01.02.22, 07:29
Luty to najkrótszy miesiąc w roku.
Co przyniesie Luty? Czy przysłowie o podkuj buty sie sprawdzi?
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Luty-2022 01.02.22, 20:48
      Hmm, mam nadzieje, ze juz po zimie. W srode widzialam juz kwitnace przebisniegi i wyskubalam z ziemi dwa, pierwsze w tym roku, malutkie listeczki niedzwiedziego czosnku.
      • rena-ta49 Re: Luty-2022 02.02.22, 07:02
        al-szamanka napisała:

> Hmm, mam nadzieje, ze juz po zimie. W srode widzialam juz kwitnace przebisniegi
        > i wyskubalam z ziemi dwa, pierwsze w tym roku, malutkie listeczki niedzwiedzie
        > go czosnku.
        >

Wczoraj popołudniu u mnie śnieg z wiatrem .Też bym sobie życzyła żeby to były ostatnie podrygi zimy.
        • rena-ta49 02- Luty-2022 02.02.22, 07:03
          Teraz temp. na plusie 2 st ,po wczorajszych opadach sniegu.
          Słońca mi brakuje.
          • rena-ta49 Re: 03- Luty-2022 03.02.22, 09:21
            Miałam nadzieję ,że czwartek słońcem nas uraczy,ale się myliłamsad
            • rena-ta49 Re: 04 Luty-2022 04.02.22, 07:05
              Teraz mgła,temp.0 odczuwalna-3 st.
              Zapowiadany deszcz ze śniegiem.
              Wnuczątko obchodzi urodzinysmile
              • rena-ta49 Re: 05 Luty-2022 05.02.22, 09:24
                Pierwsza sobota miesiaca wietrzna a może być deszczowasad
                Dołująco działa na mnie pogoda.

• al-szamanka Re: 04 Luty-2022 05.02.22, 22:05
                rena-ta49 napisała:

> Teraz mgła,temp.0 odczuwalna-3 st.
                > Zapowiadany deszcz ze śniegiem.
                > Wnuczątko obchodzi urodzinysmile

No to spóźnione życzenia wszego najlepszego, niechaj wnuczątko zdrowo się chowa smile
                • rena-ta49 Re: 04 Luty-2022 06.02.22, 07:05
                  al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                  >
                  > > Teraz mgła,temp.0 odczuwalna-3 st.
                  > > Zapowiadany deszcz ze śniegiem.
                  > > Wnuczątko obchodzi urodzinysmile
                  >
                  > No to spóźnione życzenia wszego najlepszego, niechaj wnuczątko zdrowo się chowa
                  > smile
                  >
                  >
                  Dziękuję bardzosmile
                  • rena-ta49 Re: 06 Luty-2022 06.02.22, 07:07
                    Znów silny wiatr,do tego deszcz i niskie cisnienie.
                    Spokojnej niedzieli.
                    • rena-ta49 Re: 07 Luty-2022 07.02.22, 07:09
                      Pogoda taka ,że psa bym nie wygoniła na dwór.
                      Deszcz i wiatr nie ustaje.

• rena-ta49 Re: 08 Luty-2022 08.02.22, 07:25
                        Mamy pogodę typową dla przedwiośnia.
                        • al-szamanka Re: 08 Luty-2022 08.02.22, 20:24
                          rena-ta49 napisała:

> Mamy pogodę typową dla przedwiośnia.

U mnie też, jak w garncu... czyli marcu.
                          • rena-ta49 Re: 08 Luty-2022 08.02.22, 22:03
                            al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                            >
                            > > Mamy pogodę typową dla przedwiośnia.
                            >
                            > U mnie też, jak w garncu... czyli marcu.
                            >
                            >

Zapowiadają 3 dni ciepła,od jutra myje oknasmilesmile
                            • rena-ta49 Re: 09 Luty-2022 09.02.22, 08:18
                              Poranek z mżawką,ciepło.
                              • rena-ta49 Re: 10 Luty-2022 10.02.22, 07:34
                                Czwartek z temp. dodatnimi,ale pochmurny.

• rena-ta49 Re: 11Luty-2022 11.02.22, 06:15
                                  Znów mżawka,znów deszcz.
                                  Jak ja tęsknię za słońcem.
                                  • rena-ta49 Re: 12 Luty-2022 12.02.22, 09:18
                                    W nocy przymrozek.W ciagu dnia przebłyski słońca i temp. dodatnie.
                                    • rena-ta49 Re: 13 Luty-2022 13.02.22, 07:45
                                      Zapowiada się chłodna,ale słoneczna niedziela.
                                      Teraz -5 st.
                                      • rena-ta49 Re: 14 Luty-2022 14.02.22, 07:13
                                        Walentynki będą słoneczne,ale wietrzne.
                                        Niebo bezchmurne ,teraz -3 st ,odczuwalna temp.-7
                                        • rena-ta49 Re: 15 Luty-2022 15.02.22, 06:29
                                          Niech wtorek będzie dobrym dniem.
                                          • rena-ta49 Re: 16 Luty-2022 16.02.22, 06:59
                                            Słoneczna pogoda trwała 2 dni,juz sie kończy.
                                            Czeka nas deszcz i silny wiatr.
                                            • rena-ta49 Re: 17 Luty-2022 17.02.22, 06:41
                                              Nieciekawie zapowiada się czwartek,silny wiatr ,deszcz.
                                              • al-szamanka Re: 17 Luty-2022 17.02.22, 20:35
                                                rena-ta49 napisała:

> Nieciekawie zapowiada się czwartek,silny wiatr ,deszcz.

Ha, ale takiego halniaka jak u mnie pewnie nie miałaś.
                                                Pozrywane rolety latały w powietrzu, a pod wiatr nie dało rady iść.
                                                • rena-ta49 Re: 17 Luty-2022 18.02.22, 06:57
                                                  al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                  >
                                                  > > Nieciekawie zapowiada się czwartek,silny wiatr ,deszcz.
                                                  >
                                                  > Ha, ale takiego halniaka jak u mnie pewnie nie miałaś.
                                                  > Pozrywane rolety latały w powietrzu, a pod wiatr nie dało rady iść.
                                                  >
                                                  >

A powtórka z "rozrywki" ma być jutro.
                                                  W Polsce latały w powietrzu dachy,są ofiary śmiertelne.
                                                  • al-szamanka Re: 17 Luty-2022 18.02.22, 21:25
                                                    rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
                                                    >
                                                    > > rena-ta49 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > Nieciekawie zapowiada się czwartek,silny wiatr ,deszcz.
                                                    > >
                                                    > > Ha, ale takiego halniaka jak u mnie pewnie nie miałaś.
                                                    > > Pozrywane rolety latały w powietrzu, a pod wiatr nie dało rady iść.
                                                    > >
                                                    > >
                                                    >
                                                    >
                                                    > A powtórka z "rozrywki" ma być jutro.
                                                    > W Polsce latały w powietrzu dachy,są ofiary śmiertelne.

Już się zaczyna i mówią u mnie, że tak będzie przez 4 dni.
                                                  • al-szamanka Re: 17 Luty-2022 18.02.22, 21:39
                                                    A takie ośnieżone widoki miałam podczas mojej dzisiejszej wędrówki

https://abload.de/img/img_465753jll.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 17 Luty-2022 19.02.22, 11:59
                                                    al-szamanka napisała:

> A takie ośnieżone widoki miałam podczas mojej dzisiejszej wędrówki
                                                    >
                                                    > https://abload.de/img/img_465753jll.jpg
                                                    >

I takie widoki pewnie pozostaną z Tobą do maja?
                                                    Dla narciarzy raj.
                                                  • rena-ta49 Re: 17 Luty-2022 19.02.22, 12:00
                                                    al-szamanka napisała:

> A takie ośnieżone widoki miałam podczas mojej dzisiejszej wędrówki
                                                    >
                                                    > https://abload.de/img/img_465753jll.jpg
                                                    >

Piękne ośnieżone stoki wolę oglądać na zdjęciach,lubię ciepłosmile
                                                  • rena-ta49 Re: 19 Luty-2022 19.02.22, 12:04
                                                    Znów wieje,na razie bez deszczu ,przy temp.+8 st.
                                                    Wczoraj całe popołudnie przespałam.Te zmiany ciśnienia bardzo źle znosze.
                                                  • al-szamanka Re: 19 Luty-2022 19.02.22, 21:50
                                                    Widziałam zdjęcia z Polski... niektore naprawdę przerażające.
                                                  • rena-ta49 Re: 19 Luty-2022 20.02.22, 07:24
                                                    al-szamanka napisała:

> Widziałam zdjęcia z Polski... niektore naprawdę przerażające.
                                                    >
                                                    Przerażające i tragiczne w skutkach,4 osoby zginęły (*)
                                                  • al-szamanka Re: 17 Luty-2022 19.02.22, 21:53
                                                    rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
                                                    >
                                                    > > A takie ośnieżone widoki miałam podczas mojej dzisiejszej wędrówki
                                                    > >
                                                    > > https://abload.de/img/img_465753jll.jpg
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Piękne ośnieżone stoki wolę oglądać na zdjęciach,lubię ciepłosmile

Mam dokładnie to samo. Salzburg otoczony jest górami, na niektórych śnieg leży nawet w lipcu, ale w kotlinie kwitną już od trzech tygodni przebiśniegi i jeszcze jakieś inne żółte wcześniaki.
                                                  • rena-ta49 Re: 17 Luty-2022 20.02.22, 07:30
                                                    Przyroda robi swoje niezależnie od okolicznosci.
                                                  • rena-ta49 20 Luty-2022 20.02.22, 07:44
                                                    Wiatr się uspokoił,sprzątanie po tych wichurach jeszcze potrwa jakis czas.
                                                    Zmiecione dach,przewrócone drzewa.Spokojnej niedzieli.
                                                  • al-szamanka Re: 20 Luty-2022 20.02.22, 21:07
                                                    U mnie było dzisiaj spokojniej, ale w każdej chwili może zacząć się od nowa... moze góry nieco hamują.
                                                  • rena-ta49 Re: 21 Luty-2022 21.02.22, 16:57
                                                    Rano lało okrutnie,uspokoiło się dopiero w południe.
                                                    Wiatr tez ucichł.
                                                  • rena-ta49 Re: 22 Luty-2022 22.02.22, 07:16
                                                    W związku z akcją Putina we Francji będą nawet rysować kredkami po ulicy?
                                                  • rena-ta49 Re: 23 Luty-2022 23.02.22, 06:31
                                                    Dzisiaj znów deszcz i deszcz ze śniegiem.
                                                  • rena-ta49 Re: 23 Luty-2022 Tłusty Czwartek 24.02.22, 06:56
                                                    Mamy przymrozek,ale dzień ma być słoneczny.
                                                  • rena-ta49 Re: 23 Luty-2022 Tłusty Czwartek 24.02.22, 06:59
                                                    rena-ta49 napisała:

> Mamy przymrozek,ale dzień ma być słoneczny.

https://pbs.twimg.com/media/FMVujkRXIAkICLo?format=jpg&name=small
                                                  • rena-ta49 Re: 25 Luty-2022 25.02.22, 07:12
                                                    Nigdy nie było dobrej wojny i złego pokoju!

• rena-ta49 Re: 26 Luty-2022 26.02.22, 07:13
                                                    W życiu masz dwa wyjścia , walczysz o swoje, albo patrzysz,jak przestaje być Twoje.
                                                  • rena-ta49 Re: 27 Luty-2022 27.02.22, 07:51
                                                    Końcówka Lutego z przymrozkami.
                                                  • rena-ta49 Re: 28 Luty-2022 28.02.22, 07:26
                                                    W ostatni dzień lutego ,z nadzieją na dobre wiadomości z Ukrainy.
        • al-szamanka Re: Luty-2022 02.02.22, 20:42
          rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
          >
          > > Hmm, mam nadzieje, ze juz po zimie. W srode widzialam juz kwitnace przebi
          > sniegi
          > > i wyskubalam z ziemi dwa, pierwsze w tym roku, malutkie listeczki niedzw
          > iedzie
          > > go czosnku.
          > >
          >
          > Wczoraj popołudniu u mnie śnieg z wiatrem .Też bym sobie życzyła żeby to były o
          > statnie podrygi zimy.

U mnie przewidują na następne dwa tygodnie wyłącznie dodatnie temperatury smile
          • rena-ta49 Re: Luty-2022 03.02.22, 09:10
            Niech sie te prognozy sprawdzą.U nas przyszły tydzień też ma być z dodatnimi temperaturami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka