Gość: harom Szkoda tego zniszczonego Garbuska IP: *.dp.iig.com.au 20.08.03, 00:03 No i zepsuli takie sympatyczne autko gnojki :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jak ty tak mozesz!!! Az taka nedza u ciebie, ze 20.08.03, 00:28 tego taniego malolitra produkowanego za grosze w Ameryce Lacinskiej zalujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Popatrz Gabrielo.. Oni wszyscy mowia po polsku.. IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 12:16 Z australii, niemiec (tam najwiecej) z irlandii i wroclawia.. Popatrz sama.. NO idac za ich rozumowaniem sami jestesmy sobie winni- a raczej nasza komuna... Warto teraz popatrzec na to krytycznie.. I zaloze sie ze w tych niemczech zajeli miejsca ludzi ktorzy naprawde mogliby jako dobrzy specjalisci z Polski tu pracowac... NO comments.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: KRWAWY WTOREK... IP: *.proxy.aol.com 20.08.03, 00:44 ...na swiecie...w iraku co najmniej 20 zabitych i ponad 100 rannych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey U nas w Irlandii IP: 65.73.49.* 20.08.03, 00:58 mamy konie pod wierzch. Kon w marszu kupe wali. Ja dzisiaj tez probowalam ale nie wyszlo tak dobrze jak chcialam. Ide sie myc bo smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mamy konie. Jedne z najlepszych. Ale ty, chlopie, 20.08.03, 02:52 gowno o tym wiesz, bos z plebsu. Nie wiesz nawet, ze Irlandia ma aktualnie jedne z najlepszych w swiecie stadnin koni wierzchowych. I najlepszych w swiecie dzokejow. Sama jezdze niezle, jak na amatorke. Od 10-12 roku zycia. I z konia nie spadam. Spada za to taki jak ty polski wloscianin, co siedzi na koniu jak wor kartofli. Ale my, herbowi, jazde wierzchem mamy we krwi! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Czy to rozpaczliwa zmiana strategii terrorystow?... 20.08.03, 02:21 … gdy okazalo sie sie mordowanie pojedynczych zolnierzy amerykanskich nie spowoduje zmiany opinii elektoratu USA i wycofania sie z Iraku. Teraz chyba nastawiaja sie na totalna destrukcje systemow wspierajacych irackie spoleczenstwo aby podsycac niezadowolenie, i zastraszenie calego swiata zeby sie od Iraku odwrocil. Uwazam ze temu mialy sluzyc zamachy na amb. Jordanii, wodociagi i dzisiaj ONZ. Jestem przekonany ze prymitywy przeliczyly sie i to jest ich “labedzi spiew” choc jeszcze poleje sie niestety wiele krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To nie niedobitki gwardii Saddama. To "czeczenski" 20.08.03, 02:56 wariant zamachu - najwyrazniej ludzie Al Qaedy (albo innej organizacji terrorystow islamskich). I to wlasnie wyglada groznie - trzeba by rozwalic siatki terrorystyczne w kilku jednoczesnie krajach o polprzepuszczalnych granicach, ktorych nie sposob armia obstawic! To nie moje mniemanie: zobacz, co sie mowi w swiatowych stacjach telewizyjnych, agencjach prasowych etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Skad przychodza Wahhabici IP: *.rasserver.net 20.08.03, 03:23 gabrielacasey napisała: > wariant zamachu - najwyrazniej ludzie Al Qaedy (albo innej organizacji > terrorystow islamskich). I to wlasnie wyglada groznie - trzeba by rozwalic > siatki terrorystyczne w kilku jednoczesnie krajach o polprzepuszczalnych > granicach, ktorych nie sposob armia obstawic! > To nie moje mniemanie: zobacz, co sie mowi w swiatowych stacjach telewizyjnych, > > agencjach prasowych etc. Iran, Syria, Arabia Saudyjska- na poczatek :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Re: To nie niedobitki gwardii Saddama. To 'czecze 20.08.03, 04:38 W tym masz Gabrielo racje i zdaje sobie sprawe ze to nie tylko niedobitki. Zreszta od poczatku wojny mnostwo Arabow z krajow osciennych juz tam bylo i aktywnie brali udzial. Ja przypuszczam ze amerykanska strategia przynosi rezultaty czego dowodem byla ostatnia fatwa od sudyjskich duchownych potepiajaca terroryzm. Chociaz sytuacja w Iraku jest bardzo nieprzejrzysta wydaje mi sie ze normalizacja postepuje i to ogranicza systematycznie manewry islamskiej ekstremy. W rezultacie, wyglada na to ze ekstremisci zaczynaja juz terroryzowac samych Irakijczykow w nadziei ze zadyma zdezorientuje tych ostatnich i zmieni ich w material rewolucyjny. Oczywiscie sa to wszystko tylko moje przypuszczenia i moze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat W Ameryce juz nie moga to probuja w Iraku IP: *.rasserver.net 20.08.03, 03:21 adam.xx napisał: > … gdy okazalo sie sie mordowanie pojedynczych zolnierzy > amerykanskich nie spowoduje zmiany opinii elektoratu USA i > wycofania sie z Iraku. Teraz chyba nastawiaja sie na totalna > destrukcje systemow wspierajacych irackie spoleczenstwo aby > podsycac niezadowolenie, i zastraszenie calego swiata zeby sie > od Iraku odwrocil. Uwazam ze temu mialy sluzyc zamachy na amb. > Jordanii, wodociagi i dzisiaj ONZ. Jestem przekonany ze > prymitywy przeliczyly sie i to jest ich “labedzi spiew” choc > jeszcze poleje sie niestety wiele krwi. Przed ambasade Turcji tez rzucono granat: pewnie sie boja ze Turcy wejda i zrobia im kysym! :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Re: W Ameryce juz nie moga to probuja w Iraku 20.08.03, 04:43 Wybrales bardzo dobry tytul. To przypomina mi marksistowsko-leninowska teorie rewolucyjnej strategii polegajaca na uderzaniu w najslabsze ogniwa. Jezeli opieraja sie na tych wzorcach to mozemy byc optymistyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A ja podejrzewalam i mowilam wam kochani... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 11:31 Zadnej roznicy.. To mentalnosc arabska.. ale wpadli we wlasna pulapke.. Teraz nie tak latwo bedzie im wmawiac calemu swiatu ze oni dojrzeli do demokracji.. I nie tak latwo bedzie tak naprawde wnikac w nasza cywilizacje i wnikac podstepnie skoro nie potrafia jej zaakceptowac... Zalosne... I mam takie przeczucie ze nas jest moze malo ale azja ustawi sie po naszej stronie... Zdaje sie ze etyka wspolczesnej europy i etyka dalekowschodnia jednak maja wiecej ze soba wspolnego niz islam.. Podstawa jest jednak szacunek dla zycia.. Oni by to mogli odnalezc u siebie ale nie chca.. NO to wypadna z gniazdka...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator CZYZ NIE TAK KONCZA KOLABORANCI? IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 04:36 ONZ zostalo ofiara swojej wlasnej polityki. Kilka miesiecy temu US-UK zignorowalo ONZ Charter inicjujac pre-emptive ofensywna wojne. ONZ stracilo wiarygodnosc poprzez nie skorzystanie z okazji do potepienia inwazji. Gorzej, ONZ jeszcze bardziej stala sie niewiarygodna poprzez uznanie (rezolucja 1500) garstki ludzi wybranych przez okupantow jako reprezentacyjny rzad Iraku. Wreszcie ONZ zaakceptowalo role doradcy okupantow w Iraku stajac sie tym samym colaborantem najezdzcow. Nie moze zatem dziwic ze ONZ jest postrzegane w Iraku jako narzedzie awanturniczej roli US-UK. Jedynym cywilizowanym rozwiazaniem byloby przyjecie statusu ONZ jako obserwatora w wolnych wyborach w Iraku i wycofanie sil okupacyjnych. Wybrany w wolnych wyborach rzad sam zadecydowalby o tym czy wprowadzic miedzynarodowe sily pokojowe ONZ, Arabskie lub inne respektowane przez rzad i spoleczenstwo Iraku. A co do US-UK koalicji, to najezdzcy powinni zaplacic kompensacje za najazd, utrate zycia, cierpienia i zniszczenia infrstruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou Re: CZYZ NIE TAK ....? IP: *.tor.primus.ca 20.08.03, 04:53 Zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: ONZ OFIARA WLASNEJ POLITYKI IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 04:40 Gość portalu: GrayHatt napisał(a): > Teraz sie zacznie wojna naprawde... ONZ zostalo ofiara swojej wlasnej polityki. Kilka miesiecy temu US-UK zignorowalo ONZ Charter inicjujac pre-emptive ofensywna wojne. ONZ stracilo wiarygodnosc poprzez nie skorzystanie z okazji do potepienia inwazji. Gorzej, ONZ jeszcze bardziej stala sie niewiarygodna poprzez uznanie (rezolucja 1500) garstki ludzi wybranych przez okupantow jako reprezentacyjny rzad Iraku. Wreszcie ONZ zaakceptowalo role doradcy okupantow w Iraku stajac sie tym samym colaborantem najezdzcow. Nie moze zatem dziwic ze ONZ jest postrzegane w Iraku jako narzedzie awanturniczej roli US-UK. Jedynym cywilizowanym rozwiazaniem byloby przyjecie statusu ONZ jako obserwatora w wolnych wyborach w Iraku i wycofanie sil okupacyjnych. Wybrany w wolnych wyborach rzad sam zadecydowalby o tym czy wprowadzic miedzynarodowe sily pokojowe ONZ, Arabskie lub inne respektowane przez rzad i spoleczenstwo Iraku. A co do US-UK koalicji, to najezdzcy powinni zaplacic kompensacje za najazd, utrate zycia, cierpienia i zniszczenia infrstruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czy do lodowki cie wlozyli,zes sie tak nawrocil 20.08.03, 04:53 na lewactwo, jak po 10 latach gulagu na Syberii? Ostapimy wam tanio, byla kolonio zsylkowa, polowe naszych legalnych islamistow. I oddamy wszystkich nielegalnych - od razu sie wam poglowie zwiekszy! I zaczniecie pojmowac, co to wojujacy Islam: ponad 100.000 islamskich refugees rocznie, drobiazg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: Lodowka raczej tobie potrzebna IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 05:32 gabrielacasey napisała: > na lewactwo, jak po 10 latach gulagu na Syberii? Ostapimy wam tanio, byla > kolonio zsylkowa, polowe naszych legalnych islamistow. I oddamy wszystkich > nielegalnych - od razu sie wam poglowie zwiekszy! I zaczniecie pojmowac, co to > wojujacy Islam: ponad 100.000 islamskich refugees rocznie, drobiazg! Dziekuje za oferte. Jestes przykladem typowego Polskiego forum gdzie idiotyczne i obrazliwe uwagi biora gore nad argumentami. Jak widac nie stac Cie na analize tego co jest ogolnie dostepne na internecie. pewnie nie wiesz nawet ze Polski Minister speaw Zagranicznych powiedzial ze ostatecznym celem Polski jest dostep do zrodel roponosnych w Iraku. Daruj wiec sobie pomysly wysylania kogokolwiek do gulagu i uzupelnij swoja wiedze na temat organizacji miedzynarodowych zanim zaczniesz sie osmieszac ze swoimi rozwiazaniami Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A CO mnie, obywatelke brytyjska, obchodzi polski 20.08.03, 05:37 minister? My juz mamy udzialy w irackiej ropie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: Arrogant Pom IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 05:55 gabrielacasey napisała: > minister? My juz mamy udzialy w irackiej ropie. To tylko potwierdza ze ignorancja nie ma granic. Czytalem kilka Twoich komentarzy na tym forum i gwarantuje Ci za na BBC forum one by sie nie znalazly. Gazecie Wyborczej i kilku innym Polskim forum brakuje tego co jest w BBC forum policy - rozgarnietego mediatora ktory by odrzucal rasistowskie obrazliwe czy ponizej standartow opinie. Dlatego tacy jak Ty moga bezkarnie obrazac innych dyskutantow i uzywac nieetycznych epitetow niemalze w co drugiej Twojej wypowiedzi na tym forum. To odrazajace uzywac Twoje "foul mouth" wykorzystujac Twoja anonimowosc i glupote moderatora. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bredzisz, Kangurze: GDZIE tu jest RASIZM? 20.08.03, 06:25 Tobie kaganiec swiezo przyswajanej "political correctness" kojarzy sie wylacznie z mowieniem dobrze o. Lub z milczeniem. Jako obywatelka brytyjska mam prawo nie interesowac sie polkimi ministrammi - nie moj biznes. I nikt nie ma prawa mnie za to ukarac. A jesli chpodzi o udzialy BP w wydobyciu, to sprawa jest pewna. I znow - gdzie tu rasizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: GDZIE tu jest RASIZM? IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 07:14 gabrielacasey napisała: > Tobie kaganiec swiezo przyswajanej "political correctness" kojarzy sie > wylacznie z mowieniem dobrze o. Lub z milczeniem. Jako obywatelka brytyjska mam > > prawo nie interesowac sie polkimi ministrammi - nie moj biznes. I nikt nie ma > prawa mnie za to ukarac. A jesli chpodzi o udzialy BP w wydobyciu, to sprawa > jest pewna. I znow - gdzie tu rasizm? Ja referowalem do Twoich wszystkich wypowiedzi na tym forum i nie chodzilo mi tylko o Twoj rasizm ale rowniez o obrazliwe epitety. Jezeli cirpisz na amnezje to znalazlem dla Ciebie kilka Twoich opinii. Epitety w rodzaju "kanadyjska holoto!", "arabska dziwko", "polski cham", "polscy durnie", "pejsaty i obrzezany Kakaowcu z Kanady" sa nie tylko w UK uznawane za rasistowskie. A Twoje opinie typu "wloz sobie te parowke w tylek i zrob sobie hot doga", "kolejny gnoj probuje..." i inne podobne Twoje wypowiedzi sa wlasnie tym o czym wspominalem - niewybrednymi epitetami i niczym wiecej. Moze, jak piszesz jestes badaczem z zakresu antropologii i KULTURY - tej ostatniej przydalo by Ci sie wiecej douczyc i stosowac w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie pouczaj lepszych od siebie, dobrze? 20.08.03, 07:19 Osmieszasz sie dalej swa DROBNOMIESZCZANSKOSCIA: rob to dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: Nie pouczaj lepszych od siebie, dobrze? IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 07:27 gabrielacasey napisała: > Osmieszasz sie dalej swa DROBNOMIESZCZANSKOSCIA: rob to dalej! Wobec tego, zrob mi przysluge i napisz czego moglbym sie nauczyc od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO KALKULATORA GENOWEFA KEJSI PRZYPADEK NIEULECZALNEJ PATOLOGII IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 16:48 Gość portalu: kalkulator napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > Tobie kaganiec swiezo przyswajanej "political correctness" kojarzy sie > > wylacznie z mowieniem dobrze o. Lub z milczeniem. Jako obywatelka brytyjsk > a > mam > > > > prawo nie interesowac sie polkimi ministrammi - nie moj biznes. I nikt nie > > ma > > prawa mnie za to ukarac. A jesli chpodzi o udzialy BP w wydobyciu, to spra > wa > > jest pewna. I znow - gdzie tu rasizm? > Ja referowalem do Twoich wszystkich wypowiedzi na tym forum i nie chodzilo mi > tylko o Twoj rasizm ale rowniez o obrazliwe epitety. Jezeli cirpisz na amnezje > to znalazlem dla Ciebie kilka Twoich opinii. Epitety w rodzaju "kanadyjska > holoto!", "arabska dziwko", "polski cham", "polscy durnie", "pejsaty i > obrzezany Kakaowcu z Kanady" sa nie tylko w UK uznawane za rasistowskie. A > Twoje opinie typu "wloz sobie te parowke w tylek i zrob sobie hot > doga", "kolejny gnoj probuje..." i inne podobne Twoje wypowiedzi sa wlasnie > tym o czym wspominalem - niewybrednymi epitetami i niczym wiecej. Moze, jak > piszesz jestes badaczem z zakresu antropologii i KULTURY - tej ostatniej > przydalo by Ci sie wiecej douczyc i stosowac w praktyce. > MOJ DROGI, WLASNIE W TAKI SPOSOB ZACHOWUJE SIE SZUMOWINA KTORA WYPLYNELA PO 1989, POZATYM TO KLASYCZNY KLINICZNY PRZYPADEK OFIARY MOLESTOWANIA ALBO AGRESJI POCHODZACEJ GLOWNIE ZE STRONY OJCA A WYNIESIONY Z WCZESNEGO DZIECINSTWA. TO CIEZKA I NIE ULECZALNA PATOLOGIA, NIE MA ABSOLUTNIE SENSU WCHODZIC Z NIA W JAKIE KOLWIEK DYSKUSJE, POPROSTU TO NIE DZIALA. z POZDROWIENIAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO KALKULATORA Re: GENOWEFA KEJSI PRZYPADEK NIEULECZALNEJ PATOL IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 17:01 Gość portalu: DO KALKULATORA napisał(a): > Gość portalu: kalkulator napisał(a): > > > gabrielacasey napisała: > > > > > Tobie kaganiec swiezo przyswajanej "political correctness" kojarzy s > ie > > > wylacznie z mowieniem dobrze o. Lub z milczeniem. Jako obywatelka bry > tyjsk > > a > > mam > > > > > > prawo nie interesowac sie polkimi ministrammi - nie moj biznes. I nik > t nie > > > > ma > > > prawa mnie za to ukarac. A jesli chpodzi o udzialy BP w wydobyciu, to > spra > > wa > > > jest pewna. I znow - gdzie tu rasizm? > > Ja referowalem do Twoich wszystkich wypowiedzi na tym forum i nie chodzilo > mi > > tylko o Twoj rasizm ale rowniez o obrazliwe epitety. Jezeli cirpisz na > amnezje > > to znalazlem dla Ciebie kilka Twoich opinii. Epitety w rodzaju "kanadyjska > > > holoto!", "arabska dziwko", "polski cham", "polscy durnie", "pejsaty i > > obrzezany Kakaowcu z Kanady" sa nie tylko w UK uznawane za rasistowskie. A > > > Twoje opinie typu "wloz sobie te parowke w tylek i zrob sobie hot > > doga", "kolejny gnoj probuje..." i inne podobne Twoje wypowiedzi sa wlasni > e > > tym o czym wspominalem - niewybrednymi epitetami i niczym wiecej. Moze, ja > k > > piszesz jestes badaczem z zakresu antropologii i KULTURY - tej ostatniej > > przydalo by Ci sie wiecej douczyc i stosowac w praktyce. > > > MOJ DROGI, WLASNIE W TAKI SPOSOB ZACHOWUJE SIE SZUMOWINA KTORA WYPLYNELA PO > 1989, POZATYM TO KLASYCZNY KLINICZNY PRZYPADEK OFIARY MOLESTOWANIA ALBO AGRESJI > > POCHODZACEJ GLOWNIE ZE STRONY OJCA A WYNIESIONY Z WCZESNEGO DZIECINSTWA. TO > CIEZKA I NIE ULECZALNA PATOLOGIA, NIE MA ABSOLUTNIE SENSU WCHODZIC Z NIA W > JAKIE KOLWIEK DYSKUSJE, POPROSTU TO NIE DZIALA. > z POZDROWIENIAMI >> PS. W IDENTYCZNYM STYLU ZACHOWYWAL SIE DO NIEDAWNA NIEJAKI MARKUS-CRASUSS, ZRESZTA WCALE NIE WYKLUCZONE ZE TO JEST JEDNA I TA SAMA "OSOBA" Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS: moje teksty ukazuja sie i w prasie brytyjskiej 20.08.03, 06:29 Wlasnie z zakresu antropologii i kultury; jestem tez badaczem w badaniach z grantu HO nad korelacja typow kultur z typem przestepstw kryminalnych. Nie rozsmieszaj mnie swym niewolniczym stosunkiem do PC, Australijczyku z najswiezszej polskiej emigracji. Ignoracja istotnie wystepuje, ale...u CIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: PS: moje teksty ukazuja sie i w prasie brytyj IP: *.rochd2.qld.optusnet.com.au 20.08.03, 07:36 gabrielacasey napisała: > Wlasnie z zakresu antropologii i kultury; jestem tez badaczem w badaniach z > grantu HO nad korelacja typow kultur z typem przestepstw kryminalnych. Nie > rozsmieszaj mnie swym niewolniczym stosunkiem do PC, Australijczyku z > najswiezszej polskiej emigracji. Ignoracja istotnie wystepuje, ale...u CIEBIE. Mozna prosic o referencje do tych tekstow? Interesuje mnie Twoja nieanonimowa prezentacja/texty prasowa czy naukowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey Re: PS: moje teksty ukazuja sie i w prasie brytyj IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 16:04 gabrielacasey napisała: > Wlasnie z zakresu antropologii i kultury; jestem tez badaczem w badaniach z > grantu HO nad korelacja typow kultur z typem przestepstw kryminalnych. Nie > rozsmieszaj mnie swym niewolniczym stosunkiem do PC, Australijczyku z > najswiezszej polskiej emigracji. Ignoracja istotnie wystepuje, ale...u CIEBIE. > zapomnialam dodac ze prowadze rowniez znana w calej Anglii wytwornie parowek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.irak.pl Gabriela Casey mówi to co Hitler w odn. do Arabów IP: *.tele2.pl 21.08.03, 12:53 www.irak.pl Pani Gabrielo, Hitler mówił to samo co Pani, tyle że w odniesieniu do Żydów. Czy Pani wie, że to, co uprawa pani na portalu - to jest podsycanie nienawiści rasowej? To nie Irak napadł na USA, tylko odwrotnie. I od wieków Zachód urzadzał w krajach arabskich nieprawdopodobne rzezie. Do niedawna Gazeta Wyborcza (głownie pan Unger i Warszawski) domagali sie niemal rozwiązania ONZ-u. Oficjalnie wypowiedała się tak CFR (w której Michnik jest w Advisory Board). Przy całym smutku i współczuciu dla rodzin 24 zmarłych i 100 ranych pracowników ONZ - nie wolno zapomnieć o proporcjach dramatów, jakie się rozegrały oraz roli mediów przy komentowaniu tych zdarzeń. 10 000 zabitych cywili, do 60 000 zmasakrowanych żołnierzy irackich - najczę�ciej młodych chłopców, 20 000 krytycznie rannych cywili (także po bombach kasetonowych), pozostawionych w zdewastowanych szpitalach bez środków przeciwbólowych, bez wody, tysiące narażonych na nowotwory i śmierć w najbliższych latach od depleted uranium, 1,5 mln ofiar sankcji, 200 000 ofiar cywilnych wojny w Zatoce Perskiej (po prowokacji kuwejckiej ze strony USA - sprawy majš się niemal 180 stopni odwrotnie od oficjalnej wersji US), 45 000 cywili w Afganistanie (do dzis notabene nie ma dowodów, kto stał za zamachami) - tych dramatów media nie tylko nie nagłaśniają, ale wręcz - je zatajają. Tych informacji nie znajdziemy ani w nagłówkach ani na ostatnich stronach gazet Rola ONZ w opinii krajów arabskich (jak i wielu III �wiata) jest kontrowersyjna: często przekupywana i ulegająca szantażom gospodarczym ze strony USA (Kosowo, Timor, Ruanda, Kambodża, Chile i Pinochet, sankcje w Iraku) przychodzi po zniszczeniach spowodowanych przez imperialnš politykę USA, by firmom i bankom ułatwiać maksymalny wyzysk. Ale i tak jest to jedyna istniejšca na razie organizacja mogšca potencjalnie przeciwstawić się unilateralnej, imperialistycznej polityce gangu psychopatycznych nafciarzy z Białego Domu. Wywołaniem bezprawnej wojny, w której ginie tylu ludzi dla uwolnienia ropy naftowej od dawnego współpracownika CIA - nie powstrzyma się terroryzmu - wrecz odwrotnie. CYTAT TYGODNIA: "Pierwsza wojna w Z.Perskiej powołała al-Qaedę do życia. Druga wojna będzie dla niej prawdziwym zastrzykiem wzmacniającym." - S.Simon, b.ekspert Białego Domu do walki z terroryzmem. Urządzono rzeź podczas tej wojny, Irakijczycy "wyzwalania" sobie nie życzyli, 4 mln uchodźców przychodziły na demonstracje przeciw wojnie na całym świecie, nawet ci torturowani przez Husseina. Wielu z nich wie, że stłumienie powstania 1991 przez Husseina dokonało się pod egidą seniora Busha, który za to powinien odpowiadać na Trybunale Karnym. W samym Iraku po 30 000 ludzi co tydzień w każdym miescie zbiera sie na demonstracjach przeciw okupacji. Piszą o tym w e- mailach żołnierze USA � "Po co tu jesteśmy? Irakijczycy nie chcą żyć pod zaborami. " Potrzebne jest im najbardziej samostanowienie, a w wojnie tej chodzi wyłącznie o grabież ropy. Atak na siedzibę ONZ nie stanowi prawdopodobnie "odwetu" za sankcje. To ONZ zatwierdziło je jako posłuszny wasal korporacji USA, i nikt inny, lecz właśnie Stany Zjedn. wetowały w przeszłości uchwały o zniesieniu sankcji, przez które zmarło w Iraku 1,5 mln osób. Organizacje pozarządowe wielokrotnie apelowały do ONZ - bez skutku. W krajach arabskich panowało rozgoryczenie, że Kofi Annan legitymizował praktycznie bezprawne agresje (w celu przejęcia rurociągów kaspijskich - z końcówką w Kosowie i irackich) na Afganistan i Irak. Czekano przynajmniej na słowa potępienia z jego strony. Bezskutecznie. Debata w Radzie Bezpieczeństwa ONZ nad raportem inspektorów rozbrojeniowych ONZ ujawniła rozbieżności między wielkimi mocarstwami co do tego, czy i kiedy rozpocząć agresję na Irak. Wyrażane poparcie dla USA jest wypadkową geopolitycznej, gospodarczej i militarnej presji, wywieranej przez hegemona na kraje słabsze, również poprzez ogromne łapówki, szantaże, wymuszenia. Przeciwko wojnie opowiedziały się wyraźnie tylko rządy Francji, Niemiec i Belgii. Organizacja utożsamiana jest najprawdopodobniej z władzą okupacyjną agresora, który tomahawkami i bagnetami narzucił marionetkowy rząd. Mello codziennie spotykał się z Bremerem, a UN stała się niejako "listkiem figowym" - dla legitymizowania bezprawnej agresji. Na rzšdzie Belgii USA wymusiły rezygnację z dochodzeń Międzynarodowego Trybunału Karnego przeciw agresorom, szantażując odebraniem siedziby NATO. Chalabi jest bliskim współpracownikiem CIA - jak onegdaj Hussein (Woosleyz CLI). Skazany na 25 lat więzienia za oszustwa podatkowe w Jordanii nadal poszukiwany jest listem gończym. Wojska USA aresztowały przywódców demokratyczne wybranych jako "samozwańczych", a gdy domagano się na demonstracjach ich uwolnienia - żołnierze strzelali do nieuzbrojonych manifestantów. To właśnie na skutek ok.100 lat krwawych, bezprawnych podbojów, torturowania i wygaszania przez Brytyjczyków, a potem USA powstań ludno�ci przeciw nieludzkim reżimom, rodziły się grupy bojowników, potem wykorzystywane skwapliwie przez CIA i finansowane, by móc mieć pretekst do dalszych geopolitycznych rozgrywek - notabene Brzeziński był ojcem chrzestnym Al Qaidy. Grupy terrorystyczne tworzyli także Izraelczycy - w protektoracie brytyjskim. A Irakijczycy nie mają nic wspólnego z atakiem na WTC: związki z Al Quaidą były takim samym propagandowym kłamstwem, jak dogmaty o posiadaniu broni masowego rażenia. Natomiast nie ma rodziny w USA, która miałaby bliższe powiązania i na tak wielką skalę prowadziła nielegalne transakcje hadlowe z rodziną Ben Ladena niż George Bush senior i junior. I nie ma kraju na �wiecie, który uprawiałby terroryzm państwowy na tak nieprawdopodobnš skalę jak Stany Zjednoczone. Jedynie perfekcyjna dezinformacja, której Goebbels mógły pozazdroscić, powoduje, że ludzie nie widzš trwajšcego od stulecia dramatu. Bogactwo USA zbudowane jest na krwi ciemiężonych, grabionych narodów, na milionach czaszek. Na placu boju pozostała tylko Polska. Misja - Kompromitacja. www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejsi Ja obywatelka Brytyjska olewam.................... IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 16:20 gabrielacasey napisała: > minister? My juz mamy udzialy w kradziezy irackiej ropy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.75.0.21.Dial1.Boston1.Level3.net 20.08.03, 05:45 Gość portalu: GrayHatt napisał(a): > Teraz sie zacznie wojna naprawde... Przeznaczeniem bomb jest przewaznie wybuch.Nie rozumiem,dlaczego ta bomba wywoluje tyle wrzasku.Przeciez to zabawka w porownaniu z cluster bombs,czy tymi 10cio tonowymi z akcji Shock and Awe.Ta pierwsza przetrzepala tych,ktorzy nie powinni tam byc.Te ostatnie spadaly na ludzi,ktorzy zyja tam od tysiecy lat.Nu wiec??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.dialup.sprint-canada.net 20.08.03, 05:56 Ja tez jestem U i od siebie cos dodam. Dobrze gadac "zbrodnia przeciwko calemu swiatu", itd. ale nie mozna zapominac tego, ze to wlasnie ONZ rozbroilo Irak (Irak posluchal ONZ i dal sie rozbroic), po czym ten bezbronny i suwerenny kraj ONZ oddalo amerykanskim skorodziorom zachlannym kasy, by ci go polkneli jak kot myszke. ONZ ma taksamo skrwawione rece. Ci co teraz zgineli w tym zamachu, byc moze wiekszosc z nich byla niewinna. Wykonywali poprostu amerykanska tam robote. A czy te irackie ofiary (ktorych sie nie podaje) tej wojny sa w czymkolwiek winne?? Gazeta prawdziwego powodu tego zamachu nie napisze, bo Amerykanie go nie zycza by on wyszedl na swiatlo dzienne. Dlatego sie pisze takie a nie inne artykuly i pyta sie naokraglo"dlaczego to zrobili" itp. Ja sie pytam: dlaczego zbombardowali Irak? Odpowiedzi wciaz nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Gdybys POMYSLAL, to bys wiedzial: chodzi o rope. 20.08.03, 06:35 Niemniej nie o rope dla samej ropy, a o sparalizowanie Saudow i OPEC. Dalej sam sobie dospiewaj... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To nie zabawka. To ciezarowka pelna trotylu. Moze 20.08.03, 06:30 zyczysz sobie taka zabaweczke dla swego dziecka pod choinke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesc Głąby Wyborcze i branie odpowiedzialnosci za Bagdad IP: *.satconet.com / 192.168.192.* 20.08.03, 07:19 Wy głąby Wyborcze! "Nikt nie wzial na siebie odpowiedzialnosci". A moze w ogóle napisac: Nobody has taken responsibility Co? Byc moze po Wyborczemu to rzeczywiscie powinno brzmiec "wziac na siebie odpowiedzialnosc". Ale na razie to jest jeszcze Polska, a na polski to sie głąby tlumaczy: nikt sie nie przyznal. Nie slyszeli o przyznawaniu sie do zamachu, zbrodni, itp?! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Swieta racja, tesciu!!! 20.08.03, 07:22 Walcz z tymi bykami przekladu. Staralam sie to robic jeszcze przed wojna w Iraku, ale byla to Syzyfowa praca. Walcz, trzymam kciuki! PS: zlosliwy proxy Wybiorczej post mi z reki wyrwal, tak sie bal odzewu na Twa sluszna krytyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banita Ta polityka jest troche powiklana. IP: 62.181.161.* 20.08.03, 08:50 Coz by mieli z tego terrorysci wysadzajac siedzibe ONZ, moze chca zeby znienawidzily ich narody ktore byly bierne w tym konflikcie, lub moze komus zalezy na tym zeby zachuczalo w Iraku i zeby sobie poczynali bardziej bezkarnie a opinnia publiczna byla i tak po ich stronie? hmm w Afryce juz pozadek zrobily sluzby specjalne kosztem 100 tysiecy ofiar w Ameryce poludniowej tez.I chyba Azja zostala.Tylko patrzec jak Australijczycy beda ladowali na poludniu azji pod pretekstem terroryzmu,palestynczycy pewnie panstwa sie niedoczekaja,pozniej Iran pewnie korea ale za chiny sie wezma od srodka bo za duze ryzyko.Europejska gospodarka siada wiec te pare panstw ktore zostaly zrujnowane gospodarczo w tym i polska na jakis czas powinno wystarczyc.Ciekawy jestem do kiedy? caly system wkoncu upadnie, wiec pewnie jedynym rozwiazanie bedzie zjednoczenie wyszystkich panstw pod jedny zadem zeby to jakos ciagnelo sie dalej? Przy tak wysokim rozwoju technicznym Amerykanie i reszta panstw zjednoczonych z ameryka moga nie zdazyc i nawet sluzby specjalne nie podolaja zadaniu.HO HO duzo sie wydazy w najblizszym czasie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Sebar, kb i kochani chlopcy wyszkoleni IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 11:45 o zgrozo w naszym kraju a korzystajacy ze srodkow niemieckich..Jak to sie pieknie wam powiodlo co? Ach ta polityka jest b. powiklana.. To fakt.. Tyle ze mentalnosc arabska zawsze ta sama... I to wlasnie doprowadzi ja do zguby.. Moglibyscie sie czegos w tej Europie nauczyc tylko ze jest maly problem.. tego sie nie daje nauczyc przez jedno pokolenie...:))) A roznice miedzy ludzmi sa olbrzymie- jak miedzy kaluza i oceanem... To jak tam - zabki czyste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan paweł 2 Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 09:09 brawo Saddam, tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.acn.pl / 10.68.4.* 20.08.03, 09:25 Ten wybuch to typowy przykład arabskiej głupoty i prymitywizmu. Rozumiem jeszcze (oczywiście nie popieram) jak wysadzają rurociąg z ropą lub amerykański pojazd ale wysadzenie w powietrze misji ONZ lub rurociągu z wodą to juz naprawdę się w głowie nie mieści. Teraz najlepiej by było żeby ONZ się w ogóle wycofało z Iraku a amerykanie dostali wolna rękę na zaprowadzenie tam porządku. Nie da sie po dobroci to niech będzie siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: 194.229.178.* 20.08.03, 09:37 Alez to sie idealnie miesci w logice terroryzmu. Celem tu nie jest uderzenie w przeciwnika, ale sianie zametu i zastraszenie spoleczenstwa, bo zastraszonym latwiej manipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ordnung mus sein Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 18:30 Gość portalu: Rosa napisał(a): > Ten wybuch to typowy przykład arabskiej głupoty i prymitywizmu. Rozumiem > jeszcze (oczywiście nie popieram) jak wysadzają rurociąg z ropą lub amerykański > > pojazd ale wysadzenie w powietrze misji ONZ lub rurociągu z wodą to juz > naprawdę się w głowie nie mieści. Teraz najlepiej by było żeby ONZ się w ogóle > wycofało z Iraku a amerykanie dostali wolna rękę na zaprowadzenie tam porządku. > > Nie da sie po dobroci to niech będzie siłą. >>Amerykanie wlasnie przywracaja pozadek, tyle ze po nich trzeba bedzie posprzatac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Na ja.... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 21:12 wir sind sehr glücklich, nicht war? Versuchen Sie noch mal!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Robota CIA, Busz i Rumsfeld - zleceniodawcami IP: 62.225.152.* 20.08.03, 09:49 Skape informacje i jak zwykle rewelacyjne wystapienie Busza po tzw. zamachu na ONZ - nie pozostawiaja cienia watpliwosci, ze bylo to zlecenie Busza i Rumsfelda. Skoro CIA nie znalazlo zadnych dowodow na uzasadnienie wojny, wiec teraz dostalo polecenie wykazania sie. ONZ jest doskonalym celem, tym bardziej ze Amisy maja / mieli latwy dostep do ich siedziby w Bagdadzie. Jak dlugo jeszcze pozostanie terroryzm Busza bezkarny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Re: Robota CIA, Busz i Rumsfeld - zleceniodawcami IP: 194.229.178.* 20.08.03, 10:19 Czy dobrze mi sie wydaje, ze tok twojego myslenia jest taki: 1. Cos sie stalo na swiecie. Dobre czy zle? 2. Zle. Aha czyli winni sa Amerykanie. 3. Powod? A po cholere powod, przeciez to oczywiste USA=panstwo zla. Zgadlem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Nie zgadles, nie trac nadziei i probuj jeszcze raz IP: 62.225.152.* 20.08.03, 10:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Re: Nie zgadles, nie trac nadziei i probuj jeszcz IP: 194.229.178.* 20.08.03, 11:05 To co myslisz jeszcze prosciej??? No no, to sie da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txs Re: Nie zgadles, nie trac nadziei i probuj jeszcz IP: 62.87.157.* 20.08.03, 11:19 Chłopie masz klapki na oczach i wierzysz slepo w to co mowia w szklanym okienku Pare faktow w 1905 r amerykanie aby miec pretekst do wojny wysadzili SWOJ okret z 200 marynarzami na pokladzie oczywiscie twierdzac ze to wrogi atak i odrazu atakuajc, o Perl Harborl wiedzieli przed nalotem wyprowadzili wszystkie lotniskowce a reszte okretow i ludzi pozwalajac rozwalic, Churchil wiedzial o nalocie n aLondyn ale tez niezareagowal aby potem na gruzach moc przemawiac i zostac przywodca ktorego narod kocha i masa jest takich sytuacji ze wsponme atak "polakow" na radiostacje w raszynie, czy tez Smiersc Sikorskiego co do ktorej anglicy dokumentyy utajnili ciekawe dlaczego? jak myslisz jakby to zrobili rosjanie to by tego nie chowali chyba nie? a jak si eopkaze ze Sikorski przeszkadzal im ukladac sie z ruskimi co do granic przyszlej europy to teraz by smrod byl nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Re: Nie zgadles, nie trac nadziei i probuj jeszcz IP: 194.229.178.* 20.08.03, 11:34 Nie uwazam, ze rzady USa i UK to anioly wcielone, ale w wypowiedzi Rybki po prostu brakuje logiki. Niezaleznie, czy uwazamy, ze USA zaczely te wojne dlatego, zeby walczyc z terroryzmem, dostac sie do ropy, ustabilizowac sytuacje na bliskim wschodzie, czy co tam ludzie jeszcze wymyslaja, w zadnym wypadku nie jest im na reke kolejny wybuch i to na taka skale. I to niezaleznie od tego co bylo celem zamachu. USa chce pokazac swiatu, ze kontroluje sytuacje w Iraku i przywraca porzadek. Jak do tego ma sie ten zamach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Wtracenie IP: 62.225.152.* 20.08.03, 11:59 INZ napisal: "USa chce pokazac swiatu, ze kontroluje sytuacje w Iraku i przywraca porzadek. Jak do tego ma sie ten zamach?" Tak jak sie ma prawda do tego, co USA chce pokazac, a tym co naprawde sie tam dzieje. Niech zbawiciel Busz (to sa jego slowa) przestanie uszczesliwiac na sile inne narody. Swiat nie potrzebuje nowego Hitlera czy Stalina. Osmieszenie i wykazanie, ze srodki ONZu (respektujace suwerennosc i niezaleznosc panstw i narodow) sa, oczywiscie wg Busza i Rumsfelda, anachronizmem nie pasujacym do aktualnej polityki USA - lezy w interesie tych samozwanczych "demokratow swiata". I ma pokazac, ze nie tylko Amisow w Iraku nie chca i nie lubia, ale rowniez ONZ-u. I takimi to wlasnie demokratycznymi przykladami mozna uspokoic wlasna opinie publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Jasne, ze sie da IP: 62.225.152.* 20.08.03, 11:29 Gość portalu: inz napisał(a): > To co myslisz jeszcze prosciej??? > No no, to sie da? A oto recepta autorstwa inz: 1. Cos sie stalo na swiecie. Dobre czy zle? 2. Dobre. Aha czyli to zasluga Amisow 3. Powod? A po cholere powod, przeciez to oczywiste USA=panstwo absolutnego i nieskonczenie doskonalego dobra. Zgadles? A jakze by inaczej, poswieceni przez Busza maja zawsze na to monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Re: Jasne, ze sie da IP: 194.229.178.* 20.08.03, 11:41 Patrz moj post - odpowiedz txs. Prosba: podaj logiczny dowod na odpowiedzialnosc USa za ten zamach. Co Bush niby zyskal porzez wysadzenie ONZ-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tx Re: Jasne, ze sie da IP: 62.87.157.* 20.08.03, 12:22 USA duzo zyskaja przez ten atak Atak na irak nie byl zgodny z prawem miedzynarodowym i sprzeczny z rezolucjami Bush sam mowil ze nie idzie WYZWALAC narodu irackiego ale OBALIC husajna wiec juz z zalozenia mial za przeproszeniam gdzies co bedzie z zwyklymi ludzmi chodzilo o pokazanie sily i o ropę. W ONZ strasznie ciezko idzie przepchniecie rezolucji w sprawie Iraku a teraz....cala spolecznosc miedzynarodowa sie zjednoczy oburzona, USA nagle stana sie uznanym straznikiem i obronca wszystkich w Iraku. Ogolniemowiac atak na ONZ byl dla amerykanow bardzo na rekę gdyz odwrocil uwage opini USA i i calego swaita nod atakow na zolnierzy USA oraz zbrodnie ich sojusznikow (zabijanie cywilow w wyniku pomylki zolnierzy, aresztowania, wiezienie bez sadow itd) oraz sprawił to iż amerykanie maja teraz wolna reke w swych dzialaniach bo atakuja, niszcza terorystow ktorzy zabili pokojowo nastawionych pracownikow ONZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka TAaaak. To trzeba im bylo nie pomagac.... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 12:25 Prawda? Bo jest tylko jedna kultura dla ktorej ofiary ludzkie nie maja kompletnie znaczenia... Nawet dzieci czyz nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYtus Gdzie sa ci idioci? IP: *.ipt.aol.com 20.08.03, 09:54 Gdzie sa idioci, ktorzy nzaprzod na prymitywnie i bez wyobrazni oklamywali, a potem zdecydowali sie zrobic burdel na cztery wiatry w Iraku. (Kto sie na to zlapal powinien skonsultowac swoj stan umyslowy.) To co sie dzieje (rurocigi w powietrzu, ambasada jordanska tez juz raczej nie na ziemi, a teraz ONZ) to nawet nie preludium. Karnawal bandycko-terrorystyczny w powiazaniu z wojna domowa dopiera sie powoli zawiazuje. Tego nie da sie opanowac wysylajac 150 tys zolnierzy - to dowcip. (Ciekaw jestem kto w ten idityzm teraz wierzy - tylko kliniczne imbecyle.) A w tym calym burdelu, gdzie jest Rumsfeld, ja chce Rumsfelda, gdzie sie podzial ten stary, prusacki, zakuty leb. Oczekuje kolejnych jego "genialnych" obserwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Bomba wybuchła w siedzibie misji ONZ w Bagdad IP: *.direcpceu.com 20.08.03, 10:10 Jako pracownik zbombardowanego budynku moge jedynie zyczyc,aby cos takiego sie nikomu nie przytrafilo.To bylo po prostu straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Wojtek s p i e r d a l a j z Bagdadu... IP: *.ipt.aol.com 20.08.03, 10:27 ... zanim kolejna bomba cie dopadnie! PS. Nie jestem wulgarny dla dowcipu - to moja opinia wyrazona w sposob dosadnie brutalny. Wspolczuje ci i absolutnie wierze, ze musialo to byc straszne. A swoja droga byl to z gory przewidywany efekt Bushowskiej i Blairowskiej zadzy krwi. Efekt: rozpoczyna sie dziki burdel, ktoremu przez lata konca nie bedzie. Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Jako pracownik zbombardowanego budynku moge jedynie zyczyc,aby > cos takiego sie nikomu nie przytrafilo.To bylo po prostu > straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yxz Chyba USA same wysadzily ONZ dla wlasnych celow IP: 62.87.157.* 20.08.03, 11:27 Pare faktow w 1905 r amerykanie aby miec pretekst do wojny wysadzili SWOJ okret z 200 marynarzami na pokladzie oczywiscie twierdzac ze to wrogi atak i odrazu atakuajc, o Perl Harborl wiedzieli przed nalotem wyprowadzili wszystkie lotniskowce a reszte okretow i ludzi pozwalajac rozwalic, Churchil wiedzial o nalocie n aLondyn ale tez niezareagowal aby potem na gruzach moc przemawiac i zostac przywodca ktorego narod kocha i masa jest takich sytuacji ze wsponme atak "polakow" na radiostacje w raszynie, czy tez Smiersc Sikorskiego co do ktorej anglicy dokumentyy utajnili ciekawe dlaczego? a jak si eopkaze ze Sikorski przeszkadzal im ukladac sie z ruskimi co do granic przyszlej europy to teraz by smrod byl nie?? A ONZ to banda nierobów którzy tylko debatuja, wydają kase i uchwalają rezolucje, uchwały sankcjonujące np kradziez przez USA Irackiej ropy, w byłej Jugosławi palcem nie kiwneli a np Komisji Praw Człowieka obecnie przewodzi Libia haha ONZ to grupa samoadorujących sie osob ktore myslały ze sa swietymi krowami a tu nagle ktos sie im dobrał do tyłka w dosc extremalny sposob Pomoc ONZ wyglada w ten sposob ze najpierw 5 mcy debatuje sie nad udzieleniem pomocy jakiemus krajowi, co kosztuje grube mln dolarow (posiedzenia, diety itd) potem organizuje si epomoc (kolejne miliony) wysyła jakies ochłąpy ktore i tak w duzej mierze trafiają do lokalnych kacykow ktorzy karmia nimi swoje armie luib odsprzedaja kupujac za to bron itd Ta organizacja sie przezyla i obecnie jest tylko przechowalnia z ogromnymi pensjami dla emerytowanych klakierow z calego swiata Jestem przeciwny zabijaniu ale Irakijczycy nie sa mordercami aa tylko wszelkimi sposobami walcza z okupantem i nie ma znaczenia z jakiej organizacji lub armii on jest Wyzwalanie na siłe, narzucanie swego stylu bycia przez USA, ONZ innym przypomina czasy CCCP i takich krajow jak Afganistan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Wasza typowa zabaweczka co dranie? IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 11:39 Najlatwiej bawic sie czyimis watpliwosciami? To Wy sobie nie ufacie.. NIe macie podstaw bo taka jest wasza kultura.. w naszej starej zdaza sie jednak ze ludzie sobie ufaja.. Sasiadom, znaja sie tam od dawna.. I tak sie sklada ze z tym nie wygracie.. To u was sasiad zabija sasiada o dwa grosze...W naszej kulturze robi sie bledy.. Ale takiego poziomu zaklamania nie ma. Nie w malych spolecznosciac.. To u was jak sie zona znudzi mezowi to sie prokuruje na poczekaniu fakty aby ja skazac.. NO to bawcie sie dalej.. Tyle ze tak nie wyjdzie... A pomyslalam ze swoje dzieci naucze tez arabskiego.. niech wiedza jaka to wspaniala pokretna kulturka.. Bo ja juz ja troche poznalam.. Co mi szkodzi poznac wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Wasza typowa zabaweczka co dranie? IP: 62.87.157.* 20.08.03, 12:00 napipsalas duzo ale mieszajac wszystko dokładnie Mozesz powiedziec o co Ci chodzi? Do kogo masz pretensje do ktorej kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Zgadnij.... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 12:05 A moze nie znasz tej kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A Niemcy znaja pewna tajemnice.. IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 12:13 i troszke wiedza tez o terroryzmie.. NIe trzeba im przypominac.. Tknijcie ich... OJ oni sa baaardzo zorganizowani kiedy trzeba... Dorwa sie i do was.. NIe tylko ich kobity nie beda chcialy na was patrzec.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech To nie jest zbrodnia przweciwko mnie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.03, 14:50 Nie poczuwam sie do podpisywania pod stwierdzeniem, ze zamach w Bagdadzie jest zbrodnia przeciw calej ludzkosci.Nie chce byc czescia ludzkosci, ktora za najwyzsze dobro uznaje bezkrytyczna lojalnosc wobec swiatowego terrorysty i agresora jakim jest USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Zbrodnia przeciwko kazdemu czlowiekowi.. IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 15:40 Jest zbrodnia albo nie jestes czlowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Zbrodnia przeciwko kazdemu czlowiekowi.. IP: *.home.cgocable.net 20.08.03, 17:24 Gość portalu: ANka napisał(a): > Jest zbrodnia albo nie jestes czlowiekiem... Pobij sie sama, tylko mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka O jacy jestesmy sympatyczni i za co? IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 21:10 Odwecik - nieprawdaz.. NIe musze.. JUz zostalam pobita.. RAz dewota a potem jeszcze pare razy.. Mala uwaga.. Najezdzy to tacy ktorzy morduja, gwalca, zabijaja dzieci i nie pozwalaja normalnie pracowac.. Poki co Polacy nie po to tam pojechali.. PRzykro mi ale mam inne zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Msciwosc to takie b. arabskie... IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.03, 21:10 Shade... Bo myslalam wcale nie tak zle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Zbrodnia przeciwko kazdemu czlowiekowi.. IP: *.ipt.aol.com 20.08.03, 17:36 "Dla najezdzcow zawsze bandytami sa ci, ktorzy przed nimi sie bronia". Miczyslaw Jastrun, za Adam Michnik: "Takie czasy... czyli rzecz o kompromisie" Gość portalu: ANka napisał(a): > Jest zbrodnia albo nie jestes czlowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.irak.pl Gazeta Wojenna niedawno chciała rozwiązywać ONZ IP: *.tele2.pl 21.08.03, 13:09 www.irak.pl Do niedawna publicyści Gazeta Wyborczej(głownie pan Unger i Warszawski) domagali sie niemal rozwiązania ONZ-u. Oficjalnie wypowiadała się tak CFR (w której Michnik jest w Advisory Board). www.cfr.org Przy całym smutku i współczuciu dla rodzin 24 zmarłych i 100 ranych pracowników ONZ - nie wolno zapomnieć o proporcjach dramatów, jakie się rozegrały oraz roli mediów przy komentowaniu tych zdarzeń. 10 000 zabitych cywili, do 60 000 zmasakrowanych żołnierzy irackich - najczę�ciej młodych chłopców, 20 000 krytycznie rannych cywili (także po bombach kasetonowych), pozostawionych w zdewastowanych szpitalach bez środków przeciwbólowych, bez wody, tysiące narażonych na nowotwory i śmierć w najbliższych latach od depleted uranium, 1,5 mln ofiar sankcji, 200 000 ofiar cywilnych wojny w Zatoce Perskiej (po prowokacji kuwejckiej ze strony USA - sprawy majš się niemal 180 stopni odwrotnie od oficjalnej wersji US), 45 000 cywili w Afganistanie (do dzis notabene nie ma dowodów, kto stał za zamachami) - tych dramatów media nie tylko nie nagłaśniają, ale wręcz - je zatajają. Tych informacji nie znajdziemy ani w nagłówkach ani na ostatnich stronach gazet Rola ONZ w opinii krajów arabskich (jak i wielu III �wiata) jest kontrowersyjna: często przekupywana i ulegająca szantażom gospodarczym ze strony USA (Kosowo, Timor, Ruanda, Kambodża, Chile i Pinochet, sankcje w Iraku) przychodzi po zniszczeniach spowodowanych przez imperialnš politykę USA, by firmom i bankom ułatwiać maksymalny wyzysk. Ale i tak jest to jedyna istniejšca na razie organizacja mogšca potencjalnie przeciwstawić się unilateralnej, imperialistycznej polityce gangu psychopatycznych nafciarzy z Białego Domu. Wywołaniem bezprawnej wojny, w której ginie tylu ludzi dla uwolnienia ropy naftowej od dawnego współpracownika CIA - nie powstrzyma się terroryzmu - wrecz odwrotnie. CYTAT TYGODNIA: "Pierwsza wojna w Z.Perskiej powołała al-Qaedę do życia. Druga wojna będzie dla niej prawdziwym zastrzykiem wzmacniającym." - S.Simon, b.ekspert Białego Domu do walki z terroryzmem. Urządzono rzeź podczas tej wojny, Irakijczycy "wyzwalania" sobie nie życzyli, 4 mln uchodźców przychodziły na demonstracje przeciw wojnie na całym świecie, nawet ci torturowani przez Husseina. Wielu z nich wie, że stłumienie powstania 1991 przez Husseina dokonało się pod egidą seniora Busha, który za to powinien odpowiadać na Trybunale Karnym. W samym Iraku po 30 000 ludzi co tydzień w każdym miescie zbiera sie na demonstracjach przeciw okupacji. Piszą o tym w e- mailach żołnierze USA � "Po co tu jesteśmy? Irakijczycy nie chcą żyć pod zaborami. " Potrzebne jest im najbardziej samostanowienie, a w wojnie tej chodzi wyłącznie o grabież ropy. Atak na siedzibę ONZ nie stanowi prawdopodobnie "odwetu" za sankcje. To ONZ zatwierdziło je jako posłuszny wasal korporacji USA, i nikt inny, lecz właśnie Stany Zjedn. wetowały w przeszłości uchwały o zniesieniu sankcji, przez które zmarło w Iraku 1,5 mln osób. Organizacje pozarządowe wielokrotnie apelowały do ONZ - bez skutku. W krajach arabskich panowało rozgoryczenie, że Kofi Annan legitymizował praktycznie bezprawne agresje (w celu przejęcia rurociągów kaspijskich - z końcówką w Kosowie i irackich) na Afganistan i Irak. Czekano przynajmniej na słowa potępienia z jego strony. Bezskutecznie. Debata w Radzie Bezpieczeństwa ONZ nad raportem inspektorów rozbrojeniowych ONZ ujawniła rozbieżności między wielkimi mocarstwami co do tego, czy i kiedy rozpocząć agresję na Irak. Wyrażane poparcie dla USA jest wypadkową geopolitycznej, gospodarczej i militarnej presji, wywieranej przez hegemona na kraje słabsze, również poprzez ogromne łapówki, szantaże, wymuszenia. Przeciwko wojnie opowiedziały się wyraźnie tylko rządy Francji, Niemiec i Belgii. Organizacja utożsamiana jest najprawdopodobniej z władzą okupacyjną agresora, który tomahawkami i bagnetami narzucił marionetkowy rząd. Mello codziennie spotykał się z Bremerem, a UN stała się niejako "listkiem figowym" - dla legitymizowania bezprawnej agresji. Na rzšdzie Belgii USA wymusiły rezygnację z dochodzeń Międzynarodowego Trybunału Karnego przeciw agresorom, szantażując odebraniem siedziby NATO. Chalabi jest bliskim współpracownikiem CIA - jak onegdaj Hussein (Woosleyz CLI). Skazany na 25 lat więzienia za oszustwa podatkowe w Jordanii nadal poszukiwany jest listem gończym. Wojska USA aresztowały przywódców demokratyczne wybranych jako "samozwańczych", a gdy domagano się na demonstracjach ich uwolnienia - żołnierze strzelali do nieuzbrojonych manifestantów. To właśnie na skutek ok.100 lat krwawych, bezprawnych podbojów, torturowania i wygaszania przez Brytyjczyków, a potem USA powstań ludno�ci przeciw nieludzkim reżimom, rodziły się grupy bojowników, potem wykorzystywane skwapliwie przez CIA i finansowane, by móc mieć pretekst do dalszych geopolitycznych rozgrywek - notabene Brzeziński był ojcem chrzestnym Al Qaidy. Grupy terrorystyczne tworzyli także Izraelczycy - w protektoracie brytyjskim. A Irakijczycy nie mają nic wspólnego z atakiem na WTC: związki z Al Quaidą były takim samym propagandowym kłamstwem, jak dogmaty o posiadaniu broni masowego rażenia. Natomiast nie ma rodziny w USA, która miałaby bliższe powiązania i na tak wielką skalę prowadziła nielegalne transakcje hadlowe z rodziną Ben Ladena niż George Bush senior i junior. I nie ma kraju na �wiecie, który uprawiałby terroryzm państwowy na tak nieprawdopodobnš skalę jak Stany Zjednoczone. Jedynie perfekcyjna dezinformacja, której Goebbels mógły pozazdroscić, powoduje, że ludzie nie widzš trwajšcego od stulecia dramatu. Bogactwo USA zbudowane jest na krwi ciemiężonych, grabionych narodów, na milionach czaszek. Na placu boju pozostała tylko Polska. Misja - Kompromitacja. www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś