poszeklu Włoscy ginekolodzy sa ludzmi sumienia 24.04.08, 14:37 70 proc. włoskich ginekologów odmawia przeprowadzania aborcji. A Unijne komuchy gryza sie, jak to zmienic i zdeptac sumienie lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
fraps szkoda, ze tylko 70% 24.04.08, 23:25 A lead rownie dobrze moglby brzmiec: W niektórych regionach zagrożone jest prawo kobiet do mordowania dzieci - alarmuje znany włoski ginekolog Claudio Giorlandino. Ale czy to powod do bicia na alarm? Odpowiedz Link Zgłoś
tezas lead alternatywny 25.04.08, 00:21 A lead rownie dobrze moglby brzmiec: W niektórych regionach swiata kobieta to inkubator. Ale czy dla faceta to powod do bicia na alarm? --------------------------------- Alicja Tysiąc: "57 organizacji katolickich wysłało list do Strasburga przeciwko mnie i wyrokowi. Ale nigdy żadna z nich nie zapytała, czy ja i dziecko nie potrzebujemy pomocy" Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu tornson, moze twoja mama zrobila blad, ze cie urod 25.04.08, 16:55 tornson, moze twoja mama zrobila blad, ze cie urodzila? Nie uwazasz? Byloby mniej bandytow. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Blisko 70 proc. włoskich ginekologów odmawia pr.. 24.04.08, 09:34 No proszę, pan pół-ZBiR przerzucił się z tematu Rosja na temat aborcji a la Italia. Jednak natura nie da się przezwyciężyc: jak już nie pełne kłamstwo, to przynajmniej przemilczenie niewygodnych faktów. Już wczoraj słyszałem o tym w III programie Polskiego Radia, a więc dla niszowej części słuchaczy, że w zeszłym roku przeprowadzono w tym superkatolickim kraju 127 tysięcy legalnych aborcji. Proszę porównac to z Polską, gdzie liczba legalnych przerwań ciąży wynosi poniżej stu (bynajmniej nie tysięcy, a jednostek). To jest właśnie skala represywności polskiego systemu prawno - religijnego wobec kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Blisko 70 proc. włoskich ginekologów odmawia 24.04.08, 13:02 lubat napisał: > To jest właśnie skala represywności polskiego systemu prawno - religijnego wobe > c > kobiet. A może lepiej upowszechnić MYŚLENIE u polskich kobiet, że jak się chca bździć bez ciąży to muszą o tym pomyśleć przed a nie po? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Blisko 70 proc. włoskich ginekologów odmawia 24.04.08, 15:52 sharn1 napisał: > A może lepiej upowszechnić MYŚLENIE u polskich kobiet, że jak się > chca bździć bez ciąży to muszą o tym pomyśleć przed a nie po? Tak, to jest sprawa tylko i wyłącznie kobiet. Mężczyzn to zupełnie nie dotyczy, jako że w ogóle nie biorą w tym udziału. Oni nie muszą nawet myślec, czego jesteś niezłym przykładem. Co jednak mają zrobic kobiety, mające już 5-6 dzieci i zachodzące w kolejną ciążę, bo pan małżonek przyszedłszy do domu po kilku głębszych, zachęca żonę do współżycia powalającym na łóżko ciosem pięścią między oczy? To przypadki nie wymyślone, ani takie rzadkie i to nie tylko wśród tzw. mętów. Odpowiedz Link Zgłoś
szterling To akurat kwalifikuje się jako gwałt. 25.04.08, 00:25 Tak więc argument jest pozbawiony sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Tiaaa... 25.04.08, 00:37 Policja oczywiscie, jak powszechnie wiadomo, z zapalem sciga przemoc i gwalty malzenskie, a sedziowie powszechnie takich malzonkow wsadzaja za kraty - zza ktorych pozniej malzonkowie wychodza skruszeni i zreformowani. Witamy w wirtualu. Dobranoc --------------------------------- Alicja Tysiąc: "57 organizacji katolickich wysłało list do Strasburga przeciwko mnie i wyrokowi. Ale nigdy żadna z nich nie zapytała, czy ja i dziecko nie potrzebujemy pomocy" Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Skrobanka dla kazdego! 24.04.08, 15:57 Nie moze byc tak, zeby ograniczac prawo wyboru wylacznie do kobiet, do tego w ciazy. Wolnosc skrobania musi dotyczyc kazdego obywatela, bez wyjatku. Inaczej bedziemy wlec sie w ogonie albo i pod. Bzdurne tlumaczenia, ze komus tam nie chce sie korzystac z wolnosci, czy tez nie ma akurat nastroju czy macicy, nie beda zadnym usprawiedliwieniem. Za uchylanie sie od aborcji, za pogwalcenie rytualu prawa wyboru, zacofana jednostka bedzie placic kare, albo dwie. W przypadkach recydywy, to jest braku zaswiadczenia o odbyciu sakramentu skrobania w ostatnich trzech latach kalendarzowych, jednostka zostanie zdegradowana do wyjsciowego stadium zygoty i zutylizowana z powodow spolecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Skrobanka dla kazdego! 24.04.08, 18:04 Gołodupiec, rżnięcie głupa to jest to, co ci wychodzi najlepiej. Nawet nie musisz przy tym wysilac swoich wyszarzałych komórek. Po prostu oddajesz spontanicznie swoja istotę. Odpowiedz Link Zgłoś
cristian_magdi Zapomnieli dodac jak zwykle ze70 % lekarzy 24.04.08, 18:29 w budzetowych szpitalach zatrudnionych, ale ci sami lekarze, ktorzy za drubsze pieniadze w prywatnych klinikach pracuja cos tego sumienia nie maja..... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Na zbity ryj kato-ciemnotę i zakaz wykonywania 24.04.08, 21:49 zawodu. Jeśli ktoś traktuje jakieś kato-zabobony wyżej niż wiedzę medyczną nie ma prawa nazywać siebie lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Re: Na zbity ryj kato-ciemnotę i zakaz wykonywani 24.04.08, 23:24 www.l4l.org/library/mythfact.html Masz tu wiedze medyczna. Czytaj i siedz cicho :p Albo odbiora Ci prawo wykonywania zawodu, LOL :D Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Wniosek: Nie każdy jest mordercą 24.04.08, 23:01 są tabletki po stosunku, tabletki przed, prezerwatywa i cała masa innych środków, można też być wstrzemięźliwym, obecna polska ustawa antyaborcyjna o wyjatkach jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Wniosek: Nie każdy powinien pracowac w szpitalu 25.04.08, 00:19 jeśli nie chce mu sie wykonywac zgodnych z prawem zabiegow, niech sobie otworzy prywatny gabinecik i robi tam co chce. Oczywiscie, w praktyce na prywatnym sumienie okazuje sie duuuuzo bardziej ugodowe, ale to juz inna bajka. A aborcja jest w takim samym stopniu morderstwem jak odlaczenie od aparatury medycznej pacjenta po smierci mozgu. Ale oczywiscie dzieci wychowane w katolickiej (mimo ze panstwowej) polskiej szkole juz tego nie wiedza. --------------------------------- Alicja Tysiąc: "57 organizacji katolickich wysłało list do Strasburga przeciwko mnie i wyrokowi. Ale nigdy żadna z nich nie zapytała, czy ja i dziecko nie potrzebujemy pomocy" Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Forum przełknie każdą bzdurę. 25.04.08, 00:22 Mógłbyś uzasadnić swoje porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tezas funkcjonowanie mozgu 25.04.08, 00:34 Koncem zycia czlowieka jest ustanie czynnosci mozgu; jego poczatkiem - ich rozpoczecie. Nie przypadkiem w wielu cywilizowanych krajach granica szeroko dostepnej aborcji jest 12 tydzien. DNA zaplodnionej zygoty nie stanowi o czlowieczenstwie, a tylko czlowieka mozna zamorodwac. Slyszales kiedys np. okreslenie "Zamordowalem kure na obiad"? Dobranoc --------------------------------- Alicja Tysiąc: "57 organizacji katolickich wysłało list do Strasburga przeciwko mnie i wyrokowi. Ale nigdy żadna z nich nie zapytała, czy ja i dziecko nie potrzebujemy pomocy" Odpowiedz Link Zgłoś