Dodaj do ulubionych

KWIECIEŃ-24

01.04.24, 09:32
Radosnego i mokrego wielkanocnego poniedziałku .
https://pbs.twimg.com/media/GKDzjF4XUAAANY2?format=jpg&name=small
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 02 KWIECIEŃ-24 02.04.24, 16:06
      Święta, święta i po świętach. W święta mieliśmy letnie temperatury, dziś leje i jest zimnosad
      Kwiecień plecień....
      • rena-ta49 Re: 03 KWIECIEŃ-24 03.04.24, 10:50
        Poprawa pogody polega na tym ,że na razie nie pada, a nawet słońce "operuje. Jednak zimny porywisty wiatr powoduje odczucie zimna.
        • rena-ta49 Re: 04 KWIECIEŃ-24 04.04.24, 15:12
          Pogoda się poprawia ,podobno weekend ma być ciepły.
          • rena-ta49 Re: 05 KWIECIEŃ-24 05.04.24, 09:55
            Na weekend wraca lato w kwietniusmilePo deszczowej nocy ,piątek zapowiada się słoneczny i ciepły.
            • rena-ta49 Re: 06 KWIECIEŃ-24 06.04.24, 09:20
              Piękna pogoda od rana, śmigan na działkę. Jutro ma być 28 st? Kwiecień...smile
              • al-szamanka Re: 06 KWIECIEŃ-24 06.04.24, 20:13
                Rozne te kwietnie bywaly, ale przeciez takie temperatury to nic niezwyklego. NIe wiadomo, czy za roku nie bedzie o tej porze zasp sniegu.
                • rena-ta49 Re: 06 KWIECIEŃ-24 07.04.24, 07:39
                  al-szamanka napisała:

> Rozne te kwietnie bywaly, ale przeciez takie temperatury to nic niezwyklego. NI
                  > e wiadomo, czy za roku nie bedzie o tej porze zasp sniegu.
                  >

Nie darmo przysłowie mówi,że kwiecień plecień....
                  • rena-ta49 Re: 07 KWIECIEŃ-24 07.04.24, 07:41
                    Dzisiaj ma być 26 st ,.Kwitną już drzewka owocowe i bzy.
                    • rena-ta49 Re: 08 KWIECIEŃ-24 08.04.24, 07:22
                      Wiosna wręcz gorąca, ale od srody....srogie ochłodzenia.
                      • al-szamanka Re: 08 KWIECIEŃ-24 08.04.24, 20:39
                        Tez goraco, a drzewa tak pyla, ze okna w samochodzie dzien w dzien zolte... no i kichanie!!!
                        • rena-ta49 Re: 08 KWIECIEŃ-24 09.04.24, 08:31
                          al-szamanka napisała:

> Tez goraco, a drzewa tak pyla, ze okna w samochodzie dzien w dzien zolte... no
                          > i kichanie!!!
                          >

Ja to widzę na parapetach,co chwilę zmywam ten żółty pył.
                          Sama nie wiem czy to ten piach saharyjski?
                          Teraz pyli brzoza ja na nią mam alergię.Zaraz zacznie pylić topola ,która też mocno mnie uczula.
                          • rena-ta49 Re: 09 KWIECIEŃ-24 09.04.24, 08:33
                            Jeszcze dzisiaj lato,od jutra spadek temp. o 15 st. Czyli w ciągu dnia najwyzej 10 st.
                            • rena-ta49 Re: 09 KWIECIEŃ-24 09.04.24, 08:39
                              Lewacko-unijna ekologia ,od wczoraj w jednej z dzielnic miasta palą się elektryczne hulajnogi,do tej pory gaszą:
                              • rena-ta49 Re: 10 KWIECIEŃ-24 10.04.24, 08:43
                                Koniec kwietniowego lata.
                                Od rana ciemno,lada chwila pewnie spadnie deszcz. Oczywiście ochłodzenie.
                                • rena-ta49 Re: 11 KWIECIEŃ-24 11.04.24, 09:24
                                  Pogoda trochę się poprawiła, deszczu brak.
                                  Wróciły temp. kwietniowe ,czyli rano 6 st.
                                  • rena-ta49 Re: 12 KWIECIEŃ-24 12.04.24, 08:06
                                    Piątek zapowiada się pogodny i w miarę ciepły.20 st ,to optymalna pogoda.
                                    • rena-ta49 Re: 13 KWIECIEŃ-24 13.04.24, 09:24
                                      Cieszmy się z słonecznej i ciepłej pogody. Prognozy na przyszły tydzień nie zapowiadają ciepła.
                                      • rena-ta49 Re: 14 KWIECIEŃ-24 14.04.24, 07:13
                                        Na świecie bardzo niespokojnie ,niech chociaż u nas będzie spokojna niedziela.

• al-szamanka Re: 14 KWIECIEŃ-24 14.04.24, 20:02
                                          Ja pochodzilam dzisiaj ponad miare, ale potrzebowalam tego. I posiedzialam na balkonie, tak z godzine na pelnym sloncu.
                                          • rena-ta49 Re: 14 KWIECIEŃ-24 15.04.24, 08:49
                                            al-szamanka napisała:

> Ja pochodzilam dzisiaj ponad miare, ale potrzebowalam tego. I posiedzialam na b
                                            > alkonie, tak z godzine na pelnym sloncu.
                                            >

Ja wczoraj też korzystałam z ładnej pogody. Długi spacer zakończyłam dobrymi lodami i kawą.
                                            • rena-ta49 Re: 15 KWIECIEŃ-24 15.04.24, 08:52
                                              Zmiana pogody wraz z poniedziałkiem. Deszcz i tylko 10 st.
                                              Mówi się o nocnych przymrozkach.

• rena-ta49 Re: 16 KWIECIEŃ-24 16.04.24, 07:11
                                                Zimno, zimniej, jeszcze zimniej....dzisiaj rano tylko 8 st.
                                                Ponuro, słońca brak.
                                                • rena-ta49 Re: 17 KWIECIEŃ-24 17.04.24, 07:44
                                                  Mżawka i 3st ,dobrze ,że chociaż przymrozków nie ma.
                                                  • rena-ta49 Re: 18 KWIECIEŃ-24 18.04.24, 06:50
                                                    Od rana słońce, ale mamy -1 st. Słychać skrobanie szyb samochodowych.
                                                    Popołudniu deszcz?
                                                  • rena-ta49 Re: 19 KWIECIEŃ-24 19.04.24, 17:21
                                                    Ach to zimno i deszcze...ciepło wróć! Zimową kurtkę musiałam wyjąć .
                                                  • al-szamanka Re: 19 KWIECIEŃ-24 20.04.24, 07:42
                                                    Ja tez w zimowej kurtce, ale nie wystarcza bo jeszcze ten zimny wiatr, ktory wciska sie w kazdy zakamarek.
                                                    Zal mi wszystkiego, so tak pieknie kwitlo, a teraz musi cierpiec i sie trzasc z tego zimna.
                                                  • rena-ta49 Re: 19 KWIECIEŃ-24 20.04.24, 18:07
                                                    al-szamanka napisała:

> Ja tez w zimowej kurtce, ale nie wystarcza bo jeszcze ten zimny wiatr, ktory wc
                                                    > iska sie w kazdy zakamarek.
                                                    > Zal mi wszystkiego, so tak pieknie kwitlo, a teraz musi cierpiec i sie trzasc z
                                                    > tego zimna.
                                                    >

Bo to jest to ocieplenie klimatu!
                                                    Przecież nie są to żadne anomalia pogodowe,tak wiosną bywa.
                                                    Pamietam 1 maje,kiedy padał deszcz ze śniegiem,ale nie było wtedy poebanych klimatologów,którzy by świrowali kiedy kilka dni mamy w lecie 30st ,to w/g nich planeta się pali.
                                                  • al-szamanka Re: 19 KWIECIEŃ-24 21.04.24, 08:32
                                                    Pamietam, ze 38 lat temu w styczniu byl taki dzien, gdy mielismy nagle +23°C i jakos nikt ani pary z geby nie puscil o ociepleniu.
                                                  • al-szamanka Re: 19 KWIECIEŃ-24 21.04.24, 08:33
                                                    A wlasnie sypie sniek, Klientka wyrazila zyczenie lepienia balwanka.
                                                  • rena-ta49 Re: 21 KWIECIEŃ-24 21.04.24, 09:05
                                                    al-szamanka napisała:

> A wlasnie sypie sniek, Klientka wyrazila zyczenie lepienia balwanka.
                                                    >

BYły kilka lat temu takie święta Wielkiejnocy ,że lepiliśmy zające ze śniegusmile
                                                    U mnie też pada śnieg z deszczemsad
                                                    Ja się pytam gdzie jest słońcesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 22 KWIECIEŃ-24 22.04.24, 08:12
                                                    Dzisiaj rano znów padał śnieg przy temp.0.
                                                    Teraz za oknami 1 st i nieśmiało zza chmur wychyla się słońce.
                                                    Radości nie ma, bo najwyższa temp. na dzis to 5 st.

• rena-ta49 Re: 23 KWIECIEŃ-24 23.04.24, 07:22
                                                    Teraz za oknami -3 st. Trochę słońca jednak chyba zobaczymy.
                                                  • rena-ta49 Re: 24 KWIECIEŃ-24 24.04.24, 07:34
                                                    Dzisiejszy poranek bez przymrozków z temp. na plusie.
                                                    Środa ma być deszczowa.
                                                  • rena-ta49 Re: 25 KWIECIEŃ-24 25.04.24, 07:21
                                                    Pogoda się poprawia i chociaż chłodny poranek ,to mam nadzieję ,że słońce ociepli powietrze.
                                                  • rena-ta49 Re: 26 KWIECIEŃ-24 26.04.24, 08:03
                                                    Jest szansa na pogodną i ciepłą majówkęsmile
                                                  • rena-ta49 Re: 27 KWIECIEŃ-24 27.04.24, 07:53
                                                    Zaczyna się długi weekend majówkowy.
                                                    Pogoda zapowiada się wyśmienita.
                                                  • al-szamanka Re: 27 KWIECIEŃ-24 27.04.24, 17:26
                                                    rena-ta49 napisała:

> Zaczyna się długi weekend majówkowy.
                                                    > Pogoda zapowiada się wyśmienita.

No to trzeba z niej korzystac ile wlezie... marzlismy przeciez ostatnio.
                                                  • rena-ta49 Re: 27 KWIECIEŃ-24 28.04.24, 06:08
                                                    Mam taki zamiar,ja ciepło lubię ,ale nie skwar.
                                                  • rena-ta49 Re: 29 KWIECIEŃ-24 29.04.24, 11:20
                                                    Poniedziałek przywitał nas letnią pogodą, teraz 21 st.
                                                  • rena-ta49 Re: 30KWIECIEŃ-24 30.04.24, 06:58
                                                    Majówka z pogodą wymarzoną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka