siemanko balonie fon tracalski. faktycznie ta mosiuniowa powli hopla dostaje,bo nie dosc,ze chlonie jak gabka to co ktos na forum wyprodukuje sama nie biorac udzialu w dyskusji (nieobecni obecni),ale do tego myli jej sie reka z noga i pan z pania. kurcze serdecznie jej wspolczuje,ze tak sie poswieca w imie wyzszego celu badania szerzacego sie antysemityzmu za pomoca papierka lakmusowego. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=57845886&a=57881105 Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Rachelka 25.02.07, 10:12 Rachelka Buźka jak dziura w worku na śmieci Zawsze z niej jakieś paskudztwo wyleci b.f.t. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Rachelka 25.02.07, 19:11 wtracalski napisał: > > > Buźka jak dziura w worku na śmieci > Zawsze z niej jakieś paskudztwo wyleci > > b.f.t. oj balonie fon tracalski a ladnie tak na temat tomusiowej nadawac, choc merytorycznie trudno sie z toba nie zgodzic. czy poza studiowaniem naszych sygnaturek nie macie wspolnie nic wiecej do roboty w sloneczne popoludnia w raju za plotkiem,oj cos kolego musisz szwankowac,chociaz wierszujesz balwanowo podobno tak wspaniale;) uszanowanko R Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: Rachelka 26.02.07, 09:15 i-love-2-ski napisała: > wtracalski napisał: > > > > > Rachelka: > > Buźka jak dziura w worku na śmieci > > Zawsze z niej jakieś paskudztwo wyleci > oj balonie fon tracalski a ladnie tak na temat tomusiowej nadawac, choc > merytorycznie trudno sie z toba nie zgodzic. czy poza studiowaniem naszych > sygnaturek nie macie wspolnie nic wiecej do roboty w sloneczne popoludnia w > raju za plotkiem,oj cos kolego musisz szwankowac,chociaz wierszujesz balwanowo > podobno tak wspaniale;) > > uszanowanko > > R Rachelko, ty rzeczywicie grzeszysz inteligencją. Oj, będziesz ty się w piekle piekła. b.f.t. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 22:46 facet nie jest zbytnio wiekowy(pokolenie powojenne) ale przy wizycie w polsce założył okulary ze szkłami "holocaust" Odpowiedz Link Zgłoś
pulsadenura Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 24.02.07, 22:57 okulary religii holokaustu zaslaniaja oczy na swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 10:26 Nie zasłaniają, ale filtrują i to mocno. Dziwisz się? wtr. Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 10:18 aaki napisała: > facet nie jest zbytnio wiekowy(pokolenie powojenne) ale przy wizycie w polsce z > ałożył okulary ze szkłami "holocaust" Zgadza się. Ale cóż to ma za znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dni kilka shelomo alfassy w strasznej polsc 25.02.07, 10:23 jako że FS to wyłącznie forum zydowsko-polsko-antysemicko-filosemickie to jakieś tam znaczenie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
puls No i islamskiej V kolumny takiej jak ty 25.02.07, 23:33 Jeszcze sie nie rozerwales??? Pas samobojcy islamskiego juz masz ? Odpowiedz Link Zgłoś