nati_28 23.10.08, 10:49 Za kilka miesięcy lecę do Stanów. Nie kupiłam dolarów, gdy były po 2 zł. z hakiem. Teraz żałuję i nie wiem co robic. Zaczekac, czy kupowac na gwałt. Jaka jest Wasza opinia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiekiera Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 23.10.08, 15:49 zapytaj kol.zbalansowanego, on jeden wie to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 23.10.08, 16:33 Nie wiem czy dolar bedzie rosl. Zorganizowali zapasc swiatowa i nikt nie wie co robic i jak to sie skonczy.Moim zdaniem zlotowka bedzie malala.Jedyna waluta co jeszcze ma jakies solidne podstawy to szwajcarski Frank. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator-z-boku Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 23.10.08, 17:05 A ja kupilem..........DUUUŻO!!!!! kiedy dolar sprzedawano na wage jako papier toaletowy.................:)))))))) Wowczas posluchalem rady Felusiaka............!!!!!!!!!!! Teraz tez czekam na jego rade........... Zaczac sprzedawac juz,czy jeszcze poczekac?????????:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 23.10.08, 17:14 obserwator-z-boku napisał: > Wowczas posluchalem rady Felusiaka............!!!!!!!!!!! > Teraz tez czekam na jego rade........... ======================================================= On też wtedy radził kupować akcje. Też kupiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator-z-boku Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 23.10.08, 17:24 wojciech.2345 napisał: > On też wtedy radził kupować akcje. > > Też kupiłeś? To "wtedy" to bylo dawno..............:))))))))))) Potem juz nie DOkupilem,obecnie to robie.........:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 23.10.08, 17:26 obserwator-z-boku napisał: > To "wtedy" to bylo dawno..............:))))))))))) > Potem juz nie DOkupilem,obecnie to robie.........:))))))))))) ======================================================== Kamikadze jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 wojtek kupuj akcje teraz 24.10.08, 02:27 i kupuj dużo. Kiedy DJI przekroczy 16000 nie zapomnij podziekować. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: wojtek kupuj akcje teraz 24.10.08, 08:09 Mam do Ciebie jedną prośbę. Nie doradzaj ludziom w sprawie giełdy. Wprowadzasz ich w błąd. Nie znasz się na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: wojtek kupuj akcje teraz 24.10.08, 10:56 wojciech.2345 napisał: > Mam do Ciebie jedną prośbę. Nie doradzaj ludziom w sprawie giełdy. > Wprowadzasz ich w błąd. > > Nie znasz się na tym. Wrecz przeciwnie, wystarczy pilnie czytac co felusiak radzi i... robic odwrotnie. U mnie dziala. :D Jesli chodzi o mnie, dwa miesiace temu pozbylem sie wszystkich zaskorniakow jakie mialem w zlotowkach i zaciagnalem w zlotowkach dlug, choc pieniadze lezaly na kontach w innych walutach. Teraz tylko czatuje, aby szybko oddac ten dlug w zlotowkach. :D Tylko co mi z tego, skoro zona leci w poniedzialek na tydzien do San Francisco na zakupy.... :P Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: wojtek kupuj akcje teraz 24.10.08, 11:10 thannatos napisał: > Teraz tylko czatuje, aby szybko oddac ten dlug w > zlotowkach. :D ===================================================== Instytucje finansowe by ratować się przed utratą płynności pozbywają się akcji. Waluty będą traciły do $ aż do osiągnięcia dołków na giełdach. Potem dolar po osiągnięciu pików powinien ponownie podążać na południe. Krótko mówiąc indeksy giełdowe i dolar osiągną jednocześnie ekstrema. Tyle, że przeciwne. To wszystko powinno dziać się szybko. Zobaczymy czy trafiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 hm 24.10.08, 17:56 Zatrzymał się? Czyżby to był max? stooq.pl/q/?s=usdpln&c=10d&t=l&a=lg&b=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 uzupełnienie 24.10.08, 18:32 W tej chwili wszystkie waluty świata spadają względem złotówki. mojeinwestycje.interia.pl/wal/wal_on Złotówka idzie na północ. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: uzupełnienie 26.10.08, 15:49 Złotówka idzie prosto do bieguna. Już widać białe niedźwiedzie. W przeciagu 100 dni złotówka straciła do dolara niemal jedną trzecią wartości. No cóż mróz i wiatr robia swoje mojeinwestycje.interia.pl/wal/wykresy_wal?wlid=291 Wiadomo, ze dolar to makulatura. Zatem pozostaje jedynie szwajcarski franciszek. Oh, my God. Tez mróz z wiatrem. Uzupełniaj wojtusiu, uzupełniaj. Talerzyk, łyżeczka zupa. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: uzupełnienie 26.10.08, 15:59 Niech ktoś spuści bombe i trafi w te trombe Felusiaka. O czym ty żabciu gaworzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: uzupełnienie 26.10.08, 16:29 wojciech.2345 napisał: > O czym ty żabciu gaworzysz? Jako żabcia gaworzę sobie o tym, że dolar kosztował 21 lipca 2 złote i 3 grosze a dzisiaj kosztuje 3 złote i 9 groszy. Z tego wynika jednoznacznie, że złotówka idzie na pólnoc ale przez południowy biegun. Ziemia jak wiadomo jest okrągła. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: uzupełnienie 26.10.08, 16:49 I jakie wnioski z tego wyciągasz? Przecież to jest wichura. Złotówkę przygięło i jak giełdy zobaczą mocne dołki to złotówka pójdzie w górę. Niektórzy spekulują, że polski rząd przykładał do tego rękę by spadek był maksymalny. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: uzupełnienie 26.10.08, 16:55 Giełda ma z tym niewiele wspólnego. Szczególnie giełda w Warszawie. Rząd zawsze przykłada rękę ale nie w tym konkretnym przypadku. Popyt na złotówkę zasłabł. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: uzupełnienie 26.10.08, 17:01 Słyszałem trzy argumenty. 1. Wycofywanie pieniędzy z giełd przez instytucje finansowe by ratować tyłek (płynność finansową). 2. Branie kredytów w obcych walutach i obsługa tego procederu. 3. Zapomniałek. Skleroza. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 uzupełnienie uzupełnienia 26.10.08, 17:14 3. Zakupy amerykańskich obligacji. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: wojtek kupuj akcje teraz 26.10.08, 15:36 No przecież wiadomo, że ja na niczym sie nie znam. W szczególności nie mam najmniejszego pojęcia jak pracuje rynek. W zwiazku z powyższym ostrzegam wszystkich aby nie brali moich słów zachecających do inwestowania na giełdzie TERAZ poważnie. Moi mili, nie słuchajcie mnie. Oszczędności zamiast w giełdę pakujcie do materaca. Wojtusiu, czy mógłbyś uzasadnić dlaczego wprowadam w bład? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator-z-boku Prosba do Felusiaka.................! 26.10.08, 15:47 Czy bylbys uprzejmy i nadal wprowadzal mnie w blad.............!!!! Jak do tej pory,dobrze na tym wychdze..............:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Prosba do Felusiaka.................! 26.10.08, 15:53 Jako propagandysta agitator inaczej nie potrafię. Wprowadzam w błąd z natury swej i z obowiazku służbowego. Za każdom postawionom tu literem otrzymuje ułamek papierosa. Po podwyżce mam jedną swtną za literę. 100 liter=1 papieros. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Prosba do Felusiaka.................! 26.10.08, 16:09 No śmiało Felusiak. Prognozuj! Pośmiejemy się potem. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator-z-boku Re: Prosba do Felusiaka.................! 26.10.08, 16:13 To bylo sto lat temu,kiedy to do podstawowki chodzilem, mielismy w klasie takiego jednego,co to wszystkim ,z dobrego serca, sciagi dawal, za to nikt go w klasie nie lubial......:))))))))))) On natomiast mial wszystkich w doopie.............:))))))))))) Do dzisiaj tak ma...............:)))))))) Po prostu gardzi durniami............!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: wojtek kupuj akcje teraz 26.10.08, 15:56 Czymasz tego blue chipa Radio Szok? stooq.pl/q/?s=rsh.us&c=mx&t=l&a=lg&b=1 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: wojtek kupuj akcje teraz 26.10.08, 16:57 Obecnie nie trzymam nic. Aż do powyborów jestem na przerwie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: wojtek kupuj akcje teraz 26.10.08, 17:07 No to dobrze. To nie jest do gry w najbliższej przyszłości. Wygląda na martwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 24.10.08, 02:46 Nie wiem co to znaczy "za kilka miesiecy" Zlotowka bedzie na pewno spadac w stosunku do innych walut.Jezeli masz zamiar wyjechac powiedzmy za 10 miesiecy to kup jeny a potem zamien je na dolary (juz w Stanach). Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 24.10.08, 19:32 Mowia niektorzy ze dollar w tej chwili jest "w tancu smierci".To "obicie" bylo mozliwe dlatego ze wpiepszyli caly swiat w zapasc.Sutuacja w US nie zmienila sie na lepsze tylko dalej coraz gorzej.Tyle jest dolarow na swiecie ze wszyscy boja sie aby nie zostac z niczym. Nistety "taniec smierci" sie zaczal i zakonczy sie "smiercia".To tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 24.10.08, 21:56 Wg mnie zwyżka dolara jest chwilowa. Może dzisiaj osiągnął maksima. Będzie ciekawie jak zacznie spadać. Gdzie się zatrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 26.10.08, 16:19 Tak chyba będzie. Lepiej spokojnie poczekać, nie działać pochopnie i nerwowo. Wcześniejszy kurs zł. był zawyżony. Obecne działania to niestety efekt działań spekulacyjnych i stabilizacja nastąpi chyba w ciągu kilku miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 26.10.08, 16:34 dzisiaj jest 26 października i dolar jest droższy o 8 groszy. Z tego wynika, że maximum nie osiagnął w piątek. Trudno powiedzieć jak długo potrwa tendencja zwyżkowa ale mógłbyś sie zastanowić wojtusiu dlaczego dolar idzie tak ostro w górę Co sprawia, że na dolara taki popyt? Dlaczego wszyscy chcą dolary oferujace 0.5% a nie chca walut oferujących 5%? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 26.10.08, 16:44 Panocku ja to wim. Syscy chcom dudtki, ale nie te komputrowe. Karuzel siem sypko pkrenci i dudki wrucom do nos. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Moim zdaniem nie będzie rósł. 26.10.08, 16:59 Troszkę spadnie i się ustabilizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Moim zdaniem nie będzie rósł. 26.10.08, 17:57 Europa teraz "pertraktuje" z Azja.Wuj Sam to juz jest kaput. Felus, co trzeba robic jak spotkasz grizzly w lesie? Trzeba pomalu ,ostroznie sie wycofywac do tylu ale sie nie obracac. Tak jest z USA i amerykanskim dolarem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 cymes dla Felusiaka 26.10.08, 18:28 Tutaj masz oddaną świetnie istotę obecnego kryzysu: www.joemonster.org/art/9996/Mistyka_finansow_ Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: cymes dla Felusiaka 26.10.08, 18:44 Felus jest napewno expertem literatury Tuwima!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 dlaczemu zielony papier rośnie - wersja soft 27.10.08, 22:11 Bank A pożycza pieniądze bankowi B. Bank B pożycza pieniądze bankowi C. Bank C pożycza pieniądze bankowi A. Ta karuzel kręciła się przy użyciu zielonego smaru. Aby ją odkręcić trzeba użyć tego samego smaru. Stąd zapotrzebowanie na zielony smar. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: dlaczemu zielony papier rośnie - wersja soft 28.10.08, 00:47 wojtusiu, czy tobie cóś odbiwa na wieczór? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: dlaczemu zielony papier rośnie - wersja soft 28.10.08, 04:54 Felus, zamiast wazeliny uzyj "zielonego smaru". Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: dlaczemu zielony papier rośnie - wersja soft 28.10.08, 06:45 A może podasz własną wersję soft? Jestem jej ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Czy dolar nadal będzie rósł? 28.10.08, 21:41 Misie w Hameryce dały dyla. Szturm zielonego papieru na 3,15 odparty. Złotówka idzie na północ. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 do Felusiaka 29.10.08, 14:52 Jakby Ci to powiedzieć. W tej chwili zielony papier idzie na południe: 2.7835 zł Data 2008-10-29 14:50:00 Odpowiedz Link Zgłoś
ray7 Re: do Felusiaka 29.10.08, 16:50 Ten swiat jest jednak zwariowany...a zlotowka panie F sie wzmacnia i ni cholere chce na polnoc...musze przyznac ze tez myslalem o pozostaniu ponad 3 zl na dolara, a tu nici z tego, no chyba ze znowuz nas cos zaskoczy pozniej? Odpowiedz Link Zgłoś