Dodaj do ulubionych

Zamknięcie irackich biur al Dżaziry

IP: *.hc-sc.gc.ca 23.09.03, 18:46
No to fajnie.
Teraz z Iraku beda dodzierac tylko dobre wiadomosci.

<walka o dusze trwa>
Obserwuj wątek
    • Gość: radiowiec Re: Zamknięcie irackich biur al Dżaziry IP: 152.75.142.* 23.09.03, 18:56
      Al Dżazira to takie arabskie Radio Erewań. Smieszno, no straszno!
      • Gość: MM VOA ma monopol na prawde, co meerkat? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 20:26
        • Gość: meerkat ;M& M= produkt al-Dżaziry IP: 152.75.142.* 23.09.03, 21:05
          Nie, nie ma. Ty na przykład jesteś pod wyraźnym wpływem
          propagandy i dezinformacji Al-Dżaziry i nikt ci tego nie
          zabrania, nawet John Ashcroft. :)
          • Gość: MM No prosze, przescigasz nawet irakijczykow... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 21:14

Bo tam pionki Bremera stwierdzily tylko, ze za duzo informacji
            przedstawiajacych odmienny obraz sytuacji w iraku, napady na wojsko itp. itd.

A ty od razu wyskakujesz z propaganda i dezinformacja. Nawyki z PRL ci we krwi
            - jak by tu sie jeszcze wladzom przypodobac...
    • Gość: Tom Wolnosc slowa po amerykansku IP: madpx* / 10.111.33.* 23.09.03, 19:08
    • Gość: Adam A GW nie zamkna? IP: 199.243.74.* 23.09.03, 19:22
      A biura GW nie zamkna?
    • Gość: Karol Bez paniki!!!!! IP: *.ipt.aol.com 23.09.03, 19:39
      "Irackie biura al Dżaziry i al Arabii, dwóch arabskich telewizji
      satelitarnych, zostaną zamknięte na 15 dni - postanowiła iracka
      Rada Zarządzająca. Decyzję musi jeszcze zatwierdzić Paul Bremer,
      amerykański cywilny administrator Iraku"

Bremer napewno skorzesta z "prawa Veta"
    • Gość: Tomson Demokracja,wolność słowa,wolne media... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 20:02
      Teraz to już naprawdę trzeba być kretynem by wierzyć że USA walczy o demokrację
      na swiecie.
      • Gość: piotr.ny znaczy sie, ty wierzysz IP: 216.223.52.* 23.09.03, 20:35
    • Gość: MM Re: Zamknięcie irackich biur al Dżaziry IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 20:29
      "Jednocześnie armia USA oskarżała dziennikarzy tych telewizji o poświęcanie
      zbytniej uwagi reportażom o atakach na siły koalicji w Iraku. Z ostrą krytyką
      spotykało się też pokazywanie kaset z nagraniami Saddama Husajna. Kierownictwa
      obu stacji telewizyjnych broniły się, twierdząc, że nie robią nic poza
      próbą "obiektywnego przedstawiania stanowisk obu stron irackiego konfliktu".

No tak. W walce o demokracje pokazywac nalezy tylko informacje z jednej,
      slusznej strony. Jak w Zwiazku Sowieckim.

A ja myslalem, ze demokracja to dialog.
      • Gość: piotr.ny myslales??? IP: 216.223.52.* 23.09.03, 20:35
        cholera, cos nowego...
        • Gość: MM Re: myslales??? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 20:38

Uch, ales mi, kolego, powiedzial... Az mi w piety poszlo.
          Ale z rodzina, mam nadzieje, wszystko w porzadku? Slyszalem, ze twoja
          dolegliwosc nie jest zarazliwa. Choc moze byc przenoszona genetycznie.

Co to ja jeszcze chcialem powiedziec... Aha, a moze by tak jeszcze cos ad
          meritum? (tlum. "NA TEMAT").
          • Gość: piotr.ny Re: myslales??? IP: 216.223.52.* 23.09.03, 20:43
            Gość portalu: MM napisał(a):

>
            > Uch, ales mi, kolego, powiedzial... Az mi w piety poszlo.
            > Ale z rodzina, mam nadzieje, wszystko w porzadku? Slyszalem,
            ze twoja
            > dolegliwosc nie jest zarazliwa. Choc moze byc przenoszona
            genetycznie.
            >
            > Co to ja jeszcze chcialem powiedziec... Aha, a moze by tak
            jeszcze cos ad
            > meritum? (tlum. "NA TEMAT").

PO CO? Arab kloci sie z Arabem. A o ile dobrze wiem to w Katarze
            nie ma biur telewizji irackiej. Teraz masz szanse znowu
            pomyslec :) co to znaczy.
            • Gość: meerkat Dyskutować? Z KIM??? IP: 152.75.142.* 23.09.03, 21:09
              A biura BBC w Iraku nikt jakoś nie zamyka, choć jest ona od
              dawna wyraźnie antyamerykańska. Bo po prostu jest to
              profesjonalne radio, czego o sieciach arabskich powiedzieć
              niestety nie można.
              • Gość: grunch Re: FAKTYCZNIE - Z KIM??? IP: 129.81.192.* 23.09.03, 22:59
                Gość portalu: meerkat napisał(a):

> A biura BBC w Iraku nikt jakoś nie zamyka, choć jest ona od
                > dawna wyraźnie antyamerykańska. Bo po prostu jest to
                > profesjonalne radio, czego o sieciach arabskich powiedzieć
                > niestety nie można.
                ===============================================================
                BBC antyamerykanska? A moze - tak tylko po czesci -
                antybuszowska? Busz Jr = Prawdziwa Ameryka?

"Meerkacie" przechodzisz samego siebie... Chyba cierpisz
                na te sama chorobe na jaka w latach piecdziesiatych
                cierpial w USA niejaki senator Joseph Mc Carthy!
                Zazwyczaj zadna kuracja nie jest tu skuteczna...
                • Gość: MM Re: FAKTYCZNIE - Z KIM??? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 23:08

> "Meerkacie" przechodzisz samego siebie... Chyba cierpisz
                  > na te sama chorobe na jaka w latach piecdziesiatych
                  > cierpial w USA niejaki senator Joseph Mc Carthy!

Ciekawa uwaga. Jedna z glownych apologetek twardoglowych oszolomow, niejaka Ann
                  Coulter (autorka ksiazki propagandowej o wymownym tytule "Zdrada!") publicznie
                  twierdzi, ze Joe McCarthy byl postacia jak najbardziej pozytywna i padl ofiear
                  spisku swoich przeciwnikow. Twierdzi rowniez, ze wszyscy ktorych McCarthy
                  pognebil sobie na to zasluzyli. Czyli znow przepisujemy historie...
            • Gość: MM Re: myslales??? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 21:16

> PO CO? Arab kloci sie z Arabem. A o ile dobrze wiem to w Katarze
              > nie ma biur telewizji irackiej. Teraz masz szanse znowu
              > pomyslec :) co to znaczy.

Zapomniales juz, ze sama Rada juz dawno lamentowala, ze poza kanalizacja nic
              jej nie wolno. Oczywiscie oprocz tego, co chce regent Bremer.

BTW, a skad wiesz czy przed wojna nie bylo telewizji irackiej w Katarze? Ja
              tego nie wiem, ale podejrzewam, ze jak kazda inna telewizja, miala swoich
              korespondentow.
              • Gość: jastrzab Re: towarzyszu MM IP: *.arc.nasa.gov 23.09.03, 23:33
                .. co sie dizwisz ze Rada zamknela to stacje. Ta stacja w wiekszosci nadawala
                wszystko pro-Sunni a rada jest glownie zlozona z Shia wiec ja zamkneli - Shia
                juz dawno miala problemy z reportzami Al-Jezziry ze nieobiektywnie raportowali
                z Basry. A wiec to nie zaden Bremer i spisek USA .. lepiej sie doucz.
                • Gość: MM Re: towarzyszu (?) IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 23:45

Czy wy ludzie juz nie mozecie wysilic sie na nic oryginalnego?

> .. co sie dizwisz ze Rada zamknela to stacje. Ta stacja w wiekszosci nadawala
                  > wszystko pro-Sunni a rada jest glownie zlozona z Shia wiec ja zamkneli - Shia
                  > juz dawno miala problemy z reportzami Al-Jezziry ze nieobiektywnie
                  raportowali
                  > z Basry. A wiec to nie zaden Bremer i spisek USA .. lepiej sie doucz.

A dziwie sie. Dlaczego? Bo Rada, jak pisze artykul, scisle wspolpracuje z
                  Bremerem, bo jednoczesnie armia USA wystapila z "obiektywna krytyka" oraz
                  dlatego, ze podobne dzialania niedawno poczynil Bremer i bez Rady. Mnnie po
                  prostu taki akcje sie zle kojarza - bo to zakladanie kaganca prasie.

Zreszta, jesli al Jazzeera nadawala wiecej informacji pro-Sunni, czy jest to
                  powod zeby ja zamykac? Przeciez w Iraku Sunni to tez spora grupa. Czy tak maja
                  wygladac poczatki demokracji?

Wiec prosze jastrzebia, tego 'towarzysza' to moze nalezy pod adresem kolegi
                  zaadresowac.
                  • Gość: J.K. Udajesz, czy kpisz? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.09.03, 23:49
                    demokracja w Iraku , jest, poki co, w sferze planow...
                    poki co, mamy tam rezim okupacyjny USA....

- Czy cos jest nie jasne?
                    • Gość: MM Wytlumaczenie ponizej IP: *.dyn.optonline.net 24.09.03, 04:24
                  • Gość: jastrzab Re: towarzyszu (?) IP: *.arc.nasa.gov 24.09.03, 01:28
                    > Zreszta, jesli al Jazzeera nadawala wiecej informacji pro-Sunni, czy jest to
                    > powod zeby ja zamykac?

Moze i nie. Przekonaj wiec rade .. ok, naucz ich demokracji. Moze ci sie
                    posluchaja. Im droga do demokracji troche czasu zabierze, a co ty chciales,
                    demokracji w 5 minut po Saddamie ? Ci co najglosniej krzycza teraz o demokracje
                    w Iraku jakos zupelnie nie mieli nic przeciwki 30 lat zamordyzmu w Iraku. Wot
                    ciekawostki.
                    • Gość: MM Re: towarzyszu (?) IP: *.dyn.optonline.net 24.09.03, 04:23

Zakladasz z gory, ze Rada dziala samodzielnie. A tymczasem sama przyznaje, ze
                      nic jej nie wolno bez instrukcji Bremenra. Wiec ja po prostu watpie, czy
                      zamkniecie tych dwoch stacji byla inicjatywa Rady, ot i wszystko. Lubie rzeczy
                      nazywac po imieniu.

Oczywiscie, ze Irak nie jest jeszcze demokracja, a wlasciwie ma do niej bardzo
                      daleko. Osobiscie sadze, ze duzo dalej niz sobie wielu zdaje sprawe. Ale jesli
                      USA ma ich uczyc demokracji, to zaczynanie od kneblowania prasy nie jest chyba
                      dobra idea.

Chyba ze nagle ktos uczciwie powie wprost: "TKM". Ale w takim razie niech
                      przestanie pierdzielic glodne kawalki w ONZ, i niech sie nie dziwi, jesli inni
                      nie chca placic za niego rachunkow. Oto cala filozofia.
                      • Gość: jastrzab Re: towarzyszu (?) IP: *.rev.o1.com 24.09.03, 07:37
                        > A tymczasem sama przyznaje, ze nic jej nie wolno bez instrukcji Bremenra.

kompletnie przekrecasz towarzyszu - Bremer moze wszystkie decyzje zawetowac ale
                        oni sami juz duzo robia i DECYDUJA mimo twoich pseudo-intelektualno-lewackich
                        wywodow. Wlasnie, moze by troche nazywac rzeczy po imieniu.
      • ping-pong Re: Zamknięcie irackich biur al Dżaziry 24.09.03, 05:55
        Gość portalu: MM napisał(a):

> "Jednocześnie armia USA oskarżała dziennikarzy tych telewizji
        o poświęcanie
        > zbytniej uwagi reportażom o atakach na siły koalicji w Iraku.
        Z ostrą krytyką
        > spotykało się też pokazywanie kaset z nagraniami Saddama
        Husajna. Kierownictwa
        > obu stacji telewizyjnych broniły się, twierdząc, że nie robią
        nic poza
        > próbą "obiektywnego przedstawiania stanowisk obu stron
        irackiego konfliktu".
        >
        >
        > No tak. W walce o demokracje pokazywac nalezy tylko informacje
        z jednej,
        > slusznej strony. Jak w Zwiazku Sowieckim.
        >
        > A ja myslalem, ze demokracja to dialog.

To sie pomyliles. Dzisiaj slyszalem na CNN opinie na czym polega
        dyplomacja z Teksasu: My mowimy o wy sluchacie.
    • Gość: Hannah I po co ten szum? IP: *.vnet.hu 23.09.03, 21:50
      Przecietny odbiorca telewizji na Bliskim Wschodzie ma wiele
      zrodel informacji, moze wybierac. AlJazira jest typowym lokalnym
      opluwaczem ( podobne do polskiego prasowego "Nie") i jezeli
      irackie studio bedzie zamkniete ( ale nie cala
      AlJazira ! )to nic wielkiego sie nie stanie. Jezeli ktos chce, to
      znajdzie inne stacje, pozostaje rowniez radio. Znam ludzi w Polsce,
      dla ktorych jedynym zrodlem informacji jest tylko Radio Rydzyka,
      i chocby, nie wiem, jak duzo byloby innych stacji, nie beda
      akceptowac ich. AlJazira jest podobna. I po co ten wielki szum ?
      • Gość: meerkat I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: 152.75.142.* 23.09.03, 22:13
        Gość portalu: Hannah napisał(a):

> Przecietny odbiorca telewizji na Bliskim Wschodzie ma wiele
        > zrodel informacji, moze wybierac. AlJazira jest typowym
        lokalnym
        > opluwaczem ( podobne do polskiego prasowego "Nie") i jezeli
        > irackie studio bedzie zamkniete ( ale nie cala
        > AlJazira ! )to nic wielkiego sie nie stanie. Jezeli ktos chce,
        to
        > znajdzie inne stacje, pozostaje rowniez radio. Znam ludzi w
        Polsce,
        > dla ktorych jedynym zrodlem informacji jest tylko Radio
        Rydzyka,
        > i chocby, nie wiem, jak duzo byloby innych stacji, nie beda
        > akceptowac ich. AlJazira jest podobna. I po co ten wielki
        szum ?

Taki M&M, na przykład wie, że w USA istnieje i Washington Times
        i National Review i Weekly Standard i FoxNews i co z tego? I tak
        wsłuchuje się tylko w głos Radio Pacifica, NPR oraz nasyca
        namiętnie wstępniakami z The Nation i NYT. Teraz przybyła mu al-
        Jazeera po angielsku. I na tym pewnie poprzestanie, bo mu pasuje
        do światopoglądu. I dobrze: wolny kraj!
        • Gość: grunch Re: Media R. Murdoch'a i inne... IP: 129.81.192.* 23.09.03, 23:07

> Taki M&M, na przykład wie, że w USA istnieje i Washington
          Times
          > i National Review i Weekly Standard i FoxNews i co z tego?
          ===============================================================
          Rozumiem, iz to jest podstawowa lista lektur "meerkat'a"...
          • Gość: meerkat DO LEWACTWA: TO SE NE VRATI! IP: *.cvx.algx.net 24.09.03, 02:11
            Nie, synoczku, blednie wnioskujesz. Ale miedzy innymi sledze i te w
            odroznieniu od od ideologicznych doktrynerow z WSNP przy KC PZPR, ktorzy
            poza "Das Kapital" i "Dziela Wszystkie" W.I. Lenina nigdy by nie wyszli.

A co do Murdocha, to londynski Times jest takze jego wlasnoscia, a na jakosc
            informacji nikt jakos nie narzeka. Poza tym, FoxNews, mimo krotkiego
            istnienia, bije juz na leb i CNN i MSNBC ogladalnoscia. Ciekawe co ci
            Amerykanie w tej sieci widza? Czyzby nie wiedzieli ze Pacifica, NPR, ABC i PBS
            sa dla nich duzo zdrowsze? ;)
            • Gość: MM zachowajcie sobie, towarzyszu, swoja propagande... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 24.09.03, 19:16
              ... dla siebie. Mozesz kit wciskac ciemniaczkom, ale ktos ci w koncu zwroci
              uwage na fakty. A fakty sa takie:

Fox News w porywach (czyli praktycznie tylko w przypadku programu sierzanta
              O'Reilly) osiaga rating 2.0. Reszta ich programow spada ponizej 1.4. Zacytowany
              przez ciebie ABC ma rating 6.6, NBC 7.3 a CBS 5.9 (mowa tu o serwisach
              wiadomosci). To sa dane z ubieglego tygodnia. Cos w waszych biuletynach numerki
              sie nie zgadzaja.
              • Gość: meerkat Kto tu lewacki kit wciska IP: 152.75.142.* 25.09.03, 16:02
                Nie całe programy, ale audycje informacyjne(np. ABC News): i tu już dane są
                zupełnie inne. (cf. CNN i FoxNews np.)

A towarzyszem mnie M&M nie tytułuj; ja z tobą w Wydziale Propagandy KC nie
                pracowałem.
                • Gość: MM Re: Kto tu lewacki kit wciska IP: *.muf138.nycm.n54ny05r18.dsl.att.net 25.09.03, 17:26
                  > Nie całe programy, ale audycje informacyjne(np. ABC News): i tu już dane są
                  > zupełnie inne. (cf. CNN i FoxNews np.)

Ja mowilem o audycjach informacyjnych. I nie ma czegos takiego jak ABC News.
                  Jesli w ogoe, to raczej chyba ABC World News.
                  Jezeli wziac pod uwage cale programy, to jeszcze gorzej na tym wyjdziesz bo
                  ludzie coraz mniej ogladaja tzw. 'cable news networks'

> A towarzyszem mnie M&M nie tytułuj; ja z tobą w Wydziale Propagandy KC nie
                  > pracowałem.

Parafrazujac Forresta Gumpa, 'commie is as commie does'. A ty wypowiadasz sie
                  jak komuch, towarzyszu.
        • Gość: MM Re: I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 23:18
          > Taki M&M, na przykład wie, że w USA istnieje i Washington Times
          > i National Review i Weekly Standard i FoxNews i co z tego?

Co za przyklad pluralizmu na twojej liscie lektur... Az mi dech zaparlo.
          A czy oprocz oszolomow w stylu Hannity'ego czy O'Reilly, oraz wypocin Kagana i
          innych "ekspertow" spod znaku PNAC, nie ma juz zadnych zrodel informacji?

Moze jeszcze dodasz NY Post? Bedzie pasowal jak ulal. Na przyszlosc, sprobuj
          ustalic liste lektur nalezacych do kilku wlascicieli o roznych orientacjach.
          • Gość: Tomson Ja do dziś pojąć nie mogę jak taka skrajnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 01:20
            nacjonalistyczna porąbana stacja jak FOX mogła wydać najlepszy na świecie
            serial komediowy "Świat według Bundych"...
          • Gość: meerkat Re: I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: *.cvx.algx.net 24.09.03, 02:15
            PRZYZNAJ SIE WRESZCIE DO SWEGO LEWACTWA STUDENCIE WSNP PRZY KC PZPR, BO
            ZDEKONSPIROWALES SIE JUZ CALKOWICIE.
            • Gość: MM Re: I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: *.dyn.optonline.net 24.09.03, 04:29
              meerkat, wiedzilem ze jestes beton, ale ze masz az tak waski umysl, to nawet
              mnie sie nie moze w glowie pomiscic. Ciebie powinni zakonserwowac w Museum of
              Natural History, bo jestes chyba tym brakujacym ogniwem...

Wytlumacz mi geniuszu, w jaki sposob stawiasz znak rownosci pomiedzy PZPR a
              opozycja wzgledem neokonserwatywnych oszolomow? Czy np. Pat Buchanan tez jest
              komunista? Powiedz to publicznie, najlepiej na antenie VOA - tam potrzebuja
              dobrej satyry.

Albo wiesz co? Lepiej tego nie tlumacz. Az strach myslec co jeszcze moze ci
              przyjsc na mysl...
        • Gość: HAHAHAHAHAHA Re: I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: *.home.cgocable.net 24.09.03, 18:38

> Gość portalu: Hannah napisał(a):
          >
          > > Przecietny odbiorca telewizji na Bliskim Wschodzie ma wiele
          > > zrodel informacji, moze wybierac. AlJazira jest typowym
          > lokalnym
          > > opluwaczem ( podobne do polskiego prasowego "Nie") i jezeli
          > > irackie studio bedzie zamkniete ( ale nie cala
          > > AlJazira ! )to nic wielkiego sie nie stanie. Jezeli ktos chce,
          > to
          > > znajdzie inne stacje, pozostaje rowniez radio. Znam ludzi w
          > Polsce,
          > > dla ktorych jedynym zrodlem informacji jest tylko Radio
          > Rydzyka,
          > > i chocby, nie wiem, jak duzo byloby innych stacji, nie beda
          > > akceptowac ich. AlJazira jest podobna. I po co ten wielki
          > szum ?
          >>>>OD 13 LAT CIAGLE SPRAWDZAM PO LOZKIEM DWA RAZY DZIENNIE I NIC NIE MA
          >
          > Taki M&M, na przykład wie, że w USA istnieje i Washington Times
          > i National Review i Weekly Standard i FoxNews i co z tego? I tak
          > wsłuchuje się tylko w głos Radio Pacifica, NPR oraz nasyca
          > namiętnie wstępniakami z The Nation i NYT. Teraz przybyła mu al-
          > Jazeera po angielsku. I na tym pewnie poprzestanie, bo mu pasuje
          > do światopoglądu. I dobrze: wolny kraj!
    • Gość: pacyfista Bush nie tylko paranoja ale 100 %komunista IP: *.34.203.62.dial.bluewin.ch 23.09.03, 22:29
      Teraz bedziemy sluchac tylko jego przyjaciela Murdocha, Fox
      News i min. Cimoszewicza mowiacych zgodnym chorem o sukcesach
      normalizacji, w ramach okupacji /irackiego stanu wojennego..
      Na szczesie koniec Busha rysuje sie coraz wyrazniej...
      • Gość: piotr.ny bedziemy sluchac? to znaczy kto? IP: 216.223.52.* 23.09.03, 22:38
        o czym ty piszesz? czyzby w Szwajcarii nie bylo innego wyboru
        jak pomiedzy Murdochiem a Al-Jazeera?
    • Gość: klo ZATLUC 1 - 2 OKUPANTOW / DZIEN IP: *.tor.primus.ca 23.09.03, 23:09
      • Gość: Mietek Ostatnio to po 3 - 8 na dzień :))) IP: *.telepac.pt 23.09.03, 23:17
    • Gość: J.K. Nie rozumiem , MSZ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.09.03, 23:39
      al Dzazira chyba sama zadbala o to, ze teraz z Iraku beda docierac tylko dobre
      wiadomosci?
      • Gość: bartold Re: Nie rozumiem , MSZ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 11:51
        Hola, widze ze na forum udziela sie glownie
        diaspora zza oceanu? Padla tu nazwa "PNAC".
        Ich strone odkrylem niedawno i malo mna nie rzucilo...
        Powiedzcie, na ile oni przebijaja sie do swiadomosci
        spolecznej, jakie wlasciwie maja poparcie?

b.
        • Gość: meerkat Szczuropolacy IP: 152.75.142.* 24.09.03, 15:40
          Praktycznie żadne, zwłaszcza, że na czele stoi Moskal.
        • Gość: MM Re: Nie rozumiem , MSZ... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 24.09.03, 17:22
          > Hola, widze ze na forum udziela sie glownie
          > diaspora zza oceanu? Padla tu nazwa "PNAC".
          > Ich strone odkrylem niedawno i malo mna nie rzucilo...
          > Powiedzcie, na ile oni przebijaja sie do swiadomosci
          > spolecznej, jakie wlasciwie maja poparcie?

Po pierwsze, nie zwracalbym uwagi na opinie meerkata, bo powiiny one zawierac
          disclaimer (sa to opinie "GLosu Ameryki", czyli rozglosni rzadowej).

A co do PNAC - podejrzewam ze znakomita wiekszosc Amerykanow nie zdaje sobie
          pojecia kto to taki, bo sie po prostu tym nie interesuja. Ale znajac ich 'mysl
          przewodnia' ktora dumnie wypisali juz na pierwszej stronie, pomysl tylko jakie
          maja przebicie w obecnej administracji jesli do ich bylych lub aktualnych
          czlonkow naleza Rumsfeld, Wolfowitz, Cheney, Perle, Kissinger, Robert Kagan
          itd. itp. TO jest who-is-who obecnej, neokonserwatywno-likudniczej
          administracji. Wnioski latwo z tego wyciagnac.
    • al_jazeera ZAPRASZAMY: http://english.aljazeera.net 24.09.03, 01:49
      • Gość: Murdoch Rosnąca popularność moich mediów IP: 152.75.142.* 24.09.03, 15:44
        Dlaczego Waszym zdaniem moją telewizję FoxNews ogląda coraz więcej nie tylko
        Amerykanów, ale i Brytyjczyków a nawet Australijczyków? Czy te setki tysiący
        którzy odchodzą od CNN, ABC i BBC to wszystko kryptofaszyści i likudnicy?
        Dziękuję za odpowiedź na tę nieformalną ankietę. :)
        • Gość: MM Ciekawe, meerkat, skad masz takie informacje... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 24.09.03, 17:15

...bo wedlug danych Fox News, jak i inne kablowe sieci informacyjne, oglada
          coraz mniej Amerykanow - mniej niz np UPN czy WB. A znakomita wiekszosc i tak
          oglada 'broadcast news' czyli ABC, NBC i CBS.
          • Gość: meerkat Zewsząd, to żadna tajemnica IP: 152.75.142.* 24.09.03, 19:18
            Wręcz przeciwnie. Sprawdź każde poważne źródło prasoznawcze. Nawet liberalny
            Washington Post podał jakieś półtora miesiąca temu (znajdziesz pewnie w
            archiwum), że CNN i MSNBC są zaniepokojone znaczącą utratą telewidzów na rzecz
            FOXNEWS (nb, porównaj wypowiedź z przed paru dni Christianne Ammanpour z CNN
            na temat FoxNews-zdziwisz się!). Media, w tym WP, podały też, że FoxNews wbrew
            spodziewaniom właściciela, przynosi Murdochowi poważne dochody. Podobnie inna
            sieć Murdocha- brytyjski Sky odbiera telewidzów BBC zniesmaczonych zwłaszcza
            jej tedencyjnością podczas wojny z Irakiem i aferą Gilligana.
            Czy takie są dobre, czy też po prostu coraz więcej ludzi ma dość lewicowego
            spinu? Najlepiej sam zrób sondę- będzie w twoich oczach bardziej wiarygodna.
            • Gość: MM Re: Zewsząd, to żadna tajemnica IP: *.muf138.nycm.n54ny05r18.dsl.att.net 25.09.03, 17:42
              Wrzuciles do jednego worka Fox News, ABC (ktora nie ma wersji kablowej) oraz
              BBC (ktora dostepna jest na stacjach publicznych). Twierdzisz, ze Fox News
              oglada coraz wiecej ludzi. Sugerujesz wiec, ze ogladalnosc Fox News przewyzsza
              pozostale. TO jest prawda JEDYNIE w przypadku sieci kablowych - i nie jest
              sekretem od lat. Tym bardziej po 11 wrzesnia, gdy spoleczenstwo zwrocilo sie na
              prawo, a wiec w kierunku ludzi glosno krzyczacych ze sa "no-spin" i "fair and
              balanced". To, ze klamia i naginaja prawde, to inna sprawa (np. No-spin master
              O'Reilly chwalil sie, ze dostal dwie nagrody za pisanie swoich bazgrol, a
              tymczasem nie dostal zadnej - gdy mu to udowodniono, jedyna odpowiedzia na jaka
              sie zdobyl bylo "Shut up!"). Pokazuje to miedzy innymi zreszta w sprytny i
              zabawny sposob Al Franken w swej najnowszej ksiazce.

Jezeli chodzi o porownanie z broadcast TV, Fox News jest daleko w tyle. I nie
              musze szukac danych sprzed poltorej miesiaca - zalaczam link do danych z
              ubieglego tygodnia. Porownaj sobie rating O'Reilly z NBC Nightly News. Nie
              mowiac juz, ze Fox na rynku broadcast news nie istnieje w ogole.

www.top5s.com/tvnews.htm
              • Gość: meerkat Amerykanie mają dość lewactwa w mass- mediach IP: 152.75.142.* 25.09.03, 18:59
                Jeśli dla ciebie autorytetem jest taki furiacki lewak jak niezabawny komediant
                Al Franken (ktorego nb. DNC wybrało sobie na MC krajowej konwencji partyjnej-
                sic!), to nie ma podstaw do dyskusji.

A do Foxa, do abstrahując od takich czy innych szczegółowych wyników, jedno
                jest pewne: FoxNews i Sky odbierają coraz więcej telewidzów zarówno CNN i
                MSNBC, jak i BBC (przyznają to nawet prywatnie szefowie marketingu obu tych
                sieci).
                Gotów jestem się założyć, że trend ten będzie się nasilał, nawet po zakończeniu
                wojny z Irakiem i wyciszeniu patriotycznych nastrojów.

P.S. Podobnie już od kilku lat prawicowy Washington Times odbiera
                systematycznie czytelników znacznie bogatszemu i większemu Washington Post (o
                orientacji lewicowej, choć nie aż tak jak pogrążony w skandalach NYT).
                Powód jest prosty: ludziska mają już dosyć liberalnego spinu i rzucają się
                łapczywie na każde nowe medium, które dostarcza odtrutki.
                • Gość: MM Re: Amerykanie mają dość lewactwa w mass- mediach IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 25.09.03, 19:22
                  > Jeśli dla ciebie autorytetem jest taki furiacki lewak jak niezabawny
                  komediant
                  > Al Franken (ktorego nb. DNC wybrało sobie na MC krajowej konwencji partyjnej-
                  > sic!), to nie ma podstaw do dyskusji.

Franken nie jest autorytetem. On jest satyrykiem. I w satyryczny sposob obnaza
                  klamstwa tzw. prawicy (poprawniej byloby ich okreslic neoconskimi likudnikami,
                  bo z prawica maja tyle samo wspolnego co z lewica, a moze nawet mniej).
                  Furiatem natomiast jest sam rzeczony O'Reilly - wystarczy spojrzec jak sie
                  rzucal gdy mu udowodniono klamstwo. Oops, czyzbym znow obrazil jednego z twoich
                  bozyszczy?

> A do Foxa, do abstrahując od takich czy innych szczegółowych wyników, jedno
                  > jest pewne: FoxNews i Sky odbierają coraz więcej telewidzów zarówno CNN i
                  > MSNBC, jak i BBC (przyznają to nawet prywatnie szefowie marketingu obu tych
                  > sieci).
                  > Gotów jestem się założyć, że trend ten będzie się nasilał, nawet po
                  zakończeniu
                  >
                  > wojny z Irakiem i wyciszeniu patriotycznych nastrojów.

Moja opinie o "zakladaniu sie" znasz. A musze cie powiadomic, ze maleje trend
                  ogladalnosci kablowych sieci z wiadomosciami - rowniez Fox News. Po prostu
                  ludzie maja juz tego dosc i wracaja do Survivora i innych tego typu bzdur.
                  Natomiast dla znakomitej wiekszosci autorytetami pozostana Peter Jennings, Dan
                  Rather oraz Tom Brokaw. Reszte sobie dopisz sam, bo nie chce mi sie twoich
                  mitow dalej czytac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka