Dodaj do ulubionych

Umowy śmieciowe

18.03.13, 12:16
to NIE SĄ umowy o PRACĘ na czas określony! Umowy śmieciowe to umowy o pracę lecz zawierane jako umowy CYWILNOPRAWNE! Najczęściej występują one jako niezbędny dodatek do umowy-zlecenia. Nie napiszesz takiej "deklaracji" jak poniżej, to do widzenia!

https://images40.fotosik.pl/1986/81af69c55af6c5d4.jpg
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Niech więc panowie pracodawcy 18.03.13, 12:25
      nie udają, że nie wiedzą o co chodzi, niech nie bałamucą i nie przekręcają, niech nam kitu nie wciskają poprzez głupkowate manipulacje, że umowy śmieciowe to umowy na czas określony. Te cwane liski doskonale wiedzą o czym mowa ale rżną głupa na całego. Gdyby ich zmuszono do przyznania się do takich praktyk, wyszłoby na jaw, że w ten cwany sposób naruszają prawo! Omijają mianowicie ustawę o płacy minimalnej i pozbawiają pracowników wszelkich praw
      • rena-ta49 Re: Niech więc panowie pracodawcy 18.03.13, 13:37
        Rząd liberałów-aferałów broni pracodawców dosłownie własną piersią,
        bo to w większości oni i kolesie sa pracodawcami.
    • darima_ka Re: Umowy śmieciowe 18.03.13, 18:16
      Nie wiedziałam ,że tak to wygląda.
      U mnie w pracy pani sprzątająca ma umowę zlecenie na cały rok,
      z wszystkimi z tym związanymi składkami.
    • darima_ka Re: Umowy śmieciowe 18.03.13, 18:41
      Poczytaj sobie co "pracodawca" n/t :
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13575029,Prezes_ZPP_odpowiada_Platformie_Oburzonych__My_damy.html#MT
      • darima_ka I odpowiedź: 18.03.13, 18:46
        Zielonych:
        www.tokfm.pl/blogi/but-w-butonierc/2013/03/szanowny_panie_kazmierczak/1
        Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak ten ZPP?
        • zak-1 Re: I odpowiedź: 19.03.13, 11:22
          Dał Kazimierz plamę ( szkoda , ze to mój imiennik )
          To pokazuje mentalność przedsięboiorców(na szczęście nie wszystkich ) ze najważniejszy jest zysk i to mój zysk , reszta w tym pracownicy się nie liczą .Jak tak bardzo mu tu żle , to niech się wynosi , płakać po nim nie będziemy .
        • rena-ta49 Re: I odpowiedź Dudy 19.03.13, 13:30
          www.tvn24.pl/wyprowadzaj-sie-pan-z-polski-ale-nie-traktuj-polskiego-pracownika-jak-niewolnika,312612,s.html

Taka umowa "śmieciowa" może odpowiadać tym co chcą do emerytury dorobić,
          ale nie ludziom którzy muszą na rodzinę zarabiać ,a do emerytury jeszcze wiele
          lat muszą pracować.
          Ale teraz pracodawcy chcą do pracy tylko inwalidów z grupą inwalidzką,
          innych nie chcą?
    • rena-ta49 Re: Umowy śmieciowe 19.03.13, 13:38
      https://fotkihanuli1950.blox.pl/resource/naszczaw.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka