rena-ta49 23.10.14, 07:01 Gaz pozbawił ludzi dachu nad głową. kontakt24.tvn24.pl/sg/wielki-huk-okna-nam-wylecialy-wybuch-gazu-w-centrum-katowic,146958.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 09:24 Oglądam w TV. Zarzucają straży pożarnej opieszałość. Mieszkańcy co poniektórzy zarzucają.... Ze ogień na początku był mały i wystarczyło psiknąć.... Jakoś nie wyobrażam sobie opieszałości tylko postępowanie zgodne z zasadami i bezpieczeństwem. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 09:30 No rzecznik straży się wypowiadał , najpierw ewakuuje się ludzi ze strefy zagrożenia a potem psika Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 13:19 Zawsze najpierw trzeba odciąć prąd i gaz,a dopiero potem psikać, jak wiemy prądu nie gasi się wodą. Mieszkańcy nie muszą się na tym znać,akcja prowadzona jest profesjonalnie. Ratowników ściągano z Cżęstochowy i Krakowa. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 13:20 "Jakoś nie wyobrażam sobie opieszałości tylko postępowanie zgodne z zasadami i bezpieczeństwem." Dokładnie tak jest. Strażak też chce żyć. Odpowiedz Link
m.maska Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 12:03 To sa straszne wypadki, potworne, ludzie traca w jednym momencie dorobek calego zycia... i ciesza sie jeszcze, ze chociaz zycie zachowali. Odpowiedz Link
super.222 Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 12:17 Tyle pieniędzy kosztuje utrzymanie całej armii urzędników, a na utrzymanie fachowców od gazu, elektryczności, kanalizacji, skąpi się i wylicza każdy grosz. Bezpieczeństwo mieszkańców uzależnione jest od jakiejś rurki, która *się obluzowała*. Najbardziej poszkodowany na zdrowiu mężczyzna, z rozległymi poparzeniami, znajduje się na oparzeniówce w Siemianowicach Śląskich. Jutro miał być eksmitowany, a kilka dni temu umieszczono jego matkę w domu seniora. Czytam, że eksmitowany miał być do noclegowni, bo nie przysługuje mu mieszkanie socjalne. I to jest ten problem, który mi będzie zatruwał dzisiejszy dzień ... to komu przysługują lokale socjalne? Fatalny koniec kadencji obecnego prezydenta miasta ... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 13:26 Zauważ, że odcięto wszystkie media,czyli rachunki nie były płacone ,zaległości ogromne. Nie bierzesz pod uwagę,że mogła to być osoba, która nigdy w swoim życiu nie skalała się pracą?. Desperat ,który stracił jedyne źródło utrzymania(matkę–emerytkę zabrano do domu seniora) Takiej osobie dać mieszkanie socjalne,tylko, z czego je opłaci. Nie wiemy, kto jest właścicielem kamienicy w ścisłym centrum to raczej prywatne kamienice, Po wypowiedzi Uszoka,sądzę, że miasto. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 19:54 Nikt jeszcze nie wypowiedział się jaka była przyczyna wybuchu,to ze był to gaz jest pewne, ale dlaczego wybuchł? Mieszkał u mnie w klatce menel ,który straszył lokatorów ,ze nas wysadzi w powietrze,że odkręci kurki i wyjdzie,wiesz co to oznacza? Odpowiedz Link
al.1 Węglowo-kopalniana ośmiornica 30.10.14, 20:46 darima_ka napisała: > Nikt jeszcze nie wypowiedział się jaka była przyczyna wybuchu,to ze był to gaz jest pewne, ale > dlaczego wybuchł? Tak działa mafia węglowa Odpowiedz Link
al.1 Re: Węglowo-kopalniana ośmiornica 31.10.14, 21:09 To moze ten: kefir2010.wordpress.com/2014/10/25/dariusz-kmiecik-zamordowany-prowadzil-wazne-sledztwo-mial-mafie-weglowa-na-widelcu Odpowiedz Link
czuk1 Re: Węglowo-kopalniana ośmiornica 31.10.14, 21:48 Jak to nie warto gardłować na władze bądź jej przeciwników, kiedy nie zna się szczegółów. Tu mamy przykład. Jeśli faktycznie młody dziennikarz rozpracował mafię węglową, czego przez dziesiątki lat nie mogli zrobić niby profesjonaliści (?!) z CBA i prokuratury, to możemy domyślać się za co dostał/dostali odznaczenie państwowe. Odpowiedz Link
m.maska Re: Węglowo-kopalniana ośmiornica 01.11.14, 22:16 Bardzo dziwne to, ze wlasnie tylko ta rodzina zginela, tak jakby w calym domu nie balo nikogo wiecej w tym czasie... Odpowiedz Link
darima_ka Re: Węglowo-kopalniana ośmiornica 02.11.14, 10:48 Możliwe ,że ta rodzina mieszkała bezpośrednio pod tym mieszkaniem gdzie był wybuch.Sobie myślę ,ze ściany sie "poskładały" i ich przywaliły? Ale nie wykluczam też celowego działania,wszystko jest możliwe w tym kraju. Dziwnych,tajemniczych śmierci mieliśmy juz kilka. Odpowiedz Link
m.maska Re: Węglowo-kopalniana ośmiornica 02.11.14, 13:49 Z tego co sie doczytalam, to budynek mial trzy pietra a oni mieszkali na ostatnim. Takie dziwne zbiegi okolicznosci. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Węglowo-kopalniana ośmiornica 02.11.14, 17:46 Jeden ze strażaków - ratowników ujawnił, że ktoś grzebał się w instalacji gazowej. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Węglowo-kopalniana ośmiornica 01.11.14, 08:04 Władza raczej tym tropem nie pójdzie? Wiadomo ,że w takie biznesy są też zamieszani politycy. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Węglowo-kopalniana ośmiornica 01.11.14, 09:34 A jeśli teraz nie są zamieszani ? A jeśli zamieszani są tylko politycy SLD ? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 13:24 m.maska napisała: > To sa straszne wypadki, potworne, ludzie traca w jednym momencie dorobek calego > zycia... i ciesza sie jeszcze, ze chociaz zycie zachowali. A jeden szajbus może ich pobawić wszystkiego. Spora cześć miasta jest wyłączona z ruchy,są objazdy,tam stoi kilkadziesiąt samochodów straży,policji karetki i oczywiście tuż za szarfą odgradzającą stoi kilkańaście kamer stacji tv. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 19:57 Oby tylko nie było ofiar śmiertelnych. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 23:08 Z Interii. Ratownicy odnaleźli ciało mężczyzny. [ ! ] Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tragiczny wypadek w centrum 24.10.14, 06:57 czuk1 napisał: > Z Interii. > > Ratownicy odnaleźli ciało mężczyzny. > > [ ! ] Szkoda(*) Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tragiczny wypadek w centrum 24.10.14, 08:46 Taka informacja była w mediach wczoraj , o 23,08 h. Nie znaleziono całej trójki na raz . Miałem siedzieć (nie spać), czekać aż znajda wszystkich i potem dopiero iść spać? PS. Już uciecha, że czukowi .... można dowalić ? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tragiczny wypadek w centrum 24.10.14, 13:51 czuk1 napisał: > Taka informacja była w mediach wczoraj , o 23,08 h. > Nie znaleziono całej trójki na raz . > Miałem siedzieć (nie spać), czekać aż znajda wszystkich > i potem dopiero iść spać? > > PS. Już uciecha, że czukowi .... można dowalić ? Moje szkoda odnosiło sie do utraty życia przez te ofiary, a ty tu o jakimś dowalaniu?????????????????????? Czy ktoś ci kazał siedzieć i czekać na wydobycie tych ludzi? Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tragiczny wypadek w centrum 25.10.14, 17:30 Jeśli nie było dowalenia, to "okej". Odpowiedz Link
admarela Re: Tragiczny wypadek w centrum 28.10.14, 21:18 Człowiek, który nie rozumie prostego zdana, przekazu, a za analizowanie życia politycznego i ekonomicznego się bierze. No sorry Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tragiczny wypadek w centrum 29.10.14, 00:15 Gratuluję admarelo takiej wyroczni : Człowiek, który nie rozumie prostego zdana, przekazu, a za analizowanie życia politycznego i ekonomicznego się bierze. No sorrysad Jeśli jest ona "za całokształt" to wymaga wyjaśnienia - prostym zdaniem i przekazem . Jeśli na przykładzie mojego wpisu na tym wątku .... to proszę się nie wtrącać do takiej wymiany 2 zdań na temat 2 wpisów, nie związanych z życiem .... lecz ze śmiercią. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tragiczny wypadek w centrum 29.10.14, 10:51 Czekając Admarelo dlaczego piszesz "sorry", przepraszasz za "Człowieka, który nie rozumie prostego zdana, przekazu, a za analizowanie życia politycznego i ekonomicznego się bierze ?" W Twojej krótkiej historii forumowej na GW raz tylko mieliśmy wymianę poglądów. Tu wpadasz. Wypowiadasz sie krótko, konkretnie, kulturalnie. Okej. Nie interesujesz się życiem politycznym , bo rzadko na ten temat wypowiadasz się. Nie mam żadnych uwag do Ciebie . Ba , nawet do tego, powyższego "sorry", takiego zniesmaczenia .... fe fe człowiek nierozumny tu bierze się do analizowania życia politycznego i ekonomicznego. Choć nawet nierozumnemu przykro ale jednocześnie ciekawi mnie odpowiedź jedno proste pytanie - na jakiej podstawie ta Twoja ocena ? PS. Bydgoszcz to też moje "przejściowe" miasto. Mieszkałem 4 lata , na obrzeżu Szwederowa , ul. Poznańska 30/15. Domu nie ma . Jest rondo. Odpowiedz Link
admarela Re: Tragiczny wypadek w centrum 29.10.14, 16:10 ciekawi mnie odpowiedź jedno proste pytanie - na jakiej podstawie ta Twoja ocena Wyraziłam się jasno, co tu wyjaśniać? Przypomnę tylko, że zupełnie bezpodstawnie zaatakowałeś Renatę, tylko dlatego, że nie zrozumiałeś jej przekazu nota bene dla mnie oczywistego, zamiast wyjaśnić niedogadaną kwestie. Stąd mój wpis i refleksja. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tragiczny wypadek w centrum 29.10.14, 17:10 Masz rację. Przeczytałem jeszcze raz tę wymianę nocnych wpisów. Odebrałem Jej wpis, że piszę nieprawdę. Wyjaśnienie moje kończyłem nietaktownie, mniej więcej - miałem siedzieć i czekać ... Ona odpowiedziała . Było to nietaktowne. Późno .... ale teraz Cię za ten wyskok przepraszam, na forum. Admarelo . Nie pisałaś o nie wyjaśnionej kwestii ale ... wiemy o czym. Okazuje się o profesorskiej refleksji o człowieku i nad człowiekiem. Jak prof. Pawłowicz. No, tak wyszło. Brak odpowiedzi jest dla mnie także odpowiedzią. Odpowiedz Link
admarela Re: Tragiczny wypadek w centrum 29.10.14, 15:59 A ja Ci gratuluję znajomych, którzy przy okazji bzdurnych apeli atakują i wulgarnie obrażają naszą miłą i mądra gospodynię. I nie przypominam sobie, abyś ją za to przeprosił. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tragiczny wypadek w centrum 31.10.14, 08:22 Admarelo. Piszesz - "A ja Ci gratuluję znajomych, którzy przy okazji bzdurnych apeli atakują i wulgarnie obrażają naszą miłą i mądra gospodynię. I nie przypominam sobie, abyś ją za to przeprosił." Nie zauważyłem znajomych którzy by obrażali Założycielkę. Moi znajomi na forum są twoimi znajomymi. A więc jeśli widzisz .... coś nie tak; wpłyń na znajomych by zaprzestali i przeprosili. Ja to robię, w różnej formie ale w swoim imieniu. Musiał bym robić to ciągle bo ciągle nie zgadzamy się z Darimaką . Wg mnie, jednak ... "kto się czubi ten się lubi." Nie jest to (co prawda) wzorcowe ale możliwe i świadczy jedynie o przewadze Mądrości Założycielki nad moją (napiętnowaną tu ) Głupotą. Dziwię się jedynie braku konsekwencji tym piętnującym ,że nadal ze śmieciowymi forumowiczami pisują. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tragiczny wypadek w centrum 23.10.14, 14:18 Budynek niedawno był wyremontowany,pięknie odrestaurowana elewacja, teraz ludzie zostali bez dobytku Odpowiedz Link
darima_ka Poszukiwani w gruzach jest rodzina dziennikarzy 23.10.14, 17:54 Dariusz Kmiecik wraz z żoną i synem zaginął w gruzach kamienicy. Koszmarnie wygląda to gruzowisko,przejeżdżałam obok autobusem. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Poszukiwana w gruzach jest rodzina dziennikar 23.10.14, 17:57 www.rmf24.pl/fakty/news-poszukiwani-po-wybuchu-kamienicy-w-katowicach-to-dziennikarz,nId,1540280 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Trzy ofiary śmiertelne(*) 24.10.14, 13:49 Tak jak podejrzewałam kamienica była prywatna, większość starych kamienic w centrum ,to kamienice prywatne. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Trzy ofiary śmiertelne(*) 15.11.14, 07:58 Dwa dni temu zmarł mężczyzna u które w mieszkaniu prawdopodobnie wybuch nastąpił. Już nic nie zezna. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tragiczny wypadek w centrum 15.11.14, 08:02 Gruzu tam coraz mniej,ale cały czas pali się dużo zniczy pod płotem Odpowiedz Link
darima_ka Wybuch nie był przypadkowy!! 20.11.14, 18:05 wiadomosci.onet.pl/slask/wybuch-gazu-w-kamienicy-w-katowicach-byl-nieprzypadkowy/hr4kg Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Wybuch nie był przypadkowy!! 20.11.14, 18:21 Gdy nawet nie zasugerowała ale nie wykluczyła takiej opcji prof Pawłowicz gówniane oszalały, salon oszalał, elektorat oszalał ale gdy to samo mówi jedna z gównianych to już insza inszość. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wybuch nie był przypadkowy!! 20.11.14, 18:44 Główny sprawca już nie żyje,teraz można o tym mowić? Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Wybuch nie był przypadkowy!! 21.11.14, 08:38 czarek_sz napisał: > Gdy nawet nie zasugerowała ale nie wykluczyła takiej opcji prof Pawłowicz gówni > ane oszalały, salon oszalał, elektorat oszalał ale gdy to samo mówi jedna > z gównianych to już insza inszość. Taki krótki wpis a tyle nieścisłości ... 1. O ile pamietam to o możliwości zamachu mówiła red. Stankiewicz. 2. K. Pawłowicz nie jest profesorem, posiada tylko tytuł dr habilitowanego. 3. Celowe majstrowanie przy instalacji gazowej nie musiało być próbą zamachu, tylko lewego podłączenia instalacji przez lokatora któemu groziła eksmisja, sam mieszkałem jakiś czas w sąsiedztwie takiego typu ludzi. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Wybuch nie był przypadkowy!! 21.11.14, 14:41 Dwie nieścisłości które mają się nijak do meritum. To prawda, dr Pawłowicz nie jest profesorem podobnie jak Bartoszewski /mówią że był szmalcownikiem/ choć nie przeszkadza to gównianym by tak tytułować tego chorowitka z Oświęcimia który wkrótce dobije do setki a wciąż tryska większym zdrowiem niż niejeden trzydziestolatek Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wybuch nie był przypadkowy!! 21.11.14, 18:11 3. Celowe majstrowanie przy instalacji gazowej nie musiało być próbą zamachu, tylko lewego podłączenia instalacji przez lokatora któemu groziła eksmisja, sam mieszkałem jakiś czas w sąsiedztwie takiego typu ludzi. Tak ,zgadzam się ,ja tez miałam wątpliwą przyjemność z takim mieszkać. On nam wręcz groził że nas wypier..li ,że odkręci kurki Odpowiedz Link