Dodaj do ulubionych

Troche mi glupio

04.05.07, 20:20
ze za Sarkozym, energicznym kandydatem na prezydenta Francji, glosuja swymi
wpisami na naszym forum ci, ktorych dzialalnosc mialem okazje poznac i ktora
niezbyt szanuje.

Mimo ich staran by mi Sarka obrzydzic ich poparciem stoje przy tym kandydacie.

Uwazam go za dobrego dla Francji, please read my mouth "dla Francji".

PF

Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:21
      A kogo to obchodzi Ghhhronostaju?
      • dana33 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:25
        pf...... jak ja popieram sarka to ci go obrzydzam?????
        hahahaha.... to jest filozofia nieczystego etnicznie francuza.. :)))))
        • danus01 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:36
          dana33 napisała:

> pf...... jak ja popieram sarka to ci go obrzydzam?????
          > hahahaha.... to jest filozofia nieczystego etnicznie francuza.. :)))))

trudno mi w tym momencie byloby napisac,ze nie masz po czesci racji.
          gdybym jednak to ja byla na miejscu PFa to poparcie jakiego udzielilas tu na
          forum Sarko przyjelabym z podobnym oporem co PF.
          mniejsza o filozofie "nieczystego etnicznie francuza",czyli jeszcze na etapie
          asymilacji.
          ty Dano uczynilas dla PFa duzo gorzej.
          moze wiecej empatii do nie wrogow?
          • dana33 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 21:13
            musze przyznac, danus, ze nie bardzo rozumiem o jakie poparcie moje dla sarko
            chodzi.... cusik napisalam nie tak? mozesz mi dac link do tej mojej wypowiedzi,
            bo nie wiem nawet gdzie szukac...
      • danus01 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:27
        absztyfikant napisał:

> A kogo to obchodzi Ghhhronostaju?
        >

gdyby nie ten wpis....
        przeczytalabym PFa i milczala,bo temat odebralam jako informacyjny
        ale po twoim wpisie buraku....dalam znac,ze informacja o PFie jest dla mnie
        interesujaca
        • absztyfikant Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:28
          No i git. Wszyscy sa szczesliwi. Ghhhronostaj ma ruch na swoim watku, ty moglas
          sobie pokrzyczec, a ja mam z Dana ubaw, jak zwykle zreszta.
          • dana33 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:32
            :)))))
            danus jeszcze nie zna dobrze pf, ale go pozna, nie ma watpliwosci.. :)))
          • blazar Absztus ratlerku. 04.05.07, 20:34

• blazar Jak zwykle przy swojej pani 04.05.07, 20:34

• marouder Szanowny Blazarku, czy zechcialbys odpowiedziec.. 04.05.07, 20:38
                ...co z obietnica dana przez ciebie mnie osobiscie (ponad rok temu!) oraz
                uzytkownikom forum konserwatywnego (niedawno!) a dotyczaca opublikowania przez
                ciebie demaskatorskiego wzgledem eurojihad.org tekstu???

PS. Nie wszyscy moze wiedza, ale blazarek ma tak pojemna tozsamosc, ze czasem
                uwaza sie rowniez za konserwatyste:))
                • manny_ramirez Re: Szanowny Blazarku, czy zechcialbys odpowiedzi 04.05.07, 21:01
                  Ty tez? :P
                  • marouder Ja czasem czytuje to forum/nt 04.05.07, 21:04

• polski_francuz Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:33
          Dzieki Danus,

z sympatia

PF
          • dana33 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:39
            tu sie zgadzam z toba..... danus to sympatyczna osoba.... zyczliwa bardzo...
            czasem to az za bardzo.. :))))
            • danus01 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:48
              dana33 napisała:

> tu sie zgadzam z toba..... danus to sympatyczna osoba.... zyczliwa bardzo...
              > czasem to az za bardzo.. :))))

nie odwzajemnie usmiechu
              "zyczliwa za bardzo"...czyli upszejmie donosze...oczywiscie z sympatia dla
              obydwu stron...
              • dana33 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:53
                przede wszystkim danus, usmiech byl do pf, bo do niego napisalam.
                a po drugie, jak mi napisal m. in. "idz pod sciane i sie pokiwaj" to sie
                skonczyly uprzejmosci.
                mozliwe ze sie myle, i ze tobie taki wpis nie przeszkadza i pozostalabys dalej
                zyczliwa. ale ja nie ty. ja nie az tak zyczliwa.
                • danus01 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 21:11
                  dana33 napisała:

> przede wszystkim danus, usmiech byl do pf, bo do niego napisalam.
                  > a po drugie, jak mi napisal m. in. "idz pod sciane i sie pokiwaj" to sie
                  > skonczyly uprzejmosci.

ja ci Dano nie zarzucilam braku uprzejmosci.
                  masz prawo wedlug swego uznania obdarzac 'uprzejmosciami' kogo chcesz i kiedy
                  chcesz.mialam(mam) inny argument slowny unaocznienia ci twojego potkniecia
                  nawet nie tyle wobec PFa ile wobec nas wszystkich tu obecnych zydow.
                  czemu go nie uzylam?
                  i nie uzyje?
                  z prostego powodu
                  nie mam zamiaru wbijac sobie gola do wlasnej bramki.

> mozliwe ze sie myle, i ze tobie taki wpis nie przeszkadza i pozostalabys
                  dalej
                  > zyczliwa. ale ja nie ty. ja nie az tak zyczliwa.

jeszcze raz ci napisze Dano,o czym tez cie uprzedzilam na privie.
                  nawet twego niezadowolenia na forum bede dbala przede wszystkim o wlasne dobro
                  i wyznawane przeze mnie wartosci.
                  • dana33 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 21:16
                    alez oczywiscie.... ale ciagle nie rozumiem, o co ci chodzi... mozesz tak
                    zwyczajnie kawe na lawe? bez jakichs tam niedomowien? nie widze, zebym tak znow
                    obrazala pf moim poparciem dla sarkozy.... nu, wytlumacz jasno, bo naprawde nie
                    rozumiem...
                    kazda z nas broni przeciez tutaj wyznawanych przez siebie wartosci, nie?
                    • danus01 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 21:47
                      dana33 napisała:

> alez oczywiscie.... ale ciagle nie rozumiem, o co ci chodzi... mozesz tak
                      > zwyczajnie kawe na lawe? bez jakichs tam niedomowien?

niestety Dano
                      w tym akurat przypadku nie moge tak prosto kawe na lawe wylozyc.
                      ani tu ani na privie.
                      zeby zrozumiec w odpowiednim znaczeniu ta 'kawe na lawe' musialyby zaistniec
                      warunki niemozliwe juz do spelnienia.
                      ale jak juz poruszylas wczesniej problem asymilacji 'nieczystego etnicznie
                      francuza',a twoja asymilacja w Izraelu jest jak najbardziej 'czysta etnicznie'
                      to nie ma mozliwosci abys zrozumiala moja obrone PFa.
                      moge jeszcze dodac,ze rozumiem,iz przerwana brutalnie i nieludzko asymilacja
                      zydow europejskich,a szczegolnie w Polsce (tez spory jej calkowity brak)
                      kladzie sie cieniem na twoim odbiorze pewnych spraw.
                      i tylko tyle moge w uzupelnieniu dodac.
                      • dana33 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 21:57
                        alez danus.... o tym nieczysto etnicznie pochodzeniu pf to byla ironia w
                        stosunku do dyskusji na innym watku, na ktorym stranger poddawal w watpliwosc
                        francuska "czystosc etniczna" sarkozy..... wg tej idiotycznej logiki strangera,
                        rowniez pf jest "nieczystym etnicznie" francuzem.... dla mnie ani miejsce
                        urodzenia sarkozy ani pf nie ma zadnego znaczenia, dla mnie sa oni francuzami,
                        calkiem czystymi.... oj danus..... ty naprawde nie widzisz, kiedy ja sie nabijam
                        a kiedy pisze na powaznie? bylam pewna, ze pf tez zrozumial, ze pije do tej
                        idiotycznej tezy strangera....
                        nu, trudno.... nie moge i nie bede i nie chce tlumaczyc kazdego mojego slowa...
                        niektorzy wiedza kiedy sie nabijam, kiedy jestem ironiczna, a kiedy pisze na
                        powaznie...
                        mnie u pf przeszkadza jego podwojne standarty, mnie przeszkadzaja jego
                        pouczania od rana do wieczora kazdego na tym forum, mnie przeszkadza jego
                        "luistracja", kiedy ciagle wypytuje innych o jakies sprawy prywatne, konczac
                        zawsze "ale szczerze".... ale jaka ma religie, gdzie sie urodzil, czy sie czuje
                        francuzem czy polakiem, czy polskim francuzem, czy francuskim polakiem, to jest
                        mi to zupelnie obojetne. jak mu dobrze, tak nie sie czuje.
                        uffff.....
                        • dana33 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 21:57
                          ciagle jeszcze nie wiem, gdzie moje poparcie dla sarkozy urazilo uczucia pf...
                          i pewnie sie nie dowiem... :))))
                          • dana33 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 21:58
                            a moze to dlatego, ze pf nie lubi, jak zydzi popieraja sarkozy??????
                            • danus01 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 22:13
                              dana33 napisała:

> a moze to dlatego, ze pf nie lubi, jak zydzi popieraja sarkozy??????

tu juz jestes bardzo blisko
                              gdybys ty(zydzi) popierali sarkozy za jego program...
                              ale nie
                              zbyt duzo by trzeba bylo wiedziec na temat wspolczesnych wewnetrznych problemow
                              Francji i Francuzow.
                              w twoim poparciu uslyszalam jedno i to wykrzyczane
                              on jest NASZ!
                              niech wiec wygra!
                              a jak NASZ wygra to bedziemy mieli silnego sprzymierzenca w europie
                              a przeciez-pomijajac geopolityke-Francuzi wybieraja prezydenta dla swojej
                              przede wszystkim korzysci,i nie przede wszystkim,ale nade wszystko.
                              Sarkozy jak wygra moze-czego nie wykluczam-pokazac zydowskiej 'naszosci' nie ta
                              strone swego ciala, ktorej Izrael sie spodziewa zobaczyc.
                              • dana33 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 22:45
                                napisalam rzeczywiscie cos takiego, chociaz nie pamietam w jakim watku i nie
                                moge go znalezc. a chetnie bym zobaczyla, bo oczywiscie, ze sie wyglupialam...
                                ale napisalam rowniez cos takiego:

ja na sarkozy, nie dlatego ze zyd, tylko dlatego ze chce zrobic troche porzadku
                                we francji. bo ja to lubie francje ta stara, nie ta dzisiejsza.. :(((((
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=61692414&a=61774110

trzymam mu kciuki, i nie dlatego, ze jest zydem, tylko dlatego, ze ma wg mnie
                                dobry program na uzdrowienie francji....
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=61692414&a=61700502
                                stranger w swoim watku robi ohydztwo kompletne, podwazajac przynaleznosc
                                sarkozy do narodu francuskiego, bo jego rodzice nie byli urodzeni we francji.
                                na tym naszym swiecie sa miliony ludzi, ktorzy sa obywatelami kraju, w ktorym
                                ich rodzice sie NIE urodzili i te kraje i ich prawo nie maja z tym zadnego
                                problemu. ci ludzie nie maja z tym zadnego problemu. tylko stranger i jemu
                                podobni, widzac w pochodzeniu czlowieka zydowskie korzenie nagle ma z tym
                                problem. malo tego.... stranger nie jest francuzem i wlasciwie to co go to
                                obchodzi?
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=61738075&a=61741078

kazdy widzi to co chce widziec, nie danus?
                                • danus01 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 22:53
                                  dana33 napisała:

> stranger w swoim watku robi ohydztwo kompletne, podwazajac przynaleznosc
                                  > sarkozy do narodu francuskiego, bo jego rodzice nie byli urodzeni we francji.
                                  > na tym naszym swiecie sa miliony ludzi, ktorzy sa obywatelami kraju, w ktorym
                                  > ich rodzice sie NIE urodzili i te kraje i ich prawo nie maja z tym zadnego
                                  > problemu. ci ludzie nie maja z tym zadnego problemu.

a wskazesz mi kraje,w ktorych zasymilowani w pierwszym pokoleniu imigranci
                                  zostaja najwazniejsza osoba w panstwie?
                                  dlaczego w europie tak ceni sie obecnie uchowane monarchie?
                                  • dana33 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 23:02
                                    nie, nie wskaze, bo nie wiem i nie bede szukac. i co ma piernik do wiatraka?
                                    masz obywatelstwo danego kraju, masz wszystkie prawa tego kraju, jestes
                                    urodzona w tym kraju, to kogo obchodzi jakie pochodzenie maja twoi rodzice? to
                                    ma byc przeszkoda w zdobyciu najwyzszej pozycji w panstwie? nie licza sie
                                    zdolnosci, wyksztalcenie, oddanie sprawie, tylko czy mama i tata urodzili sie w
                                    danym kraju? i babcia i dziadek tez? co za glupoty?
                                    a kto ceni w europie dzisiaj monarchie? przeciez te wszystkie europejskie
                                    monarchie to maja jedynie role reprezentacyjna.... kto z nich naprawde rzadzi?
                                    elzbieta? margarethe? gustav? nobody.... podpisuja dokumenty, jakie im ich rzad
                                    podsuwa i zyja niezle na koszt podatnika. no i my mamy od czasu do czasu jakies
                                    ploty sensacyjne...
                                    danus... jak babcie kocham.....
                                    • absztyfikant Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 23:08
                                      Jeszcze papiez rzadzi - w koncu to monarchia absolutna:P
                                    • danus01 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 23:12
                                      dana33 napisała:

> danus... jak babcie kocham.....

babcie trzeba kochac :)

a cala reszta twego postu...
                                      bez komentarza
                                      • dana33 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 23:18
                                        nu, szkoda ze bez komentarza.... to po co pisalam wogole?
                                        w kazdym razie twoje i pf oskarzania mnie, ze popieram sarkozy dlatego, ze jest
                                        zydem, sa zupelnie bezpodstawne. zupelnie na odwrot: z moich obserwacji przez
                                        dlugie lata, kazdy zyd na wysokim stanowisku w jakims innym niz israel kraju,
                                        nigdy nie byl "dobry" dla israela. zeby wlasnie nie dac powodu takim strangerom
                                        na twierdzenia "bo dlatego ze on zyd"....
                                        • danus01 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 23:23
                                          dana33 napisała:

> nu, szkoda ze bez komentarza.... to po co pisalam wogole?
                                          > w kazdym razie twoje i pf oskarzania mnie, ze popieram sarkozy dlatego, ze
                                          jest
                                          >
                                          > zydem, sa zupelnie bezpodstawne. zupelnie na odwrot: z moich obserwacji przez
                                          > dlugie lata, kazdy zyd na wysokim stanowisku w jakims innym niz israel kraju,
                                          > nigdy nie byl "dobry" dla israela. zeby wlasnie nie dac powodu takim
                                          strangerom
                                          > na twierdzenia "bo dlatego ze on zyd"....

no sama widzisz Dano,ze moj komentarz byl zbedny :)
                                          • dana33 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 23:32
                                            taaak..... moglas napisac np ze rzeczywiscie nie mialas racji twierdzac, ze
                                            popieram sarkozy bo jest zydem... nu, ale nicha....
                                            w kazdym razie cala ta dyskusja byla idiotyczna, jak widac.... bo ja sie
                                            poczulam przez twoje oskarzenia zobowiazana do tlumaczenia mojego stanowiska, a
                                            ty to ladnie teraz odsunelas na bok...
                                            postaram sie nie popelnic takiego bledu jeszcze raz.
                                            • danus01 Re: dwie rozne sprawy w jednym 05.05.07, 09:17
                                              dana33 napisała:

> taaak..... moglas napisac np ze rzeczywiscie nie mialas racji twierdzac, ze
                                              > popieram sarkozy bo jest zydem... nu, ale nicha....
                                              > w kazdym razie cala ta dyskusja byla idiotyczna, jak widac.... bo ja sie
                                              > poczulam przez twoje oskarzenia zobowiazana do tlumaczenia mojego stanowiska,
                                              a
                                              >
                                              > ty to ladnie teraz odsunelas na bok...
                                              > postaram sie nie popelnic takiego bledu jeszcze raz.

madry czlowiek na bledach sie uczy
                                              nie koniecznie swoich bledach,ale bez wlasnych bledow i tak sie nie odbedzie
                                              nauka
                                              tlumaczenie lub wycofywanie sie z wlasnych bledow osobiscie uwazam za ceche
                                              charakteryzujaca czlowieka uczciwego bez przerostow wlasnego ego.
                                              nie jest to mile zajecie i pewnie dlatego czlek madry stara sie nastepnych
                                              bledow tego samego rodzaju nie popelniac.
                                              nuuu,ale upor nazywany czesto mylnie konsekwencja....
                        • danus01 Re: dwie rozne sprawy w jednym 04.05.07, 22:38
                          dana33 napisała:

> alez danus.... o tym nieczysto etnicznie pochodzeniu pf to byla ironia w
                          > stosunku do dyskusji na innym watku

alez rozumiem i nie o ten fragmencik mi chodzilo.ja go tylko wykorzystalam...
          • danus01 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 20:39
            polski_francuz napisał:

> Dzieki Danus,
            >
            > z sympatia
            >
            > PF

do uslug :)
            ale tez i z prosba
            postaraj sie Dane tez zrozumiec
            • polski_francuz Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 20:51
              wiec ci powiem co mysle.

Dana ma manichejska wizje swiata (czarno-biala, zero-jedynkowa) i wszystko
              doprowadza do tej wizji.

Obawiam sie, ze dyskusja z nia jest niemozliwa.

Bo dyskusja (prawdziwa w kazdym razie) dopuszcza poruszenie frontow i zmiane opinii.

A juz, w koncu, by sie dala po ludzku lubic...by mi juz wystarczylo.

PF
              • absztyfikant Ale ty jednak bezczelny jestes 04.05.07, 20:53
                Jak mnie wkurzysz, to poszukam tego watku, gdzie wysylales niektorych, by sie
                przed Kotelem pokiwali.

Autor: polski_francuz ☺ (do dany33)
                Data: 16.11.06, 20:30

A ja ci pare razy pisalem, ze piszesz na polskim forum.

I to nie jest miejsce gdzie sie izraelskie problemy zalatwia.

Doszlo?

PF
                • dana33 Re: Ale ty jednak bezczelny jestes 04.05.07, 20:57
                  mial lepsze, absztyfikant... gdzie mnie wyrzucal z forum, bo zydzi nie maja
                  prawa tu pisac... :))))
              • dana33 Re: Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 20:55
                nu, myslalam ze ty jestej fizyk czy chemik, a nie psycholog.... a jesli jestes
                psychologiem to marnym....

• danus01 Re: Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 21:20
                polski_francuz napisał:

> wiec ci powiem co mysle.
                >
                > Dana ma manichejska wizje swiata (czarno-biala, zero-jedynkowa) i wszystko
                > doprowadza do tej wizji.
                >

a ja odwzajemniajac twoja szczerosc napisze,ze tak nie uwazam

> Obawiam sie, ze dyskusja z nia jest niemozliwa.

a ja nie mam obaw z Dana dyskutowac i uwazam,ze dyskusja z Dana jest nie tylko
                mozliwa,ale dla mnie bardzo konstruktywna i rozwijajaca moje horyzonty wiedzy w
                interesujacych mnie tematach

>
                > Bo dyskusja (prawdziwa w kazdym razie) dopuszcza poruszenie frontow i zmiane
                op
                > inii.

oczywiscie,dopuszcza,ale to nie znaczy ze to 'dopuszczenie' poruszenia frontow
                i zmiane opinii ma zawsze odbywac sie w jednym kierunku i to z gory okreslonym
                przez mape cepka

>
                > A juz, w koncu, by sie dala po ludzku lubic...by mi juz wystarczylo.
                >
                > PF

ja lubie i cenie Dane
                • polski_francuz Re: Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 21:37
                  "ja lubie i cenie Dane"

No to jest argument.

Niech mi przejdzie negative feelings n/t Dany i rozpoczne prace nad polubieniem
                  Dany:)

Pozdro

PF
                  • dana33 Re: Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 21:44
                    pf..... zacznij nie ode mnie, ale od zydow. jak ci przejda negatywne feelings w
                    stosunku do mojego narodu, to ja tez zaczne pracowac nad polubieniem ciebie..
                    ale cusik mi sie nie widzi, ze zaczniesz traktowac zydow, jak wszystkich
                    innych....
                    • danus01 Re: Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 21:52
                      dana33 napisała:

> pf..... zacznij nie ode mnie, ale od zydow. jak ci przejda negatywne feelings
                      w
                      >
                      > stosunku do mojego narodu, to ja tez zaczne pracowac nad polubieniem ciebie..
                      > ale cusik mi sie nie widzi, ze zaczniesz traktowac zydow, jak wszystkich
                      > innych....

ach ten monolit w postrzeganiu innych nacji znowu sie klania.
                      Dano jestes niekonsekwentna.
                      a moze zawstydzila cie sugestia PFa,ze moglby cie polubic?
                      no bo jak wtedy walczyc o narod caly z wrogiem,ktory by ciebie polubil?
                      oj,trudna sprawa
                      2000 lat przeciwnych doswiadczen...
                      • dana33 Re: Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 22:56
                        danus.... mnie w zyciu inne rzeczy zawstydzaja, a nie sugestie, ze moze mnie
                        polubic... moze... nu, nie musi. naprawde jest mi obojetne, czy mnie pf lubi
                        czy nie... glupi wpis wogole zrobil.... co to znaczy "rozpoczne prace nad
                        lubieniem dany"???? on musi nad lubieniem kogos pracowac? niech pracuje nad
                        lubieniem kogos innego. czlowieka albo sie lubi albo nie. nie pracuje sie nad
                        lubieniem. nie bardzo rozumiem o co ci chodzi z tym "bo jak wtedy walczyc o
                        narod caly z wrogiem,ktory by ciebie polubil?" wrog ktory mnie lubi nie jest
                        moim wrogiem. to tak jak zapewniania cepowatego, ze jest moim prawdziwym
                        przyjacielem i nic, tylko atakuje moj narod i moj kraj idiotyzmami....
                        juz nie mowie o tym, ze nigdy nie uwazalam francji za wroga israela. za
                        wielkiego przyjaciela tez nie, ale za wroga? nu, naprawde....
                        • danus01 Re: Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 23:09
                          dana33 napisała:

> danus.... mnie w zyciu inne rzeczy zawstydzaja, a nie sugestie, ze moze mnie
                          > polubic... moze... nu, nie musi. naprawde jest mi obojetne, czy mnie pf lubi
                          > czy nie... glupi wpis wogole zrobil.... co to znaczy "rozpoczne prace nad
                          > lubieniem dany"???? on musi nad lubieniem kogos pracowac? niech pracuje nad
                          > lubieniem kogos innego. czlowieka albo sie lubi albo nie. nie pracuje sie nad
                          > lubieniem.
                          tu sie mylisz Dano
                          czasem tak sie porobi na swiecie,ze nad lubieniem kogos trzeba 'popracowac'.
                          wiem cos o tym z wlasnego podworka

> nie bardzo rozumiem o co ci chodzi z tym "bo jak wtedy walczyc o
                          > narod caly z wrogiem,ktory by ciebie polubil?" wrog ktory mnie lubi nie jest
                          > moim wrogiem. to tak jak zapewniania cepowatego, ze jest moim prawdziwym
                          > przyjacielem i nic, tylko atakuje moj narod i moj kraj idiotyzmami....

bywaja falszywi przyjaciele....

> juz nie mowie o tym, ze nigdy nie uwazalam francji za wroga israela. za
                          > wielkiego przyjaciela tez nie, ale za wroga? nu, naprawde....

polacy maja podobne doswiadczenia z francja
                          wrogiem nie byla...
                          • absztyfikant Re: Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 23:11
                            Owszem byla. Tak zwany "Potop szwedzki" sponsorowala Francja i to bardzo hojnie.
                            • danus01 Re: Zaslugujesz na szczerosc 04.05.07, 23:14
                              absztyfikant napisał:

> Owszem byla. Tak zwany "Potop szwedzki" sponsorowala Francja i to bardzo
                              hojnie
                              > .
                              >

ale ile patriotyzmu polskiego wzmocnila przy okazji :)
    • i_love_2_bike Re: Troche mi glupio 04.05.07, 22:00
      polski_francuz napisał:

> Uwazam go za dobrego dla Francji, please read my mouth "dla Francji".
      >
      > PF
      >
      >

nie szczelaj bykuf,mowimy "read my lips" ale cos moze byc "mouthful":))))
      • polski_francuz Re: Troche mi glupio 04.05.07, 22:13
        Czy chcesz bym mial w stosunku do ciebie negative feelings?

Pozdro

PF
        • danus01 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 22:15
          polski_francuz napisał:

> Czy chcesz bym mial w stosunku do ciebie negative feelings?
          >
          > Pozdro
          >
          > PF

a dotychczasowe posityve na czym opierasz?
          • polski_francuz Re: Troche mi glupio 04.05.07, 22:19
            Daje sie lubic. Mila kolezanka.

PF
          • i_love_2_bike Re: Troche mi glupio 04.05.07, 22:31
            danus01 napisała:

>
            > a dotychczasowe posityve na czym opierasz?

danus wczoraj szczelalas byki po polsku,nie rozumialas botaniki a dzisiaj sie
            moczysz w angielskim. jak sie czegos nie znato lepiej nie uzywac,inaczej nie
            wychodzi sie na mundra zydowke,tylko na .....

kiedys byly jakies pozytywki,to fakt..
            • danus01 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 22:46
              i_love_2_bike napisała:

> danus01 napisała:
              >
              > >
              > > a dotychczasowe posityve na czym opierasz?
              >
              > danus wczoraj szczelalas byki po polsku,nie rozumialas botaniki a dzisiaj sie
              > moczysz w angielskim.

literowki zdarzaja sie najlepszym
              a na dowod,ze to byla literowka y/i
              co wiesz na temat zlacza p-n?
              wracajac do biologii i purchawek...
              do purchawki ci daleko
              przynajmniej tej zjadliwej choc w slowie 'zjadliwa' kryje sie niezjadliwa tresc.
              i ta wlasnie niezjadliwa czesc ciebie charakteryzuje.
              PF moze ciebie lubic.to jego osobista sprawa i wybor.
              byla kiedys na FA taka tobie podobna gini.
              wielu ja lubilo
              przypominasz mi ja
              • polski_francuz Was? 04.05.07, 22:50
                "co wiesz na temat zlacza p-n?"

Wiesz cos na ten temat?

Od razu wiedzialem, to musi byc elektroniczka:)

F
                • danus01 Re: Was? 04.05.07, 23:15
                  polski_francuz napisał:

> "co wiesz na temat zlacza p-n?"
                  >
                  > Wiesz cos na ten temat?
                  >
                  > Od razu wiedzialem, to musi byc elektroniczka:)
                  >
                  > F

elektroniczka-elektryczka :)
              • dana33 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 23:06
                nu i masz, danus...
                jest takie ladne przyslowie: powiedz mi, kto jest twoim przyjacielem, a ja ci
                powiem, kim ty jestes...
                pf naprawde nie musi sie zaczynac pracowac nad lubieniem mnie. ja takich
                przyjaciol jak rachelcia nie mam i miec nie bede. nigdy.
                • danus01 Re: Troche mi glupio 04.05.07, 23:21
                  dana33 napisała:

> nu i masz, danus...
                  > jest takie ladne przyslowie: powiedz mi, kto jest twoim przyjacielem, a ja ci
                  > powiem, kim ty jestes...

Danus
                  chyba potrafisz rozroznic uczucie przyjazni od lubienia
                  PF napisal,ze lubi...jakas tam love

> pf naprawde nie musi sie zaczynac pracowac nad lubieniem mnie. ja takich
                  > przyjaciol jak rachelcia nie mam i miec nie bede. nigdy.

przyznam sie w sekrecie,ze kiedys do mojego forumowego przyjaciela napisala,ze
                  nie wybacze mu dwoch jego przyjazni,gdyby lubienie tych osob przerodzilo sie w
                  przyjazn.
                  no coz.
                  jak do tej pory,a lat minelo od tamtego ultimatu juz wiele,nadal pozostajemy w
                  przyjazni
        • i_love_2_bike Re: Troche mi glupio 04.05.07, 22:30
          polski_francuz napisał:

> Czy chcesz bym mial w stosunku do ciebie negative feelings?
          >
          > Pozdro
          >
          > PF

kcem
    • grzegorz1948 Re: P-F 05.05.07, 00:40
      Cieszy mnie ze Dana i jej absztyfikant moga tez glosowac w wyborach na prezia
      Francji.Nigdy nie myslalem ze Francja jest tak wielce demokratyczna.Jednak
      przed wrzuceniem kartki do urny to skontaktuj sie z nimi abys nie popelnil
      bledu.
      • jj-k nie obawiaj sie , hloopcze, 05.05.07, 15:25
        tak sie sklada z PF i ja imo, z ni jestemy Zydai, popieramy tak samo,
        jak Zydowka Dana Sarkozego

Obiecal, ze zrobi troche porzadku :)))
    • sansone1 Dla nas normalnie w Unii pracujacych 05.05.07, 10:04
      na socjal nie chodzacych( w ciagu 33 lat pracy we Wloszech, tylko raz zmienilem
      firme, tylko raz bylem na chorobowym( zlamana reka), trudno spawac ze zlamana
      reka,czterech moich synow potrafilem wyksztalcenie ulatwic, popierajac Sarkozego
      ( o jego zydowsko/wegierskim pochodzeniu nie wiedzac( Poniatowski tez byl tam
      kiedys ministrem)nie nardzo mnie to obchodzi), Francja kiedys jedyna meta dla
      intelektualnej imigracji byla (o czym Polacy chyba doskonale wiedza), on jest
      nadzieja, ze on razem z Mercel, Kaczynskimi, ta Unie znowu na prawidlowe szyny
      wprowadzi .....i jemu zwycienstwo zycze, a to co PF, mysli nie bardzo mnie
      obchodzi, bo dziwnym przypadkiem , on jednym z tych lewakow jest( obronca
      falszywych ucisnionych, ktorzy nietolerancyjnymi i rasistami sa))( ktorzy na
      obnizenie podatkow liczac) widac ,ze on do socjalu nie chodzi, nawet diablu
      swoja skore by sprzedali...
      • dana33 a mnie ciekawi, dlaczego pf, ktory napisal: 05.05.07, 15:20
        "Troche mi glupio ze za Sarkozym glosuja swymi wpisami na naszym forum ci,
        ktorych dzialalnosc mialem okazje poznac i ktora niezbyt szanuje.
        Mimo ich staran by mi Sarka obrzydzic ich poparciem stoje przy tym kandydacie."

nie napisal, ze jest mu glupio czytac cos takiego:
        ten Sarkozy to jakis Zydek ma wszystkie cechy rasowego Zyda przy korycie:
        *nienawidzi arabow -jak kazdy Zyd
        *uwielbia hameryke-jak kazdy zyd
        *ma odpychajaca osobowosc i wyglad- hmmm jak kazdy zyd;)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=61852397

niezle, nie? i jakos nikt nie zaprotestowal tutaj.... tez niezle, nie?
        • sansone1 Re: a mnie ciekawi, dlaczego pf, ktory napisal: 05.05.07, 19:36
          ale ktos, nie wiem kto, ten watek szybko na osla lawke przeniosl..
          • dana33 Re: a mnie ciekawi, dlaczego pf, ktory napisal: 05.05.07, 19:45
            nasza nadworna sprzataczka pewnie przeniosla i z racja.... takie wpisy nie
            powinny miec miejsca...
    • you-know-who Re: Troche mi glupio 06.05.07, 06:00
      niech ci nie bezie glupio!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka