Gość: lekarz IP: *.speed.planet.nl 23.07.03, 12:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom tym stwierdzeniem sam przyznajesz sie do powaznego ... IP: *.ikp.kfa-juelich.de 23.07.03, 12:44 inwalidztwa umyslowego. No coz, takze za takich ludzi Papiez sie modli. Mam nadzieje, ze Ci to pomoze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: tym stwierdzeniem sam przyznajesz sie do powa IP: *.speed.planet.nl 23.07.03, 13:22 Zadnej pomocy nie potrzebuje,ponadto Papiez nie jest mi w stanie w niczym pomoc bo on nie jest w stanie nikomu pomoc. On nie umie nic konkretnego poza mowieniem a od tego niczego nie przybedzie. Miliony zakompleksionych Polaczkow poprawia sobie przy jego pomocy swoje samopoczucie ale faktycznie jest to ucieczka w kraine iluzji. Tym wieksze bedzie rozczarowanie pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palmer_E A wentylatora jakiegos nie moga tam zamontowac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 13:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t CO ZA DEBILE tu NIENAWIDZĄ PAPIEŻA ?!! IP: *.chello.pl 23.07.03, 18:47 "lekarz" masz szczęście, żeś się schronił za swym łączem, bo jakbyś "na żywo" coś takiego powiedział to nawetbyś nie dokończył jakbyś właśnie zebrał w ten swój TĘPY RYJ!!! Nic innego nie sposób wypowiedzieć, aby komentować tą "błyskotkiwą" wypowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: CO ZA DEBILE tu NIENAWIDZĄ PAPIEŻA ?!! IP: *.speed.planet.nl 23.07.03, 18:58 Gość portalu: t napisał(a): > "lekarz" masz szczęście, żeś się schronił za swym łączem, bo jakbyś "na żywo" > coś takiego powiedział to nawetbyś nie dokończył jakbyś właśnie zebrał w ten > swój TĘPY RYJ!!! > > Nic innego nie sposób wypowiedzieć, aby komentować tą "błyskotkiwą" wypowiedź! "A blizniego swego szanuj jak siebie samego" - katolu , bo do piekla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk moze jakies chlodzenie? Carrier Co./US??? :D IP: *.twcny.rr.com 23.07.03, 19:10 chyba mozna zalatwic jakies chlodzenie? Carrier Co., US, ustawia specjalne wielkie zadaszenia, namioty: moze byc i przezroczysty a bedzie dobre chlodzenie; mimo ze agnostyk, chce zeby JPII byl w dobrym zdrowiu! oby jak najdluzej! *|* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: CO ZA DEBILE tu NIENAWIDZĄ PAPIEŻA ?!! IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 22:23 Ty ćwoku, chamem sie urodziłeś i chamem zdechniesz. Tacy pojebani katolicy jak ty palancie potrafią tylko dawać w ryj. Ciemniaku zafajdany jesteś zakałą tego kraju podobnie jaki inni podobnie jak ty - chamie - rzymscy katolicy niesłusznie zresztą uważający się za chrześcijan. Bo zaprawdę powiadam wam, iż bliżej kościoła (rzymskokatolickiego i takich chamów jak ty) tym dalej od Boga...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t CHAMSTWEM jest cieszyć się z cierpienia PAPY !!! IP: *.chello.pl 23.07.03, 23:22 Gość portalu: 666 napisał(a): > Bo zaprawdę powiadam wam, iż bliżej kościoła (rzymskokatolickiego i takich > chamów jak ty) tym dalej od Boga...... Ta, a najmniej chamów jest pod budką z piwem czy w klubie GoGo! A ty nie wiesz co to jest cierpienie więc dlatego może trzeba dać ci okazję je poznać - a wtedy inaczej będziesz "śpiewał"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiatrak. Re: CO ZA DEBILE tu NIENAWIDZĄ PAPIEŻA ?!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 23:27 Gość portalu: t napisał(a): > "lekarz" masz szczęście, żeś się schronił za swym łączem, bo jakbyś "na żywo" > coś takiego powiedział to nawetbyś nie dokończył jakbyś właśnie zebrał w ten > swój TĘPY RYJ!!! > Tępy ryj to ty maszi to wdodatku chamski,taki typowo katolicki. > Nic innego nie sposób wypowiedzieć, aby komentować tą "błyskotkiwą" wypowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peerelek można tłumaczyć każdą głupotę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 13:47 i wielu uczestników tej formy wypowiedzi w tym miejscu GW czyni to w najprzeróżniejszych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx Re:Komuchow widac w GW IP: 162.108.22.* 23.07.03, 14:47 Gość portalu: peerelek napisał(a): > i wielu uczestników tej formy wypowiedzi w tym miejscu GW czyni > to w najprzeróżniejszych sprawach GW jest siewca nienawisci do polskiego Papieza. Caly ten artykul jest nasycony jadem. Wprost nie moga sie doczekac kiedy Papiez bedzie chory. Warto by czytelnicy to zauwazyli i wyciagneli wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Do lekarza... IP: *.solnet.ch 23.07.03, 15:42 Lekarz napisal: Zadnej pomocy nie potrzebuje,ponadto Papiez nie jest mi w stanie w niczym pomoc bo on nie jest w stanie nikomu pomoc. On nie umie nic konkretnego poza mowieniem a od tego niczego nie przybedzie. Miliony zakompleksionych Polaczkow poprawia sobie przy jego pomocy swoje samopoczucie ale faktycznie jest to ucieczka w kraine iluzji. Tym wieksze bedzie rozczarowanie pozniej. ------------------------- Byl kiedys taki facet, nazywal sie Stalin. Jego slynne pytanie przeszlo do historii: " A ile dywizji ma papiez? " Byl inny facet: nazywa sie Gorbatschow: czytalem z nim wywiad w jakiesj niemieckiej gazecie, mowiono o rozpadzie imperium i jego glownych przyczynach: mowil o Reaganie i o Papiezu, jako tej moralnej sile, ktora zmienila sytuacje w Polsce. Chyba jestes jeszcze bardzo mlody i moze jeszcze nie zdoktrynizowany, moze znajdziesz sie w odpowiednim otoczeniu, ktore uswiadomi Ci sile ktora ma swoje zrodlo w przekonaniu i idei, albo jestes stary i zdoktrynizowany: wtym przypadku zadna sila tego swiata juz nie pomoze. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Do lekarza... IP: 195.18.90.* 23.07.03, 16:04 "Moralna sila Papieza" polegala na tym ze Polakow tylko ten byl w stanie poruszyc kto reprezentowal "pozaziemskie wplywy", cos co jest charakterystyczne dla ludow Azji i Afryki-sila oddzialywania magii. Mowiac o Stalinie:Tamtemu tez budowali pomniki za zycia, a potem byla destalinizacja. Papieskie i stalinowskie pomniki swiadcza o tym jak nieslychanie latwo jest manipulowac polskim spoleczenstwem, moja matke namawiano aby napisala list pochwalny do Stalina. Kazdy kto ma do siebie troche szacunku rozumie ze padanie przed kimkolwiek na kolana jest objawem braku poczucia wlasnej godnosci i szacunku dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Do lekarza... IP: *.sympatico.ca 23.07.03, 16:25 Gość portalu: lekarz napisał(a): > "Moralna sila Papieza" polegala na tym ze Polakow tylko ten byl w stanie > poruszyc kto reprezentowal "pozaziemskie wplywy", cos co jest charakterystyczne > dla ludow Azji i Afryki-sila oddzialywania magii. > > Mowiac o Stalinie:Tamtemu tez budowali pomniki za zycia, a potem byla > destalinizacja. > > Papieskie i stalinowskie pomniki swiadcza o tym jak nieslychanie latwo jest > manipulowac polskim spoleczenstwem, moja matke namawiano aby napisala list > pochwalny do Stalina. > > Kazdy kto ma do siebie troche szacunku rozumie ze padanie przed kimkolwiek > na kolana jest objawem braku poczucia wlasnej godnosci i szacunku dla siebie. > A teraz usiadz i sie zastanow jaka jest roznica miedzy Stalinem a Papiezem.I jaka jest roznica miedzy tymi ktorzy padaja na kolana bo sie boja, chca przypochlebic a tymi ktorzy chyla glowy z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Do lekarza... IP: 195.18.90.* 23.07.03, 16:44 Jezeli w ogole mozna mowic o "szacunku" to jest to raczej typowy respekt przed szamanem, pozaziemskimi silami ,w ktorym strach a zwlaszcza strach przed smiercia odgrywa decydujaca role. Stalin byl ,panem swiadomosci za zycia, papiez jest panem "duszy" na "po zyciu". Poza tym obaj mysleli kategoriami stref wplywow: Litwa nasza, Czechoslowacja wasza a teraz: Szwecja wasza, Polska nasza- porownaj dobrobyt w Polsce i Szwecji!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalenqa Re: Do lekarza... IP: *.ks.se 23.07.03, 17:10 Gość portalu: lekarz napisał(a): > Jezeli w ogole mozna mowic o "szacunku" to jest to raczej typowy respekt > przed szamanem, pozaziemskimi silami ,w ktorym strach a zwlaszcza strach przed > smiercia odgrywa decydujaca role. > > Stalin byl ,panem swiadomosci za zycia, papiez jest panem "duszy" na "po zyciu" > . > > > Poza tym obaj mysleli kategoriami stref wplywow: Litwa nasza, Czechoslowacja > wasza > > a teraz: Szwecja wasza, Polska nasza- porownaj dobrobyt w Polsce i Szwecji!. Oj, lekarz, lekarz, akurat widać, że byłeś w Szwecji... "Dobrobyt" - dobre sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Do lekarza slow kilka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.07.03, 16:31 Lelarz - ty jestes po prostu glupi choc nauczyli cie w szkole pisac. Ale to nie wystarczy, bo trzeba jeszcze myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Do lekarza slow kilka IP: 195.18.90.* 23.07.03, 16:50 Gość portalu: J. napisał(a): > Lelarz - ty jestes po prostu glupi choc nauczyli cie w szkole > pisac. Ale to nie wystarczy, bo trzeba jeszcze myslec. Za moja prace umyslowa placa ludzie grube pieniadze. Zepsuje ci sie komputer, moge ci zlozyc jeden do wypisywania andronow. A pisac nauczylem sie w domu w wieku 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega po fachu Do lekarza od innego lekarza IP: 130.219.90.* 23.07.03, 18:46 Uwazasz sie wiec za inteligentnego czlowieka. Zapewne zatem wiesz, ze takie abstrakcyjne rzeczy jak patriotyzm/nacjonalism, religia, propaganda stanowia sile nie mniejsza, choc mniej namacalna, niz pieniadze i armia. Nie lekcewaz tych wartosci, bo to miedzy innymi one sa nosnikami zarowno postepu, jak i regresu. A ocene, czy papiez jest nosnikiem postepu, czy nie, pozostaw historykom, skoro nie potrafisz dokonac syntezy wszystkiego, do czego on sie przyczynil. Pozdrawiam, Inny lekarz Gość portalu: lekarz napisał(a): > Gość portalu: J. napisał(a): > > > Lelarz - ty jestes po prostu glupi choc nauczyli cie w szkole > > pisac. Ale to nie wystarczy, bo trzeba jeszcze myslec. > > Za moja prace umyslowa placa ludzie grube pieniadze. > Zepsuje ci sie komputer, moge ci zlozyc jeden > do wypisywania andronow. > > A pisac nauczylem sie w domu w wieku 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hist Re: Do lekarza od innego lekarza IP: *.speed.planet.nl 23.07.03, 19:06 Wiem rowniez to ze "wartosci" te na zachodzie traca na znaczeniu podczas gdy w Polsce czas zdaje sie stac w miejscu. Nacjonalizm ma wydzwiek negatywny , latwo przeradza sie w spoleczna chorobe jak za czasow nazizmu a madrzy ludzie w Europie zach. ucza sie na bledach. Natomiast nieprzemijajaca sile na swiecie ma pieniadz i kapital, mozna za nie kupic bron pancerna i wjechac nia do wiekszosci swiatowych stolic jak wycieczkowym autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega po fachu Re: Do lekarza od innego lekarza IP: 130.219.90.* 23.07.03, 19:25 Nie masz racji hist. Te abstrakcyjne wartosci nic nie utracily na sile w Ameryce, gdzie mieszkam. Duma z wlasnych osiagniec, patriotyzm graniczacy z nacjonalizmem i pogarda dla obcych, religijnosc: to stanowi spoiwo spoleczenstwa amerykanskiego, a nie tylko pieniadz. Jest to kapital polityczny, ktory mozna dobrze uzywac. Co z tego ze nacjonalizm ma wydzwiek negatywny? W Ameryce nazywamy to 'patriotyzmem' i nikt sie tego nie wstydzi. Za pieniadze mozesz kupic bron pancerna i podbic kilka stolic, ale bez propagandowego zaplecza nie uda ci sie ich kontrolowac i utrzymac. Nie w warunkach demokratycznych. Poza tym, skad wezmiesz ta bron, skoro pacyfistycznie nastawione spoleczenstwo demokratyczne nie zaglosuje na jastrzebich politykow, a ty nie bedziesz w stanie ich zmobilizowac do tego, bo brakuje ci ideologicznego materialu? Inny lekarz Gość portalu: hist napisał(a): > Wiem rowniez to ze "wartosci" te na zachodzie traca na znaczeniu podczas gdy > w Polsce czas zdaje sie stac w miejscu. > > Nacjonalizm ma wydzwiek negatywny , latwo przeradza sie w spoleczna chorobe > jak za czasow nazizmu a madrzy ludzie w Europie zach. ucza sie na bledach. > > Natomiast nieprzemijajaca sile na swiecie ma pieniadz i kapital, mozna > za nie kupic bron pancerna i wjechac nia do wiekszosci swiatowych stolic > jak wycieczkowym autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aker Re: Do lekarza od innego lekarza IP: *.ipt.aol.com 24.07.03, 04:07 Nie masz racji "kolega po fachu". Nacjonalizm i patriotyzm różnią się diametralnie. Poczytaj encyklopedię. My w Ameryce nastawienie naszego społeczeństwa nazywamy po imieniu. I jest to właśnie nacjonalizm. To smutne, ale prawdziwe. Oszukiwanie się nie ma sensu. W ciągu ostatnich kilkunastu lat wiele się tu zmieniło, niekoniecznie na lepsze. Co tu dużo mówić, wystarczy rozejrzeć się dokoła. Pozdrawiam Gość portalu: kolega po fachu napisał(a): > Nie masz racji hist. Te abstrakcyjne wartosci nic nie > utracily na sile w Ameryce, gdzie mieszkam. Duma z wlasnych > osiagniec, patriotyzm graniczacy z nacjonalizmem i pogarda dla > obcych, religijnosc: to stanowi spoiwo spoleczenstwa > amerykanskiego, a nie tylko pieniadz. Jest to kapital > polityczny, ktory mozna dobrze uzywac. Co z tego ze nacjonalizm > ma wydzwiek negatywny? W Ameryce nazywamy to 'patriotyzmem' i > nikt sie tego nie wstydzi. > Za pieniadze mozesz kupic bron pancerna i podbic kilka > stolic, ale bez propagandowego zaplecza nie uda ci sie ich > kontrolowac i utrzymac. Nie w warunkach demokratycznych. Poza > tym, skad wezmiesz ta bron, skoro pacyfistycznie nastawione > spoleczenstwo demokratyczne nie zaglosuje na jastrzebich > politykow, a ty nie bedziesz w stanie ich zmobilizowac do tego, > bo brakuje ci ideologicznego materialu? > > Inny lekarz > > > Gość portalu: hist napisał(a): > > > Wiem rowniez to ze "wartosci" te na zachodzie traca na > znaczeniu podczas gdy > > w Polsce czas zdaje sie stac w miejscu. > > > > Nacjonalizm ma wydzwiek negatywny , latwo przeradza sie w > spoleczna chorobe > > jak za czasow nazizmu a madrzy ludzie w Europie zach. ucza sie > na bledach. > > > > Natomiast nieprzemijajaca sile na swiecie ma pieniadz i > kapital, mozna > > za nie kupic bron pancerna i wjechac nia do wiekszosci > swiatowych stolic > > jak wycieczkowym autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: Do lekarza slow kilka 23.07.03, 17:42 Gość portalu: J. napisał(a): > Lelarz - ty jestes po prostu glupi choc nauczyli cie w szkole > pisac. Ale to nie wystarczy, bo trzeba jeszcze myslec. argument jakis koles moze co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Do lekarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 19:20 Coraz mniej tych "dywizji", coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalikarz Re:Komuchow widac w GW IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 16:20 Zaczekam kiedy "Staruszkowi" zaczną w rodzinnym kraju bić wszystkie dzwony włacznie ze "Starym "w Krakowie i lament się zacznie od gór do morza.IPolscy "czarni"trochę z puszczą wtedy z tonu ,a już na "Górze Jasnej" to będzie prwdziwy cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka AWX - schizofrenia? 24.07.03, 09:45 > GW jest siewca nienawisci do polskiego Papieza. > Caly ten artykul jest nasycony jadem. Chory to Ty chyba jesteś - ta sama informacja ukazała się równiez w różnorakich niusach telewizyjnych (widać wszystkie media płona nienawiścia do papieża, tak?) i nie jest po pierwsze wymyslem GW, a po drugie pokaż mi, gdzie ty widzisz ten jad i nienawiść, bo ja widzę tylko i wyłacznie informację, czlowieku malej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemas LOVE YOUR BROTHER IP: 194.175.243.* 24.07.03, 09:38 LUDZIE, NAJWAŻNIEJSZA JEST MIŁOŚĆ TYLKO ONA MA SENS I TYLKO DLA NIEJ WARTO ŻYĆ. MILOŚĆ DAŁ MAM BÓG I TO NAJPIEKNIEJSZY DAR JAKI MOŻNA SOBIE WYOBRAZIĆ. WSZELKIE DOBRO W CZŁOWIEKU RODZI SIĘ Z MIŁOŚCI PAPIEŻ MA TĘ ŚWIADOMOŚĆ, KOCHA LUDZI I WIE ŻE WYBRAŁ DROGĘ NAJLEPSZĄ CHOĆ NIEKONIECZNIE PROSTĄ. MYŚLĘ ŻE PAPIEŻ CZEKA NA CHWILĘ GDY PAN WEZWIE GO DO SIEBIE JEST GOTOWY OD DAWNA. TU ZDOBYŁ JUŻ NAJWYŻSZY SZCZYT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk Re: lekarz??? IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.07.03, 13:51 stanij glupku jeden z drugim przed lustrem popatrz sobie w oczy i powiedz co dobrego zrobiles w swoim zyciu!!!!??? a potek krytykuj Jana Pawla II.... Gość portalu: lekarz napisał(a): > Zadnej pomocy nie potrzebuje,ponadto Papiez nie jest mi w stanie > w niczym > pomoc bo on nie jest w stanie nikomu pomoc. > On nie umie nic konkretnego poza mowieniem a od tego niczego > nie przybedzie. > > Miliony zakompleksionych Polaczkow poprawia sobie przy jego > pomocy swoje samopoczucie ale faktycznie jest to ucieczka w > kraine iluzji. > Tym wieksze bedzie rozczarowanie pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp2 Re: lekarz??? IP: *.mega.tmns.net.au 24.07.03, 10:38 Gość portalu: londynczyk napisał(a): > stanij glupku jeden z drugim przed lustrem popatrz sobie w oczy > i powiedz co dobrego zrobiles w swoim zyciu!!!!??? a potek > krytykuj Jana Pawla II.... > Gość portalu: lekarz napisał(a): > No popatrz, londynczyk a taki sam duren jak oszolom z polski. Papiez mu pomaga przed lustrem na jego kompleksy czy co... > > Zadnej pomocy nie potrzebuje,ponadto Papiez nie jest mi w > stanie > > w niczym > > pomoc bo on nie jest w stanie nikomu pomoc. > > On nie umie nic konkretnego poza mowieniem a od tego niczego > > nie przybedzie. > > > > Miliony zakompleksionych Polaczkow poprawia sobie przy jego > > pomocy swoje samopoczucie ale faktycznie jest to ucieczka w > > kraine iluzji. > > Tym wieksze bedzie rozczarowanie pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent! IP: *.dmz.infor.pl / 192.168.35.* 23.07.03, 14:10 Zanim zaczniesz obrazac miliony "zakompleksionych Polaczkow" przejrzyj wnikliwie zyciorys swojej matki, moze zrozumiesz wtedy czemu tak niepodbny jestes do ojca-syfilityka, a w pewnym okresie zycia do wielu mezczyzn musiales sie zwracac "wujku". A tatus nie dla Ciebie kupil synku suczke tylko do wlasnych rozrywek - w przeciwienstwie do twojej matki nie wykrecala sie tekstem, ze po calym dniu roboty boli ja d..a. Wk...les sie? I dobrze. Jaka nauka z tej lekcji plynie? Nie obraza sie tego, co dla innych jest swiete. PS. W Kosciele bywam raz do roku, na pielgrzymki nie chadzam, slubu koscielnego nie mam, reasumujac zaden ze mnie katolik. Ale ch... mnie strzela, jak debile podobne do Lekarza wykorzystuja internet (zapewne w zyciu codziennym jest mniej gadatliwy) do obrazania ludzi za ktorymi najpradopodobniej walizke nosic, czy tez generuja w swoich chorych umyslach naiwne pseudopsychologiczne teorie o zrodlach kompleksow i sposobach radzenia sobie z nimi. Prosze o wybaczenie jesli kogos procz Lekarza (i z nim identyfikujacych) obrazilem. Odpowiedz Link Zgłoś
pk74 Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent 23.07.03, 14:57 Gość portalu: Marol napisał(a): > Zanim zaczniesz obrazac miliony "zakompleksionych Polaczkow" przejrzyj wnikliw > ie zyciorys swojej matki, moze zrozumiesz wtedy > czemu tak niepodbny jestes do ojca-syfilityka, a w pewnym okresie zycia do wiel > u mezczyzn musiales sie zwracac "wujku". A tatus > nie dla Ciebie kupil synku suczke tylko do wlasnych rozrywek - w przeciwienstwi > e do twojej matki nie wykrecala sie tekstem, ze po > calym dniu roboty boli ja d..a. Wk...les sie? I dobrze. Jaka nauka z tej lekc > ji plynie? Nie obraza sie tego, co dla innych jest swiete. PS. > W Kosciele bywam raz do roku, na pielgrzymki nie chadzam, slubu koscielnego nie > mam, reasumujac zaden ze mnie katolik. Ale ch... > mnie strzela, jak debile podobne do Lekarza wykorzystuja internet (zapewne w zy > ciu codziennym jest mniej gadatliwy) do obrazania > ludzi za ktorymi najpradopodobniej walizke nosic, czy tez generuja w swoich cho > rych umyslach naiwne pseudopsychologiczne teorie > o zrodlach kompleksow i sposobach radzenia sobie z nimi. Prosze o wybaczenie je > sli kogos procz Lekarza (i z nim identyfikujacych) > obrazilem. Do kK nie chodzisz ale zapewne nalezysz do klubu inteligencji katolickiej. Widac to po poscie. Rozumiem, ze jak siebie czytasz to tez cie ch... strzela, bo czym innym jak nie obrazaniem innych jest twoj post? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent IP: *.sympatico.ca 23.07.03, 16:42 Chyba nie zrozumiales jego postu.Piszac to chcial pokazac ze nie tedy droga - obrazajac drugiego czlowieka tylko dlatego ze ma odmienne zdanie niz Ty.NIe wiem czy zauwazyles ale to wlasnie bardzo czesto kroluje na forum.Masz odmienne zdanie to nalezy zwyzywac naublizac i nie wiem co jeszcze.CZasami wlasnie kubelek zimnej wody dobrze zrobi. Ktos sie moze nie zgadzac z tym co Papiez glosi ale to nie powod zeby zmieszac z blotem glowe KK.Nawet dla niewierzacych Papiez jest autorytetem.A Lekarz to musial niezle bluzgac ze usuneli jego post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent IP: *.speed.planet.nl 23.07.03, 18:04 Te "bluzgi" to "chory umyslowo pastuch!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 19:25 "Nawet dla niewierzacych Papiez jest autorytetem." Czyzby? A skad Ty masz te wiedze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent IP: *.sympatico.ca 23.07.03, 23:33 Gość portalu: Zenon napisał(a): > "Nawet dla niewierzacych Papiez jest autorytetem." Czyzby? A skad Ty masz te > wiedze? Znam ateistow ktorzy mowia ze Papiez jest wielkim czlowiekiem i wiele dobrego zrobil.I jest dla nich autorytetem nie jako glowa KK ale jako czlowiek.Nie twierdze ze wszyscy niewierzacy uwazaja Papieza za autorytet.Dla wieku katolikow Papiez nie jest autorytetem.To ich sprawa.I wydaje mi sie nie na miejscu wyzywanie kogokolwiek tylko dlatego ze ma odmienne zdanie.Kazdy z nas ma swoje wartoisci - dla jednych Papiez jest autorytetem dla innych autorytetem bedzie Stalin .Pojawil sie tu taki co stawia Stalina i Papieza prawie na jednym podium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelo Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 22:38 Papież jest autorytetem tylko dla takich ciemnych Polaczków jak własnie ty i może dla garstki twoich znajomych w Afryce Równikowej i na Filipinach. Nawet dla naszych polityków ( i z lewa i z prawa) jest de facto jednym z wielu proboszczów o równie przeciętnej inteligencji i mentalności. To,że podpierają się nim przy każdej okazji wynika z tego, iż mówia do takich przygłupów jak ty... Cywilizowany świat mysli o papiezu inaczej. Poczytaj sobie zachodnie gazety i pooglądaj tamtejszą telewizję - zresztą co ja mówię dla ciebie kmiocie wyrocznią jest proboszcz w twojwj parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
jeannie3 Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent 24.07.03, 20:30 mnie ten post bynajmniej nie obrazil - pk coś tam...a jestem katoliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent IP: *.sympatico.ca 23.07.03, 16:29 Gość portalu: Marol napisał(a): > Zanim zaczniesz obrazac miliony "zakompleksionych Polaczkow" przejrzyj wnikliw > ie zyciorys swojej matki, moze zrozumiesz wtedy > czemu tak niepodbny jestes do ojca-syfilityka, a w pewnym okresie zycia do wiel > u mezczyzn musiales sie zwracac "wujku". A tatus > nie dla Ciebie kupil synku suczke tylko do wlasnych rozrywek - w przeciwienstwi > e do twojej matki nie wykrecala sie tekstem, ze po > calym dniu roboty boli ja d..a. Wk...les sie? I dobrze. Jaka nauka z tej lekc > ji plynie? Nie obraza sie tego, co dla innych jest swiete. PS. > W Kosciele bywam raz do roku, na pielgrzymki nie chadzam, slubu koscielnego nie > mam, reasumujac zaden ze mnie katolik. Ale ch... > mnie strzela, jak debile podobne do Lekarza wykorzystuja internet (zapewne w zy > ciu codziennym jest mniej gadatliwy) do obrazania > ludzi za ktorymi najpradopodobniej walizke nosic, czy tez generuja w swoich cho > rych umyslach naiwne pseudopsychologiczne teorie > o zrodlach kompleksow i sposobach radzenia sobie z nimi. Prosze o wybaczenie je > sli kogos procz Lekarza (i z nim identyfikujacych) > obrazilem. Alez nikogo nie mogles obrazic bo te slowa byly skierowane do Lekarza i im podobnych a tych to sie nie da obrazic.Dobrze napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent IP: 195.18.90.* 23.07.03, 16:34 Mnie mozna obrazic, ale tutaj niedorzecznosc tego majaczenia jest tego typu ze nie mozna wziac tego powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Lekarz? Raczej zbiegly z psychiatryka pacjent IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 22:27 Ty ćwoku, chamem sie urodziłeś i chamem zdechniesz. Tacy pojebani katolicy jak ty palancie potrafią tylko dawać w ryj. Ciemniaku zafajdany jesteś zakałą tego kraju podobnie jaki inni podobnie jak ty - chamie - rzymscy katolicy niesłusznie zresztą uważający się za chrześcijan. Bo zaprawdę powiadam wam, iż bliżej kościoła (rzymskokatolickiego i takich chamów jak ty) tym dalej od Boga...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: tym stwierdzeniem sam przyznajesz sie do powa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:30 ty już nie potrzebujesz pomocy, bo nie ma takiej możliwości, bo głupoty nie da się leczyć, ją trzeba tępić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyk Niestety, to prawda!!!!! IP: *.insad.pl 23.07.03, 14:56 Gość portalu: lekarz napisał(a): > Miliony zakompleksionych Polaczkow poprawia sobie przy jego > pomocy swoje samopoczucie ale faktycznie jest to ucieczka w > kraine iluzji. > Tym wieksze bedzie rozczarowanie pozniej. Niestety, jest to prawda. Zwlaszcza biedni ludzie, z Polski, wydaja ciezko zarobione pieniadze na pielgrzymki do Rzymu(lub o zgrozo finansuja je z pozyczek lub oszczednosci). Wyjazdy te w zasadzie jedynie nabijaja kabzy Wlochow i Austriakow, nam przynoszac coraz wiekszy deficyt i zubozenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Niestety, to prawda!!!!! IP: 62.41.64.* 23.07.03, 15:49 Gość portalu: Cyk napisał(a): > Gość portalu: lekarz napisał(a): > > > Miliony zakompleksionych Polaczkow poprawia sobie przy jego > > pomocy swoje samopoczucie ale faktycznie jest to ucieczka w > > kraine iluzji. > > Tym wieksze bedzie rozczarowanie pozniej. > > Niestety, jest to prawda. Zwlaszcza biedni ludzie, z Polski, > wydaja ciezko zarobione pieniadze na pielgrzymki do Rzymu(lub o > zgrozo finansuja je z pozyczek lub oszczednosci). Wyjazdy te w > zasadzie jedynie nabijaja kabzy Wlochow i Austriakow, nam > przynoszac coraz wiekszy deficyt i zubozenie. Aby więc nie powiększać deficytu i ubóstwa, proponuję Nie Polaczkom a Polakom pielgrzymki do stolycy, do takich realistów jak Miller czy Kwaśniewski. Nabijmy kabzy warszawiakom. Nie uciekajmy w krainę iluzji, jaką daje religia i papież, bądźmy wszyscy tak pragmatyczni jak SLD-owska brać... To jedyna przyszłość tego narodu. Gorące brawa za te prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A KTO tych ludzi do tego zmusza? Moze to wola niz 23.07.03, 16:12 samochod? Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: A KTO tych ludzi do tego zmusza? Moze to wola 23.07.03, 17:49 gabrielacasey napisała: > samochod? dzien dobry moja droga! Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: Niestety, to prawda!!!!! 23.07.03, 17:48 Gość portalu: Cyk napisał(a): > Gość portalu: lekarz napisał(a): > > > Miliony zakompleksionych Polaczkow poprawia sobie przy jego > > pomocy swoje samopoczucie ale faktycznie jest to ucieczka w > > kraine iluzji. > > Tym wieksze bedzie rozczarowanie pozniej. > > Niestety, jest to prawda. Zwlaszcza biedni ludzie, z Polski, > wydaja ciezko zarobione pieniadze na pielgrzymki do Rzymu(lub o > zgrozo finansuja je z pozyczek lub oszczednosci). Wyjazdy te w > zasadzie jedynie nabijaja kabzy Wlochow i Austriakow, nam > przynoszac coraz wiekszy deficyt i zubozenie. zaloz firme przewozowa i rob na tych milionach pielgrzymow miliony zlotych. zobaczymy czy wtedy tez tak bedzie cie to bolalo. co sie interesuje forsa innych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lekarzu jesteś biednym człowiekiem . IP: *.wegorzewo.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 15:13 Gdybyś choć trochę doświadczył tego co daje wiara w Boga byłbyś szczęśliwszym człowiekiem.Twoja pustka duchowa napawa smutiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor: Gość portal Re: Lekarzu jesteś biednym człowiekiem . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 15:20 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Gdybyś choć trochę doświadczył tego co daje wiara w Boga byłbyś szczęśliwszym > człowiekiem.Twoja pustka duchowa napawa smutiem. jacy wy jestescie wszyscy smieszni! nie jestem chrzescijaninem ale mialem zajecia z teologii na studiach i z tego co tam pewien madry ksiadz mowil to wiara nie jest po to zeby takie panienki z oazy mialy dobre samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarzu jesteś biednym człowiekiem . IP: 195.18.90.* 23.07.03, 15:53 Podobno 95 % Polakow wierzy w Boga a nedza i nieszczescie wyzierajace z kazdego kata na polskiej ziemi swiadczy o tym ze ta wiara w niczym nie pomaga. Faktycznie kraj ten w porownaniu z innymi krajami Europy wyglada na "opuszczony przez Boga". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Lekarzu jesteś biednym człowiekiem . IP: *.lurgi-psi.com 23.07.03, 17:02 Gość portalu: lekarz napisał(a): > Podobno 95 % Polakow wierzy w Boga a nedza i nieszczescie wyzierajace z kazdego > kata na polskiej ziemi swiadczy o tym ze ta wiara w niczym nie pomaga. > Faktycznie kraj ten w porownaniu z innymi krajami Europy wyglada na > "opuszczony przez Boga". Panie "lekarzu" Pewien chlop z rodzina cierpial niesamowita biede. Nic nie chcialo sie rodzic na jego polu. Wreszcie zaczal blagac Boga o zmilowanie, o jakie takie plony. Na jego blagania odzywa sie glos z nieba: " Bardzo mi cie zal, ale daj mi szansze pomocy, zasiej" Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie sprowadzaj Boga do...psychoterapii, Gosiu. To 23.07.03, 16:09 naprawde o wiele wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia 2 Re: Lekarzu jesteś biednym człowiekiem . IP: *.ipt.aol.com 23.07.03, 17:01 Jestem ateistka i nie doswiadczam zadnej postki duchowej. Wiara z religia nie ma nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Lekarzu jesteś biednym człowiekiem . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 19:32 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Gdybyś choć trochę doświadczył tego co daje wiara w Boga byłbyś szczęśliwszym > człowiekiem.Twoja pustka duchowa napawa smutiem. ---- Nie wierze w Boga i jestem czlowiekiem szczesliwym. Nie wierze w Boga i moje zycie duchowe jest przebogate. Nie do wyobrazenia, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fere Re: Lekarzu jesteś biednym człowiekiem . IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 22:43 Papież jest autorytetem tylko dla takich ciemnych Polaczków jak własnie ty i może dla garstki twoich znajomych w Afryce Równikowej i na Filipinach. Nawet dla naszych polityków ( i z lewa i z prawa) jest de facto jednym z wielu proboszczów o równie przeciętnej inteligencji i mentalności. To,że podpierają się nim przy każdej okazji wynika z tego, iż mówia do takich przygłupów jak ty... Cywilizowany świat mysli o papiezu inaczej. Poczytaj sobie zachodnie gazety i pooglądaj tamtejszą telewizję - zresztą co ja mówię dla ciebie kmiocie wyrocznią jest proboszcz w twojwj parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate rozdwojenie jazni?. IP: *.sympatico.ca 24.07.03, 05:41 A ty sie zdecyduj - fere czy gelo.NIe potrafisz nic innego napisac tylko opluc kazdego dla kogo slowa Papieza moga wiele znaczyc, dla kogo Papiez moze byc autorytetem? Jestes malenki z wielkimi kompleksami.Szkoda mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom dla lekarza IP: *.ikp.kfa-juelich.de 23.07.03, 15:16 co to oznacza "pozniej"? Skoro wierzysz w jakies "pozniej", to znaczy, ze Papiez ma racje. Skoro nie wierzysz, to skad wiesz czy masz racje? Skoro Tobie slowa Papieza nie pomagaja, nie znaczy, ze tak jest ze wszystkimi. zastanow sie nad tym. A jezeli chodzi o kompleksy, to chyba sam je masz. Ja nie mam kompleksow, a juz szczegolnie jezeli chodzi o osobe Papieza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f załosny smieciu IP: *.acn.waw.pl 23.07.03, 18:08 jesli On nie ma racji to nie ma zadnego pozniej matole! a to znaczy ze kto jak kto ale ty na swojej postawie tylko stracisz...naprwde mysli ze jestes tylko miechem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: załosny smieciu IP: *.speed.planet.nl 23.07.03, 19:43 Dziekuje za katolicki szacunek dla blizniego. Pozniej znaczy: po smierci Papieza Polaczki obudza sie z kacem bo nikt juz nie bedzie im kadzil jacy to sa wartosciowo-religijni a ten sam brod smrod i obostwo bedzie tym bardziej widoczny bo od papieskich bajan nie ubylo go w miedzyczasie ani ziarnko. I szanuj blizniego katolu bo do piekla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: tym stwierdzeniem sam przyznajesz sie do powa IP: 62.111.252.* 23.07.03, 19:24 Gość portalu: lekarz napisał(a): > Zadnej pomocy nie potrzebuje,ponadto Papiez nie jest mi w stanie > w niczym > pomoc bo on nie jest w stanie nikomu pomoc. > On nie umie nic konkretnego poza mowieniem a od tego niczego > nie przybedzie. > > Miliony zakompleksionych Polaczkow poprawia sobie przy jego > pomocy swoje samopoczucie ale faktycznie jest to ucieczka w > kraine iluzji. > Tym wieksze bedzie rozczarowanie pozniej. Skończony głupcze, gdybyś orientował się cokolwiek w najnowszej historii Polski, gdybyś choć trochę zrozumiał przesłanki przełomu lat 80/90, który spowodował rozpad doktryny komunistycznej i stworzył naszemu krajowi możliwości rozwoju technologiczno - cywilizacyjnego (a właściwie możliwość pogoni za cywilizacją)doceniałbyś rolę, jaką w tej materii odegrał Nasz Papierz. Zresztą, jego wybór podyktowany był potrzebą podtrzymania ducha wolności w narodzie, po to by realizowac okreslone cele polityczne. Czy pamiętasz głupcze jaka inspiracja dla Polaków i późniejszych wydarzeń byly homilie Papierza głoszone podczas I-szej pielgrzymki. Zrozum glupcze, ze gdyby nie Papierz mielibysmy dzisiaj taki sam skansen, jak w Korei Polnocnej. Mozna nie kochac Papierza (w wolnym kraju nie ma takiego obowiazku), ale nie mozna niewidziec jego roli - chyba ze jest sie obywatelem Korei Polnocnej. A skoro tak to ... wynocha do swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: tym stwierdzeniem sam przyznajesz sie do powa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 19:41 Papiez glownym ( w domysle: niemal wylacznym) destruktorem sowieckiego systemu komunistycznego! Ciekawe kto ten mit zaczal uprawiac w krainie zwana Polska? Sam Papiez, jego hagiografowie, inni urzednicy Pana Boga, czlonkowie KIK-ow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korea Re: tym stwierdzeniem sam przyznajesz sie do powa IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 22:46 Papież jest autorytetem tylko dla takich ciemnych Polaczków jak własnie ty i może dla garstki twoich znajomych w Afryce Równikowej i na Filipinach. Nawet dla naszych polityków ( i z lewa i z prawa) jest de facto jednym z wielu proboszczów o równie przeciętnej inteligencji i mentalności. To,że podpierają się nim przy każdej okazji wynika z tego, iż mówia do takich przygłupów jak ty... Cywilizowany świat mysli o papiezu inaczej. Poczytaj sobie zachodnie gazety i pooglądaj tamtejszą telewizję - zresztą co ja mówię dla ciebie kmiocie wyrocznią jest proboszcz w twojwj parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieznalska Re: tym stwierdzeniem sam przyznajesz sie do powa IP: *.crowley.pl 24.07.03, 09:41 Przyślij mi swoje zdjęcie, zrobię instalację artystyczną, na Twojej głowie genitalia, oraz zdjęcie Twojej matki, tez coś ciekawego zrobię na miarę Jej sukcesów wychowawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: tym stwierdzeniem sam przyznajesz sie do powa IP: *.parkowe.pol 23.07.03, 13:52 W koncu każdy umrzeć musi! Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: tym stwierdzeniem sam przyznajesz sie do powa 23.07.03, 17:52 Gość portalu: robol napisał(a): > W koncu każdy umrzeć musi! howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak medice cura te ipsum IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 12:51 człowieku zastanów się co piszesz. skąd w tobie tyle pogardy i nienawiści do starego człowieka który nie ma sił już czytać z kartki a mimo to siedzi na dusznym dziedzińcu otoczony tłumem i służy tym ludziom. kim jesteś że pozwalasz sobie na takie słowa? co sam zrobiłes dla polaków w których imieniu chciałbys się wypowiadać? jesteś lekarzem? medice cura te ipsum Odpowiedz Link Zgłoś
laik Gorzkie żale 23.07.03, 13:03 No tak. Idol Katolandu (a także admina Forum) ma się nieciekawie. No i co będzie jak przeniesie się do Krainy Wiecznych Łowów? W kogo będą wierzyć zagubione ludziki? Bóg jest zbyt astralny i enigmatyczny; nie to co papcio - postać z krwi i kości. No i z kogo będzie się śmiać Europa jak nie stanie Polaczków bijących czółkiem w posadzkę przed starym, schorowanym człowiekiem? A sukienkowi - cóż poczną bez namacalnej siły przewodniej? Pod czyim płaszczykiem będą paść brzuszyska? Nic tylko płakać:(((( Śmiać się będą inni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx laik we wszyskim-inaczej głupek IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 13:10 Odpowiedz Link Zgłoś
laik Do Głupka 23.07.03, 13:20 Ostatni wyraz tytułu to Twoje imię? Dość oryginalne, ale przynajmniej szczerze... No i tekstowo też się nie wysiliłeś. Twoje imię sugeruje, że możesz mieć problemy z wysławianiem się, chociaż nie przypuszczałem, że aż takie... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Do Głupka IP: *.cartall.com.pl 23.07.03, 13:32 wiesz, pogarda wobec innych ludzi i wartości przez nich wyznawanych wcale nie świadczy o inteligencji choćby była ubrana w najbardziej wykwintne słownictwo. Taka postawa to po prostu brak wychowania... Odpowiedz Link Zgłoś
laik Re: Do Głupka 23.07.03, 13:52 Gość portalu: mars napisał(a): > wiesz, pogarda wobec innych ludzi i wartości przez nich wyznawanych wcale nie > świadczy o inteligencji choćby była ubrana w najbardziej wykwintne słownictwo. > Taka postawa to po prostu brak wychowania... No popatrz, popatrz! W czasach gomółkowskich i wcześniejszych tylu młodych, wartościowych ludzi dało by się zarąbać za szczytne ideały socjalizmu. Wierzyli w to. Ale duża grupa ich adwersarzy wyrażała się z pogardą o socjaliźmie. Co więcej, dążyła do obalenia lub co najmniej zaszkodzenia temu światłemu ustrojowi! Zwykłe bydło z tych wichrzycieli - no nie? Historia pokazała, że w ogóle nie mieli racji... A już poza wszystkim - jak można krytykować czyjeś głębokie przekonania? Trzeba dać się ponieść prądowi i nie stawać okoniem. Choćby prąd miał cię unieść w ślepą uliczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Do Głupka IP: *.cartall.com.pl 23.07.03, 14:09 to naprawdę nie chodzi o akceptację bądź nie czyichś wartości, z wszystkim można się nie zgadzać, chodzi po prostu o kulturę osobistą; co do opozycji demokratycznej - pewnie że przeciwstawiali się socrealnej rzeczywistości i chwała im za to, ale nie ma to nic wspólnego okazywaniem pogardy innym ludziom, czy A.Michnik gardzi W.Jaruzelskim, choć starał się obalić system który W.J. reprezentował? Ludzie gardzili socjalizmem, to prawda. Ale chyba dostrzegasz różnicę między religią, a systemem społeczno-politycznym. Religijność ma naprawdę głębsze, duchowe podstawy, a wyrażanie się z pogardą o czyjejkolwiek religijności to chamstwo i prostactwo i daleko bardziej rani ludzkie uczucia niż pogardzanie systemem. Poza tym, chyba, mam nadzieję, dostrzegasz różnicę między Papieżem, a Gomułką, wierz mi, że Ci, na których się powołujesz (czyli walczący z socjalizmem) tą różnicę dostrzegają. Masz sprytny sposób dyskusji, fajnie manipulujesz czyjeś wypowiedzi. Startuj w wyborach - sukces gwarantowany :) (no hard feelings...) Odpowiedz Link Zgłoś
laik Do Marsa 23.07.03, 14:45 Gość portalu: mars napisał(a): ...Ale chyba dostrzegasz różnicę między > religią, a systemem społeczno-politycznym. Religijność ma naprawdę głębsze, > duchowe podstawy, a wyrażanie się z pogardą o czyjejkolwiek religijności to > chamstwo i prostactwo i daleko bardziej rani ludzkie uczucia niż pogardzanie > systemem. No nie, koleś, nie osłabiaj mnie! To co jest w Polsce nazywasz religią? Te monumentalne budynki na każdej ulicy zwane świątyniami, wszechobecne wpływy "kapłanów", modły do krzyży i "chodzących" po domach figurek i obrazków, machanie za szmal kropidłem na każdą rzecz i budynek, nauka religii w szkołach państwowych, kupowanie przez kurię atrakcyjnych działek w centrach miast za 5% wartości, tłumy oddające bez mała boską cześć facetowi ubranemu na biało? To niby to ma głębsze i duchowe podstawy?! Nie, facet, takie coś nie nazywa się religią, takie coś nazywa się religianctwem. Religia to po prostu Ty i Bóg. I nic więcej. Zastanów się nad tym... . > > Masz sprytny sposób dyskusji, fajnie manipulujesz czyjeś wypowiedzi. Startuj w > wyborach - sukces gwarantowany :) (no hard feelings...) Za komplementy dzięki. Za przemyślenia też... Pozdr. Laik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do laika Re: Do Marsa IP: *.cartall.com.pl 23.07.03, 15:03 bardzo się cieszę, że masz jedynie słuszny pogląd na temat religii i tego czym jest, tylko, że nie rozumiesz "o co mnie się rozchodzi":) lub może nie dostrzegasz w przypływie antykatolickiej złości. A chodzi mi jedynie o wrażliwość i uczucia innych ludzi. Poza tym, każdy rozumie wiarę, Boga, religię na swój sposób, a to, że są ludzie okazujący swą wiarę w prosty sposób, wcale nie oznacza, że ich religijność jest gorsza. Prości ludzie wierzą w prosty sposób, ale wydaje mi się, że nie jest to sposób gorszy, zresztą Jezus o tym mówił, odsyłam do Nowego Testamentu. A kwestia polo-katolicyzmu i jego różnych objawów chorobowych to zupełnie inna rzecz, też mnie to wnerwia. Inną rzeczą jest też szanowanie Papieża nawet tak egzaltowane jak w Polsce, nie ma w tym nic gorszącego, dla sporej ilości ludzi Papież jest po prostu ostatnim mochikaninem... Czy też się tak wnerwiasz jak widzisz nastolatki histerią reagujące na boysbandy? Pozdrawiam mars Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mars do laika IP: *.cartall.com.pl 23.07.03, 15:06 sory za galimatias, ta poprzednia wiadomość jest od marsa a nie od "do laika" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Do Marsa IP: 199.21.28.* 23.07.03, 15:30 Gość portalu: Do laika napisał(a): > bardzo się cieszę, że masz jedynie słuszny pogląd na temat religii i tego czym > jest, tylko, że nie rozumiesz "o co mnie się rozchodzi":) lub może nie > dostrzegasz w przypływie antykatolickiej złości. A chodzi mi jedynie o > wrażliwość i uczucia innych ludzi. Ciekawe ze zawsze chodzi o wrazliwosc i uczucia dewotow katolickich. A jesli to wszystko obraza moja wrazliwosc estetyczna to dlaczego nie powiesz tego tez: przestancie obrazac jego uczucia. Dlaczego nie upomnisz sie o Zydow i ich uczucia religijne w momencie kiedy n.p. ksiadz Jankowski je obraza. I nie probuj mowic mi ze Jankowski jest jeden - jesli papiesz jest wrazliwy to Jankowski juz nie powinien byc ksiedzem. > > Poza tym, każdy rozumie wiarę, Boga, religię na swój sposób, a to, że są ludzie > > okazujący swą wiarę w prosty sposób, wcale nie oznacza, że ich religijność jest > > gorsza. Prości ludzie wierzą w prosty sposób, ale wydaje mi się, że nie jest to > > sposób gorszy, zresztą Jezus o tym mówił, odsyłam do Nowego Testamentu. > Ciebie tez odsylam i wytlumacz mi jakie to uczucia religijne obraza sie piszac cokolwiek o papiezu, nawet ze cierpi na demencje starcza, albo ze jest ch.. zlamany? > A kwestia polo-katolicyzmu i jego różnych objawów chorobowych to zupełnie inna > rzecz, też mnie to wnerwia. > > Inną rzeczą jest też szanowanie Papieża nawet tak egzaltowane jak w Polsce, nie > > ma w tym nic gorszącego, dla sporej ilości ludzi Papież jest po prostu ostatnim > > mochikaninem... > Czy też się tak wnerwiasz jak widzisz nastolatki histerią reagujące na > boysbandy? > > Pozdrawiam > mars Ostatnim Mohikaninem czego? Tego kompletnie nie rozumiem. A tak na marginesie - jak widze zaklamanie i debilizm to chyba mam prawo to nazwac po imieniu? Pozdrawiam Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARS DO Miśka IP: *.cartall.com.pl 23.07.03, 15:47 Gość portalu: Misiek napisał(a): >> Ciekawe ze zawsze chodzi o wrazliwosc i uczucia dewotow > katolickich. A jesli to wszystko obraza moja wrazliwosc > estetyczna to dlaczego nie powiesz tego tez: przestancie obrazac > jego uczucia. Dlaczego nie upomnisz sie o Zydow i ich uczucia > religijne w momencie kiedy n.p. ksiadz Jankowski je obraza. I > nie probuj mowic mi ze Jankowski jest jeden - jesli papiesz jest > wrazliwy to Jankowski juz nie powinien byc ksiedzem. Misiek!!! odsyłam Cię do mojej poprzedniej wypowiedzi, cytat: "a wyrażanie się z pogardą o czyjejkolwiek religijności to chamstwo i prostactwo" - rozumiesz znaczenie słowa "czyjejkolwiek" Poza tym, jeżeli możesz nie pisz o mnie, że się nie upominam o Żydów, Buddystów, etc. BO NIE MASZ O TYM ZIELONEGO POJĘCIA. NIE MASZ TEŻ POJĘCIA O TYM, JAKIE JEST MOJE ZDANIE O KSIĘDZU JANKOWSKIM. Masz styl dyskusji polegający na wmawianiu mi niemoich poglądów i później z tym polemizujesz! Proszę, nie obniżaj poziomu!! Odnoś się do tego co jest napisane, nie zachowuj się jak Lepper. A o ks. Jankowskim pewnie mamy podobne zdanie, z tym, że nie wymagaj od papieża żeby kontrolował wszystkich księży na świecie, akurat w tym wypadku jeżeli chcesz się na kimś wyżyć to na ks. Gocłowskim raczej. > > > > > > Ciebie tez odsylam i wytlumacz mi jakie to uczucia religijne > obraza sie piszac cokolwiek o papiezu, nawet ze cierpi na > demencje starcza, albo ze jest ch.. zlamany? Jeżeli jakaś osoba jest komuś bardzo droga a Ty ją obrażasz to krzywdzisz tego kogoś również. Czy to aż tak skomplikowane??? > Ostatnim Mohikaninem czego? a ostatnim prawdizwym autorytetem może być? > Tego kompletnie nie rozumiem. A tak na marginesie - jak widze > zaklamanie i debilizm to chyba mam prawo to nazwac po imieniu? > Pewnie że masz prawo, tylko po co momentami mówisz jak Lepper (początek Twojej wypowiedzi odnośnie poglądów, których nie wyznaję... :) ) Pozdrawiam mars Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: DO Miśka IP: 199.21.28.* 23.07.03, 16:03 Gość portalu: MARS napisał(a): > > Misiek!!! > odsyłam Cię do mojej poprzedniej wypowiedzi, cytat: "a wyrażanie się z pogardą > o czyjejkolwiek religijności to chamstwo i prostactwo" - rozumiesz znaczenie > słowa "czyjejkolwiek" > > Poza tym, jeżeli możesz nie pisz o mnie, że się nie upominam o Żydów, > Buddystów, etc. BO NIE MASZ O TYM ZIELONEGO POJĘCIA. NIE MASZ TEŻ POJĘCIA O > TYM, JAKIE JEST MOJE ZDANIE O KSIĘDZU JANKOWSKIM. Masz styl dyskusji polegający > > na wmawianiu mi niemoich poglądów i później z tym polemizujesz! Proszę, nie > obniżaj poziomu!! Odnoś się do tego co jest napisane, nie zachowuj się jak > Lepper. > A o ks. Jankowskim pewnie mamy podobne zdanie, z tym, że nie wymagaj od papieża > > żeby kontrolował wszystkich księży na świecie, akurat w tym wypadku jeżeli > chcesz się na kimś wyżyć to na ks. Gocłowskim raczej. Przepraszam jesli nie zrozumielismy sie do konca - nie twierdzilem ze sa to twoje poglady. Zrobilem uogolnienie, zeby pokazac ze tak dokladne uwazanie na czyjes uczucia religijne (zwlaszcza ze nikt mi nigdy nie wytlumaczyl co to dokladnie jest) prowadzi do absurdu. A nazwanie kretynstwa kretynstwem - sam przyznales mi to prawo na koncu wypowiedzi. Co do ksiedza Jankowskiego - podobno papiez jest zwierzchnikiem i jego i bp Goclowskiego, a z prasy (wloskiej) wiem ze sprawa do papieza dotarla. Szef odpowiada za swoich podwladnych. > > Jeżeli jakaś osoba jest komuś bardzo droga a Ty ją obrażasz to krzywdzisz tego > kogoś również. Czy to aż tak skomplikowane??? Proste i jasne, ale gdzie tu sa uczucia religijne??? > a ostatnim prawdizwym autorytetem może być? Moze, ale nie jest. Bo ostatnich skandalach ze zjawiskiem pedofilii w kosciele i stanowisku papieza w sprawie winnych ksiezy troszke ryzykowne jest nazywanie paieza prawdziwym autorytetem. > > > Pewnie że masz prawo, tylko po co momentami mówisz jak Lepper (początek Twojej > wypowiedzi odnośnie poglądów, których nie wyznaję... :) ) > Z tego mysle ze sie wytlumaczylem na poczatku. Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars DO Miśka IP: *.cartall.com.pl 23.07.03, 16:49 > Proste i jasne, ale gdzie tu sa uczucia religijne??? są ponieważ Papież, wg Biblii jest bezpośrednim przedstawicielem Chrystusa na ziemi. > > Moze, ale nie jest. Bo ostatnich skandalach ze zjawiskiem > pedofilii w kosciele i stanowisku papieza w sprawie winnych > ksiezy troszke ryzykowne jest nazywanie paieza prawdziwym > autorytetem. Akurat autorytet jest odczuciem czysto subiektywnym, dla jednych autorytetem może być pan X dla drugich pani Y. Dla części z nich jest to po prostu papież. > Z tego mysle ze sie wytlumaczylem na poczatku. powiedzmy, choć jak spojrzysz na swoją poprzednią wypowiedź, to wyraźnie spostrzeżesz że pisałeś bezpośrednio do mnie i o mnie, ale ok, zostawmy to > mars Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: DO Miśka IP: 199.21.28.* 23.07.03, 17:09 Gość portalu: mars napisał(a): > są ponieważ Papież, wg Biblii jest bezpośrednim przedstawicielem > Chrystusa na ziemi. A moglbys mnie oswiecic i powiedziec gdzie w Biblii to widziales? A oprocz tego nadal nie widze zwiazku - gdzie tu obraza uczuc religijnych? > > Akurat autorytet jest odczuciem czysto subiektywnym, dla jednych > autorytetem może być pan X dla drugich pani Y. Dla części z nich > jest to po prostu papież. > Jesli tak to nie piszmy o nim jako o uniwersalnym autorytecie dla calego swiata, nie mozna miec i jednego i drugiego. Subiektywnie patrzac napewno sa tacy dla ktorych bin Laden jest autorytetem. To znaczy ze dla nas tez? A jezeli o kims trabimy wszem i wobec ze jest autorytetem moralnym, stawiamy go za wzor to moja wczesniejsza wypowiedz jest jak najbardziej na rzeczy. > > powiedzmy, choć jak spojrzysz na swoją poprzednią wypowiedź, to > wyraźnie spostrzeżesz że pisałeś bezpośrednio do mnie i o mnie, > ale ok, zostawmy to > > Zawsze jest latwiej zwracac sie do konkretnej osoby, choc prowadzi to czasami do nieporozumien i zbytnich uogolnien. Misiek > mars Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: DO Miśka IP: *.cartall.com.pl 24.07.03, 10:07 > A moglbys mnie oswiecic i powiedziec gdzie w Biblii to widziales? mógłbym ale Biblii nie noszę przy sobie niestety > A oprocz tego nadal nie widze zwiazku - gdzie tu obraza uczuc > religijnych? no to w tej materii chyba Cię niczym nie przekonam, ale może jeszcze spróbuję: papież (św Piotr czy Jan Paweł II) jest po prostu wpisany w tą religię, więc obrażając go, dotykamy uczuć religijnych. zresztą Twój wywód odpowiada logice bijącego, który uważa że bity nie powinien odczuwać bólu, albo powinien odczuwać ból innego typu :) > Jesli tak to nie piszmy o nim jako o uniwersalnym autorytecie > dla calego swiata, nie mozna miec i jednego i drugiego. > Subiektywnie patrzac napewno sa tacy dla ktorych bin Laden jest > autorytetem. To znaczy ze dla nas tez? A jezeli o kims trabimy > wszem i wobec ze jest autorytetem moralnym, stawiamy go za wzor > to moja wczesniejsza wypowiedz jest jak najbardziej na rzeczy. wiesz, można stwierdzić że w ogóle nie ma uniwersalnych autorytetów, bo mamy różne poziomy wrażliwości, różne systemy religijne. z tym, że ja, NIEPRAKTYKUJĄCY AGNOSTYK, nie mogę pojąć, że można aż tak surowo oceniać papieża, ale cóż... mars Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: Do Głupka 23.07.03, 17:56 laik napisał: > Gość portalu: mars napisał(a): > > > wiesz, pogarda wobec innych ludzi i wartości przez nich wyznawanych wcale > nie > > świadczy o inteligencji choćby była ubrana w najbardziej wykwintne > słownictwo. > > Taka postawa to po prostu brak wychowania... > > No popatrz, popatrz! > W czasach gomółkowskich i wcześniejszych tylu młodych, wartościowych ludzi dało > > by się zarąbać za szczytne ideały socjalizmu. Wierzyli w to. > Ale duża grupa ich adwersarzy wyrażała się z pogardą o socjaliźmie. Co więcej, > dążyła do obalenia lub co najmniej zaszkodzenia temu światłemu ustrojowi! > Zwykłe bydło z tych wichrzycieli - no nie? Historia pokazała, że w ogóle nie > mieli racji... > > A już poza wszystkim - jak można krytykować czyjeś głębokie przekonania? Trzeba > > dać się ponieść prądowi i nie stawać okoniem. > Choćby prąd miał cię unieść w ślepą uliczkę... > > prozny czlowieku czym innym jest poddanie sie pradowi, a zupelnie czym innym jest wysmiewanie z czyjej wiary i przekonan. pojmujesz roznice gimnazjalisto, czy tez wakacje usprawiedliwiaja wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Do Głupka IP: armagedon:* 23.07.03, 13:53 laik napisał: > Ostatni wyraz tytułu to Twoje imię? Dość oryginalne, ale przynajmniej > szczerze... > No i tekstowo też się nie wysiliłeś. Twoje imię sugeruje, że możesz mieć > problemy z wysławianiem się, chociaż nie przypuszczałem, że aż takie... > > :)))) laik pirdol sie pacanie i nie obrażaj naszego Paieża pajacu jebany w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
laik Re: Do Głupka 23.07.03, 14:06 Gość portalu: m napisał(a): > laik napisał: > > > Ostatni wyraz tytułu to Twoje imię? Dość oryginalne, ale > przynajmniej > > szczerze... > > No i tekstowo też się nie wysiliłeś. Twoje imię sugeruje, że > możesz mieć > > problemy z wysławianiem się, chociaż nie przypuszczałem, że aż > takie... > > > > :)))) > laik pirdol sie pacanie i nie obrażaj naszego Paieża pajacu > jebany w dupe Sądząc po poziomie twojej wypowiedzi moja rada jest tylko jedna: zdejm, kolego, dresiki, zapuść włosy, zmień beemkę na coś innego oraz zapisz się do podstawówki. I pamiętaj o klasie: maksymalnie trzecia! Inaczej nie wydolisz! PS. Cholera, do głowy by mi nie przyszło, że dresiarze chodzą do kościoła!.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Re: Do Głupka IP: *.lubzel.com.pl 23.07.03, 14:18 On się tylko dostosował do twojego poziomu laiczku. Za to wypowiedział się celnie i zwięźle. Odpowiedz Link Zgłoś
laik Do Majchra 23.07.03, 14:57 Gość portalu: Majcher napisał(a): > On się tylko dostosował do twojego poziomu laiczku. Za to > wypowiedział się celnie i zwięźle. O, to miłe, że spodobał ci się poziom dresiarza, bardzo miłe. Będzie ci przynajmniej raźniej na Forum. Zawsze co dwóch - to nie jeden... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: Do Głupka 23.07.03, 17:58 laik napisał: > Gość portalu: m napisał(a): > > > laik napisał: > > > > > Ostatni wyraz tytułu to Twoje imię? Dość oryginalne, ale > > przynajmniej > > > szczerze... > > > No i tekstowo też się nie wysiliłeś. Twoje imię sugeruje, że > > możesz mieć > > > problemy z wysławianiem się, chociaż nie przypuszczałem, że aż > > takie... > > > > > > :)))) > > laik pirdol sie pacanie i nie obrażaj naszego Paieża pajacu > > jebany w dupe > > Sądząc po poziomie twojej wypowiedzi moja rada jest tylko jedna: zdejm, kolego, > > dresiki, zapuść włosy, zmień beemkę na coś innego oraz zapisz się do > podstawówki. I pamiętaj o klasie: maksymalnie trzecia! Inaczej nie wydolisz! > > PS. Cholera, do głowy by mi nie przyszło, że dresiarze chodzą do kościoła!.. patrzac od srodka w tramwajowe okno bardzo cie boli ta jego beemka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Re: Do Głupka IP: *.lubzel.com.pl 23.07.03, 14:11 Laik ty masz schizofrenię. Ale nie martw się, dadzą ci pigułki, przestaniesz czytać forum, uspokoisz się, wyciszysz to ci pomoże. A swoją drogą to już wiadomo skąd się wzięły takie poglądy. Radzę ci szybko iść do "lekarza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: laik we wszyskim-inaczej głupek IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 16:54 Wygłaszając takie opinie pozbawione argumentów robisz głupka z siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: gorzka bezradnosc IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 23.07.03, 13:13 Przeciez to wszystko mozna sklimatyzowac. Zaden problem dla wloskich firm, ktore i tak wszystkie wloskie klimatyzery produkuja na Tajwanie lub w Chinach... O co ten krzyk? Koszt jest niewielki, byle firemka zachodnia moze to zrobic. A papie by ulzylo - i pielgrzymom rowniez. R. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: gorzka bezradnosc 23.07.03, 18:50 Gość portalu: Ryszard napisał(a): > Przeciez to wszystko mozna sklimatyzowac. Zaden problem dla > wloskich firm, ktore i tak wszystkie wloskie klimatyzery > produkuja na Tajwanie lub w Chinach... O co ten krzyk? Koszt > jest niewielki, byle firemka zachodnia moze to zrobic. A papie > by ulzylo - i pielgrzymom rowniez. R. Jak Ty chcesz sklimatyzowac otwarta przestrzen!? Jesli kiedys byles w klimatyzowanym pomieszczeniu, to pewnie zauwazyles, ze gorace powietrze jest wyprowadzane na zewnatrz! Perpetuum mobile niestety nie istnieje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: medice cura te ipsum IP: 199.21.28.* 23.07.03, 15:06 Gość portalu: ślązak napisał(a): > człowieku zastanów się co piszesz. skąd w tobie tyle pogardy i > nienawiści do starego człowieka który nie ma sił już czytać z > kartki a mimo to siedzi na dusznym dziedzińcu otoczony tłumem i > służy tym ludziom. kim jesteś że pozwalasz sobie na takie słowa? W jaki sposob sluzy? Co on dobrego zrobil bo nie jarze? Chyba ze masz na mysli tych wszystkich ksiezy pijakow powodujacych wypadki, pedofili szybko przenoszonych z parafii do parafii, aby tylko nie mozna ich bylo postawic przed sadem. A moze masz na mysli mieszkancow n.p. Afryki, zwlaszcza tzw. kolebki AIDS, bardzo im pomogl, oj bardzo. > co sam zrobiłes dla polaków w których imieniu chciałbys się > wypowiadać? jesteś lekarzem? medice cura te ipsum A on co? Co zrobil? Dla kosciola w Polsce moze i duzo, ale dla Polski? Dal nadzieje kiedys tam, 20 lat temu i to zostalo wykorzystane, ale jakos od dluzszego czasu cos nie bardzo widze jego dzielo dla Polski. O, przepraszam - dal imie dla setek szkol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: medice cura te ipsum IP: 195.18.90.* 23.07.03, 16:30 Tu chodzi wlasnie o chorobe, obled poslannictwa religijnego, poniewaz czlowiek o zdrowych zmyslach nie mogac przeczytac kartki, nie mogacy poruszac sie, nie mogacy...... wycofalby sie i przeszedl na emeryture. Mozna sie spodziewac ze w miare postepow choroby bedzie sie coraz bardziej upieral i kompromitowal siebie, swoja "misje" i swoj kosciol , ktoremu jednakowoz niewiele juz mozna zaszkodzic bo etycznie lezy juz na obie lopatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagłębiak Re: medice cura te ipsum IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 22:47 Papież jest autorytetem tylko dla takich ciemnych Polaczków jak własnie ty i może dla garstki twoich znajomych w Afryce Równikowej i na Filipinach. Nawet dla naszych polityków ( i z lewa i z prawa) jest de facto jednym z wielu proboszczów o równie przeciętnej inteligencji i mentalności. To,że podpierają się nim przy każdej okazji wynika z tego, iż mówia do takich przygłupów jak ty... Cywilizowany świat mysli o papiezu inaczej. Poczytaj sobie zachodnie gazety i pooglądaj tamtejszą telewizję - zresztą co ja mówię dla ciebie kmiocie wyrocznią jest proboszcz w twojwj parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito Re: medice cura te ipsum IP: *.mega.tmns.net.au 24.07.03, 10:35 Gość portalu: ślązak napisał(a): > człowieku zastanów się co piszesz. skąd w tobie tyle pogardy i > nienawiści do starego człowieka który nie ma sił już czytać z > kartki a mimo to siedzi na dusznym dziedzińcu otoczony tłumem i > służy tym ludziom. kim jesteś że pozwalasz sobie na takie słowa? > co sam zrobiłes dla polaków w których imieniu chciałbys się > wypowiadać? jesteś lekarzem? medice cura te ipsum A co on masochista? Po cholere siedzi i sie meczy. I te pielgrzymy co mu d... zawracaja. A co moze in presentio medico nihil nocet? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekl Nienawiść 23.07.03, 13:28 Jaka nienawiść bije ze słow kilku osób, za co Go tak nienawidzicie, czy za to że nie wierzycie? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: Nienawiść 23.07.03, 13:31 maciekl napisał: > Jaka nienawiść bije ze słow kilku osób, za co Go tak nienawidzicie, czy za > to że nie wierzycie? Czy nazwanie chorego faceta chorym facetem jest nienawiścią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Czekanie IP: *.one.pl 23.07.03, 13:46 Nie oszukujmy się. Od paru ładnych lat świat czeka na śmierć Jana Pawła. Jedni ze zgrozą (jak np. Episkopat Polski, który pozbawiony podpory w Rzymie będzie musiał samodzielnie zmierzyć się rzeczywistością początku XXI w. i ojcem Rydzykiem), inni z nadzieją, że przyjdzie papież bardziej "nowoczesny". W każdym razie my, Polacy, będziemy mieli nasępnego Wielkiego Zmarłego, którego wydzierać sobie będą wszelkiego rodzaju "strażnicy pamięci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Czekanie IP: *.chello.pl 23.07.03, 13:56 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > Nie oszukujmy się. Od paru ładnych lat świat czeka na śmierć > Jana Pawła. Jedni ze zgrozą (jak np. Episkopat Polski, który > pozbawiony podpory w Rzymie będzie musiał samodzielnie zmierzyć > się rzeczywistością początku XXI w. i ojcem Rydzykiem), inni z > nadzieją, że przyjdzie papież bardziej "nowoczesny". W każdym > razie my, Polacy, będziemy mieli nasępnego Wielkiego Zmarłego, > którego wydzierać sobie będą wszelkiego rodzaju "strażnicy > pamięci". Ja nie czekam. A czekający będą musieli uzbroić się w cierpliwość. Kościół trwa od 2000 lat i spokojnie przetrwa także tych oczekujących (i tych milczących i tych krzykaczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Czekanie IP: *.one.pl 23.07.03, 14:06 Gość portalu: spokojny napisał(a): > > > Ja nie czekam. A czekający będą musieli uzbroić się w > cierpliwość. Kościół trwa od 2000 lat i spokojnie przetrwa także > tych oczekujących (i tych milczących i tych krzykaczy). Oczywiscie, że przetrwa, w tym jest wyjątkowo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
pk74 Re: Czekanie 23.07.03, 15:02 Gość portalu: spokojny napisał(a): > Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > > > Nie oszukujmy się. Od paru ładnych lat świat czeka na śmierć > > Jana Pawła. Jedni ze zgrozą (jak np. Episkopat Polski, który > > pozbawiony podpory w Rzymie będzie musiał samodzielnie zmierzyć > > się rzeczywistością początku XXI w. i ojcem Rydzykiem), inni z > > nadzieją, że przyjdzie papież bardziej "nowoczesny". W każdym > > razie my, Polacy, będziemy mieli nasępnego Wielkiego Zmarłego, > > którego wydzierać sobie będą wszelkiego rodzaju "strażnicy > > pamięci". > > > Ja nie czekam. A czekający będą musieli uzbroić się w > cierpliwość. Kościół trwa od 2000 lat i spokojnie przetrwa także > tych oczekujących (i tych milczących i tych krzykaczy). Z historyja u ciebie kiepsko. Poczytaj troche ksiazek i zobaczysz czy i jaki kosciol trwa 2000 lat. Jak sie zabierzesz do czytania to nie szukaj ksiazek opatrzonych blogoslawienstwem kK. Oni troszke modyfikuja rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czekanie IP: armagedon:* 23.07.03, 13:57 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > Nie oszukujmy się. Od paru ładnych lat świat czeka na śmierć > Jana Pawła. Jedni ze zgrozą (jak np. Episkopat Polski, który > pozbawiony podpory w Rzymie będzie musiał samodzielnie zmierzyć > się rzeczywistością początku XXI w. i ojcem Rydzykiem), inni z > nadzieją, że przyjdzie papież bardziej "nowoczesny". W każdym > razie my, Polacy, będziemy mieli nasępnego Wielkiego Zmarłego, > którego wydzierać sobie będą wszelkiego rodzaju "strażnicy > pamięci". co masz na mysli mowiąc czekają na bardziej nowoczesnego papieża ?????? religia to nie jest coś co ma stać sie nowoczesne to ma byc tradycja to mają być prawa ktorych sie nie zmienia bo tak sobie ktoś wymyślil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Czekanie IP: *.one.pl 23.07.03, 14:11 > co masz na mysli mowiąc czekają na bardziej nowoczesnego > papieża ?????? > religia to nie jest coś co ma stać sie nowoczesne to ma byc > tradycja to mają być prawa ktorych sie nie zmienia bo tak sobie > ktoś wymyślil Mam nadzieję Armagedronie, że zauważyłeś dwa małe znaczki jakimi opatrzyłem słowo nowoczesny i wiesz co one oznaczają. Ale bez względu czy nam się to podoba czy nie Święta Matka Nasza Kościół ewoluuje - nie jest bowiem zawieszona w astralnej rzeczywistości - wręcz przeciwnie - tworzą go ludzie i jak rodzaj ludzki Ecclesia się zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Prosze ksiedza, czy to ja mam ksiedza uczyc, ze 23.07.03, 14:35 w Kosciele katolickim istnieja rozne nurty i interpretacje? Ze nawet trudno o jeden kanon egzegezy? Ze w samym Watykanie sa "konserwatysci" i "reformatorzy"? I ze Jan Pawel II uwazany jest za tego pierwszego? Zamiast zaprzeczac faktom byloby lepiej i dla religii, i wierzacych, i Kosciola, gdyby ksiadz zechcial to - chocby na necie - ludziom wyjasnic. Strusiego chowania glowy w piasek i posiadania oczu, by nie widziec, a uszu, by nie slyszec, Biblia bynajmniej NIKOMU nie zaleca. A Janowi Pawlowi II daj Boze zdrowie, choc w Jego wieku juz o to - niestety - trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Prosze ksiedza, czy to ja mam ksiedza uczyc, IP: *.one.pl 23.07.03, 14:44 gabrielacasey napisała: > w Kosciele katolickim istnieja rozne nurty i interpretacje? Ze > nawet trudno o jeden kanon egzegezy? Ze w samym Watykanie > sa "konserwatysci" i "reformatorzy"? I ze Jan Pawel II uwazany > jest za tego pierwszego? Zamiast zaprzeczac faktom byloby lepiej > i dla religii, i wierzacych, i Kosciola, gdyby ksiadz zechcial > to - chocby na necie - ludziom wyjasnic. Strusiego chowania > glowy w piasek i posiadania oczu, by nie widziec, a uszu, by nie > slyszec, Biblia bynajmniej NIKOMU nie zaleca. > A Janowi Pawlowi II daj Boze zdrowie, choc w Jego wieku juz o > to - niestety - trudno... Może rozczaruję, ale księdzem (żeby nie było wątpliwości - jakiegokolwiek obrządku) nie jestem. Jeśli PT Autorkę rozczarowałem - przykro mi !!! Dlatego więc nie poczuwam się do udzielania z wysokości ambony wykładu sytuacji w Kościele Katolickim. A więc wyrażone wyżej poglądy są tylko moimi poglądami opartymi może tylko o własne (niezawodowe!!!) obserwacje. Jeśli jednak PT Autorka, chce dalej zbierać okloratki jak Indianin skalpy - nie pozostaje mi nic innego jak życzyć owocnych łowów. Tym razem, niestety tomahowk chybił. Odpowiedz Link Zgłoś
sbig Warszawiak, nawet nie wiesz czego uniknales! 23.07.03, 22:04 GabrielaCasey jest znana klechzerczynia i nie czyni wzgledow zanej kascie klechow, choc twierdzi ze "postepowi" sa smaczniejsi i bardziej strawni. Gość portalu: warszawiak napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > w Kosciele katolickim istnieja rozne nurty i interpretacje? Ze > > nawet trudno o jeden kanon egzegezy? Ze w samym Watykanie > > sa "konserwatysci" i "reformatorzy"? I ze Jan Pawel II uwazany > > jest za tego pierwszego? Zamiast zaprzeczac faktom byloby lepiej > > i dla religii, i wierzacych, i Kosciola, gdyby ksiadz zechcial > > to - chocby na necie - ludziom wyjasnic. Strusiego chowania > > glowy w piasek i posiadania oczu, by nie widziec, a uszu, by nie > > slyszec, Biblia bynajmniej NIKOMU nie zaleca. > > A Janowi Pawlowi II daj Boze zdrowie, choc w Jego wieku juz o > > to - niestety - trudno... > > Może rozczaruję, ale księdzem (żeby nie było wątpliwości - jakiegokolwiek > obrządku) nie jestem. Jeśli PT Autorkę rozczarowałem - przykro mi !!! Dlatego > więc nie poczuwam się do udzielania z wysokości ambony wykładu sytuacji w > Kościele Katolickim. A więc wyrażone wyżej poglądy są tylko moimi poglądami > opartymi może tylko o własne (niezawodowe!!!) obserwacje. > Jeśli jednak PT Autorka, chce dalej zbierać okloratki jak Indianin skalpy - > nie pozostaje mi nic innego jak życzyć owocnych łowów. Tym razem, niestety > tomahowk chybił. Odpowiedz Link Zgłoś
sbig Re: Prosze ksiedza, czy to ja mam ksiedza uczyc, 23.07.03, 22:09 Co jest FAKTEM: to ze "jest uwazany" za konserwatyste czy ze to ze konserwatysta jest. W pierwszym przypadku jest to opinia GabrieliCasey o opinii blizej niesprecyzowanego gremium w drugim zas opinia GabrieliCasey o papiezu. Niewatpliwie statystycznym faktem jest ze GabrielaCasey udziela sie najczescie wtedy gdy trzeba dolozyc KK. gabrielacasey napisała: > w Kosciele katolickim istnieja rozne nurty i interpretacje? Ze > nawet trudno o jeden kanon egzegezy? Ze w samym Watykanie > sa "konserwatysci" i "reformatorzy"? I ze Jan Pawel II uwazany > jest za tego pierwszego? Zamiast zaprzeczac faktom byloby lepiej > i dla religii, i wierzacych, i Kosciola, gdyby ksiadz zechcial > to - chocby na necie - ludziom wyjasnic. Strusiego chowania > glowy w piasek i posiadania oczu, by nie widziec, a uszu, by nie > slyszec, Biblia bynajmniej NIKOMU nie zaleca. > A Janowi Pawlowi II daj Boze zdrowie, choc w Jego wieku juz o > to - niestety - trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: Czekanie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 17:01 Gość portalu: m napisał(a): ... > co masz na mysli mowiąc czekają na bardziej nowoczesnego > papieża ?????? > religia to nie jest coś co ma stać sie nowoczesne to ma byc > tradycja to mają być prawa ktorych sie nie zmienia bo tak sobie > ktoś wymyślil Sądzę, że historia negatywnie oceni polskiego papę. Wstrzymał niezbędne reformy w kościele katolickim (np. celibat, kapłaństwo tylko dla mężczyzn). Umocnił swój kościół w bałwochwalstwie produkując gigantyczną ilość "świętych". No i totalnie nie radzi sobie ze zboczeniami wśród księży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Czekanie IP: *.ny325.east.verizon.net 23.07.03, 22:07 Tradycja to nie to samo co religia tak jak i wiara to nie religia. Sam Jezus powiedzial, ze ludzkie nakazy wymyslacie a przykazan Bozych nie wypelniacie. Papiez ani Maria nie sa posrednikami do Boga. Mozesz do niego przyjsc jedynie przez szczere wyznanie grzechow Jezusowi bo to On jest droga i prawda i nikt nie przychodzi do jego Ojca jak przez niego.Dowiesz sie tego z Pisma Swietego. Kosciol Katolicki zafalszowal przykazania Boze. Modlenie sie do Marii, do figurek swietych jest dla Boga obrzydlistwem. Ludzie- opamietajcie sie, bo idziecie prosto do piekla bez przystanku w czyscu (ktorego nie ma). Spotkacie tam z pewnoscia papieza za to, ze zwodzi ludzi i wybral kariere zamiast prawdy. Te upaly, ktore teraz cierpi to nic w porownaniu z ognistym jeziorem w ktorym sie bedzie smarzyl.Zachecam Was do zainteresowania sie wlasna przyszloscia, zacznijcie czytac Biblie np. od Ew.Sw. Jana i odkryjecie jak jestescie robieni w balona. Droga do Boga wiedzie przez Jezusa a nie Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx Re: Czekanie na Kwasniewskiego IP: 162.108.22.* 23.07.03, 15:02 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > Nie oszukujmy się. Od paru ładnych lat świat czeka na śmierć > Jana Pawła.< NIE, NIE, KOCHASIU. MY KOMUCHY DRZYMY NA MYSL O SMIERCI KWACHA. TO BY SIE SWIAT ZAWALIL BEZ NIEGO. ON DLA NAS SLONECZKO JEDYNE NAJSLODSZE. NIECH TYLKO KTORY SPROBUJE ZAPRZECZYC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Czekanie na Kwasniewskiego IP: *.one.pl 23.07.03, 15:08 Gość portalu: Awx napisał(a): > Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > > > Nie oszukujmy się. Od paru ładnych lat świat czeka na śmierć > > Jana Pawła.< > > NIE, NIE, KOCHASIU. > MY KOMUCHY DRZYMY NA MYSL O SMIERCI KWACHA. > TO BY SIE SWIAT ZAWALIL BEZ NIEGO. > ON DLA NAS SLONECZKO JEDYNE NAJSLODSZE. > NIECH TYLKO KTORY SPROBUJE ZAPRZECZYC. Nie bój się, "kochasiu", nie zaryzykuję zaprzeczać. Trochę znam się na historii i wiem co wy "komuchy" potraficie robić z tymi, z którymi poglądami się nie zgadzacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ M Re: Nienawiść IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 23.07.03, 13:52 Ja ci zarzucę tylko brak szacunku, bop przynaj nie masz go. Tylko nie zdziw się, jak będziesz kiedyś nie tylko stary czy chory, ale nawet słaby co się może zdarzyć za chwilę, że ktoś nie okaże ci żadnego szacunku. To będzie ktoś taki jak ty. ------------------------------------ mr_watchman napisał: > maciekl napisał: > > > Jaka nienawiść bije ze słow kilku osób, za co Go tak nienawidzicie, czy za > > to że nie wierzycie? > > Czy nazwanie chorego faceta chorym facetem jest nienawiścią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx do laika-głupka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 13:52 Laik to głupek i tak zostanie. Na dowód tego sam to potwierdzasz. Jak można ze stwierdzenia że laik to głupek wywnioskować że chodzi o drugie imię? Chyba że twoje. Ale matka pewnie była mądrzejsza, żeby dać takie imię. A w ogóle to w której klasie podstawówki jesteś? Może niesłusznie cię obrażam. Mając kilka lub kilkanascie lat-nie więcej niż trzynaście, możesz mieć taki poziom inteligencji. Chyba teraz uraziłem dzieciaki w tym przedziale wiekowym. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
laik Re: do laika-głupka 23.07.03, 14:14 Gość portalu: xxx napisał(a): > Laik to głupek i tak zostanie. Na dowód tego sam to > potwierdzasz. Jak można ze stwierdzenia że laik to głupek > wywnioskować że chodzi o drugie imię? Chyba że twoje. Ale matka > pewnie była mądrzejsza, żeby dać takie imię. A w ogóle to w > której klasie podstawówki jesteś? Może niesłusznie cię obrażam. > Mając kilka lub kilkanascie lat-nie więcej niż trzynaście, > możesz mieć taki poziom inteligencji. Chyba teraz uraziłem > dzieciaki w tym przedziale wiekowym. Przepraszam. Tak patrzę na twoje posty i nie bardzo wiem co ci napisać. Piszesz: ten jest głupek, tamten jest głupek. Same głupki wkoło. Dam ci dobrą radę: nie mów tego swemu psychiatrze - może ci nie uwierzyć! Co gorsza, może uznać, że jest dokładnie odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do laika-głupka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 14:20 Coś ci się pokręciło. Nigdy nie pisałem, że ktoś jest głupkiem. Za wyjątkiem twojej osoby.Może wolniej to napisać, jeżeli masz trudności ze zrozumieniem tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
laik Do xxx 23.07.03, 15:03 Gość portalu: xxx napisał(a): > Coś ci się pokręciło. Nigdy nie pisałem, że ktoś jest głupkiem. > Za wyjątkiem twojej osoby.Może wolniej to napisać, jeżeli masz > trudności ze zrozumieniem tekstu. A mógłbyś napisać coś bardziej inteligentnego niż dotychczas? No proszę cię - zrób to dla mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: glupie posty IP: *.NYCMNY83.covad.net 23.07.03, 22:21 po diabla dyskutowac nie majac argumentow. Papierz bedzie zyl tak dlugo jak Bog zechce, bez wzgledu czy wierzysz czy nie. Kosciol to nie jest papierz ale caly system i kultura z tym zwiazana. Papierz jest glownym elementem 2 bilionow wiernych ktorzy uznaja ze katolicki system etyczny, wychowania, moralnosci, sztuki nalezy do ich tradycji, jest czescia ich zycia. Ci ktorzy chca to wyeleminowac nie maja nic w zamian, z wyjatkiem zwiatpienia, obelg, ponizania i sa z poza tej struktury i chcca ta strukture zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: glupie posty IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 22:54 Papież jest autorytetem tylko dla takich ciemnych Polaczków jak własnie ty i może dla garstki twoich znajomych w Afryce Równikowej i na Filipinach. Nawet dla naszych polityków ( i z lewa i z prawa) jest de facto jednym z wielu proboszczów o równie przeciętnej inteligencji i mentalności. To,że podpierają się nim przy każdej okazji wynika z tego, iż mówia do takich przygłupów jak ty... Cywilizowany świat mysli o papiezu inaczej. Poczytaj sobie zachodnie gazety i pooglądaj tamtejszą telewizję - zresztą co ja mówię dla ciebie kmiocie wyrocznią jest proboszcz w twojwj parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: glupie posty IP: *.cartall.com.pl 24.07.03, 10:55 no brawo! już się nawet nie chce pisać dwóch różnych postów tylko ctrlC i ctrlV, lenistwo intelektualne to chyba główna Twoja cecha sądząc po kopiowaniu postów i po samej ich treści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Nienawiść IP: 195.18.90.* 23.07.03, 16:20 Za to ze probuje nieszczesne polskie spoleczenstwo potrzebujace nowoczesnych wplywow, ciagnac w strone ciemnosci sredniowiecza; za to ze cynicznie uzywa 38 milionowego narodu jako bazy do rozszerzania wplywow Watykanu czyli innymi slowy uzywa polskiej ziemi jako bazy wypadowej kontrreformacji w Europie: patrz wartosci chrzescijanskie w konstytucji EU, patrz na role polskich-watykanskich pacholkow typu Marta Fogler i Wittbrodt w konwencie. Za to ze probowal naklonic adwokatow do bojkotu spraw rozwodowych ktorych glowna przyczyna pozostaje maltretowanie kobiet a politykow naklanial do prawnego zakazania rozwodow. wystarczy?, moze byc wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Ten Człowiek... IP: *.nest.gliwice.pl 23.07.03, 13:58 Ten Człowiek powinien już odejść, schronić się w jakimś domu dla emerytowanych duchownych w Polsce, gdzie nie byłby narażony na tekie upały, rekomendując kogoś na swoje stanowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Ten Człowiek... IP: *.cartall.com.pl 23.07.03, 14:17 tego typu wypowiedzi potwierdzają bardzo smutny fakt, że jesteśmy narodem, który ma dziwną przyjemność w kopaniu tych współrodaków, którym się powiodło. Cały świat może ich szanować ale zadziwiająco dużo Polaków, przy każdej okazji będzie chciało im dokopać. Mógłbym przytoczyć długą listę nazwisk ludzi, w stosunku do których, choćby w postach na stronach GW, ich mali-rodacy pokazywali tylko swoją zawiść. Taka mentalność, królująca w tym kraju chyba dzięki 50-letniemu eksperymentowi to gwarancja powstania społeczeństwa nieudaczników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ten Człowiek... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 14:32 Gość portalu: mars napisał(a): > tego typu wypowiedzi potwierdzają bardzo smutny fakt, że jesteśmy narodem, > który ma dziwną przyjemność w kopaniu tych współrodaków, którym się powiodło. > Cały świat może ich szanować ale zadziwiająco dużo Polaków, przy każdej okazji > będzie chciało im dokopać. Mógłbym przytoczyć długą listę nazwisk ludzi, w > stosunku do których, choćby w postach na stronach GW, ich mali- rodacy > pokazywali tylko swoją zawiść. Taka mentalność, królująca w tym kraju chyba > dzięki 50-letniemu eksperymentowi to gwarancja powstania społeczeństwa > nieudaczników... Bardzo słuszne spostrzeżenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaras Re: Ten Człowiek... IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 22:55 Papież jest autorytetem tylko dla takich ciemnych Polaczków jak własnie ty i może dla garstki twoich znajomych w Afryce Równikowej i na Filipinach. Nawet dla naszych polityków ( i z lewa i z prawa) jest de facto jednym z wielu proboszczów o równie przeciętnej inteligencji i mentalności. To,że podpierają się nim przy każdej okazji wynika z tego, iż mówia do takich przygłupów jak ty... Cywilizowany świat mysli o papiezu inaczej. Poczytaj sobie zachodnie gazety i pooglądaj tamtejszą telewizję - zresztą co ja mówię dla ciebie kmiocie wyrocznią jest proboszcz w twojwj parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Ten Człowiek... IP: *.cartall.com.pl 24.07.03, 10:13 czy Ty w ogóle zadałeś sobie trud żeby przeczytać i zrozumieć mojego posta???? komu Ty w ogóle odpowiadasz i w związku z czym??? poza tym pamiętaj że między oszołomem czytelnika Naszego Dziennika a oszołomem czytelnika NIE czy Faktów i Mitów nie ma ŻADNEJ MENTALNEJ RÓŻNICY. Oni są jak dwa wektory o tej samej długości, tym samym kierunku, ale przeciwnym zwrocie. Jak tak można gardzić swoim własnym mózgiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek komentarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:28 Czytając komentarze niektórych osób można domyślać się, że nie piszą to osoby niewierzące, tylko osoby, którym 50 lat PRLu wyrządziło wielką krzywdę w psychice. Na wiekszości portali siedzą bojówki młodych SLD i za pisanie takich komentarzy zbierają punkty za prace "społeczne" na rzecz partii. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mylisz sie: to nie mlodziezowka SLD. Ci maja sie 23.07.03, 14:44 dobrze, nie maja powodu nienawidziec czegokolwiek, przyszlosc szykuje im sie wcale optymistycznie, bo ta partia nie zapomina o miernych, ale wiernych i dlatego stac ich na calkowita obojetnosc wobec kosciola - socjaldemokracja to dzis partia oportunistow, nie zas fanatycznych wyznawcow Dzieciatka Lenin: nie badz "ahistoryczny", prosze. Na necie rzygaja nienawiscia do wszystkiego i wszystkich prowincjonalne, zaglodzone, bezrobotne i "rozczarowane" mlode gnidy polskie, ktore odnajda sie nagle w zludach i uludach Mocy, oferowanych im przez Wsze-polska. I nie protestuj: FASZYZM mogl sie podpierac Kosciolem, mogl instrumentalnie wykorzystywac Kosciol, ale Kosciola nienawidzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @#$% A już się martwiłem... IP: *.angelologia.katowice.pl 23.07.03, 16:18 że gabrielacasey dzisiaj chora, bo jeszcze się nie włączyła w rozróbę. Nadzwyczaj celnie scharakteryzowała stan swojego własnego ducha (jej codzienna działalność to bluzganie nienawiścią po adresem myślących inaczej niż ona i okazywanie z UK pogardy mieszkającym tutaj). Co do twojego, Człowieku, przypuszczenia o dyżurnych internautach SLD, to nie wydaje się ono tak wyzute z sensu. Fora GW to front zażartej walki ideologicznej (w której również gabrielacasey się intensywnie udziela), a zmanipulować internet łatwo, a później można się na niego powoływać, co lubi robić TVP... Zwłaszcza, kiedy sondaże lecą na łeb i się rozpaczliwie szuka poparcia elektoratu. Bądź co bądź - łatwiej jest zmienić ustawę o dopuszczalności przerywania ciąży niż wyciągnąć budżet i gospodarkę z dna. Przykład: parę tygodni temu w jakimś sondażu Życia Warszawy czy czegoś takiego można było zobaczyć 90 % poparcia dla Leszka Millera (w momencie, kiedy wszystkie inne sondaże mówiły coś dokładnie przciwnego - wiara w cuda też ma swoje granice). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Mylisz sie: to nie mlodziezowka SLD. Ci maja IP: 62.190.198.* 23.07.03, 17:19 Droga Gabrielo, Katolicyzm, faszyzm i komunizm to 3 ideologie totalitarne, wbrew pozorom bardzo sobie bliskie. One sie nie tyle nienawidzily, co zazdroscily wplywow i wladzy, stad ich wspolzawodnictwo. A KK sposrod nich jest najstarszy i najpotezniejszy, wiec tez najwiecej ma do stracenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pk74 ?? 23.07.03, 14:54 Zastanawiam sie jaki sens mialo umieszczenie tej informacji. Mi tez jest goraco i 37 stopniowe upaly daja sie we znaki. Nie tylko papiez jest wiec ofiara prazacego slonca. Dlaczego nikt nie napisze o Kowalskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: ?? IP: *.one.pl 23.07.03, 15:04 pk74 napisał: > Zastanawiam sie jaki sens mialo umieszczenie tej informacji. > Mi tez jest goraco i 37 stopniowe upaly daja sie we znaki. Nie > tylko papiez jest wiec ofiara prazacego slonca. > Dlaczego nikt nie napisze o Kowalskim? Bardzo rozsądna uwaga. Niestety, polskie media (również elektroniczne) oraz rzymska korespondentka PAP ulegają włoskiej manii wyglądania oznak choroby u papieża. Od ponad 100 lat każdy "szanujący się" rzymiski dziennik ma "specjalistę", który "uczestniczy" we wszystkich publicznych wystąpieniach Głowy Kościoła i napodstawie kichnięć, pocenia się itd. Potem snuje na łamach swej gazety rozważania nad kondycją papieża. Swoją drogą interesujące, że autorka korespondencji poświęciła jedno zdanie wypowiedzi Jana Pawła, przez resztę tekstu rozpisując się o Jego kondycji. Może padła ofiarą udaru termicznego ? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: ?? 23.07.03, 15:36 pk74 napisał: > Zastanawiam sie jaki sens mialo umieszczenie tej informacji. Aby rzesze ludzi zaniepokojonych stanem zdrowia papieża (o pardonsik, Ojca Świątobliwego) mogło zaniepokoić się jeszcze bardziej. > Mi tez jest goraco i 37 stopniowe upaly daja sie we znaki. Może usiądź w cieniu? > Nie tylko papiez jest wiec ofiara prazacego slonca. A łyżka na to: "niemożliwe!" > Dlaczego nikt nie napisze o Kowalskim? Myślisz, że zainteresowałoby to kogokolwiek poza samym Kowalskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor: Gość portal zostane zapewne uznany za - chorego umyslowo, zyda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 15:22 zostane zapewne uznany za - chorego umyslowo, zyda, pedala i cala reszta, ale dla mnie Papiez to tylko srednio dobry polityk. na pewno nie zaden autorytet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feliksdz Szanuje naszego drogiego Papę, ale czy nasza miłość do IP: 217.11.133.* 23.07.03, 15:32 jego wielkiej osoby nie ma znamion "jakiegoś" chorego kultu.Czy kościół tego nie zabrania? Papież jest z pewnościa jednym z największych moralnych autorytetów ale to chyba nie znaczy by w imie wolności nie móc go krytykować.(np:reforma kościoła) .Co się tyczy idiotów którzy prowokują dla samej idei prowokowania,najlepiej ignorować.W myśl zasady nie ruszaj gówna bo się pobrudzisz. Swoją drogą ciekaw jestem jak zmieni się polski kościół po śmierci Papy, ilu "wiernych straci".Bo kiedyś się to stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Miłość łaskawa jest... nie zapominaj 23.07.03, 15:39 Gość portalu: feliksdz napisał(a): > jego wielkiej osoby nie ma znamion "jakiegoś" chorego kultu.Czy > kościół tego nie zabrania? Ależ to nie kult, ale spontaniczne wyrazy poparcia dla jedynie słusznej idei i jej wielkiego wodza. > Papież jest z pewnościa jednym z największych moralnych > autorytetów ale to chyba nie znaczy by w imie wolności nie móc > go krytykować.(np:reforma kościoła) .Co się tyczy idiotów którzy > prowokują dla samej idei prowokowania,najlepiej ignorować.W myśl > zasady nie ruszaj gówna bo się pobrudzisz. Tak się jednak składa, że w Polsce każde krytyczne słowo na temat papieża (bez względu na temat i intencje autora) traktowane jest niemal jak zbrodnia zdrady stanu. > Swoją drogą ciekaw jestem jak zmieni się polski kościół po > śmierci Papy, ilu "wiernych straci".Bo kiedyś się to stanie. Ale zostaną pomniki i nazwy ulic - motłochowi to wystarczy, on przecież i tak nic nie kuma z tych papieskich bajań, a w większości nawet nie odróżnia eucharystii od ekumenizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunch Re: Szanuje naszego drogiego Papę, ale... IP: 129.81.192.* 23.07.03, 17:20 Gość portalu: feliksdz napisał(a): > jego wielkiej osoby nie ma znamion "jakiegoś" chorego kultu.Czy > kościół tego nie zabrania? > Papież jest z pewnościa jednym z największych moralnych > autorytetów ale to chyba nie znaczy by w imie wolności nie móc > go krytykować.(np:reforma kościoła) .Co się tyczy idiotów którzy > prowokują dla samej idei prowokowania,najlepiej ignorować.W myśl > zasady nie ruszaj gówna bo się pobrudzisz. > Swoją drogą ciekaw jestem jak zmieni się polski kościół po > śmierci Papy, ilu "wiernych straci".Bo kiedyś się to stanie. =============================================================== A co moga teraz powiedziec Wlosi, ktorzy posiadaja baaardzo dluuuuga liste papiezy Wlochow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Czemu nie pojedzie do chlodniejszego kraju na wakacje? IP: 199.67.138.* 23.07.03, 16:11 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Moze mu wiek i zdrowie na podroz nie pozwala? 23.07.03, 16:16 Moze to jakos zalezy od ceremonialu - nie wiem, ale to moglby byc pomysl na poprawe zdrowia i samopoczucia: w pewnym wieku upaly i slonce naprawde szkodza. Odpowiedz Link Zgłoś
thormentor Re: Moze mu wiek i zdrowie na podroz nie pozwala? 24.07.03, 11:33 Moglby przede wszystkim dac sobie spokoj z tymi publicznymi wystepami, skoro warunki sa niekorzystne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EVA-MONIK DO WSZYSTKICH ZAKOMPLEKSIONYCH POLAKOW IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.03, 16:15 ...i to jest Wasz problem,wiec jak jest okazja ,to ulzyc sobie na lamach Forum,a w innej sytuacji nikt pyska nie otworzy... a wiec czas do kosciola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @#$% DO WSZYSTKICH BEZKOMPLEKSOWYCH EMIGRANTÓW IP: *.angelologia.katowice.pl 23.07.03, 16:22 Dziękujemy, przyjęliśmy do wiadomości, prosimy o jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maluchem do Rzymu Re: DO WSZYSTKICH ZAKOMPLEKSIONYCH POLAKOW IP: 152.75.141.* 23.07.03, 18:37 A ja mam zdjęcie z Papieżem. O tutaj. Jest sześdziesiąty siódmy od lewej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek_baron@gazeta.pl Reasumując IP: 212.160.105.* 23.07.03, 16:22 Czytam te wszytskie komentarze, nie zniże sie do krytyki co poniektórych, ale juz raz wychodzili ludzie ze stekiem bzdur do Człowieka, króry tez dla 'niektórych' 'mało zrobił'. I wiecie co on na to? Pisał po piasku. Może najwyższy czas żeby schylić dupska, i poczytac co zostało tam napisane? mimo dwóch tysięcy lat napis jest w dalszym ciągu doskonale widoczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: asumując IP: 62.190.198.* 23.07.03, 17:13 Szanowny Macku, Co to znaczy "reasumujac"? I jak po 2000 lat napis na piasku moze byc widoczny? Poza tym ten, o ktorym piszesz, podrozowal pieszo lub co najwyzej na osle. Nie mieszkal w palacu, nie jezdzil papamobilem, i nie skazywal nikogo na smierc za herezje. Nie potepil nawet prostytutki, z ktora sie zadawal. Nie budowal swiatyn, gdy wokolo glodowali ludzie. I zalecal, aby nikogo z ludzi nie nazywac ojcem, bo ojcem jest tylko bog. JPII nie ma z nim nic wspolnego - jest co najwyzej uzurpatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: asumując IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 17:23 Gość portalu: paul napisał(a): > Szanowny Macku, > > Co to znaczy "reasumujac"? I jak po 2000 lat napis na piasku moze byc widoczny? > > Poza tym ten, o ktorym piszesz, podrozowal pieszo lub co najwyzej na osle. Nie > mieszkal w palacu, nie jezdzil papamobilem, i nie skazywal nikogo na smierc za > herezje. Nie potepil nawet prostytutki, z ktora sie zadawal. Nie budowal > swiatyn, gdy wokolo glodowali ludzie. I zalecal, aby nikogo z ludzi nie nazywac > > ojcem, bo ojcem jest tylko bog. JPII nie ma z nim nic wspolnego - jest co > najwyzej uzurpatorem. Mądra wypowiedź. Popieram! A urażonych katolików proszę o agrumenty, a nie epitety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terek Re: Reasumując IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 22:58 Papież jest autorytetem tylko dla takich ciemnych Polaczków jak własnie ty i może dla garstki twoich znajomych w Afryce Równikowej i na Filipinach. Nawet dla naszych polityków ( i z lewa i z prawa) jest de facto jednym z wielu proboszczów o równie przeciętnej inteligencji i mentalności. To,że podpierają się nim przy każdej okazji wynika z tego, iż mówia do takich przygłupów jak ty... Cywilizowany świat mysli o papiezu inaczej. Poczytaj sobie zachodnie gazety i pooglądaj tamtejszą telewizję - zresztą co ja mówię dla ciebie kmiocie wyrocznią jest proboszcz w twojwj parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Takie są skutki gdy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 16:35 się kogoś trzyma na posadzie dożywotnio... Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: Takie są skutki gdy 23.07.03, 18:13 Gość portalu: tempus napisał(a): > się kogoś trzyma na posadzie dożywotnio... pewnosci nie mam, ale chyba taki jest regulamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Takie są skutki gdy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 12:54 ahmedcasey napisał: > Gość portalu: tempus napisał(a): > > > się kogoś trzyma na posadzie dożywotnio... > > > pewnosci nie mam, ale chyba taki jest regulamin ...chyba, że Papież straci zdolności umysłowe do sprawowania swojej funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Wam wszystkim potrzeba zimnej wody IP: 138.49.34.* 23.07.03, 18:15 Ludzie, ostudzcie glowy. Wam wszystkim gorac daje sie we znaki. Juz chyba wszystko zostalo napisane na temat zdrowia papieza, Kosciola, itp itd. I kazdy ma racje :-) I kazdy z was pisze bzdury :-) I z satysfakcja podaje do wiadomosci ze czytalem tylko kilka wybranych ... bzdur. Nie wiem kto to jest gabriel... ale sensownie pisze. Zbye tylko to nie byla jakas podpucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion papiez IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.03, 23:02 Kochani rodacy , dajcie chlopu przynajmniej na urlopie odpoczac , pomyslcie raczej nad naszymi charakterami , pijanstwo , zlodziejstwo , chamstwo itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajajaj Re: papiez IP: 217.97.140.* 23.07.03, 23:53 Gość portalu: skorpion napisał(a): > Kochani rodacy , dajcie chlopu przynajmniej na urlopie > odpoczac , pomyslcie raczej nad naszymi charakterami , > pijanstwo , zlodziejstwo , chamstwo itp No i to by było na tyle. Zeby papieżem był Włoch, czy inny obywatel byle nie Polski nie byłoby tego postu. A tak to jest i co pisać i co czytać. Jak narazie Polacy /nie wszyscy/ tak uwielbiaja Pape,że nawet smród po jego pierdnięciu zamknęliby w butelki i modlili sie, co jednocześnie nie zabrania im grzeszyć i to barrrrrdzo!!!! Jestem przerażona myślą co będzie jak On umrze. Od Gdańska po Zakopane będzie Polska przewiązana kirem dodszywanym po kawałku przez poszczególne miasta. I STANIE SIE CIEMNOŚĆ !!!! Nie dość, że duchowa to jeszcze umysłowa. Najlepiej na jakis czas dać nam wszystkim Marychę, albo LSD aby ten okres żałoby przetrwać. Zamknięte będą kina teatry gazety i..........chyba miejskie szalety. Na okres żałoby wybywam z kraju, bo będzie to gorsze jak II wojna światowa.chyba ogłoszą konieczność chodzenia na czarno przez rok? A może nawet śpioszki niemowlaków będą czarne? LUDZIE opamiętajcie sie Papież to tylko człowiek....Karol Wojtyła a Papież to stanowisko pracy Ciekawe co to będzie z księżulkami jak narod trochę ochłonie? Mam nadzieje ,że nikogo tu nie obraziłam, bo nie było to moja intencją. Ale katolicyzm to największa sekta na ziemi. Ale cywilizacja i do nas dotrze i kościółki na każdym rogu ulicy będą puściutkie a bezrobocie wzrośnie, bo wtedy nie będzie miał kto utrzymywać brzuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guatama Buddydtow jest wiecej, ale o tym nie wolno mowic IP: *.mega.tmns.net.au 24.07.03, 10:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy XI wiek? IP: 195.117.199.* 24.07.03, 08:29 rok 1092 - mamy tysiącletniego papieża? Odpowiedz Link Zgłoś
thormentor No i co w tym dziwnego? 24.07.03, 11:11 Ja naprawde nie wiem, czemu takiej masie ludzi sie wydaje ze papiez bedzie zyl wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol Do zdecydowanej wiekszosci "dyskunatow"!!! IP: *.dmz.infor.pl / 192.168.35.* 24.07.03, 12:05 Sporadycznie zdarza mi sie zamieszczac na roznego rodzaju forach swoje wypowiedzi. I nie sa one bynajmniej wynikiem doglebnych przemyslen i analiz przeprowadzonych pod wplywem przeczytanego tekstu, lecz raczej spontaniczna odpowiedzia na (zazwyczaj) przejaw skrajnej glupoty i ignoractwa zawartych w poscie. Pobiezne zapoznanie sie z polemikami do mojej poprzedniej wypowiedzi, jak rozwniez z radosna tworczoscia nie nawiazaujaca do niej z przykroscia musze stwierdzic, ze (1) albo dyskutanci sa debilami, albo (2) z przyczynyn znanych tylko sobie (mozna oczywiscie snuc hipotezy) debili udaja. W glebsza analize nie ma sie, co wdawac, gdyz zmuszony bym byl przyjac ich retoryke (a ta ani mi nie odpowiada, stanowi natomiast dla nich pretekst do pisania jeszcze wiekszych bredni) lub strac sie w sposob cywilizowany tlumaczyc swoj poglad (na co rowniez nie mam najmniejszej ochoty, bo... jak czlowiekowi epoki kamienia lupanego tlumaczyc prawa fizyki kwantowej?). Kazda z mozliwosci bedzie pociagala za soba koniecznosc brania udzial w pseudodyskusji w ktorej kroluja na zmiane: demagogia, slepa nienawisc, chamstwo i zwyczajna glupota. Jestescie beznadziejni!!! I nie odnosi sie to stwierdzenie do wyznawanych przez Was pogladow (jesli w ogole macie jakiekolwiek), lecz to sposobu ich wyrazania. Sam fakt skladania liter z zdania nie stanowi jeszcze wystarczajacego argumentu, by na papier przelewac wszytsko co Wam do glowy przyjdzie. Dziekuje Opatrznosci (cokolwiek czy ktokolwiek za nia sie kryje), ze mam w swoim zyciu mozliwosc wyboru ludzmi ktorymi sie otaczam. Jednych moge unikac, z innymi zas bratac. Smutne jest to, ze tych drugich jest znaczaca mniejszosc. PS I. Nie silcie sie na odpowiedzi, gdyz byc moze niektorych krzywdzac, zakladam, ze ich poziom bedzie sie wahal miedzy zerem, a zerem bezwzglednym. Poza tym... gdybym chcial sie w gwonie babrac, zrobilbym to w realu, a nie na forum, gdzie podobni Wam daja uspust swoim frustracjom. PS II. Roznica miedzy Wami, a czlowiekiem ktory zdaje sie byc kims w rodzaju Waszego "drogowskazu duchowego" Jerzym Urbanem, polega na tym, ze daleko Wam i do jego poziomu intelektualnego, do jego wiedzy, do jego poczucia humoru, ale tez i do jego... odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Do zdecydowanej wiekszosci 'dyskunatow'!!! IP: *.comnet.krakow.pl 24.07.03, 12:29 Przestańcie się już znęcać nad tym starym,schorowanym człowiekiem.Dajcie mu w spokoju doczekać końca swych dni.Swoją drogą to jego opiekunowie z Watykanu przesadzają z eksploatacją jego osoby, na siłę chcą go zrobić męczennikiem. Życzę zdrowia panie Papież! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Do zdecydowanej wiekszosci 'dyskunatow'!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 12:41 Gość portalu: regalica napisał(a): > Przestańcie się już znęcać nad tym starym,schorowanym człowiekiem.Dajcie mu w > spokoju doczekać końca swych dni.Swoją drogą to jego opiekunowie z Watykanu > przesadzają z eksploatacją jego osoby, na siłę chcą go zrobić męczennikiem. > Życzę zdrowia panie Papież! Stan zdrowia Papieża stał się pretekstem do oceny Jego osoby. Ja uważam, że Papież jest przede wszystkim politykiem, który musi lawirować pomiędzy sprzedażą nieba starym babciom (odpusty, spowiedź), a ludźmi szukającymi logicznej, uniwersalnej prawdy (czego wyrazem jest Jego encyklika "Fides et Ratio" (Wiara a Rozum)). Z powyższego wynika, że całkowicie nikt nie będzie zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
jeannie3 Do marol: 24.07.03, 20:40 nic juz wiecej tutaj rowniez nie powiem. Masz calkowita racje. W ogole uwazam ze na posty takich ludzi jak lekarz w ogole sie nie powinno odpowiadac. Oni maja z tego tylko ucieche. Odpowiedz Link Zgłoś