Gość: Paul IP: 208.130.53.* 04.12.01, 20:20 Reklamujesz sie jako antymilitarysta i ogolnie "czlowiek potrzciwy", dlaczego tak cie interesuje wojskowosc? Hobby? Pozdrawiam. Paul Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aynur Re: JOrl........ IP: *.dipool.highway.telekom.at 04.12.01, 20:49 Gość portalu: Paul napisał(a): Tak, to jest czlowiek potrzciwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aynur Re: JOrl........ IP: *.dipool.highway.telekom.at 04.12.01, 20:50 Gość portalu: Aynur napisał(a): > Tak, to jest czlowiek potrzciwy! Przepraszam, mialo byc Uczciwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: JOrl........ IP: 208.130.53.* 04.12.01, 22:28 Gość portalu: Aynur napisał(a): > Gość portalu: Aynur napisał(a): > > > > Tak, to jest czlowiek potrzciwy! > > Przepraszam, mialo byc Uczciwy! Czyzby odczuwam "lekka" ironie w twoim glosie? Pozdrawiam. Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aynur Re: JOrl........ IP: *.dipool.highway.telekom.at 04.12.01, 22:35 Gość portalu: Paul napisał(a): > Gość portalu: Aynur napisał(a): > > > Gość portalu: Aynur napisał(a): > > > > > > > Tak, to jest czlowiek potrzciwy! > > > > Przepraszam, mialo byc Uczciwy! > Czyzby odczuwam "lekka" ironie w twoim glosie? Pozdrawiam. > Paul > Alez nie, to tylko okazja zeby Mu to powiedziec... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: JOrl........ IP: 208.130.53.* 04.12.01, 22:37 Gość portalu: Aynur napisał(a): > Gość portalu: Paul napisał(a): > > > Gość portalu: Aynur napisał(a): > > > > > Gość portalu: Aynur napisał(a): > > > > > > > > > > Tak, to jest czlowiek potrzciwy! > > > > > > Przepraszam, mialo byc Uczciwy! > > Czyzby odczuwam "lekka" ironie w twoim glosie? Pozdrawiam. > > Paul > > > > Alez nie, to tylko okazja zeby Mu to powiedziec... > Pozdrawiam To znaczy ze potrzciwy nie jest, ale utrzciwy jest. Na czym bazujesz to stwierdzenie? Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aynur Re: JOrl........ IP: *.dipool.highway.telekom.at 05.12.01, 06:11 Gość portalu: Paul napisał(a): > Gość portalu: Aynur napisał(a): > > > Gość portalu: Paul napisał(a): > > > > > Gość portalu: Aynur napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: Aynur napisał(a): > > > > > > > > > > > > > Tak, to jest czlowiek potrzciwy! > > > > > > > > Przepraszam, mialo byc Uczciwy! > > > Czyzby odczuwam "lekka" ironie w twoim glosie? Pozdrawiam. > > > Paul > > > > > > > Alez nie, to tylko okazja zeby Mu to powiedziec... > > Pozdrawiam > To znaczy ze potrzciwy nie jest, ale utrzciwy jest. Na czym bazujesz to > stwierdzenie? > Paul > Ah Paul, zaplatales taka prosta sprawe...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOrl Re: Jorl........ IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.01, 17:39 Nie reklamuje sie jako antymilitarysta. Nawet parokrotnie napisalem, ze nie jestem pacyfista. Ale mimo wszystkiego mamy rozne podejscia do uzycia sily. Ty masz taki system amerykanski. A polega na tym, zeby ludziom nakopac jak sa niegrzeczni. Ja zastanawiam sie dlaczego sa niegrzeczni. I uwazam, ze nalezy czasem uzyc sily ale po to aby ludziom pomoc. tak jak uzywa "sily" dobry nauczyciel albo ojciec. Tylko po to aby dzieci/ludzie sie dobrze uczyli i dobrze potem pracowali. A dla Ciebie to jest "sa zli, glupi, nakopac bo sie do niczego nie nadaja". A przyczyna leza wczesniej. I ja uwazam, ze ci sami ludzie ktorzy teraz sa tzw. zli mogliby byc solidnymi, pracowitymi czlonkami spoleczenstwa. I system organizacji jego powinien to zapewnic. A nie dopuszczac do takich ogromnych marginesow ludzi ze zmarnowanym zyciem no i w efekcie do ogromnej przestepczosci. I to dotyczy tez innych narodow. Bo sie ich tez uwaza za glupich, czyli "w leb". A nie dalo sie im szans rozwoju. Zobacz taka Afryke. Jedna katastrofa. Murzynow wina?. Jakby byli koloniami byloby lepiej? NIE. Tam tez sie jednych na drugich szczuje. Z cala premedytacja. W scisle okreslonych celach. Te 6 milirdow jest zaduzo, czyli najlepiej, jak juz sa, cofnac w epoke kamienia lupanego. Beda potrzebowali malo surowcow. Dla nas zostanie wiecej. A ze na swiecie istnieja panstwa probujace swoj chory system spoleczny narzucac sila innym, uwazam za konieczne byc uzbrojony. I w tym punkcie nie jestem pacyfista. Krwi sie nie boje. A szczegolnie nie podoba mi sie jak takie chore panstwa celowo dla wlasnych interesow mieszaja w innych krajach wywolujac w nich wojny. Przykladem jest tu dla mnie Jugoslawia. Obserwowalem to bardzo dokladnie. Przeciez tam to ich rozwalenie zostalo zaplanowane i popierane cynicznie w NATO. Takich przykladow jest wiecej. Moj kraj, Polska, bylaby tez duzo dalej w rozwoju, gdyby nie to ciagle szczucie polakow na siebie. Niestety cwanie i skutecznie. Zeby bylo jasne. Dla mnie kraj w ktorym istnieja ogromne grupy ludzi zyjacych na marginesie spoleczenstwa ma nieprawidlowy system. I kapitalizmy sa rozne. Sa takie, gdzie sa ogromne rozwarstwienia jak i mniejsze. Oczywiscie roznice musza byc. To napedza do pracy. A wcale nie znaczy, ze ogromne rozwarstwienie daja szybszy rozwoj. Acha, wcale nie jestem zwolennikiem socjalow dla tych ktorzy sobie nie daja rade. Ludzie powinni pracowac. Ale to osobny, i dlugi temat. A broniami interesuje sie od dziecka. Jeszcze bylem wychowany na resztach stalinowskich czasow. W uwielbieniu do techniki. I tego nie zaluje. Przy okazji, Paul. Moge nie byc sarkastyczny, jak Ty nie bedziesz wulgarny. Umowa stoi? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Niech bedzie jak jest, ja wulgarny ty sarkastyczny IP: 208.130.53.* 05.12.01, 17:56 ;-)))))))))))))))) Pozdrawiam. Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOrl Re: Masz racje, bym zalowal takiej umowy IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.01, 20:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIDEL Re: Jorl........ IP: 168.103.126.* 05.12.01, 18:03 jORL, Ty jestes Polakiem i chrezscijaninem, nawet jezeli nie wierzysz i mieszkasz poza granicami. Paul i jego spolka maja zupelna inna moralnosc, sa propandzistami z poza Europy , lepiej z nimi nie dyskutowac. To nie ma zadnego sensu. Sa na uslugach terroru swiatowego, a jako stare emerytowane ramole sa rownie wulgarni jak sa niemoralni. Przeciez my nie jestesmy dla nich ludzmi! Ich rasizm nie zna granic, a mowia kilkoma jezykami bo takie jest ich srodowisko. Fair ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Jorl........ IP: 208.130.53.* 05.12.01, 18:18 Gość portalu: FIDEL napisał(a): > jORL, > > Ty jestes Polakiem i chrezscijaninem, nawet jezeli nie wierzysz i mieszkasz > poza granicami. Paul i jego spolka maja zupelna inna moralnosc, sa > propandzistami z poza Europy , lepiej z nimi nie dyskutowac. To nie ma zadnego > sensu. Sa na uslugach terroru swiatowego, a jako stare emerytowane ramole sa > rownie wulgarni jak sa niemoralni. Przeciez my nie jestesmy dla nich ludzmi! > Ich rasizm nie zna granic, a mowia kilkoma jezykami bo takie jest ich > srodowisko. > Fair ? Zdrastwujtie tawariszcz FIDEL!!! Toczna, haraszo! Dobre, dobre, zwlaszcza o "emerytowanych, wulgarnych, niemoralnych ramolach";-). Pozdrawiam. Paul Odpowiedz Link Zgłoś