haen1950 10.01.09, 15:39 Na Słowacji nie odnotowano żadnych podwyżek cen. Wszyscy zadowoleni, oprócz psychicznych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych Re: Dziesięć dni bez korony 10.01.09, 15:48 Czarnym w tacowym urwalo sie zaokraglenie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Ceny wzrosły PRZED wymianą !... 10.01.09, 16:57 Np. trdelnik we wrześniu kosztował 40 SKK, w listopadzie już 50 SKK. Być może już niedługo przekonam się ile kosztuje obecnie... Zresztą u mnie pracuje paru Słowaków, to w poniedziałek zapytam ich czy są zadowoleni z euro... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Ceny wzrosły PRZED wymianą !... 10.01.09, 16:59 Skoro u ciebie pracuja to znam odpowiedz. Co to jest ten trdelnik? Podejrzewam, ze jakies ciastko. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Nie "jakieś" tylko takie: 10.01.09, 17:16 www.skalica.sk/cest_ruch/trdelnik/index.en.php?lang=en ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nie "jakieś" tylko takie: 10.01.09, 17:20 barnacle.bill.the.sailor napisał: > www.skalica.sk/cest_ruch/trdelnik/index.en.php?lang=en > ;-P > To jak teraz tam pojedziesz powinienes sie zaskoczyc niska cena. Od listopada bardzo spadly ceny maki. Oczywiscie nie zapomnij, ze energia rowniez idzie w dol. Widzisz jak € zadzialalo na obnizki :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nie "jakieś" tylko takie: 10.01.09, 17:28 Wyglada to to mniam, mniam :)) www.skalica.sk/cest_ruch/trdelnik/index.en.php?lang=en Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: Nie "jakieś" tylko takie: 11.01.09, 21:58 pies_na_czarnych napisała: > To jak teraz tam pojedziesz powinienes sie zaskoczyc niska cena. Od > listopada bardzo spadly ceny maki. Oczywiscie nie zapomnij, ze > energia rowniez idzie w dol. Tak... Stawiam na 1,99 Eur... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: Ceny wzrosły PRZED wymianą !... 12.01.09, 12:24 pies_na_czarnych napisała: > Skoro u ciebie pracuja to znam odpowiedz. Ja też znałem ale chciałem upewnić się z 1 ręki... Gwoli ścisłości, NIE jestem ich pracodawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Czyli inflacja nie zależy od euro! 10.01.09, 17:20 Przecież i u nas ceny rosną, chociaż euro nie wprowadzamy. Czy człowiek myślący może uważać, że wartość pewnej wielkości zależy od skali jednostek, np. temperatura w stopniach C, K, czy F ma różną wartość liczbową, ale jest taka sama. Podobnie cena wyrażona w takich czy innych pieniądzach. Cena przecież zależy od popytu, podaży i konkurencji. Wiara w inflację spowodowaną wprowadzeniem euro, to zaprzeczenie prawom ekonomii oraz wszystkim danym statystycznym z eurolandu. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Jak obiecałem, tak zrobiłem. 12.01.09, 12:22 Oczywiście Słowacy potwierdzili moje przypuszczenia i to w takich słowach, że gdybym je przytoczył, to giwi zaraz by mój post wycięła !... ;) "K..." to było najłagodniejsze słowo na określenie tego "dobrobytu" jaki tam zapanował... ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: nie odnotowano żadnych podwyżek cen 10.01.09, 17:03 Ale za to wyłączenia gazu są! I mróz! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: nie odnotowano żadnych podwyżek cen 10.01.09, 17:10 Sceptycy tym razem dostana porzadnie po uszach. Wszedzie spadaja seny paliwa oraz wielu produktow spozywczych miedzy innymi znacznie spadla cena maki przennej (to chyba na te trdenlinki :o)) Rowniez w zwiazku z kryzysem spadaja ceny. Bedziemy mieli ubaw. :) Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Co przez te 10 dni 10.01.09, 17:17 STANIAŁO na Słowacji ?... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Co przez te 10 dni 10.01.09, 17:20 barnacle.bill.the.sailor napisał: > STANIAŁO na Słowacji ?... A powinno tanieć? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Co przez te 10 dni 10.01.09, 17:23 porannakawa20 napisała: > barnacle.bill.the.sailor napisał: > > > STANIAŁO na Słowacji ?... > > A powinno tanieć? Powinno. Paliwo tanieje to reszta musi isc w dol. Handlowcy obnizaja rowniez ceny, aby przyciagac klientow. Kryzys, ludzie boja sie wydawac. To wszystko dzieki€ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Co przez te 10 dni 10.01.09, 17:21 barnacle.bill.the.sailor napisał: > STANIAŁO na Słowacji ?... > Benzyna :)) Odpowiedz Link Zgłoś