tadeusz_ski.51 18.03.13, 12:16 to NIE SĄ umowy o PRACĘ na czas określony! Umowy śmieciowe to umowy o pracę lecz zawierane jako umowy CYWILNOPRAWNE! Najczęściej występują one jako niezbędny dodatek do umowy-zlecenia. Nie napiszesz takiej "deklaracji" jak poniżej, to do widzenia! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Niech więc panowie pracodawcy 18.03.13, 12:25 nie udają, że nie wiedzą o co chodzi, niech nie bałamucą i nie przekręcają, niech nam kitu nie wciskają poprzez głupkowate manipulacje, że umowy śmieciowe to umowy na czas określony. Te cwane liski doskonale wiedzą o czym mowa ale rżną głupa na całego. Gdyby ich zmuszono do przyznania się do takich praktyk, wyszłoby na jaw, że w ten cwany sposób naruszają prawo! Omijają mianowicie ustawę o płacy minimalnej i pozbawiają pracowników wszelkich praw Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Niech więc panowie pracodawcy 18.03.13, 13:37 Rząd liberałów-aferałów broni pracodawców dosłownie własną piersią, bo to w większości oni i kolesie sa pracodawcami. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Umowy śmieciowe 18.03.13, 18:16 Nie wiedziałam ,że tak to wygląda. U mnie w pracy pani sprzątająca ma umowę zlecenie na cały rok, z wszystkimi z tym związanymi składkami. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Umowy śmieciowe 18.03.13, 18:41 Poczytaj sobie co "pracodawca" n/t : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13575029,Prezes_ZPP_odpowiada_Platformie_Oburzonych__My_damy.html#MT Odpowiedz Link
darima_ka I odpowiedź: 18.03.13, 18:46 Zielonych: www.tokfm.pl/blogi/but-w-butonierc/2013/03/szanowny_panie_kazmierczak/1 Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak ten ZPP? Odpowiedz Link
zak-1 Re: I odpowiedź: 19.03.13, 11:22 Dał Kazimierz plamę ( szkoda , ze to mój imiennik ) To pokazuje mentalność przedsięboiorców(na szczęście nie wszystkich ) ze najważniejszy jest zysk i to mój zysk , reszta w tym pracownicy się nie liczą .Jak tak bardzo mu tu żle , to niech się wynosi , płakać po nim nie będziemy . Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: I odpowiedź Dudy 19.03.13, 13:30 www.tvn24.pl/wyprowadzaj-sie-pan-z-polski-ale-nie-traktuj-polskiego-pracownika-jak-niewolnika,312612,s.html Taka umowa "śmieciowa" może odpowiadać tym co chcą do emerytury dorobić, ale nie ludziom którzy muszą na rodzinę zarabiać ,a do emerytury jeszcze wiele lat muszą pracować. Ale teraz pracodawcy chcą do pracy tylko inwalidów z grupą inwalidzką, innych nie chcą? Odpowiedz Link