darima_ka 17.11.10, 17:32 Panowie mam nadzieję ,że chociaż częściowo opis Waszego imienia będzie się pokrywał z waszym charakterem A jeśli nie , to proponuję z "przymrużeniem oka" potraktować tę charakterystykę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Kazimierz ... 17.11.10, 17:32 Kazimierz - Osoba tak nazwana jest człowiekiem uczciwym, szlachetnym, popadającym często w melancholię. Jego sceptyczne podchodzenie do życia sprawia, iż bywa nieszczery, nieufny i "na wszystko dmuchający". Taka ostrożność daje mu pewność, iż może zawsze osiągać sukcesy i mieć powodzenie. Jest uzdolnionym przywódcą, dobrym kierownikiem, posiada wybitne zdolności organizacyjne, które jednak w czasie depresji znikają. Wtedy popada w nałóg, albowiem posiada wrodzone skłonności do hazardu i alkoholu. Poza tymi ułomnościami przejściowymi, jest człowiekiem wartościowym, wzorowym rodzicem, dobrym współmałżonkiem, kochającym ciepło domowe. Pochodzenie imienia: słowiańskie imię oznaczające osobę, która niszczy (kazi) pokój (mir), albo też niszczy sławę wroga. Odpowiedz Link
darima_ka Piotr 17.11.10, 17:34 Piotr - bywa surowy, twardy, ale jednocześnie grzeczny i układny. Wielki myśliciel; bywa, że zżera go ambicja. Zainteresowania rzeczami wielkimi, nie odkrytymi tajemnicami, nauką; zadatki na uczonego. Lubiany w środowisku zawodowym i domowym. Czasem roztargniony, czym denerwuje najbliższych. Poluje... na dziewczęta! Odpowiedz Link
darima_ka Tadeusz 17.11.10, 17:42 Tadeusz - Człowiek dobry, szlachetny, inteligentny i kulturalny. Zdobywa dużo wiedzy humanistycznej, z której wiele korzysta w życiu. Jest dobrym popularyzatorem nauki. Posiada zmysł organizacyjny, dlatego urządza znaczące akcje społeczne. Wszystkich ludzi sobie jedna i nie umie ich zrażać. Ta jego dobroć często wykorzystywana jest przez rozmaitych cwaniaków. Osoby te posiadają naturę skromną, która jednak z jednej strony może czynić dobro, a z drugiej doprowadzić do zła. Z tego powodu mają oni skłonności do nadużywania alkoholu i oddawania się grom hazardowym. Nie powinni być przywódcami ani też kierować zespołem ludzi. Są jednak przy tym obdarzeni szczególnymi predyspozycjami i wieloma darami boskimi. W swych przekonaniach nie są ani konserwatystami ani postępowymi osobami. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Tadeusz 18.11.10, 09:17 Tak jest! Dokładnie! Wypisz, wymaluj to ja! Szczególnie to jest trafne, cyt. "Człowiek dobry, szlachetny, inteligentny i kulturalny... Są jednak przy tym obdarzeni szczególnymi predyspozycjami i wieloma darami boskimi..." No właśnie! A Wy nic nie widzicie?? Ech... Odpowiedz Link
darima_ka Ryszard 17.11.10, 17:48 Co prawda dawno nie było tutaj Ryszarda ,ale może nas czyta ? Wywodzi się od słowa- ten, który jest potężny i bogaty. Szczery, sympatyczny, ambitny, wrażliwy. Ceni sobie w życiu samodzielność i niezależność. Wszechstronnie uzdolniony z subtelnym poczuciem humoru. Doskonały obserwator, czasem skłonny do szyderstwa i niezdecydowania. Jego dążeniem jest osiągnięcie szczęścia domowego i rodzinnego, a przy tym nie zapomina troszczyć się o zdobycie majątku. Pochodzenie:germańskie Odpowiedz Link
flissy ps.Arkadiusz 17.11.10, 18:19 ja mam na imię Arkadiusz,,,Piotr to moje drugie imię bardzo często używane,np.przez rodzinę,żonę. Arkadiusz jest ekstrawertykiem, zawsze gotowym nieść pomoc słabszym. Nie kieruje się emocjami, ale wyostrzonym poczuciem sprawiedliwości. Ma duszę rycerza, zawsze gotowego do obrony wdów i sierot. Chciałby móc wykrzyczeć swe oburzenie, miłość, ból. Robi to aby zaalarmować opinię publiczną, by zaprotestować przeciw niesprawiedliwości. Nie kieruje nim uniesienie lecz głębokie przekonanie. Arkadiusza charakteryzuje silna wola dająca znać o sobie w ważniejszych momentach życia. Jest to również osoba gderliwa i obrażalska o silnym pragnieniu bycia kochanym i akceptowanym. Odpowiedz Link
irene.jg Re: ps.Arkadiusz 17.11.10, 18:42 A to ciekawe. Znałam dość dobrze kilku Kazimierzy, Ryszardów i muszę stwierdzić, że u Kazimierzy nie znalazłam tej szlachetności, natomiast skłonność do alkoholu, hazardu to i owszem, a także tę skłonność do niszczenia, np. gniazda rodzinnego. Co do Ryszardów - to jeden z nich ma dużo opisanych cech pozytywnych, drugi na odwrót Odpowiedz Link
darima_ka Hehehe Arku :D 17.11.10, 18:54 "jest to również osoba gderliwa i obrażalska" hihihi dlatego się nie przyznajesz , nooooo wyszło szydło z worka hahaha Odpowiedz Link
flissy Re: Hehehe Arku :D 17.11.10, 18:57 Ja mam dwa imiona i same pozytywne cech tych imion Odpowiedz Link
zak-1 Re: Hehehe Arku :D 17.11.10, 23:15 Prócz tego alkoholu i hazardu , reszta w większości się zgadza Nigdy nie wierzyłem , ze imię ma jakis wplyw na charakter człowieka. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: ps.Arkadiusz 18.11.10, 09:53 flissy napisał: " ... Ma duszę rycerza, zawsze gotowego do obrony wdów i sierot..." ---------------- "Do mnie, dzieci wdowy". Masońskie zaklęcie wypowiadane w chwili zagrożenia obliguje “braci” do pomocy zagrożonemu... hmmmmm... Dobrze że ma duszę rycerza a nie ciało, bo rycerze jak wiadomo to "zakute łby"... w hełmach stalowych. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ryszard 18.11.10, 17:56 Jedno co się potwierdza u znanego mi Ryszarda (szefa) , to niezdecydowania . Czasem sobie myślę ,ze taki szef to skarb,ale jego niezdecydowanie też czasem wkurza. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Kazimierz ... 18.11.10, 09:27 Nie, nie, to na pewno nie charakteryzuje "naszego" Kazika! Może to tylko z tej charakterystyki można by mu "przyszyć", cyt. "... może zawsze osiągać sukcesy i mieć powodzenie. Jest uzdolnionym przywódcą, dobrym kierownikiem, posiada wybitne zdolności organizacyjne...". Proszę zwrócić uwagę na tekst pogrubiony, to jest cecha dominująca u "naszego" Kazika! Tak, zawsze mieć powodzenie... takiemu to dobrze! Odpowiedz Link
zak-1 Re: Kazimierz ... 18.11.10, 10:36 Tadek- " mieć powodzenie " , wcale nie znaczy , ze z nimi sypiać ...chociaż czemu nie ? kiedys trza zacząć Odpowiedz Link