kikiabc kikiabc 85/87/75/71,5 15.06.14, 19:36 witam :) Jestem 8 tygodni po powiększeniu piersi tłuszczem. Wczesniej byłam płaska jak deska i nosiłam "protezę" w postaci staników agio w rozmiarze 65D. Nic a nic nie było wypełnione, bo nie miało być czym, ale pod ubraniem wyglądało ok. Teraz noszę 70c triumpha claudette 200 www.intymna.pl/s39512,claudette-200-stretch-n-biustonosz-soft-10018259#utm_source=www.ceneo.pl&utm_medium=Ceneo&utm_campaign=Ceneo Nie jest idealny, jest luźny pod biustem i ciut luzu na środku piersi jest. Nosze go, ponieważ coś nosić muszę, a przez 3 miesiące nie wolno mi nosić fiszbin ani nic uciskającego. Mierzyłam się w nim. Niedługo będę mogła wreszcie zacząć nosić normalne staniki :) stąd moja prośba o dobor rozmiaru. moje rozmiary: w biuście normalnie 85 w biuście w zwisie 87 pod biustem luźno 75 pod biustem ścisło 71,5 dziękuję :) Odpowiedz Link
77izka77 77izka77 83-85-72-68 19.06.14, 17:31 Moje wymiary: w biuście normalnie – 83 cm w biuście w zwisie – 85 cm pod biustem luźno – 72 cm pod biustem ścisło- 68 cm Zawsze miałam problem z doborem rozmiaru, dawniej nosilam typowe sieciowkowe 75A jednak stanik mnie spłaszczał i przy każdym ruchu przesuwał, później było 70B z Atlantica, jednak to nadal był za luźny obwód, ostatnio zakupiłam 65B z Atlantica, jednak nie czuje sie w tym rozmiarze do końca dobrze, w tym przypadku obwód jak najbardziej mi pasuje jednak miseczka czuję, że spłaszcza biust i wpija sie w biust. Błagam o pomoc, bo jest to dla mnie frustrujące, gdy nie jestem w stanie dobrać rozmiaru, z którego będę zadowolona, Z góry dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link
zielonamewa Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 25.06.14, 13:53 Link do nowego wątku forum.gazeta.pl/forum/w,50580,151663763,,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_20.html?v=2 Odpowiedz Link
diana1307 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 09.07.14, 21:23 diana1307 -88 -90 -79 -75 Kupiłam ostatnio rozmiar 65F,który doradziła mi pani w sklepie. W sklepie wydawał się w porządku, obwód ok. ale prawa pierś wychodzi mi pod pachą,a lewa-spora część po prostu wypływa górą.Jak dobrać biustonosz,żeby leżał idealnie? Interesuje mnie również rozmiarówka kontynentalna. Odpowiedz Link
pucyk_kony Pucyk Kony 14.07.14, 15:47 w biuście normalnie - 77 w biuście w zwisie - 84 pod biustem luźno - 66 pod biustem ścisło- 62 Nie nosze żadnego stanika. Nie mam siły szukać czegokolwiek ;\ Odpowiedz Link
yasmine18 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 23.08.14, 16:55 w biuście normalnie - 85 cm w biuście w zwisie - 88 cm pod biustem luźno - 69 cm pod biustem ścisło- 67 cm Aktualnie noszę 65C/70B. Odpowiedz Link
megano0 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 22.09.14, 20:13 Witajcie :) Moje wymiary to: w biuście normalnie - 91/2 w biuście w zwisie - 96 pod biustem luźno - 78 pod biustem ścisło- 74 Wydaje mi się, że to okolice 75e, ale może się mylę? Pozdrawiam Odpowiedz Link
irie158 irie158 84/85,5 75/73 03.10.14, 15:47 Witam, chyba potrzebuję pomoc w doborze stanika. Miseczki w połowie staników mi odstają. Ponadto nie czuję się kobieco w stanikach. Chyba czas zainwestować w porządny stanik Moje rozmiary: w biuście normalnie - 84 w biuście w zwisie – 85,5 pod biustem luźno - 75 pod biustem ścisło- 73 Odpowiedz Link
sehmed Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 12.10.14, 22:15 Witam :) Ostatnimi czasy mam problem z dobraniem rozmiaru stanika, po prostu moje tradycyjne 75B zbytnio mi odstaje. moje wymiary to: w biuście normalnie- 84 cm w biuście w zwisie- 88 cm pod biustem luźno- 75 cm pod biustem ściśle-69 cm Z góry dziękuję pomoc :) Odpowiedz Link
kat-jam Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 16.12.14, 00:08 w biuście normalnie - 89 w staniku, 94 bez w biuście w zwisie - 91 w staniku pod biustem luźno - 79 pod biustem ścisło- 75 Mierzyłam w staniku sportowym, bo innych miękkich nie mam. W sklepie ekspedientka dobrała mi 70 E, ale nie wszystkie fasony mi pasują. Ostatnio zakupiłam internetowo stanik Ava 069 - taki, w którym szelki można zapinać na różne sposoby, a pasek zapina się z przodu i przeznaczony jest do ubrań z dużym dekoltem z tyłu. Niestety tylko przy skrzyżowanych szelkach jako tako się układał. Bez skrzyżowania miski znacznie odstawały. Inny stanik w tym rozmiarze zakupiłam w Esotiq i leży w miarę dobrze, choć odciska się na mostku i po całym dniu to trochę boli. Inny biustonosz to bardotka firmy Ava model 705 - dobrze trzyma i jest dość wygodny, ale mimo wkładek, biust jest dość płaski. Jakoś nie mogę znaleźć stanika, który ładnie by wyeksponował biust i nadał mu odpowiedni kształt. Czasem noszę dopasowane (ale nie obcisłe) sukienki i jak patrzę w lustro to z boku jestem prawie całkiem płaska. Może pomożecie? Odpowiedz Link
makemeblue13 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 21.12.14, 17:25 w biuście normalnie: 76 w biuście w zwisie: 80 pod biustem luźno: 69 pod biustem ścisło: 67-68( tak pomiędzy do tej pory nosiłam staniki 75B jednak były za luźne, przerzuciłam sie na 70 B i obwód jest ok jesli z czasem się nie rozciągnie, jednak miseczka troszkę odstaje ale to zalezy od push-upu. Interesuje mnie rozmiarówka polska, niedawno przeglądałam oferte firmy Kinga więc jesli znałaby Pani jakis pasujący do mnie sanik z tej firmy, bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuje! :) oczywiście staniki z innych firm polskich rozmiarówek jak najbardziej również, jednak mam ograniczony budżet i stanik tak nie więcej niz 90 zł :) Odpowiedz Link
awesometime awesometime 29.12.14, 19:24 Witam, moje wymiary to: 82 85 76 74 teraz noszę 75 A. właściwie od niepamiętnych czasów nosze ten rozmiar... generalnie wszystkie miseczki są za duże, bardziej bądź mniej, ale zawsze. wszystkie biustonosze z sieciówek mają ogromne A. narazie w pepco znalazłam najbardziej zbliżony rozmiar. niestety po jakimś czasie rozciągają się i stają się jeszcze mniej dopasowane(nie wymagam od nich dużo, bo cenowo wypadają za grosze). będę bardzo wdzięczna za podanie również polskiej rozmiarówki jaka byłaby dla mnie najlepsza. serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link
aisa888 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 10.01.15, 03:05 Czesc mam nadzieje ze wreszcie uda mi się znaleźć odpowiedz na pytanie czy da się znaleźć dla mnie coś lepiej pasującego. Moje rozmiary 78 w biuście normalnie 78.7 w zwisie 68 pod biustem scisliwie 71 luźno Mój biust jest trochę po przejściach bo po dwóch ciążach Aktualnie nosze 32b (wg amerykańskiej rozmiarowki a jak sprawdziłam jest to 70C wg europejskiej) Najlepiej na mnie lezą w tym rozmiarze staniki typu plunge) Dodam tez ze ma asymetryczne piersi może pół miski różnicy może trochę więcej) Ciekawa jestem co mi zalecicie; dziękuje :) Odpowiedz Link
yuukichan Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 28.01.15, 19:25 Dzień dobry. Noszę stank rozmiaru 70A. Pasek od stanika podchi mi do łopatek, a pod pachami tworząsię "wałeczki" . Pragnę by jakaś miła pani poleciła mi jakiś rozmiar :) . Moje pomiary: w biuście normalnie - 76 w biuście w zwisie - 81 pod biustem luźno - 71 pod biustem ścisło- 69 Odpowiedz Link
marta3020 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 29.01.15, 22:31 marta3020 -w biuście normalnie86 -w biuście w zwisie90 -pod biustem luzno79 -pod biustem ścisło73 Stanik 70 d miseczka dobrze leży jednak spod stanika wychodzą fałdki tak jakby obwód był za mały. Stanik 75 d ,jest ok tylko czuje tak jakby piersi miały luz nie leżą ładnie. Jestem po ciąży 15 miesięcy , a nie karmię piersią od 12 miesięcy. Odpowiedz Link
excadrille Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 13.04.15, 16:54 w biuście (na wdechu) - 82 cm w biuście w zwisie - 84 cm pod biustem luźno - 78 cm pod biustem (na wydechu) - 71 cm Noszę stanik (tylko z push-upem) w rozmiarze 75A, jednak obwód jest zbyt luźny, pod pachami robią mi się buły, a biust wycieka z miseczki gdzieś bokami. Odpowiedz Link
nata235 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 19.04.15, 10:21 w biuście normalnie - 84cm w biuście w zwisie - 87cm pod biustem luźno - 73cm pod biustem ścisło - 70cm noszę 70A , ale niestety kupuję staniki na bazarze :( , pani zazwyczaj tak na oko podaje mi stanik w rozmiarze 70A . Zazwyczaj są albo za duże albo za małe :/ . Chcę dodać że prawą pierś mam większą od lewej . Czasami jest tak że stanik jest dobry na prawą pierś a miseczka na lewej odstaje. Chciałabym kupić pierwszy dobrze dobrany stanik w sklepie , ale nie jestem pewna czy 70 A to mój dobry rozmiar . Proszę o rade :) Odpowiedz Link
aleksandralipiec Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 30.04.15, 12:37 w biuście normalnie - 85 w biuście w zwisie - 89 pod biustem luźno - 77 pod biustem ścisło- 73 Obecnie noszę 75A jest to jeszcze biustonosz przedciążowy. Miesiąc temu zakończyłam karmienie piersią. Dodatkowo pojawiła się asymetria. Jednej piersi całkowicie nie ma, a druga jest tylko delikatnie zaokrąglona. Odpowiedz Link
stokrotka872 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 29.08.15, 19:54 w biuście normalnie - 89 w biuście w zwisie - 91 pod biustem luźno - 79 pod biustem ścisło- 76 Do tej pory nosiłam rozmiar 75B. Miseczka w tym rozmiarze odstaję i biustonosz odznacza się na dole biustu , tzn podchodzi do góry i zachodzi na biust. Będę wdzięczna za pomoc :) Dziękuję Odpowiedz Link
123.4ms Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 08.11.15, 20:55 W biuście normalnie: 79 W biuście w zwisie: 82 Pod biustem na wdechu: 68 Pod biustem luźno: 70 Odpowiedz Link
szerer0 szerer0 72/83 03.02.16, 19:16 Witam! Moje wymiary to: pod biustem luźno: 73,5 pod biustem ścisło: 72 w biuście normalnie: 83,5 w biuście w zwisie: 90,5 (mierzone bez stanika) Nosiłam głównie 70B, ale ostatnio ten rozmiar przestał mi pasować, tzn pod pachami tworzą mi się smętne wały, mniejsze lub większe w zależności od modelu i firmy. Próbowałam 70C, ale problem niewiele się zmienił. Często też fiszbiny mocno wbijają mi się w biust pod pachą. lepsze jest 75 B-C ale znowu po niedługim czasie użytkowania biustonosze rozciągają się pod biustem i przesuwają się w czasie chodzenia. Zaopatruję się głównie w sieciówkach typu H&M, V&D, Primark ale obecnie rozmiarówka w tych sklepach jakoś nie pasuje na mój biust, na bieliznę za 200-300zł mnie niestety nie stać. Gustuję w push-up i maximizerach Doradźcie coś Dziewczyny, gdzie i jakiego rozmiaru szukać? Odpowiedz Link
mariolcia93 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 09.03.16, 20:53 w biuście normalnie - 85 w biuście w zwisie - 89 pod biustem luźno - 75 pod biustem ścisło- 74 Większość moich biustonoszy to 75B, ale zazwyczaj są one zbyt luźne w obwodzie i miseczki odstają. Proszę również o rozmiar kontynentalny. Odpowiedz Link
odrzi Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 24.05.16, 01:41 Monika Pod biustem ściśle - 64 Pod biustem luźno - 67 W biuście normalnie - 72 W biuście w zwisie - 77 Aktualnie noszę chińskie, mocno wypchane push-upy w rozmarze najmniejszym jaki jest dostępny, czyli 75a, są luźne w obwodzie - stanik podjeżdża mi na wysokość sutków, a sztywne miski odstają tak bardzo, że zwija mi się w nich koszulka, stanik muszę poprawiać cały czas....Bardzo proszę o pomoc w dobraniu rozmiaru i podanie sklepu, gdzie takowy stanik znajdę, mieszkam w Krakowie, lecz w żadnym sklepie z mapy malobiusciastych nie ma na mnie rozmiaru... Odpowiedz Link
wally92 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 12.09.16, 09:41 Witam forumowiczki :) Przejdę od razu ad rem. Rozmiary: - pod biustem ściśle: 67 - pod biustem luźno: 70 - w biuście normalnie: 81 - w biuście w zwisie: 82-83 Ogólnie jestem wysoka i szczupła, a biuścik mam naprawdę maleńki (jeśli kiedyś urośnie to chyba tylko po ciąży :) ) o kształcie stożkowym. Do tej pory nosiłam 70A, ale na pewno nie jest to dobrze dobrany rozmiar. Miseczki nieco odstają, obwód z pewnością jest za luźny (podjeżdża do góry). Dobry stanik mam w zasadzie tylko jeden - koronkowy, miękki (bez fiszbin) w rozm. XS z Cubusa. Brafitingiem zainteresowałam się dopiero niedawno, może wy pomożecie mi dobrać lepszy rozmiar i doradzicie w sprawie doboru kroju biustonosza ;) Bardzo proszę o podanie rozmiarówki brytyjskiej i europejskiej oraz o polecenie fajnych marek, sklepów (od niedawna staram się wspierać polskie marki, ale z tego co czytałam w internetach jakość polskich biustonoszy jest kiepska, więc zagraniczne też mogą być :) ) Będę wdzięczna za pomoc! Odpowiedz Link
werastg Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 04.01.17, 19:10 W biuście normalnie 87 w biuście w zwisie 90 Pod biustem luźno 72 Pod biustem scislo 69 Nosze 70B Odpowiedz Link