Dodaj do ulubionych

Projekt Konstytucji

21.10.15, 17:46
Czytaliście?

drive.google.com/file/d/0B8y0YUEmB15YZ3ByU184aXA1UVU/view?pli=1
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 18:14
      A ty czytałeś?
      Podejrzewam ,że nie.
      Gdybyś czytał ,to musiałbyś przeczytać ze to projekt z 2005,
      a teraz mamy 2015 i przez te 10 lat wiele się zmieniło w Polsce i w Europie.
      Tym samym ten projekt jest nieaktualny.
      Duda w kampanii mówił ,że trzeba konsultować się ze społeczeństwem w/s Konstytucji.
      Ty zapewne nie oglądasz telewizorni,wiec nie mogłeś o tym słyszeć,tym bardziej dziwi mnie
      że wyciagąsz ten projekt,skąd pomysł,ty tak sam z siebie?,nie wierzę że na co dzień czytasz
      projekty PiS-u ,no chyba ze się zapisać chcesz,hahahasmile
      • czarek_sz Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 18:25
        Ja chciałbym takiej władzy jak w Stanach albo w Niemczech. Rządzi jedna osoba kontrolowana przez Parlament. Ale ta osoba ma silną władzę. Przykład rządów Marszałka Piłsudskiego powinien dać nam do myślenia z którym nawet zbrodniarz Hitler się liczył i bał się Go jak ognia. Bo Dziadek wziął dziadostwo /polityków/ za mordę i zaprowadził porządek w państwie.
        • rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 19:28
          Masz na myśli system prezydencki,
          ja też jestem za takim systemem.
          • czarek_sz Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 19:33
            Dokładnie to mam na myśli.
            • wiseacres Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 21:43
              Jeśli chodzi o system prezydencki, to jestem takiego samego zdania.
        • wiseacres Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 21:41
          czarek_sz napisał:

> Ja chciałbym takiej władzy jak w Stanach albo w Niemczech. Rządzi jedna osoba k
          > ontrolowana przez Parlament. Ale ta osoba ma silną władzę. Przykład rządów Mar
          > szałka Piłsudskiego powinien dać nam do myślenia z którym nawet zbrodniarz Hitl
          > er się liczył i bał się Go jak ognia. Bo Dziadek wziął dziadostwo /polityków/ z
          > a mordę i zaprowadził porządek w państwie.

Pan Marszałek , to mógł rządzić , bo miał gdzieś Krk. Nie pozwalał klechom mieszać się w sprawy państwa. Za to go nie chcieli pochować na Wawelu. Całe szczęście ,że to jeszcze nie ich. Jak by mogli , to by spod suki jaja wyżali.
          • tadeusz_ski.51 Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 14:25
            wiseacres napisał(a):
            > Pan Marszałek , to mógł rządzić , bo miał gdzieś Krk. Nie pozwalał klechom m
            > ieszać się w sprawy państwa. Za to go nie chcieli pochować na Wawelu. Całe szcz
            > ęście ,że to jeszcze nie ich. Jak by mogli , to by spod suki jaja wyżali.

------------------------------------
            Jakie to smutne, że Ty, człowiek, który ma "już z górki" tak ziejesz nienawiścią do kościoła, któremu ufa większość Polaków. W różnym stopniu ale jednak.
            • rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 16:13
              tadeusz_ski.51 napisał:

> wiseacres napisał(a):
              > > Pan Marszałek , to mógł rządzić , bo miał gdzieś Krk. Nie pozwalał kle
              > chom m
              > > ieszać się w sprawy państwa. Za to go nie chcieli pochować na Wawelu. Cał
              > e szcz
              > > ęście ,że to jeszcze nie ich. Jak by mogli , to by spod suki jaja wyżali.
              >

> ------------------------------------
              > Jakie to smutne, że Ty, człowiek, który ma "już z górki" tak ziejesz nienawiści
              > ą do kościoła, któremu ufa większość Polaków. W różnym stopniu ale jednak.

Ale jakbyś go w realu znał,to pewnie ślub kościelny brał, dzieci chrzcił i do komunii posyłał,
              może jak inni członkowie PZPR w ościennym mieście,po kryjomusmile
              Pogrzeb też mu zrobią w kościele,nie takie komuchy jednali się z Bogiemsmilesmile
              • opuncja.figowa.1 Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 18:57
                Nawet pani Kiszczakowa zapowiada, że małżonek będzie miał pogrzeb kościelny (a co!), oczywiście na Powązkach. To nic, że nadal żyjewink
                • rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 19:07
                  O! czyli Kiszczakowa już księdza mu sprowadziła ,
                  by się z wyspowiadał.
                  Nie mogę się nadziwić tej ich hipokryzji. Już bardziej bym ceniła zapiekłego komucha ,
                  za brak zmiany poglądów!
                • wiseacres Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 19:13
                  Zdaje się , że wy nie odróżniacie wiary w Boga i przestrzeganie Dekalogu z postępkami Krk. Takich właśnie pazernych itd, też klechów Pan Jezus wyzwał w świątyni od najgorszych. To oni właśnie donieśli na niego namiestnikowi Rzymu.
                  • rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 23.10.15, 13:49
                    Pazernych klechów wiele razy tu potępialiśmy,
                    wystarczy poszukać!
    • rena-ta49 A wiesz, że konstytucja PiS zakaże leczyć starych 22.10.15, 20:10
      ludzi? W Wyborczej czytałam. Jak PiS dojdzie do właaaaadzy...smilesmile
      https://pbs.twimg.com/media/CR8JrWKWEAARgr_.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka