Dodaj do ulubionych

Fajny film wczoraj widziałem

IP: *.dipool.highway.telekom.at 18.09.03, 20:49
Fajny film wczoraj widziałem, w tv Polonia. Była to historia żydowskiego chłopca, ukrywającego się w ruinach getta.
Film różnił się trochę od innych filmów na ten temat. Na innych filmach to esesmani wyciągają Żydów brutalnie z domów i pakują do samochodów. Tutaj robiła to żydowska policja. Osobnicy w czapkach z żółtym otokiem i niebieska gwiazda Dawida na białej opasce. Uzbrojeni byli w długie pały z których robili odpowiedni użytek, i to nie tylko kiedy byli przez Niemców obserwowani. Tropili i wyciągali z ukrycia swoich rodaków. Nawet powoływanie się na znajomości nic nie dawało. Tacy byli pracowici.
Inne nacje miały tez swoich kolaborantów, ale ci ludzie robili to z jakichś wytłumaczalnych powodów, materialnych czy ideowych. Żydowscy policjanci mogli zyskać parę dni życia. Musieli wiedzieć ze sami skończą tak jak ludzie których właśnie katują. Nie mam zamiaru tutaj pisać, ze Żydzi sami sobie holocaust urządzili, ale wielu z nich pomagało bardzo chętnie.
Może należałoby postawić pomnik ofiarom holocaustu zamordowanym przez żydowskich policjantów?
Może gdzieś w okolicach Jedwabnego?

Polonica; Wyspa na Ptasiej ulicy; Island on the Bird Street, The; 1997 film fab.prod.duńsko-angielsko-niemieckiej (104'); reż: Soren Kragh-Jacobsen; wyk: Jordan Kiziuk, Patrick Bergin
Obserwuj wątek
    • Gość: z daleka Re: Fajny film wczoraj widziałem IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 18.09.03, 21:50
      Nie zamierzam wdawac sie z toba w dyskusje, bo to raczej bez sensu, pragne ci
      tylko zwrocic uwage na twa przewotnosc. Piszesz, ze :Inne nacje miały tez
      swoich kolaborantów, ale ci ludzie robili to z jakichś wytłumaczalnych
      powodów, materialnych czy ideowych. Żydowscy policjanci mogli zyskać parę dni
      życia... Coz z tego wynika? Ze, wg ciebie kolaboracja za pieniadze lub idee
      jest cacy, a kolaboracja dla uratowania paru dni zycia(zydowskiego) jest be.
      No coz, mysle, ze z taka moralnoscia i pojeciem etyki nie nadajesz sie na
      sedziego, ani komentatora holokaustu.
      • Gość: g14 Re: Fajny film wczoraj widziałem IP: *.dipool.highway.telekom.at 18.09.03, 22:14
        A gdzie Ty to wszystko przeczytales? Chyba nie w moim poscie.
        Kazda kolaboracja jest be. Sens jednej mozna pojac, innej nie.To wcale nie ma nic wspolnego z moralnoscia. Gdybym chcial byc zlosliwy, a czasami jestem, to bym powiedzial,ze chcesz zachowac zydowski monopol monopol na komentowanie holokaustu.
        A swoja droga idea pomnika ofiar zydowskiej policji nie wydaje mi sie glupia.
        Jezeli chcemy mowic prawde, to mowmy, ale cala.
        • Gość: z daleka Re: Fajny film wczoraj widziałem IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 18.09.03, 22:23
          g14 napisal:
          • Gość: z daleka Re: Fajny film wczoraj widziałem IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 18.09.03, 22:29
            cd .A gdzie Ty to wszystko przeczytales? Chyba nie w moim poscie.
            Kazda kolaboracja jest be. Sens jednej mozna pojac, innej nie.To wcale nie ma
            nic wspolnego z moralnoscia. Gdybym chcial byc
            zlosliwy, a czasami jestem, to bym powiedzial,ze chcesz zachowac zydowski
            monopol monopol na komentowanie holokaustu.
            A swoja droga idea pomnika ofiar zydowskiej policji nie wydaje mi sie glupia.
            Jezeli chcemy mowic prawde, to mowmy, ale cala.
            -------
            1.Powtarzam innymi slowami za toba. Sens jednej(kolaboracji, tej za pieniazki,
            lub ideowej) mozna pojac, tej drugiej dla ratowania zycia pojac sie nie da.
            Czy taki wlasnie jest sens twojej wypowiedzi?
            2.Piszesz rowniesz:"chcesz zachowac zydowski monopol monopol na komentowanie
            holokaustu."- to ciekawe spostrzezenie. Moglbys mi wskazac w krorym to miejscu
            probowalem rezerwowac sobie ten monopol na holokaust?
            • Gość: g14 Re: Fajny film wczoraj widziałem IP: *.dipool.highway.telekom.at 18.09.03, 22:38
              Problem tkwi w tych "innych slowach". Chcesz zachowac monopol, bo odmawiasz mi prawa do wypowiadania sie o holokauscie. Prawdopodobnie dlatego ze nie jestem Zydem. Niestety dasza dyskusje musimy odlozyc do jutra. Musze wczesnie wstac.
              Dobranoc.
              • Gość: z daleka Re: Fajny film wczoraj widziałem IP: 5.3.1R3D* / *.inter.net.il 18.09.03, 22:42
                przyjemnych snow, o holokauscie.
                • Gość: g14 Do z daleka i nie tylko IP: *.dipool.highway.telekom.at 19.09.03, 22:56
                  Widzę ze nie chcesz zrozumieć. Pomimo to spróbuje Ci to jeszcze raz wyjaśnić.
                  Widziałem kiedyś w jakiejś real tv scenę z kamery w banku. Bandyta został zablokowany miedzy szklanymi drzwiami. Siedział jak w akwarium. Miotał się jak szalony w tej beznadziejnej pułapce. W pewnym momencie wysypał zrabowane pieniądze na podłogę i zaczął je chować po kieszeniach i za koszule.
                  Tak sobie wyobrażałem, co najmniej wczoraj, logikę żydowskiej kolaboracji. Nakraść ile się da i co się da, potrzymać to złoto i dolary chociaż kilka dni.
                  Po przeczytaniu linku od A.D., widzę ze jednak nie miałem racji. Wielu z nich udało się przeżyć dzięki zrabowanym pieniądzom i kosztownościom. Ta kolaboracja miała jednak sens. Polecam link od A.D. Powinien być obowiązkową lektora dla współczesnych Żydów. Nikt Ci nie każe lubić A.D., ale na linki nie musisz się obrażać. No nie?
                  Teraz, kiedy sprawę moralności i kolaboracji wyjaśniliśmy ostatecznie, może przejdziesz do meritum; stawiać pomnik ofiarom żydowskiej policji?
      • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 18.09.03, 22:47
        Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Nie zamierzam wdawac sie z toba w dyskusje, bo to raczej bez sensu, pragne
        ci
        > tylko zwrocic uwage na twa przewotnosc. Piszesz, ze :Inne nacje miały tez
        > swoich kolaborantów, ale ci ludzie robili to z jakichś wytłumaczalnych
        > powodów, materialnych czy ideowych. Żydowscy policjanci mogli zyskać parę
        dni
        > życia... Coz z tego wynika? Ze, wg ciebie kolaboracja za pieniadze lub idee
        > jest cacy, a kolaboracja dla uratowania paru dni zycia(zydowskiego) jest be.
        > No coz, mysle, ze z taka moralnoscia i pojeciem etyki nie nadajesz sie na
        > sedziego, ani komentatora holokaustu.

>> Pieni sie i piane toczy zyd z daleka,
        >> na prawde o Judenratach i getta
        >> zydow policji pijanej od miodu i mleka
        >> krwi zydow i rozkoszy na kazn wywleka.

>> Historii wstydzac sie wlasnej swiadomosci,
        >> zydzi zbrodnie na wlasnym narodzie kryja.
        >> Zyd gluchy i slepy z bliska i z daleka,
        >> Udaje ze nie zna prawdy i oden ucieka...

>>ukar.org/mclell17.shtml
        • Gość: g14 Re: He,he... IP: *.dipool.highway.telekom.at 19.09.03, 22:58
          Dziękuję za bardzo interesujący link. Nawet nie przypuszczałem jaka była skala tych zbrodni.
      • Gość: U Re: Fajny film wczoraj widziałem IP: *.75.0.96.Dial1.Boston1.Level3.net 19.09.03, 02:40
        Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Nie zamierzam wdawac sie z toba w dyskusje, bo to
        raczej bez sensu, pragne ci
        > tylko zwrocic uwage na twa przewotnosc. Piszesz, ze
        :Inne nacje miały tez
        > swoich kolaborantów, ale ci ludzie robili to z jakichś
        wytłumaczalnych
        > powodów, materialnych czy ideowych. Żydowscy policjanci
        mogli zyskać parę dni
        > życia... Coz z tego wynika? Ze, wg ciebie kolaboracja
        za pieniadze lub idee
        > jest cacy, a kolaboracja dla uratowania paru dni
        zycia(zydowskiego) jest be.
        > No coz, mysle, ze z taka moralnoscia i pojeciem etyki
        nie nadajesz sie na
        > sedziego, ani komentatora holokaustu.

A moze by tak przyznac,ze byli to zionkryminalisci,ktorzy
        swiadomie wypelniali plany herzla.To byli ci,ktorzy mieli
        zadanie uratowac mlody,prezny narybek przyszlego narodu
        israela i splukac woda
        starcow,dzieciaki,chorych,ortodoxow,ktorzy byli by
        balastem w planach tworzenia harecu.Jak to jeden
        wyrazil-jedna krowa w Palestynie jest wiecej dla mnie
        warta ,niz wszyscy Zydzi Europy.To byli wykonawcy
        planu,nie postawione przed wyborem miedzy zyciem a
        smiercia bidaki.
    • Gość: maniekxxx Ty xuju bys mordowal pierwszy gdybys byl w takich IP: 168.143.123.* 18.09.03, 22:54
      warunkach to ci ty qjebany xuju to ci
      gwarantuje.
      Na forum ty qjebancu to mozesz pierqdoqlic
      bylbys pierwszym sprzedawczykiem jak by cie za
      jajca scisneli ty qpizdo ,
      wiec nie gadaj qxuju.
      • Gość: Edek Re: Ty xuju bys mordowal pierwszy gdybys byl w ta IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.03, 23:51
        Pamietam polskie filmy powojenne,gdzi AK-owcy wykanczali "zdrajcow" czyli Polakow donosicieli.Wtedy myslalem,to znalazl sie wsrod tylu patriotow jeden swinia,co kapowal na rzecz Niemcow!Teraz wiem,ze setki tysiecy Polakow walczylo po stronie niemieckiej,setki tysiecy kapowalo swoich.Moze nieprawda,co?
        • Gość: D. Co tu robisz nazisto? IP: *.ok.ok.cox.net 19.09.03, 06:04
          Wyns sie stad! Ty wnuk hitlerowca - straznika z Buchenwaldu nie dyskutuj o
          Zydach!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka