Dodaj do ulubionych

JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19

• kikiabc kikiabc 85/87/75/71,5 15.06.14, 19:36
      witam :)

Jestem 8 tygodni po powiększeniu piersi tłuszczem.
      Wczesniej byłam płaska jak deska i nosiłam "protezę" w postaci staników agio w rozmiarze 65D. Nic a nic nie było wypełnione, bo nie miało być czym, ale pod ubraniem wyglądało ok.
      Teraz noszę 70c triumpha claudette 200 www.intymna.pl/s39512,claudette-200-stretch-n-biustonosz-soft-10018259#utm_source=www.ceneo.pl&utm_medium=Ceneo&utm_campaign=Ceneo
      Nie jest idealny, jest luźny pod biustem i ciut luzu na środku piersi jest.
      Nosze go, ponieważ coś nosić muszę, a przez 3 miesiące nie wolno mi nosić fiszbin ani nic uciskającego. Mierzyłam się w nim.
      Niedługo będę mogła wreszcie zacząć nosić normalne staniki :) stąd moja prośba o dobor rozmiaru.
      moje rozmiary:
      w biuście normalnie 85
      w biuście w zwisie 87
      pod biustem luźno 75
      pod biustem ścisło 71,5

dziękuję :)
    • 77izka77 77izka77 83-85-72-68 19.06.14, 17:31
      Moje wymiary:
      w biuście normalnie – 83 cm
      w biuście w zwisie – 85 cm
      pod biustem luźno – 72 cm
      pod biustem ścisło- 68 cm

Zawsze miałam problem z doborem rozmiaru, dawniej nosilam typowe sieciowkowe 75A jednak stanik mnie spłaszczał i przy każdym ruchu przesuwał, później było 70B z Atlantica, jednak to nadal był za luźny obwód, ostatnio zakupiłam 65B z Atlantica, jednak nie czuje sie w tym rozmiarze do końca dobrze, w tym przypadku obwód jak najbardziej mi pasuje jednak miseczka czuję, że spłaszcza biust i wpija sie w biust. Błagam o pomoc, bo jest to dla mnie frustrujące, gdy nie jestem w stanie dobrać rozmiaru, z którego będę zadowolona, Z góry dziękuję za pomoc :)
    • zielonamewa Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 25.06.14, 13:53
      Link do nowego wątku forum.gazeta.pl/forum/w,50580,151663763,,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_20.html?v=2
    • diana1307 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 09.07.14, 21:23
      diana1307
      -88
      -90
      -79
      -75
      Kupiłam ostatnio rozmiar 65F,który doradziła mi pani w sklepie. W sklepie wydawał się w porządku, obwód ok. ale prawa pierś wychodzi mi pod pachą,a lewa-spora część po prostu wypływa górą.Jak dobrać biustonosz,żeby leżał idealnie?

Interesuje mnie również rozmiarówka kontynentalna.
    • pucyk_kony Pucyk Kony 14.07.14, 15:47
      w biuście normalnie - 77
      w biuście w zwisie - 84
      pod biustem luźno - 66
      pod biustem ścisło- 62
      Nie nosze żadnego stanika. Nie mam siły szukać czegokolwiek ;\
    • yasmine18 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 23.08.14, 16:55
      w biuście normalnie - 85 cm
      w biuście w zwisie - 88 cm
      pod biustem luźno - 69 cm
      pod biustem ścisło- 67 cm

Aktualnie noszę 65C/70B.
    • megano0 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 22.09.14, 20:13
      Witajcie :)
      Moje wymiary to:

w biuście normalnie - 91/2
      w biuście w zwisie - 96
      pod biustem luźno - 78
      pod biustem ścisło- 74

Wydaje mi się, że to okolice 75e, ale może się mylę?
      Pozdrawiam
    • irie158 irie158 84/85,5 75/73 03.10.14, 15:47
      Witam, chyba potrzebuję pomoc w doborze stanika. Miseczki w połowie staników mi odstają. Ponadto nie czuję się kobieco w stanikach. Chyba czas zainwestować w porządny stanik

Moje rozmiary:
      w biuście normalnie - 84
      w biuście w zwisie – 85,5
      pod biustem luźno - 75
      pod biustem ścisło- 73
    • sehmed Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 12.10.14, 22:15
      Witam :) Ostatnimi czasy mam problem z dobraniem rozmiaru stanika, po prostu moje tradycyjne 75B zbytnio mi odstaje.
      moje wymiary to:
      w biuście normalnie- 84 cm
      w biuście w zwisie- 88 cm
      pod biustem luźno- 75 cm
      pod biustem ściśle-69 cm
      Z góry dziękuję pomoc :)
    • kat-jam Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 16.12.14, 00:08
      w biuście normalnie - 89 w staniku, 94 bez
      w biuście w zwisie - 91 w staniku
      pod biustem luźno - 79
      pod biustem ścisło- 75

Mierzyłam w staniku sportowym, bo innych miękkich nie mam. W sklepie ekspedientka dobrała mi 70 E, ale nie wszystkie fasony mi pasują. Ostatnio zakupiłam internetowo stanik Ava 069 - taki, w którym szelki można zapinać na różne sposoby, a pasek zapina się z przodu i przeznaczony jest do ubrań z dużym dekoltem z tyłu. Niestety tylko przy skrzyżowanych szelkach jako tako się układał. Bez skrzyżowania miski znacznie odstawały. Inny stanik w tym rozmiarze zakupiłam w Esotiq i leży w miarę dobrze, choć odciska się na mostku i po całym dniu to trochę boli. Inny biustonosz to bardotka firmy Ava model 705 - dobrze trzyma i jest dość wygodny, ale mimo wkładek, biust jest dość płaski. Jakoś nie mogę znaleźć stanika, który ładnie by wyeksponował biust i nadał mu odpowiedni kształt. Czasem noszę dopasowane (ale nie obcisłe) sukienki i jak patrzę w lustro to z boku jestem prawie całkiem płaska. Może pomożecie?
    • makemeblue13 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 21.12.14, 17:25
      w biuście normalnie: 76
      w biuście w zwisie: 80
      pod biustem luźno: 69
      pod biustem ścisło: 67-68( tak pomiędzy

do tej pory nosiłam staniki 75B jednak były za luźne, przerzuciłam sie na 70 B i obwód jest ok jesli z czasem się nie rozciągnie, jednak miseczka troszkę odstaje ale to zalezy od push-upu.

Interesuje mnie rozmiarówka polska, niedawno przeglądałam oferte firmy Kinga więc jesli znałaby Pani jakis pasujący do mnie sanik z tej firmy, bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuje! :) oczywiście staniki z innych firm polskich rozmiarówek jak najbardziej również, jednak mam ograniczony budżet i stanik tak nie więcej niz 90 zł :)
    • awesometime awesometime 29.12.14, 19:24
      Witam,
      moje wymiary to:
      82
      85
      76
      74
      teraz noszę 75 A. właściwie od niepamiętnych czasów nosze ten rozmiar... generalnie wszystkie miseczki są za duże, bardziej bądź mniej, ale zawsze. wszystkie biustonosze z sieciówek mają ogromne A. narazie w pepco znalazłam najbardziej zbliżony rozmiar. niestety po jakimś czasie rozciągają się i stają się jeszcze mniej dopasowane(nie wymagam od nich dużo, bo cenowo wypadają za grosze).
      będę bardzo wdzięczna za podanie również polskiej rozmiarówki jaka byłaby dla mnie najlepsza.
      serdecznie pozdrawiam!
    • aisa888 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 10.01.15, 03:05
      Czesc mam nadzieje ze wreszcie uda mi się znaleźć odpowiedz na pytanie czy da się znaleźć dla mnie coś lepiej pasującego.

Moje rozmiary

78 w biuście normalnie
      78.7 w zwisie
      68 pod biustem scisliwie
      71 luźno

Mój biust jest trochę po przejściach bo po dwóch ciążach
      Aktualnie nosze 32b (wg amerykańskiej rozmiarowki a jak sprawdziłam jest to 70C wg europejskiej)
      Najlepiej na mnie lezą w tym rozmiarze staniki typu plunge)
      Dodam tez ze ma asymetryczne piersi może pół miski różnicy może trochę więcej)

Ciekawa jestem co mi zalecicie; dziękuje :)
    • yuukichan Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 28.01.15, 19:25
      Dzień dobry. Noszę stank rozmiaru 70A. Pasek od stanika podchi mi do łopatek, a pod pachami tworząsię "wałeczki" . Pragnę by jakaś miła pani poleciła mi jakiś rozmiar :) . Moje pomiary:
      w biuście normalnie - 76
      w biuście w zwisie - 81
      pod biustem luźno - 71
      pod biustem ścisło- 69
    • marta3020 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 29.01.15, 22:31
      marta3020
      -w biuście normalnie86
      -w biuście w zwisie90
      -pod biustem luzno79
      -pod biustem ścisło73
      Stanik 70 d miseczka dobrze leży jednak spod stanika wychodzą fałdki tak jakby obwód był za mały. Stanik 75 d ,jest ok tylko czuje tak jakby piersi miały luz nie leżą ładnie.
      Jestem po ciąży 15 miesięcy , a nie karmię piersią od 12 miesięcy.
    • excadrille Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 13.04.15, 16:54
      w biuście (na wdechu) - 82 cm
      w biuście w zwisie - 84 cm
      pod biustem luźno - 78 cm
      pod biustem (na wydechu) - 71 cm

Noszę stanik (tylko z push-upem) w rozmiarze 75A, jednak obwód jest zbyt luźny, pod pachami robią mi się buły, a biust wycieka z miseczki gdzieś bokami.
    • nata235 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 19.04.15, 10:21
      w biuście normalnie - 84cm
      w biuście w zwisie - 87cm
      pod biustem luźno - 73cm
      pod biustem ścisło - 70cm
      noszę 70A , ale niestety kupuję staniki na bazarze :( , pani zazwyczaj tak na oko podaje mi stanik w rozmiarze 70A . Zazwyczaj są albo za duże albo za małe :/ . Chcę dodać że prawą pierś mam większą od lewej . Czasami jest tak że stanik jest dobry na prawą pierś a miseczka na lewej odstaje. Chciałabym kupić pierwszy dobrze dobrany stanik w sklepie , ale nie jestem pewna czy 70 A to mój dobry rozmiar . Proszę o rade :)
    • aleksandralipiec Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 30.04.15, 12:37
      w biuście normalnie - 85
      w biuście w zwisie - 89
      pod biustem luźno - 77
      pod biustem ścisło- 73

Obecnie noszę 75A jest to jeszcze biustonosz przedciążowy. Miesiąc temu zakończyłam karmienie piersią. Dodatkowo pojawiła się asymetria. Jednej piersi całkowicie nie ma, a druga jest tylko delikatnie zaokrąglona.
    • stokrotka872 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 29.08.15, 19:54
      w biuście normalnie - 89
      w biuście w zwisie - 91
      pod biustem luźno - 79
      pod biustem ścisło- 76

Do tej pory nosiłam rozmiar 75B. Miseczka w tym rozmiarze odstaję i biustonosz odznacza się na dole biustu , tzn podchodzi do góry i zachodzi na biust.

Będę wdzięczna za pomoc :) Dziękuję
    • 123.4ms Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 08.11.15, 20:55
      W biuście normalnie: 79
      W biuście w zwisie: 82
      Pod biustem na wdechu: 68
      Pod biustem luźno: 70
    • szerer0 szerer0 72/83 03.02.16, 19:16
      Witam!
      Moje wymiary to:

pod biustem luźno: 73,5
      pod biustem ścisło: 72
      w biuście normalnie: 83,5
      w biuście w zwisie: 90,5 (mierzone bez stanika)

Nosiłam głównie 70B, ale ostatnio ten rozmiar przestał mi pasować, tzn pod pachami tworzą mi się smętne wały, mniejsze lub większe w zależności od modelu i firmy. Próbowałam 70C, ale problem niewiele się zmienił. Często też fiszbiny mocno wbijają mi się w biust pod pachą. lepsze jest 75 B-C ale znowu po niedługim czasie użytkowania biustonosze rozciągają się pod biustem i przesuwają się w czasie chodzenia. Zaopatruję się głównie w sieciówkach typu H&M, V&D, Primark ale obecnie rozmiarówka w tych sklepach jakoś nie pasuje na mój biust, na bieliznę za 200-300zł mnie niestety nie stać. Gustuję w push-up i maximizerach Doradźcie coś Dziewczyny, gdzie i jakiego rozmiaru szukać?
    • mariolcia93 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 09.03.16, 20:53
      w biuście normalnie - 85
      w biuście w zwisie - 89
      pod biustem luźno - 75
      pod biustem ścisło- 74

Większość moich biustonoszy to 75B, ale zazwyczaj są one zbyt luźne w obwodzie i miseczki odstają. Proszę również o rozmiar kontynentalny.
    • odrzi Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 24.05.16, 01:41
      Monika
      Pod biustem ściśle - 64
      Pod biustem luźno - 67
      W biuście normalnie - 72
      W biuście w zwisie - 77

Aktualnie noszę chińskie, mocno wypchane push-upy w rozmarze najmniejszym jaki jest dostępny, czyli 75a, są luźne w obwodzie - stanik podjeżdża mi na wysokość sutków, a sztywne miski odstają tak bardzo, że zwija mi się w nich koszulka, stanik muszę poprawiać cały czas....Bardzo proszę o pomoc w dobraniu rozmiaru i podanie sklepu, gdzie takowy stanik znajdę, mieszkam w Krakowie, lecz w żadnym sklepie z mapy malobiusciastych nie ma na mnie rozmiaru...
    • wally92 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 12.09.16, 09:41
      Witam forumowiczki :)

Przejdę od razu ad rem.

Rozmiary:
      - pod biustem ściśle: 67
      - pod biustem luźno: 70
      - w biuście normalnie: 81
      - w biuście w zwisie: 82-83

Ogólnie jestem wysoka i szczupła, a biuścik mam naprawdę maleńki (jeśli kiedyś urośnie to chyba tylko po ciąży :) ) o kształcie stożkowym. Do tej pory nosiłam 70A, ale na pewno nie jest to dobrze dobrany rozmiar. Miseczki nieco odstają, obwód z pewnością jest za luźny (podjeżdża do góry). Dobry stanik mam w zasadzie tylko jeden - koronkowy, miękki (bez fiszbin) w rozm. XS z Cubusa. Brafitingiem zainteresowałam się dopiero niedawno, może wy pomożecie mi dobrać lepszy rozmiar i doradzicie w sprawie doboru kroju biustonosza ;) Bardzo proszę o podanie rozmiarówki brytyjskiej i europejskiej oraz o polecenie fajnych marek, sklepów (od niedawna staram się wspierać polskie marki, ale z tego co czytałam w internetach jakość polskich biustonoszy jest kiepska, więc zagraniczne też mogą być :) )
      Będę wdzięczna za pomoc!
    • werastg Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 19 04.01.17, 19:10
      W biuście normalnie 87
      w biuście w zwisie 90
      Pod biustem luźno 72
      Pod biustem scislo 69
      Nosze 70B

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka