Gość: mrek IP: *.supra.com.pl / 192.168.0.* 03.07.03, 12:43 Co znaczy "musi"? Musi to tylko umrzeć, nawet wtedy, gdy jest socjaldemokratą! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertpk Re: Czy zapadł jakiś wyrok ?? 03.07.03, 12:58 ..jesli nie przeprosi - to pojdzie siedzieć ? Berlusconi może przeprosić i dobrze by było - aby w interesie Włoch - to zrobił jednak może również pójść "za ciosem" - tego faceta na to stać (dosłownie i w przenośni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt S. Re: Czy zapadł jakiś wyrok ?? IP: *.proxy.aol.com 03.07.03, 16:13 A kto przeprosi Polske i Polakow za wybryki francuskiego lidera? Niemcow przepraszac trzeba, Polakow - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Z. Berlusconi najprawdopodobniej zwariowal i powinien sie IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 04.07.03, 02:14 Berlusconi najprawdopodobniej zwariowal i powinien sie leczyc. Kompromituje Wlochow i generalnie robi z europejczykow idiotow wobec np. amerykanow. Cos jest nie tak w Unii skoro taki czlowiek ma nia kierowac. Wspolczuje Wlochom bo faktycznie wyslali do Brukseli chodzaca antyreklame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaa Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.acn.pl 03.07.03, 13:10 Bardzo mnie ta sytuacja cieszy. Kazda forma zatargow wramach UE i skierowanych w strone Niemiec jest nam na reke. Antyniemiecka i antyfrancuska koalicja w ramach UE (Polska+Irlandia+WB+Hiszpania+Wlochy) nabiera coraz realniejszych ksztaltow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 13:36 bystry ten Berlusconi. Szybko ripostował. Chaciał powiedzieć ,,jest pan zerem'', ale przypomniał sobie, że to już było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbbbbbbbbbb Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: 149.246.75.* 03.07.03, 13:46 Dlaczego jest to wam na reke? Kim jestescie? Gość portalu: aaaaaaaaaaaaaaaa napisał(a): > Bardzo mnie ta sytuacja cieszy. Kazda forma zatargow wramach UE > i skierowanych w strone Niemiec jest nam na reke. Antyniemiecka > i antyfrancuska koalicja w ramach UE > (Polska+Irlandia+WB+Hiszpania+Wlochy) nabiera coraz > realniejszych ksztaltow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 14:34 My jesteśmy ufoludki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrr Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.dsl.easynet.be 03.07.03, 19:21 To Ty piszesz sie przez "Wy". Ja jestem "ja"a nie : wy: , towarzyszu lewaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zez Re: Obraza w imie czego ? Do aaaaaaaa ! IP: *.proxy.aol.com 03.07.03, 15:05 Gosciu aaaaaaaa , dzialasz jak " stonka ziemniaczana ", Twoim celem jest niszczenie tego co , niektorzy staraja sie zbudowac. Jeszcze Polska nie doszla do UE , a Ty stawiasz ja na szczyt.Wiem tylko ze, Wlochy i Niemcy jedli z jednego koryta "faszyzmu" i Berlusconi nie ma prawa obrazac , a Ty oklaskiwac jego niecenzurowanych slow .Twoje poglady zostaw swoim najblizszym , moze wywodza sie takze z rodzin " Kapo ", zajrzyj do "Sagi" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Obraza w imie czego ? Do aaaaaaaa ! IP: *.fastres.net 03.07.03, 15:46 Berlusconi nie ma wedlug " Niemieckiego Prawa " do opowiedzenia na obelge czystego Niemieckiego nosiciela porzadku i kultury, moze nawet byl on z ex-DDR, w takim razie, gdzie jestesmy w DDR albo w Nazistowskich Niemczech, a mnie sie wydaje ze nie, dobrze zrobil ,ze na obelge odpowiedzial obelga, to na drugi raz beda prowokatorzy bardziej ostrozni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thorsten Re: Obraza w imie czego ? Do aaaaaaaa ! IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.03, 09:05 Gość portalu: jarek napisał(a): > Berlusconi nie ma wedlug " Niemieckiego Prawa " do opowiedzenia na obelge czyst > ego Niemieckiego nosiciela porzadku i kultury, moze nawet byl on z ex-DDR, w ta > kim razie, gdzie jestesmy w DDR albo w Nazistowskich Niemczech, a mnie sie wyda > je ze nie, dobrze zrobil ,ze na obelge odpowiedzial obelga, to na drugi raz bed > a prowokatorzy bardziej ostrozni. panie jarku! pierdoli pan jak ojciec rydzyk , prosze o zmiane stylu, bo ni jak nie lapie o co panu chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaa Re: Obraza w imie czego ? Do aaaaaaaa ! IP: *.acn.pl 03.07.03, 16:46 Gość portalu: Zez napisał(a): > Gosciu aaaaaaaa , dzialasz jak " stonka ziemniaczana ", Twoim > celem jest niszczenie tego co , niektorzy staraja sie zbudowac. > Jeszcze Polska nie doszla do UE , a Ty stawiasz ja na > szczyt.Wiem tylko ze, Wlochy i Niemcy jedli z jednego > koryta "faszyzmu" i Berlusconi nie ma prawa obrazac , a Ty > oklaskiwac jego niecenzurowanych slow .Twoje poglady zostaw > swoim najblizszym , moze wywodza sie takze z rodzin " Kapo ", > zajrzyj do "Sagi" . Widzisz Kolego, zlapales sie we wlasna pulapke. Moja rodzina przeszla gehenne w trakcie IIWS. Jak smiesz, obrazajac ja, pouczac mnie rownoczesnie o tym do czego mam prawo, a do czego nie! Jesli juz do tej calej Luuuuniii wejdziemy, to oczywste jest, ze musimy dbac o swoje interesy. Nie widze punktow stycznych naszego interesu narodowego z interesem niemieckim czy francuskim. Jestesmy duzym narodem i jest oczywiste, ze nasz glos cos bedzie znaczyl; ta swiadomosc nie ma nic wspolnego z wywyzsdzaniem. Mysle, ze hegemonia Nemiec nie jest takze w interesie Wloch, Hiszpanii czy mniejszych (choc poteznych ekonomicznie) panstw. Na tej plaszczyznie widze mozliwosc porozumienia. Tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
sapiezanka Re: Obraza w imie czego ? Do aaaaaaaa ! 04.07.03, 00:11 Gość portalu: aaaaaaaaaaaa napisał(a): > Gość portalu: Zez napisał(a): > > Gosciu aaaaaaaa , dzialasz jak " stonka ziemniaczana ", Twoim > > celem jest niszczenie tego co , niektorzy staraja sie zbudowac. > > Jeszcze Polska nie doszla do UE , a Ty stawiasz ja na > > szczyt.Wiem tylko ze, Wlochy i Niemcy jedli z jednego > > koryta "faszyzmu" i Berlusconi nie ma prawa obrazac , a Ty > > oklaskiwac jego niecenzurowanych slow .Twoje poglady zostaw > > swoim najblizszym , moze wywodza sie takze z rodzin " Kapo ", > > zajrzyj do "Sagi" . > Widzisz Kolego, zlapales sie we wlasna pulapke. Moja rodzina przeszla gehenne w > > trakcie IIWS. Jak smiesz, obrazajac ja, pouczac mnie rownoczesnie o tym do > czego mam prawo, a do czego nie! > Jesli juz do tej calej Luuuuniii wejdziemy, to oczywste jest, ze musimy dbac o > swoje interesy. Nie widze punktow stycznych naszego interesu narodowego z > interesem niemieckim czy francuskim. Jestesmy duzym narodem i jest oczywiste, > ze nasz glos cos bedzie znaczyl; ta swiadomosc nie ma nic wspolnego z > wywyzsdzaniem. Mysle, ze hegemonia Nemiec nie jest takze w interesie Wloch, > Hiszpanii czy mniejszych (choc poteznych ekonomicznie) panstw. Na tej > plaszczyznie widze mozliwosc porozumienia. Tyle... Byc moze Twoja rodzina przeszla gehenne, ale widac Ciebie, to nic nie nauczylo. kim Ty jestes, skoro czyjegos chamstwa uzywasz do populistystycznuch celow? Widze, ze dbasz o SWOJ interes, moze masz na jego punkcie kompleksy? Nie widze punktow stycznych skandalicznego, chamskiego wystapienia z interesem Polakow. W ogole, juz sie wstydze,zem Polka z resztkami blekitnej krwi, bo jesli dostrzegasz w tym zenujacym wystapieniu poparcie "moralne" dla biednej Polski, tos chyba... nie, nie bede uzywac inwektyw. Nie wierze Ci, facet. Jestes oszolomem i za grosz w Tobie poczucia moralnosci. Zwlaszcza jako patrioty. Przepraszam za te gorzkie slowa, ale jestem oburzona Twoja pierwsza wypowiedzia i konsekwencja, z jaka tej nieodpowiedzialnej wypowiedzi bronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenrod Re: Obraza w imie czego ? Do aaaaaaaa ! IP: *.chello.pl 04.07.03, 01:04 Ładny bełkocik... napisz coś jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evereve Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.toya.net.pl 03.07.03, 15:27 popieram aaaaaaaaaaaaaaaaa trzeba przytrzeć noska co nie którym jusz naprawdę niewiele znaczacym państewką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peer Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.03, 15:34 Gość portalu: aaaaaaaaaaaaaaaa napisał(a): > Bardzo mnie ta sytuacja cieszy. Kazda forma zatargow wramach UE > i skierowanych w strone Niemiec jest nam na reke. Antyniemiecka > i antyfrancuska koalicja w ramach UE > (Polska+Irlandia+WB+Hiszpania+Wlochy) nabiera coraz > realniejszych ksztaltow... ----------------------------------- Czlowieku !!! Opamietaj sie !!! jeszcze nie jestesmy w UE a juz probujesz "odgrywac" mocarstwo. Zastanow sie co piszesz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.arcor-ip.net 03.07.03, 16:42 Gość portalu: aaaaaaaaaaaaaaaa napisał(a): > Bardzo mnie ta sytuacja cieszy. Kazda forma zatargow wramach UE > i skierowanych w strone Niemiec jest nam na reke. Antyniemiecka > i antyfrancuska koalicja w ramach UE > (Polska+Irlandia+WB+Hiszpania+Wlochy) nabiera coraz > realniejszych ksztaltow... polskie gowno zaszczekalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ferriman Re: Berlusconi musi przeprosic Niemcy za aluzje d IP: *.cyberspace.org 03.07.03, 17:57 Gosc portalu: . napisal/(a): > polskie gowno zaszczekalo a niemieckie gowno odpowiedzialo... o pszerpasszam volksdeutsche scheiße hat gebellt ;)))) Poczekaj politycznie poprawna choloto wujaszek G.W. wam da popalic jak tylko upora sie z saddamem i rm -fr /bin/laden'em Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: 194.255.112.* 03.07.03, 17:59 Gość portalu: . napisał(a): > Gość portalu: aaaaaaaaaaaaaaaa napisał(a): > > > Bardzo mnie ta sytuacja cieszy. Kazda forma zatargow wramach > UE > > i skierowanych w strone Niemiec jest nam na reke. > Antyniemiecka > > i antyfrancuska koalicja w ramach UE > > (Polska+Irlandia+WB+Hiszpania+Wlochy) nabiera coraz > > realniejszych ksztaltow... > > polskie gowno zaszczekalo Chyba muslisz o sobie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jf Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.intranet.andersentialia.it / 10.71.35.* 03.07.03, 19:15 Gość portalu: aaaaaaaaaaaaaaaa napisał(a): > Bardzo mnie ta sytuacja cieszy. Kazda forma zatargow wramach UE > i skierowanych w strone Niemiec jest nam na reke. Antyniemiecka > i antyfrancuska koalicja w ramach UE > (Polska+Irlandia+WB+Hiszpania+Wlochy) nabiera coraz > realniejszych ksztaltow... Gwoli informacji (mieszkam od 18 lat we Wloszech): wiekszosc (i to chyba naprawde zdecydowana) wloskiej opinii publicznej jest od zawsze bardzo silnie proeuropejska. Zjednoczona Europa to tutaj bardzo wazna wartosc sama w sobie. Dlatego hipotezy o Wloszech, ktore wchodza w uklady z jednymy krajami Unii przeciwko innym krajom Unii (jak w powyzszej opinii) sa raczej egzotyczne. A powracajac do wczorajszego incydentu: naprawde od dawna juz nie widzialem we Wloszech tak jednoglosnej i zdecydowanej postawy: potepienie ze strony prasy, komentatorow (w tym prawicowych), politykow (w tym prawicowych), zwyklych ludzi (wiem, ze prywatne osoby wyslaly juz do pana Schultza tysiace maili i faksow z przeprosinami) nie pozostawiaja cienia watpliwosci, co w tym przypadku Wlochy mysla o wyskoku Berlusconiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 15:25 Powinien przeprosić dlatego, bo Musolini był kumplem Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheMarty Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: proxy / 172.31.46.* 03.07.03, 15:40 Przede wszystkim, to moze Berlusconi by odpowiedzial na pytanie, ktore padlo ze strony Niemieckiej. Dlaczego jest premierem i jednoczesnie wlascicielem najwiekszego koncernu medialnego we Wloszech, z ktorym wiaze sie nie jedna afera. Pytanie bylo jak najbardziej na miejscu, bo Wlochy teraz przewodnicza Unii. Berlusconi nie mial ochoty na nie odpowiadac, bo najwyrazniej dla niego nie wygodny temat. Wiec postanowil zrobic skandal, zeby odwrocic od siebie uwage. I MU SIE UDALO! Odpowiedz Link Zgłoś
mak430925 Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d 03.07.03, 15:44 O ile sobie przypominam to niemiec wyzwał Berlusconiego od CAPO (mafia) a potem Berlusconi wyzwał tamtego. Dlaczego posiadanie trzech stacji TV dyskwalifikuje kogos jako premiera. L. Miller ma cztery programy i jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.netcontrol.pl 03.07.03, 15:50 o to właśnie chodzi, że NIE jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.dialup.tiscali.it 03.07.03, 17:07 Chodzi Ci o tzw. konflikt interesow, glowny zarzut stawiany Berlusconiemu. Premierem jest, gdyz wygral wybory, a o to, ze do tej pory nie ma jeszcze prawa w tej dziedzinie, zapytaj wloska lewice, ktora po upadku pierwszego rzadu B. rzadzila przez kilka lat. Jakos na to nie miala czasu: albo myslala, ze bedzie rzadzic przez kilkanascie lat, albo chciala miec wygodnego bata / zawsze pod reka /. Przewage w parlamencie miala niewielka, ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aps Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.satfilm.net.pl 03.07.03, 15:54 Nie rozumiem dlaczego Berlusconi ma przeprosić całe Niemcy.Obraził przecież jednego Niemca.Może dojdzie do tego że całe Włochy będą musiały przepraszać Niemców.Swoją drogą prowokacja deputowanego z Niemiec była oczywista, wtrącił się brutalnie w sprawy wewnętrzne Włoch i osobiste Berlusconiego, specjalnie może to obmyślił aby na forum zgromadzenia dać odwet za poparcie Włochów dla Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
sapiezanka Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d 04.07.03, 00:21 Gość portalu: aps napisał(a): > Nie rozumiem dlaczego Berlusconi ma przeprosić całe Niemcy.Obraził przecież > jednego Niemca.Może dojdzie do tego że całe Włochy będą musiały przepraszać > Niemców.Swoją drogą prowokacja deputowanego z Niemiec była oczywista, wtrącił > się brutalnie w sprawy wewnętrzne Włoch i osobiste Berlusconiego, specjalnie > może to obmyślił aby na forum zgromadzenia dać odwet za poparcie Włochów dla > Ameryki. Jestem przekonana, ze specjalnie sprowokowal Berlusconiego, zeby za chwile kandydowac na ?????????? kanclerza IV Rzeszy!!!HA! HA! Nie chodzi o to, zeby przepraszal cale Niemcy!!!!!! Wystarczy tylko jednego. Czy, za pare lat, gdy Lew Rywin zostanie premierem, a deputowany z Wloch zapyta go, czy nie czuje sie nieswojo w zwiazku z niewyjasniona afera o lapowce, ktora zaproponowal.... Co odpowie Lew Rywin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenrod Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.chello.pl 04.07.03, 01:10 Gość portalu: aps napisał(a): > Nie rozumiem dlaczego Berlusconi ma przeprosić całe Niemcy.Obraził przecież > jednego Niemca.Może dojdzie do tego że całe Włochy będą musiały przepraszać > Niemców.Swoją drogą prowokacja deputowanego z Niemiec była oczywista, wtrącił > się brutalnie w sprawy wewnętrzne Włoch i osobiste Berlusconiego, specjalnie > może to obmyślił aby na forum zgromadzenia dać odwet za poparcie Włochów dla > Ameryki. Jakiego Niemca ma przeprosić??? Ten obywatel Schulze tylko mówi po niemiecku...zresztą bardzo nieudolnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Berlusconi to prostak, ale Niemcy powinni też IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 15:57 przeprosić, przeprosić Polaków i Czechów za beszczelne insynuacja obwiniające oba narody o nieprawości które były wynikiem tylko i wyłącznie niemieckiego nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Berlusconi to prostak, ale Niemcy powinni też IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.07.03, 16:02 Gość portalu: Tomson napisał(a): > przeprosić, przeprosić Polaków i Czechów za beszczelne insynuacja obwiniające > oba narody o nieprawości które były wynikiem tylko i wyłącznie niemieckiego > nazizmu. przeciez to nie byla wymowka do polakow tylko do spacyfikowanego niemca, dlaczego ma nas przepraszac?. cos niemcy sa strasznie czuli na forme a jeszcze nie dawno ich ojcowie wzieli by te"obelgi" za pochwale!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: tomson tym razem masz racje IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.07.03, 16:09 nie doczytalem twojego komentarza i stad bledne wnioski, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Berlusconi nie musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.07.03, 15:57 niemiec zaczal to niech ma, tacy wszyscy obrazalscy a niedawno jeszcze ich ojcowie wzieli by to za pochwale!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Doskonala odpowiedz Panie Matt !! IP: *.fastres.net 03.07.03, 16:02 Wszystko w jednym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ping-pong Re: Berlusconi nie musi przeprosić Niemcy za alu 03.07.03, 16:35 Gość portalu: Matt napisał(a): > > niemiec zaczal to niech ma, > tacy wszyscy obrazalscy a niedawno jeszcze ich ojcowie wzieli > by to za pochwale!. A dzisielsi Niemcy biora to jako obelge. Niemcy po wojnie zrobili pozadny rachunek sumienia a Wlosi nie. Dlatego Berlusconi pozwala sobie na zarty z Holocaustu. Rownie "logiczne" byloby zaproponowanie Berlusconiemu roli kapo w obozie w Jugoslawii lub Etiopji, czego Niemcy z wyzej wymieninego powodu nie zrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bund Re: Berlusconi nie musi przeprosić Niemcy za alu IP: *.dsl.easynet.be 03.07.03, 19:27 Na pohybel mu bo zartowac mozna z calego swiata byle nie z religii Holocaustu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi nie musi przeprosić Niemcy za alu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 17:08 Rachunek sumienia? Dobrze się czujesz? Wywołali największą rzeźnię w dziejach świata a teraz jak się takiego syna Kapo z Oświęcima nazwie nazistą to się obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwedowicz Re: Berlusconi nie musi przeprosić Niemcy za alu IP: *.dsl.easynet.be 03.07.03, 19:33 Najwieksza, ILOSCIOWO, rzez swiata, kolego socjalisto poprawny politycznie, to wywolali komunisci (Rosja). Chcesz pomnozyc przez 3, dodaj Chiny. z postmarksistowskim pozdrowienim Szwedowicz (Michnik) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi nie musi przeprosić Niemcy za alu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 20:23 kolego? świń z tobą nie pasałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi nie musi przeprosić Niemcy za alu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 20:54 W II WŚ zginęło 55 mln ludzi, 35 mln zostało rannych. To największa rzeźnia jaka była na Ziemi, masz inne zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenrod Re: Berlusconi nie musi przeprosić Niemcy za alu IP: *.chello.pl 04.07.03, 01:16 Gość portalu: jimi napisał(a): > Rachunek sumienia? Dobrze się czujesz? Wywołali największą > rzeźnię w dziejach świata a teraz jak się takiego syna Kapo z > Oświęcima nazwie nazistą to się obraża. Z jakiego Oświęcimia? Synek! Wtedy to było AUSCHWITZ !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ICE Re: Berlusconi nie musi przeprosić Niemcy za alu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 08:59 Gość portalu: Matt napisał(a): > > niemiec zaczal to niech ma, > tacy wszyscy obrazalscy a niedawno jeszcze ich ojcowie wzieli > by to za pochwale!. Twoja wizja kultury politycznej to Lepper z LPR. Więc stewórzcie sobie swój raj na księżycu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en_polack Za co ma przepraszac? Wielu Niemcow to nazisci IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 16:13 mnostwo innych chetnie przylaczyloby sie do nazistow w razie wojny. Przeczytajcie "Hitler's Willing Executioners", tam jest cala prawda o przepojonym ideami humanizmu narodzie niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 03.07.03, 16:18 Ciekawy jestem kto ma lepszych tłumaczy The Independent czy GW. Albowiem ja przeczytałem właśnie że porównał do komendanta obozu koncentracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruufka Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.UNI-MUENSTER.DE 03.07.03, 16:35 porownal jak porownal:-). pierwsza wersja byla taka: Premier Wloch powiedzial, ze "Niemiecki Eurodeputowany moglby zagrac w filmie o kacecie role KAPO." A nasi ukochani sasiedzi w swoich wiadomosciach poprawili to sobie na bardziej dogodne "porownal go do kapo". czy nie ma tutaj roznicy? moim zdaniem w Niemczech caly czas kroluje nazizm i brak calkowity tolerancji dla obcokrajowcow (odczuwam to na wlasnej skorze), ale zaden Niemiec glosno nic nie powie, bo by go oskrzyli o nazizm. skoro sa tacy krysztalowi... to czemu tak glosno krzycza? Odpowiedz Link Zgłoś
ping-pong Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL 03.07.03, 16:39 Gość portalu: mruufka napisał(a): > porownal jak porownal:-). pierwsza wersja byla taka: Premier > Wloch powiedzial, ze "Niemiecki Eurodeputowany moglby zagrac w > filmie o kacecie role KAPO." A nasi ukochani sasiedzi w swoich > wiadomosciach poprawili to sobie na bardziej dogodne "porownal > go do kapo". czy nie ma tutaj roznicy? moim zdaniem w Niemczech > caly czas kroluje nazizm i brak calkowity tolerancji dla > obcokrajowcow Brak tolerancji dla obcokrajowcow to ksenofobia. Nazizm to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Granatowa Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.UNI-MUENSTER.DE 03.07.03, 17:24 Nazizm i ksenofobia, to moze maja roznice w slowniku, ale nie w zyciu. Mieszkam teraz w Niemczech, to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloch Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.csv.warwick.ac.uk 03.07.03, 18:12 Gość portalu: Granatowa napisał(a): > Nazizm i ksenofobia, to moze maja roznice w slowniku, ale nie w > zyciu. Mieszkam teraz w Niemczech, to wiem. Jezelibys mieszkala tam w latach 1930 to chyba widzialabys roznice. Ja jako cudzoziemiec pracowalem i w Niemczech, i w Polsce. Podejscia do cudzoziemcow sa inne w wych dwuch krajach, ale trudno mi powiedziec gdzie jest wiecej ksenofobii. A patrzac na to forum, zdecydowanie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruufka Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.UNI-MUENSTER.DE 03.07.03, 17:31 zgadzam sie. moze NAZIZM to za wielkie slowo, ale dlaczego w Niemczech jest teraz tak jak wymarzyli sobie tzw. nadludzie? NADLUDZIE sa do czystej roboty, a "podludzie" wyworza smieci i nadaja sie tylko do sprzatania chodnikow. to jest bardzo prosty przyklad, ale jest tutaj ich wiele. sprobuj (znajac nawet super jezyk) dostac w Niemczech lepsza prace jak pilnowanie dzieci. Nauczycielka nie moze uczyc w szkole bo jest muzulmanka i nosi na glowie chustke. ostatnio Sad Najw. stwierdzil ze to zagraza neutralnosci niemieckiej szkoly! Ludzie! Do tej pory bylam pacyfistka, ale czesto spotykam tutaj przejawy ukrytej NIETOLERANCJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksior Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.hrz.tu 03.07.03, 18:01 Gość portalu: mruufka napisał(a): > sprobuj (znajac nawet super > jezyk) dostac w Niemczech lepsza prace jak pilnowanie dzieci. Jak sie studiuje kierunki typu socjologia, to moze i trudno... Tez siedze w Niemczech (robie teraz BWL jako drugi fakultet), moich trzech kumpli po informatyce robote znalazlo prawie od reki. Mowienie o ksenofobii Niemcow to spora przesada - moze troche wiecej jest tego na zachodzie. A koles Berlusconi poszedl za daleko - to taki sam typ skurwiela jak Rumsfeld albo Bieriezowskij... Maksior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.adsl.hansenet.de 03.07.03, 18:52 Gość portalu: mruufka napisał(a): > zgadzam sie. moze NAZIZM to za wielkie slowo, ale dlaczego w > Niemczech jest teraz tak jak wymarzyli sobie tzw. nadludzie? > NADLUDZIE sa do czystej roboty, a "podludzie" wyworza smieci i > nadaja sie tylko do sprzatania chodnikow. to jest bardzo prosty > przyklad, ale jest tutaj ich wiele. sprobuj (znajac nawet super > jezyk) dostac w Niemczech lepsza prace jak pilnowanie dzieci. > Nauczycielka nie moze uczyc w szkole bo jest muzulmanka i nosi > na glowie chustke. ostatnio Sad Najw. stwierdzil ze to zagraza > neutralnosci niemieckiej szkoly! Ludzie! Do tej pory bylam > pacyfistka, ale czesto spotykam tutaj przejawy ukrytej > NIETOLERANCJI. Kotku , jaką pracę wykonują w Polsce Rosjanie czy Ukraińcy ? ile zarabiają . Logiczne że nikt w Niemczech na czarno nie zatrudni Cię jako dyrektora banku . Przed kilku laty w mojej bardzo tolerancyjnej mieścinie był czzarnoskury nauczyciel j. angielskiego . Zwiał po trzech miesiącach bo nie podobało mu się przezwisko Bambus Asfalciński . Chyba nie znał się na żartach . A co do Niemiec : Wredne szwaby sfinansowały mi (Polakowi z polskim paszportem) szkołę , dały dobrą pracę (mam kilku Niemców pod sobą) . W firmie zarówno niemcy jak i czarni zarabiają tyle samo . I co ciekawe nikt na nikogo krzywo nie patrzy . Oj daleko jeszcze Wam do ludzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.fastres.net 03.07.03, 16:39 Sylvio odpowiedzial tak jak sie opowiada we Wloszech, Zagrac role w filmie nie jest jednoznawcze byc czyms w rzeczywistosci, a ze Niemcy uwazaja ,ze oni 60 lat temu brali udzial w jakims filmie, to tez lepsze od komentarzy "Komicznego Ali" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.adsl.hansenet.de 03.07.03, 18:56 Gość portalu: jarek napisał(a): > Sylvio odpowiedzial tak jak sie opowiada we Wloszech, Zagrac role w filmie nie > jest jednoznawcze byc czyms w rzeczywistosci, a ze Niemcy uwazaja ,ze oni 60 la > t temu brali udzial w jakims filmie, to tez lepsze od komentarzy "Komicznego Al > i" Domyślam się że jakby tak Sylwek powiedział np : do Kwacha , myślałbyś tak samo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat A Anglicy piszą że powiedział iż mógłby zagrać rolę w IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 03.07.03, 16:54 filmie realizowanym we Włoszech jako komendant obozu koncentracyjnego i że byłby w tej roli doskonały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruufka Re: A Anglicy piszą że powiedział iż mógłby zagra IP: *.UNI-MUENSTER.DE 03.07.03, 17:20 tez dobre. co kraj to obyczaj. moze to dziala jak "gluchy telefon"! kim bedzie Berlosconi jak przetlumacza go na koncu kontynentu, w takiej np. Portugalii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Granatowa Re: A Anglicy piszą że powiedział iż mógłby zagra IP: *.UNI-MUENSTER.DE 03.07.03, 17:31 Jak w Portugalii sa zgermanizowani, to beda rozruchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vico Intencja Berlusconiego bylo... IP: *.adsl.pi.be 03.07.03, 17:26 Gość portalu: tomcat napisał(a): > filmie realizowanym we Włoszech jako komendant obozu > koncentracyjnego i że byłby w tej roli doskonały. ...zatrudnienie niemieckiego parlamentariusza w roli capo i sfinansowanie takiego filmu. Taka gratka nie zdarza sie codziennie. Zamiast podziekowania...protest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.UNI-MUENSTER.DE 04.07.03, 17:20 Gość portalu: mruufka napisał(a): > porownal jak porownal:-). pierwsza wersja byla taka: Premier > Wloch powiedzial, ze "Niemiecki Eurodeputowany moglby zagrac w > filmie o kacecie role KAPO." A nasi ukochani sasiedzi w swoich > wiadomosciach poprawili to sobie na bardziej dogodne "porownal > go do kapo". czy nie ma tutaj roznicy? moim zdaniem w Niemczech > caly czas kroluje nazizm i brak calkowity tolerancji dla > obcokrajowcow (odczuwam to na wlasnej skorze), ale zaden Niemiec > glosno nic nie powie, bo by go oskrzyli o nazizm. skoro sa tacy > krysztalowi... to czemu tak glosno krzycza? Nie wiem wprawdzie co odczuwasz na wlasnej skorze ale twoich pogladow ze w niemczech brakuje tolerancji do obcokrajowcow nie moge podzielic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloch Re: PORÓWNAŁ DO KOMENDANTA OBOZU KL IP: *.csv.warwick.ac.uk 03.07.03, 18:04 Pytasz sie o tlumaczeniu. Sa dwie wersje tlumaczenia: jedne wlumacza 'capo' (po wlosku) jako komendant, szef. Drugie tlumacza 'kapo' (po niemiecku) jako strazak. Poniewaz Berlusconi przemowil "capo'" z akzentem za "o", wniosek jest je on uzyl niemieckie slowo (powszechnie znane we wloszech). Ale w Parlamencie Europejskim jest kilkuset tlumaczy wiec zawsze jest kilkunastu wersji. Do tego, pewnie Berlusconi sam nie zna roznicy. Sam powiedzial ze Rzym zalozyli Romulus i Remulus... tyle wie o histori. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemytnik Berslusconi nie musi IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 03.07.03, 16:34 Nikt nic nie musi. A co do przeprosin to ja caly czas czekam na przeprosiny ze tsrony niemieckich bolszewikow za obrazanie mnie na przestrzeni ostatnich kilkudziesieciu lat. Nastepna kwestia to postawa tzw. Nazizielonych. Zapomnial wol jak cielenciem byl i niejaki Joshka Fisher ublizal i bil policjantow??? Amnezja??? Jak zachorowali na pamiec to zapraszamy do Phenianu albo do polskiego Wladyslawowa na pokladzie "Lamgenort". Odpowiedz Link Zgłoś
ping-pong Re: Berslusconi nie musi 03.07.03, 16:40 Gość portalu: przemytnik napisał(a): > Nikt nic nie musi. A co do przeprosin to ja caly czas czekam na > przeprosiny ze tsrony niemieckich bolszewikow za obrazanie mnie > na przestrzeni ostatnich kilkudziesieciu lat. Nastepna kwestia > to postawa tzw. Nazizielonych. Zapomnial wol jak cielenciem byl > i niejaki Joshka Fisher ublizal i bil policjantow??? Amnezja??? > Jak zachorowali na pamiec to zapraszamy do Phenianu albo do > polskiego Wladyslawowa na pokladzie "Lamgenort". Teraz przetlumacz ten blekot na polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemytnik blekot??? IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 03.07.03, 16:42 ping-pong napisał: > Gość portalu: przemytnik napisał(a): > > > Nikt nic nie musi. A co do przeprosin to ja caly czas czekam na > > przeprosiny ze tsrony niemieckich bolszewikow za obrazanie mnie > > na przestrzeni ostatnich kilkudziesieciu lat. Nastepna kwestia > > to postawa tzw. Nazizielonych. Zapomnial wol jak cielenciem byl > > i niejaki Joshka Fisher ublizal i bil policjantow??? Amnezja??? > > Jak zachorowali na pamiec to zapraszamy do Phenianu albo do > > polskiego Wladyslawowa na pokladzie "Lamgenort". > > Teraz przetlumacz ten blekot na polski. tsrony = jedyne co moze podchodzic pod cytowany przez Ciebie...blekot....Wybacz ale nie wiem co to jest blekot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruufka A JA WIEM!!!! IP: *.UNI-MUENSTER.DE 03.07.03, 17:44 Pewnie ping-pongowi chodzilo nie o "blekot", tylko o "blekote" - to byl taki gosc w bajce czeskiej o Arabeli i Ruburaku. Ale co mial Rumburak to Berlusconiego? Albo do Schutza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en_polack Jak to? IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 19:19 Gość portalu: mruufka napisał(a): > Pewnie ping-pongowi chodzilo nie o "blekot", tylko o "blekote" - > to byl taki gosc w bajce czeskiej o Arabeli i Ruburaku. Ale co > mial Rumburak to Berlusconiego? Albo do Schutza ? Jak to? Berlusconi = zly Rumburak. A wspolczesniej i bardziej na zachodnia modle = Gargamel. Umberto Bossi to kot Klakier, a chor eurolewakow to nasze poczciwe Smerfy z regularnym terrorysta Cohn-Benditem jako Papa Smerfem na czele. Smerfetka = Ulrike Meinhof, niestety juz buja w marksistowskim niebie u boku Dzierzynskiego i Bieruta. Jaka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemytnik Tak, Lenin IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 21:44 Gość portalu: en_polack napisał(a): > Gość portalu: mruufka napisał(a): > > > Pewnie ping-pongowi chodzilo nie o "blekot", tylko o "blekote" - > > to byl taki gosc w bajce czeskiej o Arabeli i Ruburaku. Ale co > > mial Rumburak to Berlusconiego? Albo do Schutza ? > > Jak to? Berlusconi = zly Rumburak. A wspolczesniej i bardziej na zachodnia > modle = Gargamel. Umberto Bossi to kot Klakier, a chor eurolewakow to nasze > poczciwe Smerfy z regularnym terrorysta Cohn-Benditem jako Papa Smerfem > na czele. Smerfetka = Ulrike Meinhof, niestety juz buja w marksistowskim > niebie u boku Dzierzynskiego i Bieruta. Jaka szkoda. a Kim Ir Sen rznie Wasilewska i czyta jej na ucho wszystkie dziela Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemytnik W/g WIEM!!!! IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 21:43 Gość portalu: mruufka napisał(a): > Pewnie ping-pongowi chodzilo nie o "blekot", tylko o "blekote" - > to byl taki gosc w bajce czeskiej o Arabeli i Ruburaku. Ale co > mial Rumburak to Berlusconiego? Albo do Schutza ? Blekot (Aethusa), rośliny zielne z rodziny baldaszkowatych. Blekot pospolity (Aethusa cynapium), częsty chwast polny, silnie trujący wskutek zawartości alkaloidu koniiny. Nazwa blekot używana niekiedy w nazewnictwie ludowym dla lulka czarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Blekot IP: *.asm.bellsouth.net 03.07.03, 23:30 pingpong chyba chciał/chciała dowalić, ale zamiast "bełkot" wyszło jemu/jej BLEKOT: BLEKOT POSPOLITY Nowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA BLEKOT POSPOLITY, Aethusa cynapium, roślina zielna z rodziny selerowatych (baldaszkowatych); podobna do pietruszki (od której różni się m.in. zapachem i białymi kwiatami); Europa, Azja Mniejsza, Ameryka Pn.; w Polsce pospolity chwast; roślina trująca (zawiera etuzynę i etuzanol). ping-pong napisał: > Gość portalu: przemytnik napisał(a): > > > Nikt nic nie musi. A co do przeprosin to ja caly czas czekam na > > przeprosiny ze tsrony niemieckich bolszewikow za obrazanie mnie > > na przestrzeni ostatnich kilkudziesieciu lat. Nastepna kwestia > > to postawa tzw. Nazizielonych. Zapomnial wol jak cielenciem byl > > i niejaki Joshka Fisher ublizal i bil policjantow??? Amnezja??? > > Jak zachorowali na pamiec to zapraszamy do Phenianu albo do > > polskiego Wladyslawowa na pokladzie "Lamgenort". > > Teraz przetlumacz ten blekot na polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa --FORZA ITALIA !!!!--- IP: *.crowley.pl 03.07.03, 16:44 Pokazmy tym wszyskim euro-lewakom miejsce w szyku, zanim jeszcze jest czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: --FORZA ITALIA !!!!--- IP: *.adsl.hansenet.de 03.07.03, 18:58 Gość portalu: usa napisał(a): > Pokazmy tym wszyskim euro-lewakom miejsce w szyku, > zanim jeszcze jest czas. Ciekawe czy to prawda że co drugi polak to faszysta . Patrząc na ot forum chyba tak . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: --FORZA ITALIA !!!!--- IP: *.crowley.pl 03.07.03, 19:10 > > Pokazmy tym wszyskim euro-lewakom miejsce w szyku, > > zanim jeszcze jest czas. > Ciekawe czy to prawda że co drugi polak to faszysta . Patrząc na > ot forum chyba tak . Osoby ktore nie podzielaja lewackiej wizji swiata lansowanej w europce nazywasz faszystami. Ladnie, ladnie. Pewnie masz usta pelne frazesow o jedynie slusznej ideologi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: --FORZA ITALIA !!!!--- IP: *.adsl.hansenet.de 03.07.03, 19:34 Gość portalu: usa napisał(a): > > > > Pokazmy tym wszyskim euro-lewakom miejsce w szyku, > > > zanim jeszcze jest czas. > > Ciekawe czy to prawda że co drugi polak to faszysta . Patrząc na > > ot forum chyba tak . > > Osoby ktore nie podzielaja lewackiej wizji swiata lansowanej w europce nazywasz > > faszystami. > Ladnie, ladnie. Pewnie masz usta pelne frazesow o jedynie slusznej ideologi. W szyku byłem ustawiany w komunistycznym więzieniu a dziadek w Oświącimiu . Teraz ty chcesz kogoś ustawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemytnik Re: --FORZA ITALIA !!!!--- IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 21:46 Gość portalu: Indian napisał(a): > Gość portalu: usa napisał(a): > > > Pokazmy tym wszyskim euro-lewakom miejsce w szyku, > > zanim jeszcze jest czas. > Ciekawe czy to prawda że co drugi polak to faszysta . Patrząc na > ot forum chyba tak . A czy to prawda, ze niejaki Indian to agent wywiadu polnocnokoreanskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz z wrocławia Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.magma-net.pl 03.07.03, 16:50 Świństwo!Inaczej tego nie mogę nazwać.W moim mniemaniu pan Berlusconi jest poprostu chamem ,który czuje się pewnie przez to że jest bogaty. Sądze również że parlament powinien wnieść kary finansowe za tego typu wypowiedzi,a wiemy że pan Berlusconi nie jest jedynym człowiekiem w parlamencie, który jest zdolny do formułowania tego typu zdań. Dodatkow wyrażam ubolewanie że ten człowiek wogóle został przewodniczącym.To tragedia.Najgorze jest też to, że ten człowiek będzie reprezentował Unie. Jego wystąpienia będą kompromitować Unię na arenie międzynarodowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Wrocław już czuje się Breslau? IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 03.07.03, 16:57 Albowiem taka zawziętość w obronie Niemca jeż dziwna. A ja bym chciał aby Niemcy pamiętali co zrobili w czasie II Wojny Światowej i jak po arcybarbarzyńsku zniszczyli moje ukochane miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemytnik Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 03.07.03, 16:58 Jak ci sie nie podoba Berlusconi to mozesz pojechac do Phenianiu. Tam znajdziesz wielu swoich idoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ICE Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 08:57 Lecz się i to szybko znawco Phenianu. Berlusconi Ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwb lewaki-precz IP: *.crowley.pl 03.07.03, 17:07 Pokazmy tym wszyskim euro-lewakom miejsce w szyku, zanim jeszcze jest czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: A ja czuje schadenfreude IP: *.245-202-24.mtl.mc.videotron.ca 03.07.03, 18:06 A ja czuje "schadenfreude" bo ta afera pokazuje, ze polscy politycy nie beda tacy najgorsi w tej Europie :)) A co do pozycji miedzynarodowej to na chra nam to...Pokloca sie troche miedzy soba to moze zrozumieja, ze UE nie moze dzialac pod dyktando Francji i Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 03.07.03, 17:01 Lepper do Europy! - będzie ich dwóch......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotrucki Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.mst.gov.pl 03.07.03, 17:01 Wypowiedz Berlusconi'ego to pryszcz! Poczekajcie na wypowiedzi Premiera Leppera. To dopiero bedzie obciach! Ten moment sie zbliza i to nieuchronnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 17:03 Nie rozumiem. Przecież nazizm narodził się w Niemczech. Berlusconi sobie tego nie wymyślił. Więc za co przepraszać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksior Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.hrz.tu 03.07.03, 18:06 Gość portalu: jimi napisał(a): > Nie rozumiem. Przecież nazizm narodził się w Niemczech. > Berlusconi sobie tego nie wymyślił. Więc za co przepraszać? Nic dziwnego, ze nie rozumiesz - z taka wiedza historyczna... Poszukaj w jakiejs dobrej encyklopedii hasla "faschi di combatanti" Maksior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 18:35 "faschi di combatanti"? Ty jesteś z Włoch czy z Polski? W Polsce obowiązuje język polski. Zawdzięczasz to temu że Niemcy naziści dostali zasłużony wp...dol, bo inaczej pisałbyś teraz na forum po niemiecku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 18:40 Z tego co się domyślam "faschi di.." to coś z faszyzmem. Kwalifikujesz się więc do grona osobników "niekumatych" Chodzi mianowicie nie o faszyzm tylko o nazizm. Zrozumiałeś już o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LKeokadiaS Nazzizm to wymysl prasy USA z okr IIWS=narodowy socjal IP: *.30.237.38.Dial1.Atlanta1.Level3.net 03.07.03, 18:47 Gość portalu: Maksior napisał(a): > Gość portalu: jimi napisał(a): > > > Nie rozumiem. Przecież nazizm narodził się w Niemczech. > > Berlusconi sobie tego nie wymyślił. Więc za co przepraszać? > > -------LeokadiaS---------------- Faszyzm to ruch lewicowy - narodzony we Wloszech! jest to odpowiednik dzisiejszego neoliberalizmu/ale przeciwny jak ow komunizmowi - choc ma wszystkie znamiona jego i socjalizmu! Natomiast "nazzizm" to zlepek i tworzywo zydowskich-lewackich mediow w USA ktorzy z nazwy socjalistycznej partii Hitlera NSDAP=Nazionale SocilisticheDeutche Arbeit Partai-narodowej Socjalistycznej Niemieckiej Partii Pracy_ czyli beton komunistyczny ( bo kazdy "labor-Arbeit-Pracy) -wlasnieto oznacza! UTWORZYLI NAZWE "NAZZIZM",KTORY MA KaMUFLOWAC SOCJALISTYCZNOSC - IMPLIKUJAC JAKAS TO "OKROPNA PRAWICOWOSC" LEWACTWU-szwabskiemu Z RACJI TEGO,IZ PODOBNIE JAK STALINOWSKI BOLSZEWIZM-KoMUNIZM JEST TAK OCZYWISCIE LUDOBOJCZY i zabojczy! podobnie liberalizm i demokratyzm oraz inne lewactwa pluja na "Nazzizm"- faszyzm"- i komunizm ,bolszewizm- by sie nikt nie zorietowal,ze to ta sama rodzina i syf moralny - jak owe! he!he! STAD..BUSCONI PRAWICOWIEC ATAKUJAC SMIERDZIELA KOMUSZEGO ( SOCNARODOWEGO ==DEMOKRATE?)..??-Schulza HE!HE! WLASCIWIE DODAL W MIEJSC SOCNARODOWEJ PARTII pRACY-hITLERA/na czele ktorej stoi obecnie Tow Schruber!( "DEMOKRATYCZNA" HE!HE)! ----------------------------------------------------------------- ---- ZAS NAS POLAKOW TOW KOMUNISTA SZEF PARTII KOMUCHOW FRANCOWATYCH - cZYRAK,jak wyzwal..?? acha! 'OSLY TROJANSKIE"...? czy osly polaszkowskie!! slusznie was nazwal tow smierdziele lewaccy! brawo!! komuchy francowate! wyzywajcie komuchow i ich odmiany librunazzistowskie polskojezyczne! Pytanko do Schulzow i Schruberkow: kiedy otwieracie Oswiecimia,Stuthoffy,i inne obozy wypoczynkowe dla tych durnych czerwonych "oslow trojanskich"..? LeokadiaS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloch Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.csv.warwick.ac.uk 03.07.03, 18:07 Gość portalu: jimi napisał(a): > Nie rozumiem. Przecież nazizm narodził się w Niemczech. > Berlusconi sobie tego nie wymyślił. Więc za co przepraszać? Dobrze znasz historie! Faszysm narodzil sie we Wloszech, gdzie rzadzil od 1922, nie od 1933. Do tego Niemcy z tym skonczyli raz na zawsze w 1945r, we Wloszech postfaszysci (Sojusz Narodowy) nadal rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 18:32 Czy ty rozumiesz tekst pisany? Wyskakujesz jak filip z konopi z faszyzmem, a chodzi o NAZIZM. Nazizm narodził się w Niemczech. Comprende ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloch Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.csv.warwick.ac.uk 03.07.03, 18:40 Gość portalu: jimi napisał(a): > Czy ty rozumiesz tekst pisany? Wyskakujesz jak filip z konopi z > faszyzmem, a chodzi o NAZIZM. Nazizm narodził się w Niemczech. > Comprende ? Nie. Nazism narodzil sie w Polsce, bo to polskie slowo. W Niemczech narodzil sie Nazismus. We Wloszech narodzil sie fascismo. I to jest wszystko jedno - po niemiecku Nazismus i Faschismus sa synonimami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 18:44 Chłopie masz coś z głową? Nazizm nie narodził się w Polsce. Twórcą nazizmu był Hitler. Słyszałeś kiedyś o tym dżentelmenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 18:49 MOŻE TO CI TROCHĘ ROZJAŚNI W GŁOWIE Twórcą nazizmu był A. Hitler, który główne zasady swojej ideologii wyłożył w książce Mein Kampf (Moja walka). Podstawy nazizmu w sensie doktrynalnym stworzył A. Rosenberg, natomiast jego ustrojową teorię opracował K. Schmidt. Nazizm wysuwał tezy o nadrzędności rasy aryjskiej (Niemców), stanowiącej rasę panów, oraz hasła likwidacji Żydów (ostateczne rozwiązanie). Żydom przypisywał Hitler antyniemieckie działania w czasie konferencji wersalskiej i opracowanie głównych założeń traktatu wersalskiego. Według nazistów Żydzi byli przyczyną trudności w utrzymywaniu czystości rasy nordyckiej. Zgodnie z ideologią nazistowską Niemcy, jako naród panów, musiały posiadać należną sobie przestrzeń życiową (Lebensraum). Idea Lebensraumu miała uzasadniać prowadzoną przez Hitlera politykę podbojów, szczególnie krajów słowiańskich, i eksterminacji miejscowej ludności. W latach 1933-1945 nazizm stanowił podstawę polityki państwowej III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Per Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.dsl.easynet.be 03.07.03, 19:30 W tym krociotkim tekscie 2x slowo Niemcy, a 3x slowo Zydzi. Tak sie zaklamuje sens i prawde historyczna naginanymi - chos formalnie nieklamliwymi - definicjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 19:36 A poza tym wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.crowley.pl 03.07.03, 17:10 ... tak na marginesie: ostatnio Niemcy chwalili sie, ze w NRD juz w 50r wystapili przeciw Stalinowi - jako pierwsi. Dlaczego nie wystapili przeciw Hitlerowi?- bo modobaly im sie Wielkie Niemcy i "przestrzen zyciowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peer Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.03, 17:34 Gość portalu: USA napisał(a): > ... tak na marginesie: ostatnio Niemcy chwalili sie, ze > > w NRD juz w 50r wystapili przeciw Stalinowi - jako pierwsi. > Dlaczego nie wystapili przeciw Hitlerowi?- bo modobaly im sie > Wielkie Niemcy i "przestrzen zyciowa" -------------------------------- nie wystapili z tego samego powodu z ktorego my nie wystapilismy przeciwko Stalinowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sydney Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: 202.92.73.* 04.07.03, 07:30 ta zapluta kurwa z usa nie wie co momi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.adsl.hansenet.de 03.07.03, 19:00 Gość portalu: USA napisał(a): > ... tak na marginesie: ostatnio Niemcy chwalili sie, ze > > w NRD juz w 50r wystapili przeciw Stalinowi - jako pierwsi. > Dlaczego nie wystapili przeciw Hitlerowi?- bo modobaly im sie > Wielkie Niemcy i "przestrzen zyciowa" Wystąpili i najlepiej nie wyszli na tym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.crowley.pl 03.07.03, 19:08 Obydwie, Wasze opinie dowodza, ze Niemcy nie moga uwazac sie za ofiary II wojny swiatowej. I wlasnie tego chcialem dowiesc. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.adsl.hansenet.de 03.07.03, 19:30 Gość portalu: usa napisał(a): > Obydwie, Wasze opinie dowodza, ze Niemcy nie moga uwazac sie za ofiary > II wojny swiatowej. I wlasnie tego chcialem dowiesc. Dziekuje proszę Tylko co ma piernik do wiatraka . Na stronie muzeum oświęcimskiego jest informacja że w obozie zginęło 69 tys Niemców (niemieckiej narodowości) . To pewnie nie były ofiary . W końcu same tego chciały . Równie dobrze możnaby mówić że wszyscy polacy to byli komuniści . Ty pewnie też . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.crowley.pl 03.07.03, 19:46 Nie, nie mozna by mowic, ze wszyscy Polacy to byli komunisci gdyz: 1. Polacy walczyli z komunizmem 1920(np.Bitwa Warszawska) 2. Przywodcy komunistyczni siedzieli w przedwojennej Polsce w wiezieniach 2. Komunizm zostal Polsce narzucony sila do czego walnie przyczynil sie pakt Niemiec i Rosji. 3. Po wojnie Polacy gineli w walkach z komunizmem 1956, 1970, 1976, 1981... Hitler zostal w Niemczech wybrany demokratycznie i cieszyl sie wielka popularnoscia do momentu gdy Niemcy nie zaczeli przegrywac. Niemcy rozpoczely barbarzynska wojne i jej wynikiem byly przesuniecia granic. Polska o to nie zabiegala. Na pol wieku stracilismy niepodleglosc, bestalsko . mordowana ludnosc, barbarzynsko burzone miasta i dobra kultury. "GDY NIEMCY STAWIAJA ZADANIA CZAS BUDZIC EUROPE" Rozumiala to p. Thatcher (choc to nie jej cytat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ART W-szawka - NIE ZAPOMINAJMY WROCLAWIA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.07.03, 19:51 Gość portalu: usa napisał(a): > Nie, nie mozna by mowic, ze wszyscy Polacy to byli komunisci gdyz: > 1. Polacy walczyli z komunizmem 1920(np.Bitwa Warszawska) > 2. Przywodcy komunistyczni siedzieli w przedwojennej Polsce w wiezieniach > 2. Komunizm zostal Polsce narzucony sila do czego walnie przyczynil sie pakt > Niemiec i Rosji. > 3. Po wojnie Polacy gineli w walkach z komunizmem 1956, 1970, 1976, 1981... > > Hitler zostal w Niemczech wybrany demokratycznie i cieszyl sie wielka > popularnoscia do momentu gdy Niemcy nie zaczeli przegrywac. > > Niemcy rozpoczely barbarzynska wojne i jej wynikiem byly przesuniecia granic. > Polska o to nie zabiegala. Na pol wieku stracilismy niepodleglosc, bestalsko . > mordowana ludnosc, barbarzynsko burzone miasta i dobra kultury. > "GDY NIEMCY STAWIAJA ZADANIA CZAS BUDZIC EUROPE" Rozumiala to p. Thatcher (choc > > to nie jej cytat) ODp. 4) Rzadzaca partia SLD zaprasza zbrodniarzy jak Jaruzelski na swoj KONGRES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: W-szawka - NIE ZAPOMINAJMY WROCLAWIA IP: *.crowley.pl 03.07.03, 20:02 Widze, ze zabraklo argumentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.adsl.hansenet.de 03.07.03, 20:05 Gość portalu: usa napisał(a): > Nie, nie mozna by mowic, ze wszyscy Polacy to byli komunisci gdyz: > 1. Polacy walczyli z komunizmem 1920(np.Bitwa Warszawska) > 2. Przywodcy komunistyczni siedzieli w przedwojennej Polsce w wiezieniach > 2. Komunizm zostal Polsce narzucony sila do czego walnie przyczynil sie pakt > Niemiec i Rosji. > 3. Po wojnie Polacy gineli w walkach z komunizmem 1956, 1970, 1976, 1981... > > Hitler zostal w Niemczech wybrany demokratycznie i cieszyl sie wielka > popularnoscia do momentu gdy Niemcy nie zaczeli przegrywac. > > Niemcy rozpoczely barbarzynska wojne i jej wynikiem byly przesuniecia granic. > Polska o to nie zabiegala. Na pol wieku stracilismy niepodleglosc, bestalsko . > mordowana ludnosc, barbarzynsko burzone miasta i dobra kultury. > "GDY NIEMCY STAWIAJA ZADANIA CZAS BUDZIC EUROPE" Rozumiala to p. Thatcher (choc > > to nie jej cytat) Na moje pytanie czy Niemcy którzy zginęli w Oświęcimu to ofiary wojny , odpowiadasz tyradą na temat polkiego antykomunizmu i o zbrodniach niemiecich faszystów . Chyba masz problemy z czytaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.crowley.pl 03.07.03, 20:19 odpowiadasz tyradą na temat polkiego antykomunizmu i o > zbrodniach niemiecich faszystów . Chyba masz problemy z > czytaniem . Nie pisze o zbrodniach "niemieckich faszystow" tylko o zbrodniach NIEMCOW. Tworzenie wrazenia, ze zbrodnie II wojny swiatowej to wybryki jakiejs tam grupki "niemieckich faszytow" to po prostu falszowanie histori. Faszyzm mial oparcie w narodzie niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.adsl.hansenet.de 03.07.03, 20:44 Cytat z twojego posta "Obydwie, Wasze opinie dowodza, ze Niemcy nie moga uwazac sie za ofiary II wojny swiatowej. I wlasnie tego chcialem dowiesc. Dziekuje" Moja odpowiedź "Tylko co ma piernik do wiatraka . Na stronie muzeum oświęcimskiego jest informacja że w obozie zginęło 69 tys Niemców (niemieckiej narodowości) . To pewnie nie były ofiary . W końcu same tego chciały . Równie dobrze możnaby mówić że wszyscy polacy to byli komuniści . Ty pewnie też ." Twoja riposta wyjątkowo zgodna z tematem mojej odpowiedzi "Nie, nie mozna by mowic, ze wszyscy Polacy to byli komunisci gdyz: 1. Polacy walczyli z komunizmem 1920(np.Bitwa Warszawska) 2. Przywodcy komunistyczni siedzieli w przedwojennej Polsce w wiezieniach 2. Komunizm zostal Polsce narzucony sila do czego walnie przyczynil sie pakt Niemiec i Rosji. 3. Po wojnie Polacy gineli w walkach z komunizmem 1956, 1970, 1976, 1981... Hitler zostal w Niemczech wybrany demokratycznie i cieszyl sie wielka popularnoscia do momentu gdy Niemcy nie zaczeli przegrywac. Niemcy rozpoczely barbarzynska wojne i jej wynikiem byly przesuniecia granic. Polska o to nie zabiegala. Na pol wieku stracilismy niepodleglosc, bestalsko . mordowana ludnosc, barbarzynsko burzone miasta i dobra kultury. "GDY NIEMCY STAWIAJA ZADANIA CZAS BUDZIC EUROPE" Rozumiala to p. Thatcher (choc to nie jej cytat)" Tu moja odpowiedź , a raczej pytanie "Na moje pytanie czy Niemcy którzy zginęli w Oświęcimu to ofiary wojny , odpowiadasz tyradą na temat polkiego antykomunizmu i o zbrodniach niemiecich faszystów . Chyba masz problemy z czytaniem ." I tu twoja bardzo inteligentna riposta "Nie pisze o zbrodniach "niemieckich faszystow" tylko o zbrodniach NIEMCOW. Tworzenie wrazenia, ze zbrodnie II wojny swiatowej to wybryki jakiejs tam grupki "niemieckich faszytow" to po prostu falszowanie histori. Faszyzm mial oparcie w narodzie niemieckim" A teraz skoro już zacząłeś tę miłą dyskusję , to czy potrafisz jednym słowem odpowiedzieć czy Niemcy którzy zginęli w Oświęcimu są ofiarami wojny czy też nie . Tylko nie odpowiadaj że w USA biją murzynów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.crowley.pl 03.07.03, 20:55 Chcesz faktu, iz jak piszesz 69tys. obywateli niemieckich zginelo w Oswiecimu konkludowac: Polacy- ofiary wojny , Niemcy- ofiary wojny I wlascie przeciwko takiemu modnemu zreszta w Niemczech falszerstwu- protestuje. To tak jak pisze sie o "polskich obozach koncentracyjnych" przy tego typu logice za 20lat dzieci w Europie beda uczone ze to Polacy zaatakowali Niemcy, urzadzali w miatach lapanki na ludzi i rozstrzeliwali ich pod sciana. Ale nie mam juz ochoty z Toba dyskutowac, bo jestes zbyt odporny na prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.adsl.hansenet.de 03.07.03, 22:05 Gość portalu: usa napisał(a): > Chcesz faktu, iz jak piszesz 69tys. obywateli niemieckich zginelo w Oswiecimu > konkludowac: > Polacy- ofiary wojny , Niemcy- ofiary wojny > I wlascie przeciwko takiemu modnemu zreszta w Niemczech falszerstwu- protestuje > . > To tak jak pisze sie o "polskich obozach koncentracyjnych" przy tego typu > logice za 20lat dzieci w Europie beda uczone ze to Polacy zaatakowali Niemcy, > urzadzali w miatach lapanki na ludzi i rozstrzeliwali ich pod sciana. > Ale nie mam juz ochoty z Toba dyskutowac, bo jestes zbyt odporny na prawde. Przypuszczam że byś poćwiartował każdego niemieckiego niemowlaka za to co w latach 39-45 zrobili jego pradziadkowie . Pewnie tak samo myślisz o Szwedach , Turkach , Mongołach i każdej nacji która kiedykolwiek miała czelnośś postawić stopę na Polskiej ziemi . Apropo nie pisałem o obywatelach niemieckich tylko o Niemcach . To co innego . A za dwadzieścia lat dzieci będą się uczyś o nacjonalistach z Twojego pokolenia którzy jednak będą jedynie wspomnieniem . Spytaj rodziców , być może ktoś w twojej rodzinie ma niemieckie pochodzenie . Co wtedy zrobisz : popełnisz samobójstwo , czy zwyczajnie zmienisz zdanie . Ale nie martw się , jako prawdziwy polski patriota masz napewno 110% polskiej krwi . Wyrazy współczucia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.crowley.pl 03.07.03, 23:02 Dyskusja z Toba jest ponizej mojej godnosci. Brak zupelnie logiki w Twoich wypowiedziach. Zarzucasz mi nacjonalizm, bo chce odroznic kata od ofiary.Jestes po prostu glupi. Jakims cudem uniknalem jednak porownan do LPR i ks Rydzyka. To juz jakis sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.adsl.hansenet.de 04.07.03, 07:25 Gość portalu: usa napisał(a): > Dyskusja z Toba jest ponizej mojej godnosci. > Brak zupelnie logiki w Twoich wypowiedziach. Zarzucasz mi nacjonalizm, bo chce > odroznic kata od ofiary.Jestes po prostu glupi. > Jakims cudem uniknalem jednak porownan do LPR i ks Rydzyka. To juz jakis sukces > . Ja kotku żyję wśród Niemców . Mają po 20 , 30 lat . Powiedz który był karem . Ile Ty masz lat że możesz czuć się ofiarą . Czy będziesz pluł nienawiścią do tych ludzi następnych 50 lat tylko za to że istnieje duże prawdopodobieństwo że ich dziadek był faszystą . Pod artykułem na temat znieważenia przez Berlusconiego niemieckiego parlamentarzysty , Ty zadajesz pytanie czy Niemcy mogą być ofiarami . Zapewne uważasz że facen nie powivien być obrażony , bo to przecierz Niemiec . A jak wiadomo - wszyscy Niemcy to faszyści .Pewnie podobne pytania zadajesz podczas meczów piłkarskich z udziałem Niemców , czy Turnieju Czterech Skoczni . Lubisz to . I nie wciskaj kitu o godności , bo nawet nie wiesz co to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ferriman Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.cyberspace.org 04.07.03, 12:46 To ja ci odpowiem Indianinie i tez zyje czasami wsrod Niemcow a czasami wsrod Amerykanow (Indianow tez). Niemcy ktorzy zgineli w Oswiecimiu to nie nasza sprawa. Niemcy zabijajcy Niemcow, Amerykanie zabijajacy Amerykanow to nie nasza sprawa. To ich wewnetrzny problem i nam nic do tego. Jedyny problem to ten, ze ow zabijanie odbywalo sie na terenie owczesnej i obecnej Polski ale nie przez Polakow (poza niewielka iloscia czlowiekopodobnego bydla, ktora sie zawsze znajdzie, zawsze wylezie z szamba). Natomiast propaganda pewnych kregow politycznych w USA, Francji, Niemczech (sam sobie dopowiedz jakie to kregi) nie omieszka w zadnych okolicznosciach z lekka przeklamac informacje o tym tragicznym fakcie. Ilez to juz razy bywalo: a to agencja DPA podala informacje o kolejnej rocznicy wyzwolenia POLSKIEGO obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau. A to amerykanski New York Times przekazal relacje z przemowienia G.W. Busha z terenow bylego POLSKIEGO obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau. Przykladow mozna by mnozyc. Celem tego dzialania jest zamydlenie prawdy historycznej, rozmycie odpowiedzialnosci za te zbrodnie. Juz teraz szlag mnie trafia jak rozmawiam z mlodymi 20-30 letnimi Niemcami (ja mam 28 lat) i oni juz nie widza 100% odpowiedzialnosci swoich dziadkow za to co sie stalo. Zawsze sie tlumacza, ze historia nie jest czarno-biala. Troche w tym racji jest. I ja nie winie dzisiejszych Niemcow za mordy ich dziadkow, ale tez wymagam od nich uznania tego faktu. To nawet nie jest ich wina bezposrednio (relatywistyczne rozmywanie prawdy), to wina zaklamanej propagandy lewicowej i politycznej poprawnosci. To jest najwieksza i najgorsza zaraza. Z nia nalezy i trzeba walczyc. Pan Berlusconi uczynil duzy, aczkolwiek tylko symboliczyn krok. Teraz czekam z utesknieniem na realizacje obietnic prezydenta Busha o podjeciu bezkompromisowej walki z ta zaraza (zaraz po uporaniu sie z saddamem i "rm -fr /bin/ladenem") Ciao. Pozdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Mili Niemcy IP: *.asm.bellsouth.net 04.07.03, 16:14 Mój dziadek często podróżował w interesach do Niemiec (pociągiem lub samochodem z okolic Warszawy) pomiędzy 1925 a 1934. Opowiadał kiedyś, że w kabaretach Berlina i na ulicach tego miasta Niemcy wyglądali na słabeuszy, byli dość uprzejmi (nawet dla Polaka) i byli niesłychanie antywojennie nastawieni pamiętając straty, jakie ponieśli w okopach I Wojny Światowej. Dlaczego ci sami "uprzejmi i subtelni" Niemcy przeobrazili się w zimnych morderców już po kilku latach? Popaganda i system (socjalistyczny) na pewno do tego sie przyczyniły, ale chyba oni mają coś w genach, że szybciutko uprzejmość dla cudzoziemców przemieniła się w morderczą arogancję nadludzi. Patrząc na antyamerykańską politykę czerwono-zielonego rządu Schroedera/Fischera przypominają się lata Hitlera. Jan K. Gość portalu: Jack Ferriman napisał(a): > To ja ci odpowiem Indianinie i tez zyje czasami wsrod Niemcow a czasami wsrod A > merykanow (Indianow tez). > > Niemcy ktorzy zgineli w Oswiecimiu to nie nasza sprawa. Niemcy zabijajcy Niemco > w, Amerykanie zabijajacy Amerykanow to nie nasza sprawa. > To ich wewnetrzny problem i nam nic do tego. Jedyny problem to ten, ze ow zabij > anie odbywalo sie na terenie owczesnej i obecnej Polski > ale nie przez Polakow (poza niewielka iloscia czlowiekopodobnego bydla, ktora s > ie zawsze znajdzie, zawsze wylezie z szamba). > Natomiast propaganda pewnych kregow politycznych w USA, Francji, Niemczech (sam > sobie dopowiedz jakie to kregi) nie omieszka w > zadnych okolicznosciach z lekka przeklamac informacje o tym tragicznym fakcie. > Ilez to juz razy bywalo: a to agencja DPA podala > informacje o kolejnej rocznicy wyzwolenia POLSKIEGO obozu koncentracyjnego Ausc > hwitz-Birkenau. A to amerykanski New York Times > przekazal relacje z przemowienia G.W. Busha z terenow bylego POLSKIEGO obozu ko > ncentracyjnego Auschwitz-Birkenau. > Przykladow mozna by mnozyc. Celem tego dzialania jest zamydlenie prawdy history > cznej, rozmycie odpowiedzialnosci za te zbrodnie. > Juz teraz szlag mnie trafia jak rozmawiam z mlodymi 20-30 letnimi Niemcami (ja > mam 28 lat) i oni juz nie widza 100% odpowiedzialnosci > swoich dziadkow za to co sie stalo. Zawsze sie tlumacza, ze historia nie jest c > zarno-biala. Troche w tym racji jest. > I ja nie winie dzisiejszych Niemcow za mordy ich dziadkow, ale tez wymagam od n > ich uznania tego faktu. To nawet nie jest ich wina > bezposrednio (relatywistyczne rozmywanie prawdy), to wina zaklamanej propagandy > lewicowej i politycznej poprawnosci. To jest najwieksza i najgorsza zaraza. > Z nia nalezy i trzeba walczyc. Pan Berlusconi uczynil duzy, aczkolwiek tylko sy > mboliczyn krok. > > Teraz czekam z utesknieniem na realizacje obietnic prezydenta Busha o podjeciu > bezkompromisowej walki z ta zaraza (zaraz po uporaniu sie z saddamem i "rm - fr > /bin/ladenem") > > Ciao. Pozdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: Mili Niemcy IP: *.adsl.hansenet.de 04.07.03, 19:43 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Patrząc na > antyamerykańską politykę czerwono-zielonego rządu Schroedera/Fischera > przypominają się lata Hitlera. > > Jan K. To ile Ty masz lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: Mili Niemcy IP: *.asm.bellsouth.net 04.07.03, 23:06 Wele metryki urodzenia z Drohobycza, siedemdziesiąt osiem. To za dużo czy za mało? Czytałem różne wypowiedzi Indiana i juz nie dziwię się inkwizytorskiemu tonowi lewackiego oszołoma. Jan K. Gość portalu: Indian napisał(a): > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > Patrząc na > > antyamerykańską politykę czerwono-zielonego rządu > Schroedera/Fischera > > przypominają się lata Hitlera. > > > > Jan K. > To ile Ty masz lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.03, 00:55 oj glupie te polaczki,glupie gdyby nie niemcy to bys teraz jezdzil syrenka,i chodzil robic za stodole. Ciekawe tylko dlaczego polacy sa przez wszystkich swoich sasiadow tak bardzo "lubiani"- (swiety narod?). jezeli polacy sa tacy honorowi, to dlaczego nie oddadza zagrabionych niemcom ziem wschodnich. Niemcy maja swoj honor. Swoja czolowa pozycje na swiecie wypracowali sobie, a wy widzicie tylko jedna droge do tego celu- lizac ameryce dupe (smacznego lizusy). pozdrowienia dla obrazonych polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenrod Re: --NIEMCY - ODBUDOWAC WARSZAWE !!!-- IP: *.chello.pl 04.07.03, 01:37 Przepraszam,że się wtrącam...Auschwitz...AUSCHWITZ... nie Oświęcim....!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obersturmbanfuhrer Berlusconi... cappo di tutto cappi. IP: 213.241.38.* 03.07.03, 17:16 największy Mafiozo Włoch, może co najwyżej buty polerować Niemcom kiedy jego stary "walczył" (czytaj opierdalał się) u boku marszałka Italo Balbo w obronie największej twierdzy (czytaj publicznego burdelu)... Tak to było w czasie II wojny światowej. Włosi zawsze byli pierwsi do brania nogi za pas, a jak zaczęli dostawać baty to kładli się i skamleli o pomoc niemiecką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemytnik niewyskrobany potomek Wandy Wasilewskiej IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 21:40 Gość portalu: Obersturmbanfuhrer napisał(a): > największy Mafiozo Włoch, może co najwyżej buty polerować > Niemcom kiedy jego stary "walczył" (czytaj opierdalał się) u > boku marszałka Italo Balbo w obronie największej twierdzy > (czytaj publicznego burdelu)... > > Tak to było w czasie II wojny światowej. Włosi zawsze byli > pierwsi do brania nogi za pas, a jak zaczęli dostawać baty to > kładli się i skamleli o pomoc niemiecką!!! Pierdolniety Polaczku Ciebie chyba Wanda Wasilewska uczyła historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Berlusconi... cappo di tutto cappi. IP: *.proxy.aol.com 04.07.03, 00:44 Gość portalu: Obersturmbanfuhrer napisał(a): > największy Mafiozo Włoch, może co najwyżej buty polerować > Niemcom kiedy jego stary "walczył" (czytaj opierdalał się) u > boku marszałka Italo Balbo w obronie największej twierdzy > (czytaj publicznego burdelu)... > > Tak to było w czasie II wojny światowej. Włosi zawsze byli > pierwsi do brania nogi za pas, a jak zaczęli dostawać baty to > kładli się i skamleli o pomoc niemiecką!!! - bez obrazy... zajebisty text...ale klimat trzyma zawsze ze sloncem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk przyganial kociol garnkowi! IP: *.usuarios.retecal.es 03.07.03, 17:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peer Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.03, 17:39 Berlusconi zapomnial ze Musollini byl harcerzem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Włoski Dupek IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 18:57 Chyba Berlusconi zapomnial ktore panstwo w europie pierwsze było faszystowskim, niech mnie ktoś poprawi jesli nie Wlochy? i dostawało łomot w Abisynii i Grecji :), jedno dobre, przy takim Berlusconim to Lepper, nasz rodzony milutki Lepper jest aniołkiem Charliego jak Lucy Liu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.chello.pl 03.07.03, 19:03 Strasznie selektywny ten Schroeder. Jak pani minister jego rządu porównała prezydenta USA do Hitlera, to rabanu nie robił. Trochę konsekwencji w działaniu nie zaszkodzi. Aby uprzedzić ew. polemikę, zaznaczam, że nie wnikam w merytoryczne uzasadnienie takiego, czy innego pogladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloch Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.csv.warwick.ac.uk 03.07.03, 19:25 Gość portalu: mik napisał(a): > Strasznie selektywny ten Schroeder. Jak pani minister jego rządu > porównała prezydenta USA do Hitlera, to rabanu nie robił. Mylisz sie. Minister sprawiedliwosci po swojej gafie od razu stracila stanowisko. To samo w Angli minister rzadu cieniu ktora opowiedziala zart o Pakistanczykach stracila stanowisko. Ale Berlusconi pozostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Swoje pieniądze a ukradzione (podwójna miara)... IP: *.asm.bellsouth.net 03.07.03, 23:19 Problem jaki mają Schroeder, Fischer i cała masa lewactwa europejskiego z Berlusconim, to fakt, że Berlusconi dobrze żyje za swoje pieniądze, a oni tylko z diet i łapówek wyciśniętych od wielkiego biznesu. Z czego wymienieni wyżej panowie płacą alimenty licznym żonom (chyba Schroeder miał 5 a Fischer 4) i legionom kochanek? Skąd stać ich na rezydencje, utrzymywanie stolików w najdroższych knajpach, na te obiady i wakacje w zamkach? Co by ci panowie robili i jakby żyli, gdyby nagle wyborcy oddali władzę opozycji? Stąd w Unii jest właściwie zakaz badania spraw korupcyjnych i słynnych tajnych kont, jakie mają wysocy urzędnicy w Luksemburgu (co nieco było o tym w prasie 2 lata temu). Przy okazji, konia z rzędem temu, kto pamięta jak Pani Minister Kultury (sic!) socjalistycznego rządu Francji, niejaka Catherine Tasca (córka założyciela włoskiej partii komunistycznej i wielbiciela Stalina) potraktowała Berlusconiego, tego "potwora, który wbił kołek osinowy w pierś wampirów komunistycznych" we Włoszech? Czy wtedy media wyły, że ta komunistka ma natychmiast przeprosić Berlusconiego? Czy Gazeta Wyborcza pisała "Tasco musi przeprosić Berlusconiego"? Dla kolekcjonerów, link do chyba jedynego artykułu na ten temat: www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2002/01/19/wberl19.xml Jan K. Gość portalu: mik napisał(a): > Strasznie selektywny ten Schroeder. Jak pani minister jego rządu > porównała prezydenta USA do Hitlera, to rabanu nie robił. Trochę > konsekwencji w działaniu nie zaszkodzi. Aby uprzedzić ew. > polemikę, zaznaczam, że nie wnikam w merytoryczne uzasadnienie > takiego, czy innego pogladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Berlusconi musi przeprosić Niemcy za aluzje d IP: *.dsl.easynet.be 03.07.03, 19:37 Jest to polityczno - medialna manipulacja. Czy jak rezyser zaproponuje mi role czarnego charakteru (np. gestapowca), to mamprawo podac go do sadu za hanbiace porownanie. Rozumiem ze porownanie do politkomisarza z lagru nikogo w socjalistycznej Unii by nie ubodlo. Wniosek - Panie Berlusconi, wolno krecic komedie o Kolymie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Niemiec nie mógł byś kapo! IP: 152.75.142.* 03.07.03, 19:44 No pewno. Zeby zarzucić porządnemu Niemcowi, że był niskim kapo, jak byle Zyd, Polak czy Rosjanin to straszna obelga! Gdyby powiedział drugi Goebbels czy coś w tym rodzaju, to Schultz by sie pewnie nie obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloch Re: Niemiec nie mógł byś kapo! IP: *.csv.warwick.ac.uk 03.07.03, 19:47 tego, ze Niemiec nie mogl byc kapo, Berlusconi nie wiedzial i nie wie, bo absolutnie nie zna historii (np powiedzial ze Rzym zalozyli Pomulus i Remulus) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Niemiec nie mógł byś kapo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 19:51 Zapewniam, że Niemiec mógł być Kapo, chociaż fakt że częściej kapami bywali Polacy, cyganie, czy też inne nacje. Ale skoro Ty tak świetnie znasz historię to powinieneś to wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Niemiec nie mógł byś kapo! IP: *.rasserver.net 03.07.03, 23:35 Gość portalu: jimi napisał(a): > Zapewniam, że Niemiec mógł być Kapo, chociaż fakt że częściej > kapami bywali Polacy, cyganie, czy też inne nacje. > Ale skoro Ty tak świetnie znasz historię to powinieneś to > wiedzieć Zapomniales o Zydach! Ale Niemcy pelnili glownie funkcje kierownicze i jestem pewien, ze gdyby Berlusconi powiedzial nie "Kapo" ale "Gestapo", to Krauci by sie pewnie tak nie obrazili.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: Niemiec nie mógł byś kapo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 10:51 Napisałem "inne nacje" - czyli Żydzi również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeokadiaS Re: Niemiec mógł byc kapo-ale wtedy gdy byl komunist! IP: *.30.237.84.Dial1.Atlanta1.Level3.net 04.07.03, 00:01 Gość portalu: meerkat napisał(a): > No pewno. Zeby zarzucić porządnemu Niemcowi, że był niskim > kapo, jak byle Zyd, Polak czy Rosjanin to straszna obelga! --------------------leokadia-------> znajacym historie Obozow Zaglady/wiadomo,ze przewaznie szwaby byli Kapo!komand polskich i innych- ale zwykle ,.albo wywodzili sie z porabancow,innych czerwiuchow- komuchy,socjaly ale nie narodowi,pedaly i insza swolocz,np Jehowa ect!a w najlepszym wypadku kryminalisci- zlodzieje mordercy ect! Zatem pan Prawicowyt Premiemier doskonale wiedzial jak tego smierdziela socnazzistowskiego librucha i pedala nazwac!! Brawo panie Premierze! rzadko szanuje Makaroniarza ,jakiego,bo albo komuch,albo mafioso ale ten i pewnie cala ich partia PRAWICY to tacy sami wspaniali bystrzacy ( Wzorem madrego o prawego Haidera w Oastereich! oby wiecej takich Busho-podobnych w tej syfiastej -komuszej Jewropie szwabskiej- a moze i nam sie powiedzie lepiej ( trzymajac z USA!) LeokadiaSmolajn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Niemiec mógł byc kapo-ale wtedy gdy byl komu IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.03, 00:53 Ta z SPD powiedziala,ze Bush to Hitler.Niech tak zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś