Dodaj do ulubionych

Zaskoczyło

25.03.14, 05:13
mnie to całkiem.....w czasach komputerów i procedur....
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Zaskoczyło 25.03.14, 12:17
      Bo wszyscy olewaja... to nie do pomyslenia.

W marcu ub. roku jechalam autostrada, bylo ciemno, nagle przede mna wyroslo cos... to cos potem okazalo sie byc regalem, ktory ktos zgubil. W ostatniej chwili udalo mi sie zjechac na lewy pas, ale zahaczylam samochodem i straty byly niezle. Po powrocie do domu(ca.15 minut) zadzwonilam na policje, juz wiedzieli o tym i zdazyli uprzatnac - niestety, moj samochod byl uszkodzony. Byl piatek - w kolejny piatek mieli juz namiary na sprawce - do dzis pozostaje dla mnie tajemnica, jak do tego doszli, bo przeciez ktos zgubil i pojechal dalej - a jednak. No ja bylam oczywiscie happy, ze nie z mojej kieszeni beda pokrywane koszty naprawy.

Gdyby kazdy robil tylko to co do nalezy do jego obowiazkow - byloby juz ok.
      • darima_ka Re: Zaskoczyło 25.03.14, 18:19
        Podchodzenie do obowiązków z poczuciem obowiązku,
        to juz polowa sukcesu.

W Twoim przypadku, zapewne gdzieś kamery uchwyciły tego gubiącego meble?
        • m.maska Re: Zaskoczyło 25.03.14, 18:58
          Nie wiem - bo nie od razu bylo wiadomo. Faktem jest, ze zanim dojechalam do domu, juz ktos chyba powiadomil o tej zawalidrodze. W ciemnosci, takie cos moze byc zabojcze - byc moze ten ktos widzial jak to spadalo i podal numer rej. samochodu - w kazdym razie w przeciagu tygodnia mialam nie tylko nr. rejestracyjny ale wszystkie niezbedne dane, wraz z ubezpieczeniem sprawcy.
          Tak to tutaj sie dzieje. A kiedy w sobote rano przyjechalam na komende, zeby zglosic wypadek, tez wszyscy mieli dla mnie czas, lacznie z tym, ze policjantka zrobila zdjecia samochodu i machina ruszyla w ruch. Nic to, ze byl weekend.

Bimbaja sobie w Polsce. Przeciez zgloszone zaginiecie bylo latwe do rozwiazania - to nie byl jakis tam menel, tylko przyzwoicie ubrany mlody czlowiek - to po prostu oburzajace.
    • rena-ta49 Re: Zaskoczyło 25.03.14, 13:58
      Nikt ich nigdy nie nauczył logicznego myślenia,
      nie darmo tyle żartów o milicjantach,a teraz policjantach, było i chyba do tej pory się sprawdzają.
      Ten cytat wiele mówi n/t policji:
      "W Sopocie widać nie jest lepiej. Syna szukali ci sami policjanci, którzy wkrótce zajęli się zaginięciem Iwony Wieczorek - dodaje matka Rafała. - Oglądałam w telewizji, jacy to oni biedni, że ich matka Iwony atakuje, a policja przecież robi co może. Nie zdziwiłabym się, gdyby Iwona też leżała jako NN w jakimś grobie, bo geniusze z policji nie skojarzyli prostych faktów."
    • darima_ka Re: Zaskoczyło 25.03.14, 18:17
      To banalna sprawa i sobie z nią nie poradzili,
      nie dziwi mnie ,że nie radzą sobie z znacznie poważniejszymi sprawami.
      Dlatego sprawa zabójstwa Papały przez tyle lat nie wyjaśniona,dlatego sprawa Olewnika
      jest w"lesie",to dlatego trzeba wypuszczać na wolność mafiozów ,bo nie potrafią zebrać dowodów nieudacznicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka