rena-ta49 20.02.15, 13:43 Niektórzy z nich mają więcej z biznesmenów ,niż z pasterzy zwłaszcza na wsiach. www.tvn24.pl/nie-moogla-pochowac-syna-bo-ksiadz-blokowal-pogrzeb,517083,s.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: Pazerność kleru 20.02.15, 17:56 Może ,ale co ciekawsze to to ,ze wszyscy komuniści chcą mieć katolicki pogrzeb. Odpowiedz Link
al.1 Re: Pazerność kleru 20.02.15, 20:07 darima_ka napisała: > Może ,ale co ciekawsze to to ,ze wszyscy komuniści chcą mieć katolicki pogrzeb. Oleksy to nie wszyscy Odpowiedz Link
darima_ka Re: Pazerność kleru 20.02.15, 21:08 al.1 napisał: > darima_ka napisała: > > > Może ,ale co ciekawsze to to ,ze wszyscy komuniści chcą mieć katolicki po > grzeb. > > Oleksy to nie wszyscy A Jaruzelski? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Pazerność kleru 20.02.15, 17:54 A czy na cmentarzu komunalnym pogrzeb jest za darmo? Bez przesady! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Pazerność kleru 20.02.15, 19:00 Dawny wychowanek mojej mamy, sierota, wstąpił wraz z siostrą do Świadków Jehowy po tym, jak ksiądz nie chciał pochować ich dziadka, zanim nie dostanie odpowiedniej kwoty. Dziećmi, bez środków utrzymania, zajmowała się opieka i moja mama. Odpowiedz Link
al.1 Re: Pazerność kleru 20.02.15, 20:05 Ten prawdziwym katolikiem kto na tacę hojnie sypie Jeśli tylko jesteś biedny to katolik z ciebie wredny Odpowiedz Link
zak-1 Re: Pazerność kleru 20.02.15, 21:04 NIe wrzucajmy wszystkich do jednego worka . Ale takiego księdza , posłałbym na jakiś czas do Kalkuty . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Pazerność kleru 20.02.15, 21:24 zak-1 napisał: > NIe wrzucajmy wszystkich do jednego worka . Ale takiego księdza , posłałbym na > jakiś czas do Kalkuty . Albo na jaką inną misje,jestem za tym. Wiem ,że niektórzy zapomnieli że maja służyć wiernym i stali się biznesmenami. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Pazerność kleru 22.02.15, 09:06 Czy rozsądnym jest pisanie, analizowanie i osądzanie zjawiska społecznego na podstawie pojedynczych, rzadko występujących przypadków ? I wyciąganie na tej podstawie wniosków ogólnych ? Owszem, tu jest taki przypadek. Jakoś nie słyszę o pazerności księży w naszej diecezji. Gdyby tak było wiedzielibyśmy. A co mnie obchodzi (kto wie czy prawdziwa bo medialna ) informacja o jednym zagubionym księdzu. Czy na tej podstawie mam tu uogólniać , tworzyć, wyolbrzymiać zjawisko pazerności wszystkich księży ,język strzępić , pomstować na księdza ? A swoją drogą skąd ma ten ksiądz-gospodarz cmentarza wziąć pieniądze na utrzymanie cmentarza ? Za swoją pensję nauczycielską może utrzymać co najwyżej swoją osobę a na utrzymanie kościoła i cmentarza musi wyżebrać. Prawda ? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Pazerność kleru 22.02.15, 09:13 Przecież te pieniądze by dostał po wypłaceniu zasiłku przez ZUS, problem polegał na tym ,że on chciał najpierw kasę. ZUS od ręki nie wypłaca,tak jak nie wypaca żaden inny ubezpieczyciel np.PZU Odpowiedz Link
czuk1 Re: Pazerność kleru 22.02.15, 09:46 To jakiś niedouk. Kuria go szybko pouczy. To tym bardziej pokazuje, że nie jest to problem krajowy. Odpowiedz Link