16.09.09, 19:22
Czy zauważacie,że ludzie lubią przebywać z takimi jakimi są sami?
np. brutal najlepiej czuje się w towarzystwie brutali ,a człowiek pogodny nie
znosi ponuraków ,smutasów ?
Czy to jest norma?
Obserwuj wątek
    • samantha.1 Re: Swojacy ? 16.09.09, 21:48
      Nie wiem czy to norma ,ale faktem jest że towarzystwo
      dobieram właśnie pod kątem moich cech ,zwłaszcza poczucia humoru smile
    • ziolo.zielone Re: Swojacy ? 17.09.09, 07:58
      Coś w tym jest, ciągnie swój do swego wink
      • ryszq Re: Swojacy ? 17.09.09, 08:16
        Nie zawsze tak jest. Powiedziałbym nawet , że kontrasty się przyciagają: chudzi wybierają grubych, brzydcy ciągną do ładnych (vide moja bratowa), a szaleni do rozważnych. Nie zawsze tak jest ale to nierzadkie zjawisko. Pijacy zaczepiają trzeźwych i mają im z reguły w ich mniemaniu duzo do powiedzenia a awanturnicy zaczepiają spokojnych ludzi.
        wink
        • tadeusz_ski.51 No właśnie 17.09.09, 09:27
          ryszq napisał:
          > ...Pijacy zaczepiają trzeźwych i mają im z reguły w ich mniemaniu duzo do
          powiedzenia a awanturnicy zaczepiają spokojnych ludzi. wink
          --------
          Ale pijak z abstynentem nie pogada? Bo o czym? Z kolei awanturnik nie wykaże się
          agresją w stosunku do takiego samego, bo może dostać po ryjku. Awanturnik nie
          może zaprzyjaźnić się ze spokojnym, bo spokojny tego nie zaakceptuje, więc szuka
          takich jak on sam. Zawsze można znaleźć temat i popisać się przed kolegą, jaki
          to "gieroj" ze mnie, on zrozumie, że demolka w knajpie, rozróba w domu,
          rozstawienie po kątach spokojnych sąsiadów itp. to normalka, bo sam tak robi.
        • rena-ta49 Re: Swojacy ? 17.09.09, 13:59
          Coś w tym jednak jest , to chyba na zasadzie równoważenia cech charakteru?
        • darima_ka Re: Swojacy ? 17.09.09, 17:53
          Zaczepianie pijanego , bo ma dużo do powiedzenia, to
          jednak coś innego , tak myślę ,pijak zaczepi każdego bo chce sie wygadać , bo go
          w domu nie słuchają? big_grin big_grin
      • rena-ta49 Re: Swojacy ? 17.09.09, 13:58
        Zgadzam się smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka