maith Re: Ksiezniczka256 - nowe zdjęcia 22.05.08, 19:54 Ale to są te same staniki, prawda? Bo miseczki nadal za małe... Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Ksiezniczka256 - nowe zdjęcia 22.05.08, 20:15 taaaa... tylko chyba lepiej ułożyłam biust w nich i ciut lepiej widac, jak bardzo pollyanna mi nie pasuje :/ Odpowiedz Link
quleczka Re: Ksiezniczka256 - nowe zdjęcia 23.05.08, 20:31 za male za male...juz najlepiej chyba to Carousel ale ksztalt tez jaki nie specjalny :/ Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Ksiezniczka256 - nowe zdjęcia 25.05.08, 18:04 Bardzo dziękuję za wszystkie opinie :))) Odpowiedz Link
asia.asz Re: komentarze dla g.o.n.i.a 23.05.08, 12:40 elle: 1 - miski rzeczywiscie male 2 - jakos mi sie nie podobasz w tym staniku 3 - rzeczywiscie wyglada dziwnie na zdjeciach, miski wygladaja na male 4 - m sie najbardziej podobasz w tym staniku:) pour moi 5 - fiszbiny ok, miski nie wygladaja na male ale gdybys wygarnela bulki mozliwe ze takie by sie staly 6 - bardzo rozplaszcza piersi ultimo 7 - podoba mi sie, ale poniewaz jest usztywniany to tez radzilabym ci odeslac (podobny efekt jak inferno daje) masqerade polka 8 - jak wyzej Odpowiedz Link
evunaa Re: komentarze dla g.o.n.i.a 23.05.08, 16:01 1. Polka - dziwny kształt, nie wygląda zbyt ładnie, fiszbina chyba ok, ale więcej nie powiem, bo usztywniany, w każdym razie, odesłałabym. 2. Już lepiej, nawet dolinkę masz;) fiszbiny jak wyżej, chociaż się zaczynam zastanawiać czy nie powinny być trochę szersze?? 3. Provence. Hm, fiszbiny ok, ale mam wrażenie, że on Cie spłaszcza trochę... 4. Confidence. Czy on nie ma za wąskich fiszbin? 5. Zielony elle. Kształt jest ładny, ale czy fiszbiny nie są za wąskie? 6. pozostałe chyba są ok... Ale ja jestem początkująca komentująca i niestety mogę się mylić :) Odpowiedz Link
ash24 Komentarze dla Ash24 23.05.08, 20:56 Co prawda dopiero co wysłałam zdjęcia z godzinkę temu, ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie się pojawią. Zależy mi na komentarzach przede wszystkim miss mandalay, poniewaz w poniedziałek muszę odesłać, jeśli uznacie, ze jest absolutnie za duży. Reszta oczywiście są za duże, ale wysłałam do galerii, żebyście pomogły mi kochane forumki w dobraniu właściwego rozmiaru, bo tabelka nijak ma się do rzeczywistości w moim przypadku. Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Komentarze dla Ash24 24.05.08, 11:32 jak na pierwsze zakupy całkiem dobre rezultaty! Dobrze, że wybrałas rożne firmy i rozmiary. Polyanna - wcale nie jet jakaś bardzo duża w miseczce - nie jestem pewna czy mniejszy rozmiar nie byłby za mały (albo na styk). Kształt typowy dla tego stanika - lekko spłaszczony. Fiszbina dobra Tango Plunge - zły rozmiar - luźny obwód... miseczka tez się marszczy, ale fiszbina wyglada nieźle. Ja bym nie skreslała panache ale moze inne fasony i rozmiary beda ok - Krój plunge mógłby być dobry w rozmiarze 60DD/60E Miss Mandaly ona ma za wąskie fiszbiny. Na 3 zdjeciu widać, że fiszbina wbija sie w pierś, a tam gdzie sie kończy powstaje bułeczka. Kształ jest najlepszy ale stanik niedopasowany. Odpowiedz Link
ash24 Re: Komentarze dla Ash24 24.05.08, 14:30 chyba w kazdym staniku z tych miekkich mialam tyle samo luzu u gory miseczki, tylko dopiero przy miss mandalay pomyslalam o tym, zeby to lepiej sfotografowac. Staniki przymierzalam jakis czas temu (oprócz miss mandalay) i juz je odeslalam do Pani Marii - chyba podsylalam do niej nawet te fotki. Fiszbina upijala troche na mostku w polly, ale daloby rade sie chyba przyzwyczaic. Jednak wlasnie taki lekko splaszczony ksztalt mnie nie interesuje :/ w miss mandalay czuje sie najwygodniej i najbardziej podoba mi sie efekt. myslalam nawet, ze moze 60d bylby ok. czy w tym 60dd miseczka ma szanse sie wypelnic czy jest duzo za duzy? myslalam, ze raczej szerokie fiszbiny nie dla mnie, bo zupelenie nic sie nie dzieje z biustem, jest sobie po bokach, jak i bez stanika i kiedy nakladam bluzke tym bardziej widac, jaka jestem rozplaszczona :/ Odpowiedz Link
natashka87 Re: Komentarze dla Ash24 24.05.08, 12:15 Przepraszam, że od tego zaczynam, czyli czepiania się;), ale to bardzo pomoże na drugi raz. To nie Twoja wina, bo skąd miałaś wiedzieć jak powinny wyglądać "takie" zdjęcia Żeby dobrze ocenić najlepiej wyślij takie zdjęcia: 1) z przodu, najlepiej nie od dołu 2) z profilu, ale tak, żeby było widać fiszbinę, w które miejsce pachy celuje, najlepiej rękę odsunąć trochę do tyłu (takie jak wysłałaś w Loire) 3) z takiego skośnego profilu, tak żeby było widać czy miseczki wbijają się w pierś. Ogólnie najlepiej jak widać na nim obie piersi. Jedno z tych co z Miss Mandaly wysłałaś w koszulce byłoby ok, jakby było bez koszulki;) Zdjęcia w koszulce mogą pomóc tylko w ocenieniu kształtu, więc jedno z profilu wystarczy. Ogólnie zdjęcia są dość ok, ale jakby były takie jak napisałam to byłoby z korzyścią dla Ciebie:)- większe prawdopodobieństwo, że dostaniesz trafniejsze porady:) Zaraz napiszę Ci komentarze do staników:) Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Komentarze dla Ash24 24.05.08, 20:39 W tej Polly fiszbiny masz akurat. Możliwe, że jeśli weźmiesz rozmiar mniej, to będą za wąskie. Jeśli to ma być twój pierwszy dobry stanik, to luzy się jeszcze powinny wypełnić. Marszczenia nie widać pod ubraniem, więc jak dla mnie to mogłabyś ją zatrzymać, jeśli ci się podoba. Tylko rzeczywiście kształt nieciekawy. Odpowiedz Link
natashka87 POUR MOI LOIRE 24.05.08, 12:21 W zasadzie to trudno się nie zgodzić z tym co napisałaś. Stanik rozmiarowo raczej ok, ale nic nie robi z piersiami, oprócz spłaszczania;) Te ramiączka rzeczywiście muszą być niewygodne:( Poza tym fiszbiny są ok. To znaczy, że powinnaś celować w Panache. Możesz zmierzyć szerokość fiszbin w tym staniku i jak będziesz kupować następny to możesz zapytać jaką szerokość mają fiszbiny, jak będą dużo węższe to nie masz co próbować. Odpowiedz Link
natashka87 Miss Mandalay 24.05.08, 12:30 Dwa wnisoki: 1) za wąskie fiszbiny - co prawda nie ma zdjęcia na którym to widać dokładnie, ale na tym z przodu widać jak się wbijają. Porównaj to z tym Pour Moi - widać różnicę w miejscu w które celuje fiszbina - to że fiszbiny nie sięgają do końca tunelików nie ma raczej znaczenia 2) skoro bez problemu zapięłaś się w 60 MIss Mandalay, które są podobno bardzo ściśliwe, to raczej daruj sobie 65tki. Możesz próbować jedynie bardzo ściśliwych takich jak Fayreform czy Elle MacPherson albo La Senza (te firmy mają też szerokie fiszbiny, więc miałyby szansę pasować). W tym staniku problemem są za wąskie fiszbiny. Przez to nie widać czy stanik jest za mały czy za duży. Fiszbiny są głównym czynnikiem dyskwalifikującym stanik, więc odsyłaj (ale swoją drogą ładny on jest:) ) Odpowiedz Link
ash24 Re: Miss Mandalay 24.05.08, 14:36 nooo, moze nie tak bez problemu sie zapielam ;p troche gimnastyki się odbyło przy zapinaniu, nie mniej jednak jest to najwygodniejszy stanik :) no i w ogole myslalam, ze to ten jest najlepszy, bo przez te fiszbiny mam poczucie, ze jednak stanik cos robi z moim biustem - zbiera go do srodka. Jedynie w tym ksztalt i rozmiar po zalozeniu bluzki mi sie podoba. jest prawie jak w moim push - upie, ktory z reszta juz mnie do szalu doprowadza. tak bardzo chcialabym juz moc nosik miekki stanik i miec ekstra ladnie wyeksponowany biust :( poki co jedynie temu stanikowi sie to udalo (pomijajac miseczke za duza o gory). jestem gruszka i nie moge sobie pozwolic na jakies rozplaszczenia, bo i tak z malym biustem i szerokimi biodrami wygladam nieproporcjonalnie i nie chce tych dysproporcji zwiekszac. Odpowiedz Link
natashka87 Re: Miss Mandalay 24.05.08, 16:03 To nie przez fiszbiny stanik coś robi, uwierz:) Rzeczywiście ładnie to wygląda, ale to sprawa kroju - nie fiszbin. Jak chcesz mieć ładny kształt - "jabuszka" - to poszukaj w wątkach o producentach staników z takim kkomentarzem - może spróbuj Portię z Curvy Kate. On robi śliczne jabuszka i ma szerokie fiszbiny(trochę się rozciąga więc bierz koniecznie 60tke)- możesz spróbować 60E. Właśnie dobry stanik to taki który ładnie kształtuje piersi. Z tego co ja widzę, dużo lepiej sprawdzają się balkoniki niż plunge. Nosząc stanik o za wąskich fiszbinach dalej ucinasz sobie po kawałku biustu i go rozsmarowujesz - to naprawdę nie ma sensu. Mogłoby ładnie na Tobie wyglądać Rio chyba, ale fiszbiny pewnie będą za wąskie. Jeszcze jedno. Jak ja się dowiedziałam o Lobby to miałam w biuście tak 83,5 - przestałam nosić moje push upy (za małe zreszta). A teraz - po 2 miesiącach - mam w staniku 91;) (no może przytyłam jeszcze 2 kilo, ale to chyba nie tylko przez to) i dalej mam buły pod pachami;(. Ale to chyba nie u każdego są aż takie zmiany, ja nosiłam bardzo bardzo złe staniki (chyba wszystkie złe cechy miały jakie można sobie wymyślić). Jak nie masz na razie w czym chodzić to idz do La Senzy i kup jakąś 70tkę - w większości są badzo ścisłe. Najlepiej coś jak najbardziej miekkiego (takie bawełniane T-shirt bra są) i nie za małego - szukanie stanika może zająć więcej czasu niestety - a już chyba nie chcesz sobie bardziej krzywdy robić, prawda? Fiszbiny powinny Ci pasować. Pewnie 70C albo D będzie ok, bo one są małomiseczkowe. A co do pochodzenia, to z obwodem nie chodziło mi o to, żebyś nie mogła oddychać;) tylko tak żeby było Ci przyjemnie ściśle:) Mi piersi po chwili układaja się w staniki i często okazuje się, że to co wydawało się za duże po pierwszym założeniu, okazuje się za małe po poł godziny. Odpowiedz Link
ash24 Re: Miss Mandalay 24.05.08, 17:01 ja tez chce miec 91 :) czy poki nic nie dobiore lepiej chodzic w tym spłaszczaczu z pour moi? efektu wizualnego zadnego, ale moze juz zacznie cos ksztaltowac jak trzeba czy to pomoze tyle, co i nic? co do portii to jakos po tej polyyannie, w ktorej wiatr mogl u gory hulac nie wyobraz sobie, zebym mialam wziac e. moze jednak lepiej 60d/dd? czy migracja moze byc az tak postepowa, ze wypelnilaby ta przestrzen u gory w miss mandalay, gdyby fiszbiny byly ok i w pollyannie? tyle, ze jednake efekt wizualny w pollyannie odpada :/ Odpowiedz Link
plica pour moi 24.05.08, 17:40 > czy poki nic nie dobiore lepiej chodzic w tym spłaszczaczu z pour moi? efektu > wizualnego zadnego, ale moze juz zacznie cos ksztaltowac jak trzeba czy to > pomoze tyle, co i nic? nje. ja bym go odeslala. zdecydowanie moim zdaniem najgorszy wybor z wszystkich ktore wstawilas na galerii. totalny rozplaszczacz. Odpowiedz Link
ash24 Re: pour moi 24.05.08, 17:56 dzieki :) i wszystkie Was przepraszam za marudzenie, za to co juz i za to co będzie ;p momentami czuje sie jak dziecko, ktore nie wie, w ktora strone isc. zamawianie, odsylanie i tak w kolko, eh... kazda firma rozni sie troche rozmiarowka jak wiadomo i siedze przed tym monitorem i sie zastanawiam, taka czy taka miseczke, a moze dwie sasiadujace i znow potem odsylanie... zbankrutuje :( Odpowiedz Link
plica Re: pour moi 24.05.08, 17:59 wszystko co wymienilas dotyczy kazdej z nas:) to strasznie marudne forum :) wybrzydzamy i cudujemy. jak to by paniwsklepie powiedziala "fanaberie jakies z tymi babami! brac cudenka 75B i nie marudzic!" Odpowiedz Link
natashka87 Re: Miss Mandalay 24.05.08, 23:35 Okropny jest, nie męcz się. Odstawanie Twoich staników IMO nie jest efektem zamałości - spróbuj zamówić coś z szerokimi fiszbinami o innym kroju. Popatrz na post gdzieś nadole o stanikach na piersi niepełne u góry. U mnie Tango(co prawda balkonik) tak się marszczyło jak było za małe i założyłam za nisko i nie podciągnęłam ramiączek. Jak chcesz sie przekonać co do zamałości to weź wkładki od starego pushupa i włóż do tych staników - nie sądze żeby nagle ładnie wyglądały. A jaki rozmiar wcześniej nosiłaś? Odpowiedz Link
natashka87 Re: Miss Mandalay 24.05.08, 23:44 Acha, najlepiej następnym razem weź jakiś stanik w dwóch albo trzech sąsaidujących rozmiarach. Wtedy zobaczysz, który leży lepiej. I polecam nie noszenie push-upów dalej, albo jak najmniej - po domu lepiej bez. A wgarnęłaś na pewno wszystko z pod pach aż z pleców? Spróbuj pochodzić trochę w Poly wgarniając co chwilę:) Odpowiedz Link
natashka87 Re: Miss Mandalay 25.05.08, 00:16 Już ostatnia rzecz. Ogólnie chodzi o to, ze te wszystkie staniki mogą być za duże, ale tylko trochę. Mniejsze mogłyby być za małe(są szyte na 81,5cm w biuście), a nawet jak byłyby dobre, to nie za długo - patrz Twoje buły i migracja:) Co do fiszbin w Miss Manadalay to muszą one okalać pierś. Pomyśl, że jakby były szersze to i miseczka by tak nie odstawała, bo bardziej by się naprężyła. Pisałam o ponoszeniu trochę, bo mi piersi sie układają po chwili i wypełniają miseczkę - miałam tak we wszystkich stanikach do tej pory - nie wiem czy wszyscy tak mają, ale jakaś dziewczyna na forum pisała, że też więc to moze się sprawadzić. wtedy też zobaczysz gdzie są fiszbiny(ślad) czy przypadkiem nie na piersi. Odpowiedz Link
natashka87 Tango 24.05.08, 12:41 Tango plunge jest rozciągliwcem, dlatego za luźny, poza tym chyba lepiej próbuj 60tek, jak już pisałam. Wydaje mi się, że niedokładnie wszystko wgarnęłaś(może to być też wina za luźnego obwodu) Masz bułki pod pachami. Powinnaś zacząć je masować:) To wałaśnie przez bułki mogą Cię ramiączka tak uwierać. Jak znajdziesz rozmiar to najlepiej nie kupuj więcej niż 1, 2 staniki, bo te bułki to dużą migrację zapowiadają:), jak będziesz masować i mieć stanik, który je zgarnie oczywiście. Nie jestem tak bardzo przekonana do zadużości tego stanika. Nie wiem za bardzo:( Odpowiedz Link
ash24 Re: Tango 24.05.08, 14:41 tak, obwód byl zdecyowanie za luzny, zapielam najciasniej, a moglam spokojnie jeszcze odciagac obwod od ciala. wygarnialam w kazdym staniku ile sie dalo, ramiaczka podciagalam tak, ze az bolalo, a i tak efekt byl jaki widac. poza tym z takimi na maksa sciagnietymi ramiaczkami nie da sie chodzic - uwiera, boli, obciera - masakra. widze, ze u Pani Marii jest juz dostepny 60dd i moze by go tak sprobowac? co do masowania - byl chyba watek z instruktazem... poszukam go i przestudiuje ;p podczytuje od niedawna forum i na razie jestem jeszcze totalna świeżynką Odpowiedz Link
natashka87 Poly 24.05.08, 12:59 No więc tak, na moje oko masz duże piersi, za duże na to żeby 60E było za duże;) Fiszbiny są troszkę za wąskie, celują w początek pachy. Spróbuj podciągnąć mocno ramiączka i wygarnąć dokładnie wszystko spod pach i spróbować przesunąć ramiączka trochę dalej, tak żeby zgarniały buły. Może być trochę niewygodnie, ale to tylko na chwilę. Obwód zapnij najmocniej jak możesz. I pochodź w staniku tak z pół godziny, wygarniając piersi spod pach do miseczek co jakiś czas. IMO jest duża szansa, że zrobią się buły i okaże się za mały. Możliwe, że jest po prostu niekompatybilny ze względu na kształt piersi. Acha, jest jeszcze jedna możlwość. Po tym jak ja przestałam nosić złe staniki miałam bardzo "rozsmarowany" biust, dlatego cieżko było coś dobrać, piersi same "uciekały" pod pachy w każdym praktycznie staniku, teraz, po 2 miesiącach jest lepiej, nawet złe staniki leżą lepiej. Wywal więc wszystkie stare push-upy jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś:) Co do Elle 65DD powinno być ok, może nawet 65E. Nie dla 70tek:) Odpowiedz Link
ash24 Re: Poly 24.05.08, 14:47 fiu, fiu, duze piersi :) w zyciu bym sie nie pokusila o takie stwierdzenie ;p kiedy zapinalam ten stanik najciasniej, nie moglam oddychac, a po 3 minutach noszenia go przez pol dnia mialam pregi na ciele. taka opcja odpada :) push-upow jeszcze nie wywale, choc chetnie bym to zrobila, bo nie bede miala w czym chodzic :)poki co, nadal poszukuję stanika idealnego, albo choc troche dobrego ;p leci do mnie jeszcze stalowa polka. na nastepne zakupy musze poczekac, jak odesle stanik i kasa wroci, bo sie splukalam juz kompletnie, eh... ciezkie jest zycie uswiadomionej stanikomaniaczki ;) Odpowiedz Link
ash24 Re: Komentarze dla Ash24-Polka 26.05.08, 22:35 Dorzucam Polkę Masquerade - jako wzbogacenie galerii, bo na bank jest na mnie zla :( no i czym wiecej rozniastych roznosci ;) przymierze, tym latwiej moze bedzie ustalic, czego mam dalej szukac. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: komentujemy dla aloeski 24.05.08, 20:27 Dobrze kombinujesz :) Zdecydowanie za wąskie fiszbiny. Może coś z Panache? Ogólnie stanik wydaje się być na granicy zamałowatości, ale w tej kwestii może niech się bardziej doświadczone wypowiedzą. 70A - jak skrócisz obwód to wylezą buuułyyy Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: komentujemy dla aloeski 24.05.08, 21:19 W Sassy fiszbiny są za wąskie, przez to trudno ocenić czy miska jest dobra, czy jednak za mała. Mnie się wydaje za mała, ale mogę się mylić. A to 70A też ma chyba za małe miski. Przede wszystkim musisz poszukać jakiegoś szerokofiszbinowego stanika - pewnie jakiegoś Panache. No i może jednak 60DD. Odpowiedz Link
aloeska dzięki za komentarze! 24.05.08, 21:39 ten stanik 70A to stanik sprzed "uświadomienia" mnie :) ale że jako jedyny jaki mam nie jest push upem to postanowiłam się obfotografować, że może to się do celów badawczych przyda :) aha! czyli to znaczy, że jestem szerookofiszbinowcem? zmierzyłam tę sassy i ma ona szerokość fiszbin 13 cm, wie któraś czy to dużo czy mało jak na 60D? a może gdybym zmierzyła taką 60DD to byłąby dobra? proponujecie jakiś konkretny model panache do przymierzenia? pozdrawiam Odpowiedz Link
aloeska panache są nieładne 24.05.08, 21:43 tak sobie jeszcze pomarudze, patrzyłam na listkach, prawie same białe albo czarne i jakieś takie nieciekawe na mały biust mi się wydają, jedyne co to tango II i harmony, moim zdaniem jeśli chodzi o urodę to freya bije panache na głowę. Odpowiedz Link
u-lotka Re: panache są nieładne 25.05.08, 01:39 Nie jestem ekspertem, ale szerokość fiszbin w Sassy 60DD może być wystarczająca. Masz buły, więc nawet gdyby była odrobinę za duża mogłaby się okazać idealna za kilka tygodni[migraaaacja]. Może warto zamówić Sassy 60DD[bo robi ładny kształt z tego co widzę] i jakieś standardowe Panache[Tango lub Harmony]. Odpowiedz Link
aloeska komentujcie! 25.05.08, 13:09 dziękuję u-lotko! marzy mi się, żeby talk się stało jak mówisz... czy inne doświadczone forumki mogą mnie jeszcze pokomentować? :) Odpowiedz Link
natashka87 Re: komentujcie! 25.05.08, 18:54 IMO fiszbiny są za wąskie - a miseczka za mała, bo marszczy się na czybku piersi, jeśli dobrze widzę. Większy rozmiar będzie miał szersze fiszbiny - nie wiadomo jednak o ile. Powinnaś kupić coś innego i wcześniej spytać o szerokość fiszbin. Alternatywą dla Panche jest Fayreform i Elle MacPherson(uwaga Elle - małomiseczkowiec). Co prawda firmy te produkują obwody od 65, ale są przynajmniej tak samo ścisłe jak 60tki Freyi. Mogłabyś spróbować z Elle 65D/DD a z Fayreform 65C/D (Na początku lepiej spróbuj mniejszy z tych dwóch rozmiarów albo zamów dwa dla porównania). Pozdrowienia Odpowiedz Link
aloeska ;> 25.05.08, 22:39 Będę szukać i próbować. Dziękuję za bardzo konstruktywny opis. A co powiesz na Mark&Spencer? Czy próbować ich 65c?? Odpowiedz Link
mefistofelia Re: ;> 25.05.08, 23:20 m&s tez ma raczej male miseczki, wiec predzej d/dd Odpowiedz Link
zarin Re: komentarze dla domek_na_drzewie 25.05.08, 17:38 W Antoinette widzę spore bułki pod pachami idące w kierunku pleców. Powinno się dać je wygarnąć. Ogólnie miski są jak na moje oko bardziej za małe niż za duże. I chyba też za wąska fiszbina? Ale ogólnie ładnie Ci w niej. Jeśli chodzi o materiał w Rio, to on drapie na początku, po praniu przestaje (u mnie przynajmniej). Odpowiedz Link
natashka87 Re: komentarze dla domek_na_drzewie 25.05.08, 18:31 Wszystkie staniki mają sporo za wąskie fiszbiny - wbijają Ci się w pierś z boku, tak nie może być i to się niestety nie dopasuje. Spróbuj Panache albo innego szerofiszbinowca. W Darcey fiszbina celuje przed pierś. W Antoinette i Rio w początek piersi. Niestety, nie są do noszenia, musisz zposzukać coś z szerszymi, bo takie fiszbiny będą Ci tylko rozsmarowywać biust. Co do miseczki to myślę, że raczej 28E, ale to raczej zgadywanie, bo w zawąskich fiszbinach nie można ocenić rozmiaru. Odpowiedz Link
natashka87 Re: komentarze dla domek_na_drzewie 25.05.08, 18:39 Miało być, że fiszbina celuje przed pachę i w początek pachy, a nie piersi;) W Rio jest stosunkowo najlepiej, ale i tak wydaje się, że fiszbina wbija się w pierś. Odpowiedz Link
domek_na_drzewie Re: komentarze dla domek_na_drzewie 25.05.08, 18:44 hmmm...antoinette kupowałam w Krakowie po dokładnych oględzinach. Jak ja wieczorem ściągam, to fiszbiny mam odciśnięte wokół piersi, nie na nich. Nie wyobrażam sobie, żeby miały być szersze i z boków sięgać dalej. Przez moment chodziłam w zwężonym 75D (wiem, że to żadne rozwiązanie). Fiszbiny ogólnie były za wielkie, ale właśnie z boku szły dalej niż te i to jakaś parodia była, bo dopiero wtedy piersi mi na boki uciekały jak tylko je wygarnęłam, bo nie miało ich po prostu co trzymać. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla domek_na_drzewie 25.05.08, 19:33 mozliwe, ze okalaja piers i nie wbijaja sie w jej dolna czesc. ale, pewnie jak sama widzisz, nie sa w stanie objac bulek podpachowych. wlasnie ze wzgledu na nie sprobowalabym szerszych fiszbin Odpowiedz Link
bibea Re: komentarze dla domek_na_drzewie 25.05.08, 21:44 nic więcej do dodania. maławe miseczki, wąskie fiszbiny. w darcey dodatkowo tworzy się z piersi stożek, a nie jabłuszko Odpowiedz Link
sylwiastka Re: komentarze dla domek_na_drzewie 25.05.08, 22:06 ja bym antoinette zostawiła na teraz. Ale koniecznie, koniecznie kup stanik, który bedzie siegal wysoko pod pache i zagarniał te bułki - masz je dość spore. Może panache. Wiem, że może to wyglądac jak stanik ortopedyczny, ale jesli bułeczki zmigruja do piersi to efekt bedzie super :) Odpowiedz Link
fruuzia Re: komentarze dla idid 26.05.08, 15:16 moim zdaniem to jest za mały stanik, fiszbina kilometr przed pachą ;)buły plecowo-pachowe, szkoda, że nie masz fotek w tych innych za dużych Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla idid 26.05.08, 15:50 zgadzam sie. masz spore buly pod pacha, a ten stanik ma za waskie fiszbiny i nie obejmuje wszystkiego z bokow. tak poza tym niewiele widac, bo jest wygabkowany, ale mam wrazenie, ze czubki miseczek sa nie do konca wypelnione. mam racje? to tez oznaka za malosci. zamow jakis miekki stanik w rozmiarze 65FF albo 70E- latwiej bedzie ocenic i dopasowac rozmiar. przymierzajac pamietaj, zeby bardzo porzadnie wygarnac piersi spod pach i skrocic ramiaczka. moglabys jeszcze raz przymierzyc tamte za duze staniki i wyslac fotki w nich do galerii? 65E jest wg tabelki na 89cm w biuscie- czyli sporo mniej niz masz :) Odpowiedz Link
idid Re: komentarze dla idid 26.05.08, 15:54 No niestety nie mam ich już. Załamujecie mnie i zaskakujecie. Tym bardziej pragnę, żeby ktoś mnie nie żywo zobaczył ;-) Poczekam na ten co ma przyjść i porobię zdjęcia, tylko że to 30E. No ale ocenicie. Odpowiedz Link
plica Re: komentarze dla idid 27.05.08, 19:45 moze sprobuj nastepnym razem 30F. kazde kolejne E moze byc za male Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla faforzycy 27.05.08, 16:03 Faktycznie, bez tej tasiemki duzo lepiej sie uklada. A to ucielas ten kawalek, to tylko na plus, bo nie bedzie wystawac z dekoltu. Odpowiedz Link
ireen Re: komentujemy dla lavaenn 27.05.08, 15:55 Wiesz, prawdę mówiąc nie sądzę, żeby większa miseczka coś pomogła. Ja mam 30DD przy 69/84 i też się marszczy, ten typ tak ma moim zdaniem. Jakby w tej wierzchniej części było mniej materiału, to leżałby lepiej. Może się mylę, ale dziwna jest ta Bohemia niestety. Odpowiedz Link
lavaenn Re: komentujemy dla lavaenn 27.05.08, 18:28 tylko że po ok. 15 minutach miseczka na mniejszej piersi się ładnie wypełnia i nie marszczy, a asymetrię mam na oko właśnie jeden rozmiar, więc mam cichą nadzieję że w 65DD byłoby przyzwoicie... wierzchnia część ma faktycznie więcej materiału, a te pionowe przeszycia są dość sztywne i chyba dlatego się marszczy nawet w dobrym rozmiarze... chętnie bym coś pokombinowała (przeprasowała? wymoczyła w płynie?), ale niekoniecznie na staniku z metkami którego mam zamiar się pozbyć ;) może się jeszcze jakaś dobra dusza wypowiedzieć? bo ronfleuse dla mnie tą rozmiar większą trzyma, a nie chcę jej męczyć zbyt długo... chyba zaryzykuję :) Odpowiedz Link
fruuzia Re: komentujemy dla lavaenn 27.05.08, 19:03 ja mam jak zwykle wrażenie, że masz ciut za nisko założony, nie da rady podciągnąć wyżej z całym obwodem? nie umiem powiedzieć nic na temat fiszbin, niby ok ale z przodu bym powiedziała, że albo obwód za szeroki albo fiszbiny właśnie za wąskie, no jakoś dziwnie się układa, pewnie bym próbowała większy na twoim miejscu, ale ja kupuję zwykle sercem a nie rozumem, i moja bohemia leży sobie w szafie i czeka aż schudnę albo co ;) a ta fałdka pod pachą na większej piersi to materiał, czy fiszbin wbity w ciało? bo jeśli to drugie to próbuj większą miskę Odpowiedz Link
lavaenn Re: komentujemy dla lavaenn 27.05.08, 20:30 wyżej podciągnąć obwodu nie dam rady, ta fałdka to materiał (pod pachą się z nim coś dziwnego robi, przeszycie się wpija a materiał odstaje) chyba się poddaję, stanikologia jest dla mnie za trudna ;) czekam dalej na dostawę w Intimo... Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla Ash24 28.05.08, 10:23 Jakie są Twoje wymiary? Polka brzydko się układa. Poza tym to nie jest miękki stanik, więc nie polecałabym go na ustalenie rozmiaru. Nie widać, co tak naprawdę robi z biustem. Mam ten stanik i nie jestem zbyt zadowolona. Układa się lepiej niż na Tobie, ale szału nie robi. Dlatego radziłabym odesłać i zamówić coś miękkiego. Odpowiedz Link
ireen Re: komentarze dla Ash24 28.05.08, 11:38 Ja też bym sobie darowała Polkę. Zamówiłam dla siebie, ale leżała fatalnie. Moja siostra ma pełniejszy biust i na niej leży OK. To chyba nie jest dobry model dla małych piersi. Lepiej zainwestuj w coś innego. Odpowiedz Link
ash24 Re: komentarze dla Ash24 28.05.08, 15:17 Tak, odeślę go, ale wstawiłam do galerii tak czy tak. Moje wymiary to 71/84 plus piers niepelna u gory i wszystkie 65d sa na mnie za duze jakie do tej pory przymierzylam - co prawda nie bylo wiele tego, ale jednak... 60e tez u gory piersi za duze. przymierzalam tez pour moi st troppez, ale sa tak wygąbkowane, ze nawet ich nie wysylalam do galerii. to samo z 65c m&s. No i pour moi byly strasznie newygodne, pod pacha za upijalo i obcieralo, bo szerokie fiszbiny i splaszczalo, mimo duzej ilosci gąbki. co do samych fiszbin. z tego co piszecie, wychodzi, ze jestem szerokofiszbinowcem, ale wczoraj czytałam wątek (nie pamietam teraz jaki), że fiszbina nie musi celowac w srodek pachy, ze tak zazwyczaj jest, bo u wiekszosci kobiet tak zaczyna sie piers. Podnioslam rece do gory, jak radzono w tym watku (po zdjeciu scislego stanika - wlasnie polki - wydaje mi sie, ze fiszbiny w tym samym miejscu, co miss mandalay, tylko przy polce luźniejszy obwod i fiszbina sie tak nie wpijala) i okazalo sie, ze moja piers zaczyna sie centymetr od fiszbiny - tzn patrzac od pachy - najpierw odcisniecie fiszbiny, potem linia piersi - czyli jakbym byla wąskofiszbinowcem. Mam racje? Jestem już zakręcona. Wieczorem postaram się odnaleźć, co to za wątek byl... jutro lub pojutrze przyleci do mnie czerwona portia 60dd ... to z allegro, zobaczymy jak wypadnie mierzenie i moze zamowie jeszcze z UK czarna 60dd i 60d dlaporownania Odpowiedz Link
ash24 Re: komentarze dla Ash24 30.05.08, 14:21 Podesłałam do galerii Portię. Proszę o komentarze, bo chciałabym się załapać jeszcze na darmową wysyłkę z brastopu i dokupić czarny kolor portii lub emily, jesli stwierdzicie, ze stanik lezy ok. Tylko nie wiem, czy jednak fiszbiny nie za szerokie... Odpowiedz Link
elmilinden Re: komentarze dla free.farelka 28.05.08, 10:28 Wyrzuć ten stanik jak najprędzej. To właśnie najlepiej obrazuje, czy się różni 65D od 80B:/ Masz naleśniki zamiast cycków, sprasowane jakąś czarną gąbką. Szkoda czasu na takie eksperymenty, naprawdę lepiej kupić stanik w dobrym rozmiarze. Odpowiedz Link
asia.asz Re: komentarze dla free.farelka 28.05.08, 10:39 komentarz do przerobionego czarnego plunge: jako ze to przerobiony stanik to zostaje ci wybaczone ze to push up;D a na powaznie - bulkuje, nie nadaje sie do noszenia, szukajac pierwszego dobrego stanika bierz miekkie, regularne staniki, jeden z freyi i jeden z panache - zeby zobaczyc jakie fiszbiny ci pasuja, na ebayu lub allegro mozna takie kupic sporo taniej OT - "Rozmiar biustu: 70/84 (w zasadzie jak się schylę albo zbiorę piersi trochę do przodu, to w obwodzie dochodzi nawet do 90)"? mierzymy sie w naturalnej, wyprostowanej pozycji. twoj regularny rozmiar z tabelki to 65D jesli to pierwsze staniki to radzilabym na poczatek nie szukac plunge ale takiego ktory przede wszystkim zbierze ci bulki i naprawi biust, zreszta dlugo go nie bedziesz miala wiec moze byc nawet dosc zabudowany:) ceriso cream: jedna miska odstaje a druga? wiesz, mam ten sam problem i zaczynam myslec ze usztywniane, nwaet miekka gabka staniki ciezko dobrac do piersi z asymetria, stanik baaardzo ladny:) moze zostaw a jak z czasem cie sie biust powiekszy to moze byc ok, szkoda ze nie pokazalas jak uklada sie miska na wiekszej piersi (od wewnatrz) ceriso pink: fiszbiny wygladaja na za krotkie/waskie, ale sam stanik prezentuje sie fajnie, wieksze miseczki i bedzie ok:) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla free.farelka 28.05.08, 11:25 M&S Ceriso Pink Mix: za maly, za maly, za maly! 2. Marks&Spencer (M&S) Ceriso Cream Mix: lepszy. Podciagnij ramiaczka, bo sobie wisza. Na mniejszej piersi podciagnij bardziej niz na wiekszej. Czy cos sie zmienilo? 2. H&M: katastrofa. Za maly, splaszcajacy poduszkowiec! Wyrzuc i kup porzadnniy stanik. Jak widac 80B to nie to samo co 65D. Odpowiedz Link
free.farelka Re: komentarze dla free.farelka 28.05.08, 12:11 >Marks&Spencer (M&S) Ceriso Cream Mix: lepszy. Podciagnij ramiaczka, bo >sobie wisza. Na mniejszej piersi podciagnij bardziej niz na wiekszej. >Czy coś się zmieniło? Heh, one były na maksa ściągnięte - i już zrobiłam zdjęcia żeby ten stanik na allegro wystawić, bo odstawały mi obie miseczki, myślałam ze już nic z niego nie będzie. Ale po twojej uwadze podpięłam je jeszcze na szybko agrafką - i, o radości, przestały odstawać, co więcej, mam wrażenie że są teraz "na styk" dopasowane. H&M oczywiście wyrzucam. Będę szukać dalej, w poniedziałek jadę do krakowa poprzymierzać freye - jakkolwiek coś mi mówi, że jednak szerokie fiszbiny będą dla mnie lepsze, jeszcze za czasów starych staników pierwsze co robiłam po zakupie, to je rozciągałam. No ale nie mam gdzie spróbować panache na żywo, więc Freya chwilowo musi mi wystarczyć. Może wezmę aparat i zrobię zdjęcia w przymierzalni? Dzięki za komentarze :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla free.farelka 28.05.08, 12:26 Jesli jedziesz do Intimo do Boochmenki to nie moglabys lepiej trafic. Tam na pewno dobrze Ci doradza i nikt nie sprzeda Ci stanika, ktory zle lezy. W innych sklepach miej sie na baczonsoc i nie ufaj kometarzom ekspedientek. Odpowiedz Link
wiszer Re: komentarze dla free.farelka 28.05.08, 19:51 Wlasciwie dziewczyny Ci juz wszystko powiedzialy, ja chcialam tylko dodac, ze mam ten sam stanik, ale w rozmiarze 70B :). Odpowiedz Link
evunaa Re: komentarze dla free.farelka 28.05.08, 15:06 ten 30C za mały :) ten 30 D czytałam, że podciągnęłaś ramiączka i jest lepiej :) no i super, bo ładnie wygląda:) H&M wywal jak najprędzej :) Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla free.farelka 28.05.08, 15:20 No i proszę - nawet na "pczątkującej" widać czym się różni szeroki, paskudny spłaszczacz od fajnego miękkiego staniczka (choćby i niezbyt dobrze założonego) Odpowiedz Link
plica Re: komentarze dla free.farelka 28.05.08, 18:08 to przerobione czarne co to jakas masakra. przy drastycznym zwezeniu obwodu miski rozjezdzaja sie na boki i splaszczaja strasznie. wywal w cholerę ! Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: komentarze dla free.farelka 29.05.08, 11:03 Po pierwsze: wszędzie masz za długie ramiączka. Ceriso pink: zdecydowanie za mały, wbija ci się w pierś. Ceriso cream: jak podciągniesz ramiączka (na razie stanik "wisi") to może być dobry. HM: wiadomo. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Pomoc dla ksiezniczka256 n/t 29.05.08, 22:00 będę bardzo wdzięczna za opinie, bo w sobotę na wakacje jadę i albo odsyłam, albo metki odrywam ;) Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Pomoc dla ksiezniczka256 n/t 30.05.08, 10:18 Za szeroki obwód (podciąga się na plecach). Zwracaj. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Pomoc dla ksiezniczka256 n/t 30.05.08, 14:36 dzięki :) ale co w zamian? Jakoś straciłam serce do tanga... Odpowiedz Link
evunaa Re: Pomoc dla Ash24 n/t 01.06.08, 09:46 Hm... fiszbiny mi się wydają w porządku :) Chyba ma szansę się wypełnić, bo (jeśli dobrze myślę) to masz trochę bułki plecne. Ale lepiej niech się wypowiedzą bardziej doświadczone, ja jestem za mało obeznana jeszcze, żeby coś mądrego powiedzieć;) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Pomoc dla Ash24 n/t 01.06.08, 13:46 Leży na Tobie dużo lepiej niż na mnie. Wiatr hulał mi w całej misce :( zazdroszczę! Ja bym sie zastanowiła nad odgięciem fiszbiny. Mnie też uciskał. Zauważyłam, że fiszbina jest po prostu o 2cm dłuższa niż w arabelce i stąd może ten ucisk. Odpowiedz Link
natashka87 Re: Pomoc dla Ash24 n/t 01.06.08, 17:20 hej Masz chyba podobny problem co ja z tymi piersiami niepełnymi u góry. Ja miałam też Portię (a nawet 4 tak w sumie;) i albo bułkowała albo odstawała od góry, to chyba fason dla dziewczyn, które mają piersi pełne u góry, mnie uwierały jak obwód się rozciągnął trochę, jak zapięłam na węższą haftkę to nie mogłam oddychać. Za to na mojej siostrze przy podobnych wymiarach leżał ślicznie, ale ona ma inny kształt piersi. Nie wiem czy ten stanik może być. Fiszbiny są dobre, musisz szukać szerokich. Może ponoś trochę i zobacz czy jest wygodny. Jak będzie uwierał to odsyłaj, zwłaszcza jeżeli piszesz że masz mniej w biuście w nim. Jeżeli tradycyjne staniki(Panache i Freya) źle leżały, to może spróbuj Fayreform? Są od 65 ale ścisłe jak 60tki:) Nie wiem co z nimi jest, ale tak jak wszystkie staniki, które przedtem mierzyłam były złe - tak dwa zamówione z tej firmy są super:), chociaż mają zupełnie różne kroje. Może to staniki dla dziewczyn z niepełnym od góry biustem? Szyją od 65D, to chyba powinno pasować, ale spytaj zawsze_zielonej, ona jest specjalistką:) Odpowiedz Link
bibea Re: Pomoc dla Ash24 n/t 01.06.08, 17:46 będzie dobrze za jakiś czas. zostaw go sobie bo naprawde ładnie lezy troche boje sie ze ten stanik jest niski pod pachami, wiec wcale nie bedziesz miala latwej walki... ale masz miejsce na transfer bulek ;) Odpowiedz Link
ash24 Re: Pomoc dla Ash24 n/t 03.06.08, 11:09 ok, ze niski, inaczej mnie uwieraly - i tak te staniki z nowej stanikologii wydaja mi sie za bardzo zabudowane pod pachami :/ Odpowiedz Link
ash24 Re: Pomoc dla Ash24 n/t 03.06.08, 11:08 Ponosiłam z pół godzinki i jakos przezyłam. Dluzej nie bede nosic, poki nie zdecyduje, czy zostawic, bo przeciez nie moge oddac uzywanego stanika. co do fiszbin - mam watpliwosci - bo nic sie nie wbija, dobrze wygląda, ale jak zdejmę, to widac, że odcisk od fiszbiny jest ze 2-3 cm szerzej niz krzywizna piersi sie zaczyna. Czy w zwiazku z tym fiszbina nie jest za szerokoa? pewnie dlatego tez nie eksponuje tak biustu, bo fiszbina zamiast zbierac go do srodka, to jest sobie dalej, a piersi moga dalej leniwie rozchodzic sie na boki. I jak tu znalezc zloty srodek? Fiszbiny w miss mandalay wlasnie ladnie zbieraly i w tym staniku mialam najwiekszy biust ze wszystkich miekkich do tej pory przymierzonych - prawie jak w push-upie, ale za to wbijaly sie w cialo. Odpowiedz Link
bibea Re: Pomoc dla Maupa-maupa n/t 02.06.08, 12:26 Margo: lezy dobrze, po podszyciu będzie jeszcze lepiej. a co do pustej przestrzeni na górze piersi - ona się sama wypełnia. nie wiem jak. ale się wypełnia. Zeta: fiszbiny są OK, ale miseczki zdecydowanie nie dla ciebie Lilly: troszkę za szeroka fiszbina, ale miseczkowo rozmiar chyba ok. lilly może być po prostu niekompatybilna z twoim biustem. nie wiem, bo to czarny kolor, więc nie widać tych wszystkich załamań i marszczeń. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Pomoc dla Maupa-maupa n/t 02.06.08, 12:27 najlepiej ci w margo, ale niestety ma za waskie fiszbiny :( czy brzeg miseczki nie wbija ci sie troche w piers? zetka ma fiszbiny akurat, ale za duza. a to co piszesz dyskwalifikuje tez lilly. Odpowiedz Link
wiszer Re: Pomoc dla Maupa-maupa n/t 02.06.08, 12:59 A to bardzo ciekawe bo staniki oba mialam i te same mierzy maupa-maupa, Margo ma szersze fiszbiny od Zety... Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Pomoc dla Maupa-maupa n/t 02.06.08, 13:09 moze to kwestia tego, ze na zdjeciu w zecie m-m ma podniesiona reke. w margo sa bulki podpachowe, a fiszbina zdaje sie byc za waska by je objac. jesli jest tak pomimo starannego zalozenia stanika i wgarniecia wszystkiego do miseczek to fiszbina za waska jak nic Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: Pomoc dla Maupa-maupa n/t 02.06.08, 13:58 Moim zdaniem najlepiej w Margo, Na mnie leżało fatalnie,ale na ciebie całkiem całkiem :) i nie widzę by fiszbiny były aż tak za wąskie,ale może się nie znam na tym jeszcze pzdr Odpowiedz Link
inkageo Re: Pomoc dla Maupa-maupa n/t 02.06.08, 14:04 Margo bardzo fajnie wygląda, a wiem jak cięzko dobrać stanik w tym rozmiarze. Co więcej jak zobaczyłam pierwsze dwie fotki to pomyślałam łeee znowu jakiś duży biust ;) Jak zjechałam niżej i przeczytałam jakie masz wymiary to byłam bardzo zdziwiona :) Odpowiedz Link
anulla1974 Re: Pomoc dla Maupa-maupa n/t 02.06.08, 21:08 Margo - leży najlepiej z tych trzech. Góra się powoli wypełni. Zeta - fiszbiny wydaja się dobre, ale miska zdecydowanie nie. Lilly - na tym czarnym mało widać, ale chyba fiszbina za szeroka. Odpowiedz Link
natashka87 Re: dla milla001 05.06.08, 10:36 Oba staniki są za małe, dlatego wszystkie problemy. Zresztą z tabelki wychodzi, że powinny być za małe. Przeczytaj sobie o tym dlaczego na Twoje wymiary oba są za małe. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=79886017&a=79886925 Powinnaś zamawiać przynajmniej 28FF, a patrząc na te staniki i buły to szybko mogą się zrobić za małe. Ja bym się nawet zastanowiła, czy nie zamówić od razu 28FF i 28G na spróbowanie. Czemu się marszczą? balkonetka.pl/ Przeczytaj notkę o pomrańczy w szklance. Twoje piersi są na tyle duże, że nie da się ich włożyć do miseczki, dlatego w miseczce zostaje luz. Skoro piersi nie są w miseczce to nie można oczekiwać od stanika żeby robił cokolwiek z biustem. Więc nie masz się czym martwić tylko zamawiać większy rozmiar. A skoro w 60tkach zapinasz się od razu na ostatnią haftkę to daruj sobie 65tki, chyba, że bardzo ścisłe z Fayreform albo Elle Macpherson. Odpowiedz Link
natashka87 Re: dla milla001 05.06.08, 12:08 Przyznaje się, zapędziłam się trochę z tym komentarzem. Więc Joanka ma więcej racji oczywiście. Popatrzyłam, że phoebe wygląda podobnie jak Tango, które jest za małe. Teraz myślę, że to krój, który odstaje na górze przy mnij okrągłych u góry piersiach. A wielkościowo jest chyba ok. Możesz spróbować chyba coś w stylu Eva Freyi (ale 60G bo to małomiseczkowiec, mi bułkował jak miałam 89-90 więc na Ciebie powinien pasować). Tango(balkonik albo plunge)rozmir większe pewnie było by fajne i zbierałoby buły spod pach. IMO czarny kolor wygląda najgorzej, inne są ładniejsze, ale to chyba sprawa gustu. Mógłby się pewnie sprawdzić także Fayreform, tylko nie wiem czy 65E czy F bo on ma trochę małe miseczki, tak chyba pół rozmiaru. Nie jestes może z Warszawy? Odpowiedz Link
joankb Re: dla milla001 05.06.08, 11:24 Tango jest za małe, sporo. To jest małomiskowiec. Ale chyba nie będzie Ci dobrze w tym fasonie. Robią ci się "trójkąty". Phoebe jest z kolei dużomiskowcem, rozmiarowo mogłaby być ok. Dużo masz tych luzów - i gdzie? Na czarnym staniku wszystko gorzej widać, niestety. Odpowiedz Link
milla001 Re: dla milla001 05.06.08, 19:22 W Phoebe robią się poprzeczne zmarszczki na koronkach okolice sutka i powyżej. Wydaje mi się, że są zarówno widoczne na zdjęciach z boku, jak i z przodu. mogę jeszcze wyciąć te fragmenty zdjęć i wysłać dla lepszej oceny. Nie podoba mi się to, że od początku zapinam się na najbardziej ścisłą haftkę. Czy z Phoebe jest rozciągliwiec? A propos Tango. Też mi się wydaje, że ten fason jest nie dla mnie "nabiustnie twarzowy" Czyli powinnam celować w balkonik 28FF? czy 28G? Odpowiedz Link
natashka87 Re: dla milla001 05.06.08, 19:58 Ogólnie z Freyami (oprócz kilku ściśliwych modeli takich jak Tia i Tutii Fruti) jest tak, że są bardziej rozciągliwe - niestety - niż Panache. Odpowiedz Link
bibea Re: komentarze dla mami2 09.06.08, 23:47 mami, moim zdaniem oba te staniki są za małe. i - skoro piją cię pod pachami - zbyt zabudowane z boku. jasne, może wydłużyć w tutti frutti ramiączka i nie miałabyś marszczeń pionowych ani wbijającego się w pachę stanika. tyle, że dalej stanik pił by cię pod pachami (dużo niżej zabudowanych staników to aż tak wiele nie ma...) co do harmony: jest zdecydowanie za mała. nie masz w ogóle miejsca na wmasowanie bułek podpachowych. wymień na większą... Odpowiedz Link
azareth Re: komentarze dla mami2 10.06.08, 00:09 harmony wg mnie robi buły nad miska, ale nie na pierwszym o dziwo a na 2 zdjeciu, wie sie zastanawiam jak to mozliwe milie chyba za mała, miska sie cos wcina ponizej gornej krawedzi i jakby malusia bułeczka sie robi- foto 3 poly chyba tez bułuje nad miska w 1 foto na lewej piersi albo wszytkie 3 za za małe a moze za mocno je podciagasz? Odpowiedz Link
azareth Re: komentarze dla mami2 10.06.08, 00:11 przepraszam, pomyliłam, dla ciebie tylko ta harmony:) Odpowiedz Link
azareth Re: komentarze dla mami2 10.06.08, 00:17 co do frejki, to one wszytskie mi sie marszcza.. w tym miejscu gdzie twoja podobne zmary- tylko wieksze robiła mi poly- szyta bardzo podobnie i tez gora wiatr szalał- moze niekompatybilna nieco? Odpowiedz Link
plica Re: komentarze dla mami2 10.06.08, 07:19 hejho. masz dosc wysoko osadzony biust i dlatego te balkoniki tak wpijaja sie pod pache. wybierz jakis model, w ktorym szeleczka stanika nie jest przypomocana tak bardzo z boku miski, tylko troszke bardziej do srodka. niestety tak maja full cupy, dosc zabudowane, ale maja szanse lepiej lezec. poza tym poprobuj alle mcpherson z jakis niskich modeli. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla mami2 10.06.08, 07:58 Mami2, najprostszy sposob zeby sprawdzic czy stanik jest za wysoko to obejrzec slady po fiszbinach - jak w zalamaniu pod piersia to wszystko ok. Freya IMHO niekompatybilna, Harmony mala (wyrazne bulki na drugim zdjeciu - pewnie wygarnelas co nieco miedzy pierwszym a drugim zdjeciem :) Odpowiedz Link
mami2 Re: komentarze dla mami2 10.06.08, 09:22 dzięki dziewczyny, tyle ze nadal nie wiem w jaki rozmiar celowac:/ tzn. wiem ze napewno nie w 60 D bo juz dwa staniki okazały sie za małe:(, 60 DD mam tylko tą freye, ale próbuje własnie ustrzelić cos z Elle MacPherson tyle ze tam rozmiarówka zupełnie jest skopana i sama nie wiem....wczoraj na allegro była fajna Bohemia 65 DD, ale ja nie wiem czy nie byłaby za duża na mnie...no nic chyba zaczne jednak kupować 60 DD z róznych innych modeli, co sądzicie? Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla mami2 13.06.08, 10:37 Mami - harmony jest małomiskowa, powinnaś chyba celować w coś mało/normalno miskowego z DD. Odpowiedz Link
bibea Re: komentarze dla mara04 09.06.08, 23:56 millie: stanik, który nadal sobie chcę kpić (czarny i wydekoltowany). ale do rzeczy: ten, który masz na sobie jest za mały, może pół rozmiaru, ale mały. masz dokładnie to samo, co ja w coranto: niby tworzy się krągła pierś, ale tak jakby skierowana trochę ku dołowi. ja niestety w coranto mam to coraz bardziej, ale jest to tak idealny stanik na randki i lato, że nie oddam przed jesienią ;) polyanna: hmmm... ja wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale jak wyregulujesz obwód, że będzie trzymał poziom biustu na dole, wtedy może się ten stanik okazać za mały. teraz przy luźniejszym obwodzie musisz walczyć ramiączkami, żeby napiąć miseczkę na piersi - przy jednoczesnym ciągnięciu miseczki ściślejszym obwodem i krótkim ramiączkiem może wyjść efekt niezamierzony w postaci buły Odpowiedz Link
azareth Re: komentarze dla mara04 10.06.08, 00:12 milie chyba za mała, miska sie cos wcina ponizej gornej krawedzi i jakby malusia bułeczka sie robi- foto 3 poly chyba tez bułuje nad miska w 1 foto na lewej piersi albo sa za małe a moze za mocno je podciagasz? Odpowiedz Link
plica Re: komentarze dla mara04 10.06.08, 07:21 rowniez uwazam ze milie za maly. ale swoja droga cudny :) pollyanna tez lekko malawa, albo niekompatybilna Odpowiedz Link
joankb komentarz effuniak do polly 10.06.08, 10:52 Przeklejam z galerii: Witaj Jeśli choć troszkę umiesz szyć to mozna to zrobić tak: - poluzuj ramiączko w za dużej miseczce - poproś kogoś o pomoc i zepnij szpilkami potem przeszyj wkładając nadmiar materiału pod tunel z fiszbiną czyli tak,żeby nadmiar materiału wylądował między fiszbiną a miską, zaczynając ok 2-2,5 cm za szwem pionowym miseczki (od środka stanika) i kierując się w stronę pachy. Wygląda na to,że trzeba wybrać na szwie pionowym ok 1cm a pod pachą ok 2cm Pod pachą zostanie nadmiar materiału wychodzący poza długość fiszbiny który powinnaś podwinąć i wyprowadzić do ramiączka Mam nadzieję , że to w miarę przejrzyscie napisałam Powinno pomóc Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla mara04 10.06.08, 11:49 jeśli nie masz zdolności krawieckich możesz też w polly spróbować pokombinować z wkładką. lewa miska zdaje się być lekko za mała, ale widzę, że masz mocno podciągnięte ramiączko. jak nieco wydłużysz powinno być ok :) Odpowiedz Link
mara04 Re: komentarze dla mara04 10.06.08, 13:44 Dziękuję za kometarze :) Co do Millie to też mam wrażenie, że jest ciut przymała, ale jest śliczna, mój facet jest nią zachwycony :) i nadaje się do głębszych dekoltów, więc zostaje. Rozejrzę się jeszcze za większą. Co do Polyannny to nie mam zdolności krawieckich :( więc chyba będę kombinować z wkładką. Trochę wydłużyłam ramiączka i już nie ma tej bułki :)niestety teraz ciut się marszczy. Też mam wrażenie, że nie jest w to stanik idealny, bo ta tasiemka od koronki ma tendencję do cięcia piersi, a miska do marszczenia i chyba fiszbiny mogłyby być węższe. Ale zbiera z boków i nie leży tragicznie, więc chyba będę ją nosić aż nie znajdę czegoś lepszego. Odpowiedz Link
natashka87 Re: komentarze dla mara04 10.06.08, 14:26 A ta Polly nie najeżdża Ci trochę na pierś od dołu? Jeśli tak to musisz ją bardziej zwęzić bo będziesz sobie krzywdę robić(=ciąć piersi). Stanik nie jest zły, ale chyba nie idealny, nie wiem czy jakby nie miał węższego obwodu to byś kawałek piersi więcej do miski nie włożyła i nie byłby za mały.. Tylko, ze większy byłby pewnie za duży. Możesz ponosić tak, jak będziesz miała w mniejszej miseczce więcej luzu to migracja może tam być szybsza i piersi się trochę wyrównają. Przynajmniej mi się tak zrobiło:)- asymetria jest w tej chwili dużo mniejsza niż była wcześniej. Pozdrowienia Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Komentarze dla jaga-a 12.06.08, 08:54 Jaga-a, to chyba podrecznikowy przyklad dobrze odzianego biustu. Zadnych bul, obwod nie podjezdza, fiszbina celuje w srodek pachy, biust ladnie uksztaltowany. No rewelka! :) Ty, średniobiuściasta ze wskazaniem, powiedz to przecietnemu facetowi ktory uwaza ze miske F to ma tylko Ewa Sonnet ;] Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Komentarze dla jaga-a 12.06.08, 09:10 Mam na mysli oczywiscie 30FF, w 32F widac marszczenia na misce (=za szeroki obwod). Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: Komentarze dla jaga-a 12.06.08, 09:31 Jejku ale pięknie leży :) dziewczyny nie załamujcie reszty z tymi tekstami o średnio/małobiuściastych;) bo ja np.przy was jestem bezbiuściasta! Nawet myślałam,że to pomyłka i jakaś Biuściasta wkleiła fotki do galerii ;-) naprawdę pięknie :) Odpowiedz Link
evunaa Re: komentarze dla księżniczka256 18.06.08, 10:29 Jak dla mnie niebieski jest lepszy, wydaje mi się, że jasny ma za szerokie fiszbiny... Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla księżniczka256 18.06.08, 11:03 mnie tez sie niebieski bardziej podoba...tylko ksztal piersi w nim jakis taki niespecjalny :/ pierwsza mysl, ze ramiaczka sa niepodciagniete i dlatego on tak nic nie podnosi i nie ksztaltuje... ale sie przypatrzylam i wyglada na to, ze sa :/ jedno pytanie - gdzie sa te luzy w miskach? na czubku? na zdjeciu ich nie widze niestety... Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentarze dla księżniczka256 18.06.08, 11:14 A wg mnie niebieski ma zdecydowanie za luźny obwód - nie układa się poziomo na plecach, tylko tak jakby podjeżdża. A do tego miski robią niefajny kształt - jakby w ogóle nie podnosiły piersi, tylko je jakby spychały na dół i spłaszczały. Ale znowu od frontu wygląda ok.. No sama nie wiem. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla księżniczka256 18.06.08, 11:15 Mysle ze księżniczka256 miala na mysli ze jest luzny w obwodzie. Powinnas wymienic na 28F, on juz ciut podjezdza, wyobraz sobie co bedzie za tydzien, dwa... Chyba ze odpowiada Ci zostawic go jako emergency stanik i oddac w dobre rece innej forumki jak sie rozciagnie (a Ty w miedzyczasie miejmy nadzieje znajdziesz inny). Co do Confetti to mam wrazenie ze miseczki siedza sporo za nisko! W Daisy Chain zreszta tez, ale mniej. Wyglada to tak, ze jakbys podciagnela biustonosz wyzej i opuscila ramiona do bardziej "codziennej" pozycji, to miski bylyby zwyczajnie za duze... Dlatego zaryzykowalabym stwierdzenie, ze powinnas zmierzyc 28F. W obydwu. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: komentarze dla księżniczka256 18.06.08, 12:08 Przede wszystkim dzięki za komentarze :) Daisy chain (czyli ten niebieski) zostawiam, bo nie mam kompletnie w czym chodzic, a lepszy rydz niż nic... W każdym razie na bank jest za luzny - zapięłam się na drugą haftkę (na zdjęciach jest ostatnia) i może tył jeszcze nie podjeżdża mocno, ale to kwestia czasu. No nic, za jakiś czas pójdzie w świat. Luz jest, podobnie jak confetti, w górnej części miseczki - ale minimalny, pod bluzką nie widac. Babajaga, możliwe, że to kwestia mojego męża-fotografa. Piersi na pewno są trochę uniesione i zebrane do środka w stosunku do stanu naturalnego - jak dla mnie ciut za mało, no ale cóż. W każdym razie z confetti mam zagwozdkę - wydaje mi się, tak, jak napisała Evunaa, że ma za szerokie fiszbiny i one mi pod pachą robią halo (co ciekawe, rozstaw i promień fiszbin w obu modelach wydaje się taki sam, różnią się tylko ich długością). Polka_w_brukseli - dzięki, to może byc ten trop :) Sęk w tym, że zamówiłam 28F i 28FF w confetti, ale będą dopiero w końcu czerwca u mnie, bo sie coś im w bravissimo pomieszało. Więc nie mogę zostawic tego confetti 28G do porównania i muszę już zdecydowac, czy odsyłac. Jak myślicie? Oddac? Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla księżniczka256 18.06.08, 12:23 Mala rada: sprobuj wytlumaczyc w Bravissimo ze chcesz porownac i czy mozesz zostawic obecny az ten brakujacy przyjdzie. Oni sa chyba wyrozumiali jesli chodzi o to sprawy, poza tym na ulotce dolaczonej do kazdej paczki jest napisane: "Although we ask you to return things to us as soon as possible, we do make an exception if you are waiting to receive a bra before you decide whether you want to keep matching accessories or not. Our advice is, hand on to those panties until you know what you want to keep!" To niezupelnie to samo, bo im chodzi o komplety, a tu mamy dwa staniki do porownania, ale mysle ze zasada jest taka sama - jesli odeslesz teraz, a pozniej zdecydujesz ze ten drugi jest gorszy i jednak chcesz pierwszy, to oni beda stratni bo beda musieli Ci go w ramach wymiany wyslac jeszcze raz za darmo - wiadomo, kasa, czas itd. Ja bym na Twoim miejscu wyslala maila do Bravissimo z pytaniem czy mozesz zatrzymas stanik troche dluzej. Jak odpowiedza ze mozesz, to masz dowod w postaci emaila w razie gdybys miala jakies problemy ze zwrotem. Bravissimo jest bardzo nastawione na klienta, wiec powinni sie zgodzic. Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla księżniczka256 18.06.08, 12:29 mialam to samo napisac :) zeby po prostu zapytac czy mozesz odeslac rzeczy jak przyjdzie ta druga paczka, tym bardziej, ze jak rozumiem to oni cos zamieszali mysle, ze nie na 95% sie zgodza bez problemu Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentujemy dla Ksyva 18.06.08, 19:14 Bardzo dobrze lezy, 65DD bedzie za duzy. Fiszbiny moglyby byc szersze, ale moim zdaniem i tak celuja blisko srodka pachy. Ja bym radzila odgiac fiszbiny w miejscach gdzie sie wbijaja (moze byc potrzebna pomoc meza albo kombinerek) i zostawic. Jak tak zrobilam w nowym staniku i problem zniknal. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentujemy dla Ksyva 18.06.08, 19:20 65DD pewnie się przyda ze względu na ciążę, ale na razie ten jest ok :) zgadzam się z Polką Odpowiedz Link
ireen Re: komentujemy dla Ksyva 18.06.08, 19:37 Ja mam Freyę Millie halfcup i przez pierwsze kilka dni wbijała mi się w mostek tak, że myślałam, że zrobi mi dziurę na wylot. Ale dzielnie nosiłam i przestała. Nadal zostają mi dość mocne ślady, ale nie powoduje takiego dyskomfortu. Ma ścisły obwód i te fiszbiny są jakieś sztywne i do tego wysokie. Spróbuj ponosić kilka dni, może się poprawi. Jak nie to odegnij. Leży chyba dobrze. Odpowiedz Link
madzi1 Re: komentujemy dla Ksyva 18.06.08, 21:20 Rozmiar jest ok. Co do wbiajania się w mostek to bardzo dużo osób na to narzeka na początku. Mnie też gniotło, trzeba się przemęczyć pare dni. Powinno się wszystko poukładać i przestać gnieść. Natomiast a propos fiszbin. Ja średnio polecam odginanie. Jeśli odegniesz fiszbiny poluzuje ci się też obwód. Jeśli czujesz, że ci gniecie piersi to następnym razem celuj w szerokofiszbinowce :) Odpowiedz Link
plica Re: komentujemy dla Ksyva 18.06.08, 22:26 a mi sie wydaje, ze jednak powinnac kupic cos o odrobine szerszych fiszbinach. gniecenie piersi z boku mowimy stanowcze nie! swoja droga, to moze warto kupic cos i o szerszych fiszbinach i o odrobine wiekszej miseczce, ze wzgledu na ciaze wlasnie. Odpowiedz Link
ksyva Re: komentujemy dla Ksyva 19.06.08, 13:06 Dzikuje Wam bardzo za odpowiedzi!!! Czuje sie podbudowana ze za pierwszym razem udalo mi sie calkiem niezle dobrac sobie stanik :). Oficjalnie obcielam wiec metke i juz go nie odesle. Choc faktycznie nastepnym razem zwroce uwage na szerokofiszbinowce (np. Panache tak?). A tym czasem postaram sie minimalnie odgac fiszbine zeby mi sie w piersi nie wbijala, ale jak sie nie uda, to tak zostawie. I tak dlugo nie bede nosic tego stanika (ze wzgledu na ciaze) :). Jeszcze raz dziekuje dziewczyny za fatyge w mojej sprawie! Odpowiedz Link
madzi1 Re: komentujemy dla Ksyva 19.06.08, 22:12 Polecamy się na przyszłość :) Tak, Panache to szerokofiszbinowce, ale znajdą się też inne firmy z szerszymi fiszbinami. Np fayreform chyba ma szersze. No w każdym bądź razie jak będziesz chciała kupić jakiś nowy to poszukaj u nas na forum, albo na LB informacji o nim. :) Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla primavera12 18.06.08, 20:01 Mnie ten stanik wyglada na niekompatybilny z Twoim biustem. Co prawda niewiele, wiec moze sie jeszcze ulozyc. Szkoda ze nie przyslalas zdjec z boku, z odgieta reka, moznaby zobaczyc jak obwod siedzi i czy fiszbina jest wystarczajaco szeroka. Z przodu wyglada ok. Jesli Ci nie przeszkadzaja te zmarszczenia pod ubraniem to mozna zostawic. Odpowiedz Link
plica Re: komentarze dla primavera12 18.06.08, 22:28 czy czasem ten stanik nie ma z boku za nisko konczacej sie fiszbiny? na pierwszym zdjeciu wylewa sie buleczka spora. a te zmarszczki to typowe balkonikowo-freyowe zmarszczki. Odpowiedz Link
primavera12 Re: komentarze dla primavera12 19.06.08, 07:37 Postaram się jak najszybciej dodać zdjęcie pokazujące fiszbinę z boku. Wydaje mi się, że nie celuje w środek pachy. A co z tą wbijającą się u góry koronką? Na zdjęciu chyba dobrze tego nie widać ale ja czuję jakiś dyskomfort z tego powodu. pzdr Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla primavera12 19.06.08, 08:31 Masz typowy objaw niedopasowania balkonika Freyi. Przy mostku wbija się koronka, przy ramiączku zmarszczka. Zmarszczka zniknie jak koronka zacznie robić buły :)) Przymierz raczej plunge z Freyi. Możesz przymierzyć jeszcze z jeden balkonik, jeśli objaw będzie taki sam - Freya i jej balkoniki nie dla Ciebie. Swoją drogą - jak jeszcze raz gdzieś przeczytam, że balkonik to najbardziej uniwersalny fason to będę gryźć i kopać :((( Odpowiedz Link
primavera12 Re: komentarze dla primavera12 19.06.08, 23:12 A które modele Freya to plunge bo nie za bardzo się jeszcze orientuję. pzdr. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Komentujemy dla asiula14 22.06.08, 21:53 Droga asiulu14, przede wszystkim w oczym rzucily mi sie bardzo niepodciagniete ramiaczka. Piszesz ze je skrocilas na maxa, co zreszta widac na zdjeciu z profilu - ramiaczka sa podciagniete na tyle, na ile pozwala ich konstrukcja, a to nie oznacza ze takie podciagniecie jest wystarczajace. Dziewczyny moglyby Ci opowiedziec o przeszywaniu ramiaczek z taka wlasnie polowiczna regulacja. Tego biustonosza lepiej nie zostawiac. Nawet przeszycie ramiaczek go nie uratuje, bo IMO wtedy wyjda buly na gorze. Fiszbiny sa za waskie, mostka tez moglabys poszukas szerszego (w sensie: wiekszy rozstaw misek). W ogole to bym na poczatek brala cos bardziej zabudowanego w strone pachy, te najlepiej zbieraja piersi do srodka. Pewnie nie wygladaja tak kuszaco jak ta Casablanca, ale ja je lubie z racji wygody - nie wyskakuje mi bulka z miski przy kazdym ruchu. Co to fiszbin, to srednio moge sie wypowiadac bo nigdy nie mierzylam Masquerade (sa piekne... ale sie zaczynaja od 65, chlip). Mnie Twoje piersi wygladaja na szerokofiszbinowe, ale tu juz sie troche bawie w zgaduj-zgadule. Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Komentujemy dla asiula14 22.06.08, 22:10 Niestety stanik chyba do odesłania/odsprzedania. Sama nie wiem czy to wina modelu, czy rozmiaru, a może i jednego i drugiego. Możliwe, że gdyby ramiączka dałoby się bardziej skrócić to wówczas górna część miseczki wbijałaby się w pierś. Fiszbiny chyba mogłyby być ciut szersze, ale niezbyt dużo. Nie wiem jak wypada pod tym względem Casablanca. Jeśli tak jak pisała malagracja jest średniofiszbinowa to Freye mogą być za wąskie. Ale to jednak najlepiej sprawdzić mierząc. Odpowiedz Link
quleczka Re: Komentujemy dla asiula14 22.06.08, 22:43 jak dla mnie tez cos tu jest nie tak :/ czy jadobrze widze czy on sie marszczy POD biustem? dla mnie albo za nisko zalozny, albo nie sciagniete ramiaczka (bo skonczyla sie regulacja) albo jedno i drugie... zgadzam sie, ze po odpowiednim zalozeniu moze sie okazac za maly... asiula - moze sprobuj ubrac go wyzej i podpiac jeszcze na probe ramiaczka na agrafki? ja swoje ostatnie z taka "polowiczna regulacja" musialam recznie skrocic o pare centymetrow :) Odpowiedz Link
quleczka Re: Komentujemy dla asiula14 22.06.08, 22:47 jeszcze jedna mysl...odnosnie marszczenia sie u dolu moze to jeden z objawow "pomaranczy w szklance" bo na balkonetce bylo o tym, ze nie tylko znane nam dobrze marszczenie sie na czubku jest tego objawem balkonetka.pl/2008/05/20/pomarancza-w-szklance/ :) Odpowiedz Link
asiula14 Re: Komentujemy dla asiula14 22.06.08, 23:03 Dzięki, no właśnie najgorsze te ramiączka ale chyba zamiast kombinować to wymieniłabym go w Brastopie (bo tam zrobiłam zakup) na inny i tu widzę problemy, bo ciągle mi się wydaje, że zabudowane biustonosze to nie dla mnie, po prostu od góry nie mam czym je wypełnić. Pewnie też Panache z racji fiszbin byłoby odpowiedniejsze ale oprócz fasonu (bo styl nie za bardzo mi się podoba) Chantilly plunge bra tego bardziej wyciętego czarnego nic nie widzę dla siebie. Najbardziej z ich obecnej oferty podoba mi się Freya Saskia black ale nic nie mogę znaleźć na temat tego modelu i pewnie fiszbiny ma wąskie.No chyba, że coś z tych bardziej usztywnianych... Odpowiedz Link
asiula14 Re: Komentujemy dla asiula14 22.06.08, 23:07 Acha, no i oczywiście chodzi za mną Freya Millie halfcup no ale ja też raczej podejrzewam, że ja z tych szerokofiszbinowców jestem. Odpowiedz Link
quleczka Re: Komentujemy dla asiula14 22.06.08, 23:27 nie no, wiadomo, ze jak mozna to wymienic...ale z ramiaczkami na agrafke choc z ciekawosci mozesz sprobowac jak lezy, wtedy bedziesz wiedziala jak to wyglada faktycznie :) co do zabudowania to niemal wszystkie sa dosc zabudowane i naprawde dziewczyny z mniejszym biustem tez sa w stanie je wypelnic..wazny jest przede wszystkim dobry model a inna bajka juz to, ze prawie kazdej z nas marzylyby sie mniej zabudowane i to by producenci wreszcie zrozumiali, ze 60E czy 65DD to nie jest duzy biust wymagajacy nie wiadomo czego :) Odpowiedz Link
quleczka Re: Komentujemy dla asiula14 22.06.08, 23:31 w watku producenckim FREYA jest troche o Freya Saskia na przyklad to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=75030402&a=80270843&s=2 ale jest wiecej jak poszukasz :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentujemy dla asiula14 23.06.08, 12:00 Za mały, za mały i jeszcze raz za mały. Oddać, ewentualnie wymienic na większy. IMO 65DD powinno leżeć dobrze. Co do fiszbin, to trudno powiedzieć. Radziłabym przymierzyć dobry rozmiar i dopiero wtedy się zastanawić nad szerokością fiszbin. Odpowiedz Link
bibea Re: Komentujemy dla asiula14 23.06.08, 23:26 jest za mały. szczególnie widać to na zdjęciu 3cim, na piersi w tle. casablanca w ogóle nisko się zaczyna. moja też jest taka niska, ale hmmmm... trochę jednak ramiączka u ciebie są za długie. Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 19:29 Ja bym powiedziała, że jest dwa rozmiary za mały. Jeżeli przy tak ciasnej miseczce obwód oceniasz na luźny to raczej powinnaś się przestawić na sześćdziesiątki. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 19:38 Po głębszym zastanowieniu zdiagnozowałabym tak: 1) Polyanna ma raczej małe miski to raz. 2) Masz pełne piersi u góry - trzeba brać stanik co najmniej miskę większy. Odpowiedz Link
ireen Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 19:53 Ojoooj, sporo za mały :) W takim razie powinnaś spróbować 60F o ile dobrze liczę, jeśli nie to poprawcie mnie proszę :) Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 20:11 Ja bym sugerowala 60FF, bo dwie miski wiekszy od 65D to 65E, a jak zmniejszysz obwod to znowu przeskakujesz o dwie miski. Skoro piszesz ze nawet nie podciagalas bardzo ramiaczek ze wzgledu na buly, to mysle ze ta miska jest spokojnie dwa rozmiary za mala. A nawet jesli nie to przyda sie w niej troche miejsca na Twoje niewielkie waleczki podpachowe ;) Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 20:19 "ramiączek nie podciągałam jakos drastycznie, bo wtedy to dopiero robia mi się mega buły" a co jest na pierwszym zdjeciu jak nie mega buly??? to ja juz wole nie myslec jakie one sa po podciagnieciu....i o ile oczek ten stanik jest za maly przy 68 pod biustem to chyba jednak powinnas celowac w 60tki :) Odpowiedz Link
emylaa Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 20:33 Dzięki Dziewczyny za komentarze :) Zamawiając Pollyanne w tym rozmiarze obawiałam się raczej tego, że będzie za duża, a tu taka niespodzianka ;) Chyba jestem kolejnym przykładem na to, by nie sugerować się tak do końca tabelką, a raczej traktować ją jako punkt wyjścia. Z moim 83-83 pod biustem teoretycznie 65 d powinno być ok ;) Macie rację z tym, że lepsze byłyby 60, dzisiaj po powtórnym pomiarze wyszło mi 67 pod. A co do rozmiaru, myślicie, że 60ff to nie za dużo? Jest na 89 w biuście... Chociaż, kiedyś mierzyłam w tesco jakiś f&f 70d (jest na taki sam wymiar w biuscie) i po podciągnięciu ramiączek był całkiem ok (za to 70c zdecydowanie za mały). I jeszcze jedno- razem z tą pollyanną ze zdjęć zamówiłam drugą 60e. Nie zdążyli jeszcze wysłać jej do mnie. Pisać od razu, żeby wymienili na 60f/60ff? Bo 60e chyba nie ma szans być w porządku? Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 20:40 no ja nie wiem...czy "teoretycznie" przy wymiarach ponizej 70ciu to sie jednak raczej 60tki poleca :) 3cm miedzy rzeczywistym obwodem, a obwodem stanika to jednak malo no i poniewaz miseczka 65 jest bardziej na kogos majacego powyzej 70ciu w obwodze...to tez dodatkowo jest na ciebie mniejsza ...bo przeciez Twoja "grubosc" piersi (84-68=16cm)jest wieksza niz kogos kto ma np. 74 pod biuste (84-74=10cm) mam nadzieje, ze w miare jasno to napisalam :) Odpowiedz Link
emylaa Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 20:46 Tak tak, wiem co masz na myśli :) Pisząc, że "teoretycznie powinien być dobry" chodziło mi o to, że jest na 84 w biuście, więc miseczka powinna być w sam raz :) Co do obwodu- oczywiście masz rację, teraz będę szukać już tylko 60, co niestety wiąże się z koniecznością podszywania niektórych modeli... No cóż, coś za coś :) Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 20:55 > teraz będę szukać już tylko 60, co niestety wiąże się z koniecznością > podszywania niektórych modeli... chyba nie rozumiem? czemu masz podszywac 60tki? no wiesz...75A tez jest na tyle samo w biuscie...:p tyle, ze glebokosc i szerokosc miseczek jest zdecydowanie inna miedzy 60E, a 75A... a wszystkie tak jak 65D sa na 84cm w biuscie :) to 65D jest dla ciebie zwyczajnie za plytkie... Odpowiedz Link
emylaa Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 21:00 Chodziło mi o podszywanie obwodu np. takiej loli, która przeogromnie mi się podoba, ale uważana jest za mega rozciągliwca :) Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 21:18 ok :) ale jednak na pewno mniej obwodow bedziesz musiala podszywac w 60tkach nie z 65tkach ;) Odpowiedz Link
plica Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 21:45 jesli moge dodac swoje 3 grosze tez bym strzelala w 60 FF. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 22:27 Tak tak, napisz szybciutko zeby wymienili. Co do dylematu - 60F czy FF, ja bym radzila FF z tego powodu (oprocz wszystkich wczesniej wymienionych), ze jak bedzie zdecydowanie za duzy to na pewno nie bedziesz miala oporow zeby go wymienic - wiem ze dodatkowe koszty, trudno, jakies ryzyko trzeba podjac, mysle ze i tak mniejsze bo z obliczen wychodzi FF. Natomiast jesli miska bedzie ciut za mala, to o wiele latwiej siebie przekonac ze moze byc, ze i tak jest lepiej niz bylo, nie chce znowu odsylac itd. A przeciez o to chodzi, zeby stanik byl taki, jaki piersiom najlepiej sluzy czyli dobry, a nie prawie dobry. Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla emylaa 23.06.08, 22:56 polka racja :) poza tym jak widac na Lobby to staniki dobre okazuja sie szybko za male...wiec lepszy z dwojga ciut za duzy, przynajmniej ma sie szanse wypelnic :) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 10:16 Ta Sienna z profilu daje ładny zaokrąglony kształt. Zastanawiam sie tylko skąd bierze się to marszczenie i czy fiszbiny nie są zbyt szerokie. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 10:17 Moim zdaniem jest dobry i ładny, zostawiać! A te marszczenia powinny zniknąć, jak nastąpi MIGRACJA :) Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 11:58 Sienna ma najszersze fiszbiny jakie w życiu widziałam i jedne z najmniejszych misek. Zostaw go i pokaż jak się trochę ułoży - powinien. Śmiało możesz próbować "staroci" z panache - Harmony, Heaven, są podobne. Heaven - też małe miski. Odpowiedz Link
ewakul Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 12:39 Dziekuje za komentarze! Szczerze mowiac to najpierw bylam zachwycona (z samego faktu ze cos pasuje) ale potem jak ochlonelam to zaczlam sie zastanawiac czy wlasnie te fiszbiny nie sa za szerokie. No i on chyba bardzo rozciagliwy jest, pojezdza mi z tylu do gory musialabym go podszyc. I waham sie jeszcze bo boki mi sie bardzo wbijaja w pache i troche malo komfortowe to jest... No ale z kolej jak boki nie beda wysokie to nie bedzie jak zebrac bulek, tak? No wiec mam dylemat... Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 12:46 a jak go zdejmujesz to odcisk od fiszbiny jest przy piersi czy robi jej "aureolke"? mi wyglada na za szerokie fiszbiny. gdyby obwod nie byl za luzny stanik bylby bardziej naciagniety i fiszbiny w rezultacie stalyby sie jeszcze szersze a miski plytsze Odpowiedz Link
ewakul Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 12:54 hmmm, a co to te aureolki? (juz w sumie dawno mialam sie zapytac bo widzialam czesto ze ktos pisal ale jakos nie potrafie sobie tego zobrazowac). jak zdjelam to mialam tylko odcisnieta koncowke fiszbiny troche za pacha dlatego zaczelam sie wachac. reszta byla nie odcisnieta, nie nosialam az tak dlugo bo jeszcze nie wiem czy nie bede odsylac. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 13:01 fiszbina powinna byc tuz za piersia od boku. jesli miedzy fiszbina a piersia z boku sa jakies 2-3cm to sa wlasnie aureolki- to znaczy, ze fiszbina jest za szeroka :) Odpowiedz Link
100krotna Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 13:02 Ale jak podjeżdża już na początku? Na pewno chcesz zostawiać? Odpowiedz Link
ewakul Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 16:06 no wlasnie. z tym ze dla mnie kazda 28 jest dosc luzna, od razu sie zapinam na najciasniejsza haftke, jeszcze nie natrafilam na zadnego mega scisliwca. chyba z zalem sie pozegnam i zamowie inny balkonik panache. z tego co znalazlam to sienna chyba nie ma zadnych siostrzanych odpowiednikow? moze spobuje harmony ale jakos tak srednio mi sie podoba. myslicie ze powinnam zamowic tez freye dla porownania? Odpowiedz Link
ewakul Re: komentarze dla ewakul 25.06.08, 15:50 o rany ale byk. waham sie oczywiscie nie wacham!!! Odpowiedz Link
sadzka Re: komentarze dla sadzka 26.06.08, 14:41 Napisałam w pierwszym zdaniu :) Mam 60/75 Odpowiedz Link
agnesp76 Re: komentarze dla sadzka 26.06.08, 12:06 Mnie się wydaje, że ta 60DD też maława - skoro robi się pomarańczka - środek pusty, a brzeg dociska. Różnicę pomiędzy pod biustem i w biuście masz dość sporą, może trzeba większą miskę. Bo 55 pod to ciężka sprawa. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentarze dla sadzka 26.06.08, 12:59 A może trochę szersze fiszbiny byłyby lepsze?.. Jak myślicie? Odpowiedz Link
lavaenn Re: komentarze dla sadzka 26.06.08, 14:18 wydaje mi się, że 60E leżałoby lepiej, i fiszbiny będą trochę szersze... (ale mogę się mylić, bo to mój debiut komentarzowo-galeryjny :)) Odpowiedz Link
sadzka Re: komentarze dla sadzka 26.06.08, 19:08 A co z bułami pod pachami i na plecach? Nie umiem ich upakować, jak tylko ruszę ręką to mi wszystko wyskakuje. Czy to może być wina tego modelu? Czy szukać innego stanika czy próbować ten sam tylko 60E (co ja w 60E zapakuję)? Odpowiedz Link
agnesp76 Re: komentarze dla sadzka 26.06.08, 23:38 sadzka napisała: > A co z bułami pod pachami i na plecach? Nie umiem ich upakować, jak tylko ruszę > ręką to mi wszystko wyskakuje. Czy to może być wina tego modelu? Czy szukać in > nego stanika czy próbować ten sam tylko 60E (co ja w 60E zapakuję)? właśnie buły :) Buły też mogą być oznaką zamałości - nie ma ich gdzie upchnąć, to wyłażą. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentarze dla sadzka 27.06.08, 00:15 Wg mnie buły wyłażą, bo Sadzka ma tylko 60cm pod biustem - każdy stanik będzie za luźny! Sadzka, szukaj lepiej jakiś mega-ściśliwców.. I je może skracaj jeszcze.. Odpowiedz Link
quleczka Re: komentarze dla maadziaa85 27.06.08, 11:26 ja tam bulek na plecach praktycznie nie widze :) owszem miejsce gdzie jest tyl stanika jest pare milimetrow "glebiej" niz cialo ale trudno by tak nie bylo - musialby byc chyba zupelnie luzny by tego uniknac. inna sprawa, ze gdyby ten tyl byl szerszy jak np. we Freyach czy Panache to by to inaczej wygladalo :) ten ma kroj taki jak moje "stare" staniki - cos za cos - jest sliczny za to ma pewne wady :) Odpowiedz Link
inkageo Re: komentarze dla maadziaa85 27.06.08, 12:04 Mi się bardzo podoba, ale ja mam małe doświadczenie stanikowe, za to rozmiar podobny :) Odpowiedz Link
zarin Re: komentarze dla maadziaa85 27.06.08, 12:19 Przede wszystkim: pierwszy stanik powinien być miękki. Na usztywniane staniki decydujemy się dopiero po pewnej fazie migracji i kiedy znamy już swój rozmiar. Spróbuj może czegoś miękkiego z Panache, wygląda na to, że jesteś szerofiszbinowcem. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: komentarze dla maadziaa85 27.06.08, 12:56 Zgadzam sie z Zarin. W usztywnianym staniku nie da sie ustalic rozmiaru bo nie wiadomo jak ten stanik sie uklada na biuscie. Ten stanik wyglada OK, ale poszukaj miekkiego... Odpowiedz Link
babajaga87 Re: komentarze dla maadziaa85 27.06.08, 13:17 Popieram! Poszukaj miękkiego na migrację i ustalenie rozmiaru, ale ten sobie zostaw na specjalne okazje, bo wygląda bardzo ładnie :) Odpowiedz Link