ada.dobra 12.11.04, 14:14 Mam pytanko, czy zna Pani krem o nazwie Lichtena, do skory suchej i wrażliwej, który nadaje się dla dorosłych jak i dla dzieci przy alergiach, azs????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: LICHTENA 12.11.04, 16:15 hmm, niby dla chorej skóry, a perfumowany. mikroskopijne opakowanie. i w dodatku słoiczek, a nie tubka (większość kremów w słoiczkach potrzeuje większej porcji konserwantów). drogi. zawiera rumianek- wiele osób jest na niego uczulonych. ale za to reszta składu bardzo ciekawa. a tu skład: Aqua, PEG-8 Beeswax, Caprylic/Capric Triglyceride, Isostearyl Isostearate, Octyl Methoxycinnamate, Paraffinum Liquidum, Butyrospermum parkii, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Sorbityl Furfural (AR-GB 11°), Tocopherol, Chamomilla recutita, Prunus armeniaca, Glycyrrhetinic Acid, Bisabolol, Beta-Sitosterol, Allantoin, Glycerin, Phospholipids, Sodium Lactate, Tea-Lactate, Serine, Lactic Acid, Urea, Sorbitol, Lauryl Diethylenediaminoglycine, Lauryl Aminopropylglycine, Triethanolamine, Carbomer, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Buthylparaben, Sodium Dehydroacetate, Disodium EDTA, Ascorbyl Palmitate, Parfum. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: LICHTENA 15.11.04, 14:07 Nie znam tego kremu, ale jak zwykle niezawodna Justy1 (pozdrowienia!) ułatwiła mi sprawę, podając skład. Nie jestem nim zachwycona, bo rzeczywiście krem ma prawie wszystko, a więc i filtry i aminokwasy, i konserwanty, no i ten zapach, o którym pisze Justy - nie za bardzo typuję go do stosowania w skórze atopowej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś