Gość: mazzi IP: *.acn.waw.pl 02.06.03, 12:34 z poprawna (lub chociazby konsekwentna) pisownia nazwiska francuskiego prezydenta "gazeta" ma wyrazne problemy od dluzszego juz czasu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matt Re: Bush rozmawia z Chirakiem o Bliskim Wschodzie IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.06.03, 13:20 Chirac zupelnie zwariowal. Zeby byc tylko przeciwny USA wyslal min.spraw zagranicznych na rozmowe z Arafatem, na zlosc USA ktora slusznie uwaza go jako przodujacego terroryste Palestyny. Viva la difference!. Z taka polityka jak idea wlasnej waznosci wiekszej niz zdrowy rozsadek to trzeba byc swirem jak on sam zeby to poprzec. Panowie francuzi: nos dla tabakiery czy tabakiera dla nosa?. Kolujecie, kolujecie a wgruncie rzeczy to chodzi wam o wasza waznosc! Prozniacy i cynicy szukajcie sojusznikow w chinach lub rosji bo na pewno nie wsrod nas. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To zupelnie to samo schorzenie, co prezydenta Krakowa 02.06.03, 15:58 Pan Chorac z panem Majchrowskim powinni wziac sie za rece i razem sie udac na poszukiwanie dobrego psychoterapeuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory 11 Re: To zupelnie to samo schorzenie, co prezydenta IP: *.zeelandnet.nl 02.06.03, 17:10 gabrielacasey napisała: > Pan Chorac z panem Majchrowskim powinni wziac sie za rece i > razem sie udac na poszukiwanie dobrego psychoterapeuty. Brawo pani Gabrielo! Calkowicie sie zgadzam. Czyrak i Majchrowski do wariatkowa. Kiedys podobno dobre wariatkowo bylo w Tworkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: To zupelnie to samo schorzenie, co prezydenta IP: *.minntech.com 02.06.03, 17:42 Gość portalu: kaczory 11 napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > Pan Chorac z panem Majchrowskim powinni wziac sie za rece i > > razem sie udac na poszukiwanie dobrego psychoterapeuty. > > Brawo pani Gabrielo! Calkowicie sie zgadzam. Czyrak i > Majchrowski do wariatkowa. Kiedys podobno dobre wariatkowo bylo > w Tworkach. a ty kaczor jestes pewnie pacjentem tego osrodka, jak widac nie lecza tam dobrze bo ciebie nie wyleczyli i piszesz takie bzdury dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory 11 Czy moglbys lewaku z laski swojej odczepic sie ode mni IP: *.zeelandnet.nl 02.06.03, 18:27 Przyczepiles sie do mnie jak rzep psiego ogona, ale twoje towarzystwo mi smierdzi. Polemizowac z takim typem, bez wiedzy i oglady nie mam najmniejszej ochoty. Nie zadawaj sobie w przyszlosci trudu, bo na twoje glupawe i chamskie zaczepki nie bede wcale reagowal. Powtarzam jeszcze raz - odczep sie ode mnie. Za wysokie progi, na twoje chamskie nogi. Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Niech szczeka - karawana jedzie dalej. IP: *.asm.bellsouth.net 03.06.03, 03:01 Po co tak ostro? Lewactwo i tak ciężko przeżywa tarzanie się po śmietniku historii. Wystarczy powiedzieć "tere fere kuku"... Jan K. Gość portalu: kaczory 11 napisał(a): > Przyczepiles sie do mnie jak rzep psiego ogona, ale twoje > towarzystwo mi smierdzi. Polemizowac z takim typem, bez wiedzy i > oglady nie mam najmniejszej ochoty. Nie zadawaj sobie w > przyszlosci trudu, bo na twoje glupawe i chamskie zaczepki nie > bede wcale reagowal. > Powtarzam jeszcze raz - odczep sie ode mnie. Za wysokie progi, > na twoje chamskie nogi. > Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl Re: To zupelnie to samo schorzenie, co prezydenta IP: *.client.attbi.com 02.06.03, 20:20 gabrielacasey napisała: > Pan Chorac z panem Majchrowskim powinni wziac sie za rece i > razem sie udac na poszukiwanie dobrego psychoterapeuty. A mi sie podoba postawa Majchrowskiego w stosunku do Busha. Moze i mogl by sie pokazac na uroczystosciach, ale pewnie obawial sie ze go SS zabierze na Kube przesluchiwac... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ty myslisz, ze Majchrowski juz zupelnie insane? Ja 03.06.03, 03:02 mu proponowalam tylko psychoanalize z racji postkomuchowskiej (a jakze, wiesz czego on jest profesorem etc. etc?)manii niedocenionej wielkosci, a ty od razu, ze utknal na amen w wytworzonej przez siebie rzeczywistosci wirtualnej z Bushem jako Hitlerem i FBI w mundurkach Waffen SS (a moze Algemeine?; nie wiem czy rzad, czy partia za ochrone Juniora placi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M typowe... IP: *.c3-0.bkl-ubr1.sbo-bkl.ma.cable.rcn.com 02.06.03, 13:40 Kolejny pustoglowy burzy sie na forum... Wiesz co madralo, w niektorych polskich przypadkach (np. w narzedniku), "c" w Chirac zamienia sie na "k" i tak wlasnie jest poprawnie! A jak bys chcial, zeby GW napisala - "z Chiraciem"? TO take smieszne i zalosne jak nieuki pouczaja bardziej zorientowanych od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Z Chiracem a nie Chirakiem. IP: *.plusgsm.pl 02.06.03, 14:04 Z Chiracem jest prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy Re: Z Chiracem a nie Chirakiem. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 14:20 Z Chirakiem - jest prawidłowo. Chodzi o polską deklinację (odmianę przez przypadki) - używamy więc polskich końcówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta218 Z Czyrakiem (na dupie) IP: *.sympatico.ca 02.06.03, 14:26 On jest z polskich emigrantow, naprawde nazywa sie Czyrak, wiec oczywiscie, ze przez "k". Gość portalu: gajowy napisał(a): > Z Chirakiem - jest prawidłowo. Chodzi o polską deklinację (odmianę > przez przypadki) - używamy więc polskich końcówek. Odpowiedz Link Zgłoś
czubas Ale Czyrakiem brzmi ladniej... 03.06.03, 04:05 Gość portalu: mietek napisał(a): > Z Chiracem jest prawidłowo. ...ladniej, dowcipniej i prawdziwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Czepiacie sie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.06.03, 15:04 Troche sie czepiacie. Oczywiscie poprawna pisownia jest istotna, ale to jest prasowa depesza. Pisana w pospiechu i w pospiechu zamieszczana w internecie. W pracach naukowych, literackich, nad ktorymi autorzy i redaktorzy pracuja miesiacami a niekiedy latami tez zdarzaja sie bledy i do ksiazek tych dolaczana jest errata. Co wiec chcecie od depeszy, ktora z koniecznosci pisze sie 5 minut? Ludzie - wiadomo, ze jestescie strasznie madrzy i blyskotliwi, ale badzcie tez odrobinke domyslni i wyrozumiali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezykoznafca Re: Bush rozmawia z Chirakiem o Bliskim Wschodzie IP: 138.49.34.* 02.06.03, 15:16 Gość portalu: mazzi napisał(a): > z poprawna (lub chociazby konsekwentna) pisownia nazwiska > francuskiego prezydenta "gazeta" ma wyrazne problemy od > dluzszego juz czasu taK TAK POWINNO BYC cZYRAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyarab,antysyjonista Czyrak z Rabbim tak powinno być napisane IP: *.freebsd.lublin.pl 02.06.03, 15:22 Zresztą to nie ważne bo obaj to niewolnicy.Czyrak arabostwa,Buszmen-żydostwa.Jeden wart drugiego tak jak arabostwo jest warte żydostwa i na odwrót.Najlepiej to niech zostawią ten proces,odeślą swoich panów na front i a tamci niech się sami powyrzynają. Odpowiedz Link Zgłoś
czubas Chrystus to Zyd... 03.06.03, 04:09 Gość portalu: antyarab,antysyjonista napisał(a): > Zresztą to nie ważne bo obaj to niewolnicy.Czyrak > arabostwa,Buszmen-żydostwa.Jeden wart drugiego tak jak arabostwo > jest warte żydostwa i na odwrót.Najlepiej to niech zostawią ten > proces,odeślą swoich panów na front i a tamci niech się sami > powyrzynają. ... a wiec papiez i kosciol katolicki tez sa niewolnikami zydostwa? A moze nienawisc blizniego przeslania Ci wszystkie inne uczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyarab No i co z tego jestem niewierzący. IP: *.freebsd.lublin.pl 03.06.03, 13:12 Chrześcijaństwo to tylko jeden z fundamentów żydowskiego spisku,ale wolę wiecej nie mówić bo jeszcze ktoś mnie pomówi o obrażanie uczuć religijnych(to nie ważne że antypolskich).Mój Bóg w którego bym wierzył to Swaróg,Ten w którego wierzyli nasi pradziadowie,praojcowie. Odpowiedz Link Zgłoś
czubas Ja tam wole twarog... 03.06.03, 17:42 Gość portalu: antyarab napisał(a): > Chrześcijaństwo to tylko jeden z fundamentów żydowskiego spisku,ale wolę wiecej > > nie mówić bo jeszcze ktoś mnie pomówi o obrażanie uczuć religijnych(to nie > ważne że antypolskich).Mój Bóg w którego bym wierzył to Swaróg,Ten w którego > wierzyli nasi pradziadowie,praojcowie. Twarog tez dobry, a w dodatku calkiem smaczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jael wersja adekwatna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 16:03 wielu fachowców od niuansów nazywa go zgodnie z prawdą Shit-raq. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek Re: Bush rozmawia z Chirakiem o Bliskim Wschodzie IP: 195.205.44.* 02.06.03, 16:06 Gość portalu: mazzi napisał(a): > z poprawna (lub chociazby konsekwentna) pisownia nazwiska > francuskiego prezydenta "gazeta" ma wyrazne problemy od > dluzszego juz czas Gazeta nie ma problemów z pisownią. Jeżeli obce nazwisko lub nazwa kończy się na "c" wymawiane jak "K" to w odmianie przez przypadki w j. polskim piszemy tam "k": dlatego w mianowniku Chirac ale z Chirakiem o Chiraku etc. W mianowniku Metallica ale idzie się na koncert Metalliki a nie Metallicy. Tak samo jest z nazwami własnymi zakończonymi na "x". Hans Blix ale z Hansem Bliksem i o Hansie Bliksie. zanim zaczniesz krytykować, sprawdź w słowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Bush rozmawia z Chirakiem o Bliskim Wschodzie IP: *.0-136-217.adsl.skynet.be 02.06.03, 16:11 No to teraz pozostalo skrytykowac jez.polski za taka "prawidlowosc" zmieniania nazwisk, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Bush rozmawia z Chirakiem o Bliskim Wschodzie IP: 152.75.142.* 02.06.03, 16:53 Pewnie nie wiecie, że jako minister spraw zagranicznych Chirac był we Francji nazywany Jaques Irak ze względu na usilne promowanie ścisłych więzów z reżymem Saddama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Z Szirakiem byłoby logiczniej IP: *.plusgsm.pl 02.06.03, 17:56 Jeżeli zmieniamy końcówkę bo "tak nam pasuje" to spolszczmy lepiej cały wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Kabyr Logiczniej ale o czym ? IP: *.sympatico.ca 02.06.03, 18:31 Skoro juz grono ekspertow ustalilo, ze to Busz spotkal sie z Szirakiem, to moze jeszcze ktos napisze o czym to rozmawiali obaj przywodcy ? "Gazeta" raportuje tylko ze o "Bliskim Wschodzie". A konkretnie o czym ? Czy np. Busz namawial Sziraka, zeby ten wyslal Legie Cudzoziemska do walki z Hamas i Jihad, pardon Dzihad. Czy tez Szirak pytal Busza ile to "osiedli" Szaron zamierza zburzyc w ramach "mapy drogowej". O czym byla ta rozmowa ? Czy kogokolwiek na tym forum to interesuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka Busz spotkal sie z Szarikiem.... IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.03, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wmak Male sprostowanie IP: *.adsl.proxad.net 02.06.03, 19:12 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Pewnie nie wiecie, że jako minister spraw zagranicznych Chirac > był we Francji nazywany Jaques Irak ze względu na usilne > promowanie ścisłych więzów z reżymem Saddama. Chirac nigdy nie byl ministrem spraw zagraniczych. A nazywano go tak jak piszesz powyzej w czasach gdy byl premierem (podpisal w tedy m.in. umowe na dostraczenie Irakowi reaktora atomowego - zbombardowanego pozniej przez Izrael). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Louis M. Re: Male sprostowanie IP: *.kabel.telenet.be 02.06.03, 19:25 Chirac to blazen! Probuje poklepac Busha, popatrzcie dobrze na zdjecie. Przeciez to parodia i zla interpretacja. Bush wyraznie odwraca sie od niego z wielkim OBRZYDZENIEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Bohaterscy Francuzi- do Konga! IP: 152.75.142.* 02.06.03, 20:35 Podczas jednej z wojen francusko-brytyjskich w 18tym wieku brytyjski oficer dostaje się do niewoli. Powiedz mi- pyta korzystając z okazji francusko kolega- czemu wy nosicie czerwone kubraki, przecież robicie z siebie doskonały cel? - Widzisz-odpowiada Brytyjczyk- kiedy wiedziemy żołnierzy do ataku i trafi nas wraża kula, to na kubrakach nie widać krwi, i żołnierze nie wiedząc że jesteśmy ranni dalej idą za nami w bój.- To wspaniały pomył- entuzjazmuje się Francuz. I od tego czasu, francuskie wojsko nosi brązowe spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.Kwachu-klamie-14x.1st.to > Re: Bush rozmawia z Chirakiem o Bliskim Wschodzie IP: 203.113.34.* 02.06.03, 22:03 www.Kwachu-klamie-14x.1st.to > CZYTAJ PÓKI MOŻESZ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.Kwachu-klamie-14x.1st.to > www.Kwachu-klamie-14x.1st.to > CZYTAJ PÓKI MOŻESZ... IP: 203.113.34.* 02.06.03, 22:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Bush rozmawia z Chirakiem o Bliskim Wschodzie IP: *.dyn.optonline.net 03.06.03, 04:07 O ile mi wiadomo, z ostatnich informacji to Chirak przeprosil pierwszy Busha za to cale zamieszanie,na co on rowniez przeprosil go,za niedocenianie stanowiska Francji;w koncu obaj prezydenci doszli do zgody,a Chirak w zamian za swa pomylke,co do ktorej sie przyznal obiecal, zgodnie z wola USA natychmiastowe zniesienie sankcji nalozonych na Irak. A zatem jest to jak widac totalny triumf polityki G.W.Busha!!!!!! pozdrowienia, obcy,:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x999 Re: Bush rozmawia z Chirakiem o Bliskim Wschodzie IP: 168.143.123.* 03.06.03, 05:29 A ktoz to jest ten Robert Soltyk,ktory jest autorem tak obrzydkiwego artykulu,jakiego jeszcze w zyciu nie widzialem! Hej, Ty Soltyk! Ile Ci za to zaplacili??? Jestes kanalia jaka nigdy nie spotkalem! W dodatku pokazujesz swingowane zdjecia;bo to zdjecie gdzie Chirac ma reke na ramieniu Busha jest tuz po tym jak to wlasnie on go poklepal pare razy,aby sie nie martwil za bardzo. Ale z Ciebie kanalia Soltyk;wstyd!!!wystartowales za pozno.Ale moze forse jeszcze zgarnoles,ale zapewniam Cie ze niedlugo bedziesz ja musial wyrzygac!! Tak,jada stare k... francuskie zreszta. Zal mi Cie,poprostu wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś