Dodaj do ulubionych

Moje credo

26.08.14, 09:56
To JP2. Mój ukochany mój ulubiony życiowy druh smile On nie umarł dla mnie On wciąż żyje we mnie i decyduje o tym jak mam żyć co robić by nie upaść. Dziękuję Ci za wszystko kochany JP2. Cały jestem Twój smile
ps. Nie byłoby Solidarności nie byłoby podziemnej opozycji gdyby nie JP2. To z ręką na sercu mogę powiedzieć.
Obserwuj wątek
    • doczarek Re: Moje credo 21.11.14, 14:44
      ŚW.JPII kręci ze zdziwienia głową gdy czyta to co wypisujesz o innych ludziach i jest Mu smutno,że podpierasz się Jego autorytetem,nie stosując w swoim postępowaniu nawet promila wartosci których nauczał.
      • czarek_sz Re: Moje credo 21.11.14, 14:53
        Śp JP2 gdy dowiedział się że Wałęsa cały czas robił Go w wała pogonił go na kopach. Audiencje skończyły się raz na zawsze.
        • czuk1 Re: Moje credo 21.11.14, 15:08
          Nie sposób nie zauważyć.
          Niektórzy, niby wyznawcy słów i zachowań św. Papieża Jana Pawła II - wstyd Mu przynoszą swoim postępowaniem; jakże dalekim i odmiennym od ich wzorca, polskiego Papieża . To postępowanie jest też niezgodne z zasadami wiary/religii którą się chlubią.

• czarek_sz Re: Moje credo 21.11.14, 15:17
            Chcesz powiedzieć że gdyby JP2 żył i zobaczył co dziś robią z Jego Ojczyzną i współbraćmi rządzący to pobogosławił by to ? bo ja nie sądzę. O bezpardonowej wojnie z katolicyzmem nie wspomnę bo to zupełnie inna kwestia.
        • doczarek Re: Moje credo 09.12.14, 12:29
          Czytanie ze zrozumieniem nadal pozostaje ci obce
          Założyłeś watek o tym kim był św.Jan Paweł dla Wałęsy,czy kim był dla ciebie?
      • rena-ta49 Re: Moje credo 09.12.14, 13:40
        doczarek napisała:

> ŚW.JPII kręci ze zdziwienia głową gdy czyta to co wypisujesz o innych ludziach
        > i jest Mu smutno,że podpierasz się Jego autorytetem,nie stosując w swoim postęp
        > owaniu nawet promila wartosci których nauczał.

Kto bez winy niech pierwszy rzuci kamień!
        • doczarek Re: Moje credo 10.12.14, 13:32
          Kto bez winy niech pierwszy rzuci kamień!
          A czymże jest ta bezwina?To co jest bezwiną dla Chrześcijanina może być winą dla Muzułmanina albo dla Buddysty,czy Indianina z Amazonii.To co dla innych jest bezwiną dla innych Chrześcijanin potraktuje jako winą.Jak to rozróżnić,jak odnieść to do tu i teraz?Inną winą i bezwiną jest coś dla czarka,a inną np.dla ciebie lub ateisty.Czy ktoś kto matce ciężko chorego dziecka życzy by to dziecko jak najszybciej zmarło może powoływać się na autorytet św.Jana Pawła? Czy tego nauczał święty?
          • czarek_sz Re: Moje credo 10.12.14, 13:44
            A czy jakis święty pochwalał i zachęcał do drwin z tych którzy po latach cierpienia w nieuleczalnej chorobie umierali w męczarniach ? w tym co piszesz do mnie przypominasz Kalego - ja mogę drwić z czyjegość nieszczęścia i cierpienia bo mi wolno ale ode mnie wara. Powinnaś używać pseudonimu kali bo bardziej by pasowal i uwiarygadniał cię w 100 %
            • doczarek Re: Moje credo 10.12.14, 13:54
              czarek_sz napisał:

> A czy jakis święty pochwalał i zachęcał do drwin z tych którzy po latach cierpi
              > enia w nieuleczalnej chorobie umierali w męczarniach ? w tym co piszesz do mnie
              > przypominasz Kalego - ja mogę drwić z czyjegość nieszczęścia i cierpienia bo m
              > i wolno ale ode mnie wara. Powinnaś używać pseudonimu kali bo bardziej by pasow
              > al i uwiarygadniał cię w 100 %

Czarek znamy się bardzo dobrze nie tylko z internetu ale osobiście.Przepracowaliśmy razem kilkanaście lat.Będę tu wspominał tamten czas,pracę i tę "działalność"w podziemnej S. Czy pomożesz odświeżyć mi te wspomnienia jak to było?
              • czarek_sz Re: Moje credo 10.12.14, 13:57
                Jeśli twierdzisz że znamy się to przedstaw się kim jesteś bo tak to co mówisz i twierdzisz to o kant stołu potłuc.
                • doczarek Re: Moje credo 10.12.14, 14:12
                  czarek_sz napisał:

> Jeśli twierdzisz że znamy się to przedstaw się kim jesteś bo tak to co mówisz i
                  > twierdzisz to o kant stołu potłuc.

Dobrze.Dostaniesz niedługo maila w którym wszystko wyjaśnię,przecież nie będę na forum publicznym ujawniał nazwiska.Moje teksty do ciebie nie są atakiem na twoją osobę,raczej są podyktowane troską o starego kumpla i zdziwieniem,że możesz pisać takie teksty.
                  • czarek_sz Re: Moje credo 10.12.14, 14:19
                    Nie wiem czy byliśmy kumplami bo z tego jak piszesz np o mojej działalności opozycyjnej w fabryce to jest to bardzo mało prawdopodobne. Może donosiłeś/łaś na mnie kto cię wie.
                    • doczarek Re: Moje credo 10.12.14, 14:24
                      Może donosiłeś/łaś na
                      > mnie kto cię wie.

Myślę,że tym tekstem przekreśliłeś to co kiedyś było,ale i tak wyjaśnię mailowo tobie to kim jestem i mam nadzieję,że starczy tobie odwagi by tu na tym forum mnie przeprosić za to co napisałeś.
                      • rena-ta49 Re: Moje credo 10.12.14, 14:35
                        Na pewno chętnie przeczytamy wyjaśnienia.
                      • czarek_sz Re: Moje credo 10.12.14, 14:42
                        A ja oczekuję żebyś wykazał się odwagą i określił się tutaj kim jesteś tak jak ja dawno się określilem bo w przeciwnym razie dajesz powody aby różnie myśleć kim jesteś.
                        Ps. Żadnego maila nie otrzymałem. I pewnie nie otrzymam smile
          • rena-ta49 Re: Moje credo 10.12.14, 13:49
            Czy ty chcesz przenosić swoje zatargi z Czarkiem z innego forum tutaj?
            My nie wiemy i wiedzieć nie chcemy, od czego wasze waśnie się zaczęły,
            i czego kto komu życzył. Gdybyś miała cywilną odwagę jak pisze Adminka,to pisałabyś pod swoim nickiem,widocznie masz coś do ukrycia.

• doczarek Re: Moje credo 10.12.14, 13:55
              rena-ta49 napisała:

> Czy ty chcesz przenosić swoje zatargi z Czarkiem z innego forum tutaj?
              > My nie wiemy i wiedzieć nie chcemy, od czego wasze waśnie się zaczęły,
              > i czego kto komu życzył. Gdybyś miała cywilną odwagę jak pisze Adminka,to pisał
              > abyś pod swoim nickiem,widocznie masz coś do ukrycia.

tylko odpowiedziałem na twój post i na to co napisał czarek,chyba mogę mieć swoje zdanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka