Dodaj do ulubionych

Galeria - komentarze

• mefistofelia komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 16.11.08, 00:25
      • zania_uk Re: komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 16.11.08, 01:06
        sliczny :) jest to jeden z moich ulubionych stanikow, mialam 30F ale wyroslam...

wg mnie lezy super, tymi malymi marszczeniami nie masz sie co martwic, zaloze
        sie ze to sie bardzo niedlugo wypelni. co do obwodu, to on sie rozciagnie (moja
        eva sie tez rozciagnela). jesli chodzi o mostek, to moze sprobuj odgiac troche.
        i troche tey sie przyzwyczaisz - mnie tez na poczatku bardzo uwieralo, a po 2-3
        dniach przestalo.
      • lavaenn Re: komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 16.11.08, 11:13
        też uważam że super :)
        • malakasia_pl Re: komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 16.11.08, 11:26
          wygląda ładnie, nawet bardzo, ale skoro jest dla Ciebie za ciasny, to moze się
          nie katuj i kup przedłużkę. Wydatek niewielki - w triumphie za 2 chyba 8zł. A na
          jakiś czas póki sie nie rozciągnie będzie jak znalazł.
          Bez sensu sprawiać sobie ból.
          Stanik jest naprawdę super, a modelce tez niczego nie brakuje :)
          • yovenna Myslę, że dobry, ale poeksperymentuj z obwodem 65 16.11.08, 11:54
            Nie wiem na jakie modele się czaisz ale wydaje mi się że rozmiar 65DD był by dla
            ciebie idealny, nie mówiac juz o mniejszym zabudowaniu :D

• 2tea Re: komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 16.11.08, 12:53
        Uważam, że świetnie leży! Też mam Lolę (siostrę evy) w tym samym
        rozmiarze i musiałam odgiąć fiszbiny, żeby mnie nie gniotły w
        mostek. Myślę, że to najlepszy sposób. Nie ma się co katować, nie o
        to tu chodzi.
        • plica Re: komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 16.11.08, 14:51
          mnie sie tez strasznie w tym staniku podobasz. i sam stanik tez jest swietny. ale nie ma sie co meczyc. jak niewygodny to sio! tzn najpierw daj mu szanse :)
      • zawsze_zielona Re: komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 16.11.08, 22:05
        Stanik lezy bardzo dobrze. Eva jest kaprysna i czasem zle sie uklada.
        JEsli jest za scisly, sprobuj ponosic go z przedluzka, rozciagnie sie. Gniecenie
        w mostek moze byc zwiazane z scislym obwodem, ale mozesz tez sprobowac wygiac
        troche fiszbiny.
        • lavaenn Re: komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 17.11.08, 17:18
          Eva kapryśna? IMO to jedyny niekapryśny dla małych biustów fason
          Freyi;)
      • mar_tutka Re: komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 17.11.08, 13:28
        Dzięki Dziewczyny :) Wczoraj założyłam ten mój nowy nabytek ponownie i już było
        lepiej. Nie ciśnie, leży w sumie tak samo, ale pod bluzką marszczeń nie widać.
        Może trzeba było najpierw przyzwyczaić się do nowego ścisłego obwodu i nowego
        stanika bez stelaża a nie od razu lamentować na forum. Ale cóż, przyznaję się,
        jestem z tych "w gorącej wodzie kąpanych" ;)Będę nosić dalej. Nowe buty też
        niekiedy na początku obcierają nim dopasują się do stopy. Jeszcze raz dziękuję
        za oceny :)
        • moonlight80 Re: komentujemy Freye Eve dla Mar_tutki 17.11.08, 13:49
          Od razu jak zobaczyłam te zdjecia pomyślałam-super leży stanik i myślałam ze to
          wiekszy rozmiar nawet tak z 65E,wiec same superlatywy z mojej strony
          także:)Dobrze ze zaczęłaś od tego modelu jest niezły na mniejszo-średnie biusty
          bo nie robi raczej tej typowej freyowej zmarchy.Wyglądasz bardzo fajnie i tylko
          sie cieszyć ze udało Ci sie trafić tak szybko na dobry stanik
    • zawsze_zielona Komentarze dla limotini n/t 24.11.08, 20:09

• plica Re: Komentarze dla limotini n/t 24.11.08, 21:43
        no i wlasnie pozazdroscilam Ci chantelek i tego aubade.
        podobaja mi sie wszystkie trzy. podobne kroje, leza niezle. jedyne co, to jesli to pierwsze dobre staniki to nie połapią nadmiarow, ktore powylazily gdzies tam poza obrys piersi no i po czasie moga okazac sie za male. cudne, odkrywajace jabluszkujace niezabudowane staniczki.
        • eirenn Śliczny ten Aubade... 24.11.08, 22:36
          ... myślałam z początku, że to jakiś Effuniak :)
      • moonlight80 Re: Komentarze dla limotini n/t 25.11.08, 09:05
        Śliczny stanik,genialne szycie,widzę ze wzięłaś sobie do serca ze te z pionowym
        cięciem zachwalamy i leżą dobrze:)Moim zdaniem leży super,zaokrągla,nic sie nie
        marszczy. Ale jest tak na teraz.PO migracji bedzie za mały.Napisz czy jest
        rozciągliwy do ilu cm mozesz go max naciągnąc?
        • moonlight80 Re: Komentarze dla limotini n/t 25.11.08, 09:09
          Oj pisze i nie myśle,powyższy wpis dot:Aubade, apropo dwóch następnych uważam ze
          tez leża dobrze,Chantilly bardziej mi sie podoba,wszystkie maja pionowe cięcia i
          leżą jak trzeba czyli juz wiadomo ze bedziesz szła w tym kierunku.Ale wszystkie
          są na teraz,wiec juz raczej nie kupuj wiecej skoro jesteś przed migracją:)
          • magnolia_83 Re: Komentarze dla limotini n/t 25.11.08, 09:22
            wszystkie trzy staniki leżą bardzo ładnie i bardzo ładnie twój biust w nich wygląda
      • joankb Re: Komentarze dla limotini n/t 25.11.08, 11:11
        Można się zastrzelić z rozpaczy, że Chantelle i Aubade nie szyją mniejszych
        obwodów...
        Takie powinny być nasze staniki i na resztę można by niemal nie patrzyć...
        • plica Re: Komentarze dla limotini n/t 25.11.08, 20:38
          tia. to moze na trzy cztery tyjemy? :)
          mnie sie chantelki szalenie podobaja. nawet swietnie na mnie leza. ale co z tego, ze 70-tki zapinam na ostatnią. od razu. eh.
      • m.mada Re: Komentarze dla limotini n/t 25.11.08, 12:56
        Wyglądasz świetnie. Ja też takie chcę, dlaczego na mnie nie szyją, buu...
      • m.mada Re: Komentarze dla limotini n/t 25.11.08, 13:00
        A jak już sie napatrzyłam i pozazdrościłam, to się zastanowiłam. Ten biały Cię
        trochę nie spłaszcza? Może to wina zdjęcia, ale wydaje mi się, że leży gorzej
        niż pozostałe. A profil najbardziej podoba mi się w aubade. Może tamte mają
        szersze fiszbiny i płytsze miseczki.
      • limotini Re: Komentarze dla limotini n/t 25.11.08, 21:40
        Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszelkie komentarze! Zgadzam się z opinią, że
        staniki są na styk - znaczy się dobre, ale na pewno nie za luźne w miseczkach,
        więc na pewno nic nie może się nigdzie przemieszczać.

Dlatego też teraz przerzucam się na Panache Rosa, rozmiar 30FF, coby wspomóc
        powrót biustu na swoje miejsce. (Przy czym uwaga: nowiutki Panache Rosa 30FF
        mogę przyłożyć do Chantelle Chantilly 70DD i mają dokładnie taką samą taśmę!)
        Miseczki są większe, trochę bardziej zabudowane, taśma trochę szersza więc
        wydaje się, że spełni on swoją funkcję korekcyjną. Leży trochę gorzej, no ale
        włąśnie o to chodzi, żeby się wypełnił. No i troszeczkę mniej się rozciąga.

(Obwody staników, które są w galerii, już wpisałam do tabeli prawdziwych rozmiarów).

A Aubade (jako firma) jest śliczne - byłam w ich sklepie firmowym i tak bez
        większych nadziei poprosiłam o jakiś 70DD, kolorowy, nie czarny ani nie biały i
        jakież było moje zdziwienie, gdy sprzedawczyni podała mi przez zasłonkę naręcze
        staników (10?), wszystkie z pionowym szwem, co jeden to ładniejszy, wszystkie
        leżały co najmniej dobrze, a ja mogłam sobie wybrać który wzorek i kolor mi się
        najbardziej podoba.
    • zawsze_zielona Komentarze dla livady n/t 24.11.08, 20:17

• eirenn Emily bardziej przyszłościowa... 24.11.08, 22:38
        ... no i na początek ma lepsze fiszbiny, bo więcej ciałka spod pach Ci zbierze :)

Arabelka przecudnej urody i leży dobrze. Ale wyrośniesz z niej raz-dwa :)
        • livada Re: Emily bardziej przyszłościowa... 25.11.08, 19:38
          Na początek pewnie tak, Emily bardziej promigracyjna jest, pod każdym względem:)

Ale pomijając migrację, fiszbiny w Arabelce nie są chyba za wąskie? Odciski
          okalają całą pierś i nie włażą na nią z żadnej strony, czego nie da się
          powiedzieć o Panachowym Harmony - w którym fiszbiny rozciągają się dodatkowo z
          obwodem i po zewnętrznej obejmują jeszcze ze dwa centymetry żeber bez piersi...

Czyli wyglądałoby na to, że bardziej Freyowa jestem?
      • moonlight80 Re: Komentarze dla livady n/t 25.11.08, 09:01
        Oba leżą bardzo ładnie na Tobie,Emily ma ciut wiecej miejsca ale jak zmigrujesz
        to będą pewnie oba za małe,ale na teraz masz dobrze leżące i śliczne staniki
        • magnolia_83 Re: Komentarze dla livady n/t 25.11.08, 09:10
          Bardzo podoba mi sie ten stanik i bardzo żałuje żę rozmiarówka jest juz tak
          mocno ograniczona.
          Moim zdaniem super w kremowej Emily wyglądasz, marszczeniem sie nie martw bo to
          chwilowa zmora większości dziewczyn "przedmigracyjnych".
          • magnolia_83 Re: Komentarze dla livady n/t 25.11.08, 09:14
            Zapomniałam napisać o Frei Arabeli.
            Stanik jest na styk, dlatego długo go chyba nie ponosisz ale większego rozmiaru
            chyba brać się nie opłaca.
            • livada Re: Komentarze dla livady n/t 25.11.08, 19:34
              Dziękuję za komentarze, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że te dwa staniki
              zostają - nawet jeśli nie na długo, za bardzo mi się podobają, żeby je odesłać...

Emily pewnie się przestanie marszczyć szybko, tak było z Dalią Orianą (która tak
              na marginesie chyba jest wielkomiseczkowa, bo 65D nadal jest na mnie dobre - już
              na styk, ale jednak) i z czarną Pollyanną 65E, która chyba po prostu się
              ułożyła, bo wygląda zdecydowanie lepiej już po dniu noszenia.
              • m.mada Re: Komentarze dla livady n/t 25.11.08, 19:56
                Z tych Dalii co mierzyłam wszystkie były wielkomiseczkowe, one po prostu tak mają.
                • livada Re: Komentarze dla livady n/t 25.11.08, 20:04
                  Chyba tak, ja mierzyłam trzy modele - Orianę, dużą, porównywalną Mariettę i
                  jeszcze Oliwię, w której kompletnie utonęłam i naprawdę nie miałam co do niej
                  wygarnąć - a wszystkie były 65D...
      • 2tea Pytanie o Arabellę 25.11.08, 09:11
        Czy mogłabyś napisać jaka jest różnica między Arabellą 30D i 30DD:
        szerokość fiszbin i głębokość miseczki?
        • livada Re: Pytanie o Arabellę 25.11.08, 19:50
          Już piszę. Fiszbiny to różnica pół centymetra szerokości - 30D ma 12, 30DD 12.5
          cm. Z mierzeniem głębokości mam kłopoty, ale moje nieudolne pomiary wyszły tak:
          22 cm w 30D, 23.5(24) w 30DD. Wszystkie dane wprowadziłam do tabeli obwodów:)

W obu rozmiarach górna krawędź miseczki jest jakby ciaśniejsza i bardziej ścisła
          niż cała reszta, czego efektem jest przecinanie moich piersi na pół w 30D i
          lekkie wpijanie się przy dużym wyprężeniu biustu w 30DD.
          • 2tea Re: Pytanie o Arabellę 25.11.08, 20:45
            Dzięki. Z tą tasiemką mam ten sam problem, że się wbija.
      • m.mada Re: Komentarze dla livady n/t 25.11.08, 12:54
        W obu wyglądasz super. A marszczeniem się nie przejmuj, mi po miesiącu znikło, a
        stanik się zrobił za mały.
    • joankb Komentarze dla dotisz13 26.11.08, 18:59
      • mefistofelia Re: Komentarze dla dotisz13 26.11.08, 20:27
        to nie są bułki tylko buły! za mały o 1/2 miski. nie noś go!
        na pewno kup większy. jak fiszbiny będą wbijać się w mostek pomaga ich lekkie
        odgięcie
      • plica Re: Komentarze dla dotisz13 26.11.08, 20:36
        w sumie, to masz duzo do podziałania. te buły trzeba zmusic, aby wrociły do stanika. nie uczynisz tego noszac stanik na styk lub maławy. ten niestety taki jest. chociaz model nienajgorszy. wez taki z rozmiar wiekszy, albo jakis wiekszomiseczkowiec z 70DD. podobny krój jak ten ma jeszcze lola i mitzy z freyki.
        • dotisz13 Re: Komentarze dla dotisz13 26.11.08, 21:04
          dzięki za komentarze ;-))) ale w szoku jestem, że on za mały, jedą
          pierś mam mniejszą i stanik trochę się marszczy a co będzie jak
          wezmę większy? no ale może rzeczywiście te buły nie będą miały gdzie
          się schować .....
          a czy krój jest dla mnie dobry, czy może przy takiej niepełne piersi
          lepiej wyglądałby stanik typu balkonik czy half-cup ... nie wiem na
          co mam się teraz zdecydować !
          szkoda że ta freya eva za mała bo już do niej się przyzwyczaiłam i
          nawet delikatnie odgięłam fiszbiny i już mnie nie uciskają :-)
          • mefistofelia Re: Komentarze dla dotisz13 26.11.08, 23:09
            no chyba, że możesz wmasować do niej te bułki, w co szczerze wątpie ;)
            spróbuj z większą evą. taki krój jest przyjazny niepełnym piersiom. z
            balkonikami różnie bywa, a halfcupa bym nie polecała na razie. musisz mieć coś
            co ci utrzyma te bułki w ryzach.
            aha... i w moim poprzednim komentarzu chodziło mi o 1-2 miski a nie 1/2(0,5)
      • moonlight80 Re: Komentarze dla dotisz13 27.11.08, 10:45
        Za mały,nie ma miejsca na migrację a ma co migrować spod pach.Kup inną
        freyę,polecam zabudowane staniki-dobrze zgarniaja buły
    • joankb Komentujemy dla mag-ia1 26.11.08, 19:17

• moonlight80 Re: Komentujemy dla mag-ia1 27.11.08, 10:07
        Zostawiłabym oba,leżą bardzo dobrze,Freya jest na styk,wiec moze długo Ci nie
        posłużyć ale teraz jest super. Fantasie-sliczny kolor,miękki materiał,bardzo
        fajny stanik (mierzyłam go kiedyś),wcale nie wygląda na za duży,chwila moment i
        Ci sie wypełni
        • mag-ia1 Re: Komentujemy dla mag-ia1 27.11.08, 10:58
          piszcie, piszcie, bo staniki jeszcze ometkowane i zapakowane i nie bardzo wiem,
          czy nosić, czy nie:(

Nie wiem czemu te staniki mam tak bardzo pod pachami:(, jeszcze parę milimetrów
          i mogłyby mi odpiłowywać ręce:(

We Freyowej Chloe w sumie w miseczkach jest malutki luzik u góry, a lewa pierś
          na pierwszym zdjęciu wygląda jakby wychodziła z miski.
          I chociaż nic górą nie bułkuje to ta pierś nie wpada cała do miseczki.
          Może on jest jednak nie kompatybilny? pytam, bo sama nie potrafię jeszcze
          ocenić, a patrząc na zdjęcia pań reklamujących staniki można czasami wyciągnąć
          mylne wnioski:(

Fantasie Gabrielle jest super:), ale strasznie jestem ciekawa jak by leżała
          mniejsza?
          W tej 30F przy moich 72/88 mam ramiączka podciągnięta aż na ten koronkowy
          materiał, czy mniejszy rozmiar ma krótsze ramiączka?

No i miseczki, falowanie góry w prawej piersi jest niewidoczne pod bluzką, ale
          póki co jest:( Ale może w mniejszych miseczkach efekt byłby jak w Chloe?

• m.mada Re: Komentujemy dla mag-ia1 27.11.08, 14:13
            Fantasie rzeczywiście leży super, ale z tą freyą jest coś nie tak. Taka dobra
            nie do końca. Na dwoje babka wróżyła, albo sie ułoży, albo jesteście
            niekompatybilne. Ja mam tak z Arabellą, bardzo mi się podoba i w końcu jedną
            sobie zostawiłam, z nadzieją, że się ułoży. I nic z tego prawie wcale jej nie
            noszę bo mi niewygodnie.
            • sadzka Re: Komentujemy dla mag-ia1 27.11.08, 15:58
              Według mnie Fantasie leży super i rozmiar mniejszy byłby za mały, nawet jeśli
              dostrzegasz tam luz to powinno się ułożyć, tym bardziej, że masz co wmasować do
              miseczek. Freya wydaje mi się troszkę za mała, mam wrażenie że górna część
              miseczki wbija Ci się w pierś, ale też całkiem przyzwoicie leży.
      • zawsze_zielona Re: Komentujemy dla mag-ia1 29.11.08, 13:57
        Caly czas sie zastanawiam i nadal nie mam zdania. IMO cos z obydwoma jest nie
        tak. Fantasie niby OK, choc widze ze miska jest za duza. Widze tez ze, ze jest
        za wysko pod pachami. Mam jeden taki stanik i wcale go czesto nie nosze, bo jest
        w nim niewygodnie. Wydaje mi sie, ze 30E byloby za male. Jakos nie jestem
        przekonana, poszukalabym czegos zupelnie innego.
        Freya tez niby dobrze, ale szalu nie robi. Wyglada, jakby byla za mala.
        Skad jestes? Masz szanse odwiedzic sklep stacjonarny?
        Tak sie zastanawiam, czy Rio nie lezaloby na Tobie dobrze.. Jest troche inaczej
        szyte. Rozmiar, hmm 30E, ma toto duze miski ale Ty chyba jestes miedzy
        rozmiarami. A moze Arabelka?
        • mag-ia1 Re: zawsze_zielona 29.11.08, 17:28
          no to jesteśmy dwie, które nie mają zdania:( i dużo wątpliwości:)

Mam Polyannę, która tak samo wchodzi mi w pachę:(
          Rio mierzyłam, jedno było za małe , drugie było za duże:(
          Arabella nie dla mnie, nie lubię takich prześwitów:(

Jestem z Warszawy:)

• zawsze_zielona Re: zawsze_zielona 09.12.08, 17:09
            A bylas w Peachfield juz stacjonarnie? Moze tam sobie cos wybierzesz?
    • joankb Komentarze dla kasi_j 04.12.08, 15:21
      • quleczka Re: Komentarze dla kasi_j - komentarz sylwiastki 05.12.08, 10:35
        komentarz dodany przez pomylke pod wpisem w galerii:

sylwiastka
        2008/12/04 19:12:08
        nie wiem czy się wypełnią, niestety nie jestem stanikową wróżką... Jednak mam ten sam model (w innym kolorze) i widzę, że inaczej się układa. Moja pierwsza myśl była: "on Cię nie spłaszcza, jak mnie". Okrągłe jabłuszka to nie są, ale piersi wydają się być zebrane i wypchnięte do przodu. Jeśli chodzi o marszczenie się koronki na górze, to jesli Ci to nie przeszkadza, to zostaw. Jeszcze jedno pytanie - jak ten stanik prezentuje się pod bluzką, czy poziomy szew się odznacza. U mnie niestety tak, dlatego rzadko go noszę.
        • stary_dywanik Re: Komentarze dla kasi_j - komentarz sylwiastki 05.12.08, 11:10
          Też mam wrażenie, że ten stanik nadaje Ci ładny kształt. A może
          spróbuj zrobić zakładkę w górnej części? Na tego typu materiale nie
          powinna się rzucać w oczy.
        • kasia_j Re: Komentarze dla kasi_j - komentarz sylwiastki 05.12.08, 22:02
          Szew się odznacza, ale mi się wydaje, że to urok wszystkich miękkich
          staników zakładanych pod obcisłe bluzki:)Zdecydowałam, że zostaje.
    • joankb Komentarze dla nike1 04.12.08, 15:25
      • stary_dywanik Re: Komentarze dla nike1 04.12.08, 15:36
        Według mnie nie potrzebujesz szerszych fiszbinów a wyższe
        zabudowanie pod pachą by Cię uwierało. to co widać na zdjęciu to
        raczej nie buły tylko raczej zapas skóry byś mogła ręką ruszać :).
        Jeżeli obwód jest za luźny to możesz go podszyć tak jak opisano w
        tym wątku
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76158462&a=76158462&wv.x=2
        i w ten sposób przedłużyć życie stanika.
        • nike1 Re: Komentarze dla nike1 05.12.08, 12:25
          To chyba mniej więcej trafiłam ze stanikiem. Jeżeli bym go zwęziła to miski by
          mi przecięły piersi na pół. Narazie zostanę przy tym staniku a następny wezmę
          bardziej zabudowany pod pachą.
          Dziękuje :)
    • fruuzia komentarze dla yarsiva 07.12.08, 09:06

• sadzka Re: komentarze dla yarsiva 07.12.08, 13:59
        Śliczny staniki i super w nim wyglądasz, po obejrzeniu Twoich zdjęć, też
        zamówiłam sobie taki :)
        Według mnie, większy leży lepiej. W rozmiarze 60F ma dole miseczka się marszczy,
        a w 60G już nie. A poza tym nie ma sensu zostawiać stanika, który wchodzi Ci
        fiszbinami na pierś. Dla mnie ze zdjęć wygląda, że to 60G jest na styk.
      • evunaa Re: komentarze dla yarsiva 07.12.08, 15:30
        Ja bym zostawiła 60G:)
      • yarshiva Dziękuję ^^ 07.12.08, 17:37
        Po dłuższym zastanowieniu też stwierdziłam, że 60G będzie lepsze :) Do zdjęć o
        dziwo dosyć udało mi się upchnąć biust i resztę, która pewnie kiedyś była i w
        przyszłości będzie tym biustem xD Miski odstają tylko od wewnętrznej strony
        piersi (przy mostku), ale jakoś to sobie skoryguję :)
        Wielkie dzięki za komentarze, utwierdzają mnie w przekonaniu, który rozmiar
        lepszy :)
        Zastanawiałam się właśnie, czemu w 60F u dołu marszczy się materiał w miskach.
        Czyżby dlatego, że jest na styk, a być może nawet za mały?
        • sadzka Re: Dziękuję ^^ 08.12.08, 10:51
          Jak będziesz wygarniać to pewnie w końcu piersi powrócą tam gdzie ich miejsce :)
          A co do marszczenia jako objawu za małości miski, coś takiego ktoś już pisał,
          ale nie potrafię znaleźć gdzie, ale chyba Ty jesteś dobrym tego przykładem,
          skoro w większym staniku już nic się nie marszczy.
        • joankb Re: Dziękuję ^^ 08.12.08, 11:03
          Zostawiaj G, w F widać małość i na górze i na dole miski.
          Tak nawiasem - on jest chyba NIECO lepiej skrojony niż Sylvestrine.
          Czy ten pionowy szew idzie do samej góry czy mi się tylko wydaje?
          • yarshiva Re: Dziękuję ^^ 08.12.08, 11:41
            Nie mierzyłam niestety sylvestrine, więc nie mam porównania. Mogę tylko tyle
            stwierdzić, iż wydaje mi się, że Flamenco mnie nie spłaszcza, na co żaliło się
            kilka forumek mierząc Sylv.
            Tak, pionowy szew idzie do samej góry.
      • moonlight80 Re: komentarze dla yarsiva 08.12.08, 13:37
        Świetnie wyglądasz w tych stanikach,leżą na Tobie cudnie,nic sie nie marszczy i
        dekold jest mniam.Ja nie widzę zeby w tym 60F fiszbina była na piersi ale sama
        lepiej to odczuwasz. W takim wypadku 60G lepiej,zresztą 60F choć robi piękny
        biust jest tak na styk
      • 3mkm3 Re: komentarze dla yarsiva 08.12.08, 17:54
        Jest piękny! I nawet nie taki drogi. Ładnie kształtuje biust...
        A mi brakuje czarnego stanika ;)
        Jeśli jestem na granicy rozmiarów, to lepiej wziąć mniejszy czy większy?
        (zastanawiam się między 65F a 65G na 89-90/70)
        • yarshiva Re: komentarze dla yarsiva 08.12.08, 18:09
          Ja bym wzięła większy :)
        • biedrona_a Re: komentarze dla yarsiva 09.12.08, 14:14
          Yarsiva rozmiar dopasowywałaś z ich tabelki rozmiarowej?
          3mkm3 mamy prawie takie same wymiary, też się zastanawiam, który zamówić. Mówicie, że 65G będzie lepszy? :)
          • yarshiva Re: komentarze dla yarsiva 09.12.08, 14:58
            Kalkulator Mileny wskazywał 60F, a przy dodaniu 1cm w biuście już było 60G, więc
            nie bardzo wiedziałam, który rozmiar brać. Biorąc pod uwagę jeszcze, że
            kalkulator Mariski wskazywał 60G polskie. W związku z tym wszystkim wzięłam oba
            te rozmiary i dziewczyny stwierdziły, że 60F za mały, 60G jest ok, i po kolejnym
            dniu noszenia sama też stwierdzam, że ewidentnie 60G pasuje. Więc to trochę
            loteria, wydaje mi się, że lepiej bazować na kalkulatorze Mariski :) Ale bazuję
            tylko na moim przypadku i dlatego takie jest moje zdanie :) Nie wiem, jakie
            doświadczenia mają z tym modelem inne forumki, które go nabyły :)
            • biedrona_a Re: komentarze dla yarsiva 09.12.08, 15:43
              Dzięki za odpowiedź :)
              No nic, będę eksperymentować :)
              Strasznie mi się spodobało jak na Tobie leży i też chcę spróbować :D
    • mefistofelia komentujemy Figurę i Elle dla nathalie01 10.12.08, 19:58
      • plica Re: komentujemy Figurę i Elle dla nathalie01 11.12.08, 07:20
        nie ma sie co mordowac ze stanikami. ta figura ladnie lezy, ale skoro robi takie kuku widocznie jest nie dla Ciebie. w tym czarnym elle - bardzo mi sie podoba. ten bym zostawila.
      • zooba Re: komentujemy Figurę i Elle dla nathalie01 11.12.08, 09:11
        Natalie - mnie się podobasz w obu stanikach, właśnie wydaje mi się, że ten fason
        jest dobry dla ciebie. Nie wiem dokładnie o jaki efekt push-upowy ci chodzi -
        jeśli o kreskę, fakt, nie ma jej ale kształt jest ok. Naprawdę ok.
        To wizualnie, ale jeśli ma cie boleć chodzenie w Figurze, daj sobie spokój. Nie
        nie wytrzymuję w niektórych, mimo, że są dobre - szkoda ciała, nerwów i pieniędzy.
      • nieco8 Re: komentujemy Figurę i Elle dla nathalie01 11.12.08, 10:32
        W obu stanikach wyglądasz nieźle. Jednakże jeśli chcesz osiągnąć efekt pushup to
        tak tylko w Effuniaku, ewentualnie szukaj staników tylko z pionowymi cięciami -
        jednym lub więcej o kroju half cup (jest taki wątek na forum).
        To, że do Elle musisz nosić przedłużkę, to się nie dziwię, bo one z reguły są
        bardzo ścisłe i trzeba wziąć obwód większy o jedno oczko oraz miseczkę też o
        oczko większą, bo są małomiseczkowe w większości (patrz wątek Elle).
        Wbijający się mostek, to zazwyczaj nie objaw zbyt ciasnego obwodu lecz pewnej
        niekompatybilności, co udaje się zniwelować przez odgięcie fiszbin. Ja tego nie
        robiłam, ale wiele osób tak - poszukaj na forum.
      • mefistofelia Re: komentujemy Figurę i Elle dla nathalie01 11.12.08, 10:52
        tak wlasnie wygladaja ladnie lezace staniki.
        kreska (piersi scisniete na srodku klatki piersiowej) to efekt osiagany w za
        malym puszapie. jesli bardzo do niego tesknisz musze cie zasmucic- prawidlowe
        staniki z ci go nie robia.
        mozesz kupic cos mniej zabudowanego z pionowym cieciem albo plunge, co ladnie
        uniesie i zblizy do siebie piersi tak, ze powstanie ladna dolinka, ale nie licz
        na puszapowa kreske.
        • mefistofelia Re: komentujemy Figurę i Elle dla nathalie01 11.12.08, 10:54
          aha i jak dla mnie ladna dolinke robi ci elle :)
      • mefistofelia Re: komentujemy Figurę i Elle dla nathalie01 11.12.08, 10:53
        tak wlasnie wygladaja ladnie lezace staniki.
        kreska (piersi scisniete na srodku klatki piersiowej) to efekt osiagany w za
        malym puszapie. jesli bardzo do niego tesknisz musze cie zasmucic- prawidlowe
        staniki z ci go nie robia.
        mozesz kupic cos mniej zabudowanego z pionowym cieciem albo plunge, co ladnie
        uniesie i zblizy do siebie piersi tak, ze powstanie ladna dolinka (ktora zreszta
        masz w elle macpherson:)), ale nie licz
        na puszapowa kreske.
        • nathalie01 Re: komentujemy Figurę i Elle dla nathalie01 11.12.08, 22:36
          nie chodzi mi o takie mocno ściśnięte piersi, bo zalatuje mi to sztucznością,
          ale jakieś tam zbliżenie i uniesienie,żeby nadawało się do dekoltu chociażby :)
          a jest jakiś biustonosz "do zadań specjalnych", który jakoś na stałe może
          poprawić wygląd piersi? mój biust wyglądałby o niebo lepiej gdyby był trochę
          "wyżej" i miał okrąglejszy kształt... Czy natury nie da się oszukać? :)
          czyli te 2 biustonosze mogę sobie zostawić?
          • m.mada Re: komentujemy Figurę i Elle dla nathalie01 12.12.08, 12:36
            Tak jak chcesz to robią właśnie biustonosze o pionowym cięciu, najlepiej
            half-cupy ale niekońiecznie. Ja tak mam w Antoinette masqerade, staniku
            usztywnianym, miękki mi jeszcze żaden tak nie zrobił, ale jeszcze się nie
            dorobiłam miękkiego half-cupa.
    • mefistofelia komentujemy Freyę Evę dla dzinadzins 22.12.08, 01:28

• t3kla Re: komentujemy Freyę Evę dla dzinadzins 22.12.08, 09:54
        Wygląda na bardzo za mały, fiszbina kończy Ci się zupełnie przed pachą. Co do
        większego rozmiaru to miskę na pewno, i nie wiem czy tylko o 1 rozmiar, czy nie o 2.
        Wg Twoich rozmiarów z kalkulatora wychodzi Ci 65DD lub 60F. Nie wiem czemu
        sięgnęłaś po 60DD.
        Niestety przy 60 będzie też coraz bardziej zabudowany stanik, może lepiej
        spróbować większego obwodu, czyli 65, przy 73 pod biustem nie powinien jeździć
        po plecach, choc Eva to chyba rozciągliwiec, może podszycie taśmą lub gumką
        będzie wskazane. Na 86 w biuście DD jest standardową miseczką, a o Evie od dawna
        czytałam że to małomiseczkowiec. Wg mnie 60F lub 60FF(małomiseczkowość Evy) albo
        65DD lub 65E.
        Niestety Evy nie miałam - więcej nie pomogę
      • moonlight80 Re: komentujemy Freyę Evę dla dzinadzins 22.12.08, 13:27
        Dokładnie tak-za mały,buły pod pachami az sie proszą żeby je zgarnąć do środka
        stanikiem bardziej zabudowanym z boku i o większej pojemności misek
      • zawsze_zielona Przeklejone z bloga 22.12.08, 19:13
        fruzia01
        2008/12/22 11:22:18
        stanik ktory masz na sobie ma dramatycznie za mala fiszbine; przymierz wiec ten
        model z wiekszym obwodem, czyli 65dd (uwaga, obwod moze okazac sie zbyt luzny) i
        z wieksza miska, czyli 60e, 60f (uwaga, tu moze okazac sie, ze miska jest zbyt
        gleboka); potem zdecyduj czy ktorys z tych 2 wariantów jest dla ciebie dobry;
        jesli tak - ciesz sie zyciem, jesli nie - szukaj dalej w innych modelach
        -
        anna.michal
        2008/12/22 15:56:58
        Bardzo za maly. Jesli "w" masz rzeczywiscie 73 to nie ma potrzeby siegac po 60 -
        wzrosnie poziom zabudowania. Lepiej spróbowac z 65DD lub w przypadku Evy 65E -
        ma opinie zdecydowanego malomiseczkowca.
      • zawsze_zielona Re: komentujemy Freyę Evę dla dzinadzins 22.12.08, 19:16
        Tragicznie za maly. Z tego modelu to conajmniej 60F. Ale z innych modeli
        celowalabym w 30(65)DD.
        Co do szerokiego rozstawu- wielu z nas sie wydawalo, ze tak wlasnie jest, bo
        piersi byly rozsmarowane na calej klatace piersiwoej. Dobry stanik zbierze
        piersi do kupy.
    • mefistofelia komentujemy Freyę Evę dla dzinadzins 22.12.08, 01:32
      • mefistofelia Re: komentujemy Freyę Evę dla dzinadzins 22.12.08, 01:42
        ten stanik jest DRAMATYCZNIE za maly!
        czy to naprawde 60DD? jesli tak, dlaczego kupilas sobie stanik na 4,5cm mniej w
        biuscie niz masz?
        jakbys poszukala informacji o tym staniku na forum dowiedzialabys sie, ze jest
        malomiseczkowy, wiec trzeba brac wrecz wieksza miske niz wypada z tabelki.

polecam kupno stanika we wlasciwym rozmiarze- skoro masz 86 w biuscie z tabelki
        wychodzi ci 65DD. jesli jednak jest blad w opisie i ta eva to 65DD poszukaj
        jakiegos normalno-miseczkowego 65E

• kizombalover Re: komentujemy Freyę Evę dla dzinadzins 22.12.08, 15:42
        Przypominasz mi na tym zdjęciu mnie samą na początku drogi stanikowej, też się
        tak spłaszczyłam Freyką i sądziłam, że tak ma być, a to nieprawda.
        Za mały o dwie miski, nic dziwnego, że buły-giganty wychodzą, skoro nie mają się
        w co upchnąć ;-). Mam podobną budowę (wydaje mi się), lepiej na mnie leżą
        szerokofiszbinowe staniki Panache, ale tylko 65tki, w 60tki wchodzę, ale one nie
        zbierają nic spod pach, tylko sobie o tak, są. Zasłaniają sutki. Spróbuj z 65E.
        • dzinadzins Re: komentujemy Freyę Evę dla dzinadzins 23.12.08, 09:07
          dzięki dziewczyny za konstruktywną krytykę,już zamówiłam większe rozmiary,no i
          dalej szukam jakiś szerokofiszbinowców,więc niebawem znowu poproszę o dobre, rady.
          tymczasem pozdrawiam i wesołych świąt
          gina
          • mefistofelia Re: komentujemy Freyę Evę dla dzinadzins 23.12.08, 23:44
            nie musisz koniecznie szerokofiszbinowcow. w tym staniku masz za waskie fszbiny
            bo jest za maly. przy wiekszej miseczce beda szersze
    • joankb Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 13:07
      • t3kla Re: Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 13:36
        Triumph wg mnie za mały, spłaszcza, robi buły nad miseczkami i nie fiszbinę ma
        wąską i wygląda jakby był za nisko założony. Ponieważ od wewnątrz ma szeroko
        rozstaione miseczki wchodzi Ci fiszbina na pierś.
        Różowy M&S bardzo mi się podoba i ładnie leży.
        Fioletowy M&S jest chyba na styk, znaczy przy głębszym oddechy chyba zrobi Ci
        bułę i czy on dotytka fiszbinami między piersiami do mostka?
        W ogóle te biustonosze mają łączenie fiszbin dosyć szeroko między miseczkami i
        wydaje mi się że wchodzą Ci na piersi.
        Brązowy M&S i Eleanor mam wrażenie że są krzywo założone (może sie mylę) jakby
        przesunięte w prawo w stronę większej piersi i na nią od strony łączenia
        miseczek wchodzi fiszbina.
        Chyba powinnaś brać większą miseczkę, ale tu mądrzyć się nie będę, bo pewna nie
        jestem. Bardziej doświadczone dziewczyny lepiej pomogą.
        M&S fioletowy to raczej balkonik, Eleanor _chyba_ też, ale miseczki cięte inaczej.
        Fajne te biustonosze, bardzo mi sie podobają.
      • moonlight80 Re: Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 13:47
        Fajnie że kupujesz staniki z pionowym cięciem-robią ładny kształt.

Moim zdaniem jednak prawie wszystkie są za małe. Zostawiłabym ewentualnie ten
        fioletowy skoro tak dobrze sie w nim czujesz. Przy tych wymiarach dobre powinny
        być 65DD. Powiedz te 70-tki m&s są ścisłe,do ilu cm sie rozciagają?Bo jak ścisłe
        to sama chętnie bym spróbowała 70-tek są łatwo dostępne.

Eleanor-piękny stanik ale tez maławy moim zdaniem.
        Brązowy m&s-krój dobry ale rozmiar też nie ten.
        Różowy-spłaszcza Cie patrząc z boku.
        triumf-piersi wychodza Ci górą a z boku spłaszcza Cie-na NIE!

Ale nie zrażaj sie trzeba próbować idziesz dobrym tropem jesli chodzi o
        kroje,pomyśl jeszcze nad innym rozmiarem.pozdrawiam!
        • mefistofelia Re: Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 14:05
          eleanor wcale nie jest przymala wg mnie. moze lekkie podciagniecie ramiaczek
          zlikwiduje marszczenia?
          • moonlight80 Re: Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 14:10
            A ja z kolei przyjrzałam sie lepiej różowemu stanikowi i leży super,poczatkowo
            wydawało mi sie że spłaszcza ale nie,zostawiłabym go
            • nathalie01 Re: Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 14:49
              Szczerze mowiac te 70 M&S nie sa za scisle... ;)

Czyli tak reasumujac to wyrzucic triumpha i brazowy,zostawic rozowy i fioletowy,
              tak?:) w eleanor wydaje mi sie, ze wieksza miseczka bylaby juz za duza, ale nie
              wiem, nie znam sie :D to jak? Moze byc ta eleanor?
              a i bylo pytanie co do fioletowego - tak, dotyka mi mostka, ale na pewno nie
              jest w tym miejscu tak ciasno jak w np elle macpherson (65D), ktora kiedys
              wysylalam do galerii :)
              • kizombalover Re: Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 15:48
                Triumpha bym wyrzuciła na 100 procent (no, może oddaj wrogowi ;-P).
                Brązowy to half-cup, on ma być taki niski, ale chyba go krzywo założyłaś, więc
                trudno powiedzieć, jak leży. Sądzę, że jeśli masz wrażenie że jest ZA niski, to
                po prostu ma za małe (zbyt płytkie) miski.
                Co do reszty się nie wypowiadam, bo aż tak się nie znam ;).
      • zawsze_zielona Re: Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 19:10
        Triumph: za maly, miska za plaska, fiszbiny za waskie. NIE
        M&S rozowy: lezy w miare OK, ale chyba tylko miski sa troche za daleko od siebie
        na mostku i fiszbiny troche za waskie.
        M&S fioletowy: chyba jest za maly, fiszbiny za waskie.
        M&S brazowy: tez chyba za maly. Czemu nie sprobujesz 65DD z M&S?
        Freya: wreszcie widac, ze masz biust. To duzomiskowiec, wiec 65D jest dobre, ale
        szukaj raczej 65DD na przyszlosc.
        Troche sie marszczy, ale jak popracujesz nad wygarnianiem to pewnie sie ulozy.
        • plica Re: Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 21:31
          jak dla mnie najlepiej w eleanor. wyglada, ze te marszczenia sie uloza. reszta jakies za małe i za waskie fiszbiny. ew. ten rozowy jeszcze ma szanse. najgorszy jest czarny triumpf.
          • nathalie01 Re: Komentujemy dla nathalie01 22.12.08, 22:42
            a jak z fiszbinami w eleanor? moge uznac,ze jestem typem freyowca i celowac w
            staniki tej firmy czy probowac z szerszymi (panache np)?
          • mokta Re: Komentujemy dla nathalie01 23.12.08, 19:28
            Moim zdaniem ten różowy też sie nie nadaje bo piersi w nim wiszą. Ogólnie,
            odstawiłabym wszystkie M&Sy a zostawiłabym Eleanor.
    • joankb Dla acjali 05.01.09, 11:18
      • joankb Re: Dla acjali 05.01.09, 11:45
        Poczekajcie moment z komentarzami, wstawię jeszcze tango. Na razie blox odmawia
        współpracy :))
        • acjali Re: Dla acjali 05.01.09, 12:27
          To może dopóki jescze nie ma komenatrzy od was spróbuję sie skomentowac sama, a
          wy mi powiecie czy moje spostrezżenia są słuszne czy nie.
          Po pierwsze Tango na zdjęciach poszlo juz na allegro, bo mój biust nijak się w
          to nie mieścił. Jeszcze nie wiem czy spróbuję z wiekszym rozmiarem.
          Po drugie Pollyanna się ułozyła i koronka na górze się nie marszczy. Ponadto mój
          TZ odgiął mi nieco fiszbiny na mostku i już mnie nie cisną.
          I w końcu trzeci stanik - EM Notorious. Byłam nim zachwycona, al to był chyba
          zachwyt neofitki. Wydaje mi się, że ma za wąskie fiszbiny, które jeżdża mi po
          piersi. Albo może to za mały romzmiar. Albo jedno i drugie;) Co sadzicie?
          W każdym razie zachwycona juz nim nie jestem i na razie z moich trzech
          pierwszych zakupów nosze tylko Freyę.
          • elayne_trakand Re: Dla acjali 05.01.09, 13:09
            Odnosze wrazenie, ze staniki masz zalozony odrobine za nisko
            • m.mada Re: Dla acjali 05.01.09, 13:46
              to chyba nie jest za nisko, wydaje mi się, że prawa pierś zaczyna się wyżej, a
              lewa niżej, stąd ta zmarszczka po lewą, pod prawą fiszbina leży ok.
              • acjali Re: Dla acjali 05.01.09, 22:28
                rzeczywiście z tymi piersiami masz rację - jedna wydaje sie być nieco niżej niz
                druga. Ale na to chyba nic zaradzić się nie da? ...
          • lavaenn Re: Dla acjali 05.01.09, 14:45
            Jeżeli Pollyanna się uleżała,a kształt biustu ci odpowiada, to
            super. Co do Elle - że spłaszcza. Fiszbiny są chyba ok - kiedy
            zdejmiesz stanik, spróbuj zauważyć gdzie jest odcisk, jeśli nie
            nachodzi na pierś to znaczy że nie są za wąskie (nawet jeśli nie
            celują w środek pachy, to tylko uogólnienie).

Wydaje mi się,
            • lavaenn za szybko enter ;) 05.01.09, 14:48
              Elle na moje oko spłaszcza.

Wydaje mi się, że masz biust podobny do mojego - może Freya
              Eva/Lola/Jessica? Pamiętaj tylko że jest rozciągliwa i ma małe
              miski, czyli 60F-FF.
              • sadzka Re: za szybko enter ;) 05.01.09, 21:36
                Wydaje mi się, że 60F – FF będzie dużo za duże.
                • lavaenn Re: za szybko enter ;) 05.01.09, 21:51
                  jeśli 65DD z Pollyanny pasuje, to Eva i pochodne w 60F raczej za
                  duże nie będą, mierzyłam taką kombinację stacjonarnie.
                  • sadzka Re: za szybko enter ;) 05.01.09, 22:19
                    Tyle, że stanik w rozmiarze 60 f lub ff będzie duużo bardziej zabudowany,
                    szczególnie jeśli się będzie chciało uniknąć mega zmarszczek, będzie trzeba
                    bardzo mocno podciągać ramiączka, w wyniku czego miseczka będzie się kończyła na
                    obojczykach. A przypuszczam, że w takim rozmiarze zmarszczki tym bardziej się
                    pojawią, skoro już są w staniku 65dd. Ale mogę się mylić ;)
              • acjali Re: za szybko enter ;) 05.01.09, 22:34
                Do Loli lub Evy sie juz tak z lekka przymierzałam, tylko nie byłam pewna w jaki
                rozmiar powinnam celować. A Jessica tez jest Freyi, bo w katalogu nie znalazłam ?
                • lavaenn Re: za szybko enter ;) 06.01.09, 01:25
                  Jessica jest z najnowszej kolekcji, ma taki sam krój jak Eva i Lola
                  a łatwiej ją teraz dostać :) jest np. w Intimo.
      • sadzka Re: Dla acjali 05.01.09, 21:37
        W Elle wydaje się mi, że fiszbina od strony mostka wchodzi na lewą pierś, a od
        strony pachy, nie widzę aby były za wąskie fiszbiny, ale i tak stanik jest za
        mały, szczególnie na większą pierś.
        Co do Pollyanny, skoro się uleżała i już Ci w niej wygodnie to zostaw.
      • lavaenn Re: Dla acjali - update, bo doszło tango 06.01.09, 13:00
        ok, teraz już wszystko wiem - masz identyczny rodzaj biustu jak ja
        (czyli niestety kapryśny) ;) czyli kombinuj tak jak mówiłam,
        Eva/Lola/Jessica, chyba 60F. to jedyny stanik który jakoś na mnie
        leżał.

sadzka: wydaje mi się że ciut demonizujecie to zabudowanie. ok, 60F
        na pewno będzie wyższe niż 65DD, ale 65DD też wycięte nie jest ;) ja
        przy 69-68 pod byłam w stanie nosić tylko 60 i zwracałam uwagę
        przede wszystkim na ścisłość obwodu, a na zabudowanie dopiero w n-
        tej kolejności. a Lola była w dodatku jedyną Freyą, która nie robiła
        mi zmarchy (ma ramiączko z górnej części, a nie z dolnej) ;)
        • acjali Re: Dla acjali - update, bo doszło tango 06.01.09, 23:24
          Dzieki wielkie:) Za Lola kub Eva muszę się rozjerzeć na ebay'u, bo cena jessiki
          z nowej kolekcji trochę przekracza moje obecne zasoby. Miałam nadzieję, że będę
          mogła szukać staników wśród 30DD, których na aukcjach duzo sie przewija.
          Niestety obecnie w pollyannie najwygodniej mi na środkowej haftce, co chyba mnie
          skazuje na polowanie na 28. Ech... W dodatku w szale zakupowym nabyłam sobie
          maskaradke antionette, która jest luzniejsza niz niektóre z moich starych
          70siatek. Life is brutal...
    • joankb Dla aniula155 06.01.09, 12:31
      • m.mada Re: Dla aniula155 06.01.09, 12:45
        Na moje oko to on niestety jest za mały. A jakie są Twoje wymiary, może, któraś
        z dziewczyn ma podobne, to łatwiej doradzić.
        • aniula155 Re: Dla aniula155 - do m.magda 06.01.09, 20:59
          opisałam się w wątku "jaki powinnam nosić rozmiar" i tam poproszono mnie o zdjęcia.
          Więc po biustem baaaardzo ciasno to 68 cm
          w biuście luźno 80 cm (bez stanika)
          w miękkim bawełnianym bistonoszu, bez fiszbin i innych usztywniaczy to 84 cm.
          Do tej pory nosiłam tylko 70 A miękkie i push-up. W sobotę mierzyłam 70B push-up, kilka modeli, nawet pasowały. (wcześniej uważałam, że nie mam co włożyć w 70B ale po lekturze forum eksperymantuję)
          • figa84 Re: Dla aniula155 - do m.magda 07.01.09, 00:13
            Hmmm... za mały to na 100%. Poszukaj czegoś rozmiar większego.
            Skoro 70B pasuje to podobne miski ma 65D. Ma spore szanse pasować,
            tymbardziej że to 65C jest małe.
          • m.mada Re: Dla aniula155 - do m.magda 07.01.09, 21:59
            A co Ci doradziły dziewczyny w rozmiarowym? Chyba musisz jednak kupować staniki
            na ten większy rozmiar biustu (84cm). Poza tym możesz też być "nietabelkowa", to
            znaczy nosić inny rozmiar niż tabele wskazują. A tego stanika na pewno się
            pozbądź, nie będzie Ci dobrze służył, a szkoda, bo ładny.
            • aniula155 Re: Dla aniula155 - do m.magda 09.01.09, 19:53
              na wątku rozmiarowym dostałam 1 odpowiedz, mniej wiecej w tym samym tonie (że generalnie z tabelek wychodzi 65D a nie 65C) oraz żeby wygarniać spod pach itp. Zasugerowano mi też 60E ale jestem dość koścista i biustonosz z 60 pod biustem wydaje mi się zdecydowanie za cisny w obwodzie (mierzyłam jeden, ale zapiełam na najściślejesze haftki z przyzwyczajenia i nie mogłam złapać oddechu) Generalnie sklep 6 zmysł w Katowicach nie miał za dużego wyboru w obwodach pod biustem 65-60 wiec nie było co mierzyć. Liczę na zakupy internetowe. Cóż, bedę eksperymentowała i tak już się cieszę, bo przestaję się traktować jako to dziwactwo bez biustu.
      • lavaenn Re: Dla aniula155 06.01.09, 13:00
        za mały, klasyczna pomarańcza :)
    • joankb Dla lily.inez, comexim 06.01.09, 13:06
      • plica Re: Dla lily.inez, comexim 06.01.09, 20:49
        wyglada na za duzy/niekomaptybilny. tak zle lezy, ze ciezko cos powiedziec. probowalas kiedys niesmiertelne malobiusciaste freyki np. lole, eve, mitzy ? wydaje mi sie ze powinno byc lepiej.
        • lily.inez Re: Dla lily.inez, comexim 06.01.09, 21:24
          dzięki za komentarz już nie mogłam się doczekać ;D bo czekałam na waszą opinie zanim odeśle stanik ale podejrzewam że zrobie to na pewno bo strasznie się w nim czuje..z mojego opisu któraś z forumek stwierdziła że jest za mały a nie za duży bo to efekt pomarańczy w szklance..ale chyba rzeczywiście jest za duży bo jakbym wzięła większą miche to byś się chyba zgubiła w niej :( a właśnie nie próbowałam jeszcze nic innego bo ten stanik to moja pierwsza próba ;) a niedługo będę miała okazje przymierzyć freye bo pojawiła się u mnie w sklepie (!), niestety nie znam modelu, ale może okaże się bardziej kompatybilny ;) więc odeśle go i zaczne poszukiwać małobiuściastych modeli :) już wiem czego szukać, dziękuje :)
          • joankb Re: Dla lily.inez, comexim 06.01.09, 22:59
            Odsyłaj - i rozmiar nie ten i fason chyba też.
            NIE MUSISZ nosić czegoś tak niedopasowanego.
      • m.mada Re: Dla lily.inez, comexim 07.01.09, 21:51
        a może spróbuj jakiejś ciasnej 65, przy 68 mają szansę być wystarczająco ciasne,
        a przy mniejszym biuście mniejsze zaniżanie obwodu czasami jest korzystniejsze.
        Warto spróbować.
        • lily.inez Re: Dla lily.inez, comexim 08.01.09, 15:25
          dzięki, właśnie czekam na przymierzenie freyi z obwodem 65, niestety nie znam modelu ale przymierzałam 65 z większą miseczką i w obwodzie było ekstra, nic mnie nie uciskało ;) w przeciwieństwie do tego stanika który dosyć mocno odciskał się na mostku.. mam nadzieje że freya okaże się lepsza..ciekawe jak długa i wyboista czeka mnie jeszcze droga, czytałam że niektóre dziewczyny szukają pół roku dobrego stanika ale w końcu im się udaje i się opłaca ;) też bym chciała żeby poszukiwania, stracona kasa mi się kiedyś opłaciły..chciałabym w końcu ładnie wyglądać w staniku :)
          • polka_w_brukseli Re: Dla lily.inez, comexim 09.01.09, 09:59
            A propos rozmiaru, pomylka z Comeximem bierze sie prawdopodobnie stad, ze przy
            69 cm "pod", jestes na granicy 60 i 65. 60D moze rownie dobrze wybrac ktos z
            obwodem "pod" 65 cm, wiec musza sie do miski zmiescic piersi o 4 cm wieksze niz
            Twoje - a to jest roznica 1,5 rozmiarow! Wedlug kalkulatora Mariski
            (www.bra-fitter.tk) wychodzi Ci 60C/65B. 65B moze nawet Ci sie udac znalezc w
            stacjonarnym sklepie, choc obawiam sie ze w wiekszosci przypadkow beda
            wywatowane lub bez fiszbinow. Oprocz polskich sklepow stacjonarnych
            (www.tnij.com/uSkS) polecam www.figleaves.co.uk, maja sporo
            stanikow 65B, a i 60C sie czasem trafi. Obecnie maja 30-50% przeceny na sliczne
            malobiusciaste staniki Mimi Holliday, choc tylko w rozmiarze 65B (brytyjskie
            30B), a ich obwody sa raczej rozciagliwe.
            • polka_w_brukseli Re: Dla lily.inez, comexim 09.01.09, 10:08
              Jeszcze cos, mozesz sprobowac ten stanik z Figleaves Clearance, strony z wyprzedazami: tnij.com/charnosskinvisible
              Jest bardzo scisliwy, na poczatku mozesz nawet potrzebowac przedluzke. Jesli nie masz nic przeciwko bezowym stanikom, ten jest wyjatkowo ladny i porzadnie wykonany.
              • lily.inez Re: Dla lily.inez, comexim 09.01.09, 20:29
                dziękuje za komentarze :) :)
                staniczki mimi holliday są bardzo ładne ale..czy są promigracyjne? (nawiasem mówiąc zależałoby mi na migracji, nawet malutkiej, wiem że dużo zależy od mojej budowy ciała i jak źle dobrane staniki nosiłam wcześniej ale może mogłabym troszeczke pomóc....;))
                mam pytanie www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=LL-17349&mci=&size=30b&colour=&image=r491866-p492262-front - co myślicie o tym staniku? bo zastanawia mnie czy mogłabym mieć taki jeśli mam szeroko rozstawione piersi..(bo między miseczkami praktycznie nie ma przerwy - mam nadzieje że wiecie o co chodzi (ta część na mostku). nie wiem może to głupie pytanie ale chciałabym wiedzieć bom początkująca :)
    • joankb Dla l_ka7 06.01.09, 13:36
    • l_ka7 Re: Dla l_ka7 07.01.09, 13:47
      Dzięki, no właśnie tak mi wyglądało że nie leży dobrze (ale TŻ namawiał :P),
      myślę, że większe rio nie będzie dobre, bo wielkość pójdzie w głębokość miski,
      której nie będę miała czym wypełnić (pierś okrągła/kulista), myślałam o Tangu
      Plunge, a może masz jakieś inne sugestie?
    • joankb Komentujemy dla abw-online 12.01.09, 09:20
      • wkroplideszczu Re: Komentujemy dla abw-online 12.01.09, 09:33
        Kurcze, nie wiem czy mi już coś padło na mózg, ale wydaje mi się, że brzeg miski wbija ci się w pierś, dziewczyny, widzicie? Szczególnie na ostatnim zdjęciu, od strony mostka. Powiedz, faktycznie tak jest czy może to jakieś złudzenie optyczne? A jak wszystko wygarniesz do miski (w sensie bułki podpachowe i podobwodowe) to nie bułkuje? Bo moim zdaniem ta miseczka jest naprawde na styk, jesli nie za mała... A jak wy to widzicie dziewczyny?
        • m.mada Re: Komentujemy dla abw-online 12.01.09, 13:20
          A mnie się wydaje całkiem w porządku, tyle, że na styk.
          • mefistofelia Re: Komentujemy dla abw-online 12.01.09, 18:10
            na styk/ przymały. obwód nie za luźny przypadkiem? przy takch wymiarach
            większości pasują 70tki
        • figa84 Re: Komentujemy dla abw-online 12.01.09, 21:42
          hmmm... nie umiałam skomentować, bo mam podobne odzucia, ale pewna
          nie jestem. Moze to taki rodzaj piersi, w dodatku niektóre staniki
          mają do tego tendencję...

Ja bym go zostawiła i czaiła się na zlot warszawski:-)
          • abw-online Re: Komentujemy dla abw-online 12.01.09, 23:29
            Tak też zamierzam zrobić :)
      • mokta Re: Komentujemy dla abw-online 12.01.09, 19:02
        Wydaje sie ciut ciut przymały, ale robi Ci ładny kształt piersi. Może dla
        porównania warto wziąć wiekszą miskę?
        • abw-online abw-online - to ja ;) 12.01.09, 19:47
          wkroplideszczu

"wydaje mi się, że brzeg miski wbija ci się w pierś"

chyba masz rację, ale właściwie większość staników mi tak robi. Przymierzałam Polyannę 32F - wcinała się, Lola 32F - to samo. Jest to nieznaczne, ale jest.

mefistofelia

"na styk/ przymały. obwód nie za luźny przypadkiem? przy takch wymiarach większości pasują 70tki."

Z tobą również muszę się zgodzić, bo trochę luzu mam tylko w lewej miseczce (mniejsza pierś), a prawa jest na styk, a może nawet maława (to wcinanie się, o którym pisze wkroplideszczu).
          Obwód - taki egzemplarz udało mi sie tanio kupić na Allegro, więc uznałam, że lepszy ten niż 80B i początkowo wydawał mi się dość ścisy, ale dla odmiany założyłam dzisiaj ściślejszy obwód (M&S 32F) no i po ponownym założeniu Fantasie i zapięciu na najciaśniejsza haftkę wydał mi się luźny. Inna sprawa, że trochę uciekają mi bułki.

mokta

"Wydaje sie ciut ciut przymały, ale robi Ci ładny kształt piersi. Może dla porównania warto wziąć wiekszą miskę?"

Chętnie bym spróbowała, ale niestety finanse mam ograniczone, więc nie zdecyduję się kupić tego modelu w sklepie internetowym, a nie w każdym stacjonarnym są Fantasie, żeby przynajmniej przymierzyć :(.
          Jak byłam w Piasecznie z ciekawości przymierzyłam inny model Fantasie w rozmiarze 32F i się w nim utopiłam. Dopiero wczoraj odkryłam przypadkowo, że to był full cup Eliza, więc teraz nie dziwię się, że nie pasował :)). A balkonika Cally niestety nie było.

Przebieram z niecierpliwości nogami w oczekiwniu na zlot w Warszawie, pełna nadziei, że wtedy uda mi się coś dla siebie dobrać.
          • joankb Re: abw-online - to ja ;) 12.01.09, 20:19
            Pollyanna i Lola to wcinają się bardzo wielu dziewczynom, górą te miski są
            raczej płytkie. Noś tę Cally, ładnie wygląda. Kontroluj tylko czy nie robi się
            naprawdę za mała, jest naprawdę na styk.
            Na ebayu bywają w całkiem dobrych cenach, gdybyś miała okazję warto przymierzyć
            i być może kupić większą.
            • abw-online Re: abw-online - to ja ;) 12.01.09, 20:31
              Dziękuję wszystkim oceniającym! Jak zdobędę coś nowego, to znowu podeślę zdjęcia. Mam jeszcze pytanie dotyczące tego M&S 32F, o któwym wspomniałam. Co prawda nie widziałyście go, ale nie chodzi mi o ocenę tylko o radę. Wg mnie ma troszkę przyduże miseczki. Trochę się marszczą, ale jest mi w nim wygodnie i trzyma bułki, a teraz pod swetrami marszczeń nie widać;). Pytanie: czy tylko względy estetyczne są wskazaniem do rezygnacji z biustonosza o przydużych miseczkach?
              Jako świeżo nawrócona liczę się z migracją. Czy taki trochę za duży stanik może mieć na nią negatywny wpływ? Podkreślam, że obwód jest ścisły i nie muszę co chwila wygarniać uciekających bułek.
              • nieco8 Re: abw-online - to ja ;) 13.01.09, 15:51
                Jak najbardziej popieramy za duże staniki:) serio, serio, szczególnie na
                początku, bo często zdarza się migracja albo magiczne ułożenie się miseczek i
                nagle za duży dotąd stanik jest dobry, a ten na styk staje się za mały i trzeba
                kupować nowy.
            • abw-online Re: abw-online - to ja ;) 13.01.09, 11:57
              Droga joankb, może będziesz mogła mi doradzić.
              Znalazłam na eBayu ofertę do przełknięcia cenowo (niestety bez możliwości zwrotu, więc ewntualnie tylko jeden mogłabym kupić) na Cally 32F i 32FF (oba sea mist blue), czyli ciaśniejszy obwód niż to co mam (34DD).
              Ten model jest uważany za dużomiseczkowiec i teraz mam dylemat, na który ew. się zdecydować.
    • joankb Dla dzinadzins 13.01.09, 13:08
      • kulki Re: Dla dzinadzins 13.01.09, 17:56
        Arabelka różowa widać jak Ci się wpija drut w ciało. Ale miseczki się marszczą -
        Arabelki i Tango to dużomiseczkowce, myślę, że rozmiar mniejszy miseczek w Tango
        leżałby ciut lepiej. Arabella chyba jest dla Ciebie po prostu za wąska.

Mam jeszcze jedno pytanie - na zdjęciach z przodu obu Arabelek wydaje się jakbyś
        miała za wysoko założony stanik - czy na pewno fiszbiny wypadają pod podstawą
        biustu? A może nie wygarnęłaś dokładnie, nie ułożyłaś w miseczkach - sutki jakoś
        tak niepokojąco blisko wypadają dołu miseczek.
      • mokta Re: Dla dzinadzins 13.01.09, 21:06
        Przyglądam sie tym Arabelkom i przyglądam i stwierdzam co następuje:
        Za wąskie fiszbiny. I mam także te same obawy co Kulki. Sprawdź czy nie
        założyłaś tych staników za wysoko. Dużomiskowość Arabelli to mit! W galerii jest
        niejedna dzieczyna która ma Arabelle w swoim własciwym rozmiarze i lezy akurat.
        Wracając do naszej modelki, to wydaje mi się też, że ten model stanika jest dla
        Ciebie niekompatybilny po prostu (te fiszbiny, te wysoko zabudowane z boku miski).

Model Coco wypada lepiej niż Arabelki. Masz w nim ładnie zaokrągloną pierś. Niby
        uchodzi za dużomiskowca ale moim zdaniem rozmiar 65DD byłby na Ciebie za mały
        albo na absolutny styk.

TangoII - Niestety kompletnie nie kompatybilne (robi Ci rakiety). Ja bym nawet
        nie próbowała brać większej miski.

Porównałam teraz miski w Arabelli i Coco. W Coco masz wyraźnie większe piersi! W
        Arablece za to widać ich większe podniesienie.
        Zostawiłabym Coco na bank ale Arabelki i Tango puściłabym dalej w świat.
    • joankb Komentarze dla acjali 14.01.09, 08:51
      • nieco8 Re: Komentarze dla acjali 16.01.09, 23:10
        Cytuję komentarz plicy z Galerii. Musiała nie zauważyć, że należy komentować na
        forum.

plica
        2009/01/15 21:42:45
        mam ten stanik w innej wersji kolorystycznej, mnie tez splaszcza, ale mam to w
        nosie, bo to jeden z moich najwygodniejszych nabytkow. i jest w dodatku zielony :)
        jak Ci to nie przeszkadza, to polecam. dobrej jakosci bardzo. nie rozciagnal sie
        ani nic, a piore regularnie w pralce.

Ode mnie odnośnie Tii. Ładnie w niej wyglądasz. Ja robiłam sobie kiedyś zaszewki
        w Arabelce, bo było widać te zmarszczki, gdy miałam założoną na siebie bluzkę.
        Jeśli nie widać tych zmarszczek, gdy masz na sobie bluzkę, to nie ma potrzeby
        robienia zaszewek.
        • acjali Re: Komentarze dla acjali 16.01.09, 23:33
          dzięki za komentarze:) W tii zrobiłam zaszewki, bo pod obcisłymi bluzkami się
          jednak odznaczały zmarszczki. Zaszewek nie widac bo na tej koronce u dołu jest i
          haft i kilka kolorków. Myśle że spróbuję upolowac sobie cos jasnego z tej samej
          linii frej. Co do harmonies to nie jestem przekonana do końca. Fiszbiny sa dosyć
          szerokie i tak jakby nisko osadzone, że czuje je bardzo na żebrach.
          • sadzka Re: Komentarze dla acjali 18.01.09, 12:09
            Elle leży bardzo ładnie, ale jak to mają w zwyczaju staniki tej firmy spłaszcza.
            Uważam, że większość modeli na większości dziewczyn powoduje właśnie
            spłaszczenie. Choć staniki tej firmy leżą bardzo ładnie. Być może jest to wina
            za szerokich fiszbin.
            Pytasz się, czy to normalne, że Ci wygodnie zarówno w szerokich jak i wąskich
            fiszbinach. To znaczy, że jesteś raczej wąskofiszbinowa, a w szerokich też Ci
            będzie wygodnie, bo fiszbiny kończą się daleko za piersiami i nie uciskają
            piersi. Jednak teoretycznie lepiej Twoje piersi będą wyglądać w stanikach z
            wąskimi fiszbinami. Choć dużą rolę odgrywa też krój miseczki i nie zawsze za
            szerokie fiszbiny dają efekt spłaszczenia. Np Curvy Kate Emilly choć ma
            szerokie fiszbiny to jeszcze nie widziałam, aby kogoś ten stanik spłaszczał.
            Freya Tia też leży na Tobie ładnie, faktycznie nadaje fajny kształt i dobrze
            zbiera, u mnie sprawdza się robienie zakładki wzdłuż ukośnego szwu.
    • joankb Dla majka-mw 19.01.09, 11:27
      • kizombalover Re: Dla majka-mw 19.01.09, 20:11
        Rozmiarowo wygląda dobrze, ale nie masz wrażenia, że Cię spłaszcza? Mam
        przeczucie, że fiszbiny są nieco za szerokie na Ciebie, a poza tym na Tobie ten
        stanik jest strasznie wysoko zabudowany (he, on chyba tylko na mnie wygląda jak
        balkonik albo 3/4 cup).
        Szukałabym "półmisków" ;-) na Twoim miejscu.
        half-cupy robi np, La Senza, zresztą gdzieś widziałam wątek ze spisem modeli
        "półmiskowych".
        Rozmiarowo jesteś na dobrym tropie.
        • majka-mw Re: Dla majka-mw 19.01.09, 20:57
          no niestety na mnie wyglada pancernie:( ale jest wygodnie w nim,
          tylko zastanawiam sie czy nie jest za duzy. Dzisiaj przyszła Emily
          Curvy Kate i tez ma troche luzów przy koronce:( poprosilam o
          zamiezczenie zdjec w galerii i komentarz to może też sie czegos
          dowiem:) czekam jeszcze na casablance i millie half cup.
          a jezeli chodzi o fiszbiny to jak poznac ze sa za szerokie? tzn na
          co mam zwrocic uwage? za daleko sie pod pacha koncza?
          • mefistofelia Re: Dla majka-mw 19.01.09, 23:07
            przyjrzyj się jak odcisk fiszbiny po zdjęciu stanika ma się do twojej piersi.
            jak jest 1-2 cm dalej jest jeszcze ok. ale jeśli więcej to należałoby się
            zastanowić nad stanikiem o węższych fiszbinach. te wyglądają jakby ci wchodziły
            na plecy (choć może to sprawka pozy).
            zbyt szerokie fiszbiny słabiej zbierają biust i często powodują, że stanik go
            spłaszcza.
            • majka-mw Re: Dla majka-mw 20.01.09, 17:07
              czyli musze szukac wezszych fiszbin? od dolu mam tak ok 1cm od
              piersi zarys po fiszbinie, a z boku tak kolo 2cm. mam dosyc szeroko
              rozsawione piersi - mozna powiedziec ze pod pache mi wlaza:) jak
              bede nosic wezsze fiszbiny to piersi mi sie przesuna troszke na
              odpowiednia pozycje?
              • mefistofelia Re: Dla majka-mw 20.01.09, 18:18
                mozesz poszukac wezszych fiszbin (byleby nie wchodzily na piers). ale przede
                wszystkim podciagnij ten stanik na obwodzie do gory i zobacz jak po tym lezy.
                fiszbiny maja byc bezposrednio pod piersiami
    • joankb komentarze dla majka-mw 21.01.09, 10:16

• joankb Re: komentarze dla majka-mw 21.01.09, 10:19
        Wstawię zdjęcia po zmniejszeniu :))
        • majka-mw Re: komentarze dla majka-mw 21.01.09, 12:30
          juz zmniejszone:) przepraszam za niedopatrzenie, zmniejszylam
          piksele, ale nie zwrocilam uwagi na rozmiar:(
          • joankb Re: komentarze dla majka-mw 23.01.09, 09:13
            Wstawione
          • kizombalover Re: komentarze dla majka-mw 23.01.09, 11:13
            Mnie się ta Emilka na Tobie najbardziej podoba - luzy mają szansę się wypełnić.
            Casablancę chyba za nisko założyłaś, a poza tym (mimo, że to Panache), ma chyba
            wąskie fiszbiny, i chyba nieco za wąskie dla Ciebie (tu niestety każda musi sama
            się ocenić). Być może jesteś średniofiszbinowa.
            • majka-mw Re: komentarze dla majka-mw 23.01.09, 19:49
              dzisiaj skróciłam ramiączka w casablance (jak ramiączko jest ozdobne
              i tylko końcówka regulowana to zazwyczaj musze skracac) i leży
              całkiem inaczej, zniknęły te marszczenia na dole miseczki i fiszbiny
              są tuż pod samym biustem. za to wiecej luzu zrobiło się przy końcu
              miseczki.
              • kizombalover Re: komentarze dla majka-mw 24.01.09, 11:30
                Luz ma szansę się wypełnić, jeśli zmigrujesz, ale Casablanca raczej nie jest
                migracjo-przyjaznym stanikiem. Do tego potrzeba staniora z wysokimi boczkami pod
                pachą, i szerszymi i wyższymi fiszbinami, żeby trzymały zagarnięte spod pachy
                piersi. Czyli Emilka i St Tropez lepiej się do tego celu nadadzą.
                • majka-mw Re: komentarze dla majka-mw 24.01.09, 15:00
                  a Millie half cup sie nadaje? zamowiłam tez rio w przyszłym tyg
                  powinien przyjsc. czy to model migracyjno przyjazny? :)
                  • mefistofelia Re: komentarze dla majka-mw 24.01.09, 15:28
                    millie jest na styk albo wrecz juz zaczyna być za mały. jeśli cokolwiek ci
                    zmigruje będzie bułkować. lepiej się go pozbądź
                    rio ma opinię migracjo-przyjaznego :) uwzględniłaś, że to dużomiseczkowiec przy
                    zamawianiu?
                    • majka-mw Re: komentarze dla majka-mw 24.01.09, 16:56
                      tak wzielam 30DD zmiast E. To może poszukam większej Millie bo fason
                      mi się podoba:)
                      • kulki Re: komentarze dla majka-mw 24.01.09, 18:36
                        Millie wyraźnie za mała - koniecznie wymień na większą. Ja mam też Millie
                        Halfcup - na 86cm w biuście 30DD jest w sam raz.

CK Emily wygląda ok jak dla mnie, natomiast Casablanca marszczy się na dole -
                        może masz za nisko założoną? A może efekt pomarańczy w szklance, bo wydaje się,
                        że masz potencjał w bułeczkach podpachowych, które miło byłoby zmieścić w
                        miseczkach.
                        • majka-mw Re: komentarze dla majka-mw 24.01.09, 19:22
                          niestety buły podpachowe mam:( staram sie je wgarniac do stanikow co
                          jakis czas ale ciagle wypadaja:( juz sie rozgladam za wieksza millie
                          ale ciezko upolowac ten model
                  • m.mada Re: komentarze dla majka-mw 24.01.09, 16:13
                    Mi tez się wydaje, że ta milli trochę za mała, a reszta może być
      • prostokvashino Re: komentarze dla majka-mw 25.01.09, 00:00
        Millie - zdecydowanie za mała. Może nawet nie o 1 rozmiar a o 2. Ja mam 90 w
        biuście i noszę 65 w obwodzie, to w tej chwili z E już wyrosłam (tylko rio jest
        ok), a F jest trochę za duże.
        Casablanka - po tym zdjęciu ciężko coś stwierdzić, chociaż na mnie np lepiej
        leżało 32DD już nawet jak miałam 88. Tu ciężko coś powiedzieć.
        A Curvy Kate leży najlepiej ze wszystkich.
        • majka-mw Re: komentarze dla majka-mw 25.01.09, 01:13
          dziekuje bardzo za opinie, jestescie bardzo pomocne. jak kupie
          wieksza millie to poprosze was znow o porade, mam nadzieję że nie
          męcze Was za bardzo:)

w Emilce CK troszke fiszbiny mi się w mostek wbijaja, ale z dnia na
          dzien jest coraz lepiej.

• joankb Dla karola19791 27.01.09, 11:07
      • 2tea Re: Dla karola19791 27.01.09, 15:26
        Być może potrzebujesz stanika z jeszcze węższym mostkiem - takiego,
        w któym fiszbiny łączą się zupełnie ze sobą (chociaż ten wygląda na
        dosć wąski). Możesz spróbować odgiąć trochę końcówki fiszbin
        (jeżeli właśnie tam Ci się wbijają). Jeżeli masz piersi blisko
        siebie to może jakiś głęboki plunge...
        • plica Re: Dla karola19791 27.01.09, 20:55
          podoba mi sie jak ten stanik na Tobie lezy. no ale skoro wbija sie w mostek - to cos trzeba z tym zrobic. moze odgiac. ciezko o staniki z jeszcze wezszym mostkiem niz ten - wyglada na jeden z wezszych, jesli nawet to nie pasuje, pozostają plunge.
          • karola19791 Re: Dla karola19791 27.01.09, 23:12
            Witajcie,bardzo dziękuję za opinie.Powiem wam że jestem zrozpaczona
            i zaczynam tracić cierpliwość...Okazuje się,że ten stanik w ogóle na
            mnie nie pasuje.Dziś założyłam go dopiero 4 raz.Chciałam posłuchać
            się dziewczyn z wątku Fantasie które poradziły żeby zapiąć stanik na
            kolejną haftkę bo możliwe,że mi podjeżdża i dlatego te fiszbiny się
            wbijają.Okazało się,że ja nie mogę go zapiąć na kolejną haftkę bo
            robi się masakra-koronka u góry przecina piersi i robią się
            buły,cała miska się marszczy,no wygląd zupełnie nie taki jak na
            zdjęciach które wysłałam(nie mogę pojąć jak to możliwe że jedna
            haftka tak wiele zmienia).No więc zapięłam spowrotem na
            najluźniejszą no i przechodziłam cały dzień.Po przyjściu do domu
            zobaczyłam że mam zmasakrowane piersi po środku:(całe
            poodgniatane,na całej długości fiszbin tych po środku no i widać też
            że jednak lekko podjeżdża do góry.Ja nie wiem co jest z tym fasonem
            bo jak go przykładam do masquerade casablanca(niestety w rozmiarze
            70D)to wydaje się że mają taką samą szerokość mostka a jednak
            casablanca mi tak nie robi.Może to kwestia wysokości tego mostka?Bo
            chyba w casablance jest niższy...ale już sama nie wiem bo się nie
            znam...Cally to miał być mój pierwszy dobry stanik...nie mam w czym
            chodzić:(Stare 75A jakimś cudem nagle w ogóle nie chcą na mnie wejść
            i sutki mi z nich wyłażą,dwa nowe 70D kupione"na chwilę"żeby
            przebiedować zanim dostanę mój nowy rozmiar też są złe,mierzyłam w
            sklepie Eleanor i Arabelkę ale nie pasują bo tną piersi na
            górze,Aragona nie ma nigdzie w moim rozmiarze,w ogóle nic nigdzie
            nie ma,albo rozmiary wybrakowane,albo krój nie na mnie...Co robić?
            Plunge mierzyłam tylko w M&S ale 70D bo nie było 65E i jakoś ten
            fason brzydko wygląda na mnie,tak jakby mnie spłaszczał.Chyba
            najlepszy fason to taki jak masquerade casablanca tylko co podobnego
            mogę kupić od ręki,bez czekania?(zamówiłam 4 masquerade z najnowszej
            kolekcji ale one będą dopiero w połowie lutego jak dobrze pójdzie)Ja
            zawsze myślałam że mam normalnie,a nie blisko osadzone
            piersi.Mówicie że ten cally jest wąski a ja jak go zakładam mam
            wrażenie że chce mi rozepchnąć piersi na boki...nie wiem,pogubiłam
            się...przepraszam za te lamenty i tak długi wywód,ale nie wiem
            kompletnie co robić i przede wszyskim co jutro i przez kolejne dni
            na siebie założyć,nie mam ŻADNEGO stanika,a do pracy nie mogę iść
            bez.To jest jakiś koszmar;(
            • kulki Re: Dla karola19791 27.01.09, 23:35
              Kurczę, na zdjęciu wygląda fajnie :(
              A próbowałaś odgiąć fiszbiny, wygiąć je w ręku tak, żeby na mostku końcówki
              lekko odstawały od ciała.
              • karola19791 Re: Dla karola19791 27.01.09, 23:51
                kulki napisała:

> Kurczę, na zdjęciu wygląda fajnie :(
                > A próbowałaś odgiąć fiszbiny, wygiąć je w ręku tak, żeby na mostku
                końcówki
                > lekko odstawały od ciała.

ale to bardziej chodzi o przygięcie ich do środka jakby ku sobie i
                próbowałam to zrobić ale nic z tego nie wyszło... ja to mam takie
                wrażenie że gdybym zszyła te fiszbiny razem tak ciasno na okrętkę to
                wtedy byłoby ok, tylko co wtedy zostanie z tego stanika? No też mi
                się podobało to jak w nim wyglądam i dlatego się tak nabrałam :(
                stracone pieniądze i nic poza tym... :( teraz jak tak patrzę na ten
                stanik i na przerwę między moimi piersiami to zaczynam nabierać
                pewności że on tam po prostu nie ma prawa się zmieścić... tylko
                dlaczego???? dziewczyny piszą że wąski jest przecież... a ja
                naprawdę mam normalne piersi :(
    • joankb Dla swie-tlik 27.01.09, 11:12

• paula_aulap Re: Dla swie-tlik 27.01.09, 12:14
        Moje obserwacje;)

-czy zapiąć na ostatni guzik = zapiąć na ostatnią haftkę? Tak, że
        nie można już ściślej? Jeśli w takim wypadku stanik podjeżdża w
        jakikolwiek sposób czy z tyłu czy z przodu to napewno jest za luźny.
        Nie znam tego modelu, ale byćmoże trafiłaś na rozciagliwiec straszny
        i można było wziąć 60;) Jeśli 65d jest dobre w miskach to z 60
        trzeba mierzyć e a nie dd bo prawdopodobnie miski będą za małe;

-moim zdaniem stanik jest źle założony;)jesteś pewna, że
        powygarniałaś wszystko do misek? że dobrze założyłaś stanik? tzn nie
        za nisko? (pierś trzeba 'podnieść' do góry i dopiero włożyć w stanik
        a nie stanik przyłożyć do piersi;) polecam wątek 'Wygarniamy
        porządnie';)) Sama na początku zakładałam stanik za nisko i wszyskto
        się wydawało za duże;)Z drugiej strony ciężko dobrze coś założyc jak
        jest za luźne;)) Napisz jak to jest bo mogę się mylić;)

P.S. Na pierwszy raz dobrze jest kupić coś z małym luzem w
        miseczkach na migrację;) I dobrze jest wybierać staniki z pionowym
        cięciem wtedu biust się łądniej układa;) W razie czego można
        sprzedać stanik na allegro czy giełdzie więc nie ma się co
        denerwować, się rozpisałam,heh;))
        • swie-tlik Re: Dla swie-tlik 27.01.09, 14:25
          Dzieki za komentarz :D

tak zapiąc na ostatni guzik czyli na ostatnią haftkę :D
          niestety pani w sklepie powiedziała, że ten model nie występuje w
          wersji 60 ale zaletą jego jest, że zbiera biust z boków. Podobno też
          nie należy do rozciągliwców he he.

Ponieważ stanik podjeżdza mi pod zęby ;-) to cały czas go obciagam
          (syndrom przykusej spódniczki), w końcu sama nie wiem gdzie jest
          jego miejsce. Wygarniam, wygarniam ale rozumiem że do tego
          wieloletnia praktyka jest potrzebna ;D. Po zdjęciu stanika
          obejrzałam dokładnie ślady i pod samymi piersiami odbija mi się
          dolna gumka a fiszbiny są na piersiach (jakiś 1cm do okoła, do
          środka w kierunku sutków) - no nie wiem czy zrozumiale to
          napisałam :)

Fakt, denerwuje się i jestem niecierpliwa :)))) bo ja bym chciała
          żeby wszystko było od razu ok!
          Umówiłam się na wymianę, rozumiem, że musze cos łyknąć z rozmiaru
          60...
          • rob_64 Re: Dla swie-tlik 27.01.09, 19:02
            Eeee.. to nie noś go przypadkiem bo nic ci dobrego nie zrobi, fiszbiny nie mają
            prawa na biust wchodzić, o!;)) jak możesz wymienić to świetnie;))a to czy 60e
            czy 65d to już sama zobaczysz;))nie ma sensu się jednego modelu tzrymać;))ma być
            ścisły na 1 haftce już, a najlepiej żebyś na ostatniej się nie mogła zapiąć,
            hehh;))ja osobiście nie lubię takiego kroju z poziomym szwem;P spróbuj jakieś
            balkonetki, najlepiej zbierają biust z boków (moim zdaniem oczywiście;))
            wygarnianie to nic trudnego, wystarczy kilka razy i biust się przyzwyczai;))
          • kulki Re: Dla swie-tlik 27.01.09, 23:32
            Absolutnie nie ma prawa podjeżdżać - daj sobie spokój z tym modelem, skoro nie
            ma 60-tek.
            Jest sporo modeli zbierających z boków, na pewno znajdziesz sobie coś
            ściślejszego - pamiętaj, mierz na najluźniejszej haftce, z dobrze podciągniętymi
            ramiączkami, wtedy ma być dobrze.

Napisałaś "mierzyłam 60tki Frey i też zapinałam się w nich na ostatni guzik
            dostałam miseczki DD ale pani w sklepie orzekła, że ten model lepiej mi leży..."
            Są też ściślejsze modele Freyi - np. Pollyanna 65DD powinna Ci pasować. Poczytaj
            opinie w naszym katalogu :)
            Mierzyłaś 60DD czy 60E? Na Twoje wymiary powinnaś mierzyć 60E.

Warto szukać, mierzyć, wymieniać, żeby potem nie żałować, że wydało się
            pieniążki na coś co się nie sprawdza. Życzę powodzenia!
      • 2tea Re: Dla swie-tlik 27.01.09, 15:18
        Może spróbuj podszyć obwód, wtedy będzie ciaśniejszy i miseczki
        pewnie przestaną się marszczyć, bo wygląda chyba w miarę ok.
      • zawsze_zielona Re: Dla swie-tlik 28.01.09, 01:04
        Po pierwsze, stanik lezy gorzej, gdy sie garbimy, wiec w miare mozliwosci trzeba
        pracowac nad dobra postawa.

Po drugie, tez mi sie wydaje, ze jest zle zlozony, jakby niedokladnie
        powygarniane.. Fiszbiny jakby za waskie. IMO ten stanik jest najprawdopodobniej
        niekomaptybilny. Poszukaj innego modelu. Czy mi sie tylko wydaje, czy ma jedynie
        ciecie poziome. Jesli tak, to jestem tym bardziej przekonana, ze to zly model.
        Jak na razie ani jedna malobiusciasta nie wygladala dobrze w staniku z poziomym
        cieciem.

Po trzecie, jesli stanik jezdzi po plecach, to jest za luzny.

Gdzie go kupilas?
        • swie-tlik Re: Dla swie-tlik 28.01.09, 19:15
          niestety nie udało mi sie go wymienić, pani w sklepie (Piaseczno,
          galeria Fashion House, sklep 6 zmysł) rozmysliła się jak mnie
          zobaczyła na żywo :-/
          pomierzyłam dodatkowo staniki Frey 60D, 60DD, 60E
          60D - za małe na 100% nawet ja to zauważyłam
          60DD - na ścisk, jakoś dziwnie leżące (pani powiedziała, że za duże
          na mnie)
          60E - za duże miseczki za to fiszbiny wreszcie wygodne
          ...no cóż nic nie rozumiem :)
          pani w sklepie powiedziała, że Freya to staniki, które dobrze
          wygladają na biuście powyżej F i na moim małym zawsze będą źle
          leżały (w sensie zawsze za duże)
          ...chyba chwilowo się poddaje
          • kizombalover Re: Dla swie-tlik 28.01.09, 22:01
            Masz dwie opcje: albo podszyć (miskowo wygląda na migracjoprzyjazny, więc ja bym
            chyba tak zrobiła), albo próbować sprzedać (ale dziewczyny nie przepadają za
            poziomymi cięciami, więc szanse na sprzedaż małe).
            Pani w sklepie nie jest wyrocznią, żeby Ci przepowiedzieć, że staniki X będą na
            Tobie leżeć tak czy śmak, metoda prób i błędów jest jedynym sposobem, żeby się
            przekonać, co Ci tak naprawdę pasuje.
            Ja mam w tej chwili 6 staników na sprzedaż, bo mi się podobały, rozmiarowo miały
            być dobre, a tu zonk... nie leżą, są za małe,za duże, za wąskie fiszbiny, za
            szeroki obwód, albo coś tam jeszcze. Ale mam też z osiem dobrych ;-)), i wiem,
            jakich fasonów szukać.
    • joankb Dla limonadee 27.01.09, 11:15
      • paula_aulap Re: Dla limonadee 27.01.09, 12:30
        Moje obserwacje;)
        Rozumiem że pierwsze zdjęcie jest przed a ostatnie po wyganięciu do
        miseczek? Wydaje mi się że na piewszych fiszbiny leżą za nisko
        (szczególnie to widać na prawej piersi) możliwe też fiszbiny są za
        wąskie i nie obejmują całej piersi (nie widać pachy na zdjęciu
        bocznym więc ciężko to stwierdzić). Ogólnie stanik wydaje się być za
        mały (brzeg się wbija a marszczenie na czubku to taki efekt
        pomarańczy). W sumie może się okazać że szerokofiszbinowec w tym
        rozmiarze będzie dobry, ale nie jestem pewna;)
        *Słyszałam ostatnio że dużomiseczkowość arabelli to mit;) sama się
        zastanawiam nad jej kupnem i w końcu nei wiem jaki rozmair wziąć;))
      • 2tea Re: Dla limonadee 27.01.09, 15:15
        Wydaje mi się, że jest za mały i stąd ta zmarcha, a właściwie
        pustka na czubku stanika - to jest właśnie efekt zamałości. Sama
        piszesz, że po wygarnięciu bułkuje, więc za mały. A skoro to Twój
        pierwszy stanik to powinno się raczej brać ciut większy, bo często
        dosyć szybko się wyrasta.
      • mokta Re: Dla limonadee 27.01.09, 18:05
        Arabella nie jest wielkomiskowcem. W galerii jest dużo dziewczyn które mają ten
        stanik w swoim rozmiarze i jest dobry.
        A teraz do sedna. Niestety ten stanik jest dla Ciebie za mały bo sama piszesz,
        że bułkuje. Zmarchą sie nie przejmuj. Ja też mam zmarche w Freyach i to wcale
        nie z powodu rozmiaru. Kup swój normalny rozmiar:)
        • limonadee Re: Dla limonadee 27.01.09, 18:25
          Dzięki dziewczyny :)
          Mam nadzieję, że to tylko kwestia rozmiaru, ale mam pewne wątpliwości. Zauważyłam (dopiero we właściwie dobranym staniku!!), że mam jedną pierś ciut mniejszą. I ta zmarcha robi się właśnie na tej mniejszej(*). Na drugiej jest tendencja do bułkowania. Czy jak wezmę większy rozmiar, to problem zmarchy się nie pogłębi??
          Strasznie boję się niekompatybilności, bo zakochałam się w tym modelu od pierwszego wejrzenia! Ponoszę ten rozmiar jeszcze trochę, szkoda mi się z nim rozstać...
          (*) a może ona jest właśnie większa....ale jestem skołowana ;) nigdy chyba nie pojmę stanikomanii....;)
          • mokta Re: Dla limonadee 27.01.09, 18:39
            zapewne zrobi sie wieksza zmarcha ale Ty chyba dopiero co zaczynasz przygode ze
            stanikami, to kto wie czy migracja tego miejsca nie wypełni.
            Poza tym, czy zakładałaś bluzkę i sprawdziłaś jak to to pod nią wygląda? Ja mam
            zmarchy w Millie i pod bluzką zupełnie ich nie widać. A też mam jedną pierś
            większą od drugiej.
            Moim zdaniem zawsze lepszy stanik ciut za duży niż za mały.
            Spróbuj kupić swój właściwy rozmiar i porównaj. Ale mała rada : dziewczyny w
            galerii pisały, że kolor Oyster (chyba dobrze napisałam) jest może! ciut większy
            niż normalnie.
            Dobrze by było gdyby coś na temat Arabelli napisał ktoś kto ma kilka ich
            kolorów. Podobno kolorowe są mniej rozciągliwe niż wersja czarna.
          • quleczka Re: Dla limonadee 28.01.09, 12:54
            limonadee napisała:

> am (dopiero we właściwie dobranym staniku!!), że mam jedną pierś ciut mniejszą.
            > I ta zmarcha robi się właśnie na tej mniejszej(*). Na drugiej jest tendencja d
            > o bułkowania. Czy jak wezmę większy rozmiar, to problem zmarchy się nie pogłębi

pewnie sie poglebi - tak prawda niestety - ale stanik nalezy dobierac na wieksza
            piers...

jak asymetria nie jest duza to czasem wystarczy mocniejsze podciagniecie
            raimaczka z jednej strony :)

ja tez dopiero w dobrym staniku zauwazylam u siebie pewna asymetrie, wczesniej w
            skorupkach nie bylo szansy by to zobaczyc
      • moonlight80 Re: Dla limonadee 27.01.09, 23:52
        Popieram przedmówczynie-kup rozmiar większą jeśli chodzi o ten kolor
        i mu podobne,bo z innymi kolorami szczególnie nutmeg,oyster i czarną
        trzeba uważać bo są jednak nieco większe.
        Ewidentnie po wygarnięciu widać ze za mała, ale leży ładnie ten
        model na Tobie wiec spróbuj większą
      • zawsze_zielona Re: Dla limonadee 28.01.09, 00:56
        Za maly. Sprobuj 30E. Zmarcha to raczej efekt pomaranczy w szklance.
        Bede powtarzaj jak mantre, Arabelka nie jest duzomiseczkowa (byc moze wersja
        czarna z rozowa tasiemka ma duze miski), a w kazdym razie nie w naszym zakresie
        rozmiarowym.
        • limonadee Re: Dla limonadee 28.01.09, 19:30
          W takim razie kupuję większą :) Faktycznie jak się przyłożę i wygarnę wszystko co trzeba, to góra miseczki wbija mi się w pierś i robi taką nieestetyczną bułeczkę. Ale ogólnie w tym staniku czuję się bardzo dobrze, chyba się z tym modelem polubiłyśmy ;) Już nawet mostek się przyzwyczaił do nieustannego kontaktu z fiszbinami :)
          Jeszcze raz dziękuję za wszystkie komentarze!! :*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka