tadeusz_ski.51 14.09.09, 15:28 słowo "kaczan" nie ma nic wspólnego z kaczkami? To, wbrew pozorom, nie jest odmiana kaczorów. Kaczan to nawet nie jest nic z ptaków! Nie ma dzioba na przykład. No więc jak? Wiecie co to ten kaczan czy nie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Dobra, to cicho Marii 14.09.09, 15:44 Nic nie mów, bo ja w ten sposób wyczajam kto jest ze wsi... Odpowiedz Link
darima_ka Wiem ! 14.09.09, 16:03 Ja nie ze wsi ,ale też wiem Kolba kukurydzy , w mieście też bywają pola na których rośnie kukurydza ,a ja uwielbiam taką surową i gotowana też z masełkiem Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 ???????? Hahaha... 14.09.09, 16:06 umrę ze śmiechu! Właśnie widać że nie ze wsi, w dodatku nie umiesz gotować! Odpowiedz Link
darima_ka Re: ???????? Hahaha... 14.09.09, 16:08 portalwiedzy.onet.pl/118772,,,,kaczan,haslo.html Odpowiedz Link
darima_ka Re: ???????? Hahaha... 14.09.09, 16:50 Hahaha, a jaki związek ze wsią może mieć znajomość słowa kaczan? To słowo nie jest obce żadnej kobiecie potrafiącej gotować. Oj Tadziu, wiesz co to kapusta? Jeśli drążysz słowo kaczan, czyli głowa pusta, hahaha Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No patrzcie, to faktycznie 15.09.09, 11:36 ja się na tym nie znam? Nawet nie przypuszczałem, że kaczan to też ta obgryziona kolba kukurydzy... Na kapuście się koncentrowałem... No dobra, sorry Darima... umiesz gotować Chwalę Cię tak awansem, z nadzieją, że dasz spróbować... Odpowiedz Link
darima_ka Re: No patrzcie, to faktycznie 15.09.09, 17:23 Jasne że potrafię lepiej gotować niż piec A spróbować nie dam ! Odpowiedz Link
amelkalexi Re: A wiecie, że 14.09.09, 16:56 portalwiedzy.onet.pl/118772,,,,kaczan,haslo.html eh...Tadeusz w dobie "googlowania" Ty wylatujesz z takimi...pytaniami nawet jeśli znasz pod tym pojęciem coś innego, to i tak nie oznacza, że reszta to banda ... "takich co to nic nie wiedzą" Odpowiedz Link
marii51 Re: A wiecie, że 14.09.09, 17:57 Tadeusz- bo będę na ciebie wypisywać "tadzio"swadzioaha- Dobra- ty z miasta ja ze wsi np- ok było minęło -mieszkanka miasteczka na Warmii. (o rany prze Tadeusza wątek zachęcający do wypowiedzi .. o "kaczanie"-zaraz moje "cv "siem pojawi a dlaczego mówi się na kogoś "kaczan?hę? Odpowiedz Link
marii51 Re: A wiecie, że 14.09.09, 17:59 kaczuszki kaczuszki .. jak zwykle u kaczuszki krótkie kacze nożki.. lalalila aha- wy o nie kaczkach- pomylnęło mi się Odpowiedz Link
samantha.1 Re: A wiecie, że 14.09.09, 20:02 Czy ten Tadzio ma nas za głąby kapuściane, czy co, myśli że nie wiemy po co wyszukiwarki sa? Odpowiedz Link
marii51 Re: A wiecie, że 14.09.09, 22:32 pocieszę was.. darima_ka napisała: > Bardzo Wam tego życzę , musi fiskus kasę od nas zebrać , wszak dziura budżetowa > jest Nie widzę co darimeczko napisałaś- nie mogĘ patrzeĆ w ekranik bo zapeszemmmmmmmpfupfu przez ramię,by nikt nie zauroczył- no A WYGRAM- TO ZBUDUJE Dom forumowy""".. już myślcie w której krainie kraju Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Normalnie, całkiem normalnie 15.09.09, 11:39 wadera5 napisała: > Tadziu a jak z Twoim kaczanem?Hahahaha ---- Jeśli Cię to interesuje, to z mojej strony nie będzie oporów, z góry gwarantuję! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 A z tym kaczanem, to pomyślałem sobie, 15.09.09, 11:43 że nie raz w stanie emocji, czyli, gdy jesteśmy na kogoś wkur...ni, obrzucamy go brzydkimi słowy, znaczy się epitetami. Wpadłem na pomysł, że może by tak zamiast wulgarnego "ty ch..u" powiedzieć coś kulturalnego w rodzaju "ty kaczanie"? Co o tym myslicie? Chyba jest to jakieś rozwiązanie? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: A z tym kaczanem, to pomyślałem sobie, 15.09.09, 14:09 Mnie się podoba -kaczanie Jeśli nadzieja jest matką głupich to życie mądrych jest beznadziejne. Forum Bez granic Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No widzisz Renia 15.09.09, 14:25 ja też wolę jak mi powiesz "Tadziu, ty kaczanie!" niż gdybyś użyła np. epitetu "Tadziu, ty ku..sie!" Odpowiedz Link
wadera5 Re: No widzisz Renia 15.09.09, 19:09 Kutas to szanowane staropolskie szlacheckie słowo .No co Ty kutasie piszesz.Gdzie tam kaczanowi do kutasa. Odpowiedz Link
dorka_1962 A co znaczy .... 16.09.09, 12:26 Jeżeli już jesteśmy w temacie To ja się was zapytam co znaczy zwrot ........ (przepraszam za słowo, ale jest tu ono niezbędne) ....... "wyruchane bułki" Zapraszam www.40iplus.fora.pl/ Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: A co znaczy .... 16.09.09, 13:45 Czy chodzi o "rośniecie" drożdżowego ciasta? Odpowiedz Link
wadera5 Re: A co znaczy .... 16.09.09, 18:59 Bardzo dobrze ugniecione ciasto na bułki. Odpowiedz Link