Gość: Dziku IP: *.fdl.wi.charter.com 14.09.03, 11:02 No to zaczyna się nowa dyskusja. Mamy cały dzień, będzie ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: regalica Papież na Słowacji: 200 tys. wiernych w Bratysł... IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.03, 11:17 Wstaję sobie rano,przecieram ślepka, z kubkiem kawy siadam do komputera.Zaczynam przeglądać wiadomości i co widzę?! Pierwszą najważniejszą informacją jest pobyt papieża na Słowacji.Mieszkam w Polsce i jak na razie jestem Polakiem,więc chciałbym wiedzieć co się dzieje w kraju.Przecież są portale przeznaczone dla osób uzależnionych od różnych wierzeń. Po co wywoływać animozje pośród internautów.Pierwsze dni wizyty papieża nie wywołały większego zainteresowania, dopiero gdy publikatory podały informację o teatrzyku kukiełkowym,na przedstawienie walą tłumy ciekawskich.Uważam,że podczas transmisji telewizyjnych z udziałem papieża na ekranie powinien pojawić się czerwony znaczek informujący o drastycznych scenach W prasie zagranicznej o wycieczce papieża nie ma nawet wzmianki.Precz z państwem wyznaniowym! " Europo, ratuj nas z katolickiej niewoli! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz rydzyk synku,lepiej idź na spacer... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 11:47 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Siedze sobie w Krakowie i pieprze na temat prasy 14.09.03, 12:01 swiatowej... Bo CO TO, u licha jest: news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3107198.stm news.bbc.co.uk/1/hi/world/from_our_own_correspondent/3104178.st Nb. dla udajacych znajomosc angielskiego: tytul pierwszego juz tlumaczylam - to nie "trzesacy sie papiez". W drugim to "wedrowiec" i z byciem patetycznym nic wspolnego nie ma. www.timesonline.co.uk/newspaper/0,,2716-814805,00.html Mozna by jeszscze dlugo - tyle o tej wizycie ANGLIKANIE, ktorzy przeciez od papiestwa DAWNP sie odcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wulf Re: Siedze sobie w Krakowie i pieprze na temat pr IP: 212.69.76.* 14.09.03, 13:27 > Mozna by jeszscze dlugo - tyle o tej wizycie ANGLIKANIE, ktorzy > przeciez od papiestwa DAWNP sie odcieli. czyzby to ze "ANGLIKANIE" bylo az tak istotne? biorac pod uwage to, ze u nich koscioly swieca pustkami (jak w kazdym cywilizowanym kraju. odwrotny trend jest w panstwach zacofanych - np. polska, kraje arabskie, ameryka poludniowa), prawdopodobne jest ze to pisali INDYFERENCI, albo nawet, tak, ATEISCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Siedze sobie w Krakowie i pieprze na temat pr IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 13:56 www.naszdziennik.pl www.sme.sk Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sama jestem ateistka. A brytyjski anglikanizm jest 14.09.03, 14:30 powszechniejszy niz myslisz, choc "praktykujacy" to sa oni kilka razy w zyciu - glownie w czasie slubow i pogrzebow. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS: poki krolowa jest glowa kosciola anglikanskiego, 14.09.03, 14:32 puty o Brtyach mozna spokojnie mowic anglikanie - to religia narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: tak samo ateistyczne jest bbc... IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 14:42 wiec nie widze powodu dlaczego akurat podajesz linki ateistow. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey W odpowiedzi na post Krakusa, ktory twierdzi bez 15.09.03, 09:27 sensu, ze w mediach swiatowych nic nie ma o wizycie papieza na Slowacji, gdy de facto jest codziennie w BBC i Timesie. To nie sa media katolickie, mimo ich laickosci adresowane sa do ludzi z kregu anglikanizmu (nie przesadzac z tym laicyzmem Wysp - bez "pompa funebris" wartosci chrzescijanskie w codziennym zyciu sa tu powszechniejsze niz w Polsce, moze dlatego, ze ich bardziej stac... na bycie dobrymi ludzmi). Teksty z oczywistych powodow nie sa wiernopoddancze, niemniej pelne szacunku dla osoby i wspolczucia dla stanu zdrowia Jana Pawla. Znacznie wiecej w nich KLASY, nizli w wypowiedziach wojujacych ateistow i fanatycznych antyklerykalow na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wulf Re: Sama jestem ateistka. A brytyjski anglikanizm IP: 212.69.76.* 14.09.03, 16:48 brytyjski anglikanizm? szkoci irlandczycy to tez anglikanie? dlaczego oni uzywaja slowa ktore nic nie znaczy..."brytyjski jezyk", "brytyjska kultura", "brytyjskie obyczaje"... imperialisci. to tak jak "belgijski jezyk" etc. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Szkoci to "prezbiterianie", stad zreszra problem w 15.09.03, 09:21 Irlandii Polnocnej, "okupywanej" od czasow Cromwella wlasnie przez Szkotow. Kultura brytyjska to przedziwny mix kulturowy, z silnym akcentem kultury islamu i karaibow, ktory zastapil Englishness, kryjaca sie gdzies po wiejskich posiadlosciach. W Irlandii Polnocnej ZADNA kultura nie istnieje, poza mieszanka prymitywnych i semi-kryminalnych subkultur. Szkocja ma working classes z im typowa kultura proletariacka i pare festiwali folklorystycznych - najsilniej "zanlikowana" nacja Wysp poza Anglikami. A Republika Irlandii, poza cepeliada w zielonych kubraczkach, jest bardziej angielska od samej Anglii - wez ksiazke telofoniczna Dublina i sprawdz ilosc " royal societies". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Szkoci to "prezbiterianie", stad zreszra prob IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 15:09 mam cos do powiedzenia na ten temat...tyle ze na razie musze spadac...bo sie znowu spoznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo DO REGALICY IP: *.chello.pl 14.09.03, 12:42 Gość portalu: regalica napisał(a): > Wstaję sobie rano,przecieram ślepka,PANIE REGALICA: ZAPOMNIAŁ PAN DODAĆ,:ZROBIŁEMKUPE, WYSIKAŁEMSIĘ, UMYŁEMSIĘ,OGOLIŁEMSIĘ I....ZOBACZYŁEM W LUSTRZE MAŁPĘ!!!! z kubkiem kawy siadam do > komputera.Zaczynam przeglądać wiadomości i co widzę?! Pierwszą > najważniejszą informacją jest pobyt papieża na > Słowacji.Mieszkam w Polsce i jak na razie jestem Polakiem,więc > chciałbym wiedzieć co się dzieje w kraju.Przecież są portale > przeznaczone dla osób uzależnionych od różnych wierzeń. Po co > wywoływać animozje pośród internautów.Pierwsze dni wizyty > papieża nie wywołały większego zainteresowania, dopiero gdy > publikatory podały informację o teatrzyku kukiełkowym,na > przedstawienie walą tłumy ciekawskich.Uważam,że podczas > transmisji telewizyjnych z udziałem papieża na ekranie powinien > pojawić się czerwony znaczek informujący o drastycznych scenach > W prasie zagranicznej o wycieczce papieża nie ma nawet > wzmianki.Precz z państwem wyznaniowym! > " Europo, ratuj nas z katolickiej niewoli! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wulf Juz niedlugo IP: 212.69.76.* 14.09.03, 13:23 Cieszy, ze nawet w krakowie sa ludzie z glowa na karku ;). mnie tez zalewa krew, ale pocieszam sie ze to juz niedlugo.a jak wejdziemy do europy, to 10-20 lat i sie to zacofane spoleczenstwo zlaicyzuje, bo to jest nieuchronne. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Juz niedlugo IP: rat:* / 192.168.1.* 14.09.03, 14:09 Dosyć naiwna jest ta twoja nadzieja na całkowitą laicyzację, tak jakby osoba papieża była jedyną ostoją religijności. Zresztą jeśli zauważyłeś, papieże następują po sobie od 20 wieków i jakoś to nie przeszkadza ludziom wierzyć w Boga. Tak często się narzeka na "katolicki ciemnogród", a ci ateści też takie przygłupy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wulf Re: Juz niedlugo IP: 212.69.76.* 14.09.03, 14:48 jedz sobie do "katolickich" wloch czy austrii, naiwniaku, to zobaczysz o co mi chodzi...nie mowiac o tym, ze katolicyzm skazany jest na utoniecie w laickiej zachodniej europie.jedyna szansa dla was to trzeci swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Juz niedlugo IP: 2.4.STABLE* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 15:06 Dlaczego zakładasz że nie byłem w tych wysławianych przez ciebie krajach zlaicyzowanych? Napisz proszę, jak to jest mieć taki prostacki umysł, który wszystko umie łatwo podzielić na "katolicki trzeci świat" (buuuuu..) i "laicką zachodnią Europę" (aaaach..).Fajnie? Jedyne tematy w życiu to kaska, władza i wyścig szczurów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Juz niedlugo IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 15:10 to sie nazywa demokracja po laicku.natomisat w demokracji katolickiej na fundamencie ,ktorej zostala zbudowana europa zachodnia dopuszcza sie roznorodnosc mysli i dzialania.teraz fundamentalisci laicy proponuja dyskryminacje katolikow.ale spokojnie przejma was arabi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Juz niedlugo IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:36 popieram w 100%!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wulf oooooh, you're no fun anymore :( ! IP: 212.69.76.* 14.09.03, 15:39 nie dziwie sie, ze sie denerwujesz. tez bym sie na twoim miejscu bal przyszlosci. z argumentami ad personam nie dyskutuje, ale zwroc uwage, ze w tym kraju prosci ludzi (ze wsi, z podstawowym wyksztaleceniem itp.) to bez wyjatku katolicy (i garsteczka prawoslawnych). frazesy, ktore napisales w ostatnim zdaniu sadza, ze masz bardzo waski horyzont. zapomniales tylko napisac o "masowych mordach nienarodzonych" i "poprawnosci politycznej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: oooooh, to tylko belkot... IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 17:08 ...a prawda stoi niewzruszona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: oooooh, you're no fun anymore :( ! IP: 2.4.STABLE* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 20:03 Nie bardzo postulat "poprawności politycznej" mieści się w moim pojęciu katolicyzmu. Jeśli zaś chodzi o moje emocje, to raczej uczestniczę w tej dyskusji z rozbawieniem z domieszką politowania dla osobnika o tak "grubo ciosanych" poglądach. Wyższe wykształcenie? a kto teraz nie może go mieć? Poza tym nie wszyscy deklarujący się jako katolicy są nimi naprawdę. Przypuszczam, że i ty jesteś ochrzczony i do kościoła trafiasz na "Cztery wesela i pogrzeb"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: oooooh, you're no fun anymore :( ! IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:41 wyzsze wyksztalcenie mozna kupic na stadionie X Lecia za pare groszy...lub dajac rektorowi swiniaka...tak wyglada polska laicka inteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: oooooh, you're no fun anymore :( ! IP: 217.96.16.* 15.09.03, 15:20 Wykształcenie się zdobywa, a kupić możesz prostaku papierek. Ciekawe czy taki papierek pomoże ci coś np. zaprojektować lub obliczyć.W wykształceniu nie chodzi o papierek a O WIEDZE, którą nie da się kupić. Ale jak ślepemu wytłumaczyć różnicę miedzy kolorem zielonym i niebieskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: oooooh, you're no fun anymore :( ! IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:39 skoro myslisz ze tylko ludzie prosci, ze wsi to katolicy to sie mylisz...na przykladzie swojej rodziny i nie tylko mojej moge powiedziec ze katolicy sa wyksztalceni i mieszkaja w miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Juz niedlugo IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:35 trzeci swiat to bedziecie miec w Europie jak sie rozmnozy te kilkadziesiat milionow muzulman w Europie...oni beda wiedziec jaka sluszna religie zaprowadzic w Europie i jakimi metodami zmusic innoweircow do zaakceptowania woli wiekszosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Juz niedlugo IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:32 ciesz sie dalej...widzisz tredy w Europie powoli sie zmieniaja i coraz wiecej ludzi wierzy w Boga...takim przykladem jest Slowacja.. The Catholic Church - suppressed for two decades in what was Czechoslovakia - has no trouble attracting followers today. New religious schools are opening and an ongoing row within the government about abortion shows the church is also a political force to be reckoned with. A census in 2001 reportedly showed 84% of Slovakia's 5.4 million people saying they believe in God, up 11% from a decade earlier. Nearly 70% declared themselves Roman Catholic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Papież na Słowacji: 200 tys. wiernych w Braty IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:27 The Roman Catholic Church was suppressed in Slovakia for more than two decades. Priests were beaten up during communist times or forced to do menial work and church property was confiscated. " Europo, ratuj nas z komunistycznej niewoli! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Papież na Słowacji: 200 tys. wiernych w Braty IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 15.09.03, 08:23 Jak nigdy na CNN i Fox sie postarali i w miare czesto pokazywali papieza - byl zawsze w wiadomosciach.Telewizja mexykanska zawsze pokazuje papieza - transmisje z calych mszy - takze to tyle co zauwazylem w Californii!!! WIEC MOWIA NA SWIECIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Papież na Słowacji: 200 tys. wiernych w Braty IP: 63.82.101.* 15.09.03, 19:01 Sam sie lepiej uratuj, poki jeszcze nie jest za pozno. Ja sie zniewolony nie czuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureliusz Re: Papież na Słowacji: 200 tys. wiernych w Braty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 12:41 oczywiście mozna zacząć dyskusję pod tematem : "stary człowiek i morze, a nasz papież już nie może" , ale po co. Skoro Wojtyła tak kurczowo trzyma się stołka, po drodze kompromitując Kościół, to niech mianują go honorowym papieżem i oddadzą mu we władanie kilka komnat w Watykanie. U mnie Wojtyła przegrał, gdy zaczął "niby" pojednanie z wstrętnymi żydami. A żydy i tak swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo Re: Papież na Słowacji: 200 tys. wiernych w Braty IP: *.chello.pl 14.09.03, 12:44 Gość portalu: aureliusz napisał(a): > oczywiście mozna zacząć dyskusję pod tematem : "stary człowiek > i morze, a nasz papież już nie może" , ale po co. Skoro Wojtyła > tak kurczowo trzyma się stołka, po drodze kompromitując > Kościół, to niech mianują go honorowym papieżem i oddadzą mu we > władanie kilka komnat w Watykanie. U mnie Wojtyła przegrał, gdy > zaczął "niby" pojednanie z wstrętnymi żydami. A żydy i tak > swoje. Szanowny Panie Aureliusz! Bardzo mały Pan nosisz kapelusz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo Do Aureliusza IP: *.chello.pl 14.09.03, 12:46 Gość portalu: homo napisał(a): > Gość portalu: aureliusz napisał(a): > > > oczywiście mozna zacząć dyskusję pod tematem : "stary człowiek > > i morze, a nasz papież już nie może" , ale po co. Skoro > Wojtyła > > tak kurczowo trzyma się stołka, po drodze kompromitując > > Kościół, to niech mianują go honorowym papieżem i oddadzą mu > we > > władanie kilka komnat w Watykanie. U mnie Wojtyła przegrał, > gdy > > zaczął "niby" pojednanie z wstrętnymi żydami. A żydy i tak > > swoje. > Szanowny Panie Aureliusz! Bardzo Pan mały nosisz kapelusz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wulf Re: Papież na Słowacji: 200 tys. wiernych w Braty IP: 212.69.76.* 14.09.03, 16:39 zawsze, kiedy mysle ze na prawo to juz tylko sciana, wyskoczy cos takiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Papież na Słowacji: 200 tys. wiernych w Braty IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:46 czy wiesz jaka jest opinia o Polakach na zachodzie?...czy slyszales o Polish jokes w Ameryce?...ja na przyklad nie lubie polskich elit za bratanie sie z ukraincami ktorzy nie dosc ze nie przeprosili za mordy dokonane na Polakach to jeszcze oprawcom pomniki wystawiaja...jak w kazdej nacji sa czarne owce...jednak nie mozemy skazywac calych narodow tylko dlatego ze urodzili sie Polakami czy tez Zydami...narodowosci sie nie wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson 200tys wiernych... z tego pewnie połowa to IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 12:57 fanatyce i papofile z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: 200tys wiernych... z tego pewnie połowa to IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:50 znowu ten chachel ukrainski...wiadomo ze kod genetyczny robi z was perfekcyjnych niewolnikow...jezorem wyczysci kibel na wysoki polysk:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: 200tys wiernych... z tego pewnie połowa to IP: 68.189.244.* 15.09.03, 01:04 powiedz mi ty hrabia Ficino, skad u ciebie taki uraz do Ukraincow, narod wszak slowianski, kobiety piekne... Zrobil ci ktos cos zlego? Tylko nie mow mi zes kmiot z Bieszczad z 3 owcami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: 200tys wiernych... z tego pewnie połowa to IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 01:21 skad u mnie taki uraz do ukraincow?..ano z historii przeszlej, terazniejszej jak i tej co bedzie...czy ktos w Polsce stawia pomniki mordercom z Jedwabnego?..nie!...a na Ukrainie stawia sie pomniki upowcom i uczy dzieci w szkolach o dzielnych wyzwolicielach z UPA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Daj spokój. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 12:51 Gość portalu: wiren napisał(a): > powiedz mi ty hrabia Ficino, skad u ciebie taki uraz do Ukraincow, narod wszak > slowianski, kobiety piekne... Zrobil ci ktos cos zlego? Tylko nie mow mi zes > kmiot z Bieszczad z 3 owcami To tak samo jakbyś hitlerowca pytał skąd jego uraz do Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: 200tys wiernych... z tego pewnie połowa to IP: 68.189.244.* 15.09.03, 01:04 powiedz mi ty hrabia Ficino, skad u ciebie taki uraz do Ukraincow, narod wszak slowianski, kobiety piekne... Zrobil ci ktos cos zlego? Tylko nie mow mi zes kmiot z Bieszczad z 3 owcami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: 200tys wiernych... z tego pewnie połowa to IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 02:40 a skad u ciebie wziela sie taka troska o dobre imie ukraincow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Podziwiam Papieża! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 13:12 To czlowiek niezlomny w gloszeniu prawdy o Chrystusie. A kogo Papiez nie interesuje nie czyta po prostu o czym innym. Taka moja rada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Ja też podziwiam papieża.Żeby tak polscy przywódcy IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 13:27 potrafili zmusisić inne kraje do łożenia takiej daniny dla IIIRP, jak niektóry dziwne kraje łożą na papaland (Watykan). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Ja też podziwiam papieża. IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 13:40 www.naszdziennik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Tomson, nieuku! 3 linijki, 3 błedy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 17:30 Nieżle zaczynasz, ha,ha! Ludzie, może zrobimy zrzutkę na słownik ortograficzny dla Tomsona? To, że, jak zwykle piszesz kuriozalne bzdury, to twoje prawo- polemika z tym zbiorem mądrości z notatnika agitatora uwłaczała by nam wszystkim, dlatego nawet nie nawiązuję do twych wypowiedzi, ale ta ortografia, to kompromitacja. Może należałoby urządzić osobne forum dla "inteligentnych inaczej", by nie zaniżali poziomu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Tomson...notatnik aligatora... IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 17:40 ...och...przepraszam notatnik agitatora..ha,ha.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Tomson, nieuku! 3 linijki, 3 błedy IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:53 i gdzie taki podstawowke konczyl?...o ile wogole ja skonczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hannah Re: Tomson, nieuku! 3 linijki, 3 błedy IP: *.vnet.hu 14.09.03, 22:26 Gość portalu: Tom napisał(a): > Nieżle zaczynasz, ha,ha! Ludzie, może zrobimy zrzutkę na słownik ortograficzny > dla Tomsona? > > To, że, jak zwykle piszesz kuriozalne bzdury, to twoje prawo- polemika z tym > zbiorem mądrości z notatnika agitatora uwłaczała by nam wszystkim, dlatego > nawet nie nawiązuję do twych wypowiedzi, ale ta ortografia, to kompromitacja. > Może należałoby urządzić osobne forum dla "inteligentnych inaczej", by nie > zaniżali poziomu? Brawo, Tom !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Co znaczy "nieżle"? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 22:45 Gość portalu: Tom napisał(a): > "Nieżle" zaczynasz, ha,ha! Ludzie, może zrobimy zrzutkę na słownik ortograficzny > dla Tomsona? > > To, że, jak zwykle piszesz kuriozalne bzdury, to twoje prawo- polemika z tym > zbiorem mądrości z notatnika agitatora uwłaczała by nam wszystkim, dlatego > nawet nie nawiązuję do twych wypowiedzi, ale ta ortografia, to kompromitacja. > Może należałoby urządzić osobne forum dla "inteligentnych inaczej", by nie > zaniżali poziomu? Tobie brak inteligencji. Znasz się na ortografii i na niczym innym. Jesteś zerem i do pięt mi nie dorastasz. Ja na uczelni uczę się żeczy, o których nie masz pojęcia że takie coś nawet istnieje. Wiesz co to jest dywergencja,rotacja, laplasjan,przekształcenie Z,całki wielokrotne,całki krzywoliniowe, nawet nie masz pojęcia że takie coś istnieje, a ja miałem rok na opanowenia tego i wielu innych jeszcze trudniejszych rzeczy! Wiesz jak napisać najprostszy program w assemblerze, albo zbudować wzmacniacz odwracający fazę napięia? Pewnie nie umiałbyś nawet Windowsa zaistalować, o złożeniu komputera nawet nie wspominając. WIĘC SIĘ BEZMÓZGI NIEDOROZWOJU ODPIERDOL OD MOJEGO WYKSZTAŁCENIA!!! Czepiasz się ortografii, bo jest to JEDYNA rzecz w której mógłbyś mnie zagiąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom "nieżle", jak na twój IQ IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 01:12 Tomson, ty tępaku! Więc tym chcesz mi zaimponować? Całkami? Przekształceniem Laplace'a? Już zdążyłem zapomnieć, czy uczyłem się o tym w liceum, czy na pierwszym roku studiów, a dla ciebie to niewyobrażalny szczyt wiedzy, którym sie chwalisz! W takim razie musze cie ostrzec, w miare uzupełniania wykształcenia (lepiej pózno, niż wcale!) czeka cię jeszcze dużo niespodzianek i dużo tajemniczych terminów, którym będziesz mógł cytować na forum, histerycznie ukrywając swoją bezsilną konfuzję, gdy kolejny rozmówca wytknie ci tępotę. Ale cieszę sie, że się uczysz, bo to znaczy, że jest jeszcze nadzieja, że choć twoj IQ pozostanie niski, to jednak przy okazji nauczysz sie trochę historii i przekonasz się, że to wszystko trochę inaczej wyglądało, niż mowił politruk w jednostce. A ortografia sama w sobie nie jest aż taka ważna, choć jej nieznajomość sugeruje nieznajomość wielu innych rzeczy, których uczy się w tej samej szkole. Co zresztą widać wyrażnie w twoich wypowiedziach. Przy okazji, co to są "żeczy", bo jakoś nie znam tego słowa? Wczoraj napisałem, że mógłbyś być u mnie sprzątaczem, bo twój brak wykształcenia na tym stanowisku tak bardzo nie rzucałby się w oczy, jak na forum, ale zmieniłem zdanie. Nawet tam zaniżałbyś poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Ależ ty ciemny jesteś. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 01:43 Gość portalu: Tom napisał(a): ) Tomson, ty tępaku! Więc tym chcesz mi zaimponować? Całkami? Przekształceniem ) Laplace'a? Już zdążyłem zapomnieć, czy uczyłem się o tym w liceum, czy na ) pierwszym roku studiów, a dla ciebie to niewyobrażalny szczyt wiedzy, którym ) sie chwalisz! To są podstawy, bez których ani rusz na moich studiach. W liceum uczyłeś się podstaw tych moich podstaw. Jakich ty się całek uczyłeś w liceum? Najprostszych, bo innych tam nie uczą. Może ci powiedzili jak policzyć za pomocą całek prędkość czy przyspieszenie, ale o liczeniu trójwymiarowych niesymetrycznych figur geometrycznych pewnie nawet nie masz pojęcia, a rozkładu pola magnetycznego w jakiejś przestrzeni nawet twoi nauczyciele nie potrafiliby policzyć. ) W takim razie musze cie ostrzec, w miare uzupełniania ) wykształcenia (lepiej pózno, niż wcale!) HAHAHAHAHA!!!! Ja studiuję na studiach dziennych a nie zaocznych albo jakiś uzupełniających. ) czeka cię jeszcze dużo niespodzianek ) i dużo tajemniczych terminów, którym będziesz mógł cytować na forum, ) histerycznie ukrywając swoją bezsilną konfuzję, gdy kolejny rozmówca wytknie ) ci tępotę. Jaką tępotę? Ty mi wytykasz tylko ortografię, ale widzę że dla ciebie ortografia to już szczyt wiedzy, znasz się tylko na tym, na niczym innym i nie możesz pojąć że to wcale nie jest potrzebne do innych dziedzin wiedzy. ) Ale cieszę sie, że się uczysz, bo to znaczy, że jest jeszcze ) nadzieja, że choć twoj IQ pozostanie niski, Oj żebyś ty wiedział co mówisz... Naprawdę jesteś intelektualnym zerem jeśli uważasz że tylko i wyłącznie ortografia jest wyznacznikiem IQ... Naprawdę udowadnianie tobie tak oczywistej sprawy urągałoby inteligencji nawet ucznia szkoły podstawowej, dlatego lepiej chyba przemilczeć twoje debilne oceny wnioskowane na podstawie ortografii. ) to jednak przy okazji nauczysz sie ) trochę historii i przekonasz się, że to wszystko trochę inaczej wyglądało, niż ) mowił politruk w jednostce. Jaki politruk, w jakiej jednostce? O czym ty pierdolisz? Za komuny ja nawet 10 lat nie miałem idioto! Wogóle nie potrafisz rozumować. Policz sobie, ktoś kto jeste teraz na studiach, ile mógł mieć lat za komuny???? Ty najprostszych rzeczy nie potrafisz kojarzyć imbecylu! Jesteś poprostu bezmózgi prostak, który nie ma zielonego pojęcia o historii. Wszyscy "mówią komuna jest be, a kapitalizm ok",to ty prostaczku też tak twierdzisz. Ale gdy trzeba to udowodnić komuś myślącemu to pojawia się problem. Ktoś rzuca poglądy, które rozwalają cały twój światopogląd, a ty nie wiesz co robić bo nie potrafisz ich w żadem logiczny sposób obalić. Więc wyskakujesz z jakimś debilizmem jak np. ortografia. ) A ortografia sama w sobie nie jest aż taka ważna, ) choć jej nieznajomość sugeruje nieznajomość wielu innych rzeczy, których uczy ) się w tej samej szkole. A znajomość też o niczym nie świadczy. Miałem w technikum kumpla, który w podstawówce był laureatem konkursów ortograficznych i dał rady skończyć nawet technikum. ) Co zresztą widać wyrażnie w twoich wypowiedziach. HAHAHAHA!!!! Moje wypowiedzi są przemyślane, moich faktów nigdy nie obalisz bo nie są one zmyślone, a z oceną tych faktów nie potrafisz dyskutować, bo za głupi na to jesteś, co zresztą wciąż udowadniasz. ) Przy okazji, co to są "żeczy", bo jakoś nie znam tego słowa? ) ) Wczoraj napisałem, że mógłbyś być u mnie sprzątaczem, bo twój brak ) wykształcenia na tym stanowisku tak bardzo nie rzucałby się w oczy, jak na ) forum, ale zmieniłem zdanie. Nawet tam zaniżałbyś poziom. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale żeś palnął, teraz samego siebie przeszedłeś. Po Elektronice na Politechnice Gdańskiej dostaje się pracę, gdzie dają 2-5tys miesięcznie na starcie. Automatyka i Robotyka,Elektronika,Telekomunikacja,Informatyka, same wiodące działy w gospodarce, tam kończą ludzie po moim wydziale. I ja miałbym sprzątać u takie wieśniaka jak ty?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Najwyżej mógłbym tobie Windowsa zainstalować (oczywiście nie za darmo). HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Ależ ty ciemny jesteś, Tomson IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 02:59 Twoje wypowiedzi, język i poziom wiedzy są charakterystyczne dla emerytowanych UBeków, czy podoficerów zawodowych, którzy wiedze na temat świata czerpali z pogadanek politruków, stąd moje podejrzenie, że mówisz o jakiejś wieczorówce. Ale, przyznaj, sie, Tomson, jakim cudem zdałeś maturę? Przecież do studiów dziennych potrzebna jest matura? A zdaje sie ją także z polskiego? Najwyrazniej to twoje technikum było dość liberalne (bezstresowe?). Oczywiście, że ortografia nie jest konieczna w życiu, ale jedzenie nożem i widelcem, czy mycie zębów też nie jest konieczne, a sporo ludzi to robi (uwierz mi na słowo!). Sam jestem mgr inżynierem i pracuję także z inżynierami (i to za parę razy więcej, niż te twoje 5 tysięcy, których się spodziewasz- zresztą, szczerze ci ich życzę), ale żaden nie sadził takich żenujących błedów, jak ty. To smutne, że taka ma być kadra techniczna- czym będziesz się różnił od hydraulika po zawodówce? Ale, nie obrażajmy hydraulików- wielu ma zapewne więcej oleju w głowie, niż ty. Tu rzeczywiście nie chodzi o ortografię, ale o przerażająco prymitywny obraz świata, który prezentujesz.I po to ganiałem się z Zomowcami na ulicach, żeby dziś czytać takie bzdety? Ty zdaję się z tych, co na pytanie, czy chcą kupić książkę, odpowiadają- "dziękuję, mam już jedną". Zresztą, nie ma w tym nic złego, to wolny kraj. Ale przynajmniej siedż cicho i obnoś się ze swoją ignorancją. A jeśli już miałbyś tę jedną książke kupić, to kup "Czarną księgę komunizmu"- może coś "zajarzysz" i przestaniesz pisać bzdury. Kiedyś zażartowałem sobie z twoich postów, parodiując jedną z najgłupszych wymysłów gierkowskiej propagandy o 10 potędze świata, która rozwaliły wredne solidaruchy, a, zdaje się wczoraj- co widzę?- widzę że nie załapałeś ironii i powtarzasz to na poważnie. To tak, jak gra w szachy z kimś, kto umie grać tylko w salonowca. Ech, co tu gadać, idę spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Ależ ty ciemny jesteś, Tom IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 12:34 Gość portalu: Tom napisał(a): > Twoje wypowiedzi, język i poziom wiedzy są charakterystyczne dla emerytowanych > UBeków, czy podoficerów zawodowych, którzy wiedze na temat świata czerpali z > pogadanek politruków, stąd moje podejrzenie, że mówisz o jakiejś wieczorówce. Naprawdę nie masz za grosz inteligencji jeśli nie odróżniasz trzeźwej oceny minionych lat od propagandy. > Ale, przyznaj, sie, Tomson, jakim cudem zdałeś maturę? Przecież do studiów > dziennych potrzebna jest matura? A zdaje sie ją także z polskiego? Mam dysortografię pierdoło i na maturze nie oceniano mojej ortografii, a jedynie treść mojej pracy. > Najwyrazniej to twoje technikum było dość liberalne (bezstresowe?). > Oczywiście, że ortografia nie jest konieczna w życiu, ale jedzenie nożem i > widelcem, czy mycie zębów też nie jest konieczne, a sporo ludzi to robi > (uwierz mi na słowo!). Jakiż te jesteś ograniczony. Dla ciebie znajomość ortogrsfii to to samo co podstawowe życiowe czynności? Człowieku proponuję tobie iść się gdzieś leczyć, bo to zakrawa na jakąś mocną odchyłkę od normy psychicznej. > Sam jestem mgr inżynierem i pracuję także z inżynierami Chyba od ortografii. > (i to za parę razy więcej, niż te twoje 5 tysięcy, których się spodziewasz- > zresztą, szczerze ci ich życzę), 5tys to na okres próbny. > ale żaden nie sadził takich żenujących > błedów, jak ty. To smutne, że taka ma być kadra techniczna- czym będziesz się > różnił od hydraulika po zawodówce? Tym że potrafi sam zaprojektować jakiś układ sterowania,wzmacniacz, mikrokontroler, czy tym podobne zabawki. Naprawdę tego nie wiesz? Nie wiesz do czego są szkolenie inżynierowie? Nie jesteś żadnym inżynierem jeśli uważasz, że inżynierów uczy się tylko po to by umieli dobrze pisać! > Ale, nie obrażajmy hydraulików- wielu ma > zapewne więcej oleju w głowie, niż ty. Tu rzeczywiście nie chodzi o > ortografię, ale o przerażająco prymitywny obraz świata, który prezentujesz.I > po to ganiałem się z Zomowcami na ulicach, żeby dziś czytać takie bzdety? Ty jesteś bezmózg, który nie potrafi sam myśleć i oceniać tego świata. Oceniasz świat dokładnie tak jak ci podaje TV i większość prasy. Nie jesteś zdolny do samodzielnego myślenia i to kolejny fakt świadczący o tym że nie jesteś żadnym inżynierem tylko mnie bujasz. > Ty zdaję się z tych, co na pytanie, czy chcą kupić książkę, odpowiadają- > "dziękuję, mam już jedną". Zresztą, nie ma w tym nic złego, to wolny kraj. > Ale przynajmniej siedż cicho i obnoś się ze swoją ignorancją. A jeśli już > miałbyś tę jedną książke kupić, to kup "Czarną księgę komunizmu"- może > coś "zajarzysz" i przestaniesz pisać bzdury. Czyli zwykłą propagandówkę? Pisanę przez ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia o tym ustroju, albo są wynajęci po to by szarzyć taką propagandę. > Kiedyś zażartowałem sobie z twoich postów, parodiując jedną z najgłupszych > wymysłów gierkowskiej propagandy o 10 potędze świata, która rozwaliły wredne > solidaruchy, a, zdaje się wczoraj- co widzę?- widzę że nie załapałeś ironii i > powtarzasz to na poważnie. To tak, jak gra w szachy z kimś, kto umie grać > tylko w salonowca. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Ależ ty masz o sobie wysokie mmniemanie. Człowieku nawet nie pamiętam byś kiedyś odpowiadał na moje posty. Pewnie twoja odpowiedź była tak prostacka i pospolita że nawet jej nie zakodowałem. Trzeba naprawdę być ograniczonym umysłowy by zaprzeczać że to strajki Solidarność doprowadziły do upadku gospodarki PRL (spadek PKB o ponad 80% w latach 1980-82). I jeśli myślisz że ja ten tekst wziąłem od ciebie, to jesteś zadufanym w sobie prostaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Ależ ty ciemny jesteś, Tomson IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 14:48 Masz nie dysortografię, ale dysmózgowie. Jeśli 80 milionów zamordowanych to dla ciebie propaganda, to po prostu mi cię żal- twoje uszkodzenie mózgu jest poważniejsze, niż myślisz. Co do TV, informacje o historii zdobywałem, gdy komunistyczna TV prezentowała obraz świata rownie zakłamany, jak ty teraz. Spadek o 80% to spadek 5 -krotny- takich bzdur w życiu nie słyszałem. NIe chce mi się z tobą gadać- strata czasu. No, i nie fair. To tak , jakby się ścigać z jednonogim. Kaleki się nie bije. Zresztą, jeśli chcesz rozmawiać ze mną, jak równy, z równym, to najpierw skończ tą szkołe i zdobądż jakiś dyplom, bo na razie nic za tobą nie stoi- masz tylko marzenia i, z takim niskim IQ, duże szanse, by cie wywalili po drodze, a wtedy zostanie ci kuroniówka i skamlanie o pracę cleanera. Niestety, jak już mówiłem, nie sądzę , byś mogł u mnie choćby czyścić popielniczę- masz pecha, nie palę. Inna praca będzie zbyt trudna. No i trzeba znać języki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Jesteś zwykłym kłamliwym i skretyniałym łajnem! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 18:02 Gość portalu: Tom napisał(a): > Masz nie dysortografię, ale dysmózgowie. Jeśli 80 milionów zamordowanych to > dla ciebie propaganda, to po prostu mi cię żal- twoje uszkodzenie mózgu jest > poważniejsze, niż myślisz. Jakie 80mln pomordowanych? Ty jesteś naprawdę pojbany, tak debilnego stwierdzenia byś nawet nigdzie nie wyczytał, sam to sobie pojebie wymyśliłeś! Ofiary stalinizmu to około 20mln, z tego pomordowanych to była połowa, reszta to ofiary głodu. Nie wiem debilu skąd wziąłeś te dane, ale to najlepiej świadczy o twojej znajomości historii. Jednak nawet 20mln ofiar stalinizmu to nic w porównaniu do do tego co dzieje się dzisiaj. W świecie rządząnym przez kapitalizm rok rocznie umiera z głodu 30mln ludzi, 2mld jest niedożywionych. W świecie który może wyżywić ponad 10mld ludzi! > Co do TV, informacje o historii zdobywałem, gdy komunistyczna TV prezentowała > obraz świata rownie zakłamany, jak ty teraz. Każdy kłamał na swoje. Nasza TV wybarwiała obraz PRLu, RWE, zachodnie telewizje i dzisiejsza polska TV zaczerniały go i nikt nie mówił prawdy o tym ustroju. Jedynie grupka myślących i nie bojących się dzisiejszej oligarchii i innej mafii ludzi odważa się publicznie przedstawić obiektywną prawdę o PRL (NIE, czasem FiM). > Spadek o 80% to spadek 5 -krotny- takich bzdur w życiu nie słyszałem. W Polsce wszystko stało, cały kraj strajkował. Ludzie którzy wtedy rządzili Polską lepiej wiedzą o stanie państwa niż jakieś byle przybłędy takie jak ty. > NIe chce mi się z tobą gadać- strata czasu. No, i nie fair. To tak , jakby się > ścigać z jednonogim. Kaleki się nie bije. Jesteś poprostu za głupi, przyznaj się do tego zamiast się żucać jakieś hasła, wogóle odcięte od tematu. > Zresztą, jeśli chcesz rozmawiać ze mną, jak równy, z równym, to najpierw > skończ tą szkołe i zdobądż jakiś dyplom, bo na razie nic za tobą nie stoi- > masz tylko marzenia i, z takim niskim IQ, Co się tak tego IQ uczepieś, jakiś komleks? Rzucasz tak debilne teksty bo nic innego nie potrafisz. Jesteś taki tępy, że nie potrafisz nawet podjąć dyskusji by się nie ośmieszyć dlatego piszesz takie pełne niesprowokowanej agresji teksty by wyżywając się na mnie ulżyć sobie. Ale po mnie to spływa, opinia tak skończonego kretyna wogóle nic dla mnie nieznaczy. > duże szanse, by cie wywalili po > drodze, a wtedy zostanie ci kuroniówka i skamlanie o pracę cleanera. > Niestety, jak już mówiłem, nie sądzę , byś mogł u mnie choćby czyścić > popielniczę- masz pecha, nie palę. Inna praca będzie zbyt trudna. No i trzeba Podsumowując naprawdę nie spotkałem na forum większego pojeba niż ty. marsus crassus to zboczony psychopata, a fredzio to chory na umyśle gościu. Ale ty jesteś poprostu debil w najczystrzej debilowaatej postaci. Poza tym nie mogę pojąć twojej nienawiści w kierunku mojej osoby. Zacząłeś atakować moją ortografię, a gdy ja pokazałem jaki to idiotyzm zacząłeś mnie obrażać. Naprawdę powinieneś się leczyć. Takiego tępego skretyniałego stworzenia jak ty na tym forum nie spotkałem. Nie musisz odpowiadać, bo twoje przesiąknięte skrajnym kretynizmem i agresją posty będę już olewał. Więc spierdalaj do czyszczenia kibli niedorozwinięty wieprzu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino UWAGA! UKRAINIEC ZERWAL SIE Z LANCUCHA! IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 19:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ja też podziwiam papieża.Żeby tak polscy przy IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:51 a niektorzy loza na ukraine, rosje , bialorus, ue...zabierajac Polakom miejsca pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Dopiero teraz zrozumiałem znaczenie IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.03, 16:53 wypisywanego przez młodzież skrótu HWDP. Społeczeństwo w 99% katolickie ,a taka nienawiść do jednej osoby.Coś z tymi procentami nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Tadek Re: Dopiero teraz zrozumiałem znaczenie IP: *.lodz.supermedia.pl 14.09.03, 17:19 Dupkom u władzy papieskie homilie sa na rękę,posłuchać, poklaskać,po tym świat staje się boski-dla dewotów.Różowe okulary czas wyrzucić.Jest nijak,a może jeszcze gorzej.Kiedyś śmiano się z kukły Breżniewa szprycowanej anabolikami,coś to nie tak.Papież potrzebny bardziej ludziom u władzy.To nie religia ,to pieprzona POLITYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Dopiero teraz zrozumiałem znaczenie IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 17:25 ...czym dziadek nasiagl za mlodu ...tym dziad capi na starosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Tadek Re: Dopiero teraz zrozumiałem znaczenie IP: *.lodz.supermedia.pl 15.09.03, 12:05 Viokary,jestes zapewnie młodszy.Gówno czuć od ciebie w całym necie.Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsadek W kraju o 20% bezrobociu to wiadomosc dnia?????? IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.09.03, 17:00 Droga redakcjo czy to jest gazeta wyznaniowa ??? Czy wszyscy juz sa tak zaslepieni??? A co po Jego smierci ??? Nazwiecie wszystkie gazety ulice parki skwery i toalety publiczne Jego imieniem ??? Wyobrazcie sobie to: Urzad do spraw Bezrobocia Rejonu II imienia Jana Pawla II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: W kraju o 20% ... IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 17:19 ...a teraz sobie wyobrazcie ...,ze to napisal polak...to napisal raczej polaco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Onet i WP to portal agentów Opus Dei ! IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.03, 19:24 POrtal WP nie dopuszcza krytycznych wypowiedzi o papieżu na swoje forum.Onet przenosi pozytywne opinie o papieżu z zamkniętych stron na nowo utworzone.Sprytnie w międzyczasie tnąc wszystko co jest rozsadnym głosem przeciwko dominacji kościoła katolickiego oraz papieża.To co pisałem na tym forum pisałem również w tamtych portalach tyle że ich nie pokazano. Dopuszcza się bardzo krytyczne,wulgarne oraz z licznymi błędami ortograficznymi aby pokazać prawdziwym Polakom jaki to motłoch się przeciwstawia jedynej słusznej religii.Mile widziane są nawet najbardziej wulgarne opinie dotyczące Żydów,ateistów, liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwak Re: Onet i WP to portal agentów Opus Dei ! IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.03, 20:44 Dziwie sie ze nikogo nie poruszyl watek opisujacy zmagania duchowe niejakiego Marka z Kielc . To zywa odpowiedz na nadzieje niektorych forumowiczow dotyczace laicyzacji polskiego spoleczenstwa ! Zona minuty przed rozwiazaniem a rozmodlony maz 300 / ? / km dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Wypisałem sie z onanetu wczoraj. IP: *.pai.net.pl 14.09.03, 20:47 Tak mnie zaczeli ciąć że nie miało sensu pisanie czegokolwiek. Po przemyśleniu doszedłem do następujących wniosków. Onanet to wirtualne przedłużenie Trybuny Ludu. Czerwoni bardzo lubią cenzure i nawet jeśli została zniesiona to dalej ją stosują. Dopuszczą każdy komentarz opluwający rząd a nawet konkretnych ludzi pod warunkiem że będzie on dostatecznie głupi. To tak jak rozmowa Borowieckiego z Bucholtzem w "Ziemi Obiecanej". Im Bucholtz był w listach bardziej obrażany tym mu było przyjemniej. Mówił wtedy że bardzo to lubi. Nie znosił za to rzeczowej krytyki. Bo podważała jego autorytet. Dla rządzących takie głupie wypowiedzi to skarb. Im bardziej ludzie z nich szydzą tym są bezpieczniejsi. Jeśli jednak pojawi się informacja która zmusi do myślenia to należy ją wyciąć. Najlepiej się rządzi stadem baranów. Mozna im wmówić każdą głupotę i uwierzą. Tutaj sytuacja jest o tyle prostsza że wiadomo do kogo należy to forum z całą resztą. Podobno taki onanet jest wart kupę szmalu, pewnie przynosi duże zyski. Nigdzie w sposób prosty nie można natknąć się na informację czyj jest onanet. Jednak z dużą dozą prawdopodobieństwa mogę założyć że jest związany z obecną ekipą rządzącą Polską. Ilość pieniędzy przepływająca w onanecie jest zapewne związana z ilością osób go odwiedzających. Dlatego będę tam wchodził bardzo rzadko. Prawdopodobnie rządzący mają jakąś sprawę do załatwienia z czarnymi i dlatego twoja krytyka Papieża była teraz nie do przyjęcia. A tak na marginesie. Jak napisałem do onanetu żeby w jakiś cywilizowany sposób wytłumaczyli się z tego co robią to pewnie przez przypadek w odpowiedzi dostałem całą furę reklam. Szkoda że w gazecie forum nie jest tak przyjazne dla użytkownika urządzony interfejs jak tam. Ale pewnie można sie przyzwyczaić. A i jeszcze chyba ważna sprawa. Zauważyłem że tutaj komentarze ukazują się prawie natychmiast. Pewnie są sprawdzane przez maszynę czy nie ma w nich wyrazów na k albo p. Tam widać było że cenzor musiał najpierw przeczytać i jak było po lini to puszczał. Czasami jak cenzor dopuścił to jego szef kazał zdejmować już opublikowane wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Wypisałem sie z onanetu wczoraj. IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.03, 21:03 guciu, popieram twoje spostrzeżenia w całości.Już dawno pisałem,że lewy i prawy czarny but to jedna para.Szlag wie komu można zaufać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wypisałem sie z onanetu wczoraj. IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 21:13 zaufaj Jezusowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Wypisałem sie z onanetu wczoraj. IP: *.pai.net.pl 14.09.03, 21:24 A dlaczego akurat jemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wypisałem sie z onanetu wczoraj. IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 23:14 a dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Wypisałem sie z onanetu wczoraj. IP: *.pai.net.pl 14.09.03, 23:39 Nie odpowiada się pytaniem na pytanie bo to raz że niegrzeczne a dwa nielogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ficino Re: Wypisałem sie z onanetu wczoraj. 16.09.03, 03:26 Gość portalu: gucio napisał(a): > A dlaczego akurat jemu nie wiem, ale tak mi powiedzial ociec dyrektor gdy spytalem sie czemu rucha mnie bez wazeliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.03, 20:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 20:57 jakbym zaatakowal to juz by cie tu nie bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.03, 21:12 ficino witam cię i od razu przyznaję, nie znam języków obcych.Ciekawi mnie tylko dlaczego przeinaczyłeś moje hasło.Prawidłowo brzmi "Europo! ratuj nas z katolickiej niewoli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 21:14 nawiazalem do tekstu z BBC i przesladowaniach kosciola na SLowacji przez komunistow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 21:15 nawiazalem do tekstu z BBC i przesladowaniach kosciola na SLowacji przez komunistow:) Prawidłowo brzmi "Europo! ratuj nas > z komunistycznej niewoli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.03, 21:26 teraz nastapi odwrotność sytuacji i katolicy będą dręczyć komuchów. Tylko co z tymi innymi,którym lewy i prawy czarny but nie pasuje w parze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak/niekatolik kleska kosciola... IP: *.ebony.ro 14.09.03, 22:11 z pewnym zdziwieniem przeczytalem uwagi na temat wizyty papieza na Slowacji.jasne jest , ze polskie mass media poswiecaja pielgrzymce papieza wiecej miejsca niz jakiekolwiek inne, tak dzieje sie juz od pewnego czasu przy okazji czegokolwiek zwiazanego z papiezem i mysle, ze nawet fakt , iz Polacy w wiekszosci sa katolikami nie usprawiedliwia tego faktu. wszedzie papiez, na kazdym portalu, na kazdym programie, w kazdej gazecie. niedzielne wiadomosci TVP od dawna przypominaja a to ogloszenia parafialne, a to kronike kryminalna, a co najgorsze sa na zenujaco niskim poziomie merytorycznym. codziennie czytam i slucham wiadomosci w szesciu jezykach . Z przykroscia i chyba z odrobina zalu musze stwierdzic, ze, w porownaniu z innymi krajami europejskimi, polska staje sie krajem agresywno- antyliberalnym. racje mial ostatnio Wielowieyski na lamach Rzepy, ze nasze partie sa z gruntu "leninowskie" i to zarowno te prawicowe , jak i sld. Zapomnial dodac, ze "leninowski" w polsce jest rowniez kosciol.to jest naturalnie uogolnienie, ale, coz... nie mowie, o ludziach typu 'vicary", czy "ficino", o chorych z "naszego dziennika" i radia maryja. Zwroccie uwage na ewolucje jaka przeszedl Tygodnik Powszechny po smierci turowicza. to juz nie jest glos "oswieconych' katolikow o pogladach liberalno- umiarkowanych. To musi smucic. szkoda, bo w dluzszej perspektywie moze to oznaczac kleske kosciola. ale przed nami najpierw jego wzlot: pogrzeb wielkiego przywodcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: kleska kosciola... IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.03, 23:30 to przez agresję i pychę, kościół katolicki traci swych wiernych.Nie ma miejsca na polemikę.Prawdziwy Polak to w mniemaniu katolików ich współwyznawca.Jednak ci inni, jednoczą się do walki o równouprawnienie i wolność sumienia swych poglądów.Przyjdzie czas na rozliczenie tej sekty.Antyklerykalna Partia Postępu "RACJA" ma coraz wiecej sympatyków.Masz rację niekatoliku,że media są opanowane przez kościół.Telewizyjna Kronika Krakowska to program w całości prawie mówiacy o tematach koscielnych lub blisko z nim powiazanych.Ponieważ media katolickie sa ignorowane przez spłeczeństwo to kler za darmo wykorzystując swoja pozycję, narzuca kolejnym rządom swoja hegomonię.W chwili obecnej nie katolicy sa prześladowani i na żywca urabiani na katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 00:15 juz ci cos chyba powiedzialem o tej RACJI...nas jest kilkaset milionow a was w tej RACJI 378 osob...kogo wy chcecie tumany rolziczac?..to na was przychodzi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: kleska kosciola... IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 00:17 ...nie ma wiekszej agresji i pychy...jak niemoznosc pojecia prostej prawdy...kosciol byl...kosciol jest i kosciol bedzie...moze kiedys wymorduja wszyskich nas katolikow, zboza mury swiatyn...lecz kosciol nigdy nie zginie...bo kosciol to nie mury swiatyn ...czy ludzie zwani katolicy...kosciol to prawda najczystrza poczatku i konca...prawda nie znajaca pojecia czasu......czesto wypaczana przez ludzi z braku ich doskonalosci...ale to nic nie ma wspolnego z prawda -kosciolem...,ktory jest prawda sama w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 00:27 Pewien dobrze znany intelektualista katolicki zauwazyl kiedys w prywatnej rozmowie:" Wierze, ze Kosciol katolicki jest boski, a dowodem jego boskosci jest wedlug mnie to, ze zadna czysto ludzka instytucja prowadzona z taka nikczemna glupota nie przetrwalaby nawet dwu tygodni" pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: kleska kosciola... IP: 68.189.244.* 15.09.03, 01:13 Hrabia Ficino, nie pij juz tyle. Malego wzrostu jestes, chromy od urodzenia, nie powinienes ... A podatki zaplacone? Wiesz, ze to jest przestepstwo federalne? nie uciekniesz przed tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 01:23 nie pije, nie jestem niski i nie jestem chromy...podatki zaplacone na czas. siostra zostala przyjeta do FBI...dobrze miec taka wtyke w rodzinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: kleska kosciola... IP: 68.189.244.* 15.09.03, 01:45 Gość portalu: ficino napisał(a): > nie pije, nie jestem niski i nie jestem chromy...podatki zaplacone na czas. > siostra zostala przyjeta do FBI...dobrze miec taka wtyke w rodzinie:) sprawdzimy a i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 01:57 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: kleska kosciola... IP: 68.189.244.* 15.09.03, 02:03 Gość portalu: ficino napisał(a): > :))) Jak to jest napisane: smieje sie ten, kto sie smieje ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 02:15 juz dobrze, dobrze...z czego mialbym sie smiac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: kleska kosciola... IP: 68.189.244.* 15.09.03, 02:16 Gość portalu: ficino napisał(a): > nie pije, nie jestem niski i nie jestem chromy...podatki zaplacone na czas. > siostra zostala przyjeta do FBI...dobrze miec taka wtyke w rodzinie:) widzisz, stare dobre polskie myslenie, mam wtyke. Prawo mowi, ze taka instytucja jak FBI nie moze dzielic sie z publika swoimi informacjami. Jezeli jest inaczej i Twoja siostra dyskutuje z Toba co obecnie jest na tapecie FBI; no coz prawo FBI to nie milicja obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 02:23 a czy ja dziele sie z nia informacjami?..kto ci takich glupot naopowiadal? Niech wykonuje swoja prace jak najlepiej potrafi i lapie terrorystow...zreszta cala rodzina jest zaangazowana w walke z terroryzmem i komunizmem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: kleska kosciola... IP: 68.189.244.* 15.09.03, 02:27 Gość portalu: ficino napisał(a): > a czy ja dziele sie z nia informacjami?..kto ci takich glupot naopowiadal? > Niech wykonuje swoja prace jak najlepiej potrafi i lapie terrorystow...zreszta > cala rodzina jest zaangazowana w walke z terroryzmem i komunizmem:) A co to znaczy: "miec wtyke"? A co to znaczy, ze cala rodzina jest zaangazowana w ... Nie popadasz w megalomanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 02:30 to znaczy ze wszyscy jestesmy wtykami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: kleska kosciola... IP: 68.189.244.* 15.09.03, 02:30 Gość portalu: ficino napisał(a): > a czy ja dziele sie z nia informacjami?..kto ci takich glupot naopowiadal? > Niech wykonuje swoja prace jak najlepiej potrafi i lapie terrorystow...zreszta > cala rodzina jest zaangazowana w walke z terroryzmem i komunizmem:) nie jest wazne czy ty sie z nia dzielisz informacjami, wazne czy ona dzieli sie z Toba, ponial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 02:32 co sie tak pytasz?...dla KGB pracujesz?...trzeba bedzie sprawdzic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 02:36 ponial?...czy to slowo rosyjskie?...sprawdzimy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: kleska kosciola... IP: 68.189.244.* 15.09.03, 02:42 Gość portalu: ficino napisał(a): > co sie tak pytasz?...dla KGB pracujesz?...trzeba bedzie sprawdzic:) no tak. trzeba bedzie sprawdzic. Koles, od kilku miesiecy paszczysz na tym forum siejac nienawisc do wszystkich i wszystkiego a szczegolnie do swych wspolziomkow Polakow. Klasyfikujesz ich na podstawie tego co maja w naturze i w mozgu. Mienisz sie byc szlachcicem, ale jednoczesnie zaprzeczasz slowu szlachetniosc. W przyplywie szczerosci (upojenia alkoholowego) powiedziales, ze musisz objezdzac swoje "domki" i sciagac "rent". W kraju takim jak USA, kazdy przychod musi byc ksiegowany, mam tytlko nadzieje, ze wystawiasz tym biedakom, ktorymi tak gardzisz rachunki, a kopie trzymasz. Powiedziales, masz siostre w FBI i wtyke, pojecie wtyki nie jest znane w normalniem fukcjonujacym spoleczenstwie. Jest to pojecie uzywane w sluzbach i operacjach specjalnych, policja, wywiad, kontrywiad ... Oznacza to, ze "wtyka" dzieli sie z Toba informacjami, ktore posiada. Hrabia Ficino, radze popracowac nad soba I przyjemnej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 03:13 czy nie mowilem ci juz ze cala rodzina to wtyki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiren Re: kleska kosciola... IP: 68.189.244.* 15.09.03, 03:59 Gość portalu: ficino napisał(a): > czy nie mowilem ci juz ze cala rodzina to wtyki:) ciebie to nawet "na meki" nie trzeba brac, wystarczy pol litra i wygadasz wszystko Szlachcicu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 04:15 hahaha..wiesz co to dezinformacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 04:24 jak postawisz drugie pol litra to powiem ci wiecej...gdzie ukrywaja sie marsjanie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: kleska kosciola... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 00:09 Nie wiedzialem ze w Rumunii istnieje polska telewizja?...nie mowiac juz o codziennnej prasie. Jesli jest demokracja...i wiekszosc spoleczenstwa to Katolicy to dlaczego mialoby odmawiac sie tej wiekszosci to co lubia ogladac i to co ich interesuje?...papiez jest szanowany na calym swiecie nie tylko przez Katolikow...jesli przyjezdza prezydent Bush do Europy to czy wszystkie dzienniki i telewizje na swiecie nie relacjonuja jeg wizyty? Sluchaj mnie...takie idiotyzmy ktore tu wypisujesz mogly zrodzic sie tylko w chorej kalmuckiej czaszce...zal mi cie czlowieku. Coz...wojujacy liberalizm przegrywa we wszystkich dziedzinach zycia...i ty jestes tego dobitnym przykladem. prasa swiatowa i wizyta papieza nizej: news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3107198.stm www.nytimes.com/pages/world/index.html www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A6994-2003Sep13.html www.lemonde.fr/article/0,5987,3214--333834-,00.html news.bbc.co.uk/1/hi/world/from_our_own_correspondent/3104178.stm Jak sam widzisz papiez jest wszedzie nie tylko w polskich mediach...ja czytam i ogladam wiadmosci w jezyku angielskim ,czasem tez odwiedzam portale rosyjskie i niemieckie..tak zeby poduczyc sie troche jezyka...wiadomo nie masz stycznosci z jakims jezykiem przez dluzszy czas to go po prostu zapominasz. Znam ludzi ktorzy wladaja 8-9-ma jezykami obcymi i jakos nigdy sie nie chwalili znajomoscia tylu jezykow...sam chyba potrafisz dostrzec ze sa ludzmi inteligentnymi...bez wzgledu na to iloma jezykami wladaja. Jakie jezyki obce znasz?...liczba szesc niewiele mi mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 23:18 nie martw sie...jak wladze przejma muzulmanie w Europie to pewnie gdzies znajdziesz swoje miejsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.09.03, 23:19 a co do komuchow to masz racje...nie ma dla nich miejsca:)...komus musisz zabrac zeby komus dac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Uwaga wirus ficino atakuje IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.03, 23:41 ficino, dlaczego w tobie katoliku, tyle nienawiści do innych.Komuniści wyznawali podobna zasadę co do brania i dawania.Straszysz nas Muzułmanami ?. Przecież to to samo co chrzescijanie, mordują z imieniem boga na ustach. A przecież dla katolików,żydów,islamistów Bóg jest ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Uwaga wirus ficino atakuje IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 00:24 ja nikogo nie nienawidze..ja chce tylko sprawiedliwosci..to co nielegalnie zabraly rzady komunistyczne ma byc oddane...i tyle...nie mozna budowac czegos na ludzkiej krzywdzie...czy to takie straszne dla ciebie? rozumiem ze moze dziadzius czy tatus dorobil sie na zagrabionych majatkach...dlatego tak bronisz swojego...a ja chce odebrac i oddac to co nalezalo do prawowitych wlascicieli przez setki lat. Nie porownuj mnie z komunistami ja nie chce odbierac czegos co nie nalezy do mnie. Czy ja cie strasze muzulmanami?...fakty mowia same za siebie...na 37 konfliktow na swiecie w 21 sa zaangazowani muzulmanie a stanowia zaledwie 1/5 ludnosci swiata...i caly czas liczba konfliktow z udzialem muzulman rosnie. To powiedz mi gdzie tak chrzescijanie morduja z imieniem Boga na ustach?...pokaz mi taki kraj na swiecie gdzie chrzescijanie morduja? CO do Boga...to jak powiedzial sw. Augustyn...Bog jest jak kamien tylko kazdy na niego patrzy z innej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.net.autocom.pl 15.09.03, 01:15 Czy jesteś molestowany lub byłeś w dzieciństwie? Czy jakiś Ukrainieć okaleczył Cię. ficino zwróć uwagę, że jest XXI wiek! Ludzie mają prawo dokonywać wyborów. Ty nie atakujesz ale ujadasz jak kundelek czyli jesteś baaaaardzo prokościelny co nie znaczy wierzący lub pobożny. Pora spać ficino. Niech Ci się przyśni Twoja ukochana i piękna Ukraina lub Ukrainka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 01:26 predzej to mi sie jakas zmora ukrainska przysni...o imieniu ALicja... sama ujadasz jak chachel...pograj sobie na pile moze przysni ci sie mordowanie dzieciatek i panow na ukrainie i wschodniej malopolsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Uwaga wirus ficinio atakuje IP: *.net.autocom.pl 15.09.03, 01:24 To jest strzał w 10-tkę!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.cubone.dialup.pol.co.uk 14.09.03, 23:48 Ta tragedia nie może się powtórzyć: www.kosciol.pl/article.php?story=20030908232249574 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.comnet.krakow.pl 15.09.03, 00:01 mógł sie przenieść do kościoła anglikańskiego oni wierzą w tego samego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 00:08 Ten Papież nie zniesie celibatu. Ale jego syn ma to podobno zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 00:21 ...o celibat z regoly troszcza sie ludzie "dobrze zyczacy" kosciolowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 00:42 przeczytaj sobie ten artykul: news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/1178910.stm zniesienie celibatu to mzonka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 00:41 czy wiesz kto sie szykuje na nastepece www.catholic.com/library/Celibacy_and_the_Priesthood.asp news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/1178910.stm przeczytaj sobie te artykuly...odpowiedz jest jasna:) wiekszosc kardynalow ktorzy wybieraja papieza zostala wybrana przez naszego papieza:)...kto wiec zostanie nastepnym papiezem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.net.autocom.pl 15.09.03, 01:21 Nie musi znosić. Ksiądz może poprosić o zgodę na małżeństwo. Naogół otrzymują księża. Następcą będzie kolejny wielki orędownik OPUS DEI. Nie ma innej możliwości, bo inaczej finanse kościelne są zagrożone co nie może się narazie zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 01:22 I znowu jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi jak zwykle o szmal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 01:29 czy czytalas te artykuly?..jesli nie to przestan rzezic jak detka golenia ok? martw sie o finanse SLD i klienteli...wasz czas niedlugo sie skonczy...koniec z cieplymi posadkami i ciepla micha:) do roboty na zachod kible szorowac...w POlsce nie ma dla was miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio co to jest " detka golenia " IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 01:46 Czy to czasami nie jest obraźliwe. Chciałbym coś napisać, ale jak nie wiem co Ty napisałeś to nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: co to jest " detka golenia " IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 01:58 to sie ucz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: co to jest " detka golenia " IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 02:05 No teraz przesadziłeś. Używasz tak jak niedawno oglądany dostojnik kościelny własnego, niezrozumiałego dla innych języka i jeszcze niegrzecznie odpowiadasz na pytania. W przypadku tamtego człowieka można to wytłumaczyć podeszłym wiekiem i złym stanem zdrowia. Ale w twoim przypadku nie ma żadnego wytłumaczenia. Chciałbym Ci zwrócić uwagę że nie ma głupich pytań. Są za to głupie odpowiedzi i Ty takiej udzieliłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: co to jest " detka golenia " IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 02:17 idz sie wyspac..jak to wczesniej zasugerowales...to odswieza umysl...choc w twoim przypadku odswiezanie mogloby skonczyc sie przeciagiem:)...wiec i resztki umyslu moglyby uleciec wraz z poranna bryza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: co to jest " detka golenia " IP: *.comnet.krakow.pl 15.09.03, 08:05 guciu jak możesz nie rozumieć? ficino nie miał miejsca w Polsce,pojechał do Łameryki i myje kible u Ukraińców a siostra sprząta w FBI.Być może ficino łapie fuchy u innych cudziziemców więc nauka języka jest niezbędna.Po pracy grają z siostrzyczką w jakąś grę planszową przerobioną z Chińczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: co to jest " detka golenia " IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 15:01 durniu Ameryka to sami cudzoziemcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.net.autocom.pl 15.09.03, 02:14 Polecam OPUS DEI najlepiej wydanie szwajcarskie lub bojaźliwe francuskie. Przeczytaj, a zobaczysz, że chciałeś być wirusem, a byłeś dyletancikiem ble, ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 02:27 Polecam oficjalna strone Opus Dei w jezyku angieslkim:..i cos dla ciebie na temat prania mozgu:) www.rickross.com/mind_control.html www.opusdei.org Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Celibat nie pasuje? Przejdz chocby na anglikanizm. 15.09.03, 09:29 A tu zachciewa sie babie reformy katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica-gryfin Re: Celibat nie pasuje? Przejdz chocby na anglika IP: *.comnet.krakow.pl 15.09.03, 10:39 Ta baba, mnie zabolała.Zmieniam od jutra podpis.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kiedy papież zniesie celibat!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 00:29 co to za nikczemna propaganada...cos mi te strony mowia...irak.pl, kosciol.pl...ten sam badziew rodem z komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: KIEDY PAPIEZ ODPOCZNIE.... IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 00:50 ...od obelg polactwa z polski...polski ktora ,tak umilowal...a ktore to polactwo tyle cierpienia mu przysparza....papieza nie nalezy oceniac po ciele ...zreszta karzdego czlowieka ocenia sie po slowie ...slowie ktore plynie z glebi...nawet nie z glowy lecz duszy.....bo glowa potrafi platac figle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: KIEDY PAPIEZ ODPOCZNIE.... IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 01:00 Podobno już teraz zaczął odpoczywać. Pan Telewizor powiedział że Watykan stwierdził że Papież nie nadaje się na wojaże i że już nigdzie nie będzie jeździł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: KIEDY PAPIEZ ODPOCZNIE.... IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 01:03 ...to znow cie oklamano ...bo wedlug radia watykanskiego papiez...bedzie podrozowal...dostal mnostwo nowych zaproszen ...miedzy innymi do francji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: A TY GUCIO.... IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 01:11 ...kapujesz co do ciebie papiez mowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: A TY GUCIO.... IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 01:20 No właśnie z tym problem że nie było tłumacza z polskiego używanego przez Papieża na zwykły polski. A tak na poważnie. Jestem ateistą. Dla mnie Papież jest kimś zupełnie innym niż dla Ciebie. Co nie oznacza że go nie szanuję. Ja szanuję wszystkich ludzi ( ateiści tak mają ). A i jeszcze jedno nie jestem komunistą w żadnym znaczeniu tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: KIEDY PAPIEZ ODPOCZNIE.... IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 01:15 Widziałem w jakiej dobrej kondycji był ostatnio. Moze wirtualnie mu sie uda, bo na teleportacje bym nie liczył. Zastanów się co piszesz. Chyba ze widziałeś Papieża takim jakim chciałbyś go widzieć. Ja widziałem bardzo starego człowieka, tak zchorowanego że pewnie nie ma w nim żadnego dobrego organu. Widziałem umierającego człowieka, utrzymywanego z nieznanych mi ale nieludzkich względów przy życiu. Jako człowiek jestem przeciwny wykorzystywaniu człowieka w takim stanie nawet do wyższych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: KIEDY PAPIEZ ODPOCZNIE.... IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 01:27 ..widzisz ...dla nas katolikow ...sama bliska obecnosc papieza jest swietem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: WIDZISZ GUCIO CO CIE CZEKA... IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 01:32 ...na starosc ...ale kto wie moze starosci nie dozyjesz...bo tu bedzie juz holandia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Wiem co mnie czeka na starość. IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 01:39 O ile tej starości dożyję. Dobrze napisałeś. Ale ja w przeciwieństwie do Ciebie nie bedę się modlił o taki los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Wiem co mnie czeka na staroś..czy oby na pewno IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 01:51 ..wiem...,ze sie nie bedziesz modlil...z prochu powstales i w proch sie obrucisz...widzisz doszlismy do srdna sprawy...mianowicie prochu ludzkiego...do zrozumienia tego wystarczy li tylko glowa...czlowiek nie moze byc tylko prochem...bo czy na cialo i kosci... i wode ...mozna powiedziec oto czlowiek w calej okazalosci...nie na cialo,kosci i wode mowimy cialo czlowieka...a jezeli mowimy cialo czlowieka... to nie czlowiek...wiec reasumujac wracajac do prochu z czlowieka ...czy to oby na pewno... caly ty czlowiek...drogi ateisto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Tak jest według Ciebie. IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 02:00 Ja uważam inaczej. Wolno mi. Jestem wolnym człowiekiem. Ja nigdy nie bedę Ciebie przekonywał żebyś został ateistą. Ty również możesz darować sobie takie próby. Różnica między nami jest taka. Ja uważam Ciebie za człowieka i szanuję za to że jesteś człowiekiem. Ty mnie starasz się pouczać, a nie masz do tego żadnego prawa. Poprzez pouczanie dajesz mi do zrozumienia że jesteś kimś lepszym bo wiesz więcej i jesteś mądrzejszy. A to nie uchodzi w cywilizowanym świecie. I na dodatek może być nieprawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Tak jest według Ciebie. IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 02:08 za to ty masz prawo krytykowac i pouczac papieza...wiem troche sie lekasz...bo jednak glupio zaprzeczac nawet glowie...slepiec sie pyta widzacego ...jakiego koloru jest trawa...zielona odpowiada ten ze zdrowym wzrokiem...i od dzisiaj gdy zagaimy slepca ...jakiego koloru jest trawa ...slepiec zawsze odpowie...trawa jest zielona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: ZAPRZECZAC ZDROWEMU ROSADKOWI... IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 02:11 ...to nie ateizm gucio...to glupota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Dobranoc IP: *.pai.net.pl 15.09.03, 02:12 Dzisiejsza rozmowa z Tobą to gwałt na rozumie. Idę spać. Jutro jak o 10 wstanę ( moja religia nie pozwala wstawać wcześniej ) to sobie jeszcze poczytam. Też się prześpij to strasznie odświeża umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Dobranoc IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 02:16 o osmej i kwadrans nie chodze spac...dobranoc ...bo wiem ...,ze w polsce pozno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: KIEDY PAPIEZ ODPOCZNIE.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 01:32 telewizja klamie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Internet IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 02:12 caly internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: KIEDY PAPIEZ ODPOCZNIE.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 01:32 jakie polactwo z Polski?...czy nie zauwazyles ilu tu zwolennikow ukraincow, bialorusinow, komunistow, Niemcow, protestantow, prawoslawnych?...to ta mniejszosc zyjaca w POlsce chc dyktowac wiekszsci jak i kogo maja szanowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz .. IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 15.09.03, 04:36 Z oredzia papy na Slowacji wszyscy powinnismy zapamietac: "Llmmmm...ggg...zzzzzzzhm!"( Coraz doglebniejsze mysli serwuja nam Ratzinger, Opus Dei i warzywko spod Krakowa.) I wprowadzac to w zycie codzienne, aby bezboznicy w Europie przejrzeli w koncu na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tak, chamie, MEMENTO MORI. I nie rob prymitywie, 15.09.03, 09:36 stukajacy z austriackiego uniwersyteckiego serwera, WSTYDU ludziom NAPRAWDE wyksztalconym - Wieden se mozesz wsadzic w 4 litery przy Oxbridge czy Harvardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokolokolo Re: KIEDY PAPIEZ ODPOCZNIE.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 08:39 Gość portalu: ficino napisał(a): > jakie polactwo z Polski?...czy nie zauwazyles ilu tu zwolennikow ukraincow, > bialorusinow, komunistow, Niemcow, protestantow, prawoslawnych? ...to ta > mniejszosc zyjaca w POlsce chc dyktowac wiekszsci jak i kogo maja szanowac:) patrzac mniejszosciowo na panskie wiekoszosciowe korzenienie szlacheckie powiem panu, ze jest pan wybitnie pierdolniety, a i czasem do buzi pan chyba lubi wziac.ale nie martw sie pan, to nie jest grzech, tak tylko panu wmawiaja Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ficino, co do polactwa- zgoda. Co do Jana Pawla... 15.09.03, 09:33 jest w bardzo zlej kondycji fizycznej,ale ciagle wierny swemu pielgrzymiwaniu. Widac, jak bardzo sie posunal...Tu telewizje nie lza, bo nawet BBC jest generalnie zyczliwa. Bardziej, nizli to polakostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omega Re: Ficino, co do polactwa- zgoda. Co do Jana Paw IP: *.net 15.09.03, 11:50 gabrielacasey napisała: > jest w bardzo zlej kondycji fizycznej,ale ciagle wierny swemu pielgrzymiwaniu. > Widac, jak bardzo sie posunal...Tu telewizje nie lza, bo nawet BBC jest > generalnie zyczliwa. Bardziej, nizli to polakostwo. ------------------------------------------------------- " witamAutor: Gość: ficinoData: 07-09-2003 05:26 IP: *.ny5030.east.verizon.net gabrielacasey napisała: > wszedzie. Po kuracji - matura; po maturze mozesz sie zaczac pytac o wyzsze > uczelnie. jak przeczytasz ten post to odpisz czy przeczytalas...mam cos do pogadania " ------------------------------------------------------------ To wasze "forum" - chodzi na waszych "GW" - serwerach. Żegnam i nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ficino, co do polactwa- zgoda. Co do Jana Paw IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 15:04 widzialem skroty z jego pielgrzymki...szoda mi go..tyle dla nas zrobil:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczera prawda Re: Ficino, co do polactwa- zgoda. Co do Jana Paw IP: *.net 15.09.03, 15:09 Gość portalu: ficino napisał(a): > widzialem skroty z jego pielgrzymki...szoda mi go..tyle dla nas zrobil:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Zakończmy ten temat, ciekaw jestem co tam w Watyka IP: *.comnet.krakow.pl 15.09.03, 09:38 nie mociół Panie.Czy Papież ma sobowtóry ? i takie inne bzdury. Słowacja się klerowi podlizała i teraz będzie Konkordat szybko podpisywała.Słowacy aleście są wariaci,że nie pogoniliście białego papy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Gabrielacasey to osoba wykształcona inaczej , IP: *.comnet.krakow.pl 15.09.03, 10:10 tzn.w uczelniach teologicznych, to takie w jakich uczył się Harry Poter. Najważniejszym przedmiotem było czarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JARZABEK JEBAC PAPE W JAPE IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.09.03, 11:55 TAK MYSLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino UWAGA! UKRAINIEC ZERWAL SIE Z LANCUCHA! IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.09.03, 15:06 i szczeka..to tyle...na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: GDYBY WAS CHRYSTUS SPYTAL.... IP: *.proxy.aol.com 15.09.03, 15:50 ...jezeli jestes bez winy...wez kamien i rzuc nim....tobyscie sobie oczy powibijali ...poganie...a gdyby z ust ...w zaleznosci od wypowidanej mowy...kwiaty lub weze sie ukazywaly...poznalibyscie siebie...jake z was zmijowe plemie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peppo Re: Papież na Słowacji: 200 tys. wiernych w Braty IP: *.bredband.skanova.com 15.09.03, 16:26 ile zarobil? Odpowiedz Link Zgłoś
pst_ateista Re:Papież na Słowacji: 200 tys.rąbnietych fantyków 15.09.03, 20:07 ot co. Nie wiem jakim trzeba być pojebem by pchać się w ciżbę tysięcy ludzi po to tylko by zobaczyć jakiegoś dziadunia w białej sukni! Ci ludzie powinni się leczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabniety ateista :))) IP: 162.84.128.* 15.09.03, 21:09 niedlugo was bedziemy leczyc:)...az sie psychuszki zapelnia do osatniego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Tak, chamie, MEMENTO MORI.gabrielacasey IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 16.09.03, 02:28 Gabryska, wyjmij rece z majtek i przestan sie onanizowac widokiem warzywka z Watykanu. Przejrzyj na oczy i przestan mnie posadzac o tak male poczucie humoru, ktore skloniloby mnie do osiedlenia sie wsrod nudnych jak flaki z olejem Austrakow (nota bene zdrowomyslacych, czemu dali wyraz wystepujac z katolickiej mafii w liczbie 100 tysiecy z okazji wizyty straszydla watyjanskiego w ich kraju). unsw.edu.au to troche dalej na wschod od Oxbridge. A tak w ogole to pobyt w zasyfionym Albionie zrobil z ciebie kompletna szajbuske, ktorej komentarze swiadcza jedynie o slowianskim kompleksie nizszosci . Daj sobie na wstrzymanie, lyknij prozac i sprobuj cieszyc sie zyciem (nawet wsrod purytanskiej gawiedzi w zasyfionym Londynie). Get a life, Gabrycha! Odpowiedz Link Zgłoś
pollo1 Re: :))) 17.09.03, 13:20 Gość portalu: rabniety ateista napisał(a): > niedlugo was bedziemy leczyc:)...az sie psychuszki zapelnia do osatniego > miejsca. Mam wrażenie, iż nienawiść i głupota są jeszcze większym problemem i ludzie, których cechują nadają się o wiele bardziej do leczenia aniżeli 200 tysięcy osób, którzy przyszli się pomodlić razem z papieżem (który - jak widać - nie należy niestety do silnych fizycznie). A jak dla kogoś wiara jest bzdurą, to niech się wysili na bardziej obiektywne i mniej emocjonalne opinie niż rzucanie inwektywami w stronę wszystkich inaczej myślących. Niestety głupota cechująca takich ludzi niejako uniemożliwia im logiczne myślenie - a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
pst_ateista To religie budzą nienawiść, dlatego trzeba 17.09.03, 13:49 zwalczać wszelkie mieszanie się religii w sprawy społeczno-polityczne i to zwalczać z całą stanowczością pod flagą ateizmu! pollo1 napisał: > Gość portalu: rabniety ateista napisał(a): > > > niedlugo was bedziemy leczyc:)...az sie psychuszki zapelnia do > osatniego > > miejsca. > > Mam wrażenie, iż nienawiść i głupota są jeszcze większym > problemem i ludzie, których cechują nadają się o wiele bardziej > do leczenia aniżeli 200 tysięcy osób, którzy przyszli się > pomodlić razem z papieżem (który - jak widać - nie należy > niestety do silnych fizycznie). A jak dla kogoś wiara jest > bzdurą, to niech się wysili na bardziej obiektywne i mniej > emocjonalne opinie niż rzucanie inwektywami w stronę wszystkich > inaczej myślących. Niestety głupota cechująca takich ludzi > niejako uniemożliwia im logiczne myślenie - a szkoda. Niestety to wieżący z czarno-fioletowym bydłem na czele żucają nienawistne hasła wobec niewieżących. To kler okrada nasze państwo i z klerem trzeba walczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pst_ateista hehehehehehe! Dobre stary, dobre! 17.09.03, 13:46 Gość portalu: rabniety ateista napisał(a): > niedlugo was bedziemy leczyc:)...az sie psychuszki zapelnia do osatniego > miejsca. Wy? Pojeby, które wierzą w jakieś bóstwo, bóstwo którego istnienia nikt nie jest w stanie, psychole wierzący w jakieś objawienia,matki boskie,chrystusy i inne irracjonalne rzeczy? To was będziemy leczyś na schozofremię, aż przestanie widzieć jakieś matki boskie boskie i inne chrystusy! Unia Europejska staje się ateistyczna i wiara będzie tępiona. Europa umiera i za 50 lat potrzeba będzie dziesiątki milionów siły roboczej by pracować na podstarzałe europejskie społeczeństwo. W ten sposób trzeba będzie otwierać granice na inne nacje o całkiem innej kulturze i religii (już teraz to się dzieje na zachodzie). Żeby ustrzec się waśni religijnych, wszystkie religie będą trzymane za mordę i całkowicie oddzielone od życia społeczno-politycznego państwa, a jak ktoś się zbuntuje to w imię spokoju społecznego będzie izolowany! Odpowiedz Link Zgłoś