Dodaj do ulubionych

EUROPA ma 50 lat!

23.03.07, 13:21
Urodziny juz jutro:

www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,472730,00.html
Co prawda Europa to dama, ale dzisiejsze dam po 50 sa jeszcze calkiem calkiem.

A wiec jako urodzony Polak, naturalizowany Francuz a w koncu Europejczyk
zycze Europie sukcesow!

PF
Obserwuj wątek
    • polani [...] 23.03.07, 14:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bogumilka EUROPA ma 3500 lat ale jak sie francuzik nie 23.03.07, 16:41
        douczyl to trudno. Wiadomo, ze wedlug Francuzow to Europa konczy sie na Renie i
        Pirenejach. A pierwsza cywilizacja europejska to minojska.
        Zdrówka
        • polski_francuz Allez Bogumila 23.03.07, 17:36
          badz troche mila i rusz glowa. Chodzi o wspolnote europejska.

A te 3500 lat to jak liczysz?

PF
          • i-love-2-ski Re: Allez Bogumila 23.03.07, 17:48
            polski_francuz napisał:

> badz troche mila i rusz glowa. Chodzi o wspolnote europejska.
            >
            > A te 3500 lat to jak liczysz?
            >
            > PF

he,he juz widze to birthday party,kto na diecie a kto ciasteczka szamie. ta
            europa jednak jest smieszna,chociaz tak sie stara pokazac jako postepowy twor.
            no coz wypada zyczyc "happy birthday" i miec nadzieje,ze po 50 zmadrzejecie,bo
            ladni jestescie a wiec teraz czas na dorastanie:)
            • ariadna-enta Re: Allez Bogumila 23.03.07, 18:18
              ty się rachela zdecyduj w końcu czyś Polka,a więc jak by nie było Europejka
              czy Amerykanka całą gębą.
              Bo chyba sama nie umiesz się określić.
              • i-love-2-ski Re: Allez Bogumila 23.03.07, 18:27
                ariadna-enta napisała:

> ty się rachela zdecyduj w końcu czyś Polka,a więc jak by nie było Europejka
                > czy Amerykanka całą gębą.
                > Bo chyba sama nie umiesz się określić.

okreslaja sie tylko homusie,ja wiadomo obywatelka swiata i czesciej mieszkam za
                woda gdzies daleko od europy,ale tym niemniej obchodze wasze urodziny,bo mam
                zawsze ochote pobalowac:)
                • ariadna-enta Re: Allez Bogumila 23.03.07, 20:53
                  tylko szampana za dużo nie pij jak będziesz balować
                  głowa od tego ciężka.))
                  • i-love-2-ski Re: Allez Bogumila 23.03.07, 21:02
                    ariadna-enta napisała:

> tylko szampana za dużo nie pij jak będziesz balować
                    > głowa od tego ciężka.))

ja szampana o 4pm,czys ty sie szaleju opila? ja czekam na me dziecie,ktore
                    zjezdza ze swiata i co najwyzej moge w czasie postu herbatke se chlapnac a nie
                    wyskokowe. poza tym ja sie zawsze dobrze bawilam bezalkoholowo,co wiadomo czyni
                    ze mnie zla polke:))
            • bogumilka 3500=2000+1500 pne 23.03.07, 23:10
              Cywilizacja minojska pierwsza wysoka cywilizacja europejska z osrodkami na
              Krecie, Therze.
              Upadla wskutek najazdu barbarzynskich plemion inoeuropejskich po oslabieniu
              przez kataklizm (wulkan).
              zdrówko
      • polski_francuz Czemu nie 23.03.07, 17:47
        Ale jak bedzie szaria, to zabronia homoseksualnych rodzin. Ze juz nie mowie o
        propagowaniu uczciwosci poprzez ucinanie rak zlodziejom.

Jedyne co mi sie w szarii niepodoba to zakaz alkoholu. Tu bym sie zastanowil.

Ale, z drugiej strony 72 dziewic w raju to nagroda dosc interesujace.

No wiec, mate, po zastanowieniu, czemu nie...

PF
        • caesar_pl [...] 23.03.07, 18:16
          • i-love-2-ski [...] 23.03.07, 18:38
            • caesar_pl Re: Czemu nie 23.03.07, 19:20
              Chadziaj,Slazacy tak jak i Bawarczycy sa katolikami.
              • i-love-2-ski Re: Czemu nie 23.03.07, 19:22
                caesar_pl napisał:

> Chadziaj,Slazacy tak jak i Bawarczycy sa katolikami.

widac jakimi cezarku,oj widac jakimi. wy tam macie swoja wlasna wersje
                katolicyzmu,ba religii jako takiej,co zawsze bylo widac poczawszy od zakonow
                krzyzackich a skonczywszy na historii wspolczesnej:)
    • l.o.r.t.e.a Po setkach lat wojen politycznych, dynastycznych, 23.03.07, 22:01
      ekonomicznych i ideologicznych, Unia jest wielkim sukcesem Europy. Jest też
      dowodem, choć zabrzmi to nieco rasistowsko, że w dziedzinie projektów
      politycznych, Europoa nadal jest awangardą Świata i wytycza ścieżki którymi z
      kilkusetletnim opóźnieniem będą podążały inne kontynenty.

Życzenia wszystkim Europejczykom.
    • splitme Re: EUROPA ma 50 lat! 23.03.07, 23:06
      A po 50-tce z gorki ,... Wlasciwie "pod gorke" ,... Zreszta co ja ci bede
      tlumaczyl , mate , sam wiesz jak to jest jak sie ma mloda zone i podrostka
      corcie , (ja na dokladke juniora) ,... Kto nas zrozumie ??? ,...
      ==============================================================================
      Urodziny juz jutro:

• jorl -2- 23.03.07, 23:30
      i-love-2-ski napisała:

> ariadna-enta napisała:
      >
      > > tylko szampana za dużo nie pij jak będziesz balować
      > > głowa od tego ciężka.))
      >
      > ja szampana o 4pm,czys ty sie szaleju opila? ja czekam na me dziecie,ktore
      > zjezdza ze swiata i co najwyzej moge w czasie postu herbatke se chlapnac a nie
      > wyskokowe. poza tym ja sie zawsze dobrze bawilam bezalkoholowo,co wiadomo czyni
      > ze mnie zla polke:))

To ja tez zly Polak. Tez nie pije. Nie to ze kompletny abstynent ale zwlaszcza
      jak jestem z dziewczyna to ani kropli.
      Sprawnosc przede wszystkim.
      Cos pasujemy do siebie droga -2-.
      Tylko czemu taka jestes antyzydowska!
      Pozdrowienia

• i-love-2-ski Re: -2- 23.03.07, 23:52
        jorl napisał:

>
        > Cos pasujemy do siebie droga -2-.
        > Tylko czemu taka jestes antyzydowska!
        > Pozdrowienia
        >

he,he juz ja bym cie uzdrowila sugar daddy,przede wszystkim zagonilabym cie do
        roboty bo widze,ze masz typowe 2 lewe rece a chlop ,ktory nie potrafi wbic
        gwozdzia w sciane jest tyle samo wart co nasz chora cenzorzyca:)

wycinaj kropa ino szybko bom antyzydowska.
    • aaki że co proszę???? 23.03.07, 23:34
      a przedtem to co było?
      • i-love-2-ski Re: że co proszę???? 23.03.07, 23:48
        aaki napisała:

> a przedtem to co było?

pogieta kropka z nozycami. tej juz dzisiaj odbija jak danie:)
    • splitme Re: EUROPA ma 50 lat! 23.03.07, 23:52
      Spadam - nie rajcuje mnie jak odpowiadan na posty ktore gina bez sladu ,...
      Tak sie sklada rachel ze moje dzieci z drugiego podejscia sa mlodsze o rok w
      wypadku wnuczki z corcia i 3 lata wnuczka z juniorem - Anyway , bez nich usechl
      bym z nudow na bocznicy zgredow z disability gdyby nie junior i moja 13-tolatka
      bo gdyby nie ona i jej kolezanki nie wiedzial bym gdzie jest basen z atrakcjami
      w miasteczku nie wspominajac o jej kolezanek rozwiedzionych mamach :))) ,...
      ale nic tak nie odmladza jak dzieci:))
      • i-love-2-ski Re: EUROPA ma 50 lat! 23.03.07, 23:54
        splitme napisał:

> Spadam - nie rajcuje mnie jak odpowiadan na posty ktore gina bez sladu ,...
        >
        nie wiem co idiotce sie nie podobalo,chyba fakt,ze rozmawiamy o dzieciach i
        mlodosci. ta pogielo dzisiaj jak jej totumfacka dane,ktora jak wiadomo w kazdym
        wpisie lzy polskie ofiary wojny. czas spadac bo wesolo tu jak na stypie.
        • splitme Re: EUROPA ma 50 lat! 24.03.07, 00:10
          Daj im dosc powroza a sami sie powiesza , zio-dupki zapominaja ze na wolnym
          rynku vacum ma krotkie zycie ,...
          =============================================================================
          nie wiem co idiotce sie nie podobalo,chyba fakt,ze rozmawiamy o dzieciach i
          mlodosci. ta pogielo dzisiaj jak jej totumfacka dane,ktora jak wiadomo w kazdym
          wpisie lzy polskie ofiary wojny. czas spadac bo wesolo tu jak na stypie.
      • polski_francuz O to to 25.03.07, 20:47
        watek zboczyl co prawda. Ale ja za nim. Ja tez lubie do szkoly corki chodzic.
        Raz, ze dobra uczennica a dwa, i przede wszystkim, te mamy!

PF
    • jorl -2- 24.03.07, 21:07
      i-love-2-ski napisała:

> jorl napisał:
      >
      > >
      > > Cos pasujemy do siebie droga -2-.
      > > Tylko czemu taka jestes antyzydowska!
      > > Pozdrowienia
      > >
      >
      > he,he juz ja bym cie uzdrowila sugar daddy,przede wszystkim zagonilabym cie do
      > roboty bo widze,ze masz typowe 2 lewe rece a chlop ,ktory nie potrafi wbic
      > gwozdzia w sciane jest tyle samo wart co nasz chora cenzorzyca:)
      >
      > wycinaj kropa ino szybko bom antyzydowska.

Wlasnie w moim hotelu w ktorym stacjonuje zwykle pojawil sie internet.
      Dziewczyna na dzisiaj zalatwiona, przyjdzie rano do poprawki, akurat z nia mam
      taka umowe wiec troche czasu i trzeba cos na forum popisac.
      Z tymi pracami rzemieslniczymi to az tak zle ze mna nie jest. Pamietam droga -2-
      wyliczalas narzedzia jakie mam przywiezc na roboty do Ciebie.
      Chcialas miedzy innymi kolki rozporowe. Moge Tobie sluzyc tylko jednym. Ale
      wielokrotnego uzycia. Moze byc?
      Z tym jezdzeniem na roboty to tez troche dziwne. Od kiedy jezdzi sie z Niemiec
      do Polski na roboty? Normalnie bylo odwrotnie. Nawet byly lapanki do tego
      wymyslone dosc niedawno. Ale tez i dobrowolne.
      A teraz troche TV bo w domu nie mam wiec podkradam ogladanie w hotelach. Abym
      choc troche byl na biezaco. W obrazkach.
      Pozdrowienia

• i-love-2-ski Re: -2- 24.03.07, 21:31
        jorl napisał:

>
        > Wlasnie w moim hotelu w ktorym stacjonuje zwykle pojawil sie internet.
        > Dziewczyna na dzisiaj zalatwiona, przyjdzie rano do poprawki, akurat z nia mam
        > taka umowe wiec troche czasu i trzeba cos na forum popisac.
        > Z tymi pracami rzemieslniczymi to az tak zle ze mna nie jest. Pamietam droga -2
        > -
        > wyliczalas narzedzia jakie mam przywiezc na roboty do Ciebie.
        > Chcialas miedzy innymi kolki rozporowe. Moge Tobie sluzyc tylko jednym. Ale
        > wielokrotnego uzycia. Moze byc?
        > Z tym jezdzeniem na roboty to tez troche dziwne. Od kiedy jezdzi sie z Niemiec
        > do Polski na roboty? Normalnie bylo odwrotnie. Nawet byly lapanki do tego
        > wymyslone dosc niedawno. Ale tez i dobrowolne.
        > A teraz troche TV bo w domu nie mam wiec podkradam ogladanie w hotelach. Abym
        > choc troche byl na biezaco. W obrazkach.
        > Pozdrowienia
        >

oj jorlus,rzeczywiscie takiego chlopa jak ty to nic tylko w ramki oprawic i
        podziwiac kolek rozporowy,jedyne sprawnie dzialajace narzedzie w twym ciele.
        czlowiek chyba musialby byc mocno wyglodzony aby takiego cudaka z hotelu 3
        kategorii do siebie do domu wpuscic na cokolwiek. widzisz skarbie ja nie siedze
        po hotelach bo mam inne mozliwosci i inne gusta,na szczescie, a tobie zycze
        dorosniecia bo te opowiesci niedopieszczonego inzynierka sa rodem z X-rated
        filmiku dla tych co zeby potracili bo o nie nie dbali w mlodosci. wez ty nabierz
        troche klasy bo nie kazdy jest twoja dzidzia platna od numerka,ktorej wystarcza
        slabo doprane przescieradla w twoim hoteliku-burdeliku.
        • jorl Re: -2- 24.03.07, 21:38
          i-love-2-ski napisała:

> oj jorlus,rzeczywiscie takiego chlopa jak ty to nic tylko w ramki oprawic i
          > podziwiac kolek rozporowy,jedyne sprawnie dzialajace narzedzie w twym ciele.
          > czlowiek chyba musialby byc mocno wyglodzony aby takiego cudaka z hotelu 3
          > kategorii do siebie do domu wpuscic na cokolwiek. widzisz skarbie ja nie
          siedze
          > po hotelach bo mam inne mozliwosci i inne gusta,na szczescie, a tobie zycze
          > dorosniecia bo te opowiesci niedopieszczonego inzynierka sa rodem z X-rated
          > filmiku dla tych co zeby potracili bo o nie nie dbali w mlodosci. wez ty
          nabier
          > z
          > troche klasy bo nie kazdy jest twoja dzidzia platna od numerka,ktorej
          wystarcza
          > slabo doprane przescieradla w twoim hoteliku-burdeliku.

Dlaczego zaraz hotelik? To jest hotel Orbisu. Naturalnie sa lepsze ale Orbis
          jakies minimum ma.
          Kolek rozporowy? Najlepsza czesc mojego ciala droga -2- to jest moj mozg. To
          mowie zawsze dziewczynom!
          Pozdrowienia
          • i-love-2-ski Re: -2- 24.03.07, 21:45
            jorl napisał:

>
            > Dlaczego zaraz hotelik? To jest hotel Orbisu. Naturalnie sa lepsze ale Orbis
            > jakies minimum ma.
            > Kolek rozporowy? Najlepsza czesc mojego ciala droga -2- to jest moj mozg. To
            > mowie zawsze dziewczynom!
            > Pozdrowienia

nie lubie hoteli i nigdy z nich nie korzystam,chyba,ze musze. nie maja duszy sa
            tylko przystania dla tych co przelotem lub sa bezdomni. a jesli chodzi o twoj
            mozg to chyba jakas pomylka,jakby dzialal to bys tych glupot nie wypacal na
            forum co wpis. w pewnym wieku czas dorosnac,nawet jesli to przykre. zachwalanie
            swoich narzadow rozrodczych nie kazdego rajcuje,w kazdym razie nie rajcuje
            tych,ktorzy nie biora oplaty za zyciowe przyjemnosci,bo nie musza inzynierku.
            nie kazdy sprzedaje tego typu serwisy innym,chyba rozumiesz o co mi biega. na
            przyszlosc jesli chcesz rozmawiac to por favor nie nawijaj o swych parametrach
            oddolnych,te mnie nie interesuja.
      • splitme Re: -2- 24.03.07, 21:59
        Jorly my friend , musze ci powiedziec ze znalem kiedys takiego Casanowe jak ty
        w moim internacie (liceum plastyczne) nijakiego Macka z Gorzowa znanego z jego
        bla bla z podbojow miejscowych pieknosci , o ktorych nam opowiadal po powrocie
        z miasta i dawal nam wąchac jego ciuchy jako dowod jak jego renia pachniala ,
        to bylo w '66 , jego kosztowala go to kilkanascie zlotych , ktore zainvestowal
        w pare butelek tanich perfum ,... Jego "podboje" skonczyly sie jak go jeden z
        naszych kolegow zlapal go po kilku miesiacach szpanowania jak sie perfumuje
        przed internatem jedna z paru butelek ktore mial schowane w kryjowce , kilka
        metrow od internatu ,...

Zeby nie byc goloslownym , 3/4 ren ktore ja poznalem w tym czasie , wczesniej
        poznaly innego kolege , niepozornego konusa , pozniej znanego ping-pongisty w
        Polsce , cnotka w naszym mniemaniu , ktory nigdy nie szpanowal ,...
        Dziewczyna na dzisiaj zalatwiona, przyjdzie rano do poprawki, akurat z nia mam
        taka umowe ,...
    • stranger.pl Masońska Europa ma juz 50 lat:(( 24.03.07, 21:42
      Moja Europa czyli moja cywilizacja (grecka filozofia, rzymskie prawo,
      chrześcijaństwo) ma już blisko 3 tysiące lat:)
    • jorl -2- 24.03.07, 21:56
      i-love-2-ski napisała:

> nie lubie hoteli i nigdy z nich nie korzystam,chyba,ze musze. nie maja duszy
      sa
      > tylko przystania dla tych co przelotem lub sa bezdomni. a jesli chodzi o twoj
      > mozg to chyba jakas pomylka,jakby dzialal to bys tych glupot nie wypacal na
      > forum co wpis. w pewnym wieku czas dorosnac,nawet jesli to przykre.
      zachwalanie
      > swoich narzadow rozrodczych nie kazdego rajcuje,w kazdym razie nie rajcuje
      > tych,ktorzy nie biora oplaty za zyciowe przyjemnosci,bo nie musza inzynierku.
      > nie kazdy sprzedaje tego typu serwisy innym,chyba rozumiesz o co mi biega. na
      > przyszlosc jesli chcesz rozmawiac to por favor nie nawijaj o swych parametrach
      > oddolnych,te mnie nie interesuja.

A ja uwazam ze te pisaniny o Zydach na tym forum sa duzo gorsze jak moje
      najgorsze, Stek glupot antyzydowskich, bez ladu i skladu.
      A te moje posty o panienkach widze ze sie ciesza wielka poczytnoscia. Tez i u
      pan droga -2-.
      Jak Kropka kasowala to byl wielki placz na forum.
      Mysle tez ze dla niektorych dalo to troche do myslenia. A ja mam belfrowska
      nature. No i wprawiam sie do pisania ksiazki.

Ale musze dopasc felusiaka. Juz nie panienkach. Toczylem z nim wlasnie mala
      potyczke na innym forum. I teraz musze sie przylozyc. Do tego potrzebuje jednak
      kilka godzin.. Na to aktualnie nie mam czasu a wiec dla odzydowienia forum moje
      panienki.
      Acha, Ty mi moich panienek nie obrzydzisz. Naprawde.
      Pozdrowienia
      • i-love-2-ski Re: -2- 24.03.07, 22:05
        jorl napisał:

>
        > A ja uwazam ze te pisaniny o Zydach na tym forum sa duzo gorsze jak moje
        > najgorsze, Stek glupot antyzydowskich, bez ladu i skladu.
        > A te moje posty o panienkach widze ze sie ciesza wielka poczytnoscia. Tez i u
        > pan droga -2-.
        >

moj drogi pisanie o zydach to akurat tematyka forum FS,pisanie o swych
        rozrosnietych .. to chyba lepsze na forum towarzyskie,a powodzenie fakt faktem
        masz jak tramwaj w Boze Narodzenie,gdzie kazdy z karpiem pedzil do domu.
        czlowieku nie praw sam sobie komplementow,bo to jeszcze gorsze niz te twoje
        paramatry na metry.
      • splitme Re: -2- 24.03.07, 22:43
        Zdawalo ci sie ze cos toczysz z felusiakiem , ale probuj !!! Felusiak ma swoje
        soft spots , czego nie zauwazyles , felusiak ma rowniez swoje zdanie jak kazdy
        z nas , ale nie dla kazdego - Znajac go z tej strony po kilku latach utarczek
        nim z roznym rezultatem moge ci powiedziec facet ma swoje zdanie , ma rowniez
        swoje forum gdzie sie nie zalapiesz i poprzeczke ciut wyzej niz ty ,...
        Ale musze dopasc felusiaka. Juz nie panienkach. Toczylem z nim wlasnie mala
        potyczke na innym forum ,...
        • jorl o felusiaku 25.03.07, 10:55
          splitme napisał:

> Zdawalo ci sie ze cos toczysz z felusiakiem , ale probuj !!! Felusiak ma
          swoje
          >
          > soft spots , czego nie zauwazyles , felusiak ma rowniez swoje zdanie jak
          kazdy
          > z nas , ale nie dla kazdego - Znajac go z tej strony po kilku latach utarczek
          > nim z roznym rezultatem moge ci powiedziec facet ma swoje zdanie , ma rowniez
          > swoje forum gdzie sie nie zalapiesz i poprzeczke ciut wyzej niz ty ,...

felusiaka "znam" od wielu lat. I najpierw z innego forum. Przed paru dni tamze
          zmusilem go do odszczekania. Twierdzil ze ja w czyms nie mam racji, podal do
          tego linki na poparcie swojej tezy i sie okazalo ze to wlasnie JA mam racje.
          Najpierw nie chcial sie do bledu przyyznac wiec zaczelem kopiowac moj post pod
          wzrastajacymi numerami. Zorientowal sie ze bede liczyl jak co to do i miliona
          postow (tych samych) i wyksztusil ze sie pomylil.
          Co prawda krecil jeszcze jak baba ale przyznal. Bo bylo naprawde czarno na
          bialym.
          Felusiak duzo nie wie. Liczy tylko pieniadze Swiata a nie rozumie sie na
          REALNEJ gospodarce. Zreszta jest to popularne na tym forum tez.

Prawda felusiak? Czy podac link?
          Pozdrowienia
          • splitme Re: o felusiaku 25.03.07, 18:17
            Nie gadaj :))) Nie wierze ,... Prove it !!!
            i wyksztusil ze sie pomylil. Co prawda krecil jeszcze jak baba ale przyznal.
    • andrzej.sawa Re: EUROPA ma 50 lat! 25.03.07, 15:25
      Jaka Europa,tylko Unia Europejska.A co to za wiek w kategoriach historycznych.
      Prawdziwa Unia,czyli I Rzeczpospolita przetrwała ponad 400 lat.
      • wrocek2015 Szwedzi i ich Gripen !!!!! 25.03.07, 19:36
        Kłopoty z samolotem bojowym Gripen
        14:23, 22-03-2007

(ostatnia modyfikacja:14:23, 22-03-2007)

Szwedzkie siły zbrojne mają poważne kłopoty ze swym podstawowym samolotem
        bojowym Gripen, który okazał się niedostatecznie nowoczesny i nie jest w stanie
        wypełniać stawianych mu obecnie zadań - poinformował w wydaniu czwartkowym
        dziennik "Svenska Dagbladet".

Gazeta powołała się na informacje własne oraz na doniesienia szwedzkiego
        magazynu "Ny Teknik" ("Nowa Technika").

Naczelny dowódca szwedzkich sił zbrojnych Hakan Syren domaga się
        zmodernizowania przynajmniej 31 maszyn podstawowego modelu A/B, by mogły one
        uczestniczyć w międzynarodowych misjach. W tym celu należy je przebudować do
        standardu najnowszego modelu C/D. Koszty takich prac nie są na razie dokładnie
        znane, ale będą to miliardy koron (setki milionów euro).

Według "Ny Teknik", również ta najnowsza wersja Gripena będzie musiała zostać
        zastąpiona przez unowocześniony wariant E/F. Według szwedzkich mediów, wnioski
        takie zawiera tajny raport, przekazany przez siły zbrojne rządowi szwedzkiemu.

Jak twierdzą autorzy publikacji w "Ny Teknik", by doprowadzić latające dzisiaj
        Gripeny do kolejnych ich wcieleń - czyli modeli C/D i E/F - muszą one otrzymać
        nowe podkadłubowe zbiorniki paliwa, urządzenia do tankowania w powietrzu oraz
        dużo mocniejsze silniki. To ostatnie łączy się z koniecznością przebudowy i
        wzmocnienia całego niemal kadłuba. Nowe silniki są niezbędne dla zwiększenia
        udźwigu uzbrojenia. Należy również dostosować pokładowe radary do standardów
        NATO oraz zabudować w samolotach systemy łączności satelitarnej.

• jorl Re: Szwedzi i ich Gripen !!!!! 25.03.07, 19:40
          wrocek2015 napisał:

> Kłopoty z samolotem bojowym Gripen
          > 14:23, 22-03-2007
          >
          > (ostatnia modyfikacja:14:23, 22-03-2007)
          >
          > Szwedzkie siły zbrojne mają poważne kłopoty ze swym podstawowym samolotem
          > bojowym Gripen, który okazał się niedostatecznie nowoczesny i nie jest w stanie
          >
          > wypełniać stawianych mu obecnie zadań - poinformował w wydaniu czwartkowym
          > dziennik "Svenska Dagbladet".
          >
          >
          > Gazeta powołała się na informacje własne oraz na doniesienia szwedzkiego
          > magazynu "Ny Teknik" ("Nowa Technika").
          >
          > Naczelny dowódca szwedzkich sił zbrojnych Hakan Syren domaga się
          > zmodernizowania przynajmniej 31 maszyn podstawowego modelu A/B, by mogły one
          > uczestniczyć w międzynarodowych misjach. W tym celu należy je przebudować do
          > standardu najnowszego modelu C/D. Koszty takich prac nie są na razie dokładnie
          > znane, ale będą to miliardy koron (setki milionów euro).

Ale do obrony Szwecji sie nadaja prawda? No chyba ze Szwedzi chca razem z USA
          jezdzic po Swiecie i napadac inne kraje. Wtedy naturalnie musza zrobic kompatybilne.
          Ale moze nie musza? Bo Polacy ich wyrecza. Polska ma takie kompatybilne (chyba).
          Tylko cos pilocy nie tacy podobno. I zaplecze tez szwankuje. Ale samoloty stoja.
          Nie wszystkie ale zawsze.

Pozdrowienia
    • jorl splitme 25.03.07, 19:43
      splitme napisał:

> Nie gadaj :))) Nie wierze ,... Prove it !!!
      > ==============================================================================
      > i wyksztusil ze sie pomylil. Co prawda krecil jeszcze jak baba ale przyznal.

Dam szanse felusiakowi. Poczekam pare dni, niech sie tutaj podpisze ze ja nie
      klamie.
      Chociaz mimo ze codziennie buszuje na forum jeszcze sie tutaj akurat nie odezwal.
      Mamy czas, prawda felusiak?
      A tam napisalem nastepny post. Mysle ze fajny, felusiak.
      Pozdrowienia
      • polski_francuz Co wy tak 25.03.07, 20:29
        na felusiaka.

Ma swoj charakter. Na Zydow nie napada. O co wiec chodzi?

PF
        • jorl Re: Co wy tak 25.03.07, 20:42
          polski_francuz napisał:

> na felusiaka.
          >
          > Ma swoj charakter. Na Zydow nie napada. O co wiec chodzi?
          >
          > PF

Dla mnie felusiak to taki "Platzhalter". Ma poglady ekonomiczne ktore ja akurat
          uwazam za niesluszne. I dzieki niemu moge o moich napisac.
          A mi sie lepiej pisze jak pisze niby do kogos. Nawet jak pisze ogolnie.
          Pozdrowienia
          • polski_francuz Re: Co wy tak 25.03.07, 20:49
            Felusiak jest jak Amerykanie, sprawny i wydajny.

Nie jest w czolowce wyczuwaczy trendow, ale sie szybko adaptuje.

Ja go lubie.

PF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka