darima_ka 18.05.13, 18:55 Wybieracie się coś zwiedzać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzech_o_1 Re: Dziś Noc Muzeów 18.05.13, 19:56 Nie wybieram się. Bo najbliższe, to 50 kilometrów. W Kielcach lub Sandomierzu. I nie wiem, czy otwarte? Ale przy okazji? Jak to teraz jest? Bo jak dobrze kojarzę, to za "komuny" wstęp do muzeów w poniedziałki był chyba bezpłatny? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dziś Noc Muzeów 18.05.13, 20:47 niby jestem z Krakowa,ale żadna siła wyższa z łóżka mię nie wywlecze Ryj za to nadrobi co roku po muzeach lata Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Dziś Noc Muzeów 18.05.13, 21:00 Tropcia. A po co się pchać? Jak kolejki jak jasna cholera! A przecież nie wpuszczają na żywioł! Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dziś Noc Muzeów 18.05.13, 21:03 O to..to nic na siłę nawet ukulturalnianie się Odpowiedz Link
darima_ka Re: Dziś Noc Muzeów 18.05.13, 21:04 Ja też się nie wybieram,zmęczona jestem. Nadrabiam w sobotę zaległości z całego tygodnia w sprzątaniu,praniu itp.. Padam na dziob. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Dziś Noc Muzeów 18.05.13, 21:02 W noc muzeów wszędzie wstęp jest bezpłatny. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dziś Noc Muzeów 18.05.13, 21:05 Zgadza się...dlatego Ryj korzysta... Jak był mały zasuwałam z nim tu i tam i ludzkim językiem przekładałam z ichniego na nasze na ten przykład w muzeum archeologicznym mówiłam : widzisz ? w tym garnku flaki przechowywali Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dziś Noc Muzeów 18.05.13, 22:32 No co Ty...nie były tak świeże potrza się trochę bardziej cofnąć czasie Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dziś Noc Muzeów 19.05.13, 07:54 O! narobiłaś mi smaka na flaczki Dawno nie gotowałam,sama muszę je jeść,nikt nie lubi Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dziś Noc Muzeów 19.05.13, 08:08 Ja zmarnowałam 18 lat życia nie jedząc flaków. Wreszcie kiedyś po skończeniu 18-lat oczywista po zdłamszeniu wiedzy skąd i co to spróbowałam. Porwały mnie z miejsca. Mogłam jeść na śniadanie ,obiad i kolację. Flaki ,które robiła moja Mama .Prawdziwe. Osobno flaki,osobno wołowe potem krojenie łączeniu i chlust w gar a potem po zaprawieniu w dziób mój. Teraz.... teraz to se czasem kupię Flaki po zamojsku z Pudliszek (:...ech Odpowiedz Link