Gość: CCCP IP: *.acn.pl 25.08.03, 08:33 monika.univ.gda.pl/~literat/books.htm (Projekt jest nadal uzupełniany; format tekstowy, bez Javy, bez apletów) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wtracalski Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej 25.08.03, 10:01 Gość portalu: CCCP napisał(a): > monika.univ.gda.pl/~literat/books.htm > > (Projekt jest nadal uzupełniany; format tekstowy, bez Javy, bez apletów) Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 CCCP -to lubie i dziekuje IP: 213.8.97.* 25.08.03, 10:30 To naprawde bardzo fajny link. Pozdrowienia z Tel-Avivu T44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: CCCP -to lubie i dziekuje IP: *.jazo.org.il 25.08.03, 10:45 lepiej nie mogles trafic!!! [zupelnie jak z tavoru :)] dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP To niezły kawał roboty IP: *.acn.pl 25.08.03, 10:51 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > To naprawde bardzo fajny link. > Pozdrowienia z Tel-Avivu > T44 Mam nadzieję, że nie tylko w Izraelu potrzeba od czasu do czasu odrobiny polskiej literatury. PS. Przekopiuję to sobie chyba na kompakt. Mam wyspecjalizowany program do przeszukiwania wielkich kanonów tekstowych (pojedyncze słowa i kolokacje, nawet do czterech słów), akurat się przyda. Examine-32. Do ściągnięcia pod adresem: www.examine32.com/ [Examine32 is a fast and versatile text search utility for Microsoft Windows 95/ 98/Me/NT/2000/XP that can search any type of file. Text files and Microsoft Word, rich text format (RTF), WordPerfect and HTML (web pages) files are specifically supported. use either ordinary text or GREP-like regular expressions. The logical operators OR, AND, NOT and XOR can be used with a specified search proximity. search files within ZIP archives. return a list of findings with file details, the selection highlighted in context, and line number.] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: To niezły kawał roboty IP: 213.8.97.* 25.08.03, 10:58 Masz racje to niezly kawal roboty. Tylko wiesz co mi zrobiles? Zamiast pracowac, siedze przed komputerem i czytam. Jestem bardzo wzruszony, bo znam prawie wszystkie utwory. To byly kiedys moje szkolne lektury. Ja nawet wtedy, kiedy to bylo obowiazkowe, lubilem je czytac. Niektore znam na pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: To niezły kawał roboty IP: *.jazo.org.il 25.08.03, 11:04 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Mam nadzieję, że nie tylko w Izraelu potrzeba od czasu do czasu odrobiny polski > ej literatury. > > PS. Przekopiuję to sobie chyba na kompakt. Mam wyspecjalizowany program do prze > szukiwania wielkich kanonów tekstowych (pojedyncze słowa i kolokacje, nawet do > czterech słów), akurat się przyda. > > Examine-32. > > Do ściągnięcia pod adresem: > > www.examine32.com/ > [Examine32 is a fast and versatile text search utility for Microsoft Windows 95 > / 98/Me/NT/2000/XP that can > search any type of file. Text files and Microsoft Word, rich text format (RTF), > WordPerfect and HTML (web pages) files are specifically supported. > > use either ordinary text or GREP-like regular expressions. The logical operator > s OR, AND, NOT and XOR can be used with a specified search proximity. > > search files within ZIP archives. > return a list of findings with file details, the selection highlighted in conte > xt, and line number.] cccp!!! ja sie dopraszalam o taki link i przeszlo moje oczekiwania!!! ale teraz ta cala historia z computerem??? ty myslisz, ze to dla normalnej zydowskiej kucharki czulentow? teraz to ja musze specjaliste do domu wzywac! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: To niezły kawał roboty IP: *.acn.pl 25.08.03, 12:37 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Mam nadzieję, że nie tylko w Izraelu potrzeba od czasu do czasu odrobiny > polski > > ej literatury. > > > > PS. Przekopiuję to sobie chyba na kompakt. Mam wyspecjalizowany program do > > prze > > szukiwania wielkich kanonów tekstowych (pojedyncze słowa i kolokacje, nawe > t > do > > czterech słów), akurat się przyda. > > > > Examine-32. > > > > Do ściągnięcia pod adresem: > > > > www.examine32.com/ > > [Examine32 is a fast and versatile text search utility for Microsoft Windo > ws > 95 > > / 98/Me/NT/2000/XP that can > > search any type of file. Text files and Microsoft Word, rich text format > (RTF), > > WordPerfect and HTML (web pages) files are specifically supported. > > > > use either ordinary text or GREP-like regular expressions. The logical > operator > > s OR, AND, NOT and XOR can be used with a specified search proximity. > > > > search files within ZIP archives. > > return a list of findings with file details, the selection highlighted in > conte > > xt, and line number.] > > cccp!!! ja sie dopraszalam o taki link i przeszlo moje oczekiwania!!! > ale teraz ta cala historia z computerem??? ty myslisz, ze to dla normalnej > zydowskiej kucharki czulentow? teraz to ja musze specjaliste do domu wzywac! :) Myślisz o przełożeniu tego na twardy dysk (HDD) albo kompakt (CD)? Nic prostszego. Tylko musisz mieć odpowiedni program do tego. Ja np. mam Teleport Pro. Twoi w domu na pewno wiedzą, jak taką witrynę ściągnąć, już oni tam sobie niejedno ściągają. A potem, jak już będziesz miała całość na swoim dysku twardym albo na kompakcie, możesz ją przeglądać szybciej, a nawet przeszukiwać szybciej. Np przy pomocy examine-32 wpisujesz słowo pypeć i natychmiast otrzymujesz wynik - w których utworach i w jakim kontekście tego słowa użyto. Mnie takie wyszukiwania są potrzebne do pracy, akurat nie dla języka polskiego, ale niekiedy, jak coś piszę, nie jestem pewien, czy uzywam jakiejś frazy odpowiednio. Wtedy się dowiem. Examine-32 przeszuka wszystkie te teksty w kilkanaście-kilkadziesiąt sekund. Tak że w przerwie między bigosem a czulentem możesz trochę się pobawić. A swoją drogą, to jestem trochę rozczarowany Twoją reakcją na Kochanowskiego. Są tacy, którzy mówią, że ten prosty wiersz jest najpiekniejszym utworem poezji polskiej - w ogóle. Ja mam też do niego specjalny stosunek. To jest też chyba jedyny utwór polski przekładany od XVI w. na niemal wszystkie "protestanckie" języki eurpejskie. I wcale się nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do cccp IP: *.jazo.org.il 25.08.03, 13:07 Gość portalu: CCCP napisał(a): > A swoją drogą, to jestem trochę rozczarowany Twoją reakcją na Kochanowskiego. S > ą tacy, którzy mówią, że ten prosty wiersz jest najpiekniejszym utworem poezji > polskiej - w ogóle. Ja mam też do niego specjalny stosunek. To jest też chyba j > edyny utwór polski przekładany od XVI w. na niemal wszystkie "protestanckie" ję > zyki eurpejskie. I wcale się nie dziwię. nu, powiem ci cos na ucho: kiedys czytalam biografie kochanowskiego, taka dla mlodziezy, jeszcze w polsce. i c'est tout. w zyciu nie czytalam jego wierszy. dlatego taka moja reakcja. ale zrobiles mitzve, bo juz zaczelam czytac jego wiersze z twojego watka, ktory jest naprawde genialny. prawda jest tez taka, ze poezja wogole zaczelam interesowac sie dosc pozno, juz po wyjezdzie z polski. natomiast moja corka czyta z zapalem poezje.... chinska. zeby bylo smieszniej to po hebrajsku... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do cccp IP: *.jazo.org.il 25.08.03, 13:09 a co do computera, to bede najpierw musiala przetlumaczyc holocie na hebrajski, a potem zobaczymy... zdaje sie ze tylko synus rozumie co trzeba robic, a tu musze czekac do szabatu, jak przyjdzie z wojska do domu.... Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej 25.08.03, 12:31 Wasza reakcja jest naprawde bardzo sympatyczna. Jest jeszcze coś takiego: www.pbi.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej IP: 213.8.97.* 25.08.03, 12:39 werw napisał: > Wasza reakcja jest naprawde bardzo sympatyczna. Jest jeszcze coś takiego: > > www.pbi.edu.pl Fajne, dziekuje. Lubie takie linki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej IP: *.acn.pl 25.08.03, 12:44 werw napisał: > Wasza reakcja jest naprawde bardzo sympatyczna. Jest jeszcze coś takiego: > > www.pbi.edu.pl Słyszałem o tym, ale nie miałem adresu. To też ciekawe, zwłaszcza że są przekłady na j. polski, a w WBLP tylko oryginalne utwory. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej IP: 213.8.97.* 25.08.03, 12:50 werw napisał: > Wasza reakcja jest naprawde bardzo sympatyczna. Jest jeszcze coś takiego: > > www.pbi.edu.pl Wlasnie wszedlem w Basnie Andersena. Przez jakis czas jestem wylaczony.Jezeli chcecie sie nas pozbyc z tego forum, to znalezliscie dobry sposob. Jeszcze raz dziekuje i baj,baj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej IP: 193.188.161.* 25.08.03, 13:14 Tez dobre, dziekuje, poczytam co mnie interesuje. Ale mam taka wielka chec znalezienia ksiazki-fikcji o Aleksandrze Macedonskim (czyli Slowianskim by teraz sie mowilo) gdzie angielski autor Toynbee puszcza wodze fantazji i opisuje jak to nasz Aleksander nie zawrocil z Indii, lecz szedl dalej az do Chin, ktore jak wiemy, w tym okresie konczyly wojny domowe aby sie zjednoczyc w wielkie mocarstwo. Pomogl Chinom sie zjednoczyc i razem z Indiami, Persja i Grecja stworzyl wielokulturowe krolewstwo ktore rzadzone bylo przez jego potomkow, calkiem dobrze dla mieszkancow, az do lat 50 tych ubieglego wieku przez Aleksandra XXXIV, gdy autor Toynbee skonczyl o tym pisac. Ktos ta ksiazke zna/czytal/slyszal o niej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej IP: *.jazo.org.il 25.08.03, 13:18 werw napisał: > Wasza reakcja jest naprawde bardzo sympatyczna. Jest jeszcze coś takiego: > > www.pbi.edu.pl nu, werw, nasza reakcja jest bardzo sympatyczna, bo my jestesmy bardzo sympatyczni (skromna jestem tez, jak widzisz) wiec twoj link tez swietny. mialam zakladke "polska", teraz robie sobie nowa "literatura" bo razem z tymi nowymi watkami mam juz "biblioteke". i to jaka. ta w domu nie zawiera tego wszystkiego....dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej IP: 193.188.161.* 25.08.03, 12:34 Bomba CCCP! PO prostu bomba! Zaoszczedze sobie wszystkie utwory na Flash Drive i bede to wszystko nosil ze soba do poczytania z komputera bez dostepu do internetu. Bedzie to moja "prywatna" wirtualna biblioteka noszona w kieszeni marynarki. Rozeslalem link do calej mojej rodziny i kolegow rozsianych po calym prawie swiecie. W ich imieniu i moim dziekuje za radosc ktora nam sprawiles. Tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej IP: *.jazo.org.il 25.08.03, 14:02 nu, jak jestesmy tu tacy "kulturni", to oczywiscie nie mam takiego linku jak cccp i werw, te sa po prostu genialne, ale dla tych polakow "zagranicznych", bo "miejscowi" to napewno te linki znaja: free.polbox.pl/t/tuwim/zarty.html www.milosc.digimer.pl/ i dla lubicieli bajek.... witajciewbajce.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Do Tysprowdy IP: *.acn.pl 25.08.03, 15:04 Gość portalu: Tysprowda napisał(a): > Bomba CCCP! PO prostu bomba! > > Zaoszczedze sobie wszystkie utwory na Flash Drive i bede to wszystko nosil ze > soba do poczytania z komputera bez dostepu do internetu. Bedzie to > moja "prywatna" wirtualna biblioteka noszona w kieszeni marynarki. > > Rozeslalem link do calej mojej rodziny i kolegow rozsianych po calym prawie > swiecie. > > W ich imieniu i moim dziekuje za radosc ktora nam sprawiles. Tak trzymaj. Już to mam na kompakcie. Witryna jest na dość szybkim serwerze, miałem przeciętnie 55000 bytes/sec. Zapisane 6890 plików, w sumie 136 MB. Podstawowy plik: index.htm. Reszta biega jak po maśle. Wszystko razem ok. 45 min. Pozdrawiam, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Do Tysprowdy IP: 193.188.161.* 25.08.03, 15:58 Dzieki jeszcze raz. Co CCCP to CCCP! Moj Flash Drive ma 1GB, co znaczy prawie dwa kompakty, wiec zmieszcze tez tam w dodatku do calej korespondencji rodzinnej oraz albumu zdjec rodzinnych, listy milosne od Dany. Nie, nie do mnie, ale z jej linku o Milosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do Tysprowdy IP: *.jazo.org.il 25.08.03, 16:03 Gość portalu: Tysprowda napisał(a): > Dzieki jeszcze raz. Co CCCP to CCCP! > > Moj Flash Drive ma 1GB, co znaczy prawie dwa kompakty, wiec zmieszcze tez tam w > > dodatku do calej korespondencji rodzinnej oraz albumu zdjec rodzinnych, listy > milosne od Dany. > > Nie, nie do mnie, ale z jej linku o Milosci. jezusie nazarenski, jak mawial moj tate, tysprowda, prawie ataku serca dostalam!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Do Tysprowdy IP: 193.188.161.* 25.08.03, 16:17 Nu, co prowda to prowda, link byl wysmienity.... Moja zona, corka i synowa juz sie nim rozkoszuja, ja zreszta tez, musze sie przyznac ze wstydem jako mucho macho mano. Nie dawaj sie opanowac uczuciom serca do przesady, trzymaj serce na uwiezi, nie tak jak Joe Cocker spiewal: unchain my heart...let me go... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To inaczej idzie, z tym serduszkiem, Tysprowda... 26.08.03, 08:41 Take these chains from my heart and set me free You’ve grown cold and no longer care for me All my faith in you is gone but the heartaches linger on Take these chains from my heart and set me free Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: To inaczej idzie, z tym serduszkiem, Tysprowd IP: 193.188.161.* 26.08.03, 10:05 Ejze, a czyz refren sie nie zaczyna, spiewany zreszta z pasja, od slow: Un-chain my heart? Tak to pamietam.... Jak rowniez pamietam z Pana Tadeusza wspanialy opis akcji Wojskiego na polowaniu-piekny jezyk, piekny: "Natenczas Wojski chwycil na tasmie przypiety, swoj rog bawoli, dlugi, centkowany, krety, jak waz boa. Oburacz do ust go przycisnal, wzdal policzki jak banie, w oczach krwia zablysnal, wciagnal w glab pol brzucha i do pluc wyslal z niego caly zapas ducha i zagral.... Rog jak wicher, niewstrzymanym dechem, niesie w puszcze muzyke i podwaja echem. Umilkli szczwacze, stali goncy zadziwieni, moca, czystoscia, dziwna harmonia pieni..." A slowa piosenki Abra Cadabra znasz? Cos tak jak: Abra, abra, cadabra, I want to reach out and grab ya. I feel the magic of your brain, I feel the magic of your thigh? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Witkacy i Dybuk IP: *.acn.pl 25.08.03, 19:33 Gość portalu: CCCP napisał(a): > monika.univ.gda.pl/~literat/books.htm > > (Projekt jest nadal uzupełniany; format tekstowy, bez Javy, bez apletów) Spisy są niestety niekompletne. Znalazłem S.I. Witkiewicza - ale nie ma go w indeksie Witkacy: Matka - monika.univ.gda.pl/~literat/matka/index.htm Szewcy - monika.univ.gda.pl/~literat/szewcy/index.htm Anski: Dybuk - monika.univ.gda.pl/~literat/dybuk/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 jeszcze pare... IP: *.adsl.actcom.co.il 25.08.03, 21:23 www.poezja.org/index.php polskie_wiersze.webpark.pl/ www.literatura.zapis.net.pl/ www.cnl.pl/Literatura/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej++++ IP: *.swipnet.se 25.08.03, 21:52 Dziekuje! Tworca biblioteki. I Tobie,zes ich odkryl. Pozdrowienia. "." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej IP: *.inter.net.il 25.08.03, 21:53 Moje gratulacje,kolego. Zarowno za ten link jak i niezwkla atmosfere calkowitego zrozumienia na tym watku (Twoj pomysl, Twoja zasluga). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej+++ IP: *.swipnet.se 25.08.03, 21:56 Jzeli kogos interesuje: lib.ru/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Wirtualna Biblioteka Literatury Polskiej+++ IP: 213.8.97.* 26.08.03, 10:11 Gość portalu: . napisał(a): > Jzeli kogos interesuje: > lib.ru/ Poczytalem i przekazalem moim rosyjskojezycznym przajacielom. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey TEOLOG w BOSKICH RZECZACH IDIOTA, 25.08.03, 23:34 Albo GŁĘBOKOŚĆ MIERZONA NIE ZMIERZONA, OKO W SŁOŃCU UTOPIONE, OŚLEPIONE. SCYENCYA KRÓTKA i PROSTA o BOGU O nim dyszkurująca, nie pojmująca. -------------------------------------------------------------------------------- Ja juz korzystam. A w.w. chyba zadedykuje naszym nieoswieconym antysemitom - "prawdziwym Polakom" ze szczegolnym uwzglednieniem USA, dyskutujacym gdzies na forum Wybiorczej o "Pasji". Nb. jakos nasze orly-sokoly nie sa zainteresowane twoim linkiem. Piekne dzieki, CCCP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do cccp IP: *.jazo.org.il 26.08.03, 08:34 wczoraj mialam achla wieczor: czytalam sobie z twojego linku :) (poczytalam tez troszke z kuchennego linku schlagbauma, zachcialo sie gotowac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 do CCCP IP: 213.8.97.* 26.08.03, 10:21 Mysle, ze dla nas polskojezycznych ten watek jest czyms, czego nie da sie opisac slowami. Dzisiaj rozumiem sens slow, ktore slyszalem jako dziecko, ze Polacy na obczyznie, kiedy czytali Pana Tadeusza to plakali. Nie chce sie wypowiadac w imieniu innych, ale dla mnie osobiscie, jezyk polski bedzie zawsze na pierwszym miejscu. Urodzilem sie w Polsce, uczylem sie w Polsce i do niej czesto wracam, jezeli nie moge inaczej, to wirtualnie. Dziekuje Ci CCCP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Jestem osobiście wzruszony, ale IP: *.acn.pl 26.08.03, 10:29 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Mysle, ze dla nas polskojezycznych ten watek jest czyms, czego nie da sie > opisac slowami. > Dzisiaj rozumiem sens slow, ktore slyszalem jako dziecko, ze Polacy na > obczyznie, kiedy czytali Pana Tadeusza to plakali. > Nie chce sie wypowiadac w imieniu innych, ale dla mnie osobiscie, jezyk polski > bedzie zawsze na pierwszym miejscu. Urodzilem sie w Polsce, uczylem sie w > Polsce i do niej czesto wracam, jezeli nie moge inaczej, to wirtualnie. > Dziekuje Ci CCCP. zasługa tylko tej pracowni Uniwersytetu Gdańskiego. Napiszcie do nich. Nie ma na świecie nic cenniejszego od kawałka pozytywnego wzmocnienia [positive reinforcement]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Jestem osobiście wzruszony, ale IP: 213.8.97.* 26.08.03, 11:00 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > > > Mysle, ze dla nas polskojezycznych ten watek jest czyms, czego nie da sie > > opisac slowami. > > Dzisiaj rozumiem sens slow, ktore slyszalem jako dziecko, ze Polacy na > > obczyznie, kiedy czytali Pana Tadeusza to plakali. > > Nie chce sie wypowiadac w imieniu innych, ale dla mnie osobiscie, jezyk po > lski > > bedzie zawsze na pierwszym miejscu. Urodzilem sie w Polsce, uczylem sie w > > Polsce i do niej czesto wracam, jezeli nie moge inaczej, to wirtualnie. > > Dziekuje Ci CCCP. > > zasługa tylko tej pracowni Uniwersytetu Gdańskiego. > > Napiszcie do nich. Nie ma na świecie nic cenniejszego od kawałka pozytywnego wz > mocnienia [positive reinforcement]. > Ja Ci dziekuje, za pomysl watka, bo rowniez werw, Dana i Gosc. podali ciekawe linki. Jednak, bez Twojego pomyslu tego naprawde wartosciowego watka by nie bylo. A pomyslodawca jestes Ty i dlatego Tobie naleza sie honory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Jestem osobiście wzruszony, ale IP: *.acn.pl 26.08.03, 11:04 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > > > > > Mysle, ze dla nas polskojezycznych ten watek jest czyms, czego nie da > sie > > > opisac slowami. > > > Dzisiaj rozumiem sens slow, ktore slyszalem jako dziecko, ze Polacy n > a > > > obczyznie, kiedy czytali Pana Tadeusza to plakali. > > > Nie chce sie wypowiadac w imieniu innych, ale dla mnie osobiscie, jez > yk po > > lski > > > bedzie zawsze na pierwszym miejscu. Urodzilem sie w Polsce, uczylem s > ie w > > > Polsce i do niej czesto wracam, jezeli nie moge inaczej, to wirtualni > e. > > > Dziekuje Ci CCCP. > > > > zasługa tylko tej pracowni Uniwersytetu Gdańskiego. > > > > Napiszcie do nich. Nie ma na świecie nic cenniejszego od kawałka pozytywne > go > wz > > mocnienia [positive reinforcement]. > > > > Ja Ci dziekuje, za pomysl watka, bo rowniez werw, Dana i Gosc. podali ciekawe > linki. > Jednak, bez Twojego pomyslu tego naprawde wartosciowego watka by nie bylo. > A pomyslodawca jestes Ty i dlatego Tobie naleza sie honory. Ale i tak Cie proszę o liścik do nich. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Jestem osobiście wzruszony, ale IP: *.jazo.org.il 26.08.03, 11:17 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Ale i tak Cie proszę o liścik do nich. OK? wprawdzie mnie nie prosiles :) ale... juz poslalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Jestem osobiście wzruszony, ale IP: *.acn.pl 26.08.03, 11:20 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Ale i tak Cie proszę o liścik do nich. OK? > > wprawdzie mnie nie prosiles :) ale... juz poslalam. To halka na wodzie, czy coś takiego (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Jestem osobiście wzruszony, ale IP: *.jazo.org.il 26.08.03, 11:27 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > > > Ale i tak Cie proszę o liścik do nich. OK? > > > > wprawdzie mnie nie prosiles :) ale... juz poslalam. > > To halka na wodzie, czy coś takiego (?) o czym ty piszesz? nie rozumiem, jaka halka? jaka woda? sek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Jestem osobiście wzruszony, ale IP: *.acn.pl 26.08.03, 11:31 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > > > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > > > > > Ale i tak Cie proszę o liścik do nich. OK? > > > > > > wprawdzie mnie nie prosiles :) ale... juz poslalam. > > > > To halka na wodzie, czy coś takiego (?) > > o czym ty piszesz? nie rozumiem, jaka halka? jaka woda? sek? No, jak piszesz np. do V.Tracalskiego, że świetnie. Też tak chciałem Cię pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Jestem osobiście wzruszony, ale IP: *.jazo.org.il 26.08.03, 11:40 Gość portalu: CCCP napisał(a): > > o czym ty piszesz? nie rozumiem, jaka halka? jaka woda? sek? > > No, jak piszesz np. do V.Tracalskiego, że świetnie. Też tak chciałem Cię pochwa > lić. aha, masz na mysli kol hakavod? nie bardzo to halka.. :) ale moze byc w kolorze rozowym.... kavod to znaczy respekt, duma, kol hakavod to z respektem, albo jak to mowia inni hut ab, chapeau bas... nie masz a co chwalic, tez tak uwazam, ze powinno sie innych chwalic, ile sie da. jesli rzeczywiscie jest za co. od za duzo milosci jeszcze nikt nie zachorowal i nie umarl, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Jestem osobiście wzruszony, ale IP: *.acn.pl 26.08.03, 11:44 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > > o czym ty piszesz? nie rozumiem, jaka halka? jaka woda? sek? > > > > No, jak piszesz np. do V.Tracalskiego, że świetnie. Też tak chciałem Cię > pochwa > > lić. > > aha, masz na mysli kol hakavod? No, przecież mówiłem, że na wodzie.! Tylko zapomniałem tego haka! Ale jak go zwał, tak go zwał - cieszę się, ze napisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 jeszcze jeden link... IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 13:29 wybor jest niezly i roznorodny..... www.roxanaa.obywatel.pl/roxana/wiersze.htm Odpowiedz Link Zgłoś