sexilola-automatic 27.01.08, 14:42 To extra band szczególnie z Jackiem Pastoriusem na basach! Dla mnie nr 1. Tu znalazłam nagranie koncertowe "Birdland" www.youtube.com/watch?v=pqashW66D7o&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basilisque Re: A WEATHER REPORT? 27.01.08, 16:57 Witam nowego gościa na Forum 60/70. Weather Report - jasne! Cool! Dżezi! Jest na moim top 50 (tylko jeszcze nie wiem na której pozycji). Pozdrawiam Baz. Odpowiedz Link
walek11 Re: A WEATHER REPORT? 27.01.08, 17:42 Ja tam wolę WR z Miroslavem Vitousem na basie. Trzeba pilnie założyć temat "Jazz-rock", bo nie sposób nie wspomnieć o Mahavishnu Orchestra. To był dopiero zespół tzw. fusion! I to we wszystkich składach z lat 70-tych. Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: A WEATHER REPORT? 28.01.08, 00:05 Ha, czym byłyby l.70-te bez Mahavishnu O. czy Johnna Mclaughlina z Shakti? Odpowiedz Link
pomer_anya Re: A WEATHER REPORT? 16.03.08, 10:33 A teraz mamy niespodziewany comeback "jazz-fusion" w postaci PAPAYA Dudizak i Urbaniaka! Odpowiedz Link
walek11 Re: A WEATHER REPORT? 16.03.08, 14:17 To był co najwyżej MUZAK, a nie żaden jazz-rock. Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: A WEATHER REPORT?(wersja PL PROGNOZA POGODY) 18.03.08, 22:43 Eeee - może tam ja się tak bardzo nie wyznaję i jestem profan, ale widziałem teraz Dudzię w TV-secie i podobała mi się! Ma głosik i owszem.Jak na ponad 60-tkę. A inne kawałki lepsze od tej rozpapajonej papai. Zaraz tu na mnie nakrzyczą znawcy (albo dumnie zignorują), ale tak uważam: że nawet ta Papaya nie jest gorsza od "Birdlandu" Prognozy Pogody. Poza tym, że jest podobna (ale w tym przypadku nie wiem kto był pierwszy, może znawcy mnie oświecą). Wszystkim życzę dobrej pogody (weather). Także ducha (soul). KiK Odpowiedz Link