Gość: mr mojo risin IP: *.pl / 192.168.2.* 23.12.03, 08:51 i am the lizard king, i can do anything Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LECHU z SYDNEY Polowanie na krokodyla zabójcę IP: *.tpgi.com.au 23.12.03, 08:53 Nie pierwszy to i ostatni taki przypadek na Antypodach . Mieszkam tu wystarczajaco dlugo i pamietam nie jeden . Dlatego panowie turysci apeluje do was o rozwage i zozsadek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabriel Polowanie na krokodyla zabójcę IP: 213.77.43.* 23.12.03, 08:53 Szkoda gościa, bo śmierć miał straszną, ale kto kąpie się w rzece z krokodylami ??? Jak byłem w Etiopii nad taką rzeką, to na wszelki słuczaj nie podchodziłem do wody bliżej, niż na 15 metrów. I żyję ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl Re: Polowanie na krokodyla zabójcę IP: 208.46.3.* 23.12.03, 15:40 O fuck you. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam CO ZA DEBIL DAŁ TAKI TYTUŁ - "KROKODYL ZABÓJCA" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 09:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: CO ZA DEBIL DAŁ TAKI TYTUŁ - IP: *.med.uib.no 23.12.03, 09:12 Tym debilem jest dziennikarz GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryt Re: CO ZA DEBIL DAŁ TAKI TYTUŁ - IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.03, 09:23 "krokodyl morderca"???W tzw food-chain krokodyle i inne drapiezniki sa ponad ludzmi-my jestesmy dla nich tylko miesem. GW ma wielu dzienikarzy,ktorzy tworza w dziedzinach o ktorych maja zero pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Re: CO ZA DEBIL DAŁ TAKI TYTUŁ - IP: *.nlc.net.au 23.12.03, 09:45 Bardzo czesto ludzie zapominaja o przestrogach Polnocnej Australii w ktorych rzekach zyja dwa rodzaje krokodyli, slodko- wodny i slono-wodny . Niekotym wydaje sie ze niedaleko ocean droga wolna i do kapieli, i na odwot w bardzo spokojnej rzece plynacej leniwo spotac takie monstrum. Do tych wszystkich ktorzy maja zamiar wybrac sie do Australii w poszikiwanu przygod jest napewno ostrzezeniem, tam jest zdany sam na siebie, nie jeden zaplacil to zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultrakrak ALE DEBILE TU PISZA IP: *.now-acc.pl 23.12.03, 09:49 Gość portalu: tryt napisał(a): > "krokodyl morderca"???W tzw food-chain krokodyle i inne > drapiezniki sa ponad ludzmi-my jestesmy dla nich tylko miesem. tez masz zero pojecia, nie slyszales o zupie z krokodyla, jedzeniu pletwy rekina i innych tym podobnych wynalazkach przesuwajacych nas na wyzsze miejsce w lancuchu pokarmowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Od kiedy czytasz 'gazete' stary? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.12.03, 12:20 Od kiedy czytasz 'gazete' stary? Artykuly sa nierzetelne, tlumaczenia artykulow zagranicznych z MERYTORYCZNYMI bledami (swiadomymi???) - polecam zawsze orginal z Internetu sciagnac i samemu czytac. Problem jest w tym, ze nie ma na rynku polskim "online" zadnej innej gazety, ktora by miala taki poziom techniczny i szybkosc w przekazywaniu informacji ... ...ale wszystko sie zmienia i monopol Gazety kiedys upadnie i nie bedziemy musieli sie juz meczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OVOproblemiarz A jak KROKODYL był SAMICZKA IP: *.chello.pl 23.12.03, 11:24 i to w dodatku w ciąży ( a racja, łone znoszą jaja)To chyba to był jednak KOGUT ten KROKODYL, czyli tytuł mógłby być taki: POLOWANKO NA KOGUTKA (krokodyla)ZAJEBISTEGO NIENASYCEŃCA, który z głodu przekąsił sobie australijczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: CO ZA DEBIL DAŁ TAKI TYTUŁ - IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 09:31 Jak to co za debil - większość dziennikarzy to niedouczeni kretyni..... no ale jaki narod taka prasa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszxxx Re: CO ZA DEBIL DAŁ TAKI TYTUŁ - IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 09:54 Nie rozumiem skarbeńkowie o co Wam chodzi. Moim zdaniem tytuł jest cacy. "Krokodyl zabójca" ponieważ człowiek znalazł się w szczękach gada i jak sądzę zginął - dla bardziej roztropnych: krokodyl go zabił - nie widzę więc przeszkód do napisania, że "krokodyl go zabił". Wśród wielu podobnych określeń opisujących ten prosty acz smutny fakt, to z tytułu jest oczywiście wyraźnie pro publica, na zajawkę do gazety, ale ok. Po co ublizać jakiemuś obcemu człowiekowi? Zróbcie sobie kochani przedświątecznego baranka o ścianę w biurze - to pomaga wyzbyć się wszechobecnego - typowo polskiego właśnie - krytykancyzmu oraz chóralnego bełkotu w deseń "ratujmy karpia", bo zwierzątka, w tym krokodyle, to nasi młodsi bracia Czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wymioty szatana Re: Polowanie na krokodyla zabójcę IP: *.block.alestra.net.mx 23.12.03, 09:49 fok men krokodajl zabij wszystkich chujoych ludzi, hitler szatan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Już wiem do kogo podobny jest Łapiński!!! IP: 217.153.25.* 23.12.03, 09:50 Wuke (tem mały włochaty z dzidą) z Powrotu Jedi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Polowanie na krokodyla zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 10:18 Jestem po stronie krokodyla. On musi jeść, zwłaszcza duży i - w przeciwieństwie do Australijczyków - nie jest zagrożony wyginięciem. Było nie wchodzić do wody z krokodylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liga Ochrony Przyrody ALBO NIEWCHODZIĆ BANDZIOROWI Z PRUSZKOWA IP: *.chello.pl 23.12.03, 11:09 Gość portalu: Nemo napisał(a): > Jestem po stronie krokodyla. On musi jeść, zwłaszcza duży i - w > przeciwieństwie do Australijczyków - nie jest zagrożony > wyginięciem. Było nie wchodzić do wody z krokodylem. PODRĘKĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redgirl Re: Polowanie na krokodyla zabójcę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:37 Racja! Po co tam właził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Ciemięga Re: Polowanie na krokodyla zabójcę IP: 195.205.144.* 23.12.03, 11:49 W zeszlym roku w październiku, w Sandy Creek Bilabong w Parku Narodowym Kakadu, k.Darwin (Trytorium Polnocne) krokodyl zabil kąpiącą się Niemkę. Akurat wtedy byłem z żona w Cooinda ok. 30 km od miejsca tego feralnego zdarzenia. Wtedy to grupa kilku osob poszla w nocy kąpać się w zbiorniku, który był znany z obecności min. 7 dorosłych gadów. Mimo to ci Idioci* poszli się kąpać. Efekt ok. 20letnia Niemka wróciła do Heimatu w ołowianej trumnie, a krokodyl zginął od ciosu harpunem wymierzonego przez rangersów parku. Ludzie, uwierzcie w tych okolicach przy każdym zbiorniku wodnym, przy ulicach, w ulotkach, w autobusach, etc wszędzie trąbi się, żeby nie zbliżać się do "dzikiej" wody - z powodu krokodyli. *Trzeba być po prostu, głuchym, ślepym i na dodatek upośledzonym umysłowo, by zbliżać sie do wody, a co dopiero do niej wchodzić. Czytałem później w lokalnej gazecie wywiad z "pożal się boże rzecznikiem prasowym feralnej grupy" - ten facet nie potrafił nawet poprawnie wymówić nazwy PN Kakadu (cyt.: Kakadooka). Jedynymi zbiornikami z wodą, do których się można zbliżać w PN Kakadu były ogrodzone stalowym ogrodzeniem baseny w Jabiru czy Cooinda. Za głupotę trzeba płacić, niestety czasami najwyższą cenę. Szkoda tylko krokodyli (najczęściej później zabijanych), którym natura każe bronić swojego terytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Polowanie na krokodyla zabójcę IP: *.bas.roche.com 23.12.03, 15:38 Co do Niemki.. oni tak juz maja, ze wszyscy i wszystko jest po to aby im sprawiac przyjemnosc w czasie wakacji. I dla przecietnego niemca jest nie do pomyslenia, ze jakis kroko..cos..tam moze chciec go zjesc.. Tak samo dzieje sie np w Alpach.. wiadomo gory, duze, dosc dzikie i niebezpieczne. A co sie dzieje? Niemcy laza po nich jak po wlasnym ogrodku i co jakis czas jakiemus sie papuc posliznie i lbem w przepasc.. przykladow jest na tony.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SANTA*CLAUS TEORIA DARWINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 17:11 Zgodnie z teorią Darwina osobniki najsłabsze (fizycznie lub umysłowo) są skazane na szybkie wyginięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowerzysta A ja myslalem ze ten 4-metrowy gad mordujacy ludzi to IP: 199.243.74.* 23.12.03, 15:39 A ja myslalem ze ten 4-metrowy gad mordujacy ludzi to Prezydent USA. Rysopis i cechy charakteru bardzo sie zgadzaja... A tym razem to Prezydent Australii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VeeVee Re: A ja myslalem ze ten 4-metrowy gad mordujacy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 17:10 ROTFL tygodnia. Prezydent Australi... Ale żeś dowalił, jak Glemp golonką w wigilijny stół... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SANTA*CLAUS Re: A ja myslalem ze ten 4-metrowy gad mordujacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 17:13 W Tworkach już święta? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_ski Re: do mr mojo 23.12.03, 18:31 Gość portalu: mr mojo risin napisał(a): > i am the lizard king, i can do anything E, nikt nie załapał odniesienia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zkolowany Re: Polowanie na krokodyla zabójcę IP: *.sympatico.ca 23.12.03, 18:57 A jak dziennikarz zje rybe to tez jest "dziennikarz zabojca"? Odpowiedz Link Zgłoś