darima_ka 15.01.08, 16:11 Jest wszechświat i ludzka głupota, tak mówią... Czy tylko? Co jeszcze nie ma granic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
legwan4 Re: Bez Granic! 15.01.08, 17:51 Tak na serio? bez granic są marzenia i inwencja człowieka.Życie bez marzeń jest pusteNawet,jeśli są szalone)A inwencja pomaga żyć Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Bez Granic! 15.01.08, 18:40 A miłość? Czy jest taka "wersja" miłości bez granic? Podobno Bóg nas kocha bezgranicznie, dlatego pozwala nam czynić wszystko, ze złem włącznie? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Bez Granic! 15.01.08, 18:45 Hmmm, raczej każdy za swoje czyny kiedyś odpowie ,wiec czy wolno nam czynić wszystko ,łącznie ze złem? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Bez Granic! 15.01.08, 19:43 Myślę, że czynić nam wolno to co sami chcemy, ale mądry człowiek, mimo tej swobody, powinien sam siebie ograniczyć w swoich czynach. Dlaczego tak uważam? Bo nie wydaje mi się aby ludzki rozum i inteligencja dane nam były przez naturę, bez przyczyny? Bo tak sie ułożyło w rozwoju życia? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Bez Granic! 29.04.15, 09:30 darima_ka napisała: > Hmmm, raczej każdy za swoje czyny kiedyś > odpowie ,wiec czy wolno nam czynić wszystko ,łącznie ze złem? ------------------------------- Czynić nam wolno ale czy bezkarnie? Ludzka sprawiedliwość, którą ujmujemy w ramy prawa jest ułomna, w dużej części nieskuteczna. Jeśli się coś dostaje (w tym przypadku jest to wolność wyboru) niewątpliwie będzie się z tego rozliczonym. Odpowiedz Link
samantha.1 Re: Bez Granic! 15.01.08, 18:50 Zyjemy w Europie bez granic , a jeszcze kilkanaście lat wstecz jakże inaczej było;P Odpowiedz Link
alek248 Re: Bez Granic! 24.10.17, 08:29 Razem z kolegą nagrałem filmik o migracji, żeby wygrać potrzebuje POLUBIEŃ. Byłbym wdzięczny gdybyście obejrzeli i polubili www.youtube.com/watch?v=26PdNbB7adc Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Bez Granic-10 lat! 26.01.18, 11:51 Tyle się dzieje ,że umknęło mi 10 lecie z Wami Odpowiedz Link
darima_ka Re: Bez Granic! 15.01.08, 18:53 Miłość matki do dziecka ,jest bezwarunkowa i bez granic Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Bez Granic! 17.01.08, 19:22 darima_ka napisała: > Miłość matki do dziecka ,jest bezwarunkowa > i bez granic --------- Niestety coraz częściej okazuje się, że nie jest to normą? Matka mowi: Ja też mam prawo do życia i bardziej kocha siebie i swoje potrzeby niz dba o dobro dziecka. Egocentryzm kwitnie i ma sprzyjające warunki, vide środki masowej komunikacji - co proponują widzom? Podróże, rozrywki, różnorakie towary, roztaczają miraże wielkiego szczęścia a o rodzinie i obowiązkach wobec niej, odpowiedzialności, uczciwości wobec siebie i innych, jakoś cisza? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Bez Granic! 16.01.08, 16:35 Bezgranicznie możemy kochać, ale też nie nawidzieć!! Odpowiedz Link
legwan4 Re: Bez Granic! 17.01.08, 19:39 tadeusz_ski.51 napisał: > A myśl ludzka? Czy ma ograniczenia? No,niema i może wymyślać głupoty,bez granic Odpowiedz Link
iguana1978 Re: Bez Granic! 17.01.08, 19:56 ponoć granice to tylko wytwór ludzkiego umysłu więc możę wszystko i nic granic nie ma Dzień Dobry ! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 To chyba pierwszy wątek? 29.05.08, 19:23 Proponuję przypiąć, będziemy wiedzieć kiedy zaczynaliśmy Odpowiedz Link
makubata Re: To chyba pierwszy wątek? 19.06.08, 17:21 Witajcie? A czy cierpliwym można byc bez granic?? Odpowiedz Link
darima_ka Re: To chyba pierwszy wątek? 23.06.08, 16:49 makubata napisała: > Witajcie? A czy cierpliwym można byc bez granic?? Niektórzy może posiedli tą cechę?, chociaż cierpliwość ma czasem swoje granice- tak myślęD Odpowiedz Link
darima_ka Re: To chyba pierwszy wątek? 10.01.14, 22:14 Za kilka dni kolejne urodziny forum, tak,tak to już 6-lat Odpowiedz Link
m.maska Re: To chyba pierwszy wątek? 13.01.14, 20:20 Bedziemy gratulowac... u nas za kilka dni 3 lata Odpowiedz Link
rena-ta49 Tak pięknego życzenia w 6-rocznicę 16.01.14, 13:55 nie można utracić, dlatego niech tu ku pamięci sobie będzie: Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak pięknego życzenia w 6-rocznicę 12.09.14, 17:19 Niech wątek nie zginie. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Tak pięknego życzenia w 6-rocznicę 28.10.14, 15:34 Ładny numerek, przeleciał .....220080 .... w 6 rocznicę. Przy okazji gratuluję. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak pięknego życzenia w 6-rocznicę 31.10.14, 17:46 Najfajniejszy bedzie kiedy same dwójeczki się na forum pokażą Odpowiedz Link
m.maska Re: Tak pięknego życzenia w 6-rocznicę 08.11.14, 03:28 To juz niedlugo... wtedy trzeba koniecznie zrobic screena Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tak pięknego życzenia w 6-rocznicę 23.12.14, 21:22 To też trzeba zachować koniecznie: forum.gazeta.pl/forum/w,50394,155992779,156000259,Re_Wesolych_Swiat.html Odpowiedz Link
darima_ka 7-lat Forum 14.01.15, 16:52 lh3.googleusercontent.com/-3Qwx5avWFM8/VK8vL8rIoZI/AAAAAAAAiak/pD60iePgSJ4/w620-h360-no/85.gif Odpowiedz Link
darima_ka Re: 7-lat Forum 15.01.15, 17:33 forum.gazeta.pl/forum/w,50394,156254895,156254895,Szczegolne_podziekowania_dla_Maski_i_Al_szamanki.html Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Bez Granic! 15.01.16, 13:06 Osiem lat minęło od napisania tego postu, który był początkiem tego Forum. Odpowiedz Link
marii51 Re: Bez Granic! 12.02.16, 20:58 czy to jest forum darimki??? gdzie jesteś Darimko? co tu się stało? ze zostawilaś forum? Chryste Panie ja tu nie mogę nic zrozumieć? renatko to jesttes ty? o litosci iskra Boogów kwie cie elizejskich cór? Odpowiedz Link
marii51 Re: Bez Granic! 12.02.16, 21:00 a gdzie jest żak? to przecież prawa rączka darimki? a matuniu ... co tu--- Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Bez Granic! 16.01.17, 06:43 Kolejny rok przeleciał. Tyle się w nim działo Odpowiedz Link
m.maska Re: Dziewięć lat Forum 12.01.19, 13:34 A tu juz zbliza sie wielkimi krokami - dziesiata rocznica - moze warto sie zastanowic nad tym, zeby jednak na mapie Europy przywrocic "granice" - bo bezgraniczna glupota ogarnia nas juz zewszad. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dziewięć lat Forum 26.01.19, 15:46 m.maska napisała: > A tu juz zbliza sie wielkimi krokami - dziesiata rocznica - moze warto sie zast > anowic nad tym, zeby jednak na mapie Europy przywrocic "granice" - bo bezgra > niczna glupota ogarnia nas juz zewszad. > Ty Marto pamiętasz o kolejnych rocznicach forum,a ja tę rocznicę przegapiłam Dziękuję. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dziewięć lat Forum 26.01.19, 16:11 Jak ten czas leci,to już 10 lat...Forum Bez Granic. Gratulacje dla wszystkich zaangażowanych w tworzenie i moderowanie Forum. Dziękuję wszystkim tu piszącym i czytającym, za kolejny rok. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dziesięć lat! 26.01.19, 15:49 m.maska napisała: > I już... jak ten czas leci > > Kolejny raz Ty pamiętałaś,a nie ja. Chyba trzeba będzie zaopatrzyć się z Bilobil jakiś ,czy co? Odpowiedz Link
m.maska Re: Dziesięć lat! 26.01.19, 16:35 rena-ta49 napisała: > m.maska napisała: > > > I już... jak ten czas leci > > > > > > Kolejny raz Ty pamiętałaś,a nie ja. > Chyba trzeba będzie zaopatrzyć się z Bilobil jakiś ,czy co? Zycie goni tak, ze po prostu inne sprawy nas pochlaniaja... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dziesięć lat! 27.01.19, 08:02 m.maska napisała: > rena-ta49 napisała: > > > m.maska napisała: > > > > > I już... jak ten czas leci > > > > > > > > > > Kolejny raz Ty pamiętałaś,a nie ja. > > Chyba trzeba będzie zaopatrzyć się z Bilobil jakiś ,czy co? > > Zycie goni tak, ze po prostu inne sprawy nas pochlaniaja... > > To fakt, że działo się i dzieje... Odpowiedz Link
czuk1 Re: Dziesięć lat! 26.07.19, 09:35 Zdziwienie moje, że jest to niebezpieczna witryna. Ostrzega o tym komunikat (kopia poniżej) właściciel programu. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ta witryna internetowa została zgłoszona jako niebezpieczna Host: tiny.pl Zalecamy przerwanie przeglądania tej witryny. Została ona zgłoszona do firmy Microsoft jako zawierająca elementy stanowiące zagrożenie dla komputera, które mogą spowodować ujawnienie danych osobowych lub informacji finansowych. Wróć do ustawień bezpieczeństwa Więcej informacji Filtr SmartScreen usługi Windows Defender Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dziesięć lat! 17.09.19, 21:01 Jak ktoś jest durniem ,to nie nie zauważa ,że na Gazeta.pl wszystkie fora są niezabezpieczone. O czym pisałam juz dawno!! Odpowiedz Link
amityr Re: Bez Granic! 19.12.19, 09:24 www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/gdzie-s%c4%85-tornistry-dla-dzieci-z-syrii-prokuratura-bada-akcj%c4%99-pod-patronatem-beaty-kempy/ar-BBY4H7w?ocid=sf Odpowiedz Link
czuk1 Re: Bez Granic! 31.12.19, 09:10 wyborcza.pl/7,75399,25530981,putin-opisze-jak-polska-wywolala-ii-wojne-swiatowa.html Odpowiedz Link
rena-ta49 WON mi stąd!! Nie chcę ci tu widzieć!! 07.01.20, 17:06 Delikatnie piszę,bo mogłabym dosadniej spier...aj!! Słusznie. Nie jestem w stanie przebywać dłużej w tej stęchłej, smrodliwej atmosferze Twojego forum. Już nie dziwię się tym z "Podwórka". Definitywnie żegnam forumowiczom "Ograniczonego Forum".. Życzę Paniom i Czarkowi długiego życia, w zdrowiu ; wszelkiej pomyślności. Odpowiedz Link
m.maska Re: WON mi stąd!! Nie chcę ci tu widzieć!! 08.01.20, 10:59 rena-ta49 napisała: > Delikatnie piszę,bo mogłabym dosadniej spier...aj!! > > Słusznie. Nie jestem w stanie przebywać dłużej w tej stęchłej, smrodliwej atmos > ferze Twojego forum. > Już nie dziwię się tym z "Podwórka". > Definitywnie żegnam forumowiczom "Ograniczonego Forum".. > > Życzę Paniom i Czarkowi długiego życia, w zdrowiu ; wszelkiej pomyślności. Jak to moj sp.ojciec zwykl mawiac: czepilo sie g... obcasa i mowi: plyniemy panie kapitanie. Skad ja znam te "pozegnania" - jak nie zbanujesz to znowu wroci. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: WON mi stąd!! Nie chcę ci tu widzieć!! 09.01.20, 13:55 Nie wróci ,sam się wykluczył ku mojej uciesze. Odpowiedz Link
rena-ta49 To już 12 lat....Dziekuję 15.01.20, 08:10 Wiele w ciagu tych 12 lat się działo i sporo się zmieniło. Forum jednak istnieje i niech tak zostanie. Dziękuję uczestnikom za wspólnie spędzone lata i proszę o więcej Odpowiedz Link
al-szamanka Re: To już 12 lat....Dziekuję 15.01.20, 08:41 rena-ta49 napisała: > Wiele w ciagu tych 12 lat się działo i sporo się zmieniło. > Forum jednak istnieje i niech tak zostanie. > Dziękuję uczestnikom za wspólnie spędzone lata i proszę o więcej Zawsze z przyjemnością czytam Twoje posty , tutaj dowiaduję się tego, do czego sama często z braku czasu nie docieram. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: To już 12 lat....Dziekuję 15.01.20, 17:23 Nikt z nas nie jest w stanie z wszystkim być na bieżąco,musimy wybierać z nałoku róznych spraw.Najważniejsze żeby być w zgodzie z prawdą i z własnym sumieniem. Fora nie są już najważniejszym medium informacyjnym i opinotwórczym,a jednak tu jesteśmy. Dziękuję. Odpowiedz Link
m.maska Re: To już 12 lat....Dziekuję 15.01.20, 20:05 Gratuluje Tobie i Zalozycielce, tak przy okazji co slychac u Darimy - tak calkowicie sie odciela, ze az nie do wiary. Zapewne real ja pochlania. W kazdym razie 12 lat - to szmat czasu - wazne, ze forum trwa i nie zmienilo swojego profilu Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: To już 12 lat....Dziekuję 16.01.20, 17:09 Sama się wczoraj zastanawiałam jak ten czas szybko zleciał-12 lat. O tyle jesteśmy starsi,ja liczę na to ,że założycielka wróci na "swoje śmieci" Odpowiedz Link
m.maska Re: To już 12 lat....Dziekuję 17.01.21, 11:57 I znowu kolejny rok minal - rok, ktory jak sie wydaje wciaz trwa i jego konca nie widac... Wszystkiego Dobrego Renata, obysmy trwali na tej platformie Agory - bez cenzury. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: To już 12 lat....Dziekuję 17.01.21, 12:00 m.maska napisała: > I znowu kolejny rok minal - rok, ktory jak sie wydaje wciaz trwa i jego konca n > ie widac... Wszystkiego Dobrego Renata, obysmy trwali na tej platformie Agory - > bez cenzury. > Howgh! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: To już 12 lat....Dziekuję 23.01.21, 19:48 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > I znowu kolejny rok minal - rok, ktory jak sie wydaje wciaz trwa i jego k > onca n > > ie widac... Wszystkiego Dobrego Renata, obysmy trwali na tej platformie A > gory - > > bez cenzury. > > > > Howgh! > > Ja to mam refleks... Zawsze przed kolejną rocznicą pamietam,a potem mi to umyka.Zbyt wiele się dzieje. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: To już 12 lat....Dziekuję 16.01.23, 08:40 Kolejny rok za nami i kolejna rocznica Forum. Nie da się ukryć,że era forum się kończy na rzecz innych mediów społecznościowych ,takich jak Tweeter,czy pejsbuk. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: To już 12 lat....Dziekuję 23.01.21, 19:46 m.maska napisała: > I znowu kolejny rok minal - rok, ktory jak sie wydaje wciaz trwa i jego konca n > ie widac... Wszystkiego Dobrego Renata, obysmy trwali na tej platformie Agory - > bez cenzury. > Dziękuję Wam Dziewczyny za pamięć. Ja oczywiście "zaspałam",jak zwykle Życzmy sobie ,żeby ten rok wolny był od cenzury i żybyśmy mogli jak do tej pory wymienieniać sie poglądami. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: To już 12 lat....Dziekuję 16.01.23, 09:01 Jakos jeszcze trwamy, pomimo przeciwnosci wszelakich. Tak trzymac. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: To już 15 lat....Dziekuję 10.04.23, 06:58 al-szamanka napisała: > Jakos jeszcze trwamy, pomimo przeciwnosci wszelakich. Tak trzymac. > Trwamy mimo ,ze fora nie są obecnie najważniejszymi mediami społecznosciowymi. Jak zwykle zapomniałam o tak ważnej rocznicy powstania Forum. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Bez Granic! 07.01.20, 17:35 Wczoraj w #Syców uroczyście przekazano na ręce ks. prof.Waldemara Cisło @PomocKosciolowi - 90 plecaków z wyposażeniem szkolnym. Tornistry zostały zebrane przez dzieci podczas akcji "Tornister dla #Aleppo". Dziękuję serdecznie za zaangażowanie i wielkie serce!! #Aleppo #PolishAid 03:06 - 12 mar 2019 twitter.com/BeataKempa_MEP/status/1105409666018889728 to doskonale ,ze prokuratura bada co sie stało z tymi tornistrami po przekazaniu ich! Może ktoś o północy bedzie musiał przepraszać: "Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych" : To ten Rafał Gaweł ,który został skazany na dwa lata więzienia za defraudowanie pieniędzy,który przed więzieniem uciekł do Norwegii? ddb24.pl/artykul/rafal-gawel-poszukiwany/642670 Odpowiedz Link