Dodaj do ulubionych

Mahavishnu Orchestra 8/23/72 Chateauvallon proshot

05.01.11, 08:25
Długo czekaliśmy na udostępnienie zapisu wideo tego koncertu. Do tej pory znane było jedynie mocno niekompletne nagranie audio. Ale po blisko 40 latach, dzięki staraniom niestrudzonych kolekcjonerów starej, dobrej muzyki, można obejrzeć cały koncert w bardzo dobrej jakości obrazu i nieco gorszej dźwięku.
Jak można było przypuszczać występ jest znakomity. O wiele lepszy niż znane do tej niekompletne rejestracje wideo z Londynu (BBC) i Monachium. Gorąco polecam.
Obserwuj wątek
    • basilisque Wszelki duch... 06.01.11, 18:18
      Czyżbyś jednak zamierzał rzucać swoje perły przed wieprze z tego pseudo-forum? wink
      • lotam Nie pisz o tym, co przerasta 07.01.11, 11:38
        o kilka długości Twoje horyzonty intelektualne, Wodzu.
        Poszukaj se chcoaiż na tym sowim Jutubie którejś z rejestracji wideo Mahavishnu Orchestra i popatrz se jak kiedyś grano na koncertach.
        A może Ty z tych, którzy twierdżą, że power trio rodem z Siemianowic Śląskich grało lepiej niz John McLaughlin i spółka? Baranów głoszących takie bzdury miałem niejdnokrotnie wątpliwą przyjemność spotkać tu i ówdzie.
        • ilnyckyj Re: Nie pisz o tym, co przerasta 07.01.11, 20:37
          Bazyli nie jest tu żadnym wodzem. On jest tylko woźnym. wink Ale - uważaj, kolego Lotam. Nie damy skrzywdzić Bazylego! tongue_out
          • basilisque To wszystko powyższe skomentuję... 08.01.11, 21:50
            ... jednym słowem:
            ŻAL
            I na tym kończę wypowiedzi w tym wątku.
        • bartos29 Re: Nie pisz o tym, co przerasta 29.04.11, 16:05
          lotam napisał:

> A może Ty z tych, którzy twierdżą, że power trio rodem z Siemianowic Ślą
          > skich grało lepiej niz John McLaughlin i spółka? Baranów głoszących takie bzdur
          > y miałem niejdnokrotnie wątpliwą przyjemność spotkać tu i ówdzie.

Czyżby chodziło o SBB? Osobiście widzę niewiele wspólnego między SBB a Mahavishnu Orchestra, która jest zjawiskiem niepowtarzalnym. I wyjątkowym.
          Trudno porównywać z "triem z Siemanowic Śląskich".
          Ale ja SBB na swój sposób cenię i odsłuchuję od czasu do czasu, dla mnie OK ( z zachowaniem wszelkich proporcji oczywiście)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka