Dodaj do ulubionych

15 izraelskich komandosów nie chce mordować

21.12.03, 23:10
jak podała GW 15 izraelskich komandosów odmówiło mordowania i przykładania
ręki do rzezi milionów cywilów w Palestynie. To nawet w organziacji
terrorystycznej jaką jest armia izraelska znajdują się jeszcze ludzie. Ale
nawet w SS zadzrali się ci którzy okazywali się ludźmi. No cóż jak się
okazuje wśród izraelskich terrorystów, też można coś porządnego i ludzkiego
znaleźć.

Izrael/15 komandosów odmawia służby na terytoriach okupowanych

(PAP) 21-12-2003, ostatnia aktualizacja 21-12-2003 22:22

21.12.Jerozolima(PAP/AFP,Reuters) - 15 rezerwistów należących do elitarnej
jednostki izraelskich komandosów odmówiło pełnienia służby na palestyńskich
terytoriach okupowanych przez Izrael - podały w niedzielę izraelskie media

W liście skierowanym do premiera Ariela Szarona rezerwiści oświadczyli, że
działania armii izraelskiej na terytoriach Autonomii Palestyńskiej
są "nielegalne" i "niemoralne"

"Nie chcemy dłużej brać udziału w ciemiężeniu (ludności) tych terytoriów i
deptaniu ludzkich praw milionów Palestyńczyków" - napisali izraelscy
komandosi.(PAP) ik/ wak/
Obserwuj wątek
    • hela7 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:17
      no cóż pewnie się boją że prędzej czy później odpowiedzą za zbrodnie przeciwko
      ludzkości. myślę, że prędzej czy póxniej za zabijanie tysięcy niewinnych ludzi
      w Palestynie Izrael odpowie.

trymand napisał:

> jak podała GW 15 izraelskich komandosów odmówiło mordowania i przykładania
      > ręki do rzezi milionów cywilów w Palestynie. To nawet w organziacji
      > terrorystycznej jaką jest armia izraelska znajdują się jeszcze ludzie. Ale
      > nawet w SS zadzrali się ci którzy okazywali się ludźmi. No cóż jak się
      > okazuje wśród izraelskich terrorystów, też można coś porządnego i ludzkiego
      > znaleźć.
      >
      >
      > Izrael/15 komandosów odmawia służby na terytoriach okupowanych
      >
      >
      > (PAP) 21-12-2003, ostatnia aktualizacja 21-12-2003 22:22
      >
      > 21.12.Jerozolima(PAP/AFP,Reuters) - 15 rezerwistów należących do elitarnej
      > jednostki izraelskich komandosów odmówiło pełnienia służby na palestyńskich
      > terytoriach okupowanych przez Izrael - podały w niedzielę izraelskie media
      >
      > W liście skierowanym do premiera Ariela Szarona rezerwiści oświadczyli, że
      > działania armii izraelskiej na terytoriach Autonomii Palestyńskiej
      > są "nielegalne" i "niemoralne"
      >
      > "Nie chcemy dłużej brać udziału w ciemiężeniu (ludności) tych terytoriów i
      > deptaniu ludzkich praw milionów Palestyńczyków" - napisali izraelscy
      > komandosi.(PAP) ik/ wak/
      • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 21.12.03, 23:24
        ty sobie lepiej Hela majtki wytarte w kroku zmien na nowe zanim na Christmas
        Eve pojdziesz,radze ci to bo inaczej ludzie w twojej boznicy odsuwac sie od
        ciebie beda,madralo glupia. !!!
        • hela7 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:27
          posłuchaj człowieku! nie obrażałam cię. ani pod twoim adresem nie używałam tak
          jak ty głupich tekstów. jak nie umiesz dyskutować to nie zabieraj publicznie
          głosu. nie mam przyjemności z takim prymitywem dyskutować. na moje teksty
          proszę nie odpisuj bo i tak będę cię ingormować

Gość portalu: jojo napisał(a):

> ty sobie lepiej Hela majtki wytarte w kroku zmien na nowe zanim na Christmas
          > Eve pojdziesz,radze ci to bo inaczej ludzie w twojej boznicy odsuwac sie od
          > ciebie beda,madralo glupia. !!!
    • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 21.12.03, 23:18
      te trymand! Dlaczego taki pojebany jestes ,he? Czyzby ostatnie jebniecie lbem
      polmozgowym w slup podczas jazdy na rowerze po 2 bulki i 25 dkg smalcu na obiad
      niedzielny,druga polmozgownice ci zmiazdzylo,he ?
      • Gość: dana33 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: 5.5R* / 192.114.47.* 21.12.03, 23:22
        nu, mam nadzieje, ze zostana oskarzeni o domowe rozkazu, postawienie przed
        sadem wojskowy i ze posiedza w ciupie pare lat.
        • Gość: mefet Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 23:27
          Nie wstyd ci ? Kto cię tak ogłupił ? Syjonizm ?

> nu, mam nadzieje, ze zostana oskarzeni o domowe rozkazu, postawienie przed
          > sadem wojskowy i ze posiedza w ciupie pare lat.
          • Gość: dana33 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: 5.5R* / 192.114.47.* 21.12.03, 23:39
            ciucius, ja cie nie pouczam, co ty masz uwazac o zachowaniu sie polakow, a ty
            mnie nie poluczaj, co ja mam myslez o zachowaniu sie moich rodakow. to co dla
            ciebie porzadne i uczciwe, to w moich oczach zdrada.
            • johannes4 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:47
              czy w twoich oczach zadradą jest odmnowa strzelania do kobiet i dzieci? a
              patriotycznym obowiązkiem uczestniczenie w morderczej polityce Izraela?Dziwna
              morlaność. A raczej jej brak. Szkoda, że zbytni nacjonalizm odbiera ludziom
              rozsądek.

Gość portalu: dana33 napisał(a):

> ciucius, ja cie nie pouczam, co ty masz uwazac o zachowaniu sie polakow, a ty
              > mnie nie poluczaj, co ja mam myslez o zachowaniu sie moich rodakow. to co dla
              > ciebie porzadne i uczciwe, to w moich oczach zdrada.
            • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 21.12.03, 23:54
              ten ciucius mi na kocura eunucha wyglada,poniewaz barytonem na naszym forum
              cichutkim i inteligentnym bez pardonu wali...!!!
            • Gość: zbalansowany Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 22.12.03, 00:22
              No i oczywiscie objaw ANTYSEMITYZMU!!!
              • johannes4 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 00:24
                a może tych 15 Izraelczyków to "ANTYSEMICI"? Bo przecież powiedzieli takie
                brzydkie rzeczy o polityce Izraela wobec Palestyńczyków?

Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

> No i oczywiscie objaw ANTYSEMITYZMU!!!
        • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:35
          aż tak nacjonalizm i szwoinizm może zniszczyć człowieka jak ciebie? domagasz
          sie sądu dla ludzi, którzy nie chcą dalej bestialsko mordować, gwałcić ,
          zabijać? a popierasz terrorystów z armi izraelskiej, którzy bezkarnie okupują
          Palestynę, strzelają do 5 letnich dzieci? wypędzają ich z domu, grabią całe ich
          mienie? to wg. ciebie armia? To nawet hitelrowcy i bolszewicy tak sie nie
          zachowywali. Tych 15 ludzi z Izraela, to nadzieja dla Izraela. Pokazują odwagę
          i to, że nawet wśród terroystów są ludzie.

> nu, mam nadzieje, ze zostana oskarzeni o domowe rozkazu, postawienie przed
          > sadem wojskowy i ze posiedza w ciupie pare lat.
      • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:23
        czego się czepiasz oszołomie nacjonalistyczny jeden? ja tylko napisałem
        pochlebny tekst o Izraelczykach. Podałem, że nawet wśród tej terrorystycznej
        bandy jaką jest armia izraelska są pozrządni ludzie. To dobry sygnał i dobrze
        świadczy o Izraelczykach. Że i nawet wśród terroystów z Izraela znajdują się
        porządni i odwazni ludzie. Mają odwagę powiedzieć złu nie. Rozumiesz zakuta
        nacjanalistyczna łysa pało?

> te trymand! Dlaczego taki pojebany jestes ,he? Czyzby ostatnie jebniecie lbem
        > polmozgowym w slup podczas jazdy na rowerze po 2 bulki i 25 dkg smalcu na
        obiad
        >
        > niedzielny,druga polmozgownice ci zmiazdzylo,he ?
        • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 21.12.03, 23:27
          tylko nie lysa palo durniu jeden! Jeszcze raz mnie tak nazwiesz to swoich
          ostatnich klakow na durnym lbie przez wszy i gnidy przezarte nie przeczeszesz
          nawet widlami,gnojku !!!
          • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:31
            do mnie to mówiłeś łysolu spraciały jeden? takich skonów jak ty to
            wiesz...jesteś zwyłym prymitywnym skinolem z Izraela. Nacjpnalizm i szowinizm
            dawno wypalił ci resztki mózgu. Zresztą co można sie po skinie spodziewać?

> tylko nie lysa palo durniu jeden! Jeszcze raz mnie tak nazwiesz to swoich
            > ostatnich klakow na durnym lbie przez wszy i gnidy przezarte nie przeczeszesz
            > nawet widlami,gnojku !!!
            • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 21.12.03, 23:36
              skinem jest twoja zona debilu,bo od walkowania jej wlosow na durnym lbie
              korzonki wiechcia jej poumieraly smiercia nienaturalna,wstydz sie debilu
              tego,ze skina w nocy obracasz,obracasz NITO,ni to glowe ni to dupe !!!
              • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:38
                haha jesteś skinolu z izraela zwykłym szowinistą. jak każdy skin. ty pewnie
                pedale nigdy żony nie miałeś, no chyba że nazwała sie Ariel hahaha

> skinem jest twoja zona debilu,bo od walkowania jej wlosow na durnym lbie
                > korzonki wiechcia jej poumieraly smiercia nienaturalna,wstydz sie debilu
                > tego,ze skina w nocy obracasz,obracasz NITO,ni to glowe ni to dupe !!!
                • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 21.12.03, 23:43
                  ja juz mialem ponad 349 zon z Polski ,"zon na 3 noce" i robilem z nimi co
                  chcialem za 65 szekli za noc,tobie nie zaplace nic,bo zebys chcial aby cie
                  rabnac od tylu to zazycze od ciebie najmniej 240 szekli,pederasto z dupa
                  niemyta od miesiecy !!!
                  • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:52
                    haha ty stary skin, tępy łysy łeb- to mogłeś sobie jedynie trzepać konika
                    hahaha i pomarzyć. za dużo pijesz jaboli i ćpasz człoieku haha i masz wizje.
                    stare pedlisko jesteś i te kobitki to miały co najwyzej na imię Icek lub Arik.
                    A po heroinie zwykle ci się miesza. A tyłeczek to cię boli do trraz haha

> ja juz mialem ponad 349 zon z Polski ,"zon na 3 noce" i robilem z nimi co
                    > chcialem za 65 szekli za noc,tobie nie zaplace nic,bo zebys chcial aby cie
                    > rabnac od tylu to zazycze od ciebie najmniej 240 szekli,pederasto z dupa
                    > niemyta od miesiecy !!!
                    • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 21.12.03, 23:56
                      odbiegasz od tematu"misiaczku" przez Jozia na codzien po mosznie glaskany...!!!
                      • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 00:00
                        zabołało co? bo pewnie też jesteś izraelskim terroystą?haha ile zamordowałeś
                        dzielny "żółnierzu" tzw. "armi??haha izraelskiej" 5 latków? haha powiedz mi
                        jaka szmatą trzeba być aby zabić 2 letnie palestyńskie dziecko? a ja widziałem
                        zdjęcie 2 latla z Palestyny zamordowanego przez takiego
                        izraelskiego "żołnierza" jak ty. Powiem ci tak ja byłem żolnierzem ale armia
                        izraelska to zwykła banda terorystów, nic z wojskiem nie mają wspólnego haha

> odbiegasz od tematu"misiaczku" przez Jozia na codzien po mosznie
                        glaskany...!!!
    • johannes4 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:44
      UE już dawno alarmowała, że Izrael i armia izraelska działa na terytoriach
      Autonomii Palestyńskiej "nielegalnie" i "niemoralnie" i niezgodnie z prawami
      człowieka. Teraz sami żołnierze izraelscy piszą, że nie chcą dalej brać udziału
      w akcji eksterminacyjnej ludności palestyńskiej. Jednak kiedy UE o tym głośno
      już dawno mówiła to USA było głuche. Teraz może to się zmienić skoro w samym
      Izraelu tak się mówi.
      >

trymand napisał:

> znaleźć.
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 21.12.03, 23:55
        No tak, ale UE to "antysemici". Tak obraża premier Izraela - sam mając na
        rękach krew tysięcy niewinnych kobiet i dzieci. A tu zobacz, sami jego
        żolnierze mówią dokładnie to samo co UE

johannes4 napisał:

> UE już dawno alarmowała, że Izrael i armia izraelska działa na terytoriach
        > Autonomii Palestyńskiej "nielegalnie" i "niemoralnie" i niezgodnie z prawami
        > człowieka. Teraz sami żołnierze izraelscy piszą, że nie chcą dalej brać
        udziału
        >
        > w akcji eksterminacyjnej ludności palestyńskiej. Jednak kiedy UE o tym głośno
        > już dawno mówiła to USA było głuche. Teraz może to się zmienić skoro w samym
        > Izraelu tak się mówi.
        > >
        > > "Nie chcemy dłużej brać udziału w ciemiężeniu (ludności) tych terytoriów i
        >
        > > deptaniu ludzkich praw milionów Palestyńczyków" - napisali izraelscy
        >
        >
        > trymand napisał:
        >
        > > jak podała GW 15 izraelskich komandosów odmówiło mordowania i przykładania
        >
        > > ręki do rzezi milionów cywilów w Palestynie. To nawet w organziacji
        > > terrorystycznej jaką jest armia izraelska znajdują się jeszcze ludzie. Ale
        >
        > > nawet w SS zadzrali się ci którzy okazywali się ludźmi. No cóż jak się
        > > okazuje wśród izraelskich terrorystów, też można coś porządnego i ludzkieg
        > o
        > > znaleźć.
        > >
        > >
        > > Izrael/15 komandosów odmawia służby na terytoriach okupowanych
        > >
        > >
        > > (PAP) 21-12-2003, ostatnia aktualizacja 21-12-2003 22:22
        > >
        > > 21.12.Jerozolima(PAP/AFP,Reuters) - 15 rezerwistów należących do elitarnej
        >
        > > jednostki izraelskich komandosów odmówiło pełnienia służby na palestyńskic
        > h
        > > terytoriach okupowanych przez Izrael - podały w niedzielę izraelskie media
        > >
        > > W liście skierowanym do premiera Ariela Szarona rezerwiści oświadczyli, że
        >
        > > działania armii izraelskiej na terytoriach Autonomii Palestyńskiej
        > > są "nielegalne" i "niemoralne"
        > >
        >
        > > komandosi.(PAP) ik/ wak/
        • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 00:01
          johannes tego nie zrozumie a jeszcze cie za to opierdoli,w jego zylach tez krew
          mordercow plynie,jego nazwisko to Lippke wnuk Hansa oberstumbahnfuerera
          grupy "Alles fuer Deutsche" z Auschwitz !!!
          • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 00:05
            ale Niemcy w odróżnieniu od izraela zwalczyły nacjonalizm i potępiły Hitlera.
            Za to ich szanuję. A w Izraelu rządzi miejscowy Hitlerek szaron. Tych 15
            żołnierzy, którzy odważyli się powiedziec złu stop, jeszcze wiosny nie czyni.
            Izrael jest jeszcze w niemieckim 1944 roku, rzadzą faszyści a społeczeństwo to
            popiera i tak jest

> johannes tego nie zrozumie a jeszcze cie za to opierdoli,w jego zylach tez
            krew
            >
            > mordercow plynie,jego nazwisko to Lippke wnuk Hansa oberstumbahnfuerera
            > grupy "Alles fuer Deutsche" z Auschwitz !!!
            • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 00:10
              Niemcy potepily Hitlera!!! OK,masz racje ,ale ile lat to amerykancom
              zabralo ,aby im to w te zakute lby od wiekow,przetlumaczyc ?
              • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 00:16
                nie masz zielonego pojęcia o historii Niemiec skoro tak mówisz. Już zrobił to
                Adenauer- to ponad 40 lat temu.Dziś Niemcy to demokratyczny kraj. ( ja nie
                przedpadam za Niemcami!ale to trzeba im przynać)Izrael dziś odpowiada Niemcom z
                lat 1944/1945 epoki Hitelra. Gdzie niewielu - tak jak tych 15 Izraelczyków -
                miało odwagę powiedzieć zbrodniom własnego państwa "nie". Często płacili oni
                najwyższą cenę.

> Niemcy potepily Hitlera!!! OK,masz racje ,ale ile lat to amerykancom
                > zabralo ,aby im to w te zakute lby od wiekow,przetlumaczyc ?
        • johannes4 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 00:20
          UE jest obiektem ataku Izraela bo głosi dla nich niewygodną prawdę. Po drugie
          Izrael żyje z niemicekich pieniędzy za holocaust. Nie mgółby tyle wyciągać od
          Niemców gdyby i on był takim sammym państwem zbrodniarzem. A przecież tak jest.

trymand napisał:

> No tak, ale UE to "antysemici". Tak obraża premier Izraela - sam mając na
          > rękach krew tysięcy niewinnych kobiet i dzieci. A tu zobacz, sami jego
          > żolnierze mówią dokładnie to samo co UE
          >
          > johannes4 napisał:
          >
          > > UE już dawno alarmowała, że Izrael i armia izraelska działa na terytoriach
          >
          > > Autonomii Palestyńskiej "nielegalnie" i "niemoralnie" i niezgodnie z prawa
          > mi
          > > człowieka. Teraz sami żołnierze izraelscy piszą, że nie chcą dalej brać
          > udziału
          > >
          > > w akcji eksterminacyjnej ludności palestyńskiej. Jednak kiedy UE o tym gło
          > śno
          > > już dawno mówiła to USA było głuche. Teraz może to się zmienić skoro w sam
          > ym
          > > Izraelu tak się mówi.
          > > >
          > > > "Nie chcemy dłużej brać udziału w ciemiężeniu (ludności) tych terytor
          > iów i
          > >
          > > > deptaniu ludzkich praw milionów Palestyńczyków" - napisali izraelscy
          > >
          > >
          > > trymand napisał:
          > >
          > > > jak podała GW 15 izraelskich komandosów odmówiło mordowania i przykła
          > dania
          > >
          > > > ręki do rzezi milionów cywilów w Palestynie. To nawet w organziacji
          > > > terrorystycznej jaką jest armia izraelska znajdują się jeszcze ludzie
          > . Ale
          > >
          > > > nawet w SS zadzrali się ci którzy okazywali się ludźmi. No cóż jak si
          > ę
          > > > okazuje wśród izraelskich terrorystów, też można coś porządnego i lud
          > zkieg
          > > o
          > > > znaleźć.
          > > >
          > > >
          > > > Izrael/15 komandosów odmawia służby na terytoriach okupowanych
          > > >
          > > >
          > > > (PAP) 21-12-2003, ostatnia aktualizacja 21-12-2003 22:22
          > > >
          > > > 21.12.Jerozolima(PAP/AFP,Reuters) - 15 rezerwistów należących do elit
          > arnej
          > >
          > > > jednostki izraelskich komandosów odmówiło pełnienia służby na palesty
          > ńskic
          > > h
          > > > terytoriach okupowanych przez Izrael - podały w niedzielę izraelskie
          > media
          > > >
          > > > W liście skierowanym do premiera Ariela Szarona rezerwiści oświadczyl
          > i, że
          > >
          > > > działania armii izraelskiej na terytoriach Autonomii Palestyńskiej
          > > > są "nielegalne" i "niemoralne"
          > > >
          > > > "Nie chcemy dłużej brać udziału w ciemiężeniu (ludności) tych terytor
          > iów i
          > >
          > > > deptaniu ludzkich praw milionów Palestyńczyków" - napisali izraelscy
          > > > komandosi.(PAP) ik/ wak/
    • jarek.tulko Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 00:09
      ten list 15 Izraelczyków potwierdza tylko to co wszysdcy wiemy. Że Izrael
      prowadzi politykę eksterminacji i holocaustu Palestńczyków. jak widać przyznają
      to nawet Izraelscy żołnierze. Czy trzeba jeszcze jakieś dowody?

trymand napisał:

> znaleźć.
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      • Gość: jojo Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 00:13
        te jarek ! a ile ci jeszcze lat zostalo do uzyskania dyplomu swiniopasa w
        twojej szkole gminnej na Podkarpaciu,he ?
      • nowax Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 08:00
        uważąm dokladnie to samo co ty.myślę jednak że tych 15 zdepczą. Bo obencie
        rzeźnik Szaron rządzi a większość izraelczykjów popiera okupację Palestyny i
        rzeż Palestyńczykow. W sondażach to ok. 70 %.

jarek.tulko napisał:

> ten list 15 Izraelczyków potwierdza tylko to co wszysdcy wiemy. Że Izrael
        > prowadzi politykę eksterminacji i holocaustu Palestńczyków. jak widać
        przyznają
        >
        > to nawet Izraelscy żołnierze. Czy trzeba jeszcze jakieś dowody?
        >
        > trymand napisał:
        >
        > > jak podała GW 15 izraelskich komandosów odmówiło mordowania i przykładania
        >
        > > ręki do rzezi milionów cywilów w Palestynie. To nawet w organziacji
        > > terrorystycznej jaką jest armia izraelska znajdują się jeszcze ludzie. Ale
        >
        > > nawet w SS zadzrali się ci którzy okazywali się ludźmi. No cóż jak się
        > > okazuje wśród izraelskich terrorystów, też można coś porządnego i ludzkieg
        > o
        > > znaleźć.
        > >
        > >
        > > Izrael/15 komandosów odmawia służby na terytoriach okupowanych
        > >
        > >
        > > (PAP) 21-12-2003, ostatnia aktualizacja 21-12-2003 22:22
        > >
        > > 21.12.Jerozolima(PAP/AFP,Reuters) - 15 rezerwistów należących do elitarnej
        >
        > > jednostki izraelskich komandosów odmówiło pełnienia służby na palestyńskic
        > h
        > > terytoriach okupowanych przez Izrael - podały w niedzielę izraelskie media
        > >
        > > W liście skierowanym do premiera Ariela Szarona rezerwiści oświadczyli, że
        >
        > > działania armii izraelskiej na terytoriach Autonomii Palestyńskiej
        > > są "nielegalne" i "niemoralne"
        > >
        >
        > > komandosi.(PAP) ik/ wak/
    • fredzio54 Re: 13 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 06:31
      nie poczebane sa
      ja osobiscie chce ich przed sadem i zstrzelic jak psy
      napislaem list do IDF wojskowegp prokurature
      • Gość: P Re: 13 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.client.attbi.com 22.12.03, 08:00
        Tacy jak ty fredzio jojo i dana nie jestescie godni tych zolnierzy po dupie
        calowac
        Wy natomiast jestescie wylacznie zakala narodu zydowskiego .Takich jak wy
        nalezaloby wyciac w pien aby narod zydowski mogl odzyskac szacunek
        • trymand Re: 13 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 08:18
          takie nacjonalistyczne oszołomy jak ci, zwykła ekstrema, znajdą się w każdym
          narodzie. bądź sprawiedliwy i nie pisz, że tylko wśród Żydów. takie oszołomuy
          znajdziejsz również wśród Polaków, Niemców i Fracuzów. Ale to łysogłowy
          skinolski margines, zwykle sięgajacy do ok. 2-3 %

Gość portalu: P napisał(a):

> Tacy jak ty fredzio jojo i dana nie jestescie godni tych zolnierzy po dupie
          > calowac
          > Wy natomiast jestescie wylacznie zakala narodu zydowskiego .Takich jak wy
          > nalezaloby wyciac w pien aby narod zydowski mogl odzyskac szacunek
        • fredzio54 Re: 13 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 08:21

> Tacy jak ty fredzio jojo i dana nie jestescie godni tych zolnierzy po dupie
          > calowac
          > Wy natomiast jestescie wylacznie zakala narodu zydowskiego .Takich jak wy
          > nalezaloby wyciac w pien aby narod zydowski mogl odzyskac szacunek
          jest wazne co zyda robja i nie co goje mowja !
          • Gość: P Re: 13 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.client.attbi.com 22.12.03, 08:52
            Tylko kogo tu chcesz nazwac gojem?
    • nowax Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 07:58
      dla mnie to dowód, iż zbrodnie izraelskie są tam popełniane. ci żołnierze nie
      chcą ich popełniać, a jednoczęsnie ochronić przed ich dokonywaniem włąsny kraj
    • Gość: Tomek44 To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15, a 13 IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 22.12.03, 08:04
      Niech ktos wyliczy, jaki to jest procent. Wazna wiadomosc!!!
      My tez mamy swoich pacyfistow.
      Czy wiecie co to jest 13 osob w tak wielkiej armii?
      Przestancie sie tak podniecac. U nas nikt nawet na to nie zwrocil uwagi.
      Gazeta Wyborcza zamieszcza wiadomosci, ma jakie ich lewicowi korespondenci
      poluja.
      Najlepiej zacytujcie jeszcze "bardzo popularna gazete" Ha Aretz.
      • nowax to się nazywa demagogia 22.12.03, 08:10
        Po co ta demagogia nazistowska? o jakich pacyfistach mówisz? o 13 czy 15
        ( liczba tu nie ma nic do rzeczy) o komandosach? całkiem ci odbiło?
        Ale to dobry sygnał,że nawet wśród izraelczyków znajdują się porządni ludzie. Z
        drugiej jednak strony potwierdzają zarzuty o to, że Izrael prowadzi politykę
        zbrodni i łamania praw człowieka.Tu "lewactwo", "pacyfizm" i te inne
        demagogiczne chwyty na nic sie zdjają. Tylko ośmieszją demagoga.

Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Niech ktos wyliczy, jaki to jest procent. Wazna wiadomosc!!!
        > My tez mamy swoich pacyfistow.
        > Czy wiecie co to jest 13 osob w tak wielkiej armii?
        > Przestancie sie tak podniecac. U nas nikt nawet na to nie zwrocil uwagi.
        > Gazeta Wyborcza zamieszcza wiadomosci, ma jakie ich lewicowi korespondenci
        > poluja.
        > Najlepiej zacytujcie jeszcze "bardzo popularna gazete" Ha Aretz.
        • Gość: Tomek44 Re: to się nazywa demagogia IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 22.12.03, 08:19
          Kiedy zaczna wylatywac w powietrze polskie koscioly, chcialbym wiedziec jak
          nazwalbys "zolnierzy", ktorzy odmawiaja dzialania na rzecz obrony swoich
          obywateli. Jeszcze tego nie przezyles, to nie dyskutuj. A to czy oni sa
          komandosami czy nie to dla mnie nie ma znaczenia. Oni to robia z pobudek
          politycznych, tylko i wylacznie, poniewaz naleza do przeciwnej partii jaka
          jest obecnie w rzadzie. Cel, to przejac wladze, a potem grzecznie wrocic na
          swoje miejsce i wykonywac dokladnie takie same zadania, bo innej rady nie ma
          kiedy sie jest w polozeniu geograficznym takim jak my.
          • Gość: Tomek44 takie mamy polozenie geograficzne IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 22.12.03, 08:22
            Dlatego musimy sie otaczac murem i bronic.
          • Gość: Tomek44 takie mamy polozenie geograficzne IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 22.12.03, 08:23
            Dlatego musimy sie otaczac murem i bronic.
            www.masada2000.org/occupation.html
          • fredzio54 Re: to się nazywa demagogia 22.12.03, 08:24

> Kiedy zaczna wylatywac w powietrze polskie koscioly, chcialbym wiedziec jak
            > nazwalbys "zolnierzy", ktorzy odmawiaja dzialania na rzecz obrony swoich
            > obywateli. Jeszcze tego nie przezyles, to nie dyskutuj. A to czy oni sa
            > komandosami czy nie to dla mnie nie ma znaczenia. Oni to robia z pobudek
            > politycznych, tylko i wylacznie, poniewaz naleza do przeciwnej partii jaka
            > jest obecnie w rzadzie. Cel, to przejac wladze, a potem grzecznie wrocic na
            > swoje miejsce i wykonywac dokladnie takie same zadania, bo innej rady nie ma
            > kiedy sie jest w polozeniu geograficznym takim jak my.
            Napewno ktos z Uni anytsemicka ich wykupil ja wymagam sad polowny i ich
            zstrzelic nawet zgadza byc dowdca grupy strzelcow !
            • nowax Re: to się nazywa demagogia 22.12.03, 08:32
              fredzio54 napisał:

> Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
              >
              > > Kiedy zaczna wylatywac w powietrze polskie koscioly, chcialbym wiedziec ja
              > k
              > > nazwalbys "zolnierzy", ktorzy odmawiaja dzialania na rzecz obrony swoich
              > > obywateli. Jeszcze tego nie przezyles, to nie dyskutuj. A to czy oni sa
              > > komandosami czy nie to dla mnie nie ma znaczenia. Oni to robia z pobudek
              > > politycznych, tylko i wylacznie, poniewaz naleza do przeciwnej partii jaka
              >
              > > jest obecnie w rzadzie. Cel, to przejac wladze, a potem grzecznie wrocic n
              > a
              > > swoje miejsce i wykonywac dokladnie takie same zadania, bo innej rady nie
              > ma
              > > kiedy sie jest w polozeniu geograficznym takim jak my.
              > Napewno ktos z Uni anytsemicka ich wykupil ja wymagam sad polowny i ich
              > zstrzelic nawet zgadza byc dowdca grupy strzelcow !

człowieku dlaczego robisz z siebie takiego idiotę? nie wstyd ci?
              • fredzio54 Re: to się nazywa demagogia 22.12.03, 10:31
                nowax napisała:

> fredzio54 napisał:
                >
                > > Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
                > >
                > > > Kiedy zaczna wylatywac w powietrze polskie koscioly, chcialbym wiedzi
                > ec ja
                > > k
                > > > nazwalbys "zolnierzy", ktorzy odmawiaja dzialania na rzecz obrony swo
                > ich
                > > > obywateli. Jeszcze tego nie przezyles, to nie dyskutuj. A to czy oni
                > sa
                > > > komandosami czy nie to dla mnie nie ma znaczenia. Oni to robia z pobu
                > dek
                > > > politycznych, tylko i wylacznie, poniewaz naleza do przeciwnej partii
                > jaka
                > >
                > > > jest obecnie w rzadzie. Cel, to przejac wladze, a potem grzecznie wro
                > cic n
                > > a
                > > > swoje miejsce i wykonywac dokladnie takie same zadania, bo innej rady
                > nie
                > > ma
                > > > kiedy sie jest w polozeniu geograficznym takim jak my.
                > > Napewno ktos z Uni anytsemicka ich wykupil ja wymagam sad polowny i ich
                > > zstrzelic nawet zgadza byc dowdca grupy strzelcow !
                >
                > człowieku dlaczego robisz z siebie takiego idiotę? nie wstyd ci?
                Ja sie wstydze tych komandosow z zaden z nie jest juz 14 lat komandosem tylko
                normale starsi rezerwisci.Z takimi potczebny jest sad polowy jak w kazdej
                regularnej armii specialnie IDF

• nowax Re: to się nazywa demagogia 22.12.03, 08:29
            o czym ty człowieku mówisz? czy Polska okupuje krwao i brutalnie Palestynę? czy
            zabija i poniża walczących z okupantem? gnębi, stosuje odpowiedzialność
            zbiorową, okrada ich z mienia, niszczy majątek życia i sprowadza do
            ostateczności? wówczas wcale bym się nie dziwił, że okupowany gnębiony naród by
            się bronił, nawet wysadzając kościoły. Po co ta demagogia? Izrael jest
            okupantem i podnosi odpowiedzialność za całość, za działania palestyńskiego
            ruchu oporu również. To skutki izraleskiej okupacji.Czy ta izraelska propaganda
            całkiem odjęła ci rozsądek? Powiem ci tak. Ja nigdy nie lubiłem i nie lubię
            Arabów. Palestyńczyków też. Swoją droą uważam ich za mało rozgraniętych, bo
            walcząc pokojowymi środkami już dawmo by swój cel osiągnęli. Ale rozumiem
            ównież to , że sięgają po inne metody wsyswobodzenia się z niewoli izraelskiej.
            Ale nawet oni tj. Araby mają prawo do życia i do własnego kraju. Do wolności z
            której ich okrada Izrael. Nawet Araby mają do tego prawo. Aha pacyfistą nigdy
            nie byłem, tym bardziej nie mam nic wspólnego z lewicą.

> Kiedy zaczna wylatywac w powietrze polskie koscioly, chcialbym wiedziec jak
            > nazwalbys "zolnierzy", ktorzy odmawiaja dzialania na rzecz obrony swoich
            > obywateli. Jeszcze tego nie przezyles, to nie dyskutuj. A to czy oni sa
            > komandosami czy nie to dla mnie nie ma znaczenia. Oni to robia z pobudek
            > politycznych, tylko i wylacznie, poniewaz naleza do przeciwnej partii jaka
            > jest obecnie w rzadzie. Cel, to przejac wladze, a potem grzecznie wrocic na
            > swoje miejsce i wykonywac dokladnie takie same zadania, bo innej rady nie ma
            > kiedy sie jest w polozeniu geograficznym takim jak my.
            • trymand a co może mieliby walczyć kwiatami? 22.12.03, 08:42
              nowax napisała:

> o czym ty człowieku mówisz? czy Polska okupuje krwao i brutalnie Palestynę?
              czy
              >
              > zabija i poniża walczących z okupantem? gnębi, stosuje odpowiedzialność
              > zbiorową, okrada ich z mienia, niszczy majątek życia i sprowadza do
              > ostateczności? wówczas wcale bym się nie dziwił, że okupowany gnębiony naród
              by
              >
              > się bronił, nawet wysadzając kościoły. Po co ta demagogia? Izrael jest
              > okupantem i podnosi odpowiedzialność za całość, za działania palestyńskiego
              > ruchu oporu również. To skutki izraleskiej okupacji.Czy ta izraelska
              propaganda
              >
              > całkiem odjęła ci rozsądek? Powiem ci tak. Ja nigdy nie lubiłem i nie lubię
              > Arabów. Palestyńczyków też. Swoją droą uważam ich za mało rozgraniętych,

a jakimi metodami mogą walczyć z tak brutalnym okupantem jak izrael? kwiatami?
              ulotkami? co ty człowieku bredzisz? a co ty byś zrobił kiedy Izraelczycy
              mordowali by twoich rodaków? dzieci, kobiety, zabraliby ci wolność i godność?
              rzucał byś ulotki? puknij się w pacyfistyczny łeb! Palestyńczycy nie mają
              wyboru, ich ruch oporu musi aby mógł przeżyć wyżynany przez Izrael naród
              palestyński - walczyć z okupantem izraelskim. Jestem przeciwnikiem zamachów
              samobójczych, ale walki z armią okupacyjną i administracją wroga są dla mnie
              oczywiste i zrozumiałe. Mój dziadek też strzelał do wojsk hitlerowskich i
              adminidstracji niemieckiego okupanta. I uważam że dobrze robił.

bo
              > walcząc pokojowymi środkami już dawmo by swój cel osiągnęli. Ale rozumiem
              > ównież to , że sięgają po inne metody wsyswobodzenia się z niewoli
              izraelskiej.
              >
              > Ale nawet oni tj. Araby mają prawo do życia i do własnego kraju. Do wolności
              z
              > której ich okrada Izrael. Nawet Araby mają do tego prawo. Aha pacyfistą nigdy
              > nie byłem, tym bardziej nie mam nic wspólnego z lewicą.
              >
              >
              >
              > > Kiedy zaczna wylatywac w powietrze polskie koscioly, chcialbym wiedziec ja
              > k
              > > nazwalbys "zolnierzy", ktorzy odmawiaja dzialania na rzecz obrony swoich
              > > obywateli. Jeszcze tego nie przezyles, to nie dyskutuj. A to czy oni sa
              > > komandosami czy nie to dla mnie nie ma znaczenia. Oni to robia z pobudek
              > > politycznych, tylko i wylacznie, poniewaz naleza do przeciwnej partii jaka
              >
              > > jest obecnie w rzadzie. Cel, to przejac wladze, a potem grzecznie wrocic n
              > a
              > > swoje miejsce i wykonywac dokladnie takie same zadania, bo innej rady nie
              > ma
              > > kiedy sie jest w polozeniu geograficznym takim jak my.
            • Gość: Tomek44 Re: to się nazywa demagogia IP: 5.3.1R3D* / *.inter.net.il 22.12.03, 08:49
              Widzisz, ja odwrotnie, nigdy nie mialem nic do Arabow i mam nawet niezly
              kontakt z naszymi miejscowymi, ktorzy tak jak my nienawidza tych zza miedzy.
              Dlaczego? wlasnie dlatego, ze oni nie chca pokoju. Oni sa fanatykami i walcza
              o wielki islam z wrogami (nie tylko z nami). Oni nie chcieli zadnych
              porozumien pokojowych, ktore mogly byc dawno podpisane. Z tym ich chcieniem
              wlasnego panstwa, to taki pic na wode,fotomontarz.
              Sami morduja sie we wlasnym gronie ile wlezie, a ci biedni cywile, wcale nie
              chca wlasnego kraju i rzadu, bo skonczy im sie to co do tej pory mieli, czyli
              jakas tam demokracje. Nasi Arabowie maja demokracje, a oni tylko wtedy kiedy
              juz nie moga wytrzymac i zwiewaja do nas. I my im pomagamy.
              Oni widza jak ich Arafat i reszta jego kliki okradaja.
              Ja tez chce im oddac wszystkie ich ziemie i zrobic granice. Oni tego nie
              chca!!! Swiat tego nie chce zrozumiec. Oni wola tych swoich shaidow. To jest
              fanatyzm i za to nie lubia ich tez w Jordanii, Libanie, Egipcie i Arabii
              Saudyjskiej. Zamkneli przed nimi granice!!! Dlaczego?
              • nowax Re: to się nazywa demagogia 22.12.03, 09:03
                znowu ta demagogia i po co? nawet jak Araby nie rządzą się najlepiej, to ich
                wewnętrzna sprawa. nie zmienia to faktu ,że Izrael jest tam okupantem, a
                Izraelczycy to zbrodniarze. nie opowiadaj tu bajek o debilach cywilach z
                Palestyny, którzy "nie chcą tak naprawdę" państwa i walcza o niego tak
                zaciekle. Widzisz w to nikt nie uwaierzy kto choć trochę tę tematykę zna. To
                bajka i to dość żałosna, że izrael chce oddać niepodległość i to co ukradł
                Palestyńczykom a ci nie chcą tego wziąść.Obaj wiemy że to demagogia. Izrael
                jest tam krawym okupantem, a ci Arabowie nawet - jak sami pomiędzy sobą się
                wadzą - mają prawo do niepodległości. To ich sprawa jak się będą pomiędzy sobą
                rządzić. Izraelowi nic do tego. Bo inaczej takie same prawo miałaby Libia do
                wtrącania się np. do systemu politycznego czy sposobu głosownaia w Izraelu. Z
                praktyki to Izrael obala każdą propozycję pokojową. Parę nawet rezolucji
                proponował ONZ ale te były oczywiście "antysemickie". Wiesz ja bym się wstydził
                za moje państwo gdybym był izraelczykiem. tak poprostu byłboby mi wstyd ,że
                jestem obywatelem kraju okupanta, kraju który morduje i łamie prawa człowieka.
                Tak po ludzku byłoby mi wstyd.

> Widzisz, ja odwrotnie, nigdy nie mialem nic do Arabow i mam nawet niezly
                > kontakt z naszymi miejscowymi, ktorzy tak jak my nienawidza tych zza miedzy.
                > Dlaczego? wlasnie dlatego, ze oni nie chca pokoju. Oni sa fanatykami i walcza
                > o wielki islam z wrogami (nie tylko z nami). Oni nie chcieli zadnych
                > porozumien pokojowych, ktore mogly byc dawno podpisane. Z tym ich chcieniem
                > wlasnego panstwa, to taki pic na wode,fotomontarz.
                > Sami morduja sie we wlasnym gronie ile wlezie, a ci biedni cywile, wcale nie
                > chca wlasnego kraju i rzadu, bo skonczy im sie to co do tej pory mieli, czyli
                > jakas tam demokracje. Nasi Arabowie maja demokracje, a oni tylko wtedy kiedy
                > juz nie moga wytrzymac i zwiewaja do nas. I my im pomagamy.
                > Oni widza jak ich Arafat i reszta jego kliki okradaja.
                > Ja tez chce im oddac wszystkie ich ziemie i zrobic granice. Oni tego nie
                > chca!!! Swiat tego nie chce zrozumiec. Oni wola tych swoich shaidow. To jest
                > fanatyzm i za to nie lubia ich tez w Jordanii, Libanie, Egipcie i Arabii
                > Saudyjskiej. Zamkneli przed nimi granice!!! Dlaczego?
                • Gość: Oozie Re: to się nazywa demagogia IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 22.12.03, 10:46
                  nowax napisała:
                  tak poprostu byłboby mi wstyd ,że
                  > jestem obywatelem kraju okupanta, kraju który morduje i łamie prawa
                  człowieka.
                  > Tak po ludzku byłoby mi wstyd.

A jakbyś był(a???) Jordańczykiem(jordanką) byłoby ci wstyd?
                  • nowax Re: to się nazywa demagogia 22.12.03, 10:50
                    nie zmieniaj tematu. poza tym Jordania nie okupuje Palestyny i nie prowadzi
                    polityki ludobójstwa. Po co ta demagogia i odchodzenie od zasadniczego tematu.
                    Ja nie mam nic przeciwko dyskusji o Jordanii. Ale to inna sprawa i inny wątek.
                    Wystarczy umieć czytać.

Gość portalu: Oozie napisał(a):

> nowax napisała:
                    > tak poprostu byłboby mi wstyd ,że
                    > > jestem obywatelem kraju okupanta, kraju który morduje i łamie prawa
                    > człowieka.
                    > > Tak po ludzku byłoby mi wstyd.
                    >
                    > A jakbyś był(a???) Jordańczykiem(jordanką) byłoby ci wstyd?
                    • Gość: Oozie Re: to się nazywa HIPOKRYZJA IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 22.12.03, 12:41
                      nowax napisała:

> nie zmieniaj tematu. poza tym Jordania nie okupuje Palestyny
                      Alleż nie zmieniam. Naprawdę nie okupuje? A Zachodni Brzeg od 1948 w rękach
                      Jordanii to pies?

>nie prowadzi polityki ludobójstwa.
                      Naprawdę??? 20 000 zabitych tzw palestyńczyków w 1970 po puczu Arafata to nie
                      jest ludobójstwo?

>Ale to inna sprawa i inny wątek.
                      Ciekawe. Jak Israel to agresor, a jak Jordania to miodzio współpraca.
                      Weź otwórz oczy wreszcie a pluj propagandą.
                      • nowax Re: to się nazywa DEMAGOGIA 22.12.03, 13:00
                        Masz rację Jordania i inne kraje arabskie popełniały zbrodnie i połeniają
                        nadal. ale nie o tym tu rozmawiamy i ty to wiesz. ale zbrodnie Jordanii
                        bynajmnniej w niczym nie usprawiedliwaiją zbrodnii Izraela na Palestyńczykach.
                        A ty tu jakąś tanią demagogię i histeryczną zimanę tematu uprawiasz. jeszcze
                        raz ci powtarzam nie mam nic przeciwko dyskusjom nt. arabskich zbrodni. a było
                        by o czy dyskutować, mają wiele za uszami. ale to nic nie zmienia ani nie
                        usprawiedliwia ludobójstwa i polityki Izraela - zbrodniczej - wobec
                        Palestyńczyków. Jedynie ma odwrócić uwagę, o co się tak usilnie starasz.

> nowax napisała:
                        >
                        > > nie zmieniaj tematu. poza tym Jordania nie okupuje Palestyny
                        > Alleż nie zmieniam. Naprawdę nie okupuje? A Zachodni Brzeg od 1948 w rękach
                        > Jordanii to pies?
                        >
                        > >nie prowadzi polityki ludobójstwa.
                        > Naprawdę??? 20 000 zabitych tzw palestyńczyków w 1970 po puczu Arafata to nie
                        > jest ludobójstwo?
                        >
                        > >Ale to inna sprawa i inny wątek.
                        > Ciekawe. Jak Israel to agresor, a jak Jordania to miodzio współpraca.
                        > Weź otwórz oczy wreszcie a pluj propagandą.
                        • Gość: Oozie Re: to się nazywa PROPAGANDA IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 22.12.03, 13:34
                          nowax napisała:

>wobec Palestyńczyków
                          Kogo? Co to ma byc ci "palestyńczycy"?
                          Ci terroryści z Organizacji Wyzwolenia Plasteliny co bardzo szybko zakopali
                          nazwę Czarny Wrzesień i udają naród?
                          • nowax Re: to się nazywa PROPAGANDA 22.12.03, 13:38
                            jeżeli odmawiasz im prawa nawet do bycia narodem nie wspomnę o niepodłegłości
                            ich państwa to chyba wszystko jasne?

> nowax napisała:
                            >
                            > >wobec Palestyńczyków
                            > Kogo? Co to ma byc ci "palestyńczycy"?
                            > Ci terroryści z Organizacji Wyzwolenia Plasteliny co bardzo szybko zakopali
                            > nazwę Czarny Wrzesień i udają naród?
                            • Gość: Oozie Re: to się nazywa PROPAGANDA IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 22.12.03, 16:48
                              nowax napisała:

> jeżeli odmawiasz im prawa nawet do bycia narodem nie wspomnę o niepodłegłości
                              > ich państwa to chyba wszystko jasne?

No może dla ciebie, co świadczy że jesteś ofiarą propagandy.

Otóż arabowie tzw "palestyńscy" NICZYM się nie różnią od arabów jordańskich na
                              ten przykład. Nie mają odrębnego języka, kultury nie mają nic co jest
                              wyznacznikiem odrębnego narodu. To są po prostu arabowie używający dawnej
                              rzymskiej nazwy terytorium na którym chcą zrobić państwo.

Co do ich państwa - ja nie odmawiam im prawa do własnego państwa - niech tylko
                              wreszcie przestrzegają tego co podpisali.
                              No i chętnie bym widział jak Jordania oddaje im terytoria zajęte po 1967 ;))).
                              Ot taki gest dobrej woli ze strony braci arabów.
                              Israel się wycofuje - a Jordania ?

I przypomniałbym KTO był agresorem w 1967, w wojnie którą mimo wysiłków arabów
                              Israel wygrał (podobnie jak Polska w II WŚ).
                              I skąd się wziął pana Arafat i koledzy na terytorium Israela.

Nic nie da się rozpatrywać w kategorii białe-czarne (w twoim stylu - zły
                              Israel/dobrzy palestyńczycy).

• nowax to się nazywa demagogia 22.12.03, 17:36
                                ty znowu swoją demagogię. po pierwsze nie nazywam dobrymi Palestyńczyków a
                                złymi Izraelczyków. nazywam zło po imieniu nawet jak jego dokonuje Izrael - a
                                to zasadnicza różnica. Ręce opadaja jak wypisujesz te odwieczne
                                usprawiedliwienia okupacji izraelskiej. o wojnach wszyscy wiemy, wiemy kto
                                zaczął i wiemy jak skończył. ale mimo to Palestyna ma prawo być niepodłegła. A
                                to czy Jordania zechce czy nie nie ma tu absolutnie nic do rzeczy. To będzie
                                sprawa pomiędzy Palestyną a Jordanią. Izraelowi nic do tego. Sam dobrze wiesz,
                                że Palestyna ma prawo i zapewne powstanie z dzidiejszego tetytorium zajętego
                                przez Izrael. Oczywiście będzie to podział, a nie to to wyobrażają sobie
                                skrajnie myślacy Palestyńczycy o wymazaniu i takie tam bzdety. nie przytoczyłeś
                                ani jednego argumentu który by przemawiał przeciw powstaniu Palestyny.
                                Decydująca powinna być wola większości na terenie gdzie miała by powstać
                                Palestyna. A nie wojny i inne układy mające usprawiedliwać wygodne dla Izraela
                                status quo. Ty moze tego nie widzisz, ale takie rozwiązanie nie tylko jest
                                konieczne, ale jedyne możliwe.

> nowax napisała:
                                >
                                > > jeżeli odmawiasz im prawa nawet do bycia narodem nie wspomnę o niepodłegło
                                > ści
                                > > ich państwa to chyba wszystko jasne?
                                >
                                > No może dla ciebie, co świadczy że jesteś ofiarą propagandy.
                                >
                                > Otóż arabowie tzw "palestyńscy" NICZYM się nie różnią od arabów jordańskich
                                na
                                > ten przykład. Nie mają odrębnego języka, kultury nie mają nic co jest
                                > wyznacznikiem odrębnego narodu. To są po prostu arabowie używający dawnej
                                > rzymskiej nazwy terytorium na którym chcą zrobić państwo.
                                >
                                > Co do ich państwa - ja nie odmawiam im prawa do własnego państwa - niech
                                tylko
                                > wreszcie przestrzegają tego co podpisali.
                                > No i chętnie bym widział jak Jordania oddaje im terytoria zajęte po 1967 ;))).
                                > Ot taki gest dobrej woli ze strony braci arabów.
                                > Israel się wycofuje - a Jordania ?
                                >
                                > I przypomniałbym KTO był agresorem w 1967, w wojnie którą mimo wysiłków
                                arabów
                                > Israel wygrał (podobnie jak Polska w II WŚ).
                                > I skąd się wziął pana Arafat i koledzy na terytorium Israela.
                                >
                                > Nic nie da się rozpatrywać w kategorii białe-czarne (w twoim stylu - zły
                                > Israel/dobrzy palestyńczycy).
                                >
                                >
                                • Gość: Oozie Nowax nie pitol IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 23.12.03, 11:26
                                  nowax napisała:

>o wojnach wszyscy wiemy, wiemy kto zaczął i wiemy jak skończył. ale mimo to
                                  >Palestyna ma prawo być niepodłegła.
                                  MIMO że Niemcy byli agresorem jakoś nie mają prawa do Breslau Kolberg czy
                                  Stettin. Przegrany nie stawia warunków ot co.

>A to czy Jordania zechce czy nie nie ma tu absolutnie nic do rzeczy.
                                  Jak nie ma nic do rzeczy jak zagarnęła POŁOWĘ terytorium potencjalnej
                                  Palestyny???
                                  Może do ciebie dotrze że w tym rejonie NIE MA silniejszego państwa niż Israel i
                                  jak się próbuje stawiac żądania to nei zpozycji siły tylko z pozycji ustępstw.

>skrajnie myślacy Palestyńczycy o wymazaniu i takie tam bzdety. nie przytoczyłeś
                                  Oczadziała? Skrajnie myślacy? kypba OWP to są skrajnie myślący???
                                  Arafat jest skrajnie myślący?
                                  Pofatygujesz się żeby przeczytać statut OWP?

>powinna być wola większości na terenie gdzie miała by powstać
                                  > Palestyna
                                  Wytłumacz to wypędzonym Niemcom. Wola mniejszości stała się decydująca i jakoś
                                  to Polakom nie przeszkadza. Hipokryzja jezd git nie?
                                  Jak cudze to rozdać a swojego ani ciut!
          • Gość: sp;lit demagogia ,... Protest w srode ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 22.12.03, 08:52
            Financing Desertion in Israel
            =======================================

Next Wednesday night, an Israeli organization funded by an American Jewish
            organization will be organizing an all day teach-in in the heart of Tel Aviv
            to convince high school students not to join the Israeli army and to convince
            Israeli soldiers to desert the Israel Defense Forces. The theme of the "teach-
            in": Israel's soldiers are "war criminals."

While the IDF operations are taking place, a group of Israelis with support
            from a Jewish group in the US have been conducting a well-financed campaign
            to encourage IDF troops to desert their units.

Yet at every train station and bus station is greeted by activists who
            distribute leaflets to IDF soldiers to encourage them to desert from their
            units, offering to pay them to do so.

The leaflets describe Israeli soldiers as "war criminals" and are financed
            through a Jewish organization in Philadelphia in the United States.

That organization is the Shefa Fund.

As their website at www.shefafund.org proudly states, the Shefa Fund provides
            funds to the "Courage to Refuse" campaign, which proclaims that it will pay
            for any IDF soldier for the time that he might spend in prison and for any
            legal expenses involved in refusing to serve. A recent investigative TV
            program which aired on Commerical Station Channel Two in Israel showed how
            the "Courage to Refuse" campaign had set up a counseling service in the
            center of Tel Aviv known as "New Profile", which counsels young Israeli men
            and women on how to avoid Israeli army service altogether.

Page seven of the annual Shefa Fund report also proudly states that the Shefa
            Fund has most recently allocated funds to the Courage to Refuse Campaign.
            This has enabled the Israeli draft desertion campaign to take out ads,
            distribute leaflets at army bases and at bus stops, and to hire a PR firm to
            further incite IDF troops to desert their units. Instead of calling
            themselves "deserters", these soldiers call themselves "refusenicks," a term
            reminiscent of the struggle to save Soviet Jews who were refused exit visas
            from the Soviet Union in the 1970's and 1980's. Copying the tactics of the
            struggle to free Soviet Jewry, the Shefa Fund has now launched a campaign for
            Jews in the US to "sponsor" deserters from the IDF and to glorify them in
            their hometown communities in the US.

Needless to say, all this undermines the morale of the IDF by accusing
            Israeli soldiers of conducting war crimes against an Arab population

The Shefa Fund has responded to these reports by distributing a letter in
            which it states that "as a matter of policy, we do not distribute flyers on
            buses or at points where soldiers are returning from the front. "Courage To
            Refuse," in fact, works only with reservists, not with soldiers who are under
            compulsory service. These organizations do not encourage desertion, and do
            not pay anyone to recruit members or to refuse military service."

Throughout the past year, Yesh Gvul and Courage To Refuse have held countless
            rallies in honor of young inductees to IDF compulsory service who are now
            sitting in prison for deserting their units .

So much for the Shefa Fund claim that they are "only working with reservists."

According to the Israeli law, it is a felony for Yesh G'vul to solicit or to
            receive funds, from Israel or from abroad, from the time it was disbanded as
            a non-profit organization until the time it was registered as a corporation.
            Even more important, it is illegal to encourage Israeli citizens to engage in
            the felonious act of desertion from the IDF.

The current "Yesh G'vul" brochure offers a flat $750(US) a month for anyone
            who is jailed for desertion from the IDF.

The Shefa Fund has therefore created the first financial incentive system to
            make it profitable for an Israeli soldier to desert the Israeli army. All
            told, the Shefa Fund provided $160,000(US) for this purpose in 2002 alone.

And where does the Shefa Fund get this money? Its brochures show several
            hundred Jewish contributors who have earmarked funds for their support of IDF
            desertion.

Shefa Fund reveals that the Shefa Fund received an anonymous $15 million
            donation, of which Shefa is not saying where it came from. Just who is this
            mysterious anonymous donor?

The Shefa Fund is generally known as an agency that provides sorely needed
            health, education and welfare programs for social services throughout North
            America. It remains to be seen whether Shefa's assistance to IDF deserters
            will hurt or help its fund-raising for their worthy social causes.
        • Gość: dana33 Re: to się nazywa demagogia IP: 194.90.65.* 22.12.03, 08:57
          hahaha, NAWET wsrod israelczykow znajduja sie porzadni ludzie....
          masz swieta racje. NAWET wsrod polakow znajduja sie madrzy ludzie....
          • nowax Re: to się nazywa demagogia 22.12.03, 09:07
            ale tu jest mowa o ludziach, a nie o popierajacych zbrodnie Izrela na
            Palstyńczykach hienach. tych 15 żołnierzy potwierdziło, że Izrael dokonuje tam
            zbrodni przeciwko ludzkości, mordów i gwałtów. a ty to popierasz. jak każdy
            nacjonalista bronisz wszystkiego aby zachować panowanie własnego kraju nad
            okupowanym terytorium

> hahaha, NAWET wsrod israelczykow znajduja sie porzadni ludzie....
            > masz swieta racje. NAWET wsrod polakow znajduja sie madrzy ludzie....
          • nowax Re: to się nazywa demagogia-cd 22.12.03, 09:26
            czy "mądrymi" Polakami raczysz nazywać tych którzy popierają strzelanie do
            dzieci, zabijanie niewinnych cywilów przez Izraelczyków? Tych którzy popierają
            izraelską okupację? A "niemądrzy" to ci którzy nie chą zamknąć oczów na
            ludobójstwo, zbrodnię itp? No cóż ładna wykładnia moralna "mądrości".
            Gratuluję.Zreszt a podobną uprawia Wyborcza i Dawid Warszawski.Znamy
            tę "logikę".

> hahaha, NAWET wsrod israelczykow znajduja sie porzadni ludzie....
            > masz swieta racje. NAWET wsrod polakow znajduja sie madrzy ludzie....
      • Gość: P Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony IP: *.client.attbi.com 22.12.03, 08:48
        Ma juz tego dosc .Wiec badz na tyle rzetelny i miej odwage powiedziec prawde.
        Ci zolnierze tak jak ja jak moi koledzy ,przyjaciele, maja tego dosc .
        Czy ty sobie zdajesz sprawe ze zyja jeszcze tacy ktorzy maja numery na rekach
        a teraz wytycza sie ich palcami jako zbrodniarzy traktuje jak psy tylko dlatego
        ze Izrael i jego SSharon prowadzi brudna polityke.
        Pomysl synku
        • Gość: Tomek44 Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 22.12.03, 08:50
          Moj drogi, ja stracilem cala rodzine i nie musisz mnie pouczac synku.
          • Gość: P Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony IP: *.client.attbi.com 22.12.03, 08:56
            I co chcesz byc taki sam jak ci co zamordowali twoja rodzine czy poprostu
            szukasz zemsty na niewinnych ludziach?
            • Gość: dana33 Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony IP: 194.90.65.* 22.12.03, 09:03
              aha, miliony maja dosyc arabskiego terroru, ale nie miliony dezerteruja z armii.
              niewinni ludzie? owszem, czesc z nich. a reszta albo bierze czynny udzial w
              zamachach albo pomaga terrorystom. nie wiesz, co sie tu dzieje, to siedz cicho.
              wypisujesz bzdury.
              • Gość: P Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony IP: *.client.attbi.com 22.12.03, 09:33

Czy okupacja zabijanie niewinnych ludzi to nie terror.Zlikwiduj przyczyne a
                reszta sama przyjdzie
                Co sie tam dzieje to zarowno i ty i ja i caly swiat wie ,(czy chcesz zaprzeczyc
                ze ci zolnierze klamia?)dlatego tak nas traktuja a nie inaczej,rowniez dzieki
                takim wypowiedziom jak twoje, wulgarnego jojo ,matolka fredzia,itp.(OBRAZ
                IZRAELA )
                Rozumiem Dana ze mieszkasz na ternach okupowanych i poprostu boisz sie abys nie
                skonczyla pod mostem ale czy to warte zyc w ciaglym ?
                • nowax Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony 22.12.03, 10:26
                  musze przyznać ci rację. w wielu prywatnych dyskusjach jestem zmuszony bronić
                  Żydów i Izraela. Bo wiem ,ze wśród nich jest wielu porzadnych ludzi. Ale jako
                  kontrprzykłady zawsze padają tacy jak: dana fredzio itp. Dla tych oszołomów
                  jestem pewnie "antysemitą". Ale tak naprawdę nie jest.staram sie widzieć
                  pozytywne i negatywne cechy. Bo uważam, że każdy naród i każda nacja ma takowe.
                  Zawsze znajdą się "dany" i "fredzie" ale takze Tejkowscy i skini z debilnymi
                  hasłami "Zydzi do gazu". Antysemici i fanatycy proizraelscy to jeden ściek.Tyle
                  że z dwóch różnych biegunów. Ważne aby nie zdominowali ani ci ani ci
                  większości. Niestety w izraelu jest ok. &)% zwolenników dalszej okupacji. To
                  smutne.

>
                  >
                  >
                  >
                  >
                  > Czy okupacja zabijanie niewinnych ludzi to nie terror.Zlikwiduj przyczyne a
                  > reszta sama przyjdzie
                  > Co sie tam dzieje to zarowno i ty i ja i caly swiat wie ,(czy chcesz
                  zaprzeczyc
                  >
                  > ze ci zolnierze klamia?)dlatego tak nas traktuja a nie inaczej,rowniez dzieki
                  > takim wypowiedziom jak twoje, wulgarnego jojo ,matolka fredzia,itp.(OBRAZ
                  > IZRAELA )
                  > Rozumiem Dana ze mieszkasz na ternach okupowanych i poprostu boisz sie abys
                  nie
                  >
                  > skonczyla pod mostem ale czy to warte zyc w ciaglym ?
                  • Gość: dana33 do nowaxa i p IP: 194.90.65.* 22.12.03, 13:03
                    nu, przedewszystkim nie mieszkam na terenach okupowanych. po drugie, nie ma tu
                    zadnych terenow okupowanych, tylko tereny zdobyte. zrozumcie w koncu, slepcy,
                    ze arabowie zaczynali z nami wojny, przegrywali je, i przegrywali swoje tereny.
                    zrozumcie, ze mogli je juz dawno dostac. caly obszar gazy chcielismy oddac
                    sadatowi razem z synajem, w 1978 roku i egipcjanie NIE CHCIELI gazy. gaza to
                    wogole nie obszar tzw. autonomii palestynskiej, ale byly obszar egipski. te
                    obszary, ktore wy nazywacie okupowanymi, mialy wg resolucji onz byc wlaczone do
                    jordanii. moze zastanowicie sie raz, dlaczego rowniez jordania, jak i egipt,
                    nie chca tych terenow, nie chca wlaczyc ich do wlasnych krajow. moze tak przez
                    niedlugie 5 minut zastanowicie sie, dlaczego przed 1967 rokiem, kiedy nie bylo
                    mowy ani o okupacji wg was ani o zdobytych terenach wg nas, ataki, zamachy i
                    morderstwa zydow przez arabow byly na porzadku dziennym.
                    jakos nie widzialam nigdy waszych prostestow ani uzywania takich slow
                    jak "zbrodnie, zbrodniarze" w stosunku do arabow palestynskich po zadnym ataku
                    samobojczym na dyskoteki i autobusy israelskie. wasza hipokryzja nie ma granic,
                    wasze slepe, AUTOMATYCZNE i ciagle potepienie zydow, israela i israelczykow
                    jest godne pogardy.
                    • nowax do dany 22.12.03, 13:36
                      najławiej jest opowiadać bajki jak to Izrael chce odsać Palestyńczykom
                      niepodległość a te głupie araby tego nie chcą docenić. Powtarzasz tę
                      frazeologie o ziemiach "zdobytych", a raczej podbitych. Jednak w żaden sposób
                      nie daje to prawa wyłączności dla izraela. Ani nie usprawiedliwia okupacji.
                      Najłatwiej jest kierować obelgi typu "antysemici". To tak samo jak ci łysogłowi
                      debile co wypisują hasła na murach "Żydzi do gazu". Zapewniam Cie że ja
                      osobiście mam wielu znajomych i wile sympatii do Izraela. Ale nie przymykam
                      oczu na zbrodnie dokonywane przez to państwo. Niestety nacjonalizm i szwowinizm
                      przeszkadza ci roządnie myśleć. Usuń przyczynę a skutki same znikną. Im
                      szybciej powstanba dwa odrębne niepodległe państwa Izrael i Palestyna tym
                      lepiej dla wszystkich. Dla ciebie też. Jasne,że Palestyńczycy nie sa bez winy,
                      a dokonywanie ataków samobójczych na cywilów w Izraelu to barbrzyństwo.
                      Poodbnie jak Szaron przywódcy HAMASU przed niezależnym trybunałem powinni
                      odpowiedzieć za to co zrobili.

> nu, przedewszystkim nie mieszkam na terenach okupowanych. po drugie, nie ma
                      tu
                      > zadnych terenow okupowanych, tylko tereny zdobyte. zrozumcie w koncu, slepcy,
                      > ze arabowie zaczynali z nami wojny, przegrywali je, i przegrywali swoje
                      tereny.
                      >
                      > zrozumcie, ze mogli je juz dawno dostac. caly obszar gazy chcielismy oddac
                      > sadatowi razem z synajem, w 1978 roku i egipcjanie NIE CHCIELI gazy. gaza to
                      > wogole nie obszar tzw. autonomii palestynskiej, ale byly obszar egipski. te
                      > obszary, ktore wy nazywacie okupowanymi, mialy wg resolucji onz byc wlaczone
                      do
                      >
                      > jordanii. moze zastanowicie sie raz, dlaczego rowniez jordania, jak i egipt,
                      > nie chca tych terenow, nie chca wlaczyc ich do wlasnych krajow. moze tak
                      przez
                      > niedlugie 5 minut zastanowicie sie, dlaczego przed 1967 rokiem, kiedy nie
                      bylo
                      > mowy ani o okupacji wg was ani o zdobytych terenach wg nas, ataki, zamachy i
                      > morderstwa zydow przez arabow byly na porzadku dziennym.
                      > jakos nie widzialam nigdy waszych prostestow ani uzywania takich slow
                      > jak "zbrodnie, zbrodniarze" w stosunku do arabow palestynskich po zadnym
                      ataku
                      > samobojczym na dyskoteki i autobusy israelskie. wasza hipokryzja nie ma
                      granic,
                      >
                      > wasze slepe, AUTOMATYCZNE i ciagle potepienie zydow, israela i israelczykow
                      > jest godne pogardy.
                      • Gość: dana33 do nowaxa IP: 5.5R* / 192.114.47.* 22.12.03, 17:07
                        nu, tys glupi z natury czy sie robisz na takiego? mogli miec to swoje panstwo
                        juz dawno. ale jak tylko zbliza sie do tego, to generalissimo natychmiast sie
                        wycofuje, i ten fakt jest znany wszystkim. a ty, i o to moge sie zalozyc, i
                        tobie podobni na tym forum, a jest ich kupa, to w momencie jak juz bedzie w
                        koncu ta niezalezna palestyna, (czego ja i caly israel nie mozemy sie doczekac)
                        i my zamkniemy oficjalne granice dla tych nowych obywateli palestynskich, to
                        wtedy wy zaczniecie wrzeszczec na nowa melodie: zydzi glodza palestynczykow,
                        nie daja im pracy i chleba, zami zyja w dobrobycie, a zostawiaja palestynczykow
                        w nedzy. nu, nie ma co z wami gadac. znamy ta spiewke, zyd zawsze wszystkiemu
                        winny. zoll zejn.
                        • nowax do dany-mniej nacjonalizmu i szowinizmu 22.12.03, 17:45
                          to żałosna demagogia co powtarzasz. nie bądź śmieszna. ci "głupi palestyńczycy"
                          nie chcą wziąść niepodleglości od Izraela który ją "ofiaruje"? i jak napisałaś
                          Izraelczycy nie mogą się doczkekać kiedy ona nastąpi. to jakby nie było głupie
                          to jest śmieszne. patrząc na politykę i na badania opinii publicznej w Izraelu-
                          gdzie ponad 70 % jednoznacnzie opowiada sie za dalszą okupacją. zwolenników
                          oddania Palestyńczykom ich ziemi i nie podległości jest ok. 12 % ( badanie z
                          2002r). Mordujecie ich setkami a ty takie rzeczy tu? Po drugie to będzie sprawa
                          Palestyny jak sobie poradzi. Po drugie Izrael będzie zmuszony wypłacić należne
                          odszkodowania za lata okupacji i dokonanych zniszczeń. Od tego są sądy również
                          w USA. To nastąpi i tak i tak. Poza tym chyba zdajesz sobie sprawę, że jako
                          okupanci dokonujecie poprostu zbrodni na setkach i tysiącach cywilów. To nie
                          przynosi i wam korzyści. Ale mniej demagogii i szowinizmu. Choć przyznaję ci
                          rację, że palestyńczycy będą mieli sami ze sobą problem i to nie mały. Ale mają
                          prawo aby mnieć problemy sami ze sobą. To wolnmość i o to walczą z wami.

> nu, tys glupi z natury czy sie robisz na takiego? mogli miec to swoje panstwo
                          > juz dawno. ale jak tylko zbliza sie do tego, to generalissimo natychmiast sie
                          > wycofuje, i ten fakt jest znany wszystkim. a ty, i o to moge sie zalozyc, i
                          > tobie podobni na tym forum, a jest ich kupa, to w momencie jak juz bedzie w
                          > koncu ta niezalezna palestyna, (czego ja i caly israel nie mozemy sie
                          doczekac)
                          > i my zamkniemy oficjalne granice dla tych nowych obywateli palestynskich, to
                          > wtedy wy zaczniecie wrzeszczec na nowa melodie: zydzi glodza palestynczykow,
                          > nie daja im pracy i chleba, zami zyja w dobrobycie, a zostawiaja
                          palestynczykow
                          >
                          > w nedzy. nu, nie ma co z wami gadac. znamy ta spiewke, zyd zawsze wszystkiemu
                          > winny. zoll zejn.
            • Gość: Tomek44 Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 22.12.03, 09:04
              Mam dzisiaj ciezki dzien w pracy i nie mam zamiaru dyskutowac z kims, kto ma z
              gory wyrobione zdanie.
              Wiesz jak latwo krytykowac z daleka? Nawet Zydom?
              Przyjechali kiedys moi znajomi Zydzi w odwiedziny. Po kilku dniach zapytali;
              jak wy mozecie tu zyc? To straszne, tak sie ciagle ogladac i kontrolowac i zyc
              w napieciu, kiedy cos wybuchnie. Bedac tutaj, nienawidzili Arabow. Nawet my o
              nich sie tak nie wyrazalismy. Kiedy wrocili do swojego cichego i spokojnego
              kraju, po kilku miesiacach, zmienili zdanie i zaczeli nas pouczac i byli
              wielkimi ekspertami, a nawet z lekka pacyfistami. Dlaczego? Bo mogloby to
              odebrac im spokoj, cisze i wygodne zycie. A my? Co tam wazne...liczy sie
              tylko to co jest wokol wlasnego nosa.
              • nowax Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony 22.12.03, 09:14
                to ładnie że sprawca kreuje się na ofiarę. to wina Izraela że okupuje i ponosi
                tej okupacji konsekwencję. te pretensje powinieneś kierować do własnego rządu,
                aby w końcu zaprzestał okupacji. a nie pod adresem tych "którzy was
                biedne "ofiary" nie rozumieją". Jesteście ofiarami polityki własnego państwa a
                dopiero potem Arabów.Łatwo to przerzucać na kogoś innego. Chcesz powiedzieć ,że
                winny jest "okupowany" a nie "okipant"?.Oczywiście ja rozumiem niedogodności i
                to ,zę ty widzisz już skutki tej poliutyki. I "zło" widzisz w tych drugich. Bo
                to łatwiej.Bo tak uczy sie propaganda twopjego państwa. Ale patrzac z boku
                prawda jest inna. Dobrze mnie zrozum. ja mam wiele sympatii do Izraela i
                Izraelczyków. Mam szczęćie i okazję wielu znać. Ale fałszywy przyjaciel tylko
                słodzi i nie mówi na głoś kiedy dzieje sie źle.

> Mam dzisiaj ciezki dzien w pracy i nie mam zamiaru dyskutowac z kims, kto ma
                z
                > gory wyrobione zdanie.
                > Wiesz jak latwo krytykowac z daleka? Nawet Zydom?
                > Przyjechali kiedys moi znajomi Zydzi w odwiedziny. Po kilku dniach zapytali;
                > jak wy mozecie tu zyc? To straszne, tak sie ciagle ogladac i kontrolowac i
                zyc
                > w napieciu, kiedy cos wybuchnie. Bedac tutaj, nienawidzili Arabow. Nawet my o
                > nich sie tak nie wyrazalismy. Kiedy wrocili do swojego cichego i spokojnego
                > kraju, po kilku miesiacach, zmienili zdanie i zaczeli nas pouczac i byli
                > wielkimi ekspertami, a nawet z lekka pacyfistami. Dlaczego? Bo mogloby to
                > odebrac im spokoj, cisze i wygodne zycie. A my? Co tam wazne...liczy sie
                > tylko to co jest wokol wlasnego nosa.
                • fredzio54 Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony 22.12.03, 10:49
                  Jestes falszywy przyjcial Izraela tak jak wielu polakow byly falszywe w czasie
                  II WS i PRL i adlej sa.
                  Polak nie jest w stanie byc prawdziwym kumpel bo ba szmalcownika mentalnosc z
                  kilicha sperzda wszytk i nawet przyjaciela grunty i swojej ojczyzny.
                  Araby sa ukupanci mojej ziemi tak samo jak polacy ukupanci 1/3 Niemieckiego
                  Reichu co wypedzili 12 Mil Niemcow i kolo pol miliona swoich zydow

• Gość: gap Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 22.12.03, 09:33
                Bierz poprawke na to z kim dyskutujesz.
                Nie przekonasz kogos kto nie chce albo nie moze myslec obiektywnie.

Oni poprostu nieznosza zydow.
                Dla tych ludzi nie wazne jest tak naprawde czy gina tam palestynczycy czy
                zydzi. Jest okazja aby wyrzucic na zewnatrz troche tej wpojonej nienawisc.

Jak myslisz dlaczego jest bezrobocie i bieda w Polsce? Przez zydow.

Ktos musi byc winny. Przeciez nie sami polacy.

Na szczescie nie jest to znaczaca grupa polakow.

Pozdrawiam,
                • nowax ah ci wredni Polacy-antysemici 22.12.03, 09:44
                  no tak znamy tę bajkę. ci którzy ośmielają się krytykować zło i bezprawie
                  dokonywane przez Izrael to wredni "Polacy antysemici". Zaraz ta demoagodia jak
                  to Polacy za wszystko obwnijają Zydów itp itd. No tak wszędzie czają się
                  antysemici i czyhają tylko na Żydów aby ich pożreć. Wszędzie widzisz
                  antysemitów i białe myszki...haha

Gość portalu: gap napisał(a):

> Bierz poprawke na to z kim dyskutujesz.
                  > Nie przekonasz kogos kto nie chce albo nie moze myslec obiektywnie.
                  >
                  > Oni poprostu nieznosza zydow.
                  > Dla tych ludzi nie wazne jest tak naprawde czy gina tam palestynczycy czy
                  > zydzi. Jest okazja aby wyrzucic na zewnatrz troche tej wpojonej nienawisc.
                  >
                  > Jak myslisz dlaczego jest bezrobocie i bieda w Polsce? Przez zydow.
                  >
                  > Ktos musi byc winny. Przeciez nie sami polacy.
                  >
                  > Na szczescie nie jest to znaczaca grupa polakow.
                  >
                  > Pozdrawiam,
                  • fredzio54 Re: ah ci wredni Polacy-antysemici 22.12.03, 10:32
                    nowax napisała:

> no tak znamy tę bajkę. ci którzy ośmielają się krytykować zło i bezprawie
                    > dokonywane przez Izrael to wredni "Polacy antysemici". Zaraz ta demoagodia
                    jak
                    > to Polacy za wszystko obwnijają Zydów itp itd. No tak wszędzie czają się
                    > antysemici i czyhają tylko na Żydów aby ich pożreć. Wszędzie widzisz
                    > antysemitów i białe myszki...haha
                    >
                    to bajka ze polska nie jest anytsemicka slyszale w Radio maryji :))))))
                    >
                    >
                    >
                    > Gość portalu: gap napisał(a):
                    >
                    > > Bierz poprawke na to z kim dyskutujesz.
                    > > Nie przekonasz kogos kto nie chce albo nie moze myslec obiektywnie.
                    > >
                    > > Oni poprostu nieznosza zydow.
                    > > Dla tych ludzi nie wazne jest tak naprawde czy gina tam palestynczycy czy
                    > > zydzi. Jest okazja aby wyrzucic na zewnatrz troche tej wpojonej nienawisc.
                    > >
                    > > Jak myslisz dlaczego jest bezrobocie i bieda w Polsce? Przez zydow.
                    > >
                    > > Ktos musi byc winny. Przeciez nie sami polacy.
                    > >
                    > > Na szczescie nie jest to znaczaca grupa polakow.
                    > >
                    > > Pozdrawiam,
                  • trymand Re: ah ci wredni Polacy-antysemici 22.12.03, 13:51
                    to że dla tych oczerniających "przyjaciół Polski -inaczej" POlacy
                    to "antysemici" to żadna nowość. od lat szkalują ten naród i państwo.można się
                    do tego było już przyzwyczaić. no może tych 15 izraelskich komandosów to
                    też "antydsemici"? haha

nowax napisała:

> no tak znamy tę bajkę. ci którzy ośmielają się krytykować zło i bezprawie
                    > dokonywane przez Izrael to wredni "Polacy antysemici". Zaraz ta demoagodia
                    jak
                    > to Polacy za wszystko obwnijają Zydów itp itd. No tak wszędzie czają się
                    > antysemici i czyhają tylko na Żydów aby ich pożreć. Wszędzie widzisz
                    > antysemitów i białe myszki...haha
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > Pozdrawiam,
                • Gość: P Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony IP: *.client.attbi.com 22.12.03, 09:58
                  Widzisz gap po pierwsze nie moge nienawidziec sam siebie.Jednak uwazam ze nowax
                  wyjasnil to Tomkowi bardzo rzetelnie i jezeli bedziesz obiektywny to napewno go
                  zrozumiesz.
                • fredzio54 Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony 22.12.03, 11:35
                  Gość portalu: gap napisał(a):

> Bierz poprawke na to z kim dyskutujesz.
                  > Nie przekonasz kogos kto nie chce albo nie moze myslec obiektywnie.
                  >
                  > Oni poprostu nieznosza zydow.
                  > Dla tych ludzi nie wazne jest tak naprawde czy gina tam palestynczycy czy
                  > zydzi. Jest okazja aby wyrzucic na zewnatrz troche tej wpojonej nienawisc.
                  >
                  > Jak myslisz dlaczego jest bezrobocie i bieda w Polsce? Przez zydow.
                  >
                  > Ktos musi byc winny. Przeciez nie sami polacy.
                  >
                  > Na szczescie nie jest to znaczaca grupa polakow.
                  >
                  > Pozdrawiam,
                  Teraz rouzumie dlaczego nasz syla czymali 700 lat w polsce abybys byli zawsze
                  winni.Pamietam jak bylem z polski "wypedzony" to polacy lobusy w szkole
                  wariowali jak smie sobie ten zyd nasza okochana polska zostawiac i do Izraela
                  zgranica wyjechac.
                  Oni dalej zostali biedaki boskai bezprespektiwy i dalej szukaja swojej fiary
                  zydy nawet ze arabstwo dupe cala PRL czasz lizali i im baby podorowali
                  (stdentki nazywali to !)
                  • trymand Re: To sie nazywa rzetelnosc!!! nie 15,a miliony 22.12.03, 19:40
                    fredzio54 napisał:

>
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > Pozdrawiam,
                    > Teraz rouzumie dlaczego nasz syla czymali 700 lat w polsce abybys byli zawsze
                    > winni.Pamietam jak bylem z polski "wypedzony" to polacy lobusy w szkole
                    > wariowali jak smie sobie ten zyd nasza okochana polska zostawiac i do Izraela
                    > zgranica wyjechac.
                    > Oni dalej zostali biedaki boskai bezprespektiwy i dalej szukaja swojej fiary
                    > zydy nawet ze arabstwo dupe cala PRL czasz lizali i im baby podorowali
                    > (stdentki nazywali to !)

aleś ty oszołom gościu! z nienawiści do Polaków chyba ci piana z ryja tępego
                    lecvi hahaha no pluj dalej na polskę i polaków haha lecz sie debilu
    • wielki_czarownik Wypiję dziś za ich zdrowie! 22.12.03, 10:43
      Jak będzie takich więcej to antysemityzm umrze z braku pożywienia.
      • nowax Re: Wypiję dziś za ich zdrowie! 22.12.03, 10:48
        z tego że umrze antysemityzm należy sie tylko cieszyć. ale również upadnie
        mit "antysemitów". i za popełniane zbrodnie trzeba będzie odpowiadać jak
        wszyscy inni i nie będzie można zwalać wszystkiego na "antysemitów", "Polaków"
        i "złe moce". Ale tych 15 Izraelskich żołnierzy potwierdza zbrodnie dokonywane
        przez Izrael, ale jedmnocześnie jest nadzieją na odnowę morlaną tego państwa.

wielki_czarownik napisał:

> Jak będzie takich więcej to antysemityzm umrze z braku pożywienia.
        >
    • Gość: jarek Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego ... IP: *.fastres.net 22.12.03, 11:38
      sie pali, ale brzydki Sharon im w tym przeszkadza, u nich jak ktos odmow,i to i
      tak bedzie zabity, jako agent Israela.
      • Gość: Tomek44 Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 22.12.03, 12:04
        Przestalem z nimi dyskutowac. Nawet jak im napisze, ze dla ,mnie wiekszosc
        Arabow izraelskich to tak jak Zydzi i zycze im, aby ich bracia wreszcie mieli
        wlasne panstwo, aby i oni sie od nich uwolnili, to i tak beda bluzgac. Nawet
        jak Szaron zwroci wszystkie ziemie i zrobi pokoj to on i tak bedzie SSzaron,
        bo oni go poprostu nie lubia. To tak jak z nasza lewica. Krzyczeli: Szaron
        wycofaj sie z ziem okupowanych!!! No wiec Szaron zdecydowal sie wycofac. To
        oni teraz wrzeszcza: Szaron zwariowal, upadek rzadu! On chce teraz opuscic
        ziemie okupowane, nie czekajac na zgode Palestynczykow!(oni sie nigdy nie
        zgodza)
        Krzycza: Szaron wycofaj wojska i zlikwiduj zapory. OK, Szaron likwiduje
        zapory. Pierwszy atak terrorystczny i oni znowu krzycza: to dlatego, ze Szaron
        zlikwidowal zapory itd. itd.
        Latwo politykowac z boku, ale kiedy trzeba decydowac, to nagle okazuje sie, ze
        robi sie toczka w toczke to samo.
        morderca T44
        • nowax Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego 22.12.03, 13:03
          to smutne co piszesz i rzeczywiście tego nie zrozumiałeś. zbyt wielki
          ncjonalizm przez ciebie przemawia. ale trudno moze kiedyś to pojmiesz.

> Przestalem z nimi dyskutowac. Nawet jak im napisze, ze dla ,mnie wiekszosc
          > Arabow izraelskich to tak jak Zydzi i zycze im, aby ich bracia wreszcie mieli
          > wlasne panstwo, aby i oni sie od nich uwolnili, to i tak beda bluzgac. Nawet
          > jak Szaron zwroci wszystkie ziemie i zrobi pokoj to on i tak bedzie SSzaron,
          > bo oni go poprostu nie lubia. To tak jak z nasza lewica. Krzyczeli: Szaron
          > wycofaj sie z ziem okupowanych!!! No wiec Szaron zdecydowal sie wycofac. To
          > oni teraz wrzeszcza: Szaron zwariowal, upadek rzadu! On chce teraz opuscic
          > ziemie okupowane, nie czekajac na zgode Palestynczykow!(oni sie nigdy nie
          > zgodza)
          > Krzycza: Szaron wycofaj wojska i zlikwiduj zapory. OK, Szaron likwiduje
          > zapory. Pierwszy atak terrorystczny i oni znowu krzycza: to dlatego, ze
          Szaron
          > zlikwidowal zapory itd. itd.
          > Latwo politykowac z boku, ale kiedy trzeba decydowac, to nagle okazuje sie,
          ze
          > robi sie toczka w toczke to samo.
          > morderca T44
          • Gość: Tomek44 Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 22.12.03, 13:10
            A co niby mialem zrozumiec?
            Ze my to be.... a oni cacy....
            Nie patrz oczami pieknoducha, tylko realisty.
            Pokaz mi na swiecie jeden konflikt,gdzie nie jest zamieszany fanatyzm islamski.
            My sie przed tym bronimy. Toczka.
            • nowax Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego 22.12.03, 13:28
              ja nic takiego nigdy nie napisalem, żw "wy" to be ani sami dobrzy. w tym poście
              nie o tym w ogóle mowa. moim zdaniem wszyscy są winni. ale rozmiar winny
              różny.zasłaniasz się ciągle tylko oni oni oni.masz rację islam jest be, araby
              są be , Palestyńczycy są be..ale..to nie zmienia postaci rzeczy.ty widzisz już
              tylko skutki polityki własnego państwa. usuń przyczynę a i skutki znikną.
              przyczyną jest okupacja i krawa polityka, dokonywnaie na nich gwatłtu.
              oczywiście że oni odpowiadają gwałtem. w takim sensie jesteś i ofiarą, ale i
              też należysz do narodu sprawców. moim zdaniem im szybciej, nawet siłą, zostanie
              doprowadzone do rodzielenia dwóch stron tym lepiej dla Izraela także.Osobiście
              opowiadam sie za wariantem interwencji wojsk ONZ lub NATO. Pacyfikującej i
              rodzielajacej nie tylko Izrael lecz i Palestyńczyków. Niestety to trudne ale i
              konieczne. Aby zneutrazlizować HAMASY ale i nacjonalistyczne prądy w Izraelu.
              Nie wierzę aby bez stanowczości doszło do ostatecznego rozwiązania tej kwestii.
              nie tylko dlatego, że "araby" nie chcą brać "ofiarowanej im przez Izrael
              niepodległości". tu nie ma równości. Izrael jest okupantem i nie dopuszcza do
              niepodległości Palstyny, ponosi więc i odpowiedzialność za skutki tej polityki.
              Nie wiem czy rozumiesz co mam na myśli? To nie zwalnia z odpowiedzialności
              Palestyńczyków dopuszczajcych sie aktów barbarzyńskich jakim są sataki
              samobójcze na cywilów w Izraelu. Ale to nijak nie zmienia głównego sprawcy i
              odpowiedzialnego. Znieś przyczynę a znikną i skutki.Wiem, że to nie łatwe. Gdy
              przez lata społeczeństwo izraelskie było kamrione nacjonalistyczną frazeologią,
              że im należy się wszystko itp.Ale nie ma innej drogi.

> A co niby mialem zrozumiec?
              > Ze my to be.... a oni cacy....
              > Nie patrz oczami pieknoducha, tylko realisty.
              > Pokaz mi na swiecie jeden konflikt,gdzie nie jest zamieszany fanatyzm
              islamski.
              > My sie przed tym bronimy. Toczka.
              • fredzio54 Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego 22.12.03, 13:32
                nowax napisała:

> ja nic takiego nigdy nie napisalem, żw "wy" to be ani sami dobrzy. w tym
                poście
                >
                > nie o tym w ogóle mowa. moim zdaniem wszyscy są winni. ale rozmiar winny
                > różny.zasłaniasz się ciągle tylko oni oni oni.masz rację islam jest be, araby
                > są be , Palestyńczycy są be..ale..to nie zmienia postaci rzeczy.ty widzisz
                już
                > tylko skutki polityki własnego państwa. usuń przyczynę a i skutki znikną.
                > przyczyną jest okupacja i krawa polityka, dokonywnaie na nich gwatłtu.
                > oczywiście że oni odpowiadają gwałtem. w takim sensie jesteś i ofiarą, ale i
                > też należysz do narodu sprawców. moim zdaniem im szybciej, nawet siłą,
                zostanie
                >
                > doprowadzone do rodzielenia dwóch stron tym lepiej dla Izraela
                także.Osobiście
                > opowiadam sie za wariantem interwencji wojsk ONZ lub NATO. Pacyfikującej i
                > rodzielajacej nie tylko Izrael lecz i Palestyńczyków. Niestety to trudne ale
                i
                > konieczne. Aby zneutrazlizować HAMASY ale i nacjonalistyczne prądy w Izraelu.
                > Nie wierzę aby bez stanowczości doszło do ostatecznego rozwiązania tej
                kwestii.
                >
                > nie tylko dlatego, że "araby" nie chcą brać "ofiarowanej im przez Izrael
                > niepodległości". tu nie ma równości. Izrael jest okupantem i nie dopuszcza do
                > niepodległości Palstyny, ponosi więc i odpowiedzialność za skutki tej
                polityki.
                >
                > Nie wiem czy rozumiesz co mam na myśli? To nie zwalnia z odpowiedzialności
                > Palestyńczyków dopuszczajcych sie aktów barbarzyńskich jakim są sataki
                > samobójcze na cywilów w Izraelu. Ale to nijak nie zmienia głównego sprawcy i
                > odpowiedzialnego. Znieś przyczynę a znikną i skutki.Wiem, że to nie łatwe.
                Gdy
                > przez lata społeczeństwo izraelskie było kamrione nacjonalistyczną
                frazeologią,
                >
                > że im należy się wszystko itp.Ale nie ma innej drogi.
                >
                >
                > > A co niby mialem zrozumiec?
                > > Ze my to be.... a oni cacy....
                > > Nie patrz oczami pieknoducha, tylko realisty.
                > > Pokaz mi na swiecie jeden konflikt,gdzie nie jest zamieszany fanatyzm
                > islamski.
                > > My sie przed tym bronimy. Toczka.
                Otwrotnie polacy sa niemieckiej ziemi okupnaci tak samo jak arabstwo wzeli nasz
                aziemie w imie muchametu i meczem
                teraz wrocilismy do domu do swojego zimia przez boga obiecana, kto sie nie
                zgoszi ma znami problem i glowe na szyjiu niebedzie nosil

• trymand Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego 22.12.03, 13:58
                  nowax ty cioto! pozwlasz aby ten debil fredzio ułomek takie bluzgi gadał. ja
                  wiem to że ułomny sedes, ale czasami trzeba mu dac w tą nacjonalistyczną
                  mordę.Fredziu mamusia zgwalcona chyba była przez szarona i żałuję że cię nie
                  wyskorbała.Lecz się baranie!

fredzio54 napisał:

> nowax napisała:
                  >
                  > > ja nic takiego nigdy nie napisalem, żw "wy" to be ani sami dobrzy. w tym
                  > poście
                  > >
                  > > nie o tym w ogóle mowa. moim zdaniem wszyscy są winni. ale rozmiar winny
                  > > różny.zasłaniasz się ciągle tylko oni oni oni.masz rację islam jest be, ar
                  > aby
                  > > są be , Palestyńczycy są be..ale..to nie zmienia postaci rzeczy.ty widzisz
                  >
                  > już
                  > > tylko skutki polityki własnego państwa. usuń przyczynę a i skutki znikną.
                  > > przyczyną jest okupacja i krawa polityka, dokonywnaie na nich gwatłtu.
                  > > oczywiście że oni odpowiadają gwałtem. w takim sensie jesteś i ofiarą, ale
                  > i
                  > > też należysz do narodu sprawców. moim zdaniem im szybciej, nawet siłą,
                  > zostanie
                  > >
                  > > doprowadzone do rodzielenia dwóch stron tym lepiej dla Izraela
                  > także.Osobiście
                  > > opowiadam sie za wariantem interwencji wojsk ONZ lub NATO. Pacyfikującej i
                  >
                  > > rodzielajacej nie tylko Izrael lecz i Palestyńczyków. Niestety to trudne a
                  > le
                  > i
                  > > konieczne. Aby zneutrazlizować HAMASY ale i nacjonalistyczne prądy w Izrae
                  > lu.
                  > > Nie wierzę aby bez stanowczości doszło do ostatecznego rozwiązania tej
                  > kwestii.
                  > >
                  > > nie tylko dlatego, że "araby" nie chcą brać "ofiarowanej im przez Izrael
                  > > niepodległości". tu nie ma równości. Izrael jest okupantem i nie dopuszcza
                  > do
                  > > niepodległości Palstyny, ponosi więc i odpowiedzialność za skutki tej
                  > polityki.
                  > >
                  > > Nie wiem czy rozumiesz co mam na myśli? To nie zwalnia z odpowiedzialności
                  >
                  > > Palestyńczyków dopuszczajcych sie aktów barbarzyńskich jakim są sataki
                  > > samobójcze na cywilów w Izraelu. Ale to nijak nie zmienia głównego sprawcy
                  > i
                  > > odpowiedzialnego. Znieś przyczynę a znikną i skutki.Wiem, że to nie łatwe.
                  >
                  > Gdy
                  > > przez lata społeczeństwo izraelskie było kamrione nacjonalistyczną
                  > frazeologią,
                  > >
                  > > że im należy się wszystko itp.Ale nie ma innej drogi.
                  > >
                  > > Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
                  > >
                  > > > A co niby mialem zrozumiec?
                  > > > Ze my to be.... a oni cacy....
                  > > > Nie patrz oczami pieknoducha, tylko realisty.
                  > > > Pokaz mi na swiecie jeden konflikt,gdzie nie jest zamieszany fanatyzm
                  >
                  > > islamski.
                  > > > My sie przed tym bronimy. Toczka.
                  > Otwrotnie polacy sa niemieckiej ziemi okupnaci tak samo jak arabstwo wzeli
                  nasz
                  >
                  > aziemie w imie muchametu i meczem
                  > teraz wrocilismy do domu do swojego zimia przez boga obiecana, kto sie nie
                  > zgoszi ma znami problem i glowe na szyjiu niebedzie nosil
                  >
                  • nowax Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego 22.12.03, 17:56
                    nie obrażałem cię

trymand napisał:

> nowax ty cioto! pozwlasz aby ten debil fredzio ułomek takie bluzgi gadał. ja
                    > wiem to że ułomny sedes, ale czasami trzeba mu dac w tą nacjonalistyczną
                    > mordę.Fredziu mamusia zgwalcona chyba była przez szarona i żałuję że cię nie
                    > wyskorbała.Lecz się baranie!
                    >
                    > fredzio54 napisał:
                    >
                    > > nowax napisała:
                    > >
                    > > > ja nic takiego nigdy nie napisalem, żw "wy" to be ani sami dobrzy. w
                    > tym
                    > > poście
                    > > >
                    > > > nie o tym w ogóle mowa. moim zdaniem wszyscy są winni. ale rozmiar wi
                    > nny
                    > > > różny.zasłaniasz się ciągle tylko oni oni oni.masz rację islam jest b
                    > e, ar
                    > > aby
                    > > > są be , Palestyńczycy są be..ale..to nie zmienia postaci rzeczy.ty wi
                    > dzisz
                    > >
                    > > już
                    > > > tylko skutki polityki własnego państwa. usuń przyczynę a i skutki zni
                    > kną.
                    > > > przyczyną jest okupacja i krawa polityka, dokonywnaie na nich gwatłtu
                    > .
                    > > > oczywiście że oni odpowiadają gwałtem. w takim sensie jesteś i ofiarą
                    > , ale
                    > > i
                    > > > też należysz do narodu sprawców. moim zdaniem im szybciej, nawet siłą
                    > ,
                    > > zostanie
                    > > >
                    > > > doprowadzone do rodzielenia dwóch stron tym lepiej dla Izraela
                    > > także.Osobiście
                    > > > opowiadam sie za wariantem interwencji wojsk ONZ lub NATO. Pacyfikują
                    > cej i
                    > >
                    > > > rodzielajacej nie tylko Izrael lecz i Palestyńczyków. Niestety to tru
                    > dne a
                    > > le
                    > > i
                    > > > konieczne. Aby zneutrazlizować HAMASY ale i nacjonalistyczne prądy w
                    > Izrae
                    > > lu.
                    > > > Nie wierzę aby bez stanowczości doszło do ostatecznego rozwiązania te
                    > j
                    > > kwestii.
                    > > >
                    > > > nie tylko dlatego, że "araby" nie chcą brać "ofiarowanej im przez Izr
                    > ael
                    > > > niepodległości". tu nie ma równości. Izrael jest okupantem i nie dopu
                    > szcza
                    > > do
                    > > > niepodległości Palstyny, ponosi więc i odpowiedzialność za skutki tej
                    >
                    > > polityki.
                    > > >
                    > > > Nie wiem czy rozumiesz co mam na myśli? To nie zwalnia z odpowiedzial
                    > ności
                    > >
                    > > > Palestyńczyków dopuszczajcych sie aktów barbarzyńskich jakim są satak
                    > i
                    > > > samobójcze na cywilów w Izraelu. Ale to nijak nie zmienia głównego sp
                    > rawcy
                    > > i
                    > > > odpowiedzialnego. Znieś przyczynę a znikną i skutki.Wiem, że to nie ł
                    > atwe.
                    > >
                    > > Gdy
                    > > > przez lata społeczeństwo izraelskie było kamrione nacjonalistyczną
                    > > frazeologią,
                    > > >
                    > > > że im należy się wszystko itp.Ale nie ma innej drogi.
                    > > >
                    > > > Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
                    > > >
                    > > > > A co niby mialem zrozumiec?
                    > > > > Ze my to be.... a oni cacy....
                    > > > > Nie patrz oczami pieknoducha, tylko realisty.
                    > > > > Pokaz mi na swiecie jeden konflikt,gdzie nie jest zamieszany fan
                    > atyzm
                    > >
                    > > > islamski.
                    > > > > My sie przed tym bronimy. Toczka.
                    > > Otwrotnie polacy sa niemieckiej ziemi okupnaci tak samo jak arabstwo wzeli
                    >
                    > nasz
                    > >
                    > > aziemie w imie muchametu i meczem
                    > > teraz wrocilismy do domu do swojego zimia przez boga obiecana, kto sie nie
                    >
                    > > zgoszi ma znami problem i glowe na szyjiu niebedzie nosil
                    > >
                  • fredzio54 Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego 23.12.03, 11:41
                    trymand napisał:

> nowax ty cioto! pozwlasz aby ten debil fredzio ułomek takie bluzgi gadał. ja
                    > wiem to że ułomny sedes, ale czasami trzeba mu dac w tą nacjonalistyczną
                    > mordę.Fredziu mamusia zgwalcona chyba była przez szarona i żałuję że cię nie
                    > wyskorbała.Lecz się baranie!
                    >
                    > fredzio54 napisał:
                    >
                    > > nowax napisała:
                    > >
                    > > > ja nic takiego nigdy nie napisalem, żw "wy" to be ani sami dobrzy. w
                    > tym
                    > > poście
                    > > >
                    > > > nie o tym w ogóle mowa. moim zdaniem wszyscy są winni. ale rozmiar wi
                    > nny
                    > > > różny.zasłaniasz się ciągle tylko oni oni oni.masz rację islam jest b
                    > e, ar
                    > > aby
                    > > > są be , Palestyńczycy są be..ale..to nie zmienia postaci rzeczy.ty wi
                    > dzisz
                    > >
                    > > już
                    > > > tylko skutki polityki własnego państwa. usuń przyczynę a i skutki zni
                    > kną.
                    > > > przyczyną jest okupacja i krawa polityka, dokonywnaie na nich gwatłtu
                    > .
                    > > > oczywiście że oni odpowiadają gwałtem. w takim sensie jesteś i ofiarą
                    > , ale
                    > > i
                    > > > też należysz do narodu sprawców. moim zdaniem im szybciej, nawet siłą
                    > ,
                    > > zostanie
                    > > >
                    > > > doprowadzone do rodzielenia dwóch stron tym lepiej dla Izraela
                    > > także.Osobiście
                    > > > opowiadam sie za wariantem interwencji wojsk ONZ lub NATO. Pacyfikują
                    > cej i
                    > >
                    > > > rodzielajacej nie tylko Izrael lecz i Palestyńczyków. Niestety to tru
                    > dne a
                    > > le
                    > > i
                    > > > konieczne. Aby zneutrazlizować HAMASY ale i nacjonalistyczne prądy w
                    > Izrae
                    > > lu.
                    > > > Nie wierzę aby bez stanowczości doszło do ostatecznego rozwiązania te
                    > j
                    > > kwestii.
                    > > >
                    > > > nie tylko dlatego, że "araby" nie chcą brać "ofiarowanej im przez Izr
                    > ael
                    > > > niepodległości". tu nie ma równości. Izrael jest okupantem i nie dopu
                    > szcza
                    > > do
                    > > > niepodległości Palstyny, ponosi więc i odpowiedzialność za skutki tej
                    >
                    > > polityki.
                    > > >
                    > > > Nie wiem czy rozumiesz co mam na myśli? To nie zwalnia z odpowiedzial
                    > ności
                    > >
                    > > > Palestyńczyków dopuszczajcych sie aktów barbarzyńskich jakim są satak
                    > i
                    > > > samobójcze na cywilów w Izraelu. Ale to nijak nie zmienia głównego sp
                    > rawcy
                    > > i
                    > > > odpowiedzialnego. Znieś przyczynę a znikną i skutki.Wiem, że to nie ł
                    > atwe.
                    > >
                    > > Gdy
                    > > > przez lata społeczeństwo izraelskie było kamrione nacjonalistyczną
                    > > frazeologią,
                    > > >
                    > > > że im należy się wszystko itp.Ale nie ma innej drogi.
                    > > >
                    > > > Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
                    > > >
                    > > > > A co niby mialem zrozumiec?
                    > > > > Ze my to be.... a oni cacy....
                    > > > > Nie patrz oczami pieknoducha, tylko realisty.
                    > > > > Pokaz mi na swiecie jeden konflikt,gdzie nie jest zamieszany fan
                    > atyzm
                    > >
                    > > > islamski.
                    > > > > My sie przed tym bronimy. Toczka.
                    > > Otwrotnie polacy sa niemieckiej ziemi okupnaci tak samo jak arabstwo wzeli
                    >
                    > nasz
                    > >
                    > > aziemie w imie muchametu i meczem
                    > > teraz wrocilismy do domu do swojego zimia przez boga obiecana, kto sie nie
                    >
                    > > zgoszi ma znami problem i glowe na szyjiu niebedzie nosil
                    > >
                    Szaron nie gwalcil kobiet mnial 2 zony
                    A twoj Arabski tatus gdzie znikl bez placenie alalmentow i taki polarabczek
                    na nasze koszte zyje w polsce i smierdzi mi ja ze wszycy z tego kraju uciekaja
                    na sachodu
              • Gość: Tomek44 Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 22.12.03, 13:56
                Usunac przyczyne mozna tylko w jeden sposob. Likwidacja Izraela i powrot Zydow
                do krajow z ktorych przybyli. O to Palestynczykom chodzi. Oni nie chca pokoju
                z nami. Czy to tak trudno zobaczyc? Nawet na Genewe sie nie zgodzili (mam na
                mysli fanatykow islamskich, a jest ich znacznie wiecej od naszych fanatykow i
                w przeciwienstwie do naszych fanatykow, oni sa prawdziwymi mordercami w imie
                boga). A przeciez Genewa oddaje im wszystko, oprocz powrotu na nasze ziemie
                (np Tel-Aviv) kilku milionow potomkow tych co uciekli w 48 roku.
                Co do wojsk ONZ, to mamy bardzo zle przyklady: wyjscie wojsk ONZ na prosbe
                Egiptu przed wojna Jom Kipur, pomoc w porwaniu i zamordowaniu naszych
                zolnierzy na granicy z Libanem z przed 3 lat i jezeli chcesz to znajde ci
                jeszcze kilka przykladow.
                • nowax im szybciej podzał na niepodl. Izrael i Palestynę 22.12.03, 14:09
                  im szybciej podział na niepodłegła Palestynę i Izrael tym lepiej dla Izraela. W
                  sporej części masz rację. To nie ma być koncertzyczeń dla Palestyńczyków.
                  Obojętniw czy o ni chcą tego czy nie niepodległe państwo Izraelskie tam będzie
                  po wieki. Ale w innym kształcie terytorialnym niż obecnie. Ja wiem ,ze to z
                  kolei nacjonalista i nie tylko nacjonalistą w Izraelu się nie podoba. Do dzis
                  te stare bajki o wojnie rabów itp. powtarzają. Masz rację, że wojska ONZ to nie
                  jest idealne rozwiązanie. Ale jedyne mozliwe i praktyczne. Kompromis ma to do
                  siebie że nie będzie się nikomu podobał w 100 %. I nie musi. Celem jest podzial
                  na dwa niepodległe państwa. Również z uwzględnieniem interesów Palkestyny, ale
                  i Izraela.Powstrzymywanie tego procesu to odpowiedzialność za rozlew krwi. tego
                  się nie da zahamować. Można opóźniać co czyni Izrael. Ale to głupia i
                  krótkofalowa polityka. Prędzej czy później i USA będzie mialo tego dość. Po
                  Iraku będzie skłonne do kompromisów.

> Usunac przyczyne mozna tylko w jeden sposob. Likwidacja Izraela i powrot
                  Zydow
                  > do krajow z ktorych przybyli. O to Palestynczykom chodzi. Oni nie chca pokoju
                  > z nami. Czy to tak trudno zobaczyc? Nawet na Genewe sie nie zgodzili (mam na
                  > mysli fanatykow islamskich, a jest ich znacznie wiecej od naszych fanatykow i
                  > w przeciwienstwie do naszych fanatykow, oni sa prawdziwymi mordercami w imie
                  > boga). A przeciez Genewa oddaje im wszystko, oprocz powrotu na nasze ziemie
                  > (np Tel-Aviv) kilku milionow potomkow tych co uciekli w 48 roku.
                  > Co do wojsk ONZ, to mamy bardzo zle przyklady: wyjscie wojsk ONZ na prosbe
                  > Egiptu przed wojna Jom Kipur, pomoc w porwaniu i zamordowaniu naszych
                  > zolnierzy na granicy z Libanem z przed 3 lat i jezeli chcesz to znajde ci
                  > jeszcze kilka przykladow.
                  >
                  • Gość: Tomek44 Re: im szybciej podzał na niepodl. Izrael i Pales IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 22.12.03, 14:34
                    Osobiscie nie lubie naszych skrajnych nacjonalistow i jestem za zwrotem
                    terenow. Problem polega na tym, ze my sobie poradzimy z naszymi jak ich
                    nazywasz nacjonalistami, tak jak to zrobilismy podczas zwrotu Synaju. To byla
                    prawdziwa walka, ale miedzy nami i w koncu przenieslismy ich. To samo zrobimy
                    i teraz. Problem jest inny. Nasi skrajni nie morduja. Oni sie modla i chca sie
                    nadal tam modlic. Modlitwa jeszcze sie nikogo nie zabilo. Palestynscy fanatycy
                    morduja z modlitwa na ustach. Z nimi nie poradzi sobie ich rzad i przywodcy,
                    bo oni sie ich poprostu boja. U nich nie ma litosci. Jak ktos podskakuje to
                    zabijaja nie tylko podskakujacego, ale i jego bliskich. Ich przywodcy nie maja
                    sily politycznej i dlatego sa na przegranej pozycji. Ostatnio (to jest moje
                    prywatne zdanie)zaczynam watpic w sile tego zdegenerowanego starca Arafata.
                    Szaron chce sie od nich oddzielic i zerwac wszelkie kontakty, a ulatwic im
                    otwarcie na panstwa sasiednie arabskie. Tylko, ze te panstwa nie chca z nimi
                    wspolpracowac i im pomagac. Nawet palestynczycy, ktorzy stanowia olbrzymi
                    procent w Jordani nie chca wspomoc braci. Co tutaj moze pomoc ONZ? czy
                    ktokolwiek?
                    • nowax Re: im szybciej podzał na niepodl. Izrael i Pales 22.12.03, 17:52
                      masz sporo racji i część twoich wątpliwości podzielam. ale to nie zmienia
                      faktu. jeżeli usuniesz przyczynę tj. izrelską okupację i wzbranianie
                      niepodległości Palestynie, oddanie im części ich terytorium, zaprzstanie szykan
                      mordów - i skutków nie będzie. Myślę że tylko interwencja obcych sił pod fagą
                      ONZ ma szanse. Rozdzial mimitarny obu stron musi być. Inaczej taki podział się
                      nie utrzyma - nawet jak powstanie. Izrael wykorzysta każdy pretekst aby zdobyć
                      terutorium, a po stronie palestyńskiej nie brakuje idiotów aby mu taki pretekst
                      dać. Patrz wzgórza Golan i teraz Irak. To metody które trzeba połączyć

> Osobiscie nie lubie naszych skrajnych nacjonalistow i jestem za zwrotem
                      > terenow. Problem polega na tym, ze my sobie poradzimy z naszymi jak ich
                      > nazywasz nacjonalistami, tak jak to zrobilismy podczas zwrotu Synaju. To byla
                      > prawdziwa walka, ale miedzy nami i w koncu przenieslismy ich. To samo zrobimy
                      > i teraz. Problem jest inny. Nasi skrajni nie morduja. Oni sie modla i chca
                      sie
                      > nadal tam modlic. Modlitwa jeszcze sie nikogo nie zabilo. Palestynscy
                      fanatycy
                      > morduja z modlitwa na ustach. Z nimi nie poradzi sobie ich rzad i przywodcy,
                      > bo oni sie ich poprostu boja. U nich nie ma litosci. Jak ktos podskakuje to
                      > zabijaja nie tylko podskakujacego, ale i jego bliskich. Ich przywodcy nie
                      maja
                      > sily politycznej i dlatego sa na przegranej pozycji. Ostatnio (to jest moje
                      > prywatne zdanie)zaczynam watpic w sile tego zdegenerowanego starca Arafata.
                      > Szaron chce sie od nich oddzielic i zerwac wszelkie kontakty, a ulatwic im
                      > otwarcie na panstwa sasiednie arabskie. Tylko, ze te panstwa nie chca z nimi
                      > wspolpracowac i im pomagac. Nawet palestynczycy, ktorzy stanowia olbrzymi
                      > procent w Jordani nie chca wspomoc braci. Co tutaj moze pomoc ONZ? czy
                      > ktokolwiek?
                      • trymand Re: im szybciej podzał na niepodl. Izrael i Pales 22.12.03, 19:38
                        co będziesz mu tłumaczył? gość jest izraelskim nacjopnalistą. nic do niego nie
                        dociera. zawsze swoje, że tylko izrael a palestynczycy be tylko izrael ok. nie
                        lubi ich. i nie chce tak naprawde niepodległej palestyny. powtarza ciagle ten
                        ich bełkot.znam yo na pamięć

nowax napisała:

> masz sporo racji i część twoich wątpliwości podzielam. ale to nie zmienia
                        > faktu. jeżeli usuniesz przyczynę tj. izrelską okupację i wzbranianie
                        > niepodległości Palestynie, oddanie im części ich terytorium, zaprzstanie
                        szykan
                        >
                        > mordów - i skutków nie będzie. Myślę że tylko interwencja obcych sił pod fagą
                        > ONZ ma szanse. Rozdzial mimitarny obu stron musi być. Inaczej taki podział
                        się
                        > nie utrzyma - nawet jak powstanie. Izrael wykorzysta każdy pretekst aby
                        zdobyć
                        > terutorium, a po stronie palestyńskiej nie brakuje idiotów aby mu taki
                        pretekst
                        >
                        > dać. Patrz wzgórza Golan i teraz Irak. To metody które trzeba połączyć
                        >
                        >
                        >
                        > > Osobiscie nie lubie naszych skrajnych nacjonalistow i jestem za zwrotem
                        > > terenow. Problem polega na tym, ze my sobie poradzimy z naszymi jak ich
                        > > nazywasz nacjonalistami, tak jak to zrobilismy podczas zwrotu Synaju. To b
                        > yla
                        > > prawdziwa walka, ale miedzy nami i w koncu przenieslismy ich. To samo zrob
                        > imy
                        > > i teraz. Problem jest inny. Nasi skrajni nie morduja. Oni sie modla i chca
                        >
                        > sie
                        > > nadal tam modlic. Modlitwa jeszcze sie nikogo nie zabilo. Palestynscy
                        > fanatycy
                        > > morduja z modlitwa na ustach. Z nimi nie poradzi sobie ich rzad i przywodc
                        > y,
                        > > bo oni sie ich poprostu boja. U nich nie ma litosci. Jak ktos podskakuje t
                        > o
                        > > zabijaja nie tylko podskakujacego, ale i jego bliskich. Ich przywodcy nie
                        > maja
                        > > sily politycznej i dlatego sa na przegranej pozycji. Ostatnio (to jest moj
                        > e
                        > > prywatne zdanie)zaczynam watpic w sile tego zdegenerowanego starca Arafata
                        > .
                        > > Szaron chce sie od nich oddzielic i zerwac wszelkie kontakty, a ulatwic im
                        >
                        > > otwarcie na panstwa sasiednie arabskie. Tylko, ze te panstwa nie chca z ni
                        > mi
                        > > wspolpracowac i im pomagac. Nawet palestynczycy, ktorzy stanowia olbrzymi
                        > > procent w Jordani nie chca wspomoc braci. Co tutaj moze pomoc ONZ? czy
                        > > ktokolwiek?
                        • fredzio54 Nasza rosodny pokojowy plan Transfer humany 23.12.03, 11:46
                          THE ELON PEACE INITIATIVE

A seven Part Comprehensive Plan
                          Toward Peace In The Middle East

1. Government Decision: declaring the Palestinian Authority an Enemy.
                          2. Military Action: Destroy Terror infrastructure by removing all terrorists,
                          weapons and bomb factories from Judea, Samaria & Gaza.
                          3. Nullify the Oslo Accords and dismantle the Palestinian Authority.
                          4. Following the cessation of hostilities, negotiations will commence under
                          international auspices to solve the refugee problem through their relocation to
                          Arab countries and the dismantling of refugee camps.
                          5. Acceptance of two countries for two people on two sides of the Jordan:
                          the Jordanian – Palestinian state with Amman as its capital, and the Jewish
                          state with Jerusalem as its capital.
                          6. Arabs remaining in Judea, Samaria & Gaza
                          become citizens of the Jordanian – Palestinian state.
                          Arab Palestinians holding Israeli Citizenship will be offered alternate
                          citizenship in the Jordanian Palestinian state.
                          7. If the Arabs of Judea, Samaria & Gaza breach the terms of this plan, they
                          will be expelled to their state on the other side of the Jordan River.

• fredzio54 Re: im szybciej podzał na niepodl. Izrael i Pales 23.12.03, 11:46
                          THE ELON PEACE INITIATIVE

A seven Part Comprehensive Plan
                          Toward Peace In The Middle East

1. Government Decision: declaring the Palestinian Authority an Enemy.
                          2. Military Action: Destroy Terror infrastructure by removing all terrorists,
                          weapons and bomb factories from Judea, Samaria & Gaza.
                          3. Nullify the Oslo Accords and dismantle the Palestinian Authority.
                          4. Following the cessation of hostilities, negotiations will commence under
                          international auspices to solve the refugee problem through their relocation to
                          Arab countries and the dismantling of refugee camps.
                          5. Acceptance of two countries for two people on two sides of the Jordan:
                          the Jordanian – Palestinian state with Amman as its capital, and the Jewish
                          state with Jerusalem as its capital.
                          6. Arabs remaining in Judea, Samaria & Gaza
                          become citizens of the Jordanian – Palestinian state.
                          Arab Palestinians holding Israeli Citizenship will be offered alternate
                          citizenship in the Jordanian Palestinian state.
                          7. If the Arabs of Judea, Samaria & Gaza breach the terms of this plan, they
                          will be expelled to their state on the other side of the Jordan River.

• Gość: opel Re: im szybciej podzał na niepodl. Izrael i Pales IP: *.lanet.wroc.pl 22.12.03, 14:37
                    zgadzam się z tobą w 100 %. To nie ma być spełnianie życzeń HAMASU. A te
                    brednie, że Izrael musi zniknąć a Żydzi się stamtąd wynosić to takie same
                    banialuki jak odmnawianie niepodległości palestyńczykom. Jednych i drugich
                    nacjonalistycznie myślących idiotów trzeba spacyfikować. Izrael tam był, jest i
                    będzie. Musi powstać także niepodłegla Palestyna. Ale czy po jednej i po
                    drugiej stronie znajdą się rozsądni ludzie? Nie tylko Izraelczycy to
                    zbrodniarze ( co zresztą mówiłeś). Palestyńczycy również muszą zostać
                    rozliczeni.Ale zgadzam sie z Tobą.
                    • Gość: Tomek44 Re: im szybciej podzał na niepodl. Izrael i Pales IP: 5.3.1R3D* / *.inter.net.il 22.12.03, 17:06
                      Przeczytaj informacje o pobiciu przez Palestynczykow ministra spraw
                      zagranicnych Egiptu, ktory przyjechal z misja pokojowa.
                      Masz podsumowanie naszej dyskusji.
                      • nowax Re: im szybciej podzał na niepodl. Izrael i Pales 22.12.03, 17:54
                        bnajmniej tak nie jest i ty o tym wiesz. owszem Palestyńczycy nie po raz
                        pioerwszy się ośmieszyli ( zapewne nie ostatni). ale prawdziwa dyskusję
                        zakończy się w dniu rozdziału tych dwóch narodów i utworzeniu dwóch
                        niepodległych państw z terytorium dziaj jednego. a jak wiesz to nie jest łatwe.

> Przeczytaj informacje o pobiciu przez Palestynczykow ministra spraw
                        > zagranicnych Egiptu, ktory przyjechal z misja pokojowa.
                        > Masz podsumowanie naszej dyskusji.
          • Gość: dana33 do tomka44 IP: 194.90.65.* 22.12.03, 13:19
            nu, tomeczku, ten kretyn p usiluje tu dac do zrozumienia, ze to taki przeciez
            sprawiedliwy, on gotow bylby zydow bronic, on wogole to chyba sam zyd...
            zobacz co ten antysemita (zaraz sie oburzy i powie ze on nie, ze skad, ze to my
            wykorzystujemy to slowo) napisal tutaj:

"Re: Jaki los czeka żydowskich osadników na teryto
            Przeczytaj komentowany artykuł »
            Autor: Gość: P IP: *.autocom.pl
            Data: 21.12.2003 18:04 + odpowiedz na list

Ich już czekał los w II wojnie światowej ole alianci obronili
            ich -
            • fredzio54 Re: do tomka44 22.12.03, 13:39

> nu, tomeczku, ten kretyn p usiluje tu dac do zrozumienia, ze to taki przeciez
              > sprawiedliwy, on gotow bylby zydow bronic, on wogole to chyba sam zyd...
              > zobacz co ten antysemita (zaraz sie oburzy i powie ze on nie, ze skad, ze to
              my
              >
              > wykorzystujemy to slowo) napisal tutaj:
              >
              > "Re: Jaki los czeka żydowskich osadników na teryto
              > Przeczytaj komentowany artykuł »
              > Autor: Gość: P IP: *.autocom.pl
              > Data: 21.12.2003 18:04 + odpowiedz na list
              >
              > Ich już czekał los w II wojnie światowej ole alianci obronili
              > ich -
            • Gość: P Re: do tomka44 IP: *.client.attbi.com 22.12.03, 16:23
              Kretynka IP attbi.com
        • Gość: jarek Re: Ale za to 4 mil arabow z Cisjordanii do tego IP: *.fastres.net 22.12.03, 17:03
          Wesole jest to ,ze ja jak w 1968 wyrazilem tylko watpliwosci , co do "
          braterskiej interwencji" na Czechach,i kosztowalo mnie to 9 miesiecy wiezienia
          wojskowego na Sluzewcu, tajemnicze znikniecie mojego indeksu studenckiego ( w
          roku 1993 mnie poinformali, ze go poslali do Cieszyna, choc swiadectwo
          dojrzalosci bylo jeszcze w dziekanacie), dopiero roku 1995 zmazano mnie w Polsce
          jako przestepce( o to musialem zlozyc podanie),..., moze tam "gruba kreska" byla
          tylko dla kommunistycznych przestepcow i ich pomocnikow.
          To ,ze ktos w wojsku Israelskim, moze miec watpliwosci, swiadczy dobrze o tym
          wojsku..
          Cos takich watpliwosci co do zabijania cyvilnych Zydow, nie moga miec arabscy
          mieszkancy Cisjordani, bo ich od razu, ich arabscy bracia zlinczuja ....
          Dla mnie, wszystko to co robi Sharon, jest jedyna rzecza do zrobienia...on
          wygral wybory i do nastepnych jest Israelskim Premierem.
    • Gość: U Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.75.4.98.Dial1.Boston1.Level3.net 22.12.03, 13:37
      A to nie poznac,ze tych 15tu,to zwykle antisemiti?
    • trymand 15 izraelskich komandosów "antysemici"? 22.12.03, 13:48
      moze tych 15 izraelskich byłych terrorystów to "antysemici"? a może jak widać
      nawet u terrystów odbudzić sie sumienie?
    • gw_bush Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 17:25
      Trudna jest sytuacja zolnierza.
      Kiedys juz miano do niektorych pretensje, ze tlumacza sie ,iz tylko wykonywali
      rozkazy. Dzisiaj potomkowie tych ktorzy mieli pretensje chca zolnierzy widziec
      w wiezieniu wlasnie za to ze sie takim rozkazom sprzeciwiaja.
      Lepiej chyba byc strazakiem.
      • Gość: Tomek44 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: 5.3.1R3D* / *.inter.net.il 22.12.03, 17:30
        Wlasnie sluchalem wywiadu z jednym. Nigdy nie byl na terytoriach. Wrocil po
        ponad polrocznej wycieczce po swiecie i nie interesowal sie polityka Izraela.
        Nic dodac, nic ujac.
        Jest ich 13, a nie 15 i chcialbym wysluchac kazdego z nich. Dla mnie to ani
        pacyfisci, ani lewicowcy, tylko zwykle tchorze, ktore swoja "odwage" musza
        jakos wytlumaczyc.
        W kazdej armii na swiecie sa dezerterzy. Wiec coz w tym dziwnego? Bronia sie
        ideologia przed zapuszkowaniem.
        • gw_bush Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 18:20

> Wlasnie sluchalem wywiadu z jednym. Nigdy nie byl na terytoriach. Wrocil po
          > ponad polrocznej wycieczce po swiecie i nie interesowal sie polityka Izraela.
          > Nic dodac, nic ujac.
          > Jest ich 13, a nie 15 i chcialbym wysluchac kazdego z nich. Dla mnie to ani
          > pacyfisci, ani lewicowcy, tylko zwykle tchorze, ktore swoja "odwage" musza
          > jakos wytlumaczyc.
          > W kazdej armii na swiecie sa dezerterzy. Wiec coz w tym dziwnego? Bronia sie
          > ideologia przed zapuszkowaniem.

Co ty Tomciu opowiadasz ?
          Do jakiego stopnia trzeba byc tchorzem, by bac sie z czolgu wypalic do walacej
          sie chalupy ?
          Mysle, ze sledztwo wykaze, ze ich matki wcale nie byly zydowkami a wiec i oni
          to tylko tacy "przyszywani".
          Przejedzie sie buldozerami po domachich rodzin i sprawa bedzie zalatwiona.
          Przynajmniej do nastepnego razu.

• Gość: Tomek44 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 22.12.03, 18:23
            No pewnie, odwazniej jest wyslac dzieci z kamieniami na czolgi, a samemu sie
            ukryc za ich plecami.
            • gw_bush Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 18:26

> No pewnie, odwazniej jest wyslac dzieci z kamieniami na czolgi, a samemu sie
              > ukryc za ich plecami.

A co ma piernik do wiatraka ?

• Gość: Tomek44 Re: 13izraelskich komandosów nie chce mordować IP: 5.3.1R3D* / *.inter.net.il 22.12.03, 18:30
                No wlasnie co ma? Dobre pytanie. Pomysl, czasami warto.
                • gw_bush Re: 13izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 18:36
                  Odchodzisz od tematu i probujesz zamienic rozmowe w wymiane zlosliwosci.
                  Szkoda czasu.
                  Buzka do slonecznego Tel A...
        • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 19:31
          no i co było ich 13! to jakaś różnica? tym "tchórzom" nie dorastasz do pięt
          człowieku. oni przynajmniej potrafią być ludźmi a nie są tchórzami w czołgach
          strzelających do dzieci. ale czego mozna się spodziewać po zbirach szarona? to
          żałosne człowieczku, że popierasz izraelski terror i bandtytyzm. szaron i jego
          terroryści w mundurach są poprostu żałośni. ich klakierzy także.

> Wlasnie sluchalem wywiadu z jednym. Nigdy nie byl na terytoriach. Wrocil po
          > ponad polrocznej wycieczce po swiecie i nie interesowal sie polityka Izraela.
          > Nic dodac, nic ujac.
          > Jest ich 13, a nie 15 i chcialbym wysluchac kazdego z nich. Dla mnie to ani
          > pacyfisci, ani lewicowcy, tylko zwykle tchorze, ktore swoja "odwage" musza
          > jakos wytlumaczyc.
          > W kazdej armii na swiecie sa dezerterzy. Wiec coz w tym dziwnego? Bronia sie
          > ideologia przed zapuszkowaniem.
      • Gość: dana33 do gw_bush'a IP: 5.5R* / 192.114.47.* 22.12.03, 17:53
        :)
    • lekarz_dyzurny Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 17:59
      Jezus Maria, a cóż to za nowy debil ten Nowax?! Może jakiś językowy upgrade do
      Fredzio54?
      • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 19:12
        co sie czepiasz niedorowoju umysłowy nowaxa?! ty debilu szmato jedna powinieneś
        się zgłosić do lekarza bo sam jesdeś kretynem. ty pustopgłowie jesteś updejetem
        do zera, bo takieo mniej niż zero jak ty tylko do zera....

lekarz_dyzurny napisał:

> Jezus Maria, a cóż to za nowy debil ten Nowax?! Może jakiś językowy upgrade
        do
        > Fredzio54?
        • trymand do nowaxa 22.12.03, 19:17
          znasz tę szmatę lekarza?haha debila? właśnie go zrąbałem - bo imbecyl nie umie
          dyskutować. to rewanż za to że nazwalem cię koiedyś "ciotą". tak nie uważam,
          ale jesteś trochę miętki. nie dawaj się takim dupkom jak ta szmata
          • lekarz_dyzurny Re: do nowaxa 22.12.03, 20:25
            Trymand, trymand....

come...

come on....

come to Butthead...

TY GŁUPI CHUJU
            :)))

• trymand Re: do nowaxa 22.12.03, 21:02
              ty niedomyta ściero lekarzu debilu jeszcze coś ...? pewnie stare pedalisko
              jesteś...haha
              • lekarz_dyzurny Re: do nowaxa 22.12.03, 21:20
                dupa.buja.pl/zdjecia/09zenek.jpg
                • trymand do debila lekarza dyżurnego 22.12.03, 21:24
                  lecz się powalony psycholu. matka pewnie puszczałą sie z jakimś kretynem? i do
                  dziś żałuje że cię niw wyskrobała haha
                  • lekarz_dyzurny Re: do debila lekarza dyżurnego 22.12.03, 21:29
                    Przypominam o trwającym konkursie.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9813406
          • nowax Re: do nowaxa 22.12.03, 21:10
            nie znam,jakiś biedny sfrustrowany człowiek. ale pozwól że będę bronił się sam.
            poza tym nie popieram twoich metod ani inwektyw.

trymand napisał:

> znasz tę szmatę lekarza?haha debila? właśnie go zrąbałem - bo imbecyl nie
            umie
            > dyskutować. to rewanż za to że nazwalem cię koiedyś "ciotą". tak nie uważam,
            > ale jesteś trochę miętki. nie dawaj się takim dupkom jak ta szmata
      • nowax Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 21:08
        nie obrażałem cię, ani pod tewoim adresem nie używam inwektyw. rozumiem. nie
        zgadzasz się ok. ale nie obrażaj człowieku

lekarz_dyzurny napisał:

> Jezus Maria, a cóż to za nowy debil ten Nowax?! Może jakiś językowy upgrade
        do
        > Fredzio54?
        • lekarz_dyzurny Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 21:25
          Chyba nie dość uważnie czytasz człowieku swoje własne posty.
        • schlagbaum Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 21:35
          nowax napisała:

> nie obrażałem cię, ani pod tewoim adresem nie używam inwektyw. rozumiem. nie
          > zgadzasz się ok. ale nie obrażaj człowieku

Nie mozesz tego goscia brac powaznie.
          Tego "lekarza" wczoraj wypuscili z lasu gdzie nawet palil ognisko.
          To odciska swoje pietno. Badz wyrozumialy.
          • lekarz_dyzurny Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 21:41
            www.csicop.org/si/9909/book-review.html
            Przyjmij to w dowód przyjaźni i przekaz koledze. Jemu chyba nawet bardziej sie
            przyda.
            • trymand lekarz czy psychol? 22.12.03, 21:45
              nie przejmuj sie tym kretynem lekarzem a bardziej pasuje do niego ksywa iota. i
              tak wszyscy sie z niego tu śmieją
    • Gość: Tomson Dlatego właśnie potępiać i gnoić trzeba tylko IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 18:23
      Państwo Izrael, a nie Żydów jako nację, wśród których jak widać jest wielu
      porządnych ludzi.
      • Gość: Tomek44 Re: Dlatego właśnie potępiać i gnoić trzeba tylko IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 22.12.03, 18:44
        Znasz to? ...domki w Slupsku....
        • Gość: sp;lit Re: Dlatego właśnie potępiać i gnoić trzeba tylko IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 22.12.03, 22:41
          Chcesz w nosa ? Moje rodzinne miato i prosze z szacunkiem ,... :)
    • essen1 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 22:25
      myślę że w całej tej dyskusji, która częściowo stała się wymianą obelg
      pominięto jedną rzecz. ci Izraelczycy poświadczają że Izrael popełnił tam
      zbrodnie. To w końcu wiarygodni świadkowie oskarżenia. Palestyńczyków można by
      było podejrzewać o stronniczość. Ale tu chyba nie zachodzi taka obawa?
      • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 22:40
        poczytaj dobrze wszystkie posty. to nie zostało pominięte. ale masz rację. poza
        wszystkim to ważny dowód
        • essen1 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 22:49
          czego brakuje Palestynom to organizacji. Tam chyba total chaos. Już dziś
          powinni zbierać dowody, zdjęcia, zeznania, chociażby takie wyznania jak tych
          żłonierzy izraelskich- aby móc dochodzić potem swoich roszczeń. Taka
          dokumentacja ułatwi ściganie sprawców zbrodni. Bez tego będzie to trudne. Ale
          Palestyńczykom brakuje organziacji i skrupulatności aby teraz o tym pomysleć.
          • trymand Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 22.12.03, 23:07
            masz rację. ale oni walczą o przeżycie. tworzenie takiej dokumentacji
            wymagałoby instytucji. ale to chyba dobry pomysł.konkretny, jak widać w tych
            Niemcach organizacja wpojona od dziecka haha

essen1 napisał:

> czego brakuje Palestynom to organizacji. Tam chyba total chaos. Już dziś
            > powinni zbierać dowody, zdjęcia, zeznania, chociażby takie wyznania jak tych
            > żłonierzy izraelskich- aby móc dochodzić potem swoich roszczeń. Taka
            > dokumentacja ułatwi ściganie sprawców zbrodni. Bez tego będzie to trudne. Ale
            > Palestyńczykom brakuje organziacji i skrupulatności aby teraz o tym pomysleć.
            • Gość: opel Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować IP: *.lanet.wroc.pl 23.12.03, 00:07
              taki pomysł spowoduje opór Izraela
    • fredzio54 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 23.12.03, 11:37
      www.idf.il/english/statistics/yeelon.stm
      General Yallon byl dowdca komandosow "Matkal"
      a tych 13 desydentow wypedzimy z wojsko i nawet zaden im kawe nie poda w
      kawiarni nie chcem byc w ich skory !
    • fredzio54 Re: 15 izraelskich komandosów nie chce mordować 23.12.03, 11:53
      • The Jewish people existed 2000 years before the establishment of Islam.

• Jerusalem has been the Jewish capital for over 3,300 years, but was never an
      Arab capital.

• Jerusalem is mentioned 700 times in the Bible, while the Koran does not
      contain a single reference to Jerusalem.

• There has been a Jewish Majority in Jerusalem since before 1850.

• The Jewish People pray facing Jerusalem, while the Arabs pray with their
      backs to Jerusalem, towards Mecca.

• The PLO was established in 1964 while East Jerusalem and the West Bank were
      under their control, with the aim of "liberating" the rest of Israel.

• The Arabs have 500 times more area than Israel.

• The Arabs have 21 states; The Jews have only one Homeland.

" And the lord spoke to Moses in the plains of Moab by the Jordan, at Jericho,
      saying: speak to the Children of Israel and say to them: when you cross the
      Jordan to the land of Canaan, you shall drive out all the inhabitants of the
      Land before you; and you shall destroy all their prostration stones all their
      molten images shall you destroy' and all their high places shall you demolish.
      You shall possess the Land and you shall settle in it, for to you have I given
      the land to possess it… But if you do not drive out the inhabitants of the Land
      before you, those of them whom you leave shall be pricks in your eyes and
      thorns in your sides, and they will harass you upon the land in which you

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka