tropem_misia1 07.10.13, 06:05 szatka forumowa. To mi dało do myślenia) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Jaka ładna 07.10.13, 06:09 widzicie jaka jesień jest piękna?wystarczy schodami wbiec na szczyt zachwytu Odpowiedz Link
al.1 Re: Jaka ładna 07.10.13, 10:16 Dawniej to bywały jesienie... Teraz pasożyty psują piękno tej pory roku. Jednym z najniebezpieczniejszych jest (o dziecinnie brzmiącej nazwie) szrotówek kasztanowcowiaczek . On niszczy nam kasztanowce (należące do rodziny mydleńcowatych - ha ha - jakby ktoś nie wiedział) i jego jesienne liście zamiast zachwycać, budzą odrazę. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Jaka ładna 07.10.13, 10:25 Wiem. Alejki kasztanowców w Kraku są ciamkane od dawna. Nie ma pieniążków na leczenie. I tak co roku wyglądają tragicznie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jaka ładna 07.10.13, 13:35 Zgadza się ,kasztanowce od kilku już lat są zaatakowane szrotówkiem, liście na kasztanowcach wyglądają okropnie. Szkoda że nikt nie ratuje tych drzew Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jaka ładna 07.10.13, 13:32 Obie fotki piękną jesień ukazują. Ma ta pora roku uroki ,tylko czemu musi być tak zimno rano? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Jaka ładna 07.10.13, 15:53 Mi te schody Misia się podobują aż się prosi by zejść z nich w bok w krzaczorki i rozpracować połówkę z kolesiem pod kanapeczki z chudym pieczonym boczkiem ogóreczkiem kwaszonym /by nie otrząsało zaraz po wypiciu/ a na popitkę gorąca herbatka z termosu a jak pierwsza flaszka dobrze wejdzie to drugą napocząć i napawać się pięknem otoczenia. I tak tam trwać Odpowiedz Link
darima_ka Re: Jaka ładna 07.10.13, 17:46 Mi też Tropci jesień się bardzo podoba,nawet bez flaszki i ogórców Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Jaka ładna 07.10.13, 18:35 W piątek jedymy jeszcze na grzyby, ostatni raz w tym roku. Ćwiartka w plecaku obowiązkowo. Z napotkanym łosiem się napije to jak wychla to może pokaże mi gdzie borowiki som Odpowiedz Link
darima_ka Re: Jaka ładna 07.10.13, 18:43 Ja słyszałam ,że grzybów nie ma ,noce z przymrozkami? Ale ćwiarteczkę nie zaszkodzi wypić na łonie natury Odpowiedz Link