Dodaj do ulubionych

do miłośników G.W. Busha

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 13:45
Czy okoliczność, że G.W. Bush jako gubernator Reksasu odmówił ułaskawienia
wszystkim sakaznaymn na karę śmierci w okresie jego kadencji dyskwalifikuje
go moralnie?
To zresztą dotyczy też jego poprzednika Clintona, który w Arkansas tuż przed
wyborem na prezydenta dopuścił do egzekucji czlowieka upośledzonego umysłowo.
W dodatku zrobił to nie zp pobudek religijnych ale z wyrachowania.
Piszę o tym aby uprzedzić odpowiedzi w stylu "nie tylko Bush" itd.
Czy macie dowody świadczące o tyum, że wszyscy straceni za kadencji Busha
byli winni.
I proszę nie pisać, że Bush to wielki mąż stanu bo nie o to pytam.

Obserwuj wątek
    • robertpk Re: do miłośników G.W. Busha 15.05.03, 13:53
      a jakie ty masz dowody, że nie byli ??

ich winy dowiódł prawomocny wyrok sądowy.

przeszli przez kilka instancji odwoławczych i odczekali lata w kolejce do gazu.

prawdopodobieństwo niewinności w dalszym ciągu jest, i co z tego ??

jeśli nie pdoba ci się kara śmierci to pisz o tym wprost a nie pieprz coś o tym
      czy jestem czegos pewien czy nie.

Jestem pewien, że jestem za posyłaniem do gazu ludzkich potworów.
      • Gość: P-77 Re: do miłośników G.W. Busha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 14:26
        robertpk napisał:

> a jakie ty masz dowody, że nie byli ??
        >
        > ich winy dowiódł prawomocny wyrok sądowy.
        Tylko że to nie kompetentni sędziowie orzekali o ich winie tylko ławy
        przysięgłych złożone z laików. A tam dominuje myślenie w tylu :" Może tego
        akurat nie zrobilł, no ale to groźny bandyta, więc lepiej jak się go załatwi".
        Poza tym, od werrdyktu (a nie wyroku) ławy przysięgłych co od winy nie ma
        odwołania. Odwoływać się można tylko od rozsztrzygnięcia o karze. A Sąd
        Najwyższy USA nie wszystkie sprawy rozpatruje.
        Nie mówiąc o tym, że adwokaci z urzędu są nieudolni i bojaźliwi, więc często
        nie zdążą w porę wysłać apelacji.
        Msiałbym teraz poszperać w archiwach "GW", ale co najmniej w kilku wypadkach
        istnialo podejrzenie tzw. pomyłki sądowej. Wśród skazanych w okresie rządów
        Busha byli również schizofrenicy - mam nadzieję, że nie uważasz aby było to
        słuszne.
        Tylko idioci nie maja wątpliwości. A G.W. Bush nigdy ich nie miał gdy zgadzał
        sie na egzekucje.
        > przeszli przez kilka instancji odwoławczych i odczekali lata w kolejce do
        gazu
        > .
        >
        To prawda, i np. w wypadku Carli Tucker te lata oczekiwania wyszły na dobre.
        Dziś mogłaby wiele dobrego zrobić dla kraju a przede wszystkim pomóc innym
        więźniom.. Choć akurat ona była winna.
        > prawdopodobieństwo niewinności w dalszym ciągu jest, i co z tego ??
        Jeżeli istnieje 1 % prawdobodobieństwa niewinności należy uneiwnnić. Aby kogoś
        skazać musi być 100 % winy. KAżdy profesor prawa karnego ci to powie.
        > jeśli nie pdoba ci się kara śmierci to pisz o tym wprost a nie pieprz coś o
        tym
        >
        > czy jestem czegos pewien czy nie.
        Owszem jestem przeciko ks. Tak ze zględów pragmatycznych jak i pryncypialnych.
        Państwo nie może mieć władzy nad życiem swoich obywateli.
        > Jestem pewien, że jestem za posyłaniem do gazu ludzkich potworów.
        Tylko że ich ofiarom życia to nie przywróci. A wstrzykując im truciznę stajemy
        się im równi.
      • Gość: Tomson Re: do miłośników G.W. Busha IP: *.ds.pg.gda.pl 15.05.03, 16:46
        robertpk napisał:

> Jestem pewien, że jestem za posyłaniem do gazu ludzkich potworów.
        Masz rację. Należy zacząć od najwięksych, które wciąż siedzą wygodnie na dupach
        w Białym Domu.
        • marcus_crassus lubie twoje marzenia,zawsze mnie cieszy 15.05.03, 18:27
          ze taki kretyn,myslacy ze Stalin to nie ZSRR tylko Marsjanin ma takie fajne
          marzenia....:)))
    • v.c Moralnosc? Chyba zartujesz. 15.05.03, 14:57
      Tak mam dowod ktorym byl wyrok.

Moralnosc Busha?
      W US jest system lawnikow ktorzy posiwiecaja swoj czas w celu wydania
      odpowiedniego wyroku. Zwykli obywatele decyduja czy przestepca jest winny czy
      nie, nie zaden polityk. Taki jest system czy ci sie podoba czy nie. Mi sie
      podoba poniewaz wole byc sadzony przez 12 zwyklych obywateli niz jednego
      polityka.
      Dla mnie prezydent, czy gubernator ktory ignoruje wyrok obywateli ktorych
      reprezentuje nie jest godny swojej pozycji. W USA sad nalezy do obywateli a
      nie politykow.
      • Gość: P-77 Re: Moralnosc? Chyba zartujesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 15:32
        v.c napisał:

> Tak mam dowod ktorym byl wyrok.
        >
        > Moralnosc Busha?
        > W US jest system lawnikow ktorzy posiwiecaja swoj czas w celu wydania
        > odpowiedniego wyroku. Zwykli obywatele decyduja czy przestepca jest winny czy
        > nie, nie zaden polityk. Taki jest system czy ci sie podoba czy nie. Mi sie
        > podoba poniewaz wole byc sadzony przez 12 zwyklych obywateli niz jednego
        > polityka.
        > Dla mnie prezydent, czy gubernator ktory ignoruje wyrok obywateli ktorych
        > reprezentuje nie jest godny swojej pozycji. W USA sad nalezy do obywateli a
        > nie politykow.
        Prawo łaski po pierwsze nie przekreśla winy skazanego po drugie nie neguje
        wyroku, jedynie łagodzi jego skutki. Poza tym skoro gubernator ma prawo łaski
        chyba czemuś to służy. Co innego gdyby Bush prawa łaksi nie miał, wtedy
        rzeczywiście jego wpływ na wykonanie wyroków byłby żaden.
        Czy mam rozumieć, ze jeśli polityk korzysta ze swego uprawneinia "nie jest
        ogdny swojej pozycji"?
        • v.c Re: Moralnosc? Chyba zartujesz. 15.05.03, 16:00
          Gość portalu: P-77 napisał(a):

> v.c napisał:
          >
          > > Tak mam dowod ktorym byl wyrok.
          > >
          > > Moralnosc Busha?
          > > W US jest system lawnikow ktorzy posiwiecaja swoj czas w celu wydania
          > > odpowiedniego wyroku. Zwykli obywatele decyduja czy przestepca jest winny
          > czy
          > > nie, nie zaden polityk. Taki jest system czy ci sie podoba czy nie. Mi si
          > e
          > > podoba poniewaz wole byc sadzony przez 12 zwyklych obywateli niz jednego
          > > polityka.
          > > Dla mnie prezydent, czy gubernator ktory ignoruje wyrok obywateli ktorych
          > > reprezentuje nie jest godny swojej pozycji. W USA sad nalezy do obywateli
          > a
          > > nie politykow.
          > Prawo łaski po pierwsze nie przekreśla winy skazanego po drugie nie neguje
          > wyroku, jedynie łagodzi jego skutki. Poza tym skoro gubernator ma prawo
          łaski
          > chyba czemuś to służy. Co innego gdyby Bush prawa łaksi nie miał, wtedy
          > rzeczywiście jego wpływ na wykonanie wyroków byłby żaden.
          > Czy mam rozumieć, ze jeśli polityk korzysta ze swego uprawneinia "nie jest
          > ogdny swojej pozycji"?

Masz racje. Prawo laski istnieje i ma cel. Ale celem tym nie jest zmienianie
          wyrokow ze wzgledow moralnych. Sa przypadki gdzie sa powazne watpliwosci
          wynikajace z nowych albo zle zrozumialych dowodow, bledow itd., i wtedy
          wlasnie gubernator moze wkroczyc i zmienic kare smierci w dozywocie - taki byl
          cel tego prawa. Zmienianie wyroku z powodu moralnosci jest ublizajace dla
          lawnikow i calego sytemu prawniczego. Jesli kara smierci istnieje i jest
          legalna to poczucie moralnosci jednego gubernatora nie powinno decydowc o jej
          wykonaniu.
        • Gość: A.D. Prawo i sprawiedliwosc IP: *.mco.bellsouth.net 15.05.03, 16:33

> v.c napisał:
          >
          > > Tak mam dowod ktorym byl wyrok.
          > >
          > > Moralnosc Busha?
          > > W US jest system lawnikow ktorzy posiwiecaja swoj czas w celu wydania
          > > odpowiedniego wyroku. Zwykli obywatele decyduja czy przestepca jest winny
          > czy
          > > nie, nie zaden polityk. Taki jest system czy ci sie podoba czy nie. Mi si
          > e
          > > podoba poniewaz wole byc sadzony przez 12 zwyklych obywateli niz jednego
          > > polityka.
          > > Dla mnie prezydent, czy gubernator ktory ignoruje wyrok obywateli ktorych
          > > reprezentuje nie jest godny swojej pozycji. W USA sad nalezy do obywateli
          > a
          > > nie politykow.
          > Prawo łaski po pierwsze nie przekreśla winy skazanego po drugie nie neguje
          > wyroku, jedynie łagodzi jego skutki. Poza tym skoro gubernator ma prawo
          łaski
          > chyba czemuś to służy. Co innego gdyby Bush prawa łaksi nie miał, wtedy
          > rzeczywiście jego wpływ na wykonanie wyroków byłby żaden.
          > Czy mam rozumieć, ze jeśli polityk korzysta ze swego uprawneinia "nie jest
          > ogdny swojej pozycji"?

>>Stany to kraj gdzie w 'Prawie' istnieje absolutne ...bezprawie. Prawo i
          sprawiedliwosc tutaj nie maja nic wspolnego pomiedzy soba.
          >> Przede wszystkim musisz zrozumiec jedno: Prawo tutaj stoi po stronie tego,
          co ma wiecej pieniedzy. Tym sposobem kupuje sie...'sprawiedliwosc'. Mozna na
          ten temat pisac tomy.
          >> Jezeli chodzi o kary smierci i ciezkie wyroki, to nalezy pamietac
          o ...ambicji i pchaniu sie po drabinie kariery wszystkich prokuratorow. Od
          tego ilu skaza i na jakie wyroki uda im sie to pokierowac, zalezy polityczna
          kariera, jak i pozniejszego prawnika we wlasnej praktyce. Podobnie ma sie z
          policja, ktora wszelkimi silami chce wskazac na winnego, ktory czesto jest
          tylko...'winnym', bo nie maja nikogo innego, lub po prostu sa nieudolni.
          >Od czasu kiedy rozpoczeto brac pod uwage DNA, wielu z wiezien wypuszczono po
          nawet kilkudziesieciu latach jako...niewinnych, bo ich ta cytowana tutaj 'lawa
          przysieglych' skazala. Nawet na kary smierci!!! Ilu skazancow nie ma
          mozliwosci analizy DNA z jakiejkolwiek przyczyny, mozna o tym tylko
          spekulowac. Niestety wyglada to tak, ze w wiezieniach ludzie siedza przewaznie
          za drobne przestepstwa, a wielcy kryminalisci sie szwendaja nadal po Swiecie i
          uprawiaja nadal swoj kryminalny proceder. Wez chocby przyklad takiego O.J,.
          Simpson'a. Nic to nowego w historii ludzkosci, bowiem zawsze tak jest ze
          wielcy kryminalisci malych wiesza. Na arenie politycznej, w stosunkach
          miedzynarodowych jest to szczegolnie jaskrawe. Oczywiscie tutaj w gre wchodza
          jeszcze inne czynniki, a szczegolnie propaganda. No i disinformacja, ktora
          jest szczegolnie nasilona od polowy ostatniego wieku.
          >> Co do Busha, to ten temat po prostu...smierdzi!!! Uwazaj to za 'oznake
          naszych czasow'...
          • v.c Re: Prawo i sprawiedliwosc 15.05.03, 17:53
            Gość portalu: A.D. napisał(a):

> Gość portalu: P-77 napisał(a):
            >
            > > v.c napisał:
            > >
            > > > Tak mam dowod ktorym byl wyrok.
            > > >
            > > > Moralnosc Busha?
            > > > W US jest system lawnikow ktorzy posiwiecaja swoj czas w celu wydania
            >
            > > > odpowiedniego wyroku. Zwykli obywatele decyduja czy przestepca jest w
            > inny
            > > czy
            > > > nie, nie zaden polityk. Taki jest system czy ci sie podoba czy nie.
            > Mi si
            > > e
            > > > podoba poniewaz wole byc sadzony przez 12 zwyklych obywateli niz jedn
            > ego
            > > > polityka.
            > > > Dla mnie prezydent, czy gubernator ktory ignoruje wyrok obywateli kto
            > rych
            > > > reprezentuje nie jest godny swojej pozycji. W USA sad nalezy do obywa
            > teli
            > > a
            > > > nie politykow.
            > > Prawo łaski po pierwsze nie przekreśla winy skazanego po drugie nie neguje
            >
            > > wyroku, jedynie łagodzi jego skutki. Poza tym skoro gubernator ma prawo
            > łaski
            > > chyba czemuś to służy. Co innego gdyby Bush prawa łaksi nie miał, wtedy
            > > rzeczywiście jego wpływ na wykonanie wyroków byłby żaden.
            > > Czy mam rozumieć, ze jeśli polityk korzysta ze swego uprawneinia "nie jest
            >
            > > ogdny swojej pozycji"?
            >
            > >>Stany to kraj gdzie w 'Prawie' istnieje absolutne ...bezprawie. Prawo i
            >
            > sprawiedliwosc tutaj nie maja nic wspolnego pomiedzy soba.
            > >> Przede wszystkim musisz zrozumiec jedno: Prawo tutaj stoi po stronie t
            > ego,
            > co ma wiecej pieniedzy. Tym sposobem kupuje sie...'sprawiedliwosc'. Mozna na
            > ten temat pisac tomy.
            > >> Jezeli chodzi o kary smierci i ciezkie wyroki, to nalezy pamietac
            > o ...ambicji i pchaniu sie po drabinie kariery wszystkich prokuratorow. Od
            > tego ilu skaza i na jakie wyroki uda im sie to pokierowac, zalezy polityczna
            > kariera, jak i pozniejszego prawnika we wlasnej praktyce. Podobnie ma sie z
            > policja, ktora wszelkimi silami chce wskazac na winnego, ktory czesto jest
            > tylko...'winnym', bo nie maja nikogo innego, lub po prostu sa nieudolni.

Oczywiscie zapominasz ze wyrok wydaje 12 zwyklych obywateli a nie prokurator
            czy policjant. Oczywiscie ze system nie jest idealny i jak w kazdym
            poplelniane sa bledy ale jest doby wlasnie z tego wzgledu ze decyzja nie
            nalezy do politycznie ambitnego prokuratora czy policjanta. Czy wolal bys zeby
            jedna zawodowa osoba wydawala wyrok? Kto ja wybierze? Komu on bezdzie za te
            stanowisko wdzieczny i jak bedzie sie czul zobowiazany odplacic tej osobie?
            A moze znasz lepszy system ktory eliminuje prawdopodobienstwo pomylek albo
            oszustwa? 12 zwyklych obywateli ktorym prokurator przedstawia dowody winy a
            obronca niewinnosci jest dla mnie najlepszym systemem. Tyle o systemie.

Ten watek jest jednak o braku moralnosci Busha ktory nie odwolal wyrokow
            smierci. Dla mnie nie odwolal i nie powinien odwolac z powodow moralnych skoro
            kara smierci istnieje w Tekasasie, i wielu stanach, i jest legalna.

> >Od czasu kiedy rozpoczeto brac pod uwage DNA, wielu z wiezien wypuszczono p
            > o
            > nawet kilkudziesieciu latach jako...niewinnych, bo ich ta cytowana
            tutaj 'lawa
            > przysieglych' skazala. Nawet na kary smierci!!! Ilu skazancow nie ma
            > mozliwosci analizy DNA z jakiejkolwiek przyczyny, mozna o tym tylko
            > spekulowac. Niestety wyglada to tak, ze w wiezieniach ludzie siedza
            przewaznie
            > za drobne przestepstwa, a wielcy kryminalisci sie szwendaja nadal po Swiecie
            i
            > uprawiaja nadal swoj kryminalny proceder. Wez chocby przyklad takiego O.J,.
            > Simpson'a. Nic to nowego w historii ludzkosci, bowiem zawsze tak jest ze
            > wielcy kryminalisci malych wiesza. Na arenie politycznej, w stosunkach
            > miedzynarodowych jest to szczegolnie jaskrawe. Oczywiscie tutaj w gre
            wchodza
            > jeszcze inne czynniki, a szczegolnie propaganda. No i disinformacja, ktora
            > jest szczegolnie nasilona od polowy ostatniego wieku.
            > >> Co do Busha, to ten temat po prostu...smierdzi!!! Uwazaj to za 'oznak
            > e
            > naszych czasow'...
            • Gość: A.D. Re: Prawo i sprawiedliwosc IP: *.mco.bellsouth.net 15.05.03, 18:23
              v.c napisał:

> Gość portalu: A.D. napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: P-77 napisał(a):
              > >
              > > > v.c napisał:
              > > >
              > > > > Tak mam dowod ktorym byl wyrok.
              > > > >
              > > > > Moralnosc Busha?
              > > > > W US jest system lawnikow ktorzy posiwiecaja swoj czas w celu wy
              > dania
              > >
              > > > > odpowiedniego wyroku. Zwykli obywatele decyduja czy przestepca j
              > est w
              > > inny
              > > > czy
              > > > > nie, nie zaden polityk. Taki jest system czy ci sie podoba czy
              > nie.
              > > Mi si
              > > > e
              > > > > podoba poniewaz wole byc sadzony przez 12 zwyklych obywateli niz
              > jedn
              > > ego
              > > > > polityka.
              > > > > Dla mnie prezydent, czy gubernator ktory ignoruje wyrok obywatel
              > i kto
              > > rych
              > > > > reprezentuje nie jest godny swojej pozycji. W USA sad nalezy do
              > obywa
              > > teli
              > > > a
              > > > > nie politykow.
              > > > Prawo łaski po pierwsze nie przekreśla winy skazanego po drugie nie n
              > eguje
              > >
              > > > wyroku, jedynie łagodzi jego skutki. Poza tym skoro gubernator ma pr
              > awo
              > > łaski
              > > > chyba czemuś to służy. Co innego gdyby Bush prawa łaksi nie miał, wte
              > dy
              > > > rzeczywiście jego wpływ na wykonanie wyroków byłby żaden.
              > > > Czy mam rozumieć, ze jeśli polityk korzysta ze swego uprawneinia "nie
              > jest
              > >
              > > > ogdny swojej pozycji"?
              > >
              > > >>Stany to kraj gdzie w 'Prawie' istnieje absolutne ...bezprawie. Pr
              > awo i
              > >
              > > sprawiedliwosc tutaj nie maja nic wspolnego pomiedzy soba.
              > > >> Przede wszystkim musisz zrozumiec jedno: Prawo tutaj stoi po stro
              > nie t
              > > ego,
              > > co ma wiecej pieniedzy. Tym sposobem kupuje sie...'sprawiedliwosc'. Mozna
              > na
              > > ten temat pisac tomy.
              > > >> Jezeli chodzi o kary smierci i ciezkie wyroki, to nalezy pamietac
              >
              > > o ...ambicji i pchaniu sie po drabinie kariery wszystkich prokuratorow. Od
              >
              > > tego ilu skaza i na jakie wyroki uda im sie to pokierowac, zalezy politycz
              > na
              > > kariera, jak i pozniejszego prawnika we wlasnej praktyce. Podobnie ma sie
              > z
              > > policja, ktora wszelkimi silami chce wskazac na winnego, ktory czesto jest
              >
              > > tylko...'winnym', bo nie maja nikogo innego, lub po prostu sa nieudolni.
              >
              >
              > Oczywiscie zapominasz ze wyrok wydaje 12 zwyklych obywateli a nie prokurator
              > czy policjant. Oczywiscie ze system nie jest idealny i jak w kazdym
              > poplelniane sa bledy ale jest doby wlasnie z tego wzgledu ze decyzja nie
              > nalezy do politycznie ambitnego prokuratora czy policjanta. Czy wolal bys
              zeby
              > jedna zawodowa osoba wydawala wyrok? Kto ja wybierze? Komu on bezdzie za te
              > stanowisko wdzieczny i jak bedzie sie czul zobowiazany odplacic tej
              osobie?
              > A moze znasz lepszy system ktory eliminuje prawdopodobienstwo pomylek albo
              > oszustwa? 12 zwyklych obywateli ktorym prokurator przedstawia dowody winy a
              > obronca niewinnosci jest dla mnie najlepszym systemem. Tyle o systemie.
              >
              > Ten watek jest jednak o braku moralnosci Busha ktory nie odwolal wyrokow
              > smierci. Dla mnie nie odwolal i nie powinien odwolac z powodow moralnych
              skoro
              > kara smierci istnieje w Tekasasie, i wielu stanach, i jest legalna.

>> Temat 'Bush' jest sygnalem w elekronice, dla wylawiania rozmowy
              telefonicznej, czy innej przez tutejsza bezpieke.

>> Co do systemu sadownictwa, to istnieje opcja, gdzie sie domaga albo 'jury'
              obecnosc, albo polega sie na orzeczeniu sedziego. Ta sprawa nalezy do adwokata
              jego i rozeznanie w tym, czy 'bezpieczniej' byloby z danym sedzia, czy tez
              ryzykowac 'jury'. Z tymi dwunastoma, to jest podobnie jak i w kazdej innej
              loterii... Wystarczy ze jeden spoglada na sprawe nieco odmiennie i sprawa
              wygrana/przegrana. Jezeli chodzi o procesy z oskarzenia, to policja czesto
              preparuje dowody, swiadkow, i wszystko inne, aby po prostu miec tego winnego.
              Im szybciej, tym ...taniej!Podobnie jest i z prokuratorami. Wbrew zalozeniom,
              ma sie w sadach amerykanskich do czynienie z przestepstwem na rowni z jednej
              strony, jak i z drugiej. I raz jeszcze powtarzam: pieniadz jest sedzia!!!
              >> Co do Twojego przekonania o tych winnych, bo ich raptem skazalo 12tu, to
              moje pytanie: ilu z tych straconych bylo winnych i ich wina zostala
              potwierdzona DNA analiza, jezeli to bylo mozliwe? Poza tym ostatnio sie
              okazalo ze w wypadku McVey'a, czy jak sie on pisze, z Oklahoma rzadowego
              budynku - slawy, kierownik laboratorium FBI opoznil analizy, ktore obrona
              moglaby uzyc. Do tego dochodzi skandal z laboratoryjnym balaganem w wielu
              przypadkach o ktorych sie pisze, wiec to 'uznanie winy' jest bardzo
              kontrowersyjne. Niedawno gubernator Ilinois kazal wyroki wszystkich skazanych
              na smierc zamienic na dozywocie! Taka decyzje podjal po zajrzeniu do akt tych
              nieszczesnikow. To wskazuje na sumienie i poczucie przyzwoitosci u tego
              czlowieka, ktory nie chcial byc odpowiedzialny za morderstwo. Nawet za takie,
              o ktorym zadecydowalo dwunastu lawnikow. W Stanach latwiej skazac kogos na
              smierc, anizeli za jakies malwersacje, malpractice, czy inne przestepstwa z
              urzedu.
              >P.S. Ja jestem za kara smierci!!!
              >
              >
              >
              >
              >
              >
              > > >Od czasu kiedy rozpoczeto brac pod uwage DNA, wielu z wiezien wypuszcz
              > ono p
              > > o
              > > nawet kilkudziesieciu latach jako...niewinnych, bo ich ta cytowana
              > tutaj 'lawa
              > > przysieglych' skazala. Nawet na kary smierci!!! Ilu skazancow nie ma
              > > mozliwosci analizy DNA z jakiejkolwiek przyczyny, mozna o tym tylko
              > > spekulowac. Niestety wyglada to tak, ze w wiezieniach ludzie siedza
              > przewaznie
              > > za drobne przestepstwa, a wielcy kryminalisci sie szwendaja nadal po Swiec
              > ie
              > i
              > > uprawiaja nadal swoj kryminalny proceder. Wez chocby przyklad takiego O.J,
              > .
              > > Simpson'a. Nic to nowego w historii ludzkosci, bowiem zawsze tak jest ze
              > > wielcy kryminalisci malych wiesza. Na arenie politycznej, w stosunkach
              > > miedzynarodowych jest to szczegolnie jaskrawe. Oczywiscie tutaj w gre
              > wchodza
              > > jeszcze inne czynniki, a szczegolnie propaganda. No i disinformacja, ktora
              >
              > > jest szczegolnie nasilona od polowy ostatniego wieku.
              > > >> Co do Busha, to ten temat po prostu...smierdzi!!! Uwazaj to za '
              > oznak
              > > e
              > > naszych czasow'...
              • v.c Re: Prawo i sprawiedliwosc 15.05.03, 21:03
                Gość portalu: A.D. napisał(a):

) v.c napisał:
                )
                ) ) Gość portalu: A.D. napisał(a):
                ) )
                ) ) ) Gość portalu: P-77 napisał(a):
                ) ) )
                ) ) ) ) v.c napisał:
                ) ) ) )
                ) ) ) ) ) Tak mam dowod ktorym byl wyrok.
                ) ) ) ) )
                ) ) ) ) ) Moralnosc Busha?
                ) ) ) ) ) W US jest system lawnikow ktorzy posiwiecaja swoj czas w ce
                ) lu wy
                ) ) dania
                ) ) )
                ) ) ) ) ) odpowiedniego wyroku. Zwykli obywatele decyduja czy przeste
                ) pca j
                ) ) est w
                ) ) ) inny
                ) ) ) ) czy
                ) ) ) ) ) nie, nie zaden polityk. Taki jest system czy ci sie podoba
                ) czy
                ) ) nie.
                ) ) ) Mi si
                ) ) ) ) e
                ) ) ) ) ) podoba poniewaz wole byc sadzony przez 12 zwyklych obywatel
                ) i niz
                ) ) jedn
                ) ) ) ego
                ) ) ) ) ) polityka.
                ) ) ) ) ) Dla mnie prezydent, czy gubernator ktory ignoruje wyrok oby
                ) watel
                ) ) i kto
                ) ) ) rych
                ) ) ) ) ) reprezentuje nie jest godny swojej pozycji. W USA sad nalez
                ) y do
                ) ) obywa
                ) ) ) teli
                ) ) ) ) a
                ) ) ) ) ) nie politykow.
                ) ) ) ) Prawo łaski po pierwsze nie przekreśla winy skazanego po drugie
                ) nie n
                ) ) eguje
                ) ) )
                ) ) ) ) wyroku, jedynie łagodzi jego skutki. Poza tym skoro gubernator
                ) ma pr
                ) ) awo
                ) ) ) łaski
                ) ) ) ) chyba czemuś to służy. Co innego gdyby Bush prawa łaksi nie miał
                ) , wte
                ) ) dy
                ) ) ) ) rzeczywiście jego wpływ na wykonanie wyroków byłby żaden.
                ) ) ) ) Czy mam rozumieć, ze jeśli polityk korzysta ze swego uprawneinia
                ) "nie
                ) ) jest
                ) ) )
                ) ) ) ) ogdny swojej pozycji"?
                ) ) )
                ) ) ) ))Stany to kraj gdzie w 'Prawie' istnieje absolutne ...bezprawi
                ) e. Pr
                ) ) awo i
                ) ) )
                ) ) ) sprawiedliwosc tutaj nie maja nic wspolnego pomiedzy soba.
                ) ) ) )) Przede wszystkim musisz zrozumiec jedno: Prawo tutaj stoi po
                ) stro
                ) ) nie t
                ) ) ) ego,
                ) ) ) co ma wiecej pieniedzy. Tym sposobem kupuje sie...'sprawiedliwosc'. M
                ) ozna
                ) ) na
                ) ) ) ten temat pisac tomy.
                ) ) ) )) Jezeli chodzi o kary smierci i ciezkie wyroki, to nalezy pam
                ) ietac
                ) )
                ) ) ) o ...ambicji i pchaniu sie po drabinie kariery wszystkich prokuratoro
                ) w. Od
                ) )
                ) ) ) tego ilu skaza i na jakie wyroki uda im sie to pokierowac, zalezy pol
                ) itycz
                ) ) na
                ) ) ) kariera, jak i pozniejszego prawnika we wlasnej praktyce. Podobnie ma
                ) sie
                ) ) z
                ) ) ) policja, ktora wszelkimi silami chce wskazac na winnego, ktory czesto
                ) jest
                ) )
                ) ) ) tylko...'winnym', bo nie maja nikogo innego, lub po prostu sa nieudol
                ) ni.
                ) )
                ) )
                ) ) Oczywiscie zapominasz ze wyrok wydaje 12 zwyklych obywateli a nie prokurat
                ) or
                ) ) czy policjant. Oczywiscie ze system nie jest idealny i jak w kazdym
                ) ) poplelniane sa bledy ale jest doby wlasnie z tego wzgledu ze decyzja nie
                ) ) nalezy do politycznie ambitnego prokuratora czy policjanta. Czy wolal bys
                ) zeby
                ) ) jedna zawodowa osoba wydawala wyrok? Kto ja wybierze? Komu on bezdzie za t
                ) e
                ) ) stanowisko wdzieczny i jak bedzie sie czul zobowiazany odplacic tej
                ) osobie?
                ) ) A moze znasz lepszy system ktory eliminuje prawdopodobienstwo pomylek albo
                )
                ) ) oszustwa? 12 zwyklych obywateli ktorym prokurator przedstawia dowody winy
                ) a
                ) ) obronca niewinnosci jest dla mnie najlepszym systemem. Tyle o systemie.
                ) )
                ) ) Ten watek jest jednak o braku moralnosci Busha ktory nie odwolal wyrokow
                ) ) smierci. Dla mnie nie odwolal i nie powinien odwolac z powodow moralnych
                ) skoro
                ) ) kara smierci istnieje w Tekasasie, i wielu stanach, i jest legalna.
                )
                )
                ) )) Temat 'Bush' jest sygnalem w elekronice, dla wylawiania rozmowy
                ) telefonicznej, czy innej przez tutejsza bezpieke.
                )
                ) )) Co do systemu sadownictwa, to istnieje opcja, gdzie sie domaga albo 'j
                ) ury'
                ) obecnosc, albo polega sie na orzeczeniu sedziego. Ta sprawa nalezy do
                adwokata
                ) jego i rozeznanie w tym, czy 'bezpieczniej' byloby z danym sedzia, czy tez
                ) ryzykowac 'jury'.

Decyzja nie nalezy do adwokata tylko do jego klijeta. Nie rozumie co to dodaje
                do naszej dyskusji. Masz wybor, nie jestes zmuszony na wyrok jednej osoby ale
                mozesz to wybrac.

Z tymi dwunastoma, to jest podobnie jak i w kazdej innej
                ) loterii...

Przestan mi udawadniac ze system jest do niczgo tylko pokaz mi lepszy system.
                Pokaz mi jeden lepszy, nawet jesli jest tylko teoretyczny bo wiadomo ze w
                realu nie istnieje.

Wystarczy ze jeden spoglada na sprawe nieco odmiennie i sprawa
                ) wygrana/przegrana.

No wlasnie. Zeby kogos skazac na kare smierci wszyscy lawnicy musza sie
                zgodzic ze osobnik jest winny. Jedna osoba sie nie zgodzi i nie ma zadnej
                mozliwosci na kare smierci. Czyli wystarczy jedna myslaca uczciwa osoba i nie
                ma mozliwosci do wykonania tej kary. Moze z tego wzgledu OJ chodzi nadal po
                ulicy ale dzieki temu jest mniejsze prawopodobienstwo pomylki w druga strone
                ktora oczywiscie ma bardziej tragiczne konsekwencje.

Jezeli chodzi o procesy z oskarzenia, to policja czesto
                ) preparuje dowody, swiadkow, i wszystko inne, aby po prostu miec tego winnego.

Tak, ty wiesz ze to sie czesto zdaza:-)
                Ja czesto? Daj jakies statystyki. Ilu jest w USA prokuratorow i w ilu
                wypadkach takie rzeczy sie wydazaja? Jestem bardzo ciekawy. Skoro uzywasz to w
                dyskusji, na pewno wiesz.

) Im szybciej, tym ...taniej!Podobnie jest i z prokuratorami. Wbrew
                zalozeniom,
                ) ma sie w sadach amerykanskich do czynienie z przestepstwem na rowni z jednej
                ) strony, jak i z drugiej. I raz jeszcze powtarzam: pieniadz jest sedzia!!!
                ) )) Co do Twojego przekonania o tych winnych, bo ich raptem skazalo 12tu,
                ) to
                ) moje pytanie: ilu z tych straconych bylo winnych i ich wina zostala
                ) potwierdzona DNA analiza, jezeli to bylo mozliwe?

Niewiem ? A ty wiesz skoro uzywasz to w argumentacji?

Poza tym ostatnio sie
                ) okazalo ze w wypadku McVey'a, czy jak sie on pisze, z Oklahoma rzadowego
                ) budynku - slawy, kierownik laboratorium FBI opoznil analizy, ktore obrona
                ) moglaby uzyc. Do tego dochodzi skandal z laboratoryjnym balaganem w wielu
                ) przypadkach o ktorych sie pisze, wiec to 'uznanie winy' jest bardzo
                ) kontrowersyjne. Niedawno gubernator Ilinois kazal wyroki wszystkich
                skazanych
                ) na smierc zamienic na dozywocie! Taka decyzje podjal po zajrzeniu do akt
                tych
                ) nieszczesnikow.

To wskazuje na sumienie i poczucie przyzwoitosci u tego
                ) czlowieka, ktory nie chcial byc odpowiedzialny za morderstwo.

A wiesz kiedy ja podja? Zreszta jak kazdy gubernator ktory to kiedys w
                preszlosci zrobil? W ostatni dzien swojej kadencji bo by sie nie odwazyl tego
                zrobic przed wyborami-takie jest jego poczucie przyzwoitosci ze jak zagrazalo
                to jego stanowisku to ani paluszkiem nie ruszyl jak egzekucje wykonywano w
                jego stanie. . Ludzie w USA sa za kara smierci i dlatego ona istnieje. Na tym
                polega demokracja. Gubernator nie powinien ignorowac zyczen tych ktorzy go
                wybrali. Nie podoba ci sie kara smierci?-To zupelnie inna sprawa od moralnoscu
                gubernatora ktory przysiegal podtrzymanie tego prawa.

Nawet za takie,
                ) o ktorym zadecydowalo dwunastu lawnikow. W Stanach latwiej skazac kogos na
                ) smierc, anizeli za jakies malwersacje, malpractice, czy inne przestepstwa z
                ) urzedu.
                ) )P.S. Ja jestem za kara smierci!!!

To podaj mi wreszcie lepszy sytem pod ktorym wykonywanie takich wyrokow bylo
                by dla ciebi do zaakceptowania.
                pzdr

• Gość: A.D. Re: Prawo i sprawiedliwosc IP: *.mco.bellsouth.net 15.05.03, 21:18
                  v.c napisał:

) Gość portalu: A.D. napisał(a):
                  )
                  ) ) v.c napisał:
                  ) )
                  ) ) ) Gość portalu: A.D. napisał(a):
                  ) ) )
                  ) ) ) ) Gość portalu: P-77 napisał(a):
                  ) ) ) )
                  ) ) ) ) ) v.c napisał:
                  ) ) ) ) )
                  ) ) ) ) ) ) Tak mam dowod ktorym byl wyrok.
                  ) ) ) ) ) )
                  ) ) ) ) ) ) Moralnosc Busha?
                  ) ) ) ) ) ) W US jest system lawnikow ktorzy posiwiecaja swoj czas w ce
                  ) ) lu wy
                  ) ) ) dania
                  ) ) ) )
                  ) ) ) ) ) ) odpowiedniego wyroku. Zwykli obywatele decyduja czy przeste
                  ) ) pca j
                  ) ) ) est w
                  ) ) ) ) inny
                  ) ) ) ) ) czy
                  ) ) ) ) ) ) nie, nie zaden polityk. Taki jest system czy ci sie podoba
                  ) ) czy
                  ) ) ) nie.
                  ) ) ) ) Mi si
                  ) ) ) ) ) e
                  ) ) ) ) ) ) podoba poniewaz wole byc sadzony przez 12 zwyklych obywatel
                  ) ) i niz
                  ) ) ) jedn
                  ) ) ) ) ego
                  ) ) ) ) ) ) polityka.
                  ) ) ) ) ) ) Dla mnie prezydent, czy gubernator ktory ignoruje wyrok oby
                  ) ) watel
                  ) ) ) i kto
                  ) ) ) ) rych
                  ) ) ) ) ) ) reprezentuje nie jest godny swojej pozycji. W USA sad nalez
                  ) ) y do
                  ) ) ) obywa
                  ) ) ) ) teli
                  ) ) ) ) ) a
                  ) ) ) ) ) ) nie politykow.
                  ) ) ) ) ) Prawo łaski po pierwsze nie przekreśla winy skazanego po drugie
                  ) ) nie n
                  ) ) ) eguje
                  ) ) ) )
                  ) ) ) ) ) wyroku, jedynie łagodzi jego skutki. Poza tym skoro gubernator
                  ) ) ma pr
                  ) ) ) awo
                  ) ) ) ) łaski
                  ) ) ) ) ) chyba czemuś to służy. Co innego gdyby Bush prawa łaksi nie miał
                  ) ) , wte
                  ) ) ) dy
                  ) ) ) ) ) rzeczywiście jego wpływ na wykonanie wyroków byłby żaden.
                  ) ) ) ) ) Czy mam rozumieć, ze jeśli polityk korzysta ze swego uprawneinia
                  ) ) "nie
                  ) ) ) jest
                  ) ) ) )
                  ) ) ) ) ) ogdny swojej pozycji"?
                  ) ) ) )
                  ) ) ) ) ))Stany to kraj gdzie w 'Prawie' istnieje absolutne ...bezprawi
                  ) ) e. Pr
                  ) ) ) awo i
                  ) ) ) )
                  ) ) ) ) sprawiedliwosc tutaj nie maja nic wspolnego pomiedzy soba.
                  ) ) ) ) )) Przede wszystkim musisz zrozumiec jedno: Prawo tutaj stoi po
                  ) ) stro
                  ) ) ) nie t
                  ) ) ) ) ego,
                  ) ) ) ) co ma wiecej pieniedzy. Tym sposobem kupuje sie...'sprawiedliwosc'. M
                  ) ) ozna
                  ) ) ) na
                  ) ) ) ) ten temat pisac tomy.
                  ) ) ) ) )) Jezeli chodzi o kary smierci i ciezkie wyroki, to nalezy pam
                  ) ) ietac
                  ) ) )
                  ) ) ) ) o ...ambicji i pchaniu sie po drabinie kariery wszystkich prokuratoro
                  ) ) w. Od
                  ) ) )
                  ) ) ) ) tego ilu skaza i na jakie wyroki uda im sie to pokierowac, zalezy pol
                  ) ) itycz
                  ) ) ) na
                  ) ) ) ) kariera, jak i pozniejszego prawnika we wlasnej praktyce. Podobnie ma
                  ) ) sie
                  ) ) ) z
                  ) ) ) ) policja, ktora wszelkimi silami chce wskazac na winnego, ktory czesto
                  ) ) jest
                  ) ) )
                  ) ) ) ) tylko...'winnym', bo nie maja nikogo innego, lub po prostu sa nieudol
                  ) ) ni.
                  ) ) )
                  ) ) )
                  ) ) ) Oczywiscie zapominasz ze wyrok wydaje 12 zwyklych obywateli a nie
                  prokurat
                  ) ) or
                  ) ) ) czy policjant. Oczywiscie ze system nie jest idealny i jak w kazdym
                  ) ) ) poplelniane sa bledy ale jest doby wlasnie z tego wzgledu ze decyzja nie
                  ) ) ) nalezy do politycznie ambitnego prokuratora czy policjanta. Czy wolal
                  bys
                  ) ) zeby
                  ) ) ) jedna zawodowa osoba wydawala wyrok? Kto ja wybierze? Komu on bezdzie za
                  t
                  ) ) e
                  ) ) ) stanowisko wdzieczny i jak bedzie sie czul zobowiazany odplacic tej
                  ) ) osobie?
                  ) ) ) A moze znasz lepszy system ktory eliminuje prawdopodobienstwo pomylek
                  albo
                  ) )
                  ) ) ) oszustwa? 12 zwyklych obywateli ktorym prokurator przedstawia dowody
                  winy
                  ) ) a
                  ) ) ) obronca niewinnosci jest dla mnie najlepszym systemem. Tyle o systemie.
                  ) ) )
                  ) ) ) Ten watek jest jednak o braku moralnosci Busha ktory nie odwolal wyrokow
                  ) ) ) smierci. Dla mnie nie odwolal i nie powinien odwolac z powodow moralnych
                  ) ) skoro
                  ) ) ) kara smierci istnieje w Tekasasie, i wielu stanach, i jest legalna.
                  ) )
                  ) )
                  ) ) )) Temat 'Bush' jest sygnalem w elekronice, dla wylawiania rozmowy
                  ) ) telefonicznej, czy innej przez tutejsza bezpieke.
                  ) )
                  ) ) )) Co do systemu sadownictwa, to istnieje opcja, gdzie sie domaga albo 'j
                  ) ) ury'
                  ) ) obecnosc, albo polega sie na orzeczeniu sedziego. Ta sprawa nalezy do
                  ) adwokata
                  ) ) jego i rozeznanie w tym, czy 'bezpieczniej' byloby z danym sedzia, czy tez
                  ) ) ryzykowac 'jury'.
                  )
                  )
                  )
                  )
                  ) Decyzja nie nalezy do adwokata tylko do jego klijeta. Nie rozumie co to
                  dodaje
                  ) do naszej dyskusji. Masz wybor, nie jestes zmuszony na wyrok jednej osoby
                  ale
                  ) mozesz to wybrac.
                  )
                  )
                  )
                  )
                  )
                  )
                  )
                  ) Z tymi dwunastoma, to jest podobnie jak i w kazdej innej
                  ) ) loterii...
                  )
                  )
                  ) Przestan mi udawadniac ze system jest do niczgo tylko pokaz mi lepszy
                  system.
                  ) Pokaz mi jeden lepszy, nawet jesli jest tylko teoretyczny bo wiadomo ze w
                  ) realu nie istnieje.
                  )
                  )
                  )
                  )
                  )
                  )
                  )
                  ) Wystarczy ze jeden spoglada na sprawe nieco odmiennie i sprawa
                  ) ) wygrana/przegrana.
                  )
                  )
                  ) No wlasnie. Zeby kogos skazac na kare smierci wszyscy lawnicy musza sie
                  ) zgodzic ze osobnik jest winny. Jedna osoba sie nie zgodzi i nie ma zadnej
                  ) mozliwosci na kare smierci. Czyli wystarczy jedna myslaca uczciwa osoba i
                  nie
                  ) ma mozliwosci do wykonania tej kary. Moze z tego wzgledu OJ chodzi nadal po
                  ) ulicy ale dzieki temu jest mniejsze prawopodobienstwo pomylki w druga strone
                  ) ktora oczywiscie ma bardziej tragiczne konsekwencje.
                  )
                  )
                  )
                  )
                  )
                  ) Jezeli chodzi o procesy z oskarzenia, to policja czesto
                  ) ) preparuje dowody, swiadkow, i wszystko inne, aby po prostu miec tego
                  winnego.
                  )
                  )
                  )
                  ) Tak, ty wiesz ze to sie czesto zdaza:-)
                  ) Ja czesto? Daj jakies statystyki. Ilu jest w USA prokuratorow i w ilu
                  ) wypadkach takie rzeczy sie wydazaja? Jestem bardzo ciekawy. Skoro uzywasz to
                  w
                  ) dyskusji, na pewno wiesz.
                  )
                  )
                  )
                  ) ) Im szybciej, tym ...taniej!Podobnie jest i z prokuratorami. Wbrew
                  ) zalozeniom,
                  ) ) ma sie w sadach amerykanskich do czynienie z przestepstwem na rowni z
                  jednej
                  ) ) strony, jak i z drugiej. I raz jeszcze powtarzam: pieniadz jest sedzia!!!
                  ) ) )) Co do Twojego przekonania o tych winnych, bo ich raptem skazalo 12tu,
                  ) ) to
                  ) ) moje pytanie: ilu z tych straconych bylo winnych i ich wina zostala
                  ) ) potwierdzona DNA analiza, jezeli to bylo mozliwe?
                  )
                  )
                  ) Niewiem ? A ty wiesz skoro uzywasz to w argumentacji?
                  )
                  )
                  )
                  ) Poza tym ostatnio sie
                  ) ) okazalo ze w wypadku McVey'a, czy jak sie on pisze, z Oklahoma rzadowego
                  ) ) budynku - slawy, kierownik laboratorium FBI opoznil analizy, ktore obrona
                  ) ) moglaby uzyc. Do tego dochodzi skandal z laboratoryjnym balaganem w wielu
                  ) ) przypadkach o ktorych sie pisze, wiec to 'uznanie winy' jest bardzo
                  ) ) kontrowersyjne. Niedawno gubernator Ilinois kazal wyroki wszystkich
                  ) skazanych
                  ) ) na smierc zamienic na dozywocie! Taka decyzje podjal po zajrzeniu do akt
                  ) tych
                  ) ) nieszczesnikow.
                  )
                  ) To wskazuje na sumienie i poczucie przyzwoitosci u tego
                  ) ) czlowieka, ktory nie chcial byc odpowiedzialny za morderstwo.
                  )
                  ) A wiesz kiedy ja podja? Zreszta jak kazdy gubernator ktory to kiedys w
                  ) preszlosci zrobil? W ostatni dzien swojej kadencji bo by sie nie odwazyl
                  tego
                  ) zrobic przed wyborami-takie jest jego poczucie przyzwoitosci ze jak
                  zagrazalo
                  ) to jego stanowisku to ani paluszkiem nie ruszyl jak egzekucje wykonywano w
                  ) jego stanie. . Ludzie w USA sa za kara smierci i dlatego ona istnieje. Na
                  tym
                  ) polega demokracja. Gubernator nie powinien ignorowac zyczen tych ktorzy go
                  ) wybrali. Nie podoba ci sie kara smierci?-To zupelnie inna sprawa od
                  moralnoscu
                  ) gubernatora ktory przysiegal podtrzymanie tego prawa.
                  )
                  )
                  )
                  )
                  )
                  ) Nawet za takie,
                  ) ) o ktorym zadecydowalo dwunastu lawnikow. W Stanach latwiej skazac kogos na
                  ) ) smierc, anizeli za jakies malwersacje, malpractice, czy inne przestepstwa
                  z
                  ) ) urzedu.
                  ) ) )P.S. Ja jestem za kara smierci!!!
                  )
                  )
                  ) To podaj mi wreszcie lepszy sytem pod ktorym wykonywanie takich wyrokow bylo
                  ) by dla ciebi do zaakceptowania.
                  ) pzdr
                  )
                  )
                  ) Nie moge Tobie podac nic 'lepszego', bo zyje od lat w tym systemie i nie
                  znam innego. Mam przyjaciela w Danii, ktory
                  • v.c Re: Prawo i sprawiedliwosc 15.05.03, 22:03
                    Czyli nawet sobie nie wyobrazasz lepszego systemu?
                    Sam system jest bardzo dobry ale zgodze sie z toba ze ostatnio mozna by
                    naprawic pare rzeczy-no pozbyc sie przynajmniej polowy adwokatow.
                    pzdr
    • marcus_crassus dobrze robi,miejsce bandytow jest na stryczku:) 15.05.03, 18:26
      • Gość: globalresearch Re: schematy kretactw ekonomicznych GWB IP: 168.103.126.* 15.05.03, 18:38

www.globalresearch.ca

[home]

George W. Bush Financial Scams: CRG selection of articles
        Articles compiled by Michel Chossudovsky
        Centre for Research on Globalisation (CRG), globalresearch.ca , 9 July 2002
        (articles compiled chronologically)

--------------------------------------------------------------------------------

Global Outlook , Issue No 2 9-11: Foreknowledge or Deception? Stop the
        Nuclear Threat. Now available (for details click here) .
        Order by phone from publisher. Call (toll free) 1-888-713-8500. Mail-or Fax-in
        order form

--------------------------------------------------------------------------------

Les liens entre les familles Bush et bin Laden: Un goût amer dans la Bush, 12
        May

Enron is not "the only ponzi scheme on the block": Williams Companies: Enron
        II, Wayne Madsen, 2 April

Questionable Ties Tracking bin Laden's Money Flow leads back to Midland, Texas,
        Wayne Madsen, 28 Feb

What really happened on Sept. 11th? "The Great Deception": Parts 3 and 4,
        Barrie Zwicker, Vision TV, 18 Feb

Enron: Ultimate agent of the American Empire , Larry Chin, 10 Feb

One of Carlos Menem's first acts as President in 1988 was to give Enron a $300-
        million sweetheart deal on Argentina's pipeline project, Retrospective on the
        Enron Scandal Ana Simo, 13 Feb.

Financial Scams and the Bush Family , Michel Chossudovsky, 17 Feb

"Enrongate": All Roads Lead to Deutschebank and Harken Energy, W's own 1991
        Insider Trading Scam , Tom Flocco and Michael Ruppert, 26 Jan.

The secretive financial group integrated by top Republicans "maintained
        financial ties with none other than the family of Osama bin Laden": Carlyle
        profit from Afghan war , David Lazarus, 4 Dec.

"No administration has ever been more in bed with the energy industry": The
        United States of Oil , by Damien Caveli, 21 November 2001

The "hidden agenda" behind this War is Oil. The Oil behind Bush and Son's
        Campaigns, by Ranjit Devraj. 15 October 2001

"The bin Laden family has become acquainted with some of the biggest names in
        the Republican Party..." report in the WSJ, by Daniel Golden, James Bandler and
        Marcus Walker. 5 October 2001

President George W. Bush had business contacts with the bin Laden family when
        he was in Texas oil and politics. George W. Bush's Dubious Friends ,
        Intelligence Newsletter. 1 October 2001

Copyright © CRG 2002.

The URL of this article is:
        globalresearch.ca/articles/CRG207A.html
        Global Outlook , Issue No 2 9-11: Foreknowledge or Deception? Stop the
        Nuclear Threat. Now available (for details click here) .
        Order by phone from publisher. Call (toll free) 1-888-713-8500. Mail-or Fax-in
        order form
        [home]

• Gość: . Re: do miłośników G.W. Busha IP: *.arcor-ip.net 15.05.03, 19:22

> Czy okoliczność, że G.W. Bush jako gubernator Reksasu odmówił ułaskawienia
      > wszystkim sakaznaymn na karę śmierci w okresie jego kadencji dyskwalifikuje
      > go moralnie?

Bush formalnie zaslania sie komisja ulaskawiajaca, poza tym to glupek, wiec
      trudno miec od niego pretensje, ale zdyskwalifikowal sie moralnie publicznie
      (jak na glupka przystalo, przegapil wlaczone jeszcze kamery) kpiac sobie z
      Karli Fay-Tucker, przedrzezniajac jej prosby o ulaskawienie.
      Ale z drugiej strony Bush to osoba o slabej psychice, co widac wyraznie z jego
      zachowania, dotknieta alkoholizmem, w przeszlosci uzywajaca kokainy,
      zakompleksiona m.in. na punkcie ojca, wlasnej legastenii itd.
      Nie jestem pewien, czy u tak uposledzonego osobnika mozna oceniac moralnosc.
      Pragnienie wybicia sie, zablysniecia, pokonania wlasnych kompleksow to
      chorobliwe motywy dzialania i jego przypadek winien byc raczej rozpatrywany
      przez psychologow.

.

• Gość: ale-jaja Re: do miłośników G.W. Busha IP: 204.101.196.* 15.05.03, 21:18
        Gość portalu: . napisał(a):

> Gość portalu: P-77 napisał(a):
        >
        > > Czy okoliczność, że G.W. Bush jako gubernator Reksasu
        odmówił ułaskawienia
        >
        > > wszystkim sakaznaymn na karę śmierci w okresie jego
        kadencji dyskwalifikuj
        > e
        > > go moralnie?
        >
        > Bush formalnie zaslania sie komisja ulaskawiajaca, poza
        tym to glupek, wiec
        > trudno miec od niego pretensje, ale zdyskwalifikowal
        sie moralnie publicznie
        > (jak na glupka przystalo, przegapil wlaczone jeszcze
        kamery) kpiac sobie z
        > Karli Fay-Tucker, przedrzezniajac jej prosby o
        ulaskawienie.
        > Ale z drugiej strony Bush to osoba o slabej psychice,
        co widac wyraznie z jego
        > zachowania, dotknieta alkoholizmem, w przeszlosci
        uzywajaca kokainy,
        > zakompleksiona m.in. na punkcie ojca, wlasnej
        legastenii itd.
        > Nie jestem pewien, czy u tak uposledzonego osobnika
        mozna oceniac moralnosc.
        > Pragnienie wybicia sie, zablysniecia, pokonania
        wlasnych kompleksow to
        > chorobliwe motywy dzialania i jego przypadek winien byc
        raczej rozpatrywany
        > przez psychologow.
        >
        > .
        >
        >
        Ale diagnoza!
        Czy ty jesteś jego psychiatrą.?
        • Gość: A.D. Re: do miłośników G.W. Busha IP: *.mco.bellsouth.net 15.05.03, 21:21
          Gość portalu: ale-jaja napisał(a):

> Gość portalu: . napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: P-77 napisał(a):
          > >
          > > > Czy okoliczność, że G.W. Bush jako gubernator Reksasu
          > odmówił ułaskawienia
          > >
          > > > wszystkim sakaznaymn na karę śmierci w okresie jego
          > kadencji dyskwalifikuj
          > > e
          > > > go moralnie?
          > >
          > > Bush formalnie zaslania sie komisja ulaskawiajaca, poza
          > tym to glupek, wiec
          > > trudno miec od niego pretensje, ale zdyskwalifikowal
          > sie moralnie publicznie
          > > (jak na glupka przystalo, przegapil wlaczone jeszcze
          > kamery) kpiac sobie z
          > > Karli Fay-Tucker, przedrzezniajac jej prosby o
          > ulaskawienie.
          > > Ale z drugiej strony Bush to osoba o slabej psychice,
          > co widac wyraznie z jego
          > > zachowania, dotknieta alkoholizmem, w przeszlosci
          > uzywajaca kokainy,
          > > zakompleksiona m.in. na punkcie ojca, wlasnej
          > legastenii itd.
          > > Nie jestem pewien, czy u tak uposledzonego osobnika
          > mozna oceniac moralnosc.
          > > Pragnienie wybicia sie, zablysniecia, pokonania
          > wlasnych kompleksow to
          > > chorobliwe motywy dzialania i jego przypadek winien byc
          > raczej rozpatrywany
          > > przez psychologow.
          > >
          > > .
          > >
          > >
          > Ale diagnoza!
          > Czy ty jesteś jego psychiatrą.?

>> Mozesz uwierzyc mi na slowo ze do tej, trafnej diagnozy, naprawde nie
          potrzeba psychiatry!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka