wiseacres 21.10.15, 17:46 Czytaliście? drive.google.com/file/d/0B8y0YUEmB15YZ3ByU184aXA1UVU/view?pli=1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 18:14 A ty czytałeś? Podejrzewam ,że nie. Gdybyś czytał ,to musiałbyś przeczytać ze to projekt z 2005, a teraz mamy 2015 i przez te 10 lat wiele się zmieniło w Polsce i w Europie. Tym samym ten projekt jest nieaktualny. Duda w kampanii mówił ,że trzeba konsultować się ze społeczeństwem w/s Konstytucji. Ty zapewne nie oglądasz telewizorni,wiec nie mogłeś o tym słyszeć,tym bardziej dziwi mnie że wyciagąsz ten projekt,skąd pomysł,ty tak sam z siebie?,nie wierzę że na co dzień czytasz projekty PiS-u ,no chyba ze się zapisać chcesz,hahaha Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 18:25 Ja chciałbym takiej władzy jak w Stanach albo w Niemczech. Rządzi jedna osoba kontrolowana przez Parlament. Ale ta osoba ma silną władzę. Przykład rządów Marszałka Piłsudskiego powinien dać nam do myślenia z którym nawet zbrodniarz Hitler się liczył i bał się Go jak ognia. Bo Dziadek wziął dziadostwo /polityków/ za mordę i zaprowadził porządek w państwie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 19:28 Masz na myśli system prezydencki, ja też jestem za takim systemem. Odpowiedz Link
wiseacres Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 21:43 Jeśli chodzi o system prezydencki, to jestem takiego samego zdania. Odpowiedz Link
wiseacres Re: Projekt Konstytucji 21.10.15, 21:41 czarek_sz napisał: > Ja chciałbym takiej władzy jak w Stanach albo w Niemczech. Rządzi jedna osoba k > ontrolowana przez Parlament. Ale ta osoba ma silną władzę. Przykład rządów Mar > szałka Piłsudskiego powinien dać nam do myślenia z którym nawet zbrodniarz Hitl > er się liczył i bał się Go jak ognia. Bo Dziadek wziął dziadostwo /polityków/ z > a mordę i zaprowadził porządek w państwie. Pan Marszałek , to mógł rządzić , bo miał gdzieś Krk. Nie pozwalał klechom mieszać się w sprawy państwa. Za to go nie chcieli pochować na Wawelu. Całe szczęście ,że to jeszcze nie ich. Jak by mogli , to by spod suki jaja wyżali. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 14:25 wiseacres napisał(a): > Pan Marszałek , to mógł rządzić , bo miał gdzieś Krk. Nie pozwalał klechom m > ieszać się w sprawy państwa. Za to go nie chcieli pochować na Wawelu. Całe szcz > ęście ,że to jeszcze nie ich. Jak by mogli , to by spod suki jaja wyżali. ------------------------------------ Jakie to smutne, że Ty, człowiek, który ma "już z górki" tak ziejesz nienawiścią do kościoła, któremu ufa większość Polaków. W różnym stopniu ale jednak. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 16:13 tadeusz_ski.51 napisał: > wiseacres napisał(a): > > Pan Marszałek , to mógł rządzić , bo miał gdzieś Krk. Nie pozwalał kle > chom m > > ieszać się w sprawy państwa. Za to go nie chcieli pochować na Wawelu. Cał > e szcz > > ęście ,że to jeszcze nie ich. Jak by mogli , to by spod suki jaja wyżali. > > ------------------------------------ > Jakie to smutne, że Ty, człowiek, który ma "już z górki" tak ziejesz nienawiści > ą do kościoła, któremu ufa większość Polaków. W różnym stopniu ale jednak. Ale jakbyś go w realu znał,to pewnie ślub kościelny brał, dzieci chrzcił i do komunii posyłał, może jak inni członkowie PZPR w ościennym mieście,po kryjomu Pogrzeb też mu zrobią w kościele,nie takie komuchy jednali się z Bogiem Odpowiedz Link
opuncja.figowa.1 Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 18:57 Nawet pani Kiszczakowa zapowiada, że małżonek będzie miał pogrzeb kościelny (a co!), oczywiście na Powązkach. To nic, że nadal żyje Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 19:07 O! czyli Kiszczakowa już księdza mu sprowadziła , by się z wyspowiadał. Nie mogę się nadziwić tej ich hipokryzji. Już bardziej bym ceniła zapiekłego komucha , za brak zmiany poglądów! Odpowiedz Link
wiseacres Re: Projekt Konstytucji 22.10.15, 19:13 Zdaje się , że wy nie odróżniacie wiary w Boga i przestrzeganie Dekalogu z postępkami Krk. Takich właśnie pazernych itd, też klechów Pan Jezus wyzwał w świątyni od najgorszych. To oni właśnie donieśli na niego namiestnikowi Rzymu. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Projekt Konstytucji 23.10.15, 13:49 Pazernych klechów wiele razy tu potępialiśmy, wystarczy poszukać! Odpowiedz Link
rena-ta49 A wiesz, że konstytucja PiS zakaże leczyć starych 22.10.15, 20:10 ludzi? W Wyborczej czytałam. Jak PiS dojdzie do właaaaadzy... Odpowiedz Link