Dodaj do ulubionych

Prezydent Czeczenii może rozmawiać o autonomii

IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.03, 20:02
moskwa odrzuca wszystkie rozwiazania...bo tak naprawde nie o to
jej chodzi aby wojne zakonczyc...
Obserwuj wątek
    • Gość: szaszlyk Re: Prezydent Czeczenii może rozmawiać o autonomi IP: *.dialup.zonnet.nl 17.06.03, 22:01
      Ruscy dadza im AUTOnomie !!!!
      Chyba AUTOmatem (kalasznikowa)!
      • Gość: danny Putin lubi z Ludmiłą oglądać masakry na kasetach IP: *.e-net.koszalin.pl 17.06.03, 23:43
        po co on ciągnie tą wojnę?
    • Gość: Mikael Tylko plan pokojowy zaakceptowany przez obie strony... IP: *.futuro.zax.pl 18.06.03, 00:22
      może zaowocować trwałym rozwiązaniem jakiegokolwiek konfliktu.
      Takie rozwiązanie stosuje się w cywilizowanych krajach.
      CYWILIZOWANYCH podkreślam...

P.S. Kontrola międzynarodowa to jedyne wyjście w tej sytuacji -
      Rosja oferuje Czeczenom tylko jeden rodzaj pokoju - pokój z
      kulą w głowie.
    • Gość: jarek Czy nie byli juz autonomiczni? IP: *.fastres.net 18.06.03, 09:54
      Byli na tyle samorzadni, ze musieli zaatakowac sasiadow, czy nie byli oni w tym wypadku zagrozeniem dla sasiadow, czyzby maja znow plany o wojnie wyzwolenczej Kaukazu od wszystkich niewiernych wlaczajac w to Gruzinow i Ormian?
      • Gość: szaszlyk Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: *.dialup.zonnet.nl 18.06.03, 12:10
        najechal na muzulmnska Abchazje ??? A Rosja ich tam nie bombardowala (Gruzinow)?
        Gruzini to jedyny narod ktory udzielil schronienia tysiacom czeczenskich
        uchodzcow !
        Wiedz tu nie bredz...
        • Gość: jarek Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: *.fastres.net 18.06.03, 16:01
          Widze ze czytasz tylko to co popiera odpowiada twoim pogladom.
        • Gość: jarek Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: *.fastres.net 18.06.03, 16:01
          A udzielili im schronienie z milosci albo ze strachu.
          • Gość: szaszlyk Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: 62.166.114.* 18.06.03, 17:13
            Jest glupota-sprowadzanie wojny w Czeczenii,do wojny religijnej !
            W czeczenskich oddzialach walcza rowniez Ukraincy,Litwini...a nawet Polacy,a w
            Rosyjskich jest mnostwo muzulmanow !
            • Gość: jarek Re: Czy to nie czeczenski oddzial z Gruzinami ... IP: *.fastres.net 18.06.03, 17:21
              W takim razie mi wytlumacz , dlaczego 3 lata temu napadli na swoich sasiadow?
              • Gość: szaszlyk Re: Dagestan...? IP: 62.166.114.* 18.06.03, 17:54
                Jaka jest prawda z Dagestanem to niewiem,wiem ze do Dagestanu nie wjechaly
                rzadowe wojska czeczenskie,tylko watazkowie i fanatycy religijni. A w tych
                oddzialach bylo wielu Dagestanczykow. W samym Dagestanie byla rowniez enklawa
                fundamentalistow (Karamachinska),ktora Rosjanie zrownali z ziemia po tym
                najezdzie !
                Bledem bylo to ze Aslan Maschadow wogole pozwolil funkcjonowac tego rodzaju
                uzbrojonym grupom !
                Dziwne natomiast jest to ze gdy oni wycofywali sie z Dagestanu,to nikt ich nie
                atakowal,ani nie zatrzymywal i do tego byli eskortowani przez rosyjskie
                chelikoptery,dziwne,co ...? Mowia ze Basajew jest agentem FSB,ale jaka prawda
                jest to niewiem !
                • Gość: jarek Re: Dagestan...? IP: *.fastres.net 18.06.03, 17:57
                  W takim razie zapytajmy sie Mishe, moze on lepiej od nas wie, bo jesli sie nie myle ,przed atakiem na Dagestan, prezydent czeczni powiedzial w jakims wywiadzie , ze on potrzebuje wojny bo nie wie co zrobic ze wszystkimi bojownikami.
                  • Gość: szaszlyk Re: Dagestan...? IP: 62.166.115.* 18.06.03, 21:30
                    To co napisales o Maschadowie to jest pomylka lub klamstwo !
                    Posiadam wszystkie wycinki z GW z tamtego okresu i Maschadow,jeszcze tego dnia
                    w ktorym Basajew wtargna do Dagestanu, POTEPIL I NAKAZAL WYCOFANIE tych
                    oddzialow z terytorium Dagestanu !
                    A Misha nie jest dla mnie wiarygodny,bo uwazam go za nacjonaliste Rosyjskiego !
                    Pozdrawiam
                • Gość: jarek Re: Dagestan...? IP: *.fastres.net 18.06.03, 17:59
                  To tutaj mi jest calkowicie nowe:

Dziwne natomiast jest to ze gdy oni wycofywali sie z Dagestanu,to nikt ich nie
                  atakowal,ani nie zatrzymywal i do tego byli eskortowani przez rosyjskie
                  chelikoptery,dziwne,co ...? Mowia ze Basajew jest agentem FSB,ale jaka prawda
                  jest to niewiem !

Albo szukamy cos wyjasnic albo zaczniemy od : ktos powiedzial, mowia itd.
                  • Gość: szaszlyk Re: Dagestan...? IP: 62.166.115.* 18.06.03, 21:23
                    To nie mowi moj siasiad z osiedla,tylko tak bylo doslownie napisane w GW !
                    • Gość: Poland Re: Dagestan...? IP: *.ds10.agh.edu.pl 18.06.03, 21:42
                      Zanim oddzialy dagestansko-czeczenskie wkroczyly do Dagestanu,z
                      terrytorium Rosji przez 3 miesiaca trwal ciagly ostrzal z armat
                      czeczenskich posterunkow granicznych,to tez prawda ktora
                      wszyscy ignoruja a ktora sporo wazy.
                      • Gość: szaszlyk Re: Dagestan...? IP: 62.166.115.* 18.06.03, 22:17
                        A w tym czasie Emir Chattab ze swoimi uczniami z Serzen -Jurtu najezdzal
                        Rosyjskie posterunki graniczne,a nawet dokonal zuchwalego ataku na jednostke
                        wojskowa w Bujnaksku !
                  • Gość: Poland Re: Dagestan...? IP: *.ds10.agh.edu.pl 18.06.03, 21:39
                    Sa to bajki rosjan o eskortach i t.d.Daja do zrozumienia diady
                    ze niby zawsze i wszystko kontroluja,i tylko tyle.
                    • Gość: jarek Re: Dagestan...? IP: *.fastres.net 19.06.03, 08:28
                      Najwazniejsze interpletacje innych brac za bajki , a wlasne bajki za prawde historyczna.
                      • Gość: Poland Re: Dagestan...? IP: *.crowley.pl 20.06.03, 13:48
                        Jarku.:-)Nie bylo eskorty helikopterow,byl ostrzal
                        helikopterow ..i nie Polacy zaatakowali rozglosnie w Gliwicach
                        lecz Niemcy,i nie opowiadaj tu o Slasku bo gdyby Rosja
                        dorownywala Polsce w poszanowaniu zycia ludzkiego-nikt w
                        Czeczenii nie upominalby sie o niepodleglosc.A wszystkie
                        rozmowy o autonomii w skladzie Rosji sa niepowaznymi po
                        wszystkich zbrodniach popielnionych przez Kreml w Czeczenii.
                        Zreszta Czeczeni sobie radza niezle,system dowodzenia
                        zachowany,co tydzien kilka rozbitych ruskich pojazdow,co
                        tydzien do 20 zabitych zolnierzy kremlowskich,co miesiac-1
                        zestrzelone UFO.Szkoda tylko cywili.Pozdrawiam
    • Gość: Poland Re: Prezydent Czeczenii może rozmawiać o autonomi IP: *.ds10.agh.edu.pl 18.06.03, 21:36
      Dlatego wlasnie Rosjanie straca wszystko
      • Gość: szaszlyk Re: DLATEGO ZE ROSJANIE WOLA nie ROZMAWIAC. IP: 62.166.115.* 18.06.03, 21:44
        Oni wola metody z 14 wieku !
        I dlatego straca wszystko.
        • Gość: jarek Re: DLATEGO ZE ROSJANIE WOLA nie ROZMAWIAC. IP: *.fastres.net 19.06.03, 08:55
          Gdyby Slask mial taka automonie jak Czecznia przed 1999 roku to by wszyscy skakali z radosci do nieba.
          • Gość: Dagestańczik. Re: DLATEGO ZE ROSJANIE WOLA nie ROZMAWIAC. IP: 80.252.0.* 19.06.03, 21:32
            Gość Dagestanu
            Jestem Dagestanczikiem i kocham swój kraj wiem Bardzo dużo
            każdym kraju gdzie jest mniejsiość narodowa jest zlamanie praw
            czlowieka. Mniesze narody nie mają takie prawa jak większość jak
            w demokracji kko ma więcej głosu ten ma władza tak jest w życiu
            dopuki człowiek jest tak okropny to nigdzie lepiej nie będzie.
            USA- teraz Swiat patrzy jak najbardziej ciwilizowanij kraj
            (mocarstwo)to nie jest prawdą oni wykorzystywują to wszystko
            swoich interesach. Oni zepsuli całą przyrodę płd. Amieryce teraz
            mówią że pomagają w ochronie srodowiska to nie prawda oni na tym
            też zarobią tak jest każdym kraju-mniejszość narodowa tak samo
            wykorzystywana jest może oni to robią ciwylizowany sposób ale to
            jest TO SAMO. Pozdrawiam i Dziękuję.
            • Gość: jarek Re: DLATEGO ZE ROSJANIE WOLA nie ROZMAWIAC. IP: *.fastres.net 19.06.03, 21:40
              Cytat: Oni zepsuli całą przyrodę płd. Amieryce teraz
              mówią że pomagają w ochronie srodowiska to nie prawda oni na tym
              też zarobią tak jest każdym kraju-mniejszość narodowa tak samo
              wykorzystywana jest może oni to robią ciwylizowany sposób ale to
              jest TO SAMO. Pozdrawiam i Dziękuję.

Nie tylko oni, firma wloska Benetton aby kupic cala prowincje w Argentynie po prostu uzywala platnych mordercow do przekonania wlascicieli, ze dla nich jest lepiej aby ziemie sprzedali, Roznica jest , jezeli Panstwo uzywa przemoc i przekupstwo jako swoja ideologia, albo sa prywatni obywatele i prywatne firmy co to robia, W szwajcarii nie mozesz nawet wyciac krzaka, ale firmy szwajcarskie wycinaja w pien drzewa afrykanskie. Jezeli w srodku sa interesy ekonomiczne to mamy zawsze do czynienia z podwojna moralnoscia( ja mam prawo d....c twoja zone a ty nie masz prawa to samo robic z moja).
          • Gość: Mikael Jaką autonomię, człowieku? IP: *.futuro.zax.pl 20.06.03, 00:31
            Przecież Rosja podpisała porozumienie pokojowe z Czeczenią
            tylko poto by przygotować się do kolejnej wojny. Cały czas
            trwały działania dywersanckie.
            Co do Śląska różnica jest taka, że Czeczeni nie robili 3
            powstań żeby się przyłączyć do Rosji (ale w drugą stronę) i na
            Śląsku nikt by się nie cieszył ze zrujnowania całego kraju...
            • Gość: szaszlyk Re: Pozatym Slazacy IP: *.dialup.zonnet.nl 20.06.03, 10:14
              to nie miejszosc NARODOWA,lecz miejszosc ETNICZNA !!!!
              • goral11 czeczeni to fanatycy którzy nie dostrzegaja rzecz. 20.06.03, 13:31
                szkada mi ich niezauważyli ze sredniowiecze sie już skonczyło , po co
                wprowadzali prawo szariatu?
                i nie którzy z tego forum twierdzą ze sa oni cywilizowani
                w koncu prawo szariatu to tez cywilizacja sredniowiecza ale jednak
                prawda jest taka ze wszelkie te szariaty i religijne bzdury w 21 w nie powinny
                miec miejsca
                przyszłosc nalezy do narodów które pozbeda sie tych bzdur religijnych
                czeczeni powinni słuchac moskwe to bedzie im dobrze jezeli nie beda to bedzie
                im zle lub zostana wyrzuceni na smietnik historii i podziela los indian
                amerykanskich
                • Gość: szaszlyk Re: goral to fanatyk ktory nie dostrzega IP: 62.166.101.* 20.06.03, 15:04
                  A mi sie zdaje ze to ty zyjesz jeszcze w sredniowieczu !
                  Jak chce im se miec szariat,czy jakies inne tam cuda,to niech se maja,to ich
                  kraj,a nie gorala,moj,albo Rosjan !
                  Takie to proste...
                • Gość: Mikael Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.futuro.zax.pl 20.06.03, 19:11
                  goral11 napisał:

> czeczeni powinni słuchac moskwe to bedzie im dobrze jezeli
                  nie beda to bedzie
                  > im zle lub zostana wyrzuceni na smietnik historii i podziela
                  los indian

Znasz kogoś kto uwierzył w dobre intencje moskwy i dobrze na
                  tym wyszedł?
                  Czeczeni od 300 lat nie słuchają moskwy i właśnie dlatego są
                  Czeczenami, a nie oddziałem pionierów w czerwonych chustach. My
                  też nigdy moskwy nie słuchaliśmy(gdyby nasi przodkowie myśleli
                  tak jak ty, bylibyśmy pewnie częścią federacji rosyjskiej) i
                  dzięki temu mamy znowu własne państwo i możemy mieć w dupie
                  bandytę putina i jego siepaczy.
                  Jesteś chyba "góralem" z nizin.
                  • Gość: Czeczen Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 22.06.03, 01:38
                    Czeczenia- to nasz kraj, wolny kraj (bedzie) , co chcemy to i
                    zrobimy na naszej ziemi ! Nikt nam nigdy nie rozkazywal i nie
                    biedzie! Allahu Akbar !! Freedom or Death! :-)
                    • goral11 Re: Czeczeni to dostrzegaja... 22.06.03, 17:39
                      czeczenia jest rosyjska i nic nie wskazuje aby przestała rosyjskom.
                      ktoś mnie tu nazwał fanatykiem oświadczam że fanatykiem nie jestem wręcz
                      przeciwnie fanatycy to ci ludzie którzy popierają skrajności czyli szariat
                      hitleryzm czy stalinizm ja nic takiego nie popieram w przeciwieństwie co do
                      niektórych z tego forum którzy mnie nazwali fanatykiem
                      • Gość: Mikael Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.futuro.zax.pl 22.06.03, 23:23
                        goral11 napisał:

> czeczenia jest rosyjska i nic nie wskazuje aby przestała
                        rosyjskom.
                        > ktoś mnie tu nazwał fanatykiem oświadczam że fanatykiem nie
                        jestem wręcz
                        > przeciwnie fanatycy to ci ludzie którzy popierają skrajności
                        czyli szariat
                        > hitleryzm czy stalinizm ja nic takiego nie popieram w
                        przeciwieństwie co do
                        > niektórych z tego forum którzy mnie nazwali fanatykiem

Jeśli nie jesteś fanatykiem i nie popierasz stalinizmu to
                        dlaczego popierasz Putina i jego mafię? Przecież to stalinowiec
                        czystej wody (sam się przyznaje do fascynacji
                        postacią "architekta narodów") który za nic ma życie ludzi i
                        nie cofa się przed żadnymi metodami.
                        A co do Czeczenii to ona nigdy rosyjska nie będzie (tak jak i
                        Polska nie jest) nawet jeśli teraz jest pod okupacją.
                        • Gość: ruski pierog Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.03, 08:50
                          macie racje Polacy!!! Czeczenia powinna byc wolna. szkoda, ze w
                          Rosji tylu ludzi ma kapec zamiast mozgu!
                        • goral11 Re: Czeczeni to dostrzegaja... 23.06.03, 11:00
                          Gość portalu: Mikael napisał(a):

> goral11 napisał:
                          >
                          > > czeczenia jest rosyjska i nic nie wskazuje aby przestała
                          > rosyjskom.
                          > > ktoś mnie tu nazwał fanatykiem oświadczam że fanatykiem nie
                          > jestem wręcz
                          > > przeciwnie fanatycy to ci ludzie którzy popierają skrajności
                          > czyli szariat
                          > > hitleryzm czy stalinizm ja nic takiego nie popieram w
                          > przeciwieństwie co do
                          > > niektórych z tego forum którzy mnie nazwali fanatykiem
                          >
                          > Jeśli nie jesteś fanatykiem i nie popierasz stalinizmu to
                          > dlaczego popierasz Putina i jego mafię? Przecież to stalinowiec
                          > czystej wody (sam się przyznaje do fascynacji
                          > postacią "architekta narodów") który za nic ma życie ludzi i
                          > nie cofa się przed żadnymi metodami.

do twojej wiadomości wcale nie popieram Putina tak samo jak nie popieram
                          szariatu który reprezentują czeczeńcy z dwóch rzeczy wolę jednak politykę
                          putina która w przeciwieństwie do czeczeńskiej jest cywilizowana

> A co do Czeczenii to ona nigdy rosyjska nie będzie (tak jak i
                          > Polska nie jest) nawet jeśli teraz jest pod okupacją.

Polska niebyła niejest i niebędzie fakt
                          rosyjska jest i będzie a swoją drogą porównywanie Czeczeni do Polski jest
                          niepoweżne nieuważasz?
                          • Gość: Mikael Re: Czeczeni to dostrzegaja... IP: *.futuro.zax.pl 25.06.03, 00:04
                            goral11 napisał:

> do twojej wiadomości wcale nie popieram Putina tak samo jak
                            nie popieram
                            > szariatu który reprezentują czeczeńcy z dwóch rzeczy wolę
                            jednak politykę
                            > putina która w przeciwieństwie do czeczeńskiej jest
                            cywilizowana

Bardzo mnie to cieszy ze nie popierasz. Myśle że większość
                            Czeczenów też nie chce szariatu. To co mówisz o cywilizowanej
                            polityce putina to nieporozumienie - zajrzyj choćby do
                            dzisiejszego raportu o zbrodniach popełnianych przez żołnierzy
                            rosyjskich.
                            Co do ekstremizmu, którego sie obawiasz, to chyba wiesz kto
                            specjalizował się w jego podsycaniu? m. in. macierzysta
                            organizacja putina dla swoich celów politycznych (w czasach
                            ZSRR - dzisiejsze rozmiarytego zjawiska są chyba mniej znane).
                            Sami Czeczeńcy z tego co wiem różnie odniszą się do tego. To co
                            mówisz jest niesprawiedliwe - to tak jakby wszystkich Polaków
                            oskarżać że są słuchaczami radia Maryja (jeśli oczywiście uznać
                            że to coś złego).

> Polska niebyła niejest i niebędzie fakt
                            > rosyjska jest i będzie a swoją drogą porównywanie Czeczeni do
                            Polski jest
                            > niepoweżne nieuważasz?

Nie, nie uważam - masz jakieś argumenty przeciw?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka