Dodaj do ulubionych

Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to Żyd

09.05.07, 11:24
bo jakiegoś przodka Żyda na pewno każdy Polak ma".

Do tego dodam obrazek ze znanego, badziewego hollywoodzkiego filmu - młody
człowiek, zagorzały "nazista", "rasista", "filatelista", "cyklista" etc. -
nienawidzi Żydów: aż pewnego razu odkrywa, iż... sam jest Żydem,
adoptowanym przez przybranych rodziców i zmienia swój stosunek do Żydów –
niestety nie oglądałem filmu do końca więc nie wiem czy z tą zmianą zaczął
również.... nienawidzić Arabów i gojów czyli "wrogów" Swoich?
(Swoją drogą że też jeszcze w Hollywood nie powstał film jak to krwawy
syjonista z Izraela odkrywa nagle, że... jest Arabem (Palestyńczykiem)
wychowywanym przez przybranych rodziców? Za to swego czasu w irańskiej TV
(anielskojęzycznej) oglądałem ekranizację filmową takiego autentycznego
przypadku! Tyle że chodziło o palestyńskiego lekarza!

Ale wracając do meritum sprawy - to dziwne twierdzenie, że każdy Polak ma
Żyda w sobie (przodka żydowskiego) i gdyby trząś Polakiem zawsze wyjdzie
jakiś Żyd!.
Dziwne, bo większość Wschodnich Żydów żyła także w gettach obyczajowych -
uważając iż mieszanie się czy spółkowanie z gojami za coś niemożliwego,
niedopuszczalnego, niemoralnego! Z wzajemnością!

Myślę że teza (w każdym Polaku tkwi jakiś Żyd-przodek) wynika z medialnej
chęci zatkania niewygodnym buzi - siedzieć cicho, nie mów źle o Żydach bo...
sam jesteś (w jakimś stopniu) Żydem.

Teza o żydostwie Polaków tym bardziej śmieszna jeśli pamięta się słowa Izaaka
Bashevis Singera (późniejszego laureata Nagrody Nobla) w żydowskim
piśmie "Forverts", ukazującym się w Nowym Jorku: " Żydzi i Polacy żyli ze
sobą przez 800 lat, ale nie zasymilowali się (...). Żydzi rzadko uważali za
rzecz potrzebną uczenie się języka polskiego; rzadko interesowali się polską
historią i polityką (...). Nawet w ostatnich kilku latach Żyd mówiący dobrze
po polsku był rzadkością. Z ponad trzech milionów Żydów żyjących w Polsce,
dwa i pół miliona nie było w stanie napisać po polsku prostego listu i mówiło
bardzo źle. W Polsce żyły setki tysięcy Żydów, dla których język polski był
tak obcy, jak turecki".
Obserwuj wątek
    • kropka Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 11:42
      no, dobry przykład podałeś. Samo życie.
      Jesli znasz historię Polski to wiesz, że przez wieki przez nasz kraj przewalały
      się wojska szwedzkie, francuskie, rosyjskie, pruskie, niemiecki i jakie sobie
      wymarzysz. Na wyspie Wolin są wykopano niedawno nawet sporo pozostałości po
      Wikingach.
      Przyjeżdżali do Polski i zamieszkiwali w różnych czasach Grecy, Madziarzy,
      Litwini, Żydzi, Turcy, Tatarzy i cała masa przedstawicieli innych narodowości.
      Polki zawsze słynęły z urody, a szlachta polska z jurności.
      Kto kiedy i gdzie swą progeniturę posiał - nie dojdziesz. Polecam "Liber
      Chamorum" Nekandy Trepki. Bardzo zabawna i pouczająca lektura.
      Zamiast szukać czystości krwi naszej, raczej powinniśmy się chwalić jej
      różnorodnym składem. Bo wiadomo od wieków po doświadczeniach na zwierzętach -
      kundle najmądrzejsze.
      Modne ostatnio u nas poszukiwanie własnych korzeni daje bardzo ciekawe
      rezultaty. Ja jestem zlepkiem 5 różnych nacji, w tym żydowskiej. I wreszcie
      wiem, dlaczego taka mądra jestem.
      Czego i Tobie życzę.
      • r3dwolf Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 11:45
        kropka napisała:

> Ja jestem zlepkiem 5 różnych nacji, w tym żydowskiej.

No widzisz, a ja jestem pięknym, wysokim blondynem o niebieskich oczach i nie
        mam w sobie ani mililitra żydowskiej krwi i mam zamiar walczyć o przyszłość
        swojej rasy do ostatniego tchu...
        • eres2 Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 10.05.07, 01:25
          r3dwolf: ...mam zamiar walczyć o przyszłość swojej rasy do ostatniego tchu...

eres: Nie popadaj w egzaltację, nie jesteś wynalazcą Rassenkampf’u. Pomnij
          jednak, że wszyscy Twoi (brunatni) idole zasłużeni w walce o czystość rasy,
          ostanie swoje tchnienie wydali na szubienicy.
      • goldbaum Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 11:50
        kropka napisała:

> Ja jestem zlepkiem 5 różnych nacji, w tym żydowskiej. I wreszcie
        > wiem, dlaczego taka mądra jestem.

A ja wiem, dlaczego mam bana na zakladanie watkow i to:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=61984310&a=61985360
        • marouder Pusty link. co sie w nim znajdowalo?/nt 09.05.07, 11:51

• goldbaum Re: Pusty link. co sie w nim znajdowalo? 09.05.07, 11:58
            Odnosnik do dwoch wypowiedzi powyzej z komentarzem, ze jak sie nie ma argumentow
            to trzeba sie pocieszac umniejszajac znaczenie Belgii. Nic wiecej.
      • absztyfikant Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 11:51
        Cholera, a ja juz myslalem, ze jestem najmadrzejszy, ale Kropka jednak mnie
        bije nieco, bo ja mam krew tylko 4 nacji:))))
        • goldbaum Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 12:04
          absztyfikant napisał:

> bo ja mam krew tylko 4 nacji:))))

Niech zgadne: Zydowskiej, zydowskiej, zydowskiej i..... zydowskiej?
          • absztyfikant Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 12:14
            Nie forsuj swojego mozgu, bo jeszcze nie daj Boze przestaniesz trafiac do
            toalety.
            • goldbaum Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 12:36
              absztyfikant napisał:

> bo jeszcze nie daj Boze przestaniesz trafiac do toalety.

Piszesz jak ktos, kto zna ten problem od (mokrej?) podszewki.
      • danus01 Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 11:51
        kropka napisała:

> Ja jestem zlepkiem 5 różnych nacji, w tym żydowskiej. I wreszcie
        > Czego i Tobie życzę.

ten biedak stangret nie moze w sobie odnalesc tej madrej kropli krwi zydowskiej
        i stereotypowo 'na krzywy ryj' wciska kit,ze bez tej kropli tez mozna uwazac
        sie za madrego.
        alez pojechalam rasistowsko
        mozesz mnie kropko wykropkowac
        choc bogiem a prawda to ja nie wiem ile kropel obcego mi rasowo slaviniusa
        kraza w moim krwiobiegu,a moze mozgu tylko?
      • goldbaum Kropka. Stranger pisze o czyms innym. 09.05.07, 11:55
        Gwalty dokonywane przez wrogich zolnierzy nie byly regula i podstawa powstawania
        narodu. Zwiazki miedzy Polakami a Niemcami, Holendrami, Litwinami, Franzuzami,
        Rosjanami itd. byly normalne z tego powodu, ze w obrebie religii
        chrzescijanskich byly akceptowane przez obie strony.

Stranger pisze o tym, ze Zydzi i Polacy zyli obok siebie przez cale wieki
        poniewaz obie grupy: chrzescijanie i zydzi nie tolerowali zwiazkow ze strona
        przeciwna. Zaczelo sie to powoli zmieniac i tylko w miastach dopiero w XIX wieku.

I tutaj liczy sie to samo, ze gwalty czy potajemne zwiazki byly wyjatkiem a nie
        regula.
        • kropka Re: Kropka. Stranger pisze o czyms innym. 09.05.07, 12:16
          goldbaum napisał:

> Gwalty dokonywane przez wrogich zolnierzy nie byly regula i podstawa
          powstawani
          > a
          > narodu. Zwiazki miedzy Polakami a Niemcami, Holendrami, Litwinami, Franzuzami,
          > Rosjanami itd. byly normalne z tego powodu, ze w obrebie religii
          > chrzescijanskich byly akceptowane przez obie strony.
          a co ma piernik do kanalizacji? Dzieci nie rodzą się tylko z uznanych,
          oficjalnych związków. Jedno z drugim nie zawsze chodzi w parze, o ile wiem :)

> Stranger pisze o tym, ze Zydzi i Polacy zyli obok siebie przez cale wieki
          > poniewaz obie grupy: chrzescijanie i zydzi nie tolerowali zwiazkow ze strona
          > przeciwna. Zaczelo sie to powoli zmieniac i tylko w miastach dopiero w XIX
          > wieku.
          Nie tolerowali, co nie znaczy, że takich związków nie było. Dość znany -
          Kazimierz Wielki z Esterką. I królowi korona z głowy nie spadła.

> I tutaj liczy sie to samo, ze gwalty czy potajemne zwiazki byly wyjatkiem a
          > nie regula.
          Pewnie, że nie reguła. Ale sporo tego było. Poczytaj Nekandę Trepkę (dwa opasłe
          tomy), Kuchowicza, Cata-Mackiewicza, Kisiela...
          • stranger.pl Re: Kropka. Stranger pisze o czyms innym. 09.05.07, 12:29
            Kropka większość Wschodnich Żydów mieszkających w Polsce (I Rzplicie) to byli
            wierzący - Talmud był dla nich codziennością i prawdą - a Talmud sytuuje
            stosunki płciowe Żydów z gojami jako... parzenie się z zwierzętami sta
            niedopuszczalne i pogardzane!.

Mieszanie się nie było akceptowane przez obie strony - opisałaś przypadek
            Kazimierza Wielkiego i Esterki – zapominając, że naszemu jurnemu królowi
            wciśnięto Esterkę do łóżka by zgodził się na specjalne prawa dla Żydów.
          • goldbaum Re: Kropka. Stranger pisze o czyms innym. 09.05.07, 12:34
            No dobra kropka, wszystko o czym piszesz dotyczy zwiazkow nielegalnych,
            potajemnych. Nie twierdze, ze takich zwiazkow nie bylo ale te zwiazki nie byly
            norma, regula a wyjatkiem na tle tego, co bylo norma!

Argumentujesz troche tak, jak ktos, kto twierdzi, ze wszyscy kierowcy to
            inwalidzi bo przeciez jest tyle wypadkow i tyle ofiar. Nie zebym domieszke krwi
            zydowskiej traktowal jako przejaw inwalidztwa. Nie zrozum mnie znow na opak, jak
            to z reguly robisz.
      • stranger.pl Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 12:07
        1.Owszem ziemie polskie były przez wieki tzw. "korytarzem przechodnim" - obce
        wojska były częstym widokiem miedzy Dnieprem a Odrą czyli na dawnych ziemiach
        polskich.

Ale to był też czas krwi i miecza, czasy gdzie nie było słabości i humanizmu
        ani tzw. "tolerancji" - w średniowieczu i wcześniej nie zadawalano się
        podbiciem jakiejś nacji - pokonanych wycinało się całkowicie lub redukowało do
        znikomej mniejszości, dbając by nie rozmnażali się zanadto a nie szło do łóżka
        z podbitymi (wyjątki tylko potwierdzały regułę).

2.Na Wolinie można znaleźć także ślady panowania duńskiego a w Wielkopolsce czy
        Małopolsce ślady dawnych plemion germańskich - ale Oni (jak inni) nie mieszali
        ze Słowianami (niewolnikami? - kto to wie skąd nazwa Słowian). Obcy pzostawał
        Obcym - mieszanie krwi w tamtych czasach było rzadkie w Wschodniej i Pólnocnej
        Europie. Każdy trzymał się swoich.

3.Twój cyt.: "...Bo wiadomo od wieków po doświadczeniach na zwierzętach -
        kundle najmądrzejsze..."
        Przepraszam, bez urazy, pewnie masz kochanego kundelka:)
        Ale ja mam psy rasowe (dwie collie tzn. owczarki szkockie i owczarka
        kaukaskiego – Kaukaz to stróż) i jak każdy znający się na kynologii twierdzę,
        że rasowe to najpiękniejsze i najmądrzejsze i dbam o rodowody szczeniaków (ich
        rasowość) z mojej hodowli.
        Na szczęście debilizm z tzw. "polityczną poprawnością" i "tolerancja" nie
        wymusił na psiarzach zaniechania dbania o rasowość swoich pupilków!
        • goldbaum Teraz to juz chrzanisz do potegi stranger... 09.05.07, 12:30
          mieszasz stereotypy nazistow do czasow, kiedy pojecie "narodu" w ogole nie istnialo.
          "Obcym" w czasach historycznych mogl byc ktos z oddalonej o 10 km wsi.
          Duzo wazniejszym kryterium od jezyka bylo wyznanie. Europejczycy o malo sami sie
          nie powyzynali w wojnach religijnych, w ktorych po obu stronach walczyli
          przedstawiciele wszystkich mozliwych nacji.

Slowianie zachodni nie zostali wyrznieci a podbici i zgermanizowani. Slowianski
          wladca Pomorza po prostu przylaczyl sie do Rzeszy.
          Krzyzacy nie byli zadnymi protoplastami SS jak odpowiadaloby to mitologii
          komunistow i nazistow (w tym byli zgodni) a nosnikiem cywilzacji zachodniej na
          ziemiach polskich.
          • stranger.pl Re: Teraz to juz chrzanisz do potegi stranger... 09.05.07, 12:47
            Ależ nie - pojęcie naród jest stare jak świat - spójrz na Biblię (Stary
            Testament) - spójrz na czasy starożytnego Rzymu - to czas kiedy Rzymianie
            mówili: "My Rzymianie" (Latynowie z krwi i kości), "My Rzymianie to
            cywilizacja" reszta (czyli Obcy, obca krew) to barbarzyńcy, takie same
            mniemanie o sobie ("My Grecy", "My cywilizacja") mieli np. Grecy etc.

To dziś niektórzy błędnie twierdzą, że naród i nacjonalizm to owoc (zatruty
            owoc) XIX i XX wieku.

Germanizacja Słowian (ziemie od Berlina po Opole) to specyficzny wyjątek - to
            się zdarza co jakiś czas - np. w II wieku przed Chrystusem po powrocie Żydów do
            Galilei przymusowo obrzezano i uznano za Żydów jej mieszkańców (ci co chcieli
            pozostać w Galilei zdobytej przez Żydów) - stąd m.in. galilejskie rodziny taka
            jak np. Marii stały się "Żydami".

Myślę że problem germanizacji Słowian to problem odchodzenia od własnej
            tożsamości na własne życzenie - w końcu polski bohater spod Legnicy Henryk
            Pobożny nie znał polskiego a jego ojciec (książę) jest sztandarowym autorem
            wczesnogermańskich poematów !
            Po prostu postanowili przestać być Polakami i stawali się Niemcami.

Co do Krzyżaków to polecam lekturę dokumentów z tamtej epoki – m.in. rady
            krzyżackie jak należy wybić Polaków (niewiernych chrześcijan żyjących w
            przyjaźni z Pogaństwem) słane na różne dwory Europy – tego nie da się zamieść
            pod dywan.
            • obrat Re: Teraz to juz chrzanisz do potegi stranger... 09.05.07, 18:07
              Zydzi wyniesli prawie wszystkie zasady zycia etniczno-religijno-obyczajowego z
              Egiptu.Troche zmodyfikowano po drodze na potrzeby warunkow innych ale obrzezanie
              nie bylo ich tylko wymyslem a praktyka zawsze robiona w tym rejonie.Zydzi
              zrobili z tego swiety obrzadek dla podkreslania swojej wylacznosci tak ze nie
              bylbym pewien ze pod przymusem nakazali obrzezywanie galilejczykow.Historia
              Zydow to historia pisana na zamowienie i wypelnienia idei wybiorczosci wiec
              naginano,umyslnie tworzono wyjatkowosc wyimaginowana,ceche tylko "zydowska"
              nazywano cos co bylo juz w innych etnicznie grupach aby pojecie i poczucie
              wybranstwa uksztaltowac wsrod spolecznosci zydowskiej.W ich zapiskach
              talmudycznych dowiadujemy sie ze Arystoteles sie uczyl od Mojzesza matematyki
              jako ze ten juz umial dzielic robiac to przed miastem Jerycho w obozowiskach tuz
              przed napadem na to miasto dzielil juz i obdarowywal ziemia tereny ktore mial
              zdobyc.

"Germanizacja Słowian (ziemie od Berlina po Opole) to specyficzny wyjątek - to
              się zdarza co jakiś czas - np. w II wieku przed Chrystusem po powrocie Żydów do
              Galilei przymusowo obrzezano i uznano za Żydów jej mieszkańców (ci co chcieli
              pozostać w Galilei zdobytej przez Żydów) - stąd m.in. galilejskie rodziny taka
              jak np. Marii stały się "Żydami"."
              • arap1 Re: Teraz to juz chrzanisz do potegi stranger... 09.05.07, 18:21
                nowa teorja Ahuja-obrata o pochodzeniu Marii....tak pomalu dojdzie ze miala
                korzenie lechistanu
                • annamarta8 jak zawsze "elegancki" przyczynek do dyskusji 09.05.07, 23:28
                  arap1 napisał:

> nowa teorja Ahuja-obrata o pochodzeniu Marii....tak pomalu dojdzie ze miala
                  > korzenie lechistanu>
                  - i do tego zazdrosnik.:))))))
                  • obrat [...] 09.05.07, 23:34
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • i-love-2-bike Re: jak zawsze "elegancki" przyczynek do dyskusji 09.05.07, 23:46
                    no zydow forumowych nie stac na nic innego marto. w koncu jak ktos nie jest
                    analfabeta,czy lidka to chyba widzi w co tu gramy i jak:)
                    ps.super pogoda no nie:))
      • i-love-2-bike Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 18:57
        kropka napisała:

>
        > Modne ostatnio u nas poszukiwanie własnych korzeni daje bardzo ciekawe
        > rezultaty. Ja jestem zlepkiem 5 różnych nacji, w tym żydowskiej. I wreszcie
        > Czego i Tobie życzę.

a co nie znalas swoich korzeni,ale wyjelas mi to z ust bo widocznie mamy jakis
        wspolnych przodkow,ze obie jestesmy takie madre. tyle,ze ja nie cenzoruje
        innych,wole jak sie wypowiadaja jak sie wypowiadaja,bo tak czy tak inaczej
        myslec nie beda,nawet jak czytaja haaretza:))
      • aaki a czy kazdy żyd to polak? 11.05.07, 22:31
    • danus01 Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 11:43
      stranger.pl napisał:

> bo jakiegoś przodka Żyda na pewno każdy Polak ma".
      >
      > Ale wracając do meritum sprawy - to dziwne twierdzenie, że każdy Polak ma
      > Żyda w sobie (przodka żydowskiego) i gdyby trząś Polakiem zawsze wyjdzie
      > jakiś Żyd!.

chyba masz bezdyskusyjna racje sadzac po tym watku
      jakis nielubiany Zyd w tobie siedzi
      • genom3 Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 23:48
        stranger ma w sobie samonienawidzacego sie Zyda:) tylko pogratulowac:)
    • marouder Czy panska rodzina panie stranger zyla w lasach i 09.05.07, 11:50
      ...jaskiniach az do ostatnich czasow?
      Czy skory na wymiane zostawialiscie przy drodze, liczac na to, ze ktos biorac je
      pozostawi lusterka, igly i inne takie tam?

Tylko w ten sposob moznaby ustrzec przed skazeniem skarb waszej czystej,
      polskiej krwi przed splugawieniem go przez penetracje Przodkini niemieckim,
      zydowskim, ruskim, czy jakimcis tatarskim fallusem.
      • r3dwolf Re: Czy panska rodzina panie stranger zyla w lasa 09.05.07, 11:51
        marouder napisał:

> Tylko w ten sposob moznaby ustrzec przed skazeniem skarb waszej czystej,
        > polskiej krwi przed splugawieniem go przez penetracje Przodkini niemieckim,
        > zydowskim, ruskim, czy jakimcis tatarskim fallusem.

Tak wyglądają ludzie o nie-żydowskiej krwi:

* www.sptimes.com/News/020900/photos/nie-faces.jpg
        • marouder Transwestyci? 09.05.07, 12:03
          www.sptimes.com/News/020900/photos/nie-faces.jpg
          • goldbaum Nie, przed i po :-) 09.05.07, 12:05

• maxe1 na temat - polecam +++ 09.05.07, 12:18
            z pewnoscia nie jest to historia odosobniona :

wysylkowa.pl/ks536284.html
    • polani Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 12:19
      Dziszejsze polacy do mieszanina germanotatarskamuzelamnskslowianska
      i nie krotke mieszanina cale europejska bo juz 4 miliony uciekli z polski
    • arap1 Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 14:26
      kto wie stranger1 kto wie...czasami babcie i prababcie itd zabierali swoje
      tajemnice do grobu...radze ci przejsc badania DNA ..jezeli chcesz byc pewny
      swoje czystosci rasowej, wedlog Darvina czlowiek pochodzi od malpy , Zydzi
      uwarza ze pochodza od Adama i Ewy.....:-))
      • polani Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 15:25
        Jak ten afcet ma krew grupe 0 i zre karpy to jest jwrej,ale takiego belkota nie
        potrzebujemy juz mielismy Baszara Hizbolaka
        • stranger.pl Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 15:51
          Nie mam krwi grupy "0" czyli według ciebie nie jestem Zydem.

Mam grupę krwi "A1":))

PS
          Ale karpie jem (gł. na Święta) - nawet karpia po żydowsku:)
          • goldbaum Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 09.05.07, 17:00
            Wsrod zydow grupa krwi "B" jest o wiele bardziej rozpowszechniona niz wsrod
            europejczykow. Ogolnie im dalej z Azji na Zachod tym mniej grupy "B" i tym
            wiecej "A" i "0".
    • tees1 ja tez w to nie wierze 09.05.07, 16:12
      > jakiegoś przodka Żyda na pewno każdy Polak ma".

Juz predzej ma przodka Prusa, Rusa, Czecha czy Niemca, wreszcie Tatara, niz Zyda.
    • superspec A ja jestem niebieskookim blondynem 09.05.07, 17:28
      co prawda ciemnym.:)
    • mistrz_ognia ja twierdzę coś zupełnie przeciwnego 09.05.07, 19:09
      każdy Żyd to Polak.
      Przynajmnie na tym forum.
      • tees1 o, i to jest najlepsze podsumowanie 10.05.07, 09:54
        mistrz_ognia napisał:

> każdy Żyd to Polak. Przynajmnie na tym forum.
    • you-know-who kundle najlepsze. u ludzi to samo 09.05.07, 21:05
      a ile pokolen do tylu mam liczyc? bo nie wiem ile mam **nacji** we krwi?
      he he, co za bzdura - geny nie sa zwiazane z nacja! nawet nazisci to wiedzieli i
      wymyslili rase arianska. na przyklad, male narody nie maja wlasnych osobnych
      genow, tylko wspolne z sasiadami. dlatego slowianskosc jest rozna od zydowskosci
      ale polskosc od slowackosci nie za bardzo. trzeba by
      to okreslac w procentach, albo wspolczynniku korelacji albo jakis inny cwany
      sposob wymyslony przez biologow ewolucyjnych.

historia mojej rodziny nie jest znana dalej niz 100-150 lat temu. jest
      slowianska - troche pomieszana.
      ale zona mowi ze musze miec cos z azjaty, bo sie szybko opalam na brazowo, a nie
      na rozowa swinke. ja mysle ze pochodze z afryki. nie jezdze tam bo boje sie to
      sprawdzic. mam iq super-zydowskie, ale czy mam cos z zyda? mialem kiedys
      terrrorystyczna brode, wlosy w kucyk, chyba tez byla kiedys moda na calkiem
      dluzsze pejsy niz teraz. raz zyd w ny zagadal do mnie w jidysz. wielu pln
      amerykanow mysli ze jestem z poludnia europy, a jedna boliwijka radosnie
      zapytala czy jestem jej ziomkiem. (podobal mi sie film zelig.)

anyhoo, KUNDLE SA NAJLEPSZE (nie tylko inteligentne ale kochane i zdrowsze niz
      potworki rasowe)! u ludzi to samo. nie lubie czystosci rasowej.

• annamarta8 Re: kundle najlepsze. u ludzi to samo 09.05.07, 23:54
        Jak do tej pory to rozumialam, ze grupa krwi "0" jest uniwersalnym dawca. Nic
        wiecej. Czy sa rasy, dla ktorych grupy krwi sa charakterystyczne?
        Kundelki sa ok, ale dobry pies do jakiejs okreslonej pracy, gdzie prawdziwa
        inteligencja, cechy charakteru, wytrzymalosc i sila sa potrzebne musi byc rasowy.
        Do tego te cechy sa dziedziczone w 100%, a u kundelkow jak sie zdarzy.
        Ludzie mieli kiedys bardzo silne poczucie "dobrej krwi" i skazenie tej czystosci
        bylo duzym wybrykiem i laczylo sie z wieloma konsekwencjami. Domieszka krwi
        zydowskiej byla skaza. Domieszka krwi chlopskiej byla skaza. Mozna bylo sie
        zenic, czy wychodzic za maz za obcego, ale z tej samej klasy. W zasadzie to bylo
        najwazniejsze.

• polani Re: Teza niektórych Forumowiczów: "Każdy Polak to 10.05.07, 11:38
      kocham polske ale bez polakow, co niewolno mi
      • marouder Wole Wolske. 10.05.07, 11:43
        Wolska dla Wolakow!
    • eres2 Każdy Polak to Żyd! Tak twierdzi poeta 10.05.07, 12:42
      Tu stoi młody Żyd,
      Nos zdradza Żyd czy nie Żyd
      I jakby mu było wstyd,
      Że mimo wszystko przeżył,
      A baba z koszem jaj
      Już szepce do człowieka
      - Wie o tym cały kraj,
      Że Żydzi to bezpieka
      Więc na co jeszcze czekasz?! W mordę daj!

Nie chciałbym być Polakiem,
      Polakiem być - to wstyd.
      Nie można ufać takim,
      Co drugi z nich, to Żyd.
      • stranger.pl Odpowiem ci poważnie a propos Bezpieki:P 10.05.07, 12:52
        Alina Grabowska (polska żydówka i autorytet dla RWE i "GazWyb") napisała swego
        czasu w paryskiej "Kulturze" (nr 12/267 z 1969 r.): "W pierwszych latach
        powojennych (a nawet i póżniej) znakomitą, niestety, wiekszość pracowników UB
        stanowili Żydzi".

W latach 1944-1956, na... 447 osób w centrali resortu bezpieczenstwa
        publicznego, pełniacych funkcje kierownicze (od naczelnika wydziału wzwyż),
        było... 131 Żydow. Daje to łącznie ponad 29 % Żydow na stanowiskach
        kierowniczych w MBP!

Natomiast statystycznie w sądownictwie, bezpiece i informacji było ok. 10 proc.
        Polaków pochodzenia żydowskiego".

10 % calej populacji komunistycznego aparatu terroru i represji, przy udziale
        ludnosci pochodzenia zydowskiego nie siegajacym wowczas (pierwsze lata po II
        w.ś.) nawet 1 % ludnosci w Polsce, to liczba, ktora robi wrażenie i podważa
        całkowicie te opinie, ktore negują udzial Żydow w bezpiece: a 29 % Żydow na
        stanowiskach kierowniczych (w tym wszyscy sekretarze, ministrowie i
        wiceministrowie) to fakt, dajacy podstawy do twierdzenia, iż współrzadzili Oni
        tym aparatem.

To się nie wzieło z powietrza - Żydzi w Polsce mieli tradycje antypolskości -
        m.in. wysługiwali się zaborcom Polski (To Nisel Rosenthal wydał na śmierć
        najsłynniejszego polskiego emisariusza Szymona Konarskiego. To Artur Goldman
        wydał carskiej policji przywódcę Powstania Styczniowego Romualda Traugutta, to
        Lejzor Butler wydał Ludwika Waryńskiego etc.), plany Judeopolonii, KPP, PPR i
        PZPR (okres stalinizmu a zwłaszcza w UB)
        • polani Re: Odpowiem ci poważnie a propos Bezpieki:P 10.05.07, 13:20
          To byli asimilowani polacy urudy jwrejska co sprzedali swoja dusza dla
          czerwonego boga i nie dla Erec Israel.
          Potem sie wstydzili wyjechac do Erecu aby ben gurion nie powiedzail im dupki
          • stranger.pl Re: Odpowiem ci poważnie a propos Bezpieki:P 10.05.07, 13:32
            Tak się wstydzili jak "wstydziła się" J. Brystygierowa i S. Morel wyjechać
            (uciec) do Izraela gdy w Polsce chciano postawić ich przed sądem za ich
            zbrodnie?

To jak to jest? - gdy są dziećmi, młodzi to są Żydami, potem gdy stają się
            komunistami i zbrodniarzami to nie są Żydami, ale gdy są już na "emeryturze" i
            nie mordują gojów to znowu są Żydami i mogą płacić w Izraelu swoje podatki z
            ubeckich emerytur:P
            • marouder Mam kota Morela, ktorym cie stranger poszczuje:) 10.05.07, 13:35
              Potrafi nielicho ugryzc. Sie zapisz na jakis trening samoobrony przed kotem.
              • stranger.pl Ciekawe czy ktoś ma kota "Adolf" którym cie maroud 10.05.07, 13:39
                er poszczuje:)

Zapisz się na jakis trening samoobrony przed kotem.
    • zwyczajny Stranger pochodzi od innej małpy niż reszta ludzi 10.05.07, 13:12
      bo innego wytłumaczenia nie ma. Może strangersi (i podobmi do nich rozumkiem)
      stanowią inny biologicznie gatunek nie mieszający się z reszta ludzkości?
      Pzdr
      • stranger.pl Re: Stranger pochodzi od innej małpy niż reszta l 10.05.07, 13:24
        zwyczajny napisał:

Twój cyt.: "Może strangersi (i podobmi do nich rozumkiem)"

Hmm, rozumiem że dla ciebie ten kto ma "twoje poglądy" ten ma "rozum" a kto nie
        ma twoich poglądów ten ma "rozumek" i należy go obrażać!

Jesteś po dobrej stalinowskiej szkole:P
        • danus01 Re: Stranger pochodzi od innej małpy niż reszta l 10.05.07, 13:41
          stranger.pl napisał:

> Jesteś po dobrej stalinowskiej szkole:P

a ty po nazistowskiej szkole
          czy dobrej?
          mam watpliwosci
          • stranger.pl Re: Stranger pochodzi od innej małpy niż reszta l 10.05.07, 13:44
            To ty uważasz że każdy kto powie coś niemiłego o Zydach to nazista?
            Że każdy kto podpadnie Żydom to nazista?
            Że każdy kto nie lubi Żydów to nazista?

A wolno mi nie lubić Mongołów?
            Czy jak nie lubię Mongołów to też jestem nazistą?

Ciekawe, ciekawe - masz jeszcze jakieś inne rewelacyjne myśli?
            • marouder Spadaj juz faszolu. Migusiem. 10.05.07, 13:47
              Myslisz pajacu, ze nikt nie pamieta, co wypisywales?
              Pamietasz jak pochwalnie piales n/t strategii gospodarczych i spolecznych
              nazistow w Niemczech, jak wynosiles pod niebiosa Mussoliniego, jak opluwales
              Irene Sendlerowa?
              • stranger.pl Re: Spadaj juz faszolu. Migusiem. 10.05.07, 13:58
                1.Adolf Hitler zlikwidował bezrobocie (na długo przed II w. ś.) w Niemczech -
                to bezsprzeczny fakt który nie można negować! Negowanie tego jest kłamstwem!

2.Benito Mussolini zlikwidował Mafię we Włoszech - to bezsprzeczny fakt który
                nie można negować! Negowanie tego jest kłamstwem! Mafia wróciła do Włoch
                dopiero w 1943 r. Kiedy Amerykanie starali się reaktywować (za pośrednictwem
                amerykasko-włoskiej Mafii) ją na Sycylii przed swoim lądowaniem by mieć
                sojuszników paraliżujących obronę Sycylii.

3.Irene Sendlerowa ratował Żydów to bezsprzeczny fakt który nie można negować!
                Negowanie tego jest kłamstwem!

A ja się pytam ilu spośród uratowanych przez Irene Sendlerowa Żydów jak
                dorosło zachowywało się jak np. J. Kosiński (Żyd uratowany że polskich
                chłopów) plując niewdzięcznie po wojnie jadem na Polskę a Polaków wyzywając od
                antysemitów i morderców Żydów?
              • ariadna-enta Re: Spadaj juz faszolu. Migusiem. 10.05.07, 15:04
                no właśnie jak to było?
                Irena Sendlerowa żle robiła ratująć Żydów
                • stranger.pl Re: Spadaj juz faszolu. Migusiem. 10.05.07, 15:09
                  Jeśli wsród uratowanych przez Irena Sendlerowa byli... poźniejsi żydowscy
                  mordercy z Deir Yassin to źle:

"W dniu 8 kwietnia 1948 r. Irgun i Stern napadły na arabską wieś Deir Jassin.
                  Wartownicy zaalarmowali śpiących mieszkańców, którzy zaczęli się bronić przy
                  pomocy karabinów. Mimo że nie mogli dorównać militarnie napastnikom, walczyli
                  ponad dwie godziny. W końcu jednak Żydzi wdarli się do wsi z dwóch stron.
                  Ogarnął ich wówczas amok. Mordowali, palili, strzelali do wszystkich, także
                  dzieci i starców. "Na oczach ciężko rannej Nazry Asad - opowiadała jedna z
                  cudem ocalałych, Halim Id - żydowski żołdak wyrwał dziecko sąsiadce Salhiji
                  Isa, podeptał je, a kobietę zgwałcił, przy wtórze obscenicznych uwag, na oczach
                  rechoczących kolegów. Potem zabił ją, zaś zwłoki jej i dziecka rzucił na
                  materac. Inny bandyta rozciął brzemiennej Arabce nożem rzeźnickim brzuch, a jej
                  krewną, która usiłowała wyjąć z wnętrzności matki dziecko, zabił".
                  O świcie nad dopalającymi się zgliszczami zapadła martwa cisza. Menachem Begin
                  był zachwycony. W swojej książce "Rewolta" z satysfakcją pisał: "Bez Deir
                  Jassin Izrael nigdy by nie powstał. Wieść o okrucieństwach Irgunu niosła się po
                  całej Palestynie jak rozbuchany ogień i spowodowała exodus 635 tys. Arabów,
                  którzy na widok Żydów uciekali, krzycząc: 'Deir Jassin, Deir Jassin!'".
                  Masakra w Deir Jassin była najkrwawszą, ale nie jedyną w Palestynie. Izraelski
                  były żołnierz Hagany, Hans Lebrecht, wspomina, że w maju 1948 r. żydowscy
                  bojówkarze, powielając wzorce hitlerowskie, zapędzili 180 mieszkańców wioski
                  Ain Cajtun, w tym kobiety, dzieci i starców, do meczetu, który następnie
                  podpalili. Każdy, kto próbował się wydostać z płonącej świątyni, ginął od kuli.
                  Kiedy w styczniu 1972 r. Begin, już jako minister bez teki w rządzie Izraela,
                  przyjechał z oficjalną wizytą do Londynu i na lotnisku Heathrow został zasypany
                  przez dziennikarzy pytaniami o zbrodnie Irgunu, odpowiedział: "Byłem dowódcą
                  odpowiedzialnym za wszystkie akcje Irgunu i jestem dumny z akcji Irgunu".

(Grażyna Dziedzińska, Nasz Dziennik, 2003-06-06 )
                  • marouder Moglbys spadnac? Np. na forum Naszego Nocnika:)/nt 10.05.07, 15:11

• ariadna-enta Re: Moglbys spadnac? Np. na forum Naszego Nocnika 10.05.07, 15:40
                      szkoda słów i nerwów.
                      Ratowanie dzieci,którym groziła śmierć to coś złego.
                      Nie wiem kim trzeba być,żeby takie coś napisać bez wstydu.(((
                      • stranger.pl Re: Moglbys spadnac? Np. na forum Naszego Nocnika 10.05.07, 15:47
                        Nie fałszuj - tak nie napisałem.

Napisałem: ratowanie dzieci z których później wyrosły bandyci to coś złego!

A teraz aby ew. obalić moje twierdzenie musiałabyś udowodnić że wśród
                        uratowanych przez Irenę Sedlerową nie byli późniejsi mordercy z Deir Yassin i
                        innych miejsc gdzie Żydzi mordowali Palestyńczyków!

Ciężko to (te słowa) zrozumieć czy masz skłonności do fałszowania?
                        • ariadna-enta Re: Moglbys spadnac? Np. na forum Naszego Nocnika 10.05.07, 17:48
                          nadal stranger nie rozumiesz
                          idąc twoim dziwnym tokiem myślenia to nie należy leczyć dzieci bo każde z nich
                          może być potencjalnym mordercą,złodziejem czy gwałcicielem
                          skąd możemy mieć pewność,że jakiś mały Krzyś nie zostanie w przyszłości np
                          pedofilem?

Tamte dzieci wtedy były zagrożone i kto chciał pomóc nie myślał w czasie
                          okupacji,że za kilka lat Żydzi będą w stałym konflikcie z Palestyńczykami.
                          Nikt normalny nie myśli takimi kategoriami.

• stranger.pl Re: Moglbys spadnac? Np. na forum Naszego Nocnika 10.05.07, 18:03
                            To ty czegoś nie rozumiesz!

Ja nie mogę patrzeć na wydarzenia związane z II w. ś. wyrywając je z kontekstu
                            późniejszych wydarzeń - byłoby to sztuczne, byłoby to cenzurowanie!

Irena Sedlerowa nie musiał sobie zadawać wówczas takie pytania – czyli co z
                            nich wyrośnie!
                            Ja, znając odpowiedz czyli późniejsze wydarzenia, mogę i mam prawo zadać takie
                            pytanie czy ratowała „aniołki” czy też przyszłe „bestie”?!

Mogę bo urodziłem się wiele lat po wojnie i wiem co się później (po II w. ś.)
                            stało w m.in. Palestynie!

Ja tylko zadałem pytanie na które nikt nie potrafi mi odpowiedzieć (na
                            FŚ „GazWyb”) choć zapewne odpowiedź istnieje - czy wśród dzieci uratowanych
                            przez Irene Sedlowową byli także późniejsi mordercy Palestyńczyków lub osoby
                            takie jak J. Kosinśki którzy twierdzili po wojnie, że WSZYSCY Polacy mordowali
                            Zydów (Kośiński który jako żydowskie dziecko został uratowany przez zwykłych
                            polskich chłopów)?

Dlaczego uważasz że pytanie jest niestosowane?

A kiedy je zadać?
                            Może uważasz że nigdy?
                            Dlaczego?

Nie byłoby tego pytania gdyby Żydzi (ocaleni z holocaustu) nie mordowali
                            Palestyńczyków w Palestynie - dzieci, kobiety, starców, młodych ludzi!

A skoro miało to miejsce to nie oburzaj się że ktoś to przypomina - oburzaj się
                            że to miało miejsce!
                            • ariadna-enta Re: Moglbys spadnac? Np. na forum Naszego Nocnika 10.05.07, 18:26
                              wiesz co skoro masz taki dylemat to sprawdż sobie do cholery
                              wszystkie tamte dzieci z imienia i nazwiska i prześledż ich życiorysy
                              co robili od końca wojny do teraz.

ty nie kapujesz,że ratuje się zawsze dzieci bo są niewinne.
                              A skąd ty wiesz,ze takie czy inne palestyńskie dziecko uratowane z ciężkiej
                              choroby nie będzie w przyszłości podkładało bomb.
                              To może od razu zabijmy każdego nowo narodzonego Żyda lub Palestyńczyka bo nie
                              wiadomo czy się kiedyś nie będą strzelać do ciebie.

i koniec w tym temacie.
                              • stranger.pl Re: Moglbys spadnac? Np. na forum Naszego Nocnika 10.05.07, 19:15
                                1.Ja nic nie muszę sprawdzać bo to nie mój problem - po prostu mówię "Nie" i
                                tyle, dodając do tego „kłopotliwe” pytania!

2.Dlaczego akurat tak przejmujesz się dziećmi żydowskimi? Masz jeszcze dojść
                                miejsc w swoim sercu by wspominać wymordowanie Palestyńskich dzieci w Deir
                                Yassin przez młodych-terrorystów Żydów (którzy uratowali się holocaustu po to
                                by rozpę™ać piekło w Palestynie)?

3.Twój cyt.: "A skąd ty wiesz,ze takie czy inne palestyńskie dziecko uratowane
                                z ciężkiej choroby nie będzie w przyszłości podkładało bomb"

Czegoś nie rozumiem? To twoim zdaniem wśród współczesnych Żydów w Izraelu jest
                                jakaś żydowska wersja Ireny Sedlerowej, która naraża swoje życie (i życie
                                swojej rodziny i sąsiadów) by ratować palestyńskie dzieci przez żydowskimi
                                mordercami?!
                  • ariadna-enta Re: Spadaj juz faszolu. Migusiem. 10.05.07, 15:27
                    jednak masz tupet stranger.
                    nie nazwę cię tak jak na to zasługujesz bo nie będę się brudzić.
                    Powiesz cwaniaczku tej staruszce prosto w oczy
                    to co tu wypisujesz? masz tyle odwagi?
                    ohyda.
                    • stranger.pl Re: Spadaj juz faszolu. Migusiem. 10.05.07, 15:37
                      Jaki tupet?
                      To twoim zdaniem nic się nie wydarzyło w Deir Yassin?
                      Nie wzrusza się mordowanie brzemiennych kobiet przez rozcinanie ich brzuchów?

Kim byli żydowscy mordercy z Deir Yassin?
                      Masz pewność na 100 procent że nie byli wśród nich "podopieczni" p. I.
                      Sedlerowej?

Co powiesz rodzinom Palestyńczyków pomordowanych w Deir Yassin - prosto w oczy?

To byli młodzi Żydzi uratowani podczas II w. ś. - to czasami spotykane zjawisko
                      ofiara w innych okolicznościach wzoruje się na swoim kacie!

Dlaczego dla ciebie jest bardziej wzruszające mordowanie Żydów a przypominanie
                      o mordowanie Palestyńczyków przez Żydów (wczorajsze ofiary nazistów) to...
                      tupet?
            • danus01 Re: Stranger pochodzi od innej małpy niż reszta l 10.05.07, 14:04
              stranger.pl napisał:

> Czy jak nie lubię Mongołów to też jestem nazistą?
              >

wybierz sobie
              nazista albo rasista
              jak jednego Mongola nie lubisz,bo ci krzywde zrobil to moglbys szukac
              pocieszenia u ksiedza/pastora
              jesli wszystkich Mongolow nie lubisz,bo ich cera ci sie nie podoba,czy jakis
              inny szczegol to mam tylko jedna rade dla ciebie
              to nie Mongolowie maja problem
              to ty masz problem z Mongolami-w swojej glowie
              • stranger.pl Re: Stranger pochodzi od innej małpy niż reszta l 10.05.07, 14:11
                A jak mi się zbiorowa mentalność danej nacji nie podoba - typowe zachowanie,
                często spotykane u danej nacji? Ich stereotypowe zachowanie /postępowanie, ich
                zbiorowe fobie?

Czyżbyś nie wiedziała że coś takiego istnieje? Społeczeństwo to nie jest pusty
                frazes!

To co - mam przełknąć ślinę i udawać że nie widzę zbiorowego szału? Lub
                powiedzieć oni zbiorowo na innych plują ale nic to: to deszcz leci?

Tak sobie to widzisz?
                Powiedz mi co ty myślisz o Cyganach i Arabach?
                • danus01 Re: Stranger pochodzi od innej małpy niż reszta l 10.05.07, 14:27
                  stranger.pl napisał:

> A jak mi się zbiorowa mentalność danej nacji nie podoba - typowe zachowanie,
                  > często spotykane u danej nacji? Ich stereotypowe zachowanie /postępowanie,
                  ich
                  >
                  > zbiorowe fobie?
                  >

gdybym miala tak patrzec na poszczegolne nacje to przede wszystkim...
                  poczytaj sobie 10 glownych grzechow polakow...
                  jak masz inne tematy do dyskusji...pochwal sie nimi
                  bo jak dotychczas jak widze to cie tylko niechec do zydow rajcuje
                  • stranger.pl Re: Stranger pochodzi od innej małpy niż reszta l 10.05.07, 14:36
                    Gdzie odpowiedz na pytanie?

Powiedz mi co ty myślisz o Cyganach i Arabach?

PS
                    Twój cyt.: "jak masz inne tematy do dyskusji...pochwal sie nimi"

Na górze strony jest wyszukiwarka - wpisz sobie "stranger.pl" a zobaczysz że
                    temat żydowki to nawet mniej niż 20 procent tego co piszę na FŚ "GazWyb".

Trudno nie zauważać istnienia Żydów i nie pisać o nich skoro trzęsą Bliskim
                    Wschodem, mają prawna ochronę w niejednym kraju, zakłamują ustawicznie
                    historię, mają zły wpływ na USA a w Polsce wspomina się niemile Żydów
                    przypominając ich kolaborację z zaborcami Polski i choćby plany stworzenia
                    żydowskiego państwa na polskiej ziemi tzw. Judeopolonii! I próbują okraść teraz
                    Polaków na ca. 65 miliardów dolarów!
    • bam_buko Teza Forumowiczów: "Każdy zyd to nie Polak 10.05.07, 15:42
      nie kazdy...ale zdecydowana wiekszosc
      • roger39 My tu gadu gadu , a tymczasem dzieci umieraja : 10.05.07, 19:56
        Podobno zydowskie i palestynskie :

www.rememberthesechildren.org/remember2007.html
    • anathesis raczej kazdy Zyd to Polak 10.05.07, 19:41
    • bogumilka Rasiści są głupsi od normalnych ludzi. 11.05.07, 22:28
      Pamiętam badania z przed kilku lat. Wyszło, że przeciętny rasista ma IQ niższe
      o 11 od przeciętnej w populacji. Doskonale widać to z obecnej dyskucji.
      Zdrówka życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka