Dodaj do ulubionych

Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdadzie

• Gość: harom Szkoda tego zniszczonego Garbuska IP: *.dp.iig.com.au 20.08.03, 00:03
      No i zepsuli takie sympatyczne autko gnojki :((((
      • gabrielacasey Jak ty tak mozesz!!! Az taka nedza u ciebie, ze 20.08.03, 00:28
        tego taniego malolitra produkowanego za grosze w Ameryce Lacinskiej zalujesz?
        • Gość: ANka Popatrz Gabrielo.. Oni wszyscy mowia po polsku.. IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 12:16
          Z australii, niemiec (tam najwiecej) z irlandii i wroclawia..
          Popatrz sama.. NO idac za ich rozumowaniem sami jestesmy
          sobie winni- a raczej nasza komuna...
          Warto teraz popatrzec na to krytycznie.. I zaloze sie ze
          w tych niemczech zajeli miejsca ludzi ktorzy naprawde
          mogliby jako dobrzy specjalisci z Polski tu pracowac...
          NO comments....
    • Gość: mee Re: KRWAWY WTOREK... IP: *.proxy.aol.com 20.08.03, 00:44
      ...na swiecie...w iraku co najmniej 20 zabitych i ponad 100
      rannych.
    • Gość: gabrielacasey U nas w Irlandii IP: 65.73.49.* 20.08.03, 00:58
      mamy konie pod wierzch. Kon w marszu kupe wali. Ja dzisiaj tez
      probowalam ale nie wyszlo tak dobrze jak chcialam.

Ide sie myc bo smierdzi.
      • gabrielacasey Mamy konie. Jedne z najlepszych. Ale ty, chlopie, 20.08.03, 02:52
        gowno o tym wiesz, bos z plebsu. Nie wiesz nawet, ze Irlandia ma aktualnie
        jedne z najlepszych w swiecie stadnin koni wierzchowych. I najlepszych w
        swiecie dzokejow. Sama jezdze niezle, jak na amatorke. Od 10-12 roku zycia. I z
        konia nie spadam. Spada za to taki jak ty polski wloscianin, co siedzi na koniu
        jak wor kartofli. Ale my, herbowi, jazde wierzchem mamy we krwi!
    • adam.xx Czy to rozpaczliwa zmiana strategii terrorystow?... 20.08.03, 02:21
      … gdy okazalo sie sie mordowanie pojedynczych zolnierzy
      amerykanskich nie spowoduje zmiany opinii elektoratu USA i
      wycofania sie z Iraku. Teraz chyba nastawiaja sie na totalna
      destrukcje systemow wspierajacych irackie spoleczenstwo aby
      podsycac niezadowolenie, i zastraszenie calego swiata zeby sie
      od Iraku odwrocil. Uwazam ze temu mialy sluzyc zamachy na amb.
      Jordanii, wodociagi i dzisiaj ONZ. Jestem przekonany ze
      prymitywy przeliczyly sie i to jest ich “labedzi spiew” choc
      jeszcze poleje sie niestety wiele krwi.
      • gabrielacasey To nie niedobitki gwardii Saddama. To "czeczenski" 20.08.03, 02:56
        wariant zamachu - najwyrazniej ludzie Al Qaedy (albo innej organizacji
        terrorystow islamskich). I to wlasnie wyglada groznie - trzeba by rozwalic
        siatki terrorystyczne w kilku jednoczesnie krajach o polprzepuszczalnych
        granicach, ktorych nie sposob armia obstawic!
        To nie moje mniemanie: zobacz, co sie mowi w swiatowych stacjach telewizyjnych,
        agencjach prasowych etc.
        • Gość: meerkat Skad przychodza Wahhabici IP: *.rasserver.net 20.08.03, 03:23
          gabrielacasey napisała:

> wariant zamachu - najwyrazniej ludzie Al Qaedy (albo innej organizacji
          > terrorystow islamskich). I to wlasnie wyglada groznie - trzeba by rozwalic
          > siatki terrorystyczne w kilku jednoczesnie krajach o polprzepuszczalnych
          > granicach, ktorych nie sposob armia obstawic!
          > To nie moje mniemanie: zobacz, co sie mowi w swiatowych stacjach
          telewizyjnych,
          >
          > agencjach prasowych etc.

Iran, Syria, Arabia Saudyjska- na poczatek :)
        • adam.xx Re: To nie niedobitki gwardii Saddama. To 'czecze 20.08.03, 04:38
          W tym masz Gabrielo racje i zdaje sobie sprawe ze to nie tylko niedobitki.
          Zreszta od poczatku wojny mnostwo Arabow z krajow osciennych juz tam bylo i
          aktywnie brali udzial. Ja przypuszczam ze amerykanska strategia przynosi
          rezultaty czego dowodem byla ostatnia fatwa od sudyjskich duchownych
          potepiajaca terroryzm. Chociaz sytuacja w Iraku jest bardzo nieprzejrzysta
          wydaje mi sie ze normalizacja postepuje i to ogranicza systematycznie manewry
          islamskiej ekstremy. W rezultacie, wyglada na to ze ekstremisci zaczynaja juz
          terroryzowac samych Irakijczykow w nadziei ze zadyma zdezorientuje tych
          ostatnich i zmieni ich w material rewolucyjny. Oczywiscie sa to wszystko tylko
          moje przypuszczenia i moze sie myle.
      • Gość: meerkat W Ameryce juz nie moga to probuja w Iraku IP: *.rasserver.net 20.08.03, 03:21
        adam.xx napisał:

> … gdy okazalo sie sie mordowanie pojedynczych zolnierzy
        > amerykanskich nie spowoduje zmiany opinii elektoratu USA i
        > wycofania sie z Iraku. Teraz chyba nastawiaja sie na totalna
        > destrukcje systemow wspierajacych irackie spoleczenstwo aby
        > podsycac niezadowolenie, i zastraszenie calego swiata zeby sie
        > od Iraku odwrocil. Uwazam ze temu mialy sluzyc zamachy na amb.
        > Jordanii, wodociagi i dzisiaj ONZ. Jestem przekonany ze
        > prymitywy przeliczyly sie i to jest ich “labedzi spiew” choc
        > jeszcze poleje sie niestety wiele krwi.

Przed ambasade Turcji tez rzucono granat: pewnie sie boja ze Turcy wejda i
        zrobia im kysym! :)
        • adam.xx Re: W Ameryce juz nie moga to probuja w Iraku 20.08.03, 04:43
          Wybrales bardzo dobry tytul. To przypomina mi marksistowsko-leninowska teorie
          rewolucyjnej strategii polegajaca na uderzaniu w najslabsze ogniwa. Jezeli
          opieraja sie na tych wzorcach to mozemy byc optymistyczni.
        • Gość: ANka A ja podejrzewalam i mowilam wam kochani... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 11:31
          Zadnej roznicy.. To mentalnosc arabska.. ale wpadli we
          wlasna pulapke.. Teraz nie tak latwo bedzie im wmawiac
          calemu swiatu ze oni dojrzeli do demokracji.. I nie tak
          latwo bedzie tak naprawde wnikac w nasza cywilizacje i
          wnikac podstepnie skoro nie potrafia jej zaakceptowac...
          Zalosne... I mam takie przeczucie ze nas jest moze malo
          ale azja ustawi sie po naszej stronie... Zdaje sie ze
          etyka wspolczesnej europy i etyka dalekowschodnia jednak
          maja wiecej ze soba wspolnego niz islam.. Podstawa jest
          jednak szacunek dla zycia.. Oni by to mogli odnalezc u
          siebie ale nie chca.. NO to wypadna z gniazdka......
    • Gość: kalkulator CZYZ NIE TAK KONCZA KOLABORANCI? IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 04:36
      ONZ zostalo ofiara swojej wlasnej polityki. Kilka miesiecy temu US-UK
      zignorowalo ONZ Charter inicjujac pre-emptive ofensywna wojne. ONZ stracilo
      wiarygodnosc poprzez nie skorzystanie z okazji do potepienia inwazji. Gorzej,
      ONZ jeszcze bardziej stala sie niewiarygodna poprzez uznanie (rezolucja 1500)
      garstki ludzi wybranych przez okupantow jako reprezentacyjny rzad Iraku.
      Wreszcie ONZ zaakceptowalo role doradcy okupantow w Iraku stajac sie tym samym
      colaborantem najezdzcow. Nie moze zatem dziwic ze ONZ jest postrzegane w Iraku
      jako narzedzie awanturniczej roli US-UK. Jedynym cywilizowanym rozwiazaniem
      byloby przyjecie statusu ONZ jako obserwatora w wolnych wyborach w Iraku i
      wycofanie sil okupacyjnych. Wybrany w wolnych wyborach rzad sam zadecydowalby
      o tym czy wprowadzic miedzynarodowe sily pokojowe ONZ, Arabskie lub inne
      respektowane przez rzad i spoleczenstwo Iraku. A co do US-UK koalicji, to
      najezdzcy powinni zaplacic kompensacje za najazd, utrate zycia, cierpienia i
      zniszczenia infrstruktury.
      • Gość: lou Re: CZYZ NIE TAK ....? IP: *.tor.primus.ca 20.08.03, 04:53
        Zgadzam sie w 100%
    • Gość: kalkulator Re: ONZ OFIARA WLASNEJ POLITYKI IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 04:40
      Gość portalu: GrayHatt napisał(a):

> Teraz sie zacznie wojna naprawde...
      ONZ zostalo ofiara swojej wlasnej polityki. Kilka miesiecy temu US-UK
      zignorowalo ONZ Charter inicjujac pre-emptive ofensywna wojne. ONZ stracilo
      wiarygodnosc poprzez nie skorzystanie z okazji do potepienia inwazji. Gorzej,
      ONZ jeszcze bardziej stala sie niewiarygodna poprzez uznanie (rezolucja 1500)
      garstki ludzi wybranych przez okupantow jako reprezentacyjny rzad Iraku.
      Wreszcie ONZ zaakceptowalo role doradcy okupantow w Iraku stajac sie tym samym
      colaborantem najezdzcow. Nie moze zatem dziwic ze ONZ jest postrzegane w Iraku
      jako narzedzie awanturniczej roli US-UK. Jedynym cywilizowanym rozwiazaniem
      byloby przyjecie statusu ONZ jako obserwatora w wolnych wyborach w Iraku i
      wycofanie sil okupacyjnych. Wybrany w wolnych wyborach rzad sam zadecydowalby
      o tym czy wprowadzic miedzynarodowe sily pokojowe ONZ, Arabskie lub inne
      respektowane przez rzad i spoleczenstwo Iraku. A co do US-UK koalicji, to
      najezdzcy powinni zaplacic kompensacje za najazd, utrate zycia, cierpienia i
      zniszczenia infrstruktury.

• gabrielacasey Czy do lodowki cie wlozyli,zes sie tak nawrocil 20.08.03, 04:53
        na lewactwo, jak po 10 latach gulagu na Syberii? Ostapimy wam tanio, byla
        kolonio zsylkowa, polowe naszych legalnych islamistow. I oddamy wszystkich
        nielegalnych - od razu sie wam poglowie zwiekszy! I zaczniecie pojmowac, co to
        wojujacy Islam: ponad 100.000 islamskich refugees rocznie, drobiazg!
        • Gość: kalkulator Re: Lodowka raczej tobie potrzebna IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 05:32
          gabrielacasey napisała:

> na lewactwo, jak po 10 latach gulagu na Syberii? Ostapimy wam tanio, byla
          > kolonio zsylkowa, polowe naszych legalnych islamistow. I oddamy wszystkich
          > nielegalnych - od razu sie wam poglowie zwiekszy! I zaczniecie pojmowac, co
          to
          > wojujacy Islam: ponad 100.000 islamskich refugees rocznie, drobiazg!
          Dziekuje za oferte. Jestes przykladem typowego Polskiego forum gdzie
          idiotyczne i obrazliwe uwagi biora gore nad argumentami. Jak widac nie stac
          Cie na analize tego co jest ogolnie dostepne na internecie. pewnie nie wiesz
          nawet ze Polski Minister speaw Zagranicznych powiedzial ze ostatecznym celem
          Polski jest dostep do zrodel roponosnych w Iraku. Daruj wiec sobie pomysly
          wysylania kogokolwiek do gulagu i uzupelnij swoja wiedze na temat organizacji
          miedzynarodowych zanim zaczniesz sie osmieszac ze swoimi rozwiazaniami
          • gabrielacasey A CO mnie, obywatelke brytyjska, obchodzi polski 20.08.03, 05:37
            minister? My juz mamy udzialy w irackiej ropie.
            • Gość: kalkulator Re: Arrogant Pom IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 05:55
              gabrielacasey napisała:

> minister? My juz mamy udzialy w irackiej ropie.
              To tylko potwierdza ze ignorancja nie ma granic. Czytalem kilka Twoich
              komentarzy na tym forum i gwarantuje Ci za na BBC forum one by sie nie
              znalazly. Gazecie Wyborczej i kilku innym Polskim forum brakuje tego co jest w
              BBC forum policy - rozgarnietego mediatora ktory by odrzucal rasistowskie
              obrazliwe czy ponizej standartow opinie. Dlatego tacy jak Ty moga bezkarnie
              obrazac innych dyskutantow i uzywac nieetycznych epitetow niemalze w co
              drugiej Twojej wypowiedzi na tym forum. To odrazajace uzywac Twoje "foul
              mouth" wykorzystujac Twoja anonimowosc i glupote moderatora.
              • gabrielacasey Bredzisz, Kangurze: GDZIE tu jest RASIZM? 20.08.03, 06:25
                Tobie kaganiec swiezo przyswajanej "political correctness" kojarzy sie
                wylacznie z mowieniem dobrze o. Lub z milczeniem. Jako obywatelka brytyjska mam
                prawo nie interesowac sie polkimi ministrammi - nie moj biznes. I nikt nie ma
                prawa mnie za to ukarac. A jesli chpodzi o udzialy BP w wydobyciu, to sprawa
                jest pewna. I znow - gdzie tu rasizm?
                • Gość: kalkulator Re: GDZIE tu jest RASIZM? IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 07:14
                  gabrielacasey napisała:

> Tobie kaganiec swiezo przyswajanej "political correctness" kojarzy sie
                  > wylacznie z mowieniem dobrze o. Lub z milczeniem. Jako obywatelka brytyjska
                  mam
                  >
                  > prawo nie interesowac sie polkimi ministrammi - nie moj biznes. I nikt nie
                  ma
                  > prawa mnie za to ukarac. A jesli chpodzi o udzialy BP w wydobyciu, to sprawa
                  > jest pewna. I znow - gdzie tu rasizm?
                  Ja referowalem do Twoich wszystkich wypowiedzi na tym forum i nie chodzilo mi
                  tylko o Twoj rasizm ale rowniez o obrazliwe epitety. Jezeli cirpisz na amnezje
                  to znalazlem dla Ciebie kilka Twoich opinii. Epitety w rodzaju "kanadyjska
                  holoto!", "arabska dziwko", "polski cham", "polscy durnie", "pejsaty i
                  obrzezany Kakaowcu z Kanady" sa nie tylko w UK uznawane za rasistowskie. A
                  Twoje opinie typu "wloz sobie te parowke w tylek i zrob sobie hot
                  doga", "kolejny gnoj probuje..." i inne podobne Twoje wypowiedzi sa wlasnie
                  tym o czym wspominalem - niewybrednymi epitetami i niczym wiecej. Moze, jak
                  piszesz jestes badaczem z zakresu antropologii i KULTURY - tej ostatniej
                  przydalo by Ci sie wiecej douczyc i stosowac w praktyce.

• gabrielacasey Nie pouczaj lepszych od siebie, dobrze? 20.08.03, 07:19
                    Osmieszasz sie dalej swa DROBNOMIESZCZANSKOSCIA: rob to dalej!
                    • Gość: kalkulator Re: Nie pouczaj lepszych od siebie, dobrze? IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 07:27
                      gabrielacasey napisała:

> Osmieszasz sie dalej swa DROBNOMIESZCZANSKOSCIA: rob to dalej!
                      Wobec tego, zrob mi przysluge i napisz czego moglbym sie nauczyc od Ciebie.
                  • Gość: DO KALKULATORA GENOWEFA KEJSI PRZYPADEK NIEULECZALNEJ PATOLOGII IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 16:48
                    Gość portalu: kalkulator napisał(a):

> gabrielacasey napisała:
                    >
                    > > Tobie kaganiec swiezo przyswajanej "political correctness" kojarzy sie
                    > > wylacznie z mowieniem dobrze o. Lub z milczeniem. Jako obywatelka brytyjsk
                    > a
                    > mam
                    > >
                    > > prawo nie interesowac sie polkimi ministrammi - nie moj biznes. I nikt nie
                    >
                    > ma
                    > > prawa mnie za to ukarac. A jesli chpodzi o udzialy BP w wydobyciu, to spra
                    > wa
                    > > jest pewna. I znow - gdzie tu rasizm?
                    > Ja referowalem do Twoich wszystkich wypowiedzi na tym forum i nie chodzilo mi
                    > tylko o Twoj rasizm ale rowniez o obrazliwe epitety. Jezeli cirpisz na
                    amnezje
                    > to znalazlem dla Ciebie kilka Twoich opinii. Epitety w rodzaju "kanadyjska
                    > holoto!", "arabska dziwko", "polski cham", "polscy durnie", "pejsaty i
                    > obrzezany Kakaowcu z Kanady" sa nie tylko w UK uznawane za rasistowskie. A
                    > Twoje opinie typu "wloz sobie te parowke w tylek i zrob sobie hot
                    > doga", "kolejny gnoj probuje..." i inne podobne Twoje wypowiedzi sa wlasnie
                    > tym o czym wspominalem - niewybrednymi epitetami i niczym wiecej. Moze, jak
                    > piszesz jestes badaczem z zakresu antropologii i KULTURY - tej ostatniej
                    > przydalo by Ci sie wiecej douczyc i stosowac w praktyce.
                    >
                    MOJ DROGI, WLASNIE W TAKI SPOSOB ZACHOWUJE SIE SZUMOWINA KTORA WYPLYNELA PO
                    1989, POZATYM TO KLASYCZNY KLINICZNY PRZYPADEK OFIARY MOLESTOWANIA ALBO AGRESJI
                    POCHODZACEJ GLOWNIE ZE STRONY OJCA A WYNIESIONY Z WCZESNEGO DZIECINSTWA. TO
                    CIEZKA I NIE ULECZALNA PATOLOGIA, NIE MA ABSOLUTNIE SENSU WCHODZIC Z NIA W
                    JAKIE KOLWIEK DYSKUSJE, POPROSTU TO NIE DZIALA.
                    z POZDROWIENIAMI
                    • Gość: DO KALKULATORA Re: GENOWEFA KEJSI PRZYPADEK NIEULECZALNEJ PATOL IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 17:01
                      Gość portalu: DO KALKULATORA napisał(a):

> Gość portalu: kalkulator napisał(a):
                      >
                      > > gabrielacasey napisała:
                      > >
                      > > > Tobie kaganiec swiezo przyswajanej "political correctness" kojarzy s
                      > ie
                      > > > wylacznie z mowieniem dobrze o. Lub z milczeniem. Jako obywatelka bry
                      > tyjsk
                      > > a
                      > > mam
                      > > >
                      > > > prawo nie interesowac sie polkimi ministrammi - nie moj biznes. I nik
                      > t nie
                      > >
                      > > ma
                      > > > prawa mnie za to ukarac. A jesli chpodzi o udzialy BP w wydobyciu, to
                      > spra
                      > > wa
                      > > > jest pewna. I znow - gdzie tu rasizm?
                      > > Ja referowalem do Twoich wszystkich wypowiedzi na tym forum i nie chodzilo
                      > mi
                      > > tylko o Twoj rasizm ale rowniez o obrazliwe epitety. Jezeli cirpisz na
                      > amnezje
                      > > to znalazlem dla Ciebie kilka Twoich opinii. Epitety w rodzaju "kanadyjska
                      >
                      > > holoto!", "arabska dziwko", "polski cham", "polscy durnie", "pejsaty i
                      > > obrzezany Kakaowcu z Kanady" sa nie tylko w UK uznawane za rasistowskie. A
                      >
                      > > Twoje opinie typu "wloz sobie te parowke w tylek i zrob sobie hot
                      > > doga", "kolejny gnoj probuje..." i inne podobne Twoje wypowiedzi sa wlasni
                      > e
                      > > tym o czym wspominalem - niewybrednymi epitetami i niczym wiecej. Moze, ja
                      > k
                      > > piszesz jestes badaczem z zakresu antropologii i KULTURY - tej ostatniej
                      > > przydalo by Ci sie wiecej douczyc i stosowac w praktyce.
                      > >
                      > MOJ DROGI, WLASNIE W TAKI SPOSOB ZACHOWUJE SIE SZUMOWINA KTORA WYPLYNELA PO
                      > 1989, POZATYM TO KLASYCZNY KLINICZNY PRZYPADEK OFIARY MOLESTOWANIA ALBO
                      AGRESJI
                      >
                      > POCHODZACEJ GLOWNIE ZE STRONY OJCA A WYNIESIONY Z WCZESNEGO DZIECINSTWA. TO
                      > CIEZKA I NIE ULECZALNA PATOLOGIA, NIE MA ABSOLUTNIE SENSU WCHODZIC Z NIA W
                      > JAKIE KOLWIEK DYSKUSJE, POPROSTU TO NIE DZIALA.
                      > z POZDROWIENIAMI
                      >> PS. W IDENTYCZNYM STYLU ZACHOWYWAL SIE DO NIEDAWNA NIEJAKI MARKUS-CRASUSS,
                      ZRESZTA WCALE NIE WYKLUCZONE ZE TO JEST JEDNA I TA SAMA "OSOBA"
              • gabrielacasey PS: moje teksty ukazuja sie i w prasie brytyjskiej 20.08.03, 06:29
                Wlasnie z zakresu antropologii i kultury; jestem tez badaczem w badaniach z
                grantu HO nad korelacja typow kultur z typem przestepstw kryminalnych. Nie
                rozsmieszaj mnie swym niewolniczym stosunkiem do PC, Australijczyku z
                najswiezszej polskiej emigracji. Ignoracja istotnie wystepuje, ale...u CIEBIE.
                • Gość: kalkulator Re: PS: moje teksty ukazuja sie i w prasie brytyj IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 07:36
                  gabrielacasey napisała:

> Wlasnie z zakresu antropologii i kultury; jestem tez badaczem w badaniach z
                  > grantu HO nad korelacja typow kultur z typem przestepstw kryminalnych. Nie
                  > rozsmieszaj mnie swym niewolniczym stosunkiem do PC, Australijczyku z
                  > najswiezszej polskiej emigracji. Ignoracja istotnie wystepuje, ale...u
                  CIEBIE.
                  Mozna prosic o referencje do tych tekstow? Interesuje mnie Twoja nieanonimowa
                  prezentacja/texty prasowa czy naukowa.
                • Gość: gabrielacasey Re: PS: moje teksty ukazuja sie i w prasie brytyj IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 16:04
                  gabrielacasey napisała:

> Wlasnie z zakresu antropologii i kultury; jestem tez badaczem w badaniach z
                  > grantu HO nad korelacja typow kultur z typem przestepstw kryminalnych. Nie
                  > rozsmieszaj mnie swym niewolniczym stosunkiem do PC, Australijczyku z
                  > najswiezszej polskiej emigracji. Ignoracja istotnie wystepuje, ale...u CIEBIE.
                  > zapomnialam dodac ze prowadze rowniez znana w calej Anglii wytwornie parowek
              • Gość: www.irak.pl Gabriela Casey mówi to co Hitler w odn. do Arabów IP: *.tele2.pl 21.08.03, 12:53
                www.irak.pl
                Pani Gabrielo, Hitler mówił to samo co Pani, tyle że w odniesieniu do Żydów.
                Czy Pani wie, że to, co uprawa pani na portalu - to jest podsycanie nienawiści
                rasowej? To nie Irak napadł na USA, tylko odwrotnie.
                I od wieków Zachód urzadzał w krajach arabskich nieprawdopodobne rzezie.

Do niedawna Gazeta Wyborcza (głownie pan Unger i Warszawski) domagali sie
                niemal rozwiązania ONZ-u. Oficjalnie wypowiedała się tak CFR (w której
                Michnik jest w Advisory Board).

Przy całym smutku i współczuciu dla rodzin 24 zmarłych
                i 100 ranych pracowników ONZ - nie wolno zapomnieć o proporcjach dramatów,
                jakie się rozegrały oraz roli mediów przy komentowaniu tych zdarzeń.

10 000 zabitych cywili,
                do 60 000 zmasakrowanych żołnierzy irackich - najczę�ciej młodych chłopców,
                20 000 krytycznie rannych cywili (także po bombach kasetonowych),
                pozostawionych w zdewastowanych szpitalach bez środków przeciwbólowych, bez
                wody,
                tysiące narażonych na nowotwory i śmierć w najbliższych latach od depleted
                uranium,
                1,5 mln ofiar sankcji,
                200 000 ofiar cywilnych wojny w Zatoce Perskiej (po prowokacji kuwejckiej ze
                strony USA - sprawy majš się niemal 180 stopni odwrotnie od oficjalnej wersji
                US),
                45 000 cywili w Afganistanie (do dzis notabene nie ma dowodów, kto stał za
                zamachami) - tych dramatów media nie tylko nie nagłaśniają, ale wręcz - je
                zatajają. Tych informacji nie znajdziemy ani w nagłówkach ani na ostatnich
                stronach gazet

Rola ONZ w opinii krajów arabskich (jak i wielu III �wiata) jest
                kontrowersyjna: często przekupywana i ulegająca szantażom gospodarczym ze
                strony USA (Kosowo, Timor, Ruanda, Kambodża, Chile i Pinochet, sankcje w
                Iraku) przychodzi po zniszczeniach spowodowanych przez imperialnš politykę
                USA, by firmom i bankom ułatwiać maksymalny wyzysk. Ale i tak jest to jedyna
                istniejšca na razie organizacja mogšca potencjalnie przeciwstawić się
                unilateralnej, imperialistycznej polityce gangu psychopatycznych nafciarzy z
                Białego Domu.

Wywołaniem bezprawnej wojny, w której ginie tylu ludzi dla uwolnienia ropy
                naftowej od dawnego współpracownika CIA - nie powstrzyma się terroryzmu -
                wrecz odwrotnie.

CYTAT TYGODNIA: "Pierwsza wojna w Z.Perskiej powołała al-Qaedę do życia.
                Druga wojna będzie dla niej prawdziwym zastrzykiem wzmacniającym." - S.Simon,
                b.ekspert Białego Domu do walki z terroryzmem.

Urządzono rzeź podczas tej wojny, Irakijczycy "wyzwalania" sobie nie życzyli,
                4 mln uchodźców przychodziły na demonstracje przeciw wojnie na całym świecie,
                nawet ci torturowani przez Husseina. Wielu z nich wie, że stłumienie powstania
                1991 przez Husseina dokonało się pod egidą seniora Busha, który za to powinien
                odpowiadać na Trybunale Karnym. W samym Iraku po 30 000 ludzi co tydzień w
                każdym miescie zbiera sie na demonstracjach przeciw okupacji. Piszą o tym w e-
                mailach żołnierze USA � "Po co tu jesteśmy? Irakijczycy nie chcą żyć pod
                zaborami. " Potrzebne jest im najbardziej samostanowienie, a w wojnie tej
                chodzi wyłącznie o grabież ropy.

Atak na siedzibę ONZ nie stanowi prawdopodobnie "odwetu" za sankcje. To ONZ
                zatwierdziło je jako posłuszny wasal korporacji USA, i nikt inny, lecz właśnie
                Stany Zjedn. wetowały w przeszłości uchwały o zniesieniu sankcji, przez które
                zmarło w Iraku 1,5 mln osób. Organizacje pozarządowe wielokrotnie apelowały do
                ONZ - bez skutku.

W krajach arabskich panowało rozgoryczenie, że Kofi Annan legitymizował
                praktycznie bezprawne agresje (w celu przejęcia rurociągów kaspijskich - z
                końcówką w Kosowie i irackich)
                na Afganistan i Irak. Czekano przynajmniej na słowa potępienia z jego strony.
                Bezskutecznie.

Debata w Radzie Bezpieczeństwa ONZ nad raportem inspektorów rozbrojeniowych
                ONZ ujawniła rozbieżności między wielkimi mocarstwami co do tego, czy i kiedy
                rozpocząć agresję na Irak. Wyrażane poparcie dla USA jest wypadkową
                geopolitycznej, gospodarczej i militarnej presji, wywieranej przez hegemona na
                kraje słabsze, również poprzez ogromne łapówki, szantaże, wymuszenia.

Przeciwko wojnie opowiedziały się wyraźnie tylko rządy Francji, Niemiec i
                Belgii. Organizacja utożsamiana jest najprawdopodobniej z władzą okupacyjną
                agresora, który tomahawkami i bagnetami narzucił marionetkowy rząd. Mello
                codziennie spotykał się z Bremerem, a UN stała się niejako "listkiem figowym" -
                dla legitymizowania bezprawnej agresji.

Na rzšdzie Belgii USA wymusiły rezygnację z dochodzeń Międzynarodowego
                Trybunału Karnego przeciw agresorom, szantażując odebraniem siedziby NATO.
                Chalabi jest bliskim współpracownikiem CIA - jak onegdaj Hussein (Woosleyz
                CLI). Skazany na 25 lat więzienia za oszustwa podatkowe w Jordanii nadal
                poszukiwany jest listem gończym. Wojska USA aresztowały przywódców
                demokratyczne wybranych jako "samozwańczych", a gdy domagano się na
                demonstracjach ich uwolnienia - żołnierze strzelali do nieuzbrojonych
                manifestantów.

To właśnie na skutek ok.100 lat krwawych, bezprawnych podbojów, torturowania i
                wygaszania przez Brytyjczyków, a potem USA powstań ludno�ci przeciw nieludzkim
                reżimom, rodziły się grupy bojowników, potem wykorzystywane skwapliwie przez
                CIA i finansowane, by móc mieć pretekst do dalszych geopolitycznych rozgrywek -
                notabene Brzeziński był ojcem chrzestnym Al Qaidy. Grupy terrorystyczne
                tworzyli także Izraelczycy - w protektoracie brytyjskim. A Irakijczycy nie
                mają nic wspólnego z atakiem na WTC: związki z Al Quaidą były takim samym
                propagandowym kłamstwem, jak dogmaty o posiadaniu broni masowego rażenia.

Natomiast nie ma rodziny w USA, która miałaby bliższe powiązania i na tak
                wielką skalę prowadziła nielegalne transakcje hadlowe z rodziną Ben Ladena niż
                George Bush senior i junior. I nie ma kraju na �wiecie, który uprawiałby
                terroryzm państwowy na tak nieprawdopodobnš skalę jak Stany Zjednoczone.
                Jedynie perfekcyjna dezinformacja, której Goebbels mógły pozazdroscić,
                powoduje, że ludzie nie widzš trwajšcego od stulecia dramatu. Bogactwo USA
                zbudowane jest na krwi ciemiężonych, grabionych narodów, na milionach czaszek.
                Na placu boju pozostała tylko Polska. Misja - Kompromitacja.

www.irak.pl
            • Gość: Kejsi Ja obywatelka Brytyjska olewam.................... IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 16:20
              gabrielacasey napisała:

> minister? My juz mamy udzialy w kradziezy irackiej ropy.
      • adam.xx ONZ OFIARA bo nie zgodzili sie na ochrone obiektu. 20.08.03, 05:00
    • Gość: U Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.75.0.21.Dial1.Boston1.Level3.net 20.08.03, 05:45
      Gość portalu: GrayHatt napisał(a):

> Teraz sie zacznie wojna naprawde...

Przeznaczeniem bomb jest przewaznie wybuch.Nie
      rozumiem,dlaczego ta bomba wywoluje tyle wrzasku.Przeciez
      to zabawka w porownaniu z cluster bombs,czy tymi 10cio
      tonowymi z akcji Shock and Awe.Ta pierwsza przetrzepala
      tych,ktorzy nie powinni tam byc.Te ostatnie spadaly na
      ludzi,ktorzy zyja tam od tysiecy lat.Nu wiec???
      • Gość: U Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.dialup.sprint-canada.net 20.08.03, 05:56
        Ja tez jestem U i od siebie cos dodam. Dobrze gadac "zbrodnia
        przeciwko calemu swiatu", itd. ale nie mozna zapominac tego, ze to
        wlasnie ONZ rozbroilo Irak (Irak posluchal ONZ i dal sie rozbroic),
        po czym ten bezbronny i suwerenny kraj ONZ oddalo amerykanskim
        skorodziorom zachlannym kasy, by ci go polkneli jak kot myszke. ONZ
        ma taksamo skrwawione rece. Ci co teraz zgineli w tym zamachu, byc
        moze wiekszosc z nich byla niewinna. Wykonywali poprostu amerykanska
        tam robote. A czy te irackie ofiary (ktorych sie nie podaje) tej
        wojny sa w czymkolwiek winne?? Gazeta prawdziwego powodu tego zamachu
        nie napisze, bo Amerykanie go nie zycza by on wyszedl na swiatlo
        dzienne. Dlatego sie pisze takie a nie inne artykuly i pyta sie
        naokraglo"dlaczego to zrobili" itp. Ja sie pytam: dlaczego
        zbombardowali Irak? Odpowiedzi wciaz nie znam.
        • gabrielacasey Gdybys POMYSLAL, to bys wiedzial: chodzi o rope. 20.08.03, 06:35
          Niemniej nie o rope dla samej ropy, a o sparalizowanie Saudow i OPEC. Dalej sam
          sobie dospiewaj...
      • gabrielacasey To nie zabawka. To ciezarowka pelna trotylu. Moze 20.08.03, 06:30
        zyczysz sobie taka zabaweczke dla swego dziecka pod choinke?
    • Gość: tesc Głąby Wyborcze i branie odpowiedzialnosci za Bagdad IP: *.satconet.com / 192.168.192.* 20.08.03, 07:19
      Wy głąby Wyborcze! "Nikt nie wzial na siebie odpowiedzialnosci".
      A moze w ogóle napisac: Nobody has taken responsibility Co? Byc
      moze po Wyborczemu to rzeczywiscie powinno brzmiec "wziac na
      siebie odpowiedzialnosc". Ale na razie to jest jeszcze Polska, a
      na polski to sie głąby tlumaczy: nikt sie nie przyznal. Nie
      slyszeli o przyznawaniu sie do zamachu, zbrodni, itp?!
      • gabrielacasey Re: Głąby Wyborcze i branie odpowiedzialnosci za 20.08.03, 07:20
        • gabrielacasey Swieta racja, tesciu!!! 20.08.03, 07:22
          Walcz z tymi bykami przekladu. Staralam sie to robic jeszcze przed wojna w
          Iraku, ale byla to Syzyfowa praca. Walcz, trzymam kciuki!

PS: zlosliwy proxy Wybiorczej post mi z reki wyrwal, tak sie bal odzewu na Twa
          sluszna krytyke.
          • Gość: Banita Ta polityka jest troche powiklana. IP: 62.181.161.* 20.08.03, 08:50
            Coz by mieli z tego terrorysci wysadzajac siedzibe ONZ, moze
            chca zeby znienawidzily ich narody ktore byly bierne w tym
            konflikcie, lub moze komus zalezy na tym zeby zachuczalo w Iraku
            i zeby sobie poczynali bardziej bezkarnie a opinnia publiczna
            byla i tak po ich stronie? hmm w Afryce juz pozadek zrobily
            sluzby specjalne kosztem 100 tysiecy ofiar w Ameryce poludniowej
            tez.I chyba Azja zostala.Tylko patrzec jak Australijczycy beda
            ladowali na poludniu azji pod pretekstem
            terroryzmu,palestynczycy pewnie panstwa sie niedoczekaja,pozniej
            Iran pewnie korea ale za chiny sie wezma od srodka bo za duze
            ryzyko.Europejska gospodarka siada wiec te pare panstw ktore
            zostaly zrujnowane gospodarczo w tym i polska na jakis czas
            powinno wystarczyc.Ciekawy jestem do kiedy? caly system wkoncu
            upadnie, wiec pewnie jedynym rozwiazanie bedzie zjednoczenie
            wyszystkich panstw pod jedny zadem zeby to jakos ciagnelo sie
            dalej? Przy tak wysokim rozwoju technicznym Amerykanie i reszta
            panstw zjednoczonych z ameryka moga nie zdazyc i nawet sluzby
            specjalne nie podolaja zadaniu.HO HO duzo sie wydazy w
            najblizszym czasie.

Pozdrawiam
            • Gość: ANka Sebar, kb i kochani chlopcy wyszkoleni IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 11:45
              o zgrozo w naszym kraju a korzystajacy ze srodkow
              niemieckich..Jak to sie pieknie wam powiodlo co?
              Ach ta polityka jest b. powiklana.. To fakt..
              Tyle ze mentalnosc arabska zawsze ta sama... I to wlasnie
              doprowadzi ja do zguby.. Moglibyscie sie czegos w tej
              Europie nauczyc tylko ze jest maly problem.. tego sie nie
              daje nauczyc przez jedno pokolenie...:)))
              A roznice miedzy ludzmi sa olbrzymie- jak miedzy kaluza i
              oceanem...
              To jak tam - zabki czyste?
    • Gość: jan paweł 2 Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 09:09
      brawo Saddam, tak trzymać.
      • Gość: Rosa Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.acn.pl / 10.68.4.* 20.08.03, 09:25
        Ten wybuch to typowy przykład arabskiej głupoty i prymitywizmu. Rozumiem
        jeszcze (oczywiście nie popieram) jak wysadzają rurociąg z ropą lub amerykański
        pojazd ale wysadzenie w powietrze misji ONZ lub rurociągu z wodą to juz
        naprawdę się w głowie nie mieści. Teraz najlepiej by było żeby ONZ się w ogóle
        wycofało z Iraku a amerykanie dostali wolna rękę na zaprowadzenie tam porządku.
        Nie da sie po dobroci to niech będzie siłą.
        • Gość: inz Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: 194.229.178.* 20.08.03, 09:37
          Alez to sie idealnie miesci w logice terroryzmu. Celem tu nie
          jest uderzenie w przeciwnika, ale sianie zametu i zastraszenie
          spoleczenstwa, bo zastraszonym latwiej manipulowac.
        • Gość: ordnung mus sein Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 18:30
          Gość portalu: Rosa napisał(a):

> Ten wybuch to typowy przykład arabskiej głupoty i prymitywizmu. Rozumiem
          > jeszcze (oczywiście nie popieram) jak wysadzają rurociąg z ropą lub
          amerykański
          >
          > pojazd ale wysadzenie w powietrze misji ONZ lub rurociągu z wodą to juz
          > naprawdę się w głowie nie mieści. Teraz najlepiej by było żeby ONZ się w
          ogóle
          > wycofało z Iraku a amerykanie dostali wolna rękę na zaprowadzenie tam
          porządku.
          >
          > Nie da sie po dobroci to niech będzie siłą.
          >>Amerykanie wlasnie przywracaja pozadek, tyle ze po nich trzeba bedzie
          posprzatac
          • Gość: ANka Na ja.... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 21:12
            wir sind sehr glücklich, nicht war?
            Versuchen Sie noch mal!!!!
    • Gość: Rybka Re: Robota CIA, Busz i Rumsfeld - zleceniodawcami IP: 62.225.152.* 20.08.03, 09:49
      Skape informacje i jak zwykle rewelacyjne wystapienie Busza po
      tzw. zamachu na ONZ - nie pozostawiaja cienia watpliwosci, ze
      bylo to zlecenie Busza i Rumsfelda. Skoro CIA nie znalazlo
      zadnych dowodow na uzasadnienie wojny, wiec teraz dostalo
      polecenie wykazania sie.
      ONZ jest doskonalym celem, tym bardziej ze Amisy maja / mieli
      latwy dostep do ich siedziby w Bagdadzie.
      Jak dlugo jeszcze pozostanie terroryzm Busza bezkarny?
      • Gość: inz Re: Robota CIA, Busz i Rumsfeld - zleceniodawcami IP: 194.229.178.* 20.08.03, 10:19
        Czy dobrze mi sie wydaje, ze tok twojego myslenia jest taki:

1. Cos sie stalo na swiecie. Dobre czy zle?
        2. Zle. Aha czyli winni sa Amerykanie.
        3. Powod? A po cholere powod, przeciez to oczywiste USA=panstwo
        zla.

Zgadlem?
        • Gość: Rybka Re: Nie zgadles, nie trac nadziei i probuj jeszcze raz IP: 62.225.152.* 20.08.03, 10:32
          • Gość: inz Re: Nie zgadles, nie trac nadziei i probuj jeszcz IP: 194.229.178.* 20.08.03, 11:05
            To co myslisz jeszcze prosciej???

No no, to sie da?
            • Gość: txs Re: Nie zgadles, nie trac nadziei i probuj jeszcz IP: 62.87.157.* 20.08.03, 11:19
              Chłopie masz klapki na oczach i wierzysz slepo w to co mowia w szklanym okienku
              Pare faktow w 1905 r amerykanie aby miec pretekst do wojny wysadzili SWOJ
              okret z 200 marynarzami na pokladzie oczywiscie twierdzac ze to wrogi atak i
              odrazu atakuajc, o Perl Harborl wiedzieli przed nalotem wyprowadzili wszystkie
              lotniskowce a reszte okretow i ludzi pozwalajac rozwalic, Churchil wiedzial o
              nalocie n aLondyn ale tez niezareagowal aby potem na gruzach moc przemawiac i
              zostac przywodca ktorego narod kocha i masa jest takich sytuacji ze wsponme
              atak "polakow" na radiostacje w raszynie, czy tez Smiersc Sikorskiego co do
              ktorej anglicy dokumentyy utajnili ciekawe dlaczego? jak myslisz jakby to
              zrobili rosjanie to by tego nie chowali chyba nie? a jak si eopkaze ze Sikorski
              przeszkadzal im ukladac sie z ruskimi co do granic przyszlej europy to teraz by
              smrod byl nie??
              • Gość: inz Re: Nie zgadles, nie trac nadziei i probuj jeszcz IP: 194.229.178.* 20.08.03, 11:34
                Nie uwazam, ze rzady USa i UK to anioly wcielone, ale w
                wypowiedzi Rybki po prostu brakuje logiki.

Niezaleznie, czy uwazamy, ze USA zaczely te wojne dlatego, zeby
                walczyc z terroryzmem, dostac sie do ropy, ustabilizowac
                sytuacje na bliskim wschodzie, czy co tam ludzie jeszcze
                wymyslaja, w zadnym wypadku nie jest im na reke kolejny wybuch i
                to na taka skale. I to niezaleznie od tego co bylo celem
                zamachu. USa chce pokazac swiatu, ze kontroluje sytuacje w Iraku
                i przywraca porzadek. Jak do tego ma sie ten zamach?
                • Gość: Rybka Re: Wtracenie IP: 62.225.152.* 20.08.03, 11:59
                  INZ napisal:
                  "USa chce pokazac swiatu, ze kontroluje sytuacje w Iraku
                  i przywraca porzadek. Jak do tego ma sie ten zamach?"

Tak jak sie ma prawda do tego, co USA chce pokazac, a tym co
                  naprawde sie tam dzieje. Niech zbawiciel Busz (to sa jego slowa)
                  przestanie uszczesliwiac na sile inne narody. Swiat nie
                  potrzebuje nowego Hitlera czy Stalina.
                  Osmieszenie i wykazanie, ze srodki ONZu (respektujace
                  suwerennosc i niezaleznosc panstw i narodow) sa, oczywiscie wg
                  Busza i Rumsfelda, anachronizmem nie pasujacym do aktualnej
                  polityki USA - lezy w interesie tych samozwanczych "demokratow
                  swiata". I ma pokazac, ze nie tylko Amisow w Iraku nie chca i
                  nie lubia, ale rowniez ONZ-u.
                  I takimi to wlasnie demokratycznymi przykladami mozna uspokoic
                  wlasna opinie publiczna.
            • Gość: Rybka Re: Jasne, ze sie da IP: 62.225.152.* 20.08.03, 11:29
              Gość portalu: inz napisał(a):

> To co myslisz jeszcze prosciej???
              > No no, to sie da?

A oto recepta autorstwa inz:

1. Cos sie stalo na swiecie. Dobre czy zle?
              2. Dobre. Aha czyli to zasluga Amisow
              3. Powod? A po cholere powod, przeciez to oczywiste USA=panstwo
              absolutnego i nieskonczenie doskonalego dobra.

Zgadles? A jakze by inaczej, poswieceni przez Busza maja zawsze
              na to monopol.

• Gość: inz Re: Jasne, ze sie da IP: 194.229.178.* 20.08.03, 11:41
                Patrz moj post - odpowiedz txs.

Prosba: podaj logiczny dowod na odpowiedzialnosc USa za ten
                zamach. Co Bush niby zyskal porzez wysadzenie ONZ-u?
                • Gość: tx Re: Jasne, ze sie da IP: 62.87.157.* 20.08.03, 12:22
                  USA duzo zyskaja przez ten atak Atak na irak nie byl zgodny z prawem
                  miedzynarodowym i sprzeczny z rezolucjami Bush sam mowil ze nie idzie WYZWALAC
                  narodu irackiego ale OBALIC husajna wiec juz z zalozenia mial za przeproszeniam
                  gdzies co bedzie z zwyklymi ludzmi chodzilo o pokazanie sily i o ropę. W ONZ
                  strasznie ciezko idzie przepchniecie rezolucji w sprawie Iraku a teraz....cala
                  spolecznosc miedzynarodowa sie zjednoczy oburzona, USA nagle stana sie uznanym
                  straznikiem i obronca wszystkich w Iraku. Ogolniemowiac atak na ONZ byl dla
                  amerykanow bardzo na rekę gdyz odwrocil uwage opini USA i i calego swaita nod
                  atakow na zolnierzy USA oraz zbrodnie ich sojusznikow (zabijanie cywilow w
                  wyniku pomylki zolnierzy, aresztowania, wiezienie bez sadow itd) oraz sprawił
                  to iż amerykanie maja teraz wolna reke w swych dzialaniach bo atakuja, niszcza
                  terorystow ktorzy zabili pokojowo nastawionych pracownikow ONZ
                  • Gość: ANka TAaaak. To trzeba im bylo nie pomagac.... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 12:25
                    Prawda? Bo jest tylko jedna kultura dla ktorej ofiary
                    ludzkie nie maja kompletnie znaczenia... Nawet dzieci
                    czyz nie tak?
    • Gość: TYtus Gdzie sa ci idioci? IP: *.ipt.aol.com 20.08.03, 09:54
      Gdzie sa idioci, ktorzy nzaprzod na prymitywnie i bez wyobrazni
      oklamywali, a potem zdecydowali sie zrobic burdel na cztery
      wiatry w Iraku. (Kto sie na to zlapal powinien skonsultowac swoj
      stan umyslowy.)

To co sie dzieje (rurocigi w powietrzu, ambasada jordanska tez
      juz raczej nie na ziemi, a teraz ONZ) to nawet nie preludium.
      Karnawal bandycko-terrorystyczny w powiazaniu z wojna domowa
      dopiera sie powoli zawiazuje. Tego nie da sie opanowac wysylajac
      150 tys zolnierzy - to dowcip. (Ciekaw jestem kto w ten idityzm
      teraz wierzy - tylko kliniczne imbecyle.)

A w tym calym burdelu, gdzie jest Rumsfeld, ja chce Rumsfelda,
      gdzie sie podzial ten stary, prusacki, zakuty leb. Oczekuje
      kolejnych jego "genialnych" obserwacji.
    • Gość: Wojtek Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.direcpceu.com 20.08.03, 10:10
      Jako pracownik zbombardowanego budynku moge jedynie zyczyc,aby
      cos takiego sie nikomu nie przytrafilo.To bylo po prostu
      straszne.
      • Gość: Tytus Re: Wojtek s p i e r d a l a j z Bagdadu... IP: *.ipt.aol.com 20.08.03, 10:27
        ... zanim kolejna bomba cie dopadnie!

PS. Nie jestem wulgarny dla dowcipu - to moja opinia wyrazona w sposob dosadnie
        brutalny. Wspolczuje ci i absolutnie wierze, ze musialo to byc straszne.

A swoja droga byl to z gory przewidywany efekt Bushowskiej i Blairowskiej zadzy
        krwi. Efekt: rozpoczyna sie dziki burdel, ktoremu przez lata konca nie bedzie.

Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Jako pracownik zbombardowanego budynku moge jedynie zyczyc,aby
        > cos takiego sie nikomu nie przytrafilo.To bylo po prostu
        > straszne.
        • Gość: yxz Chyba USA same wysadzily ONZ dla wlasnych celow IP: 62.87.157.* 20.08.03, 11:27
          Pare faktow w 1905 r amerykanie aby miec pretekst do wojny wysadzili SWOJ
          okret z 200 marynarzami na pokladzie oczywiscie twierdzac ze to wrogi atak i
          odrazu atakuajc, o Perl Harborl wiedzieli przed nalotem wyprowadzili wszystkie
          lotniskowce a reszte okretow i ludzi pozwalajac rozwalic, Churchil wiedzial o
          nalocie n aLondyn ale tez niezareagowal aby potem na gruzach moc przemawiac i
          zostac przywodca ktorego narod kocha i masa jest takich sytuacji ze wsponme
          atak "polakow" na radiostacje w raszynie, czy tez Smiersc Sikorskiego co do
          ktorej anglicy dokumentyy utajnili ciekawe dlaczego? a jak si eopkaze ze
          Sikorski
          przeszkadzal im ukladac sie z ruskimi co do granic przyszlej europy to teraz by
          smrod byl nie?? A ONZ to banda nierobów którzy tylko debatuja, wydają kase i
          uchwalają rezolucje, uchwały sankcjonujące np kradziez przez USA Irackiej
          ropy, w byłej Jugosławi palcem nie kiwneli a np Komisji Praw Człowieka obecnie
          przewodzi Libia haha ONZ to grupa samoadorujących sie osob ktore myslały ze sa
          swietymi krowami a
          tu nagle ktos sie im dobrał do tyłka w dosc extremalny sposob Pomoc ONZ
          wyglada w ten sposob ze najpierw 5 mcy debatuje sie nad udzieleniem pomocy
          jakiemus krajowi, co kosztuje grube mln dolarow (posiedzenia, diety itd) potem
          organizuje si epomoc (kolejne miliony) wysyła jakies ochłąpy ktore i tak w
          duzej mierze trafiają do lokalnych kacykow ktorzy karmia nimi swoje armie luib
          odsprzedaja kupujac za to bron itd Ta organizacja sie przezyla i obecnie jest
          tylko przechowalnia z ogromnymi pensjami dla emerytowanych klakierow z calego
          swiata Jestem przeciwny zabijaniu ale Irakijczycy nie sa mordercami aa tylko
          wszelkimi sposobami walcza z okupantem i nie ma znaczenia z jakiej
          organizacji lub armii on jest Wyzwalanie na siłe, narzucanie swego stylu bycia
          przez USA, ONZ innym przypomina czasy CCCP i takich krajow jak Afganistan
          • Gość: ANka Wasza typowa zabaweczka co dranie? IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 11:39
            Najlatwiej bawic sie czyimis watpliwosciami? To Wy sobie
            nie ufacie.. NIe macie podstaw bo taka jest wasza
            kultura.. w naszej starej zdaza sie jednak ze ludzie
            sobie ufaja.. Sasiadom, znaja sie tam od dawna.. I tak
            sie sklada ze z tym nie wygracie.. To u was sasiad zabija
            sasiada o dwa grosze...W naszej kulturze robi sie bledy..
            Ale takiego poziomu zaklamania nie ma. Nie w malych
            spolecznosciac.. To u was jak sie zona znudzi mezowi to
            sie prokuruje na poczekaniu fakty aby ja skazac.. NO to
            bawcie sie dalej.. Tyle ze tak nie wyjdzie... A
            pomyslalam ze swoje dzieci naucze tez arabskiego.. niech
            wiedza jaka to wspaniala pokretna kulturka.. Bo ja juz ja
            troche poznalam.. Co mi szkodzi poznac wiecej..
            • Gość: kolo Re: Wasza typowa zabaweczka co dranie? IP: 62.87.157.* 20.08.03, 12:00
              napipsalas duzo ale mieszajac wszystko dokładnie Mozesz powiedziec o co Ci
              chodzi? Do kogo masz pretensje do ktorej kultury?
              • Gość: ANka Zgadnij.... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 12:05
                A moze nie znasz tej kultury?
                • Gość: ANka A Niemcy znaja pewna tajemnice.. IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 12:13
                  i troszke wiedza tez o terroryzmie.. NIe trzeba im
                  przypominac.. Tknijcie ich... OJ oni sa baaardzo
                  zorganizowani kiedy trzeba...
                  Dorwa sie i do was.. NIe tylko ich kobity nie beda
                  chcialy na was patrzec....
    • Gość: wojciech To nie jest zbrodnia przweciwko mnie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.03, 14:50
      Nie poczuwam sie do podpisywania pod stwierdzeniem, ze zamach w
      Bagdadzie jest zbrodnia przeciw calej ludzkosci.Nie chce byc
      czescia ludzkosci, ktora za najwyzsze dobro uznaje bezkrytyczna
      lojalnosc wobec swiatowego terrorysty i agresora jakim jest USA
      • Gość: ANka Zbrodnia przeciwko kazdemu czlowiekowi.. IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 15:40
        Jest zbrodnia albo nie jestes czlowiekiem...
        • Gość: ! Re: Zbrodnia przeciwko kazdemu czlowiekowi.. IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 17:24
          Gość portalu: ANka napisał(a):

> Jest zbrodnia albo nie jestes czlowiekiem...

Pobij sie sama, tylko mocno!
          • Gość: ANka O jacy jestesmy sympatyczni i za co? IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 21:10
            Odwecik - nieprawdaz.. NIe musze.. JUz zostalam pobita..
            RAz dewota a potem jeszcze pare razy..
            Mala uwaga..
            Najezdzy to tacy ktorzy morduja, gwalca, zabijaja dzieci
            i nie pozwalaja normalnie pracowac.. Poki co Polacy nie
            po to tam pojechali.. PRzykro mi ale mam inne zdanie...
            • Gość: ANka Msciwosc to takie b. arabskie... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 21:10
              Shade...
              Bo myslalam wcale nie tak zle..
        • Gość: Tytus Re: Zbrodnia przeciwko kazdemu czlowiekowi.. IP: *.ipt.aol.com 20.08.03, 17:36
          "Dla najezdzcow zawsze bandytami
          sa ci, ktorzy przed nimi sie bronia".

Miczyslaw Jastrun, za Adam Michnik: "Takie czasy... czyli rzecz o kompromisie"
          Gość portalu: ANka napisał(a):

> Jest zbrodnia albo nie jestes czlowiekiem...
          • Gość: www.irak.pl Gazeta Wojenna niedawno chciała rozwiązywać ONZ IP: *.tele2.pl 21.08.03, 13:09
            www.irak.pl
            Do niedawna publicyści Gazeta Wyborczej(głownie pan Unger i Warszawski)
            domagali sie niemal rozwiązania ONZ-u. Oficjalnie wypowiadała się tak CFR
            (w której Michnik jest w Advisory Board). www.cfr.org

Przy całym smutku i współczuciu dla rodzin 24 zmarłych
            i 100 ranych pracowników ONZ - nie wolno zapomnieć o proporcjach dramatów,
            jakie się rozegrały oraz roli mediów przy komentowaniu tych zdarzeń.

10 000 zabitych cywili,
            do 60 000 zmasakrowanych żołnierzy irackich - najczę�ciej młodych chłopców,
            20 000 krytycznie rannych cywili (także po bombach kasetonowych),
            pozostawionych w zdewastowanych szpitalach bez środków przeciwbólowych, bez
            wody,
            tysiące narażonych na nowotwory i śmierć w najbliższych latach od depleted
            uranium,
            1,5 mln ofiar sankcji,
            200 000 ofiar cywilnych wojny w Zatoce Perskiej (po prowokacji kuwejckiej ze
            strony USA - sprawy majš się niemal 180 stopni odwrotnie od oficjalnej wersji
            US),
            45 000 cywili w Afganistanie (do dzis notabene nie ma dowodów, kto stał za
            zamachami) - tych dramatów media nie tylko nie nagłaśniają, ale wręcz - je
            zatajają. Tych informacji nie znajdziemy ani w nagłówkach ani na ostatnich
            stronach gazet

Rola ONZ w opinii krajów arabskich (jak i wielu III �wiata) jest
            kontrowersyjna: często przekupywana i ulegająca szantażom gospodarczym ze
            strony USA (Kosowo, Timor, Ruanda, Kambodża, Chile i Pinochet, sankcje w
            Iraku) przychodzi po zniszczeniach spowodowanych przez imperialnš politykę
            USA, by firmom i bankom ułatwiać maksymalny wyzysk. Ale i tak jest to jedyna
            istniejšca na razie organizacja mogšca potencjalnie przeciwstawić się
            unilateralnej, imperialistycznej polityce gangu psychopatycznych nafciarzy z
            Białego Domu.

Wywołaniem bezprawnej wojny, w której ginie tylu ludzi dla uwolnienia ropy
            naftowej od dawnego współpracownika CIA - nie powstrzyma się terroryzmu -
            wrecz odwrotnie.

CYTAT TYGODNIA: "Pierwsza wojna w Z.Perskiej powołała al-Qaedę do życia.
            Druga wojna będzie dla niej prawdziwym zastrzykiem wzmacniającym." - S.Simon,
            b.ekspert Białego Domu do walki z terroryzmem.

Urządzono rzeź podczas tej wojny, Irakijczycy "wyzwalania" sobie nie życzyli,
            4 mln uchodźców przychodziły na demonstracje przeciw wojnie na całym świecie,
            nawet ci torturowani przez Husseina. Wielu z nich wie, że stłumienie powstania
            1991 przez Husseina dokonało się pod egidą seniora Busha, który za to powinien
            odpowiadać na Trybunale Karnym. W samym Iraku po 30 000 ludzi co tydzień w
            każdym miescie zbiera sie na demonstracjach przeciw okupacji. Piszą o tym w e-
            mailach żołnierze USA � "Po co tu jesteśmy? Irakijczycy nie chcą żyć pod
            zaborami. " Potrzebne jest im najbardziej samostanowienie, a w wojnie tej
            chodzi wyłącznie o grabież ropy.

Atak na siedzibę ONZ nie stanowi prawdopodobnie "odwetu" za sankcje. To ONZ
            zatwierdziło je jako posłuszny wasal korporacji USA, i nikt inny, lecz właśnie
            Stany Zjedn. wetowały w przeszłości uchwały o zniesieniu sankcji, przez które
            zmarło w Iraku 1,5 mln osób. Organizacje pozarządowe wielokrotnie apelowały do
            ONZ - bez skutku.

W krajach arabskich panowało rozgoryczenie, że Kofi Annan legitymizował
            praktycznie bezprawne agresje (w celu przejęcia rurociągów kaspijskich - z
            końcówką w Kosowie i irackich)
            na Afganistan i Irak. Czekano przynajmniej na słowa potępienia z jego strony.
            Bezskutecznie.

Debata w Radzie Bezpieczeństwa ONZ nad raportem inspektorów rozbrojeniowych
            ONZ ujawniła rozbieżności między wielkimi mocarstwami co do tego, czy i kiedy
            rozpocząć agresję na Irak. Wyrażane poparcie dla USA jest wypadkową
            geopolitycznej, gospodarczej i militarnej presji, wywieranej przez hegemona na
            kraje słabsze, również poprzez ogromne łapówki, szantaże, wymuszenia.

Przeciwko wojnie opowiedziały się wyraźnie tylko rządy Francji, Niemiec i
            Belgii. Organizacja utożsamiana jest najprawdopodobniej z władzą okupacyjną
            agresora, który tomahawkami i bagnetami narzucił marionetkowy rząd. Mello
            codziennie spotykał się z Bremerem, a UN stała się niejako "listkiem figowym" -
            dla legitymizowania bezprawnej agresji.

Na rzšdzie Belgii USA wymusiły rezygnację z dochodzeń Międzynarodowego
            Trybunału Karnego przeciw agresorom, szantażując odebraniem siedziby NATO.
            Chalabi jest bliskim współpracownikiem CIA - jak onegdaj Hussein (Woosleyz
            CLI). Skazany na 25 lat więzienia za oszustwa podatkowe w Jordanii nadal
            poszukiwany jest listem gończym. Wojska USA aresztowały przywódców
            demokratyczne wybranych jako "samozwańczych", a gdy domagano się na
            demonstracjach ich uwolnienia - żołnierze strzelali do nieuzbrojonych
            manifestantów.

To właśnie na skutek ok.100 lat krwawych, bezprawnych podbojów, torturowania i
            wygaszania przez Brytyjczyków, a potem USA powstań ludno�ci przeciw nieludzkim
            reżimom, rodziły się grupy bojowników, potem wykorzystywane skwapliwie przez
            CIA i finansowane, by móc mieć pretekst do dalszych geopolitycznych rozgrywek -
            notabene Brzeziński był ojcem chrzestnym Al Qaidy. Grupy terrorystyczne
            tworzyli także Izraelczycy - w protektoracie brytyjskim. A Irakijczycy nie
            mają nic wspólnego z atakiem na WTC: związki z Al Quaidą były takim samym
            propagandowym kłamstwem, jak dogmaty o posiadaniu broni masowego rażenia.

Natomiast nie ma rodziny w USA, która miałaby bliższe powiązania i na tak
            wielką skalę prowadziła nielegalne transakcje hadlowe z rodziną Ben Ladena niż
            George Bush senior i junior. I nie ma kraju na �wiecie, który uprawiałby
            terroryzm państwowy na tak nieprawdopodobnš skalę jak Stany Zjednoczone.
            Jedynie perfekcyjna dezinformacja, której Goebbels mógły pozazdroscić,
            powoduje, że ludzie nie widzš trwajšcego od stulecia dramatu. Bogactwo USA
            zbudowane jest na krwi ciemiężonych, grabionych narodów, na milionach czaszek.
            Na placu boju pozostała tylko Polska. Misja - Kompromitacja.

www.irak.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka