przeorysza_wagina 28.02.08, 19:34 Niedawno spotkałam się z takim określeniem. Wczoraj przypomniała mi o tym bliska znajoma. Wg wiki : pl.wikipedia.org/wiki/Poliamoria Co myślicie o tym? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Poliamoria. 28.02.08, 19:41 Zupełnie nie interesuję mnie czyjeś życie osobiste, jeśli komuś coś takiego odpowiada , niech sobie tak żyje, aby tylko nie organizowali "parad równości' pod oknami, mnie czyjaś seksualność nie obchodzi!! Odpowiedz Link
inka-1 Re: Poliamoria. -no coz ja naleze do tych co .. 28.02.08, 19:46 kochaja jedna osobe gdy kochaja..co nie znaczy ze mozna byc zakochanym w jednej osobie,a ,,zafascynowany..druga,ale to tak inaczej..)nie potrafilabym byc w zwiazku wielo-osobowym np.ktoras zona lub kochanka ,nie moglabym sie dzielic z kims swoim ukochanym. Jak wiemy sa kraje gdzie jest to normalne (wielozenstwo)lub istnieja i unas osoby lubiacy np.sex grupowy no i jesli ktos lubi to prosze ja niestety jestem staromodna i jestem za 1na1... Odpowiedz Link
legwan4 Re: Poliamoria. -no coz ja naleze do tych co .. 28.02.08, 20:35 Cóż,jeśli kogoś to rajcuje,to niech się angażuje w takie związki. Odpowiedz Link
0yotte Re: Poliamoria. 28.02.08, 21:35 to ja też jestem staromodna... ;P ale do sypialni innych się nie wtrącam... no moze poza sypialnia mojego chłopa ;PPP Odpowiedz Link
darima_ka Re: Poliamoria. 28.02.08, 21:55 0yotte napisała: > to ja też jestem staromodna... ;P > ale do sypialni innych się nie wtrącam... no moze poza sypialnia > mojego chłopa ;PPP > Hihi mam tak samo , choleraDD Odpowiedz Link
iguana1978 Re: Poliamoria. 29.02.08, 08:17 ale w encyklopedii nic nie mówi się o seksie być może chodzi o przyjaźń? jest to ogólne pojęcia a ja uważam, że każdy niech robi to co uważa byle drugiemu nie szkodził Odpowiedz Link
przeorysza_wagina Re: Poliamoria. 29.02.08, 09:02 No właśnie , są różne definicje i tu wcale nie chodzi o seks. To może być seks, ale nie musi. Ale dobrze zauważyła Iguana, niech każdy robi co chce, byleby nikogo nie krzywdził - gdyby ludzie mieli takie podejście, a nie oceniali na każdym kroku. Odpowiedz Link
iguana1978 Re: Poliamoria. 29.02.08, 12:01 rotman69 napisał: > to bby była bajka a nie życie trzeba wierzyć, że kiedyś zycie bajką się stanie )) Odpowiedz Link
inka-1 Wierzymy mimo wszystko ze... 29.02.08, 12:47 raj gdzies jest..,,Rajska Wyspa" dosc blisko...a to jacy bedziemy czy tolerancyjni zalezy od nas Odpowiedz Link
iguana1978 Re: Wierzymy mimo wszystko ze... 29.02.08, 12:49 inka-1 napisała: > raj gdzies jest..,,Rajska Wyspa" dosc blisko...a to jacy bedziemy > czy tolerancyjni zalezy od nas od czegoś trzeba zacząć ja zaczynam od Rajskiej Wyspy kreowanie mojego świata ))) Odpowiedz Link
iguana1978 Re: Poliamoria. 29.02.08, 12:48 ale dlaczego tak od razu zakładasz? ja tam sądzę, że myśl kreuje naszą rzeczywistość skoro tak mówisz tak masz Odpowiedz Link
puzzle33 Re: Poliamoria. 29.02.08, 14:23 iguana1978 napisała: > myśl kreuje naszą rzeczywistość > skoro tak mówisz tak masz Istnieje rzeczywistość obiektywna. Im mniej umiemy ją nazwać, tym boleśniejsze bywa z nią zderzenie. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Poliamoria. 29.02.08, 16:09 W bajce jednak wszystko takie piękne ,ze aż nudne może być , a przysłowie mówi ,że "życie to nie bajka" Odpowiedz Link
samantha.1 Re: Poliamoria. 29.02.08, 20:02 iguana1978 napisała: > ale w encyklopedii nic nie mówi się o seksie > być może chodzi o przyjaźń? > jest to ogólne pojęcia a ja uważam, że każdy niech robi to co uważa > byle drugiemu nie szkodził No jak nie ? a co to jest (dosłownie: wielomiłość) ??? chyba miłość to też seks ? Odpowiedz Link
przeorysza_wagina Re: Poliamoria. 29.02.08, 21:14 Nie wiem co to jest, bo jeszcze nie sprawdzałam. Ale wierzę , że się da i że można i że nikt nie będzie się czuł skrzywdzony. Odpowiedz Link
spanki_00 Re: Poliamoria. 22.04.08, 13:46 Tu macie wyczerpujące informacje na ten temat w przystępnej formie, a nie jakaś dwuzdaniowa notka na wikipedii. poliamoria.prv.pl/ Odpowiedz Link