Dodaj do ulubionych

O cholera!!!

14.12.08, 12:42
tiny.pl/61qh
Obserwuj wątek
    • inka-1 Re: O cholera!!! 14.12.08, 12:51
      Czy to mozliwe by w tak ,,nedzny sposob"dzialal w naszych czasach
      cywilizowany kraj....jesli to prawda a nie
      jedynie ,,przypuszczenia"...
    • piekna_nie Czy w naszych czasach takie metody sa 14.12.08, 13:10
      dopuszczalne,czy to jest ludzkie.?!Wiem,wiem wojny itd.mimo wszystko
      walka taka bronia dla mnie jest zupelnie nieludzka!To jest poprostu
      niewiarygodne
      • mamamira Re: Czy w naszych czasach takie metody sa 14.12.08, 14:11
        Jeżeli to prawda,to jest to nieludzkie
    • tadeusz_ski.51 W te brednie Mugabe 14.12.08, 14:51
      to ja raczej nie wierzę. Chodzi o to, że myślałem dotychczas, iż ta choroba już
      nie istnieje? Tutaj jest dobry artykuł tiny.pl/61mf
      • inka-1 Oficjalnie byla uznana za zwalczona,ale 14.12.08, 14:54
        sporadycznie ogniska jej wystepowaly caly czas..
      • tadeusz_ski.51 Szczególnie polecam uwadze 14.12.08, 15:01
        te oto spostrzeżenia cyt. "...Jeszcze kilka lat temu cała Afryka zazdrościła
        Zimbabwe wspaniałych szpitali, znakomicie wykształconych lekarzy i systemu
        lecznictwa, jakim nie mógł się pochwalić żaden z afrykańskich krajów z zamożną
        RPA na czele.
        Tak wysoki poziom opieki medycznej był możliwy dzięki bogactwu odziedziczonemu
        po rządzonej przez białych Rodezji..."
        Szczególnie cenne, moim zdaniem, jest to "niepoprawne politycznie" stwierdzenie
        "...dzięki bogactwu odziedziczonemu po rządzonej przez białych ..." Hahaha, i
        nie chodzi tu tylko o to, że tam akurat rządzi zwolennik socjalizmu, ponieważ
        podobnie można powiedzieć o niemal każdym afrykańskim kraju, który "uwolnił się"
        od kolonializmu i władzę przejęli czarni.
        • tadeusz_ski.51 Ciekawe co się teraz stanie 14.12.08, 15:31
          ze Stanami?
          tadeusz_ski.51 napisał:
          > ...i władzę przejęli czarni.
          ------
          Tam co prawda "cywilizowany", ale jednak czarny big_grin big_grin big_grin
          • tadeusz_ski.51 Chociaż w tym przypadku 14.12.08, 15:33
            to chyba dobry moment? Bo w razie jak to pierdyknie, zwali się na czarnego...
            hahaha...
            • tadeusz_ski.51 Hahahaha... poprawność polityczna 14.12.08, 19:45
              panuje na tym forum. Nikt nie chce otwarcie przyznać, że czarni są do niczego!
              ... z wyjątkiem seksu, śpiewania, tańczenia i rabowania! A jak który ma
              "ambicje" żeby być piosenkarzem, to gada w rytm muzyki, czyli rabuje...
              • tadeusz_ski.51 Tfuuuu, 14.12.08, 19:45
                miało być rapuje big_grin
              • darima_ka Re: Hahahaha... poprawność polityczna 14.12.08, 20:27
                Czy poprawność polityczna?
                ja osobiście żadnego czarnego nie znam
                wiec jak mogę oceniać , czy mi wolno?
                człowieka się ocenia po jego działaniach a nie generalizuje,
                to tak jakby Polak -pijak , i złodziej...
                • tadeusz_ski.51 No właśnie generalizuję 14.12.08, 20:48
                  a że są wyjątki, to podobno tylko potwierdza regułę? Czy po zaistniałych
                  faktach, nie można stwierdzić generalnie, że czarni nie potrafią się rządzić? Że
                  najlepiej im wychodzi "życie rozrywkowe"? Kilka lat temu oglądałem w TV program,
                  w którym czarny przedsiębiorca ze Stanów oświadczył, że on nie zatrudnia
                  czarnych, bo się wielokrotnie zawiódł i stwierdza, że do pracy się nie nadają i
                  z dyscypliną wiecznie były kłopoty.
                  • tadeusz_ski.51 A czy mozna kwestionować statystykę? 14.12.08, 20:50
                    A właśnie ona podaje, że 15% czarnej ludności w USA powoduje połowę wszystkich
                    przestępstw!
                    • darima_ka Re: A czy mozna kwestionować statystykę? 14.12.08, 20:59
                      Poszukaj statystyk ilu Polaków np. w Anglii, czy w innych krajach procentowo
                      popełniało , czy popełnia przestępstwa , nie chce mi się teraz wyszukiwać
                      zmęczona jestem ,ale dla nas te statystyki też nie wypadną najlepiej
                  • darima_ka Re: No właśnie generalizuję 14.12.08, 20:51
                    Tiaaaa, a My Polacy potrafimy rządzić , co widać od dziesięciolecibig_grin big_grin
                    • tadeusz_ski.51 Wyjedź do 14.12.08, 21:02
                      Republiki Południowej Afryki, to zobaczysz jak można rządzić gorzej. Dużo gorzej!
                      • darima_ka Re: Wyjedź do 14.12.08, 21:05
                        Oczywiście nie ma zamiaru wyjeżdżać,aby się przekonać, bo i po co?
                        ja żyję tu i teraz, nie wiem czy będę jutro big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka