Gość: msz IP: *.hc-sc.gc.ca 23.09.03, 18:46 No to fajnie. Teraz z Iraku beda dodzierac tylko dobre wiadomosci. <walka o dusze trwa> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radiowiec Re: Zamknięcie irackich biur al Dżaziry IP: 152.75.142.* 23.09.03, 18:56 Al Dżazira to takie arabskie Radio Erewań. Smieszno, no straszno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM VOA ma monopol na prawde, co meerkat? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 20:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat ;M& M= produkt al-Dżaziry IP: 152.75.142.* 23.09.03, 21:05 Nie, nie ma. Ty na przykład jesteś pod wyraźnym wpływem propagandy i dezinformacji Al-Dżaziry i nikt ci tego nie zabrania, nawet John Ashcroft. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM No prosze, przescigasz nawet irakijczykow... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 21:14 Bo tam pionki Bremera stwierdzily tylko, ze za duzo informacji przedstawiajacych odmienny obraz sytuacji w iraku, napady na wojsko itp. itd. A ty od razu wyskakujesz z propaganda i dezinformacja. Nawyki z PRL ci we krwi - jak by tu sie jeszcze wladzom przypodobac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam A GW nie zamkna? IP: 199.243.74.* 23.09.03, 19:22 A biura GW nie zamkna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Bez paniki!!!!! IP: *.ipt.aol.com 23.09.03, 19:39 "Irackie biura al Dżaziry i al Arabii, dwóch arabskich telewizji satelitarnych, zostaną zamknięte na 15 dni - postanowiła iracka Rada Zarządzająca. Decyzję musi jeszcze zatwierdzić Paul Bremer, amerykański cywilny administrator Iraku" Bremer napewno skorzesta z "prawa Veta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Demokracja,wolność słowa,wolne media... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 20:02 Teraz to już naprawdę trzeba być kretynem by wierzyć że USA walczy o demokrację na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Zamknięcie irackich biur al Dżaziry IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 20:29 "Jednocześnie armia USA oskarżała dziennikarzy tych telewizji o poświęcanie zbytniej uwagi reportażom o atakach na siły koalicji w Iraku. Z ostrą krytyką spotykało się też pokazywanie kaset z nagraniami Saddama Husajna. Kierownictwa obu stacji telewizyjnych broniły się, twierdząc, że nie robią nic poza próbą "obiektywnego przedstawiania stanowisk obu stron irackiego konfliktu". No tak. W walce o demokracje pokazywac nalezy tylko informacje z jednej, slusznej strony. Jak w Zwiazku Sowieckim. A ja myslalem, ze demokracja to dialog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny myslales??? IP: 216.223.52.* 23.09.03, 20:35 cholera, cos nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: myslales??? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 20:38 Uch, ales mi, kolego, powiedzial... Az mi w piety poszlo. Ale z rodzina, mam nadzieje, wszystko w porzadku? Slyszalem, ze twoja dolegliwosc nie jest zarazliwa. Choc moze byc przenoszona genetycznie. Co to ja jeszcze chcialem powiedziec... Aha, a moze by tak jeszcze cos ad meritum? (tlum. "NA TEMAT"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny Re: myslales??? IP: 216.223.52.* 23.09.03, 20:43 Gość portalu: MM napisał(a): > > Uch, ales mi, kolego, powiedzial... Az mi w piety poszlo. > Ale z rodzina, mam nadzieje, wszystko w porzadku? Slyszalem, ze twoja > dolegliwosc nie jest zarazliwa. Choc moze byc przenoszona genetycznie. > > Co to ja jeszcze chcialem powiedziec... Aha, a moze by tak jeszcze cos ad > meritum? (tlum. "NA TEMAT"). PO CO? Arab kloci sie z Arabem. A o ile dobrze wiem to w Katarze nie ma biur telewizji irackiej. Teraz masz szanse znowu pomyslec :) co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Dyskutować? Z KIM??? IP: 152.75.142.* 23.09.03, 21:09 A biura BBC w Iraku nikt jakoś nie zamyka, choć jest ona od dawna wyraźnie antyamerykańska. Bo po prostu jest to profesjonalne radio, czego o sieciach arabskich powiedzieć niestety nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunch Re: FAKTYCZNIE - Z KIM??? IP: 129.81.192.* 23.09.03, 22:59 Gość portalu: meerkat napisał(a): > A biura BBC w Iraku nikt jakoś nie zamyka, choć jest ona od > dawna wyraźnie antyamerykańska. Bo po prostu jest to > profesjonalne radio, czego o sieciach arabskich powiedzieć > niestety nie można. =============================================================== BBC antyamerykanska? A moze - tak tylko po czesci - antybuszowska? Busz Jr = Prawdziwa Ameryka? "Meerkacie" przechodzisz samego siebie... Chyba cierpisz na te sama chorobe na jaka w latach piecdziesiatych cierpial w USA niejaki senator Joseph Mc Carthy! Zazwyczaj zadna kuracja nie jest tu skuteczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: FAKTYCZNIE - Z KIM??? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 23:08 > "Meerkacie" przechodzisz samego siebie... Chyba cierpisz > na te sama chorobe na jaka w latach piecdziesiatych > cierpial w USA niejaki senator Joseph Mc Carthy! Ciekawa uwaga. Jedna z glownych apologetek twardoglowych oszolomow, niejaka Ann Coulter (autorka ksiazki propagandowej o wymownym tytule "Zdrada!") publicznie twierdzi, ze Joe McCarthy byl postacia jak najbardziej pozytywna i padl ofiear spisku swoich przeciwnikow. Twierdzi rowniez, ze wszyscy ktorych McCarthy pognebil sobie na to zasluzyli. Czyli znow przepisujemy historie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: myslales??? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 21:16 > PO CO? Arab kloci sie z Arabem. A o ile dobrze wiem to w Katarze > nie ma biur telewizji irackiej. Teraz masz szanse znowu > pomyslec :) co to znaczy. Zapomniales juz, ze sama Rada juz dawno lamentowala, ze poza kanalizacja nic jej nie wolno. Oczywiscie oprocz tego, co chce regent Bremer. BTW, a skad wiesz czy przed wojna nie bylo telewizji irackiej w Katarze? Ja tego nie wiem, ale podejrzewam, ze jak kazda inna telewizja, miala swoich korespondentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab Re: towarzyszu MM IP: *.arc.nasa.gov 23.09.03, 23:33 .. co sie dizwisz ze Rada zamknela to stacje. Ta stacja w wiekszosci nadawala wszystko pro-Sunni a rada jest glownie zlozona z Shia wiec ja zamkneli - Shia juz dawno miala problemy z reportzami Al-Jezziry ze nieobiektywnie raportowali z Basry. A wiec to nie zaden Bremer i spisek USA .. lepiej sie doucz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: towarzyszu (?) IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 23:45 Czy wy ludzie juz nie mozecie wysilic sie na nic oryginalnego? > .. co sie dizwisz ze Rada zamknela to stacje. Ta stacja w wiekszosci nadawala > wszystko pro-Sunni a rada jest glownie zlozona z Shia wiec ja zamkneli - Shia > juz dawno miala problemy z reportzami Al-Jezziry ze nieobiektywnie raportowali > z Basry. A wiec to nie zaden Bremer i spisek USA .. lepiej sie doucz. A dziwie sie. Dlaczego? Bo Rada, jak pisze artykul, scisle wspolpracuje z Bremerem, bo jednoczesnie armia USA wystapila z "obiektywna krytyka" oraz dlatego, ze podobne dzialania niedawno poczynil Bremer i bez Rady. Mnnie po prostu taki akcje sie zle kojarza - bo to zakladanie kaganca prasie. Zreszta, jesli al Jazzeera nadawala wiecej informacji pro-Sunni, czy jest to powod zeby ja zamykac? Przeciez w Iraku Sunni to tez spora grupa. Czy tak maja wygladac poczatki demokracji? Wiec prosze jastrzebia, tego 'towarzysza' to moze nalezy pod adresem kolegi zaadresowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Udajesz, czy kpisz? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.09.03, 23:49 demokracja w Iraku , jest, poki co, w sferze planow... poki co, mamy tam rezim okupacyjny USA.... - Czy cos jest nie jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab Re: towarzyszu (?) IP: *.arc.nasa.gov 24.09.03, 01:28 > Zreszta, jesli al Jazzeera nadawala wiecej informacji pro-Sunni, czy jest to > powod zeby ja zamykac? Moze i nie. Przekonaj wiec rade .. ok, naucz ich demokracji. Moze ci sie posluchaja. Im droga do demokracji troche czasu zabierze, a co ty chciales, demokracji w 5 minut po Saddamie ? Ci co najglosniej krzycza teraz o demokracje w Iraku jakos zupelnie nie mieli nic przeciwki 30 lat zamordyzmu w Iraku. Wot ciekawostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: towarzyszu (?) IP: *.dyn.optonline.net 24.09.03, 04:23 Zakladasz z gory, ze Rada dziala samodzielnie. A tymczasem sama przyznaje, ze nic jej nie wolno bez instrukcji Bremenra. Wiec ja po prostu watpie, czy zamkniecie tych dwoch stacji byla inicjatywa Rady, ot i wszystko. Lubie rzeczy nazywac po imieniu. Oczywiscie, ze Irak nie jest jeszcze demokracja, a wlasciwie ma do niej bardzo daleko. Osobiscie sadze, ze duzo dalej niz sobie wielu zdaje sprawe. Ale jesli USA ma ich uczyc demokracji, to zaczynanie od kneblowania prasy nie jest chyba dobra idea. Chyba ze nagle ktos uczciwie powie wprost: "TKM". Ale w takim razie niech przestanie pierdzielic glodne kawalki w ONZ, i niech sie nie dziwi, jesli inni nie chca placic za niego rachunkow. Oto cala filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab Re: towarzyszu (?) IP: *.rev.o1.com 24.09.03, 07:37 > A tymczasem sama przyznaje, ze nic jej nie wolno bez instrukcji Bremenra. kompletnie przekrecasz towarzyszu - Bremer moze wszystkie decyzje zawetowac ale oni sami juz duzo robia i DECYDUJA mimo twoich pseudo-intelektualno-lewackich wywodow. Wlasnie, moze by troche nazywac rzeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ping-pong Re: Zamknięcie irackich biur al Dżaziry 24.09.03, 05:55 Gość portalu: MM napisał(a): > "Jednocześnie armia USA oskarżała dziennikarzy tych telewizji o poświęcanie > zbytniej uwagi reportażom o atakach na siły koalicji w Iraku. Z ostrą krytyką > spotykało się też pokazywanie kaset z nagraniami Saddama Husajna. Kierownictwa > obu stacji telewizyjnych broniły się, twierdząc, że nie robią nic poza > próbą "obiektywnego przedstawiania stanowisk obu stron irackiego konfliktu". > > > No tak. W walce o demokracje pokazywac nalezy tylko informacje z jednej, > slusznej strony. Jak w Zwiazku Sowieckim. > > A ja myslalem, ze demokracja to dialog. To sie pomyliles. Dzisiaj slyszalem na CNN opinie na czym polega dyplomacja z Teksasu: My mowimy o wy sluchacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hannah I po co ten szum? IP: *.vnet.hu 23.09.03, 21:50 Przecietny odbiorca telewizji na Bliskim Wschodzie ma wiele zrodel informacji, moze wybierac. AlJazira jest typowym lokalnym opluwaczem ( podobne do polskiego prasowego "Nie") i jezeli irackie studio bedzie zamkniete ( ale nie cala AlJazira ! )to nic wielkiego sie nie stanie. Jezeli ktos chce, to znajdzie inne stacje, pozostaje rowniez radio. Znam ludzi w Polsce, dla ktorych jedynym zrodlem informacji jest tylko Radio Rydzyka, i chocby, nie wiem, jak duzo byloby innych stacji, nie beda akceptowac ich. AlJazira jest podobna. I po co ten wielki szum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: 152.75.142.* 23.09.03, 22:13 Gość portalu: Hannah napisał(a): > Przecietny odbiorca telewizji na Bliskim Wschodzie ma wiele > zrodel informacji, moze wybierac. AlJazira jest typowym lokalnym > opluwaczem ( podobne do polskiego prasowego "Nie") i jezeli > irackie studio bedzie zamkniete ( ale nie cala > AlJazira ! )to nic wielkiego sie nie stanie. Jezeli ktos chce, to > znajdzie inne stacje, pozostaje rowniez radio. Znam ludzi w Polsce, > dla ktorych jedynym zrodlem informacji jest tylko Radio Rydzyka, > i chocby, nie wiem, jak duzo byloby innych stacji, nie beda > akceptowac ich. AlJazira jest podobna. I po co ten wielki szum ? Taki M&M, na przykład wie, że w USA istnieje i Washington Times i National Review i Weekly Standard i FoxNews i co z tego? I tak wsłuchuje się tylko w głos Radio Pacifica, NPR oraz nasyca namiętnie wstępniakami z The Nation i NYT. Teraz przybyła mu al- Jazeera po angielsku. I na tym pewnie poprzestanie, bo mu pasuje do światopoglądu. I dobrze: wolny kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunch Re: Media R. Murdoch'a i inne... IP: 129.81.192.* 23.09.03, 23:07 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Taki M&M, na przykład wie, że w USA istnieje i Washington Times > i National Review i Weekly Standard i FoxNews i co z tego? =============================================================== Rozumiem, iz to jest podstawowa lista lektur "meerkat'a"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat DO LEWACTWA: TO SE NE VRATI! IP: *.cvx.algx.net 24.09.03, 02:11 Nie, synoczku, blednie wnioskujesz. Ale miedzy innymi sledze i te w odroznieniu od od ideologicznych doktrynerow z WSNP przy KC PZPR, ktorzy poza "Das Kapital" i "Dziela Wszystkie" W.I. Lenina nigdy by nie wyszli. A co do Murdocha, to londynski Times jest takze jego wlasnoscia, a na jakosc informacji nikt jakos nie narzeka. Poza tym, FoxNews, mimo krotkiego istnienia, bije juz na leb i CNN i MSNBC ogladalnoscia. Ciekawe co ci Amerykanie w tej sieci widza? Czyzby nie wiedzieli ze Pacifica, NPR, ABC i PBS sa dla nich duzo zdrowsze? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM zachowajcie sobie, towarzyszu, swoja propagande... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 24.09.03, 19:16 ... dla siebie. Mozesz kit wciskac ciemniaczkom, ale ktos ci w koncu zwroci uwage na fakty. A fakty sa takie: Fox News w porywach (czyli praktycznie tylko w przypadku programu sierzanta O'Reilly) osiaga rating 2.0. Reszta ich programow spada ponizej 1.4. Zacytowany przez ciebie ABC ma rating 6.6, NBC 7.3 a CBS 5.9 (mowa tu o serwisach wiadomosci). To sa dane z ubieglego tygodnia. Cos w waszych biuletynach numerki sie nie zgadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Kto tu lewacki kit wciska IP: 152.75.142.* 25.09.03, 16:02 Nie całe programy, ale audycje informacyjne(np. ABC News): i tu już dane są zupełnie inne. (cf. CNN i FoxNews np.) A towarzyszem mnie M&M nie tytułuj; ja z tobą w Wydziale Propagandy KC nie pracowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Kto tu lewacki kit wciska IP: *.muf138.nycm.n54ny05r18.dsl.att.net 25.09.03, 17:26 > Nie całe programy, ale audycje informacyjne(np. ABC News): i tu już dane są > zupełnie inne. (cf. CNN i FoxNews np.) Ja mowilem o audycjach informacyjnych. I nie ma czegos takiego jak ABC News. Jesli w ogoe, to raczej chyba ABC World News. Jezeli wziac pod uwage cale programy, to jeszcze gorzej na tym wyjdziesz bo ludzie coraz mniej ogladaja tzw. 'cable news networks' > A towarzyszem mnie M&M nie tytułuj; ja z tobą w Wydziale Propagandy KC nie > pracowałem. Parafrazujac Forresta Gumpa, 'commie is as commie does'. A ty wypowiadasz sie jak komuch, towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 23.09.03, 23:18 > Taki M&M, na przykład wie, że w USA istnieje i Washington Times > i National Review i Weekly Standard i FoxNews i co z tego? Co za przyklad pluralizmu na twojej liscie lektur... Az mi dech zaparlo. A czy oprocz oszolomow w stylu Hannity'ego czy O'Reilly, oraz wypocin Kagana i innych "ekspertow" spod znaku PNAC, nie ma juz zadnych zrodel informacji? Moze jeszcze dodasz NY Post? Bedzie pasowal jak ulal. Na przyszlosc, sprobuj ustalic liste lektur nalezacych do kilku wlascicieli o roznych orientacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Ja do dziś pojąć nie mogę jak taka skrajnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 01:20 nacjonalistyczna porąbana stacja jak FOX mogła wydać najlepszy na świecie serial komediowy "Świat według Bundych"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: *.cvx.algx.net 24.09.03, 02:15 PRZYZNAJ SIE WRESZCIE DO SWEGO LEWACTWA STUDENCIE WSNP PRZY KC PZPR, BO ZDEKONSPIROWALES SIE JUZ CALKOWICIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: *.dyn.optonline.net 24.09.03, 04:29 meerkat, wiedzilem ze jestes beton, ale ze masz az tak waski umysl, to nawet mnie sie nie moze w glowie pomiscic. Ciebie powinni zakonserwowac w Museum of Natural History, bo jestes chyba tym brakujacym ogniwem... Wytlumacz mi geniuszu, w jaki sposob stawiasz znak rownosci pomiedzy PZPR a opozycja wzgledem neokonserwatywnych oszolomow? Czy np. Pat Buchanan tez jest komunista? Powiedz to publicznie, najlepiej na antenie VOA - tam potrzebuja dobrej satyry. Albo wiesz co? Lepiej tego nie tlumacz. Az strach myslec co jeszcze moze ci przyjsc na mysl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHAHAHAHA Re: I komunizm podobno umarł? HAHAHAHA! IP: *.home.cgocable.net 24.09.03, 18:38 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Gość portalu: Hannah napisał(a): > > > Przecietny odbiorca telewizji na Bliskim Wschodzie ma wiele > > zrodel informacji, moze wybierac. AlJazira jest typowym > lokalnym > > opluwaczem ( podobne do polskiego prasowego "Nie") i jezeli > > irackie studio bedzie zamkniete ( ale nie cala > > AlJazira ! )to nic wielkiego sie nie stanie. Jezeli ktos chce, > to > > znajdzie inne stacje, pozostaje rowniez radio. Znam ludzi w > Polsce, > > dla ktorych jedynym zrodlem informacji jest tylko Radio > Rydzyka, > > i chocby, nie wiem, jak duzo byloby innych stacji, nie beda > > akceptowac ich. AlJazira jest podobna. I po co ten wielki > szum ? >>>>OD 13 LAT CIAGLE SPRAWDZAM PO LOZKIEM DWA RAZY DZIENNIE I NIC NIE MA > > Taki M&M, na przykład wie, że w USA istnieje i Washington Times > i National Review i Weekly Standard i FoxNews i co z tego? I tak > wsłuchuje się tylko w głos Radio Pacifica, NPR oraz nasyca > namiętnie wstępniakami z The Nation i NYT. Teraz przybyła mu al- > Jazeera po angielsku. I na tym pewnie poprzestanie, bo mu pasuje > do światopoglądu. I dobrze: wolny kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Bush nie tylko paranoja ale 100 %komunista IP: *.34.203.62.dial.bluewin.ch 23.09.03, 22:29 Teraz bedziemy sluchac tylko jego przyjaciela Murdocha, Fox News i min. Cimoszewicza mowiacych zgodnym chorem o sukcesach normalizacji, w ramach okupacji /irackiego stanu wojennego.. Na szczesie koniec Busha rysuje sie coraz wyrazniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny bedziemy sluchac? to znaczy kto? IP: 216.223.52.* 23.09.03, 22:38 o czym ty piszesz? czyzby w Szwajcarii nie bylo innego wyboru jak pomiedzy Murdochiem a Al-Jazeera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Ostatnio to po 3 - 8 na dzień :))) IP: *.telepac.pt 23.09.03, 23:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Nie rozumiem , MSZ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.09.03, 23:39 al Dzazira chyba sama zadbala o to, ze teraz z Iraku beda docierac tylko dobre wiadomosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartold Re: Nie rozumiem , MSZ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 11:51 Hola, widze ze na forum udziela sie glownie diaspora zza oceanu? Padla tu nazwa "PNAC". Ich strone odkrylem niedawno i malo mna nie rzucilo... Powiedzcie, na ile oni przebijaja sie do swiadomosci spolecznej, jakie wlasciwie maja poparcie? b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Szczuropolacy IP: 152.75.142.* 24.09.03, 15:40 Praktycznie żadne, zwłaszcza, że na czele stoi Moskal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Nie rozumiem , MSZ... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 24.09.03, 17:22 > Hola, widze ze na forum udziela sie glownie > diaspora zza oceanu? Padla tu nazwa "PNAC". > Ich strone odkrylem niedawno i malo mna nie rzucilo... > Powiedzcie, na ile oni przebijaja sie do swiadomosci > spolecznej, jakie wlasciwie maja poparcie? Po pierwsze, nie zwracalbym uwagi na opinie meerkata, bo powiiny one zawierac disclaimer (sa to opinie "GLosu Ameryki", czyli rozglosni rzadowej). A co do PNAC - podejrzewam ze znakomita wiekszosc Amerykanow nie zdaje sobie pojecia kto to taki, bo sie po prostu tym nie interesuja. Ale znajac ich 'mysl przewodnia' ktora dumnie wypisali juz na pierwszej stronie, pomysl tylko jakie maja przebicie w obecnej administracji jesli do ich bylych lub aktualnych czlonkow naleza Rumsfeld, Wolfowitz, Cheney, Perle, Kissinger, Robert Kagan itd. itp. TO jest who-is-who obecnej, neokonserwatywno-likudniczej administracji. Wnioski latwo z tego wyciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murdoch Rosnąca popularność moich mediów IP: 152.75.142.* 24.09.03, 15:44 Dlaczego Waszym zdaniem moją telewizję FoxNews ogląda coraz więcej nie tylko Amerykanów, ale i Brytyjczyków a nawet Australijczyków? Czy te setki tysiący którzy odchodzą od CNN, ABC i BBC to wszystko kryptofaszyści i likudnicy? Dziękuję za odpowiedź na tę nieformalną ankietę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Ciekawe, meerkat, skad masz takie informacje... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 24.09.03, 17:15 ...bo wedlug danych Fox News, jak i inne kablowe sieci informacyjne, oglada coraz mniej Amerykanow - mniej niz np UPN czy WB. A znakomita wiekszosc i tak oglada 'broadcast news' czyli ABC, NBC i CBS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Zewsząd, to żadna tajemnica IP: 152.75.142.* 24.09.03, 19:18 Wręcz przeciwnie. Sprawdź każde poważne źródło prasoznawcze. Nawet liberalny Washington Post podał jakieś półtora miesiąca temu (znajdziesz pewnie w archiwum), że CNN i MSNBC są zaniepokojone znaczącą utratą telewidzów na rzecz FOXNEWS (nb, porównaj wypowiedź z przed paru dni Christianne Ammanpour z CNN na temat FoxNews-zdziwisz się!). Media, w tym WP, podały też, że FoxNews wbrew spodziewaniom właściciela, przynosi Murdochowi poważne dochody. Podobnie inna sieć Murdocha- brytyjski Sky odbiera telewidzów BBC zniesmaczonych zwłaszcza jej tedencyjnością podczas wojny z Irakiem i aferą Gilligana. Czy takie są dobre, czy też po prostu coraz więcej ludzi ma dość lewicowego spinu? Najlepiej sam zrób sondę- będzie w twoich oczach bardziej wiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Zewsząd, to żadna tajemnica IP: *.muf138.nycm.n54ny05r18.dsl.att.net 25.09.03, 17:42 Wrzuciles do jednego worka Fox News, ABC (ktora nie ma wersji kablowej) oraz BBC (ktora dostepna jest na stacjach publicznych). Twierdzisz, ze Fox News oglada coraz wiecej ludzi. Sugerujesz wiec, ze ogladalnosc Fox News przewyzsza pozostale. TO jest prawda JEDYNIE w przypadku sieci kablowych - i nie jest sekretem od lat. Tym bardziej po 11 wrzesnia, gdy spoleczenstwo zwrocilo sie na prawo, a wiec w kierunku ludzi glosno krzyczacych ze sa "no-spin" i "fair and balanced". To, ze klamia i naginaja prawde, to inna sprawa (np. No-spin master O'Reilly chwalil sie, ze dostal dwie nagrody za pisanie swoich bazgrol, a tymczasem nie dostal zadnej - gdy mu to udowodniono, jedyna odpowiedzia na jaka sie zdobyl bylo "Shut up!"). Pokazuje to miedzy innymi zreszta w sprytny i zabawny sposob Al Franken w swej najnowszej ksiazce. Jezeli chodzi o porownanie z broadcast TV, Fox News jest daleko w tyle. I nie musze szukac danych sprzed poltorej miesiaca - zalaczam link do danych z ubieglego tygodnia. Porownaj sobie rating O'Reilly z NBC Nightly News. Nie mowiac juz, ze Fox na rynku broadcast news nie istnieje w ogole. www.top5s.com/tvnews.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Amerykanie mają dość lewactwa w mass- mediach IP: 152.75.142.* 25.09.03, 18:59 Jeśli dla ciebie autorytetem jest taki furiacki lewak jak niezabawny komediant Al Franken (ktorego nb. DNC wybrało sobie na MC krajowej konwencji partyjnej- sic!), to nie ma podstaw do dyskusji. A do Foxa, do abstrahując od takich czy innych szczegółowych wyników, jedno jest pewne: FoxNews i Sky odbierają coraz więcej telewidzów zarówno CNN i MSNBC, jak i BBC (przyznają to nawet prywatnie szefowie marketingu obu tych sieci). Gotów jestem się założyć, że trend ten będzie się nasilał, nawet po zakończeniu wojny z Irakiem i wyciszeniu patriotycznych nastrojów. P.S. Podobnie już od kilku lat prawicowy Washington Times odbiera systematycznie czytelników znacznie bogatszemu i większemu Washington Post (o orientacji lewicowej, choć nie aż tak jak pogrążony w skandalach NYT). Powód jest prosty: ludziska mają już dosyć liberalnego spinu i rzucają się łapczywie na każde nowe medium, które dostarcza odtrutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Amerykanie mają dość lewactwa w mass- mediach IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 25.09.03, 19:22 > Jeśli dla ciebie autorytetem jest taki furiacki lewak jak niezabawny komediant > Al Franken (ktorego nb. DNC wybrało sobie na MC krajowej konwencji partyjnej- > sic!), to nie ma podstaw do dyskusji. Franken nie jest autorytetem. On jest satyrykiem. I w satyryczny sposob obnaza klamstwa tzw. prawicy (poprawniej byloby ich okreslic neoconskimi likudnikami, bo z prawica maja tyle samo wspolnego co z lewica, a moze nawet mniej). Furiatem natomiast jest sam rzeczony O'Reilly - wystarczy spojrzec jak sie rzucal gdy mu udowodniono klamstwo. Oops, czyzbym znow obrazil jednego z twoich bozyszczy? > A do Foxa, do abstrahując od takich czy innych szczegółowych wyników, jedno > jest pewne: FoxNews i Sky odbierają coraz więcej telewidzów zarówno CNN i > MSNBC, jak i BBC (przyznają to nawet prywatnie szefowie marketingu obu tych > sieci). > Gotów jestem się założyć, że trend ten będzie się nasilał, nawet po zakończeniu > > wojny z Irakiem i wyciszeniu patriotycznych nastrojów. Moja opinie o "zakladaniu sie" znasz. A musze cie powiadomic, ze maleje trend ogladalnosci kablowych sieci z wiadomosciami - rowniez Fox News. Po prostu ludzie maja juz tego dosc i wracaja do Survivora i innych tego typu bzdur. Natomiast dla znakomitej wiekszosci autorytetami pozostana Peter Jennings, Dan Rather oraz Tom Brokaw. Reszte sobie dopisz sam, bo nie chce mi sie twoich mitow dalej czytac. Odpowiedz Link Zgłoś