nicolas1981 23.07.07, 15:36 kp.china-embassy.org Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kim_bar_tek Polska 25.07.07, 15:18 www.phenian.polemb.net niestety strona jest skromniejsza od chińskiej i rosyjskiej Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: Ambasada danego kraju w KRL-D i jego strona w 27.08.07, 09:09 Nie do konca na temat, jednak wczoraj sie zorientowalem ze 50m ode mnie jest ambasada Koreii Poludniowej. Tylko sie chcialem podzielic info. Odpowiedz Link Zgłoś
kapral160 Re: Ambasada danego kraju w KRL-D i jego strona w 27.08.07, 20:12 To ja też nie na temat, ale to we mnie siedzi: muszę Wam powiedzieć, że znacznie więcej oczekiwałem po Korei Południowej. I oczywiście nie chodzi mi tu - parafrazując klasyka - że nie przekona mnie nikt że białe jest białe, a czarne jest czarne. Spodziewałem się znacznie bardziej rozwiniętego kraju. Takiego zachodniego. A poczułem się trochę jak w Warszawie. No tylko metro mają jak w Moskwie a nie 1-2 linię. A tak są i wieżowce i syf w bocznej uliczce. Zawiodłem się nieco. Ponadto potwierdziło się moje odczucie, że Koreańczycy z Południa generalnie nie zawracają sobie głowy północnym sąsiadem. I nie tylko bagatelizują, co ignorują tak jakby nie istniał. Moi rozmówcy - poważni biznesmeni po 40-50 lat nie wiedzieli co to Panmundżom i tylko dzięki moim planom - zobaczyli po raz pierwszy w życiu DMZ, która znajduje się... 56km od Seoulu!! I tylko 김치 mają równie smaczne... Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Ambasada danego kraju w KRL-D i jego strona w 27.08.07, 20:27 podobne opinie głosi mój kolega z Japonii, który co jakiś czas odwiedza RoK - nawet robi zdjęcia tych syfów i mi przesyła. a zmieniając temat po raz kolejny to taką koszulkę mam przygotowaną na przyszły tydzień, kiedy to wysiądę z pociągu na dworcu w Pyongyangu img402.imageshack.us/img402/965/sany0011kh5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: Ambasada danego kraju w KRL-D i jego strona w 27.08.07, 22:06 Go....no zrozumialem, ze tak sie wyraze... Odpowiedz Link Zgłoś
norma_dd Re: Ambasada danego kraju w KRL-D i jego strona w 04.09.07, 20:06 "polszyka" - chodzi o polske? w poludniowej mowi sie "polandy" "barthek pathareng" imie i nazwisko? to ty jestes na zdjeciu?? kolejna dygresja: swoja droga jak jest z wasza znajomoscia jezyka koreanskiego?? ja poskladam literki, przeczytam je i powiem pare slowek. do czytania wierszy jeszcze mi daleko :D Odpowiedz Link Zgłoś
ideologiczna Re: Ambasada danego kraju w KRL-D i jego strona w 05.09.07, 07:55 > "polszyka" - chodzi o polske? w poludniowej mowi sie "polandy" > "barthek pathareng" imie i nazwisko? Raczej po prostu "Polska" (Ppeolsseukka), i "Bartek P'at'along" (Phathaleong)... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Ambasada danego kraju w KRL-D i jego strona w 05.09.07, 08:06 zgadzam sie z Ideologiczna a jestem Polakiem : "Polskim" Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Ambasada danego kraju w KRL-D i jego strona w 13.11.07, 21:23 wersja angielska jest dostepna www.northkorea.pl Odpowiedz Link Zgłoś