darima_ka 26.04.12, 17:58 Jeść pałeczkami , nigdy nie próbowałam Ale skoro dostałam w prezencie , to trza by próbować? Mój szef sprezentował nam pałeczki , po pobycie za granicą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Muszę się chyba nauczyć 26.04.12, 18:45 Dawno, dawno temu za siedmioma górami.......:p zostałam zaproszona do chińskiej knajpy no to poszłam wybrałam potrawę zapytano mnie co wolę : sztućce czy pałeczki? Pałeczki- rzekłam , bo jak już jestem w chińskiej restauracji to chcę jeść pałeczkami. Szybko znalazłam metodę , by żarcie mi nie spadało i ciamkałam w najlepsze zadowolona. Podszedł kelner z czymś tam i przy okazji nachylił się i szepnął cichutko: bardzo dobrze, tylko trzyma pani pałeczki odwrotną stroną. ani się nie spłoniłam , ani rzęsami zatrzepotałam i tak byłam z siebie dumna ,że całe żarcie udało mi sie do ust wsadzić Odpowiedz Link
darima_ka Re: Muszę się chyba nauczyć 26.04.12, 19:40 Jeszcze nie miałam okazji w chińskiej restauracji być, zrobię trening w domu najpierw , a potem każde zaproszenie przyjmę Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Muszę się chyba nauczyć 26.04.12, 19:59 na mojej przygodzie widać ,że lepiej trenować w zaciszu domowym, gdzie nikt nie patrzy na ręce) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Muszę się chyba nauczyć 27.04.12, 13:59 Trudno tylko na początku , potem jak juz się opanuje sposób trzymania, to jakoś idzie Ps. Tu jest sposób posługiwania się nimi www.portal.kuchnieorientu.pl/old/paleczki.htm Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Muszę się chyba nauczyć 27.04.12, 13:56 Niektóre pałeczki są zdobione u góry , wiec nie ma problemu którą stroną jeść Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Muszę się chyba nauczyć 27.04.12, 13:57 To uważaj ,bo jak zaczniesz ten ryż za często jadać , to oczy skośne ci się zrobią Odpowiedz Link
zak-1 Re: Muszę się chyba nauczyć 27.04.12, 15:32 Nie ma to jak łyżka czy widelec , po się męczyć ? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Muszę się chyba nauczyć 27.04.12, 17:45 Tez tak myślę ,ale jak nie spróbuję ,to nie będę wiedziała Odpowiedz Link
darima_ka Re: Muszę się chyba nauczyć 27.04.12, 17:45 Już bardziej chyba nie mogą się zrobić skośne Odpowiedz Link
mala200333 Re: Muszę się chyba nauczyć 28.04.12, 09:38 A co my gorsi od Japonczykow? Tez mozemy sie nauczyc! malo mnie w Necie. Mama chora i nie mam czasu. Pozdrowko Wsiem! Odpowiedz Link
darima_ka Re: Muszę się chyba nauczyć 28.04.12, 10:16 Zdrówka dla Mamy i pozdrowienia dla Ciebie, ja wczoraj sąsiadkę na wylew do szpitala wywiozłam. Mieszkając w bloku gdzie większość to starsi ludzie, trzeba się z tym liczyć? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Muszę się chyba nauczyć 28.04.12, 10:28 Oczywiście ,że wszystkiego można sie nauczyć , wystarczy chcieć Odpowiedz Link
mala200333 Re: Muszę się chyba nauczyć 28.04.12, 12:28 Ja przylecialam ze Stanow by jej lazienke jak dla inwalidy przyremontowac..itd...jestem taka zmeczona ze padam na buzie...pozdro... Odpowiedz Link
zak-1 Re: Muszę się chyba nauczyć 29.04.12, 11:43 Udaniego i szybkiego remontu + zdrowia do mamy . Co do pałeczek - to zupę chyba by się długo jadło Odpowiedz Link