Dodaj do ulubionych

Wódz prezes ... ?

12.11.13, 10:49
J. Kaczyński to człowiek małostkowy lecz konsekwentny, bardzo ambitny i żądny władzy. Przebiegły, niezwykle skuteczny we wszelkiego typu destrukcjach, zwolennik zasady "cel uświęca środki".
Przewrażliwiony na punkcie zagrożeń, nie toleruje krytyki. To nie jest osobowość na miarę męża stanu.
Ufa pochlebcom i klakierom, którymi się otacza. Nie dostrzega, że właśnie oni przyczyniają się do jego osobistych porażek.
"Dzięki nim" wbił się w pychę i zerwał koalicję rządową. Liczył na to, że jako partia rządząca uzyska bonus od społeczeństwa w przyspieszonych wyborach, co da mu możliwość samodzielnego utworzenia rządu. Przeliczył się, stało się inaczej.
Poprzez te nietrafne kalkulacje zaprzepaścił szansę na zwrot w polityce gospodarczej!
Tak proszę państwa, pan Jarosław Kaczyński sam osobiście zaprzepaścił tę szansę, czym zaszkodził Polsce i społeczeństwu.
Wszystkim nam razem i każdemu z osobna!
Mówi się, że człowiek mądry wyciąga wnioski z własnych błędów. Czy p. Jarosław wyciągnął wnioski z tej klęski?
Nie! Dalej otacza się klakierami, ludzikami małego formatu. Tacy nie są w stanie zagrozić mu jako przywódcy PiS-u.
Można by jeszcze wiele słów krytycznych powiedzieć o prezesie ale się powstrzymam, nie jestem wrogiem PiS-u.
Dziękuję za uwagę.
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Wódz prezes ... ? 12.11.13, 11:06
      Odważna charakterystyka. A ja bym napisał tak : Jarosław to państwowiec nie zginający karku przed obcymi jak Tusk, dążący do silnej liczącej się w Europie Polski z własnym przemysłem oraz zamożnym i dumnym z siebie i z własnej historii społeczeństwem. Póki co jesteśmy europejskimi kundlami.
      • tadeusz_ski.51 Re: Wódz prezes ... ? 12.11.13, 11:29
        W naszym przypadku "polityka historyczna" nie jest nośna, nie jest konstruktywna. Do czego mamy się odwoływać? Do zatrzymania ekspansji komunizmu w 1920/21? Do Katynia?
        Czy współczesnych młodych coś to obchodzi? Czy świat ma nas za to podziwiać i głaskać po głowie? Świat się z nas śmieje z tego powodu! Śmieje się, że my ciągle siedzimy w przeszłości!
        Jedyny naród, który z powodzeniem uprawia politykę historyczną to Żydzi. Ale popatrz jakie oni z tego potrafili wyciągnąć korzyści a my co? Nic z tego nie mamy raczej same straty. Zadrażniamy Rosję, co mają nam za złe wszystkie kraje Unii. Dlaczego? Bo są zależne surowcowo i wolą robić z Rosją dobre interesy.
        Nasze wymachiwanie szabelką tylko temu szkodzi.
        Przykład "rury w Bałtyku" tej tezy dowodzi.
        Takie hucpy polityczne pod wodzą Jarosława szkodzą Polsce a sprzyjają krajom ościennym. Gdzie tu pragmatyzm? Gdzie dobro Polski?
        --
        • tadeusz_ski.51 Re: Wódz prezes ... ? 12.11.13, 11:37
          Kto nas w ten kanał przekształceń własnościowych wepchnął. Kanał pozbywania się majątku narodowego na rzecz obcych koncernów, począwszy od "sreber rodowych" - przemysłu tytoniowego i spirytusowego? Wiadomo, Balcerowicz! Skoro prezes tak walczy o wielkość Polski, dlaczego w swoim czasie nie poparł ś.p. Leppera i nie rozliczył tego zdrajcy chociażby przed Trybunałem Stanu? A czy rozliczył kogokolwiek z tej złodziejsko-łapówkarskiej mafii która rządziła przed nim? No proszę, wskaż mi jeden przykład.
          • czarek_sz Re: Wódz prezes ... ? 12.11.13, 11:46
            Mogła być rura z Norwegii do Polski, wtedy ruskiej i drogiego gazu by nie było tylko prośba kacapów na kolanach. O kupno ichniego gazu choćby za grosze. Kto to uwalił ? Miller to uwalił i SLD - wybrańcy polactwa które samo podrzyna sobie gardło - na złość sobie bo niby komu smile
            Gdzieś kiedyś napisałem. Podzielmy Polskę na pół - połowa dla lemingów połowa dla moherowego bydła. Gwarantuję Ci Tadku, że po kilku latach, takiego podziału, lemingi poproszą moherowe bydło o pożyczkę i zasiedlą Ich śmietniki smile
          • rena-ta49 Re: Wódz prezes ... ? 12.11.13, 13:29
            Rządził dosyć krótko ,bo tylko połowę kadencji.
            Nie zdążył wszystkiego zrobić ,to oczywiste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka