Dodaj do ulubionych

Galeria - komentarze

• joankb Komentarze dla stotka90 29.01.09, 12:36
      • kizombalover Re: Komentarze dla stotka90 30.01.09, 10:57
        Moim zdaniem to on jest za mały o co najmniej miskę. Mimo, że to Panache, to w
        rozmiarze 30D (czyli właściwie bez zaniżenia obwodu w Twoim przypadku), ma za
        wąskie fiszbiny. Ale tak w ogóle, to podejrzewam, że nawet jakbyś wzięła
        rozsądniejsze 28F, to i tak kształt nie byłby najciekawszy, bo małe biusty w
        tangu (i innych ciętych poziomo stanikach) na ogół nie wyglądają dobrze.
        Popróbuj może coś z Fantasie, ale raczej 28E/F, balkoniki.
        • stotka90 Re: Komentarze dla stotka90 30.01.09, 15:02
          zmierzylam sie przed chwila - 68/81 :|
          czy emily biała 28DD ma szanse pasowac? czytalam, ze to
          duzomiseczkowiec.
          u mnie ze stnikami jest taki problem, ze kupuje tylko to, co jest
          tanie na allegro - niestety, poki co, na zakupy w polskich sklepach
          sobie nie mogę pozwolic. czekam, az dostane karte, zeby moc zamawiac
          w angielskich.
          a jeszcze pytanie - to takie pod pachą (ten wałek skory, ktory widac
          na zdjeciu od frontu, gdy mam podniesioną rękę) on powinien byc w
          miseczce? i jesli tak, to jak go tam zapędzic (masaz - o ile wykonuję
          go dobrze, a tego pewna nie jestem - nie działa :<)?
          • kizombalover Re: Komentarze dla stotka90 31.01.09, 22:46
            Nie moje okolice wymiarowe, więc trudno powiedzieć tak na 100 %, ale osobiście
            bym jednak celowała w 28E, żeby mieć trochę luzu na migrację. Naprawdę, jedna
            miska (literka) nie robi aż takiej dużej różnicy.
            • stotka90 Re: Komentarze dla stotka90 01.02.09, 16:17
              nie powinnam go zatrzymywac i nosic, prawda? (sama to wiem, widzę jak
              wygladam, ale niektore staniki zal mi sprzedawac i potrzebuje do tego
              cudzego potwierdzenia ;) ).
    • joankb Komentarze dla 2pani_bovary 30.01.09, 13:09

• mefistofelia Re: Komentarze dla 2pani_bovary 30.01.09, 18:02
        pierwszy raz widzę żeby taki stanik odsłaniał tak dużo dekoltu. hm niesamowite
        na twoim miejscu spróbowałabym jednak większej miseczki
    • joankb Komentarze dla kasia_grubasia 30.01.09, 13:12

• kulki Re: Komentarze dla kasia_grubasia 30.01.09, 14:33
        Żeby upchnąć bułki musiałabyś mieć miejsce w miseczce, czyli rozmiar 30E zamiast
        30DD.
        Ale ta Cassie nie wygląda źle na Tobie, szczególnie z profilu wygląda na dobrze
        dobraną. IMO trochę tłuszczyku w zgięciu pachy każdy ma i nie od razu są to
        bułki - porównaj np. ze zdjęciami małych dzieci :)
      • mefistofelia Re: Komentarze dla kasia_grubasia 30.01.09, 15:22

a ta różowa koronka się nie wbija od wewnątrz? Bo trochę tak wygląda.
        spróbowałabym z rozmiar większą
        • kasia_grubasia Re: Komentarze dla kasia_grubasia 30.01.09, 20:56
          koronka raczej się nie wbija - pod obcisłą bluzką jest równiutko
          jest dosyć luźna, nieelastyczna na szczęście
          chociaż nie wiem, a może to już jest wbijanie? To mój pierwszy :)

Z mierzenia wyszło mi między DD a E i najlepsza by była połówka ;)
          Nie bardzo chciałam sobie robić nadzieję na kosmiczną migrację, w sklepie ten
          stanik wydawał mi się za duży i że mam trochę luzu

Dzięki za komentarze

Ratunku bo mam sesję a myślami jestem w stanikach!
          • mefistofelia Re: Komentarze dla kasia_grubasia 31.01.09, 14:28
            myślę,że jednak lepiej spróbować większego. zwłaszcza, że to twój pierwszy
            stanik, bo mogłoby się przydać troszkę luzu na migracje :) a ten o ile nie
            ewidentnie za mały na pewno jest na styk.
      • moonlight80 Re: Komentarze dla kasia_grubasia 31.01.09, 16:17
        Śliczny stanik i leży ładnie ale nie jest rozwojowy, zaraz będzie za mały
        zapewne, wiec pewnie będziesz musiała z czasem wziąć rozmiar większy
    • scarlet_agta komentarze dla enith 06.02.09, 19:28
      • magnolia_83 Re: komentarze dla enith 07.02.09, 20:17
        Panache Venus - gdyby nie te buły pod pachami to bym powiedziała że bardzo
        slicznie na tobie lezy ten stanik, zaokragla i podnosi no i ładny fason.
        Nie powiem ci czy zostawiać ten staniczek czy nie - zostawiam to ocenie bardziej
        doswiadczonych ale na twoim miejscu zakupiłabym inny staniczek - zabudowany pod
        pachami tak, aby trzymał on w ryzach te buły i uformował na nowo sylwetkę.
        • enith Re: komentarze dla enith 08.02.09, 00:22
          No właśnie - buły:( Venus bardzo mi się podoba, ale faktycznie, jako raczej nisko zabudowana pod pachą nie nadaje się do utrzymania buł w ryzach. Będę szukać, jak polecasz, czegoś wyższego, a Venus zostawię sobię na później, jak już bułki znikną (chyba, że zmigrują do miski i ta się okaże za mała).
        • agacia2025 Re: komentarze dla enith 08.02.09, 11:09
          ja dalabym sobie spokoj z tym venus. sliczne to to jest, nie powiem, ale
          mierzylam i wiem ze do trzymania piersi w ryzach nie jest dobre. Sprobuj rio lub
          tango. sa to hity ktore pomoga Ci pozbyc sie bul. Jak dla mnie to uroda nie
          grzesza, ale jak juz uksztaltujesz piersi to bedziesz mogla pozwolic sobie na
          cos mniej zabudowanego, niestety jak wlozysz te bulku do miski to ten venus
          pewnie bedzie wtedy juz za maly.
      • magnolia_83 Re: komentarze dla enith 07.02.09, 20:21
        Lepel Carmel - skoro wygarniasz spod pach i robi ci się buła nad krawędzią
        miseczki to raczej miseczka za mała.
        • enith Re: komentarze dla enith 08.02.09, 00:28
          Co do Lepel naprawdę mam wątpliwości. Teoretycznie widzę, że miska na styk/ciut mała, bo jednak nad miską robi się wybrzuszenie, gdy powygarniam. Rozważałabym może wzięcie 30DD, ale... stanik jest rozciągliwy, a rozmiaru 28 nie mają, to raz. Dwa, koronka na górze stanika się marszczy i nie wiem, czy ja mam taki felerny model, czy po prostu przez ten haft koronka nie chce ładnie leżeć. A jest to problem, bo podstawa mojej garderoby to gładkie topy, pod którymi Lepel robi efekt "kalafiora". Nic, stanikiem pewnie kogoś obdaruję, a sama będę szukać dalej.
          Magnolio, bardzo dziękuję za sugestie i pozdrawiam.
    • joankb Dla l_ka7 07.02.09, 14:51

• magnolia_83 Re: Dla l_ka7 07.02.09, 20:04
        Kiedy patrze na twoje zdjęcie w Freya Millie to pierwsza mysl ktora mi sie
        nasówa "za nisko załozony stanik!", tatomiast zdjecia z przodu zupełnie przecza
        mojej tezie (tak mam dzisiaj taka dziwną gatkę ;)
        Hmm nie wiem co mam mysleć. Mam wrazenie ze jeśli bys tylko podciagneła wyżej te
        ramiączka to wyszłyby buły na brzeach miseczek.
        Poczekaj jeszcze na opinię innych.
        • l_ka7 Re: Dla l_ka7 07.02.09, 20:23
          nie uważam bym za nisko zakładała, biust taki lekko stożkowy nie kroplowy i bardziej boję się by za wysoko nie podjechać.
          Ramiączka podciągnięte (choć dość elastyczne w porównaniu z Phoebe), może to tak myląco wygląda, bo materiał z koronką marszczy się od sutka w górę

Co do Phoebe - czy fiszbina nie jest za szeroka? (wg mnie za bardzo się odkształca jej górna część i ślad zostawia wyraźnie szerszy od piersi). A nawet jeżeli to czy jedynym negatywnym efektem noszenia za szerokiej fiszbiny jest brzydszy efekt wizualny? (bo do tego nie mam zastrzeżeń) Tzn. czy może poza tym robić jakieś kuku?
      • magnolia_83 Re: Dla l_ka7 07.02.09, 20:05
        stanik Freya Phoebe zdecydowanie lepiej leży i daje efekt zaokraglenia. Ten bym
        zostawiła :)
    • joankb Dla kulka_kulkowa 07.02.09, 16:02
      • magnolia_83 Re: Dla kulka_kulkowa 07.02.09, 19:49
        Moim zdaniem zdecydowanie za szeroki obwod wybrałaś. Powinnaś brac obwód 65 przy
        twoich 69 cm pod biustem bo stanik po jakims czasie przestanie sprełniac swoje
        funkcjie podtrzymania a zacznie ci jeżdzić. Nie warto "łaszczyć" sie na tanie
        staniki chocby cena kusiła jak nie wiem co. Lepiej mieć 3 droższe i dobre niż 10
        tanich i do dupy :)
        • kulka_kulkowa Re: Dla kulka_kulkowa 07.02.09, 20:09
          Hmm, galerii nie widzę, bo jestem nowa, ale zakładam, że piszesz o czarnym 70C?
          :) Faktycznie mnie ta cena skusiła, bo się nie mogłam na przesyłkę z Listków
          doczekać. Matildę brałam 30 - czyli 65 właśnie. Dzięki za ekspresowy komentarz!
      • magnolia_83 Re: Dla kulka_kulkowa 07.02.09, 19:52
        mam wrazenie ze nieco spłaszcza cie ten model.
        W tej kwesti nie mam zdania ale jeśli niewygodnie ci w nim i zle się czujesz to
        go zwroc i zapoluj na cos co naprawde bedzie ci sie podobac :)
      • zawsze_zielona Re: Dla kulka_kulkowa 08.02.09, 12:38
        Esotiq: w sumie nienajgorzej, ale probuj z 65. Fiszbiny w tym modelu sa troche
        za waskie. Poza tym czy dobrze wygarnelas do miseczek? Ramiaczka jkaby sie
        ciagna, co zwykle jest efektem niedbalego zalozenia stanika.

Mathilda 30D: I wyszly buly;) Wygarnij prawidlowo do miseczek, wtedy bedzie
        widac, ze ten stanik jest na Ciebie za maly.

30DD: Masz asymetrie, ale powinnas kupowac staniki na wieksza piers.
        Freya jest znana z szerokich ramiaczek, niestety... Buly to nie jest uroda,
        trzeba je przepchnac do miseczek i juz. Fiszbiny sa dobre w tym rozmiarze
        Poprobuj inne firmy, Elle MacPherson?

No i koniec, pracuj nad prawidlowa postawa, czyli proste plecy. Stanik bedzie
        lezal lepiej.
        • kulka_kulkowa Re: Dla kulka_kulkowa 08.02.09, 16:31
          Chylę czoła, szczególnie za ostatnią uwagę :) Mam tendencję do garbienia się, a na tych zdjęciach sama widzę, że przyjmuję jakieś dziwne pozy.

Co do asymetrii - Mathilda mi uświadomiła, że to prawa pierś jest większa, a do tej pory byłam przekonana, że lewa. Tyle lat żyłam w świecie ułudy ;)

Esotiq póki co zwężam (ała, moje pokłute palce!), bo w czymś chodzić muszę, a 65 w sklepie nie uświadczyłam. No i chyba zostawię tę większą Mathildę, z tego samego powodu.
          Jak założyłam gąbko-skorupiaki, to biust owszem większy, ale kształt obrzydliwy, więc nie ma mowy, żebym to założyła.
    • joankb Komentujemy dla stotka90 07.02.09, 16:22

• magnolia_83 Re: Komentujemy dla stotka90 07.02.09, 19:42
        moje zdjęcia w tym samym modelu dotarły dzisiaj do galerii także mamy podobny
        gust ;)
        Hmm coż mogę powiedzieć? moim zdaniem te były pod pachą to sa właśnie te buły
        słynne które występują po latach chodzenia i upychaniu biustu w zamałe miseczki.
        Gdzies on musiał uciekać w końcu :)
        Ale nie martw sie da sie ten proces naprawić wmasowywując te skórę do miseczek
        tak często jak tylko sie da.
        Marszczeniem nie przejmowałabym się tak bardzo gdyż jest to twój pierwszy stanik
        i migracja cie czeka.
        Na moje oko mimo tych wszystkich uwag on ładnie leży, ładnie zaokrągla piersi u
        ciebie.
        Na ta chwile nie chce mieć tutaj decydującego zdania gdyż za mało doświadczenia
        sama mam, poczekaj posłuchaj co inni maja jeszcze do powiedzenia :)
        • stotka90 Re: Komentujemy dla stotka90 08.02.09, 09:40
          a moglby sie ktos jeszcze wypowiedziec? :)
          magnolio, dziekuje za opinie.
          rozwazam czy go zatrzymac, czy odeslac i nie wiem, co zrobic -
          dlatego wyslalam zdjecia do galerii. a jeden stanik i tak mam do
          odeslania (kupione oba na dopasowana.pl), więc nie wiem co z tym
          zrobić...
          eh :P
          • stotka90 Re: Komentujemy dla stotka90 08.02.09, 10:02
            a i jeszcze dodam, ze przez cala stanikowa przeprawe (duzo stanikow
            juz mialam, wszystkie poszły dalej z paroma wyjątkami), bylam pewna,
            ze nie mam tych sławnych buł. to naprawdę są one?
            • sylwiastka Re: Komentujemy dla stotka90 08.02.09, 10:33
              Moim zdaniem on ma za dużą miseczkę, marszczy się i odstaje. Fiszbiny nie mogą
              ranić (a szczególnie tak, że musisz wkładać płatek pod nie). Wypróbuj inny model
              i inny rozmiar. Może 65D? wiem, że z tabelek wychodzi, że ma większą miseczkę,
              ale zazwyczaj miseczki D są płytsze, a po zdjęciach widać, ża masz za głębokie
              miski.
              • stotka90 Re: Komentujemy dla stotka90 08.02.09, 10:48
                a czy 65 nie bedzie za luzne?
                • stotka90 Re: Komentujemy dla stotka90 08.02.09, 10:52
                  bu, 65 tak czy inaczej nie sprobuje, bo nie ma :(
                  a co do płatka - portia mnie raniła do krwi (szybko się jej
                  pozbyłam), więc tutaj profilaktycznie polozylam, bo czułam ucisk (co
                  prawda nie tak duzy jak poprzednio), a nie chcialam ryzykowac -
                  nauczona doswiadczeniem z portią właśnie.
      • zawsze_zielona Re: Komentujemy dla stotka90 08.02.09, 12:28
        Stanik lezy bardzo zle, wiec pozbadz sie ga od razu. Fiszbiny NIE moga ranic,
        kropka.

Masz buly pod pachami, musisz je wygarniac do miseczek inaczej nic z tego nie
        bedzie. Ten stanik ma dodatkowo zly kroj dla Ciebie, szukaj czegos z mniej
        zabudowanymi miseczkami. Tez mi sie wydaje, ze Twoj rozmiar to 30D. Byc moze nie
        z Curvy Kate (bo sie raczej rozcigaja) ale w ten rozmiar celuj. Moze Fayreform?
        • stotka90 Re: Komentujemy dla stotka90 08.02.09, 14:31
          te mnie nie ranią, raniła mnie portia.
          i czy 30D nie bedzie za luzne? wiekszosc, ktore mi przeszlo przez
          rece takie bylo :(

no i jeszcze jedno - czy ktos jest w stanie mi podac nazwę stanika
          (marke, model), ktory MA SZANSĘ byc na mnie dobry? wiem, ze to
          loteria i ze ciezko to okreslic, ale Wy macie w tym wiesza wprawe niz
          ja. bo mi juz opadają ręce od prób i wmawiam sobie, ze to z moim
          biustem jest cos nie tak :(
          btw. do tej pory skazana bylam tylko na allegro - wiec nie moglam
          przebierac w rozmiarach/modelach i marudzic. natomiast teraz
          zalozylam konto w banku i juz mogę kupowac w angielskich sklepach (bo
          na wiekszosc polskich niekoniecznie mogłam sobie pozwolić), wiec moze
          dzieki temu bede blizej w znalezeniu "tego stanika".
          podłamuję się już trochę, eh :(
        • stotka90 Re: Komentujemy dla stotka90 08.02.09, 15:27
          czy society moze byc dobry? tez wydaje mi sie dosc wysoko zabudowany
          na gorze (ale to plunge, wiec ma niski mostek).
          na brastopie nie ma zadnego fayreform w moim rozmiarze, na all sa
          trzy - tylko ze wszystkie to wlasnie society. a ja robię się
          niecierpliwa ;)
          • zawsze_zielona Re: Komentujemy dla stotka90 09.02.09, 16:35
            Society nie bedzioe dobrze lezal, bo ma za "wysokie miski". Wydaje mi sie, ze
            masz podobny ksztalt biustu do mojego, poszukaj czegos w tym stylu.
            • stotka90 Re: Komentujemy dla stotka90 09.02.09, 18:04
              a moze slawne freye - rio lub pollyanne? tylko czy one nie są za
              wysokie?
              • zawsze_zielona Re: Komentujemy dla stotka90 09.02.09, 18:11
                Rio i Poly to dwa zupelnie rozne staniki. Jesli podpasuja Ci fiszbiny w Rio
                (waskie) to niez ten stanik, nadaje piekny ksztalt, idealne kuleczki. Poly ma
                szersze fiszbiny.
                • stotka90 Re: Komentujemy dla stotka90 09.02.09, 18:35
                  tzn. chodzilo mi o stopien ich zabudowania :) czy miski nie beda za
                  wysokie itd. (czyli czy po prostu w moim przypadku warto ryzykowac
                  czy juz lepiej na starcie odpuscic, bo beda zbyt zabudowane na górze
                  jak na moje warunki ;) ).
    • joankb Komentujemy dla black_bebe 18.02.09, 07:29

• moonlight80 Re: Komentujemy dla black_bebe 18.02.09, 12:02
        Moim zdaniem zostawić jak najbardziej i masować,sumiennie masować bułki spod
        pach do środka.Na razie marszczenie możesz jakoś ukryć pod grubymi ciuchami a
        warto się przemęczyć na początek bo model dobrze wybrany, ścisły, może coś
        zmigrujesz i potem będziesz myśleć co dalej ale na razie tą polly zostaw
        • black_bebe Re: Komentujemy dla black_bebe 18.02.09, 16:14
          Dzięki za opinię :)
          Czyli to co widać na zdjęciu to faktycznie są buły i jesli je bede dalej masować to znikną? (na razie w ogóle nie chcą się słuchać)
          Czyli mam szansę na wyśnioną migrację? :))
          • kizombalover Re: Komentujemy dla black_bebe 18.02.09, 18:11
            Dziewczyno, Ty szczuplutka jesteś, pewnie, że szansę na migrację masz, ale nie
            łudź się, że przybędzie Ci bardzo wiele. To pod pachą to głównie skóra ;-).
          • mazya Re: Komentujemy dla black_bebe 18.02.09, 20:55
            A ja tylko chciałam, ze mamy takie same wymiary ;-)) i że Polly też bym
            zostawiła, bo NA PEWNO się wypełni ;).
            Ja zaczynałam od 60DD no i o ile w cm jakoś nic się nie zmieniło to każdy stanik
            pomimo początkowych luzów wypełniał się aż w końcu 3/5 które mam zaczęły
            bułkować na tyle, ze muszę pomyśleć o wymianie ich na większe rozmiary.. Teraz
            to właściwie mam tylko Freję Eva 60F i M&S 30D, które są dobre w miskach.
            A o Polly zawsze myslalam, ale jakos nigdy się nie skusiłam.. Jak obwód u
            Ciebie? Na ktorą haftkę zapinasz?

P.S. Takie bułki podpachwowe też mam. Część z nich być może zmigruje, ale nie
            wykluczone, ze taka już nasza uroda.. ;)

Pozdr.

--
            65/81.5
            • black_bebe Re: Komentujemy dla black_bebe 18.02.09, 21:22
              Dziewczyny, bardzo dziekuję za opinie :)
              W takim razie Polly zostanie.

Obwód - okropnie ścisły, tak że nie zawsze wytyrzymję w niej cały dzień a zapinam się na najluźniejszą haftkę. Moze to dlatego ze to pierwsza 60tka w moim życiu. Ale myślę o kupieniu przedłużki, bo wpija mi sie okropnie w żebra (chociaż nigdzie indziej w obwodzie nie zostawia śladów).
    • joankb Tango plunge, dla agnieszka2009 20.02.09, 07:41
      • kizombalover Re: Tango plunge, dla agnieszka2009 20.02.09, 11:38
        Będę powtarzać jak mantrę, może mnie kto wreszcie usłyszy:
        Tango balconette dla małobiuściastych - TAK
        Tango plunge dla małobiuściastych - NIE!
        Przecina pierś na skos, czyli niekompatybilne totalnie. I rozmiar tu nie ma nic
        do rzeczy, po prostu to nie jest fason na takiego kształtu piersi, trzeba mieć
        biust bardziej pełny od góry.
        Próbuj balkonetek, może niekoniecznie z Panache, ja polecam Fantasie, np.
        Gabrielle, jeśli masz więcej pieniędzy, to Fauve.
        No i oczywiście wszelkiej maści half-cupy powinny mieć dobry fason, ale nie są
        dobre na początek, jeśli liczysz na poprawę kondycji biustu i unormowanie
        rozmiaru, trzeba zacząć od czegoś bardziej zabudowanego, czyli balkoników.
        • minutka1981 pytanie 20.02.09, 12:11
          A czy te Fantasie i Fauve da się kupić w Polsce? Nie znam języka
          obcego, więc nie będe robiła zakupów przez internet w
          anglojęzycznych sklepach. :(
          • kizombalover Da się 20.02.09, 12:39
            kupić w Polsce, ale nie we wszystkich sklepach.
            Jest taki wątek o wspólnych zakupach, może dołącz do jakiejś dziewczyny
            zamawiającej z Anglii?
            • nieco8 Re: Da się 20.02.09, 17:59
              W Polsce Fantasie jest np. w Intimo4you w tym polecany często na początek model
              Gabrielle. Poczytaj sobie o tej marce w wątku producenta.
              Zastanawiam się też, czy przypadkiem nie masz jeszcze problemu z przeliczaniem
              rozmiarów, bowiem podobną miseczkę do 28DD ma 30C a nie 30DD. Na twoim miejscu
              wzięłabym sąsiednie dwa rozmiary (w tym samym obwodzie), bowiem rozmiarowo
              jesteś na styku dwóch rozmiarów, a lepiej wziąć większy, żeby mieć gdzie
              wmasować bułeczki.
              • minutka1981 pytenie 2 20.02.09, 21:46
                Te fantasie są bardzo drogie. Nie stac mnie na biustonosz za 197zł
                (+przesyłka). Może zaproponujecie mi coś tańszego? Poza tym tam nie
                ma rozmiaru 30C. Czy mogę celować w inne balkonetki w zasugerowanych
                przez Was dwóch rozmiarach, czy upieracie się na te Gabrielle tylko?
                • kizombalover Re: pytenie 2 21.02.09, 12:22
                  Oczywiście możesz próbować innych (patrz wątek: modele zgarniające buły
                  podpachowe). Pour Moi? robi fajne nie bardzo drogie balkonetki. POza tym zobacz
                  na giełdzie - może zacznij od używanych, dopóki nie ustalisz rozmiaru?
                  Nie podałaś też swoich wymiarów, więc w dalszym ciągu nie wiemy, czy w dobry
                  rozmiar strzelasz.
          • plica Re: pytanie 20.02.09, 17:36
            poprobuj na allegro. chyba fantasie willow 65D dzisiaj widzialam.
          • kulki 28DD a 30DD to różnica 5cm w obwodzie w biuście 24.02.09, 21:54
            30DD jest na 86cm w biuście
            Warto zapamiętać prostą zasadę - różnica 1 rozmiaru w obwodzie to 2 rozmiary w
            miseczkach. Np. 30DD za luźne to trzeba spróbować 28F. 28DD za ciasne trzeba
            spróbować 30C.
        • quleczka Re: Tango plunge, dla agnieszka2009 21.02.09, 19:31
          dokladnie, nie ten fason dla wielu malobiusciastych...dzis w katowicach az nadto
          sie o tym przekonalysmy, ze czesc fasonow tak po prostu ma :/

wyglada jak klasyczna pomarancza w szklance czyli biust nie jest ci sie w stanie
          zmiescic do srodka :/ marszy sie na czubku bo piers ma taki ksztalt, ze nie ma
          szansy tam wejsc :/

wbrew pozorom wydaje mi sie, ze to wcale nie chodzi o to, ze piers musi byc
          bardziej pelna u gory - po dzisiajszym spotkaniu jestem niemal pewna, ze piers o
          ksztalcie polowy kropli czyli niepelna u gory wlasnie ladnie by sie wpasowala :)

ty masz piers bardziej wlasnie rowna u gory i na dole, bardziej rowno rozlozona
          na klatce i do takiej ten fason sie nie nadaje...

wielu dziewczynom dzis na malobiusciastym spotkaniu niezle pasowalo panache
          harmony i wszelkiej masci maskradki - moze warto inny fason sprobowac po prostu?

no i oczywiscie half-cupy ogolnie lepiej leza :)

• kizombalover już nie wiem, dla kogo tango plunge 22.02.09, 23:30
            Na biustach kroplowatych tango plunge układało się równie źle, jak na równych,
            naprawdę niezależnie od rozmiaru. W galerii widziałam, o ile dobrze pamiętam,
            tango plunge leżące świetnie tylko na sporych biustach, bardziej pełnych u góry
            (albo stanik robił je bardziej pełnymi, nie wiem).
    • joankb Regency - komentarze 20.02.09, 13:34
      • stary_dywanik Re: Regency - komentarze 20.02.09, 16:46
        On nie jest troche za maly, on jest bardzo za maly
      • malagracja Re: Regency - komentarze 20.02.09, 17:13
        Jest za mały o 1 miseczkę minimum. Nie dokładnie wygarnelas. Aaa i prostuj się
        dziewczyno! :)
      • agafka88 Re: Regency - komentarze 21.02.09, 03:41
        ja obstawiam, że gdyby porządnie wygarnąć i założyć, to mogłoby się okazać, że
        jakieś 2 miseczki za mały. Dziewczyno, nie noś tego stanika, bo spłaszczasz
        sobie piersi. To nie boli jak ta fiszbina tak się wpija w pierś?
      • joankb Re: Regency - komentarze 21.02.09, 19:15
        Masaaakrycznie za mały.
        Proszę go sprzedać którejś marzącej o Regency i kupić większy :)). Szkoda biustu.
        Ja obstawiam dwa rozmiary większy.
        • madlenna19 Re: Regency - ja kupię:d 23.02.09, 11:51
          Skoro tak ci radzą, żebyś go sprzedała... ja mam 82-3 cm w biuście..powinien być
          dobry. Gdybyś chciała sprzedać t napisz na pw cenę i warunki, bardzo chętnie się
          zapoznam:)
          • jo-ana77 Re: Regency - ja kupię:d 10.03.09, 13:04
            to było moje zdjęcie, biustonosz odsprzedałam już w rodzinie, zresztą był
            założony tylko do zdjęcia ( wydawało mi się ze nie ma tego modelu w galerii i
            dlatego je zrobiłąm). Można go czasem dostać na ebayu - ja zakupiłam za 85zł z
            przesyłką. Niemniej wydaje mi się ze jest za mały o 1 miseczkę a nie aż dwie?
            Niestety nie miałam możliwości przymierzenia żadnej maskaradki w rozmiarze 65DD
            ani 65E, wiec nie mam porównania jaki rozmiar byłby dla mnie dobry. Normalnie
            nosze 18E, a jesli chodzi o rozmair 30d to jeszcze nic nie było na mnie dobre a
            30dd to z różnych modeli mniej więcej jest OK, dlatego zaczynam się przekonywać
            że 28E nie jest równe 30D tylko 30DD
    • zawsze_zielona Komentarze dla blondyneczka_ola 21.02.09, 15:07

• jaretzki13 Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 21.02.09, 19:07
        Witam
        moim zdaniem rzeczywiście zbyt duże fiszbiny i miseczka też
        wygląda na to że Edyta jest niską osobą a FREYE na niskich tak wyglądają
        określenie "stanik z golfem" tu właśnie pasuje : ))

może Elle Macpherson, Miss Maddalay albo ... co do rozmiaru to zależy od modelu

pozdrawiam Anna
        • quleczka Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 21.02.09, 19:24
          moim zdaniem to w kazda strone za duze - te boczki, fiszbiny, ten "golf",
          marszczenie...

miseczka mniej bedzie troche lepsza.... w koncu na 89 w biuscie to jest rowno 65E :)

ale ogolnie to chyba lepiej szukac innych mniej zabudowanych fasonow niz maja
          zazwyczaj freye, ktore czesto sa "z golfem" dla malobiusciastych i "drapia w
          pachy" :)

wlasnie wrocilam ze spotkanie LMB i jedno moge powiedziec - na wielu
          dziewczynach panache harmony wygladalo niezle, no i oczywiscie maskaradki :)
      • zawsze_zielona Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 21.02.09, 19:18
        Jak dla mnie, to ten stanik jest zwyczajnie za duzy. Zreszta z tabelki tez
        wypada, ze na 89 w biuscie, 65E powinno wystarczyc. Natomiast czy fiszbiny beda
        wezsze i generalnie stanik bedzie nizszy, to juz inne pytanie.

Elle moze i dobre, ale sa raczej malomiskowe i chyba tylko do E, wiec pewnie
        beda za male. Ja bym poszukala moze w Miss Mandalay? Ariza ma dosc waskie
        fiszbiny jak na Panache i jest dosc ciasna; imo udany model. Moze Rio, jesli
        dobrze dobrany (tu pewnie 30DD by wystarczylo, bo ma duze miski), to lezy ladnie
        na malobiusciastych.
      • joankb Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 21.02.09, 19:29
        On jest za duży. Przy prawie identycznych wymiarach miałam Polly 30E.
        Po drugie - nie ten fason. Za wysoki i za bardzo rozstawia na boki. Może Coco z
        MM byłaby lepsza - nie wiem czy do kupienia.
        I można by zaryzykować plunge Freyowe - biust wygląda na dość "okrągły". A
        będzie niższe pod pachami.
      • blondyneczka_ola Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 21.02.09, 20:13
        dziękuję za komentarze :) Wybrałyśmy rozmiar 65f, bo wyczytałam, że polly jest
        małomiskowa, stąd właśnie 65F zamiast 65E. Natomiast rzeczywiście nie zdawałam
        sobie sprawy ze stopnia zabudowania na małobiuściastych. Sama mierzyłam kiedyś
        czarną polly 65G i była przynajmniej rozmiar, albo nawet dwa w misce za mała na
        mnie, ale zabudowanie bez porównania było mniejsze. Będziemy próbować z innymi
        stanikami, a ten pójdzie na sprzedaż.
        • agacia2025 Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 24.02.09, 18:52
          Nie wiem czy polly jest malomiseczkowa. Ja generalnie nosze 60FF a polly
          pasowala na mnie 60F, tak jak czarna arabelka, ktora jest przeciez
          duzomiseczkowa i polly bardzo ladnie wyglada na nieduzym biuscie. Co do elle to
          mozesz miec problem z miseczka, bo to jest raczej malomiseczkowa firma, chyba ze
          wybierzecie jakis model bardzo ciasny wtedy 70E powinno byc dobre (polecam tu
          casablance)
        • kulki Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 24.02.09, 22:00
          mam nadzieję, że się koleżanka nie zniechęci :)
          • blondyneczka_ola Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 25.02.09, 12:12
            Też mam taką nadzieję :) zwłaszcza, że w dotychczasowym 75B jej już niewygodnie
            po prostu, szukamy czegoś tańszego, nawet używanego, bo szansa na migrację spora
            ;) i uważam, że będzie szybko zmieniać rozmiar, więc raczej nie ma sensu
            wydawanie 160zł na nowego brytyjczyka.. Brałyśmy pod uwagę również kupienie
            stacjonarnie jakiegoś polskiego 70D, ale akurat polskie firmy słyną z
            rozciągliwości :( a koleżance głównie za luźny obwód przeszkadza.
            • quleczka Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 25.02.09, 12:45
              nie powinno byc jakos strasznie trudno upolowac na gieldzie jakies uzywane 65E :)
              • blondyneczka_ola Re: Komentarze dla blondyneczka_ola 25.02.09, 13:08
                Wiem, że nie trudno ;) Tyle, że na pierwszy raz chciałam jakiś model właśnie
                dobry na początek, a polly ma pod tym katem bardzo dobre recenzje. Tyle, że nie
                przewidziałam stopnia zabudowania Freyi :(
    • joankb Milena flamenco dla veebee 02.03.09, 08:18
      • veebee Re: Milena flamenco dla veebee 02.03.09, 09:18
        Witam :) Ale szybko :)
        moja jedna uwaga - na zdjeciach chyba nie widać, że ten stanik tak dziwnie bułkuje. To znaczy, bułka nie wyskakuje nad miseczką, tylko tak jakby pomiędzy miseczki; pierś się spłaszcza.
      • joankb Re: Milena flamenco dla veebee 02.03.09, 12:22
        Jest za małe. Ale ja bym na większe już nie wymieniała. Te staniki koszmarnie
        spłaszczają i na Tobie to widać. Daruj sobie Milenę, zacznij od czegoś innego.
        • veebee Re: Milena flamenco dla veebee 02.03.09, 16:50
          tak właśnie sądziłąm. Problem w tym, że to prezent :) na szczęście mój tż superdelikatny nie jest. Chyba faktycznie zwrócę. Bardzo dziękuję za poradę :)
          przesłałam też Flamenco, ale wygląda tak samo, lub nawet ma ciaśniejsze miseczki.

joankb - czy polecasz jakiś konkretny model - zbieracz :) na wysoko osadzone piersi (przestudiowałam wątek o stanikach bulkozbierajacych, jednak moze masz jakąś radę dla tego akurat biustu :) )
          • joankb Re: Milena flamenco dla veebee 02.03.09, 20:38
            Zamówiłam sobie Comexim - ja z Julii byłam zadowolona. Zdam relację jak
            przyjdzie ten zamówiony.
            Byłam zadowolona z Pour Moi? St.Tropez - full cup, ale to ściema, nie jest dużo
            wyższy od balkonika. Dość wysokie boczki, ale nie odpiłowują łapek i całkiem
            znośne ramiączka.
      • joankb W tym wątku dodatkowo Toffino 03.03.09, 12:09

• scarlet_agta komentarze dla golew 09.03.09, 18:23
      • golew Re: komentarze dla golew 11.03.09, 11:47
        Jeśli można to bardzo proszę o jakieś opinie, bo powoli muszę się rozglądać za kolejnym (drugim już) stanikiem i bardzo chętnie bym skorzystała z Waszych podpowiedzi w jaki styl byście proponowały celować i rozmiar.
        Z góry dzięki
        • golew Re: komentarze dla golew 17.03.09, 20:24
          Ok, rozumiem zdjęcia zrobione bez rewelacji. Czy możecie mi chociaż napisać jakie fasony mają ramiączka bliżej środka? Bo te wbijają mi się mocno w pachy. I czy to Tango nadaje w miarę dobry kształt mojemu biustowi czy raczej nie?
          • quleczka Re: komentarze dla golew 17.03.09, 20:48
            odszukalam twoje zdjecia, nie wiem czemu trafily w taki moment, ze zostaly
            przeoczone... jakby ktos szukal sa na gorze 5 strony teraz

szczerze mowiac na zdjeciach nie widac do konca dokad siegaja fiszbiny - to
            wazne, a niestety jest uciete przy krawedzi fiszbiny

wydaje mi sie, ze sa za daleko i dlatego te ramiaczka masz tak pod pachami prawie

patrzylas moze czy po zdjeciu fiszbiny sa odcisniete blisko piersi czy jest
            jakis odstep od niej i jaki?

miski wygladaja niezle - gdyby sie nie wrzynaly w pachy i moglabys je podciagnac
            to wyglada, ze bylyby dobre - dla mnie nie wyglada na przymaly

ksztalt moim zdaniem sredni- w ogole tango, a juz szczegolnie w wersji plunge to
            chyba nie jest najszczesliwszy wybor :/

jak rozumiem kupowalas w sklepie - mierzylas co innych firm, nie
            szerokofiszbinowych? i co w ogole mierzylas i jak lezalo?
            • golew Re: komentarze dla golew 17.03.09, 21:25
              Dzięki za zainteresowanie.

Co do fiszbiny to postaram się jutro zrobić i dosłać takie zdjęcie żeby było widać co i jak.

Po zdjęciu stanika wydaje mi się, że fiszbina mogłaby ciut bardziej okalać pierś (być nieco bliżej, nie aż tak uciekać), ale szczerze to trudno mi ocenić gdzie kończy się pierś, bo nie mam jakiejś wyraźnej granicy piersi i reszty ciała, chociaż i tak jest już lepiej niż było.

Owszem, kupowałam w sklepie, ale wtedy jeszcze niewiele wiedziałam, kojarzę że mierzyłam Rio, które nie leżało, ale nie pamiętam już dlaczego, inne staniki nic mi wtedy nie mówiły. Zaczynałam mierzenia od 70DD, ale niktóre w ogóle hulały. Chyba najlepszym wyjściem będzie jeszcze jedna wyprawa gdy wiem co to Freya, co Panache, co plunge a co balkonetka ;) Ewentualnie pytanie - jakie firmy czy modele poleciłybyście do mierzenia i próbowania?

I ponawiam pytanie o ramiączka - który fason (albo model nawet) ma je bliżej a także co ewentualnie jest mniej zabudowane po bokach, aby móc potem podciągnąć ramiączka wyżej bez tych męk jakie przechodziłam na początku z wrzynania się miseczki i ramiączka w ciało.
              • quleczka Re: komentarze dla golew 18.03.09, 10:35
                jak bedziesz robic to zdjecie to postaraj sie moze uwietrznic tez slad pod pacha po zdjeciu stanika... choc rozumiem, ze piers nie konczy sie jakos wyraznie, wiekszosc z mniejszych biustow tak ma :)

co do fasonow - to szczerze mowiac nie widzialam nigdy aby komus az tak tango pod pachy wlazilo, wiec to ciezko powiedziec co bedzie lepiej wygladac... chyba najlepiej poprzymierzac ile sie da :)

to zalezy miedzy innymi od tego czy biust jest wysoko osadzony czy nie - twoj jest jak widac dosc wysoko :)

no i sprobuj znow cos co nie ma tak szerokich fiszbin, moze sie okazac, ze tez lezy niezle :)

i ja bym jeszcze raz sprobowala 70DD, moze trafilas na jakies duzomiseczkowce albo co, wtedy warto siegnac po D zamiast DD...bo teoretycznie to powinny byc lepsze i dac sie nosic bez przedluzki :)

zakladam, ze juz wiesz jak powinno sie wygarniac ale moze na wszelki wypadek obejrzyj sobie bialelaki.pl/effuniak/ odcinek 2, no albo dzis w telewizji na TVN Style wieczorem pewnie tez cos bedzie w kolejnym nowym odcinku :)
              • quleczka Re: komentarze dla golew 18.03.09, 10:37
                jeszcze jedno mi sie przypomnialo - im wezszy obwod, tym wieksze zabudowanie pod
                pachami najczesciej i czasem tez szersze fiszbiny, wiec tym bardziej warto by
                poszukac pasujacej dosc scislej 70tki :)
    • joankb Komentujemy dla aggunia1 10.03.09, 08:17
      • aggunia1 Re: Komentujemy dla aggunia1 10.03.09, 09:08
        dzieki za wklejenie :-)

chcialam tylko dodac ze w tej Freyi Phoebe poszlam wczoraj do pracy
        i pierwszy raz w zyciu musialam sie pozbyc stanika pod koniec dnia
        pracy i dosiedziec bez.
        Takiego ucisku na mostek jeszcze nie przezylam. Nie wytrzymalam.
        Fiszbiny konczyly mi sie na mostku o jakies 3 cm wyzej niz w Pour
        moi, ktory tez nieco cisnie, ale to jest do wytrzymania, najwyzej
        musze co jakis czas pomasowac :-)
        • kizombalover Re: Komentujemy dla aggunia1 10.03.09, 14:30
          A moim zdaniem pour moi? jest o miskę za mały, warto byłoby przymierzyć 32D, a
          może nawet DD, albo 30E. Być może ucisk, który odczuwasz, jest właśnie wynikiem
          za małej miski. Nawiasem mówiąc, uważam, że ta fiszbina jest za wąska dla
          Ciebie, być może w 32D byłaby szersza, ale to trzeba przymierzyć...
          • aggunia1 Re: Komentujemy dla aggunia1 10.03.09, 17:36
            a nie bedzie mi sie marszczyl jeszcze bardziej?
            bo mam wrazenie, ze mi ladnie obejmuje co trzeba.
            co ja wloze do wiekszej miski? ja juz tam nic nie mam :-)

ale ja zielona jestem, nie znam sie do konca...
            • kizombalover Re: Komentujemy dla aggunia1 10.03.09, 22:33
              Ależ masz co włożyć - pod paszkami jest niezły zapasik ;-D
              Pamiętaj, aby dobrze wygarniać, sięgając aż do łopatek!
              • aggunia1 Re: Komentujemy dla aggunia1 10.03.09, 23:01
                no to musialby mi ktos pokazac, bo na razie nie zauwazylam (naprawde! nie
                upieram sie tylko, aby sie upierac!) abym miala co wlozyc, zwlaszcza z okolic
                lopatek.

I co powinnam robic, aby sie tej slynnejmigracji doczekac?
                zasuwac w tym jedynym pour moi codziennie?
                jak dlugo?

a co z freya? zakladac (na razie jest zima, nie szkodzi ze sie pod grubymi
                ciuchami nieco marszczy) i cierpiec bol mostka?
                odlozyc do szuflady i sprobowac za miesiac-dwa?
                dzieki za dotychczasoe rady i prosze o wiecej!!!!
                :-)
        • quleczka Re: Komentujemy dla aggunia1 10.03.09, 23:32
          moim zdaniem po prostu taki typ stanika, nie do konca gra z twoim biustem...wyglada jak freyowa zmarcha, choc u ciebie nie za duza

co do mostka - jesli ma to zwiazek z ciasnym obwodem, ktory to poteguje to mozna przedluzke sprobowac, jesli w obwodzie sie czujesz ok, a przeszkadza sam mostek to czesto pomaga taki zwykly wacik do demakijazu wlozony pod koncowki fiszbin zanim stanik sie ulozy... a jak nie to lekkie odgiecie koncowek fiszbin

ale tak szczerze, to ja bym sie nie meczyla z nim tylko szukala dalej :)

za to pour moi lezy lepiej ale wydaje mi sie przymaly i jak siegniesz dobrze od plecow reka ( tak jakby az od miejsca gdzie sie zaczyna ramiaczka i przesuniesz wszystko w przod)...i tak codziennie to jeszcze co nie co sie znajdzie ;)

lepiej miec pierwszy stanik troszke za maly niz za duzy

widzialas moze w srode "jak dobrze wygladac nago?" z effuniakiem? ladnie pokazuje jak wygarniac :)

bialelaki.pl/effuniak2.wmv
          tyle, ze jeszcze glebiej...siegasz az na plecy prawie, ze do ramiaczek
          • aggunia1 quleczka 11.03.09, 09:21
            dzieki za wskazowki :-)
            widzialam w podanym na Lobby linku, bo w tv zaczelam ogladac od
            momentu dokladnie po Ewie :-( spoznilam sie...

I wygarnianie bylo widac tam ladnie, tylko ze dla osoby o malym
            biuscie (jak ja) wydaje sie, ze wielki to jest latwo wygarnac a w
            malym nie ma, bo ja tak robie ale w tej dloni mi tyle nie zostaje co
            u bohaterki programu :-).
            Moze na zlocie mi ktos to profesjonalnie pokaze, jesli uda mi sie
            przyjsc :-)

Na podstawie twoich rad, ze lepiej ciutke za maly na poczatek niz za
            duzy, mysle ze sprobuje zrobic tak - kupie sobie taki sam tylko o
            miske wiekszy :-) bo mi sie podoba!
            Zanim przyjdzie nowy, ponosze ten.

Co do freyi - mam ochote upolowac jakies Rio, ktore ponoc zbiera
            spod pach ladnie.
            Ale czy nie bede miala tam tez problemu zmarchy?
            No i jesli to 32C w Phoebe ma miseczke taka jakby za duza lub w sam
            raz, to w Rio kupowac ten sam rozmiar czy celowac jak z Pour moi w
            32D lub 30D ?

dzieki jeszcze raz, bo dopiero taka rozmowa o konkretnym moim
            przypadku otwiera mi oczy na pewne sprawy :-)
            • quleczka Re: quleczka 11.03.09, 10:34
              > wydaje sie, ze wielki to jest latwo wygarnac a w
              > malym nie ma, bo ja tak robie ale w tej dloni mi tyle nie zostaje co
              > u bohaterki programu :-).

no wiadomo, ze nam trudniej i nie zostaje w dloni tyle co u bohaterki...ale nie
              jest to niemozliwe , a wrecz jest konieczne :)

na zlocie na pewno bedzie ktos kto umie pokazac jak to robic :)

> Na podstawie twoich rad, ze lepiej ciutke za maly na poczatek niz za
              > duzy, mysle ze sprobuje zrobic tak

to nie moje rady tylko ogolne rady na forum np w watku rozmiarowym
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=89960467 zeby nie wpadac w szal
              zakupowy bo staniki robia sie szybko za male :)

ten nie jest jakos bardzo za maly ale po prostu jest taki, ze juz nie ma szansy
              sie nic wiecej do niego zmiescic ...

moim zdaniem ta freya nie jest za duza, tylko jest niekompatybilna z toba, wiec
              moze po prostu nie kupuj tylko wybierz sie na zlot albo do sklepu poki co ...i
              pomierz ile sie da :)

ja bym mniejszego nie kupowala ale niech sie ktos inny wypowie :)

mniejszy bedzie moim zdaniem zwyczajnie za maly...

ogolnie to bym poszukala w innych fasonach tez niz typowa balkonetka freya bo
              one wszystkie podobnie leza :)
            • quleczka Re: quleczka 11.03.09, 10:47
              jeszcze w innym watku dziewczyny mi przypomnialy o

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=89074532&a=89074532
              o ktotym zapomnialam ...polecam lekture :)
            • kizombalover Re: quleczka 11.03.09, 17:01
              Quleczka oczywiście się przejęzyczyła, i miała na myśli, że lepiej mieć na
              początek trochę za duży stanik, niż za mały ;-).

Ten za duży ma przynajmniej szansę się wypełnić, a za małym jeszcze większą
              krzywdę sobie robisz, wypychając piersi pod pachy tak samo, jak pusiapkami.

Effuniak gdzieś umieściła teorię, że my wszystkie małobiuściaste właściwie
              szerokofiszbinowe jesteśmy (biust płaski, rozległy), więc zamiast Freye,
              popróbuj Panache , które jest szerokofiszbinowe, oraz Fantasie, które jest
              pośrednie. A ten pour moi? jest śliczny, ale powinnaś spróbować większą miskę,
              naprawdę.
              • quleczka o matko... 11.03.09, 18:48
                > Quleczka oczywiście się przejęzyczyła, i miała na myśli, że lepiej mieć na
                > początek trochę za duży stanik, niż za mały ;-).

ale wpadka :/// przepraszam...z rozpedu mi tak glupio wyszlo ale na szczescie w
                nastepnym poscie przynajmniej link do prawidlowej teorri podalam ;)

dokladnie, patrzac jak lezy ta freyka to ja bym po prostu poprobowala innych
                firm i najlepiej nieco innych fasonow tez, a nie bawila sie w rio...
                • aggunia1 Re: o matko... 11.03.09, 20:05
                  quleczka napisała:

> > Quleczka oczywiście się przejęzyczyła, i miała na myśli, że lepiej mieć n
                  > a
                  > > początek trochę za duży stanik, niż za mały ;-).
                  >
                  > ale wpadka :/// przepraszam...z rozpedu mi tak glupio wyszlo ale na szczescie w
                  > nastepnym poscie przynajmniej link do prawidlowej teorri podalam ;)
                  >
                  hehe, a ja glupia od razu lyknelam :-)
                  no trudno, bede szukac dalej i skoro mowicie ze w moim przypadku na Freye szkoda
                  zachodu (i nadziei, bo co zakupy i czekanie na paczke to nadzieja :-) ) wiec
                  bede szukac dalej.
                  znow dluuuugi wieczor na Lobby przede mną i czytanie, jaki model wybrać, bo
                  akurat z Panache na Listkach nic na mnie nie ma :-(

• quleczka Re: o matko... 11.03.09, 20:10
                    ja nie mowie, ze szkoda zachodu bo moze sie okazac, ze jakas freja pasujaca sie
                    trafi...one tez nie maja wszystkie jednakowego kroju :)

ale ogolnie by poprobowac roznych fasonow :)

i zdecydowanie tym razem poprawnie lepiej WIEKSZY niz MNIEJSZY, jeszcze raz sorki :)

jedno pytanie - jak bardzo masz waskie te 32C ? bo moze warto sporobwac poszukac
                    30DD, tylko nie ze scisliwcow...tych jest znacznie wiecej :)
                    • aggunia1 Re: o matko... 11.03.09, 21:54
                      > jedno pytanie - jak bardzo masz waskie te 32C ? bo moze warto
                      > sporobwac poszukac

o Boże, a ta znowu do mnie szyfrem :-)
                      pytasz mnie o wymiar stanika w spoczynku?
                      (zmierze jak Mlodociana zasnie, bo wlasnie zasypia a moj stanik jest w jej pokoju)

czyli warto spojrzec na obwody 30, tak? juz nawet zaczelam :-)

tylko czemu aż DD a nie D?
      • vicky1 Re: Komentujemy dla aggunia1 10.03.09, 10:44
        Jak na moje oko to ta Freya średnio z Twoim biustem współgra. Miseczki się marszczą - co albo może być wynikiem słynnej Freyowej zmarchy, albo oznaczać, że Freya generalnie średnio pasuje. Lepszy efekt jest w Pour Moi. Na pewno widać spory potencjał na migrację - bułki podpachowe do wmasowania. Jak na moje oko to ta Freya bardzo umiarkowanie pasuje i zastanowiłabym się, czy nie puścić dalej, no ale poczekajmy na głosy bardziej znających się.
    • joankb CK i Elle dla anonimowej forumki 10.03.09, 08:44
    • joankb Komentarze dla pandonapandona 10.03.09, 08:52

• vicky1 Re: Komentarze dla pandonapandona 10.03.09, 10:35
        Wygląda na to, że stanik kompletnie nic z biustem nie robi. Po prostu go zasłania. Szkoda, że przy zdjęciu nie ma podanych Twoich wymiarów. Jeżeli obwód jest za luźny to wiadomo, że nie pasuje.
        Stanik robi wrażenie tak usztywnionego, że nie wiadomo co robi z biustem w środku. Na drugim zdjęciu zauważyłam jakieś marszczenia miseczki u dołu, co moze wskazywać, ze miseczka za duża/niekompatybilna.
      • kizombalover Re: Komentarze dla pandonapandona 10.03.09, 14:27
        Fiszbina za wąska - nie obejmuje całej piersi ( a powinna celować w środek
        pachy, żeby bułki z boków zebrać).
        Obwód za luźny, czyli nic nie podnosi i nie zbiera. Wyrok: oddaj stanik wrogowi ;-).
        • pandonapandona Re: Komentarze dla pandonapandona 10.03.09, 14:33
          Kizomba jaki stanik proponujesz. Mam wymiary 68/ok. 85. Slecze na
          tym forum od rana, czytam je i juz zdurniałam. Bo nie wiem jaki
          bedzie dobry, żeby okalał całą pierś..Skoro ten targowy nie okala a
          fiszbina w nim ma 14 cm to ja nie wiem co ja potrzebuje.. Pomocyy.
          Mysle nad firma Curvy Kate bo na allegro widzialam, ale nie wiem czy
          bedzie dobry Najgorzej to sie boje ze z fiszbinami bedzie nie wypał,
          bo jak poczytalam co pisza tutaj dziewczyny to rozne te fiszbiny
          sa.. Kurrrde. A ja nie mam mozliwosci pojsc do sklepu bo mieszkam na
          zadupiu i latwiej i przez neta zamówic. No i co ja mam począć?
          • joankb Re: Komentarze dla pandonapandona 10.03.09, 17:45
            Tutaj masz tabelkę, wpisujemy sobie do niej różne dane staników. Prawdopodobnie
            potrzebujesz stanika z szerszymi fiszbinami. Na pewno dobrze pomierzyłaś ten,
            który masz na sobie?
            Tabelkowo wychodzi Ci rozmiar 28E, w ściśliwszych 30D. Dla tych rozmiarów rzadko
            fiszbina jest szersza niż 14cm.
            Prędzej w 28E - Curvy Kate albo Panache.
            • pandonapandona Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 17:58
              Joankub zmierzyłam siebie jak i stanik który mam obecnie bardzo
              dobrze. Ja jestem na bank szerokofiszbinowiec. Potrzebuje fiszbine
              taka na 14-15 cm. Zastanawialam sie nad kupnem Curvy Kate Portia i
              napisałam do Pani z allegro jakie sa szerokie fiszbiny. I jej
              odpowiedz: 11,5 cm. Dla mnie to stanowczo za mało :( Czy ja jestem
              jakas niewymiarowa?
              • natashka87 Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:41
                możesz kupić coś ze sklepu, trochę drożej będzie ale za to możesz
                wysyłać i odsyłać do woli(tzn raz płacisz za wysyłkę, a przy
                wymianie już za kolejną nie płacisz, w ciągu 10 dni możesz odesłać
                stanik). Lista sklepów jest podlinkowana na górze. A w Curvy Kate
                jest duży przeskok fiszbin między DD a E jeśli się nie mylę.
                • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:52
                  >w Curvy Kate
                  > jest duży przeskok fiszbin między DD a E jeśli się nie mylę.

w tabelce fiszbin tego nie widac...wszedzie gora 12,5cm przy 65tkach ponizej F

ale za to w 60F juz szerokosc wyglada calkiem przyzwoicie, wiec moze nie byc zle :)

sa na allegro, wiec moze warto zapytac i poprosic o zmierzenie?
              • kizombalover Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 22:36
                Z tymi fiszbinami to gorsza sprawa, bo inaczej układają się w fasonie plunge, a
                inaczej np. w balkoniku. W balkoniku są wyższe na mostku, więc odległości między
                końcówkami drutów wypadają inaczej.
                Zobacz wątek o modelach zgarniających bułki spod pach i strzelaj w panache albo
                fantasie, balkonetki.
                • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 22:41
                  ja wlasnie nigdy nie wiem jak sie powinno prawidlowo mierzyc fiiszbiny w plunge
                  bo tak "po przekatnej" to niewiele daje ;)
            • pandonapandona Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:11
              Joankb gdzie ta tabelka? Linka nie ma :(
              • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:13
                spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=5
            • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 10.03.09, 18:21
              ja jeszcze powiem tylko, ze szukalabym tez 28F jesli nie beda z duzomiseczkowych
              specjalnie

bo prawda jest taka, ze szybko pierwszy stanik potrafi sie zrobic za maly i
              lepiej miec odrobine luzu niz stanik na styk :)

no i wszystko zalezy jeszcze od tego w jakiej czesci cyklu jestes -czesci kobiet
              to sie mozne wahac dosc mocno

ogolnie 28E jest na 84cm, 28F na 86,5
        • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 10.03.09, 18:12
          zdjecie jest mocno przeswietlone akurat tam gdzie jest fiszbina ale dla mnie tez
          ona wydaje sie za waska

no i fakt, ze on to nie wiele z biustem robi

na plus to, ze nie widac podjezdzania ...ale moze to przez to, ze ma grubsze
          boki, a nie cienkie paseczki jak czasami

no bo 75cm przy 68pod biustem....to jest duuuuzo za luzne :)

co do fiszbin to ja sie przekonalam, ze kazdy to inaczej mierzy i tyle :(

spokojnie potrafi by 1-2 cm roznicy tylko przez rozne mierzenie

wiekszosc stanikow przykladowo panache ma 14-15cm, nie sadze bys to ty byla
          niewymiarowa :)

za to jakos nie wierze w te 11,5 ;)
          • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 10.03.09, 18:18
            ok, sprawidzilam...curvy kate ma cos kolo 12-12,5 to lepiej celowac w panache
            jednak :)

moze przydac ci sie ten watek
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=80863029&a=80863029
            lub
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=75563776
          • pandonapandona Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:21
            No serio kuleczka. Zobacz. Kopieuje ci maila od tej Pani:
            Szerokość fiszbin miedzy końcami (srodek kanalika) w lini prostej ma
            11,5 cm.
            Pozdrawiam

Ja fiszbine w swoim staniku mierzylam tak: od koncówki jednego druta
            do koncówki drugiego druta. No i wyszlo 14 cm, a skoro mowicie ze w
            tym fiszbina najezdza na piers to ja juz nie wiem jaki ja wymiar
            potrzebuje kurdeee co za zycie. Humor mi sie pogorszyl bo nie wiem
            jaki stanik kupic a juz bym chciala bardzo go miec.
            • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:24
              ok, ja nie tobie nie wierze...tylko temu czy ten stanik tyle faktycznie ma - jak
              mowilam roznie to ludzie mierza :) w tabelce ani jeden nie ma ponizej 12cm ;)

tak czy inaczej nawet jesli ma nie 11,5 a 12 i cos...to szukalabym innego :)

wiesz, jeszcze jedna mysl - fiszbiny inaczej leza gdy obwod jest dobry bo obwod
              je "dociska" do klatki piersiowej ...tutaj moga lezac tak, a nie inaczej bo ten
              stanik tak naprawde bardziej "wisi" na tobie ;)
            • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:25
              poszukaj jakiegos nie za drogiego panache w dobrym rozmiarze...jest spora
              szansa, ze trafisz, a jak nie to wystawisz go dalej

zacznij sie martwic pozniej dopiero...bo inaczej to bez sensu ;)
            • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:28
              takie sugestie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72041&w=84302100&wv.x=2&a=87050737
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72041&w=84302100&wv.x=2&a=90744325
              nie jestem fanka tango akurat, harmony za to na zlocie na wielu dziewczynach
              ladnie lezalo...
              ale ogolnie posledz ten watek przez pare dni...
              • pandonapandona Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:40
                qleczka o którym panache mowisz o balkonetce czy full cupie?
                • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 18:48
                  > qleczka o którym panache mowisz o balkonetce czy full cupie?

to juz zalezy w jakim fasonie sie lepiej czujesz :)

ja wole balkonetki, plunge, half-cupy...full cupow nie lubie
                • joankb Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 21:53
                  Myślę, że faktycznie mogłabyś przymierzyć Harmony, ma naprawdę szerokie
                  fiszbiny. Balkonetkę raczej - choćby dlatego, że lepiej ją oceniać. Harmony
                  powinno się udać upolować nie tak drogo.
                  Wtedy zobaczymy.
                  BTW - Jeżeli prawie każde 75B, nie tylko to, jest na Ciebie dobre w miskach to
                  możesz przymierzać i 30DD.
                  Spróbuj, jeszcze przed kupowaniem 65-ki przymierzyć w najbliższym stacjonarnym
                  jakąś 70-kę. I napisz która miska jest dobra.
                  • pandonapandona Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 23:26
                    Joankkub gdzie moge szukac tej Harmony, w jakich sklepach
                    internetowych?
                    • joankb Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 23:35
                      Harmony to tzw. kolekcja bazowa, powinna być dostępna w każdym sklepie, który ma
                      w ofercie Panache. Na pewno każdy taki sklep może ją sprowadzić - w miarę
                      szybko. Spytaj w dopasowanej, w ebras, w monache, hojnie obdarzonej. Nie znam
                      aktualnego stanu, bo ja nie Panachowa jestem. Przejrzyj linki do "naszych" sklepów
                      • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 23:40
                        niestety powinna ale nie jest...a czesto jest mocno przerzedzona i maja np. tyko
                        biale , dzis szukalam w bravissimo i peachfield ;)

ale fakt, w dopasowanej jest i znacznie taniej niz w karoline.pl na przyklad :)
                        • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 23:46
                          wyglada na to, zew polsce najtansza 65tka liczac znizke powitalna jest tutaj ale tylko czarna www.monache.eu/Harmony_Bra_Czarny-28.html

za to wybor wiekszy w dopasowanej
                          www.dopasowana.pl/product-pol-410-Biustonosz-Harmony-balkonetka-w-kolorze-czarnym-seria-Superbra-firmy-Panache-4031.html
                          sprawdzam bo ja sama wlasnie rozmyslam nad kupieniem 60F/FF lub 65E :)
                    • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 10.03.09, 23:37
                      ja dzis szukalam - z brytyjskich jest w figleaves.com na przyklad za 28funtow,
                      a z polskich w www.karoline.pl/
                      • pandonapandona Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 11.03.09, 00:02
                        Dziewczyny to oświeccie mnie i wytlumaczcie taka rzecz:

1) dlaczego dziewczyny kupuja w sklepach zagranicznych online skoro
                        ceny sa zblizone a nawet w Polsce nizsze ( przykladowo ten Harmony
                        obliczylam ze drozej by wyszedl mnie gdybym zamowila w uk)

2) czy bez problemy przyjmują zwroty w sklepach ebras i dopasowana?
                        chce kupic cztery rozne modele i.. jezeli zaden z nich nie bedzie
                        pasowal to nie beda robic problemu gdy bede chciala je zwrocic
                        wszytskie?
                        • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 11.03.09, 00:13
                          ostatnio sa zblizone bo
                          a) bardzo zmienil sie kurs funt/zloty
                          b) otworzylo sie sporo polskich sklepow i te rozmiary robia sie coraz popularniejsze
                          c) w brytyjskich jest wiekszy wybor nadal i duze sezonowe promocje i na przyklad
                          stanik zamiast 28 kosztuje 14 albo i czasem 4 funty ;)
                          d) wciaz na niektore staniki np. maskaradki trzeba czasem "polowac" i kupuje sie
                          tam gdzie sie trafi ;)

kiedys nie bardzo byl wybor, teraz czasem juz w polskie wychodzi na to samo :)

harmony to taka stala i niezmienna klasyka, szczegolnie w podstawowych kolorach
                          i tu roznica sie zaciera

zwroty przyjmuje kazdy sklep internetowy tylko musisz wiedziec w jakim termine -
                          inna kwestia z wymiana, czasem trzeba placic za przesylke czasem nie - musisz
                          zawsze sprawdzic regulamin sklepu

www.dopasowana.pl/Regulamin-cterms-pol.html
                          "Udzielamy Państwu gwarancji zwrotu zakupionego towaru w terminie do 28 dni od
                          daty jego otrzymania, pod warunkiem zwrotu towarów nieużywanych, czystych,
                          "pozbawionych zapachu" (np. kremy, perfumy), razem z oryginalnym pudełkiem,
                          ometkowaniem.

Bielizna, której zwrot/reklamacja nie zostanie uznana (odesłana po wymaganym
                          terminie, bez metek, zabrudzona, uszkodzona), będzie odesłana na koszt klienta.

(najlepiej przesyłką poleconą, prosze pamiętać, że nie bierzemy na siebie
                          odpowiedzialności gdy przesyłka ze zwrotem zaginie)"

:)
                          • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 11.03.09, 00:16
                            ebras.pl/?m=5/7
                            czyli w ebras masz mniej czasu na odeslanie (10dni), a w obu sklepach jak chcesz
                            wymienic to staniki na zmiane wysylaja na swoj koszt

fajnie, bo kiedys u nas prawie nikt nie chcial tego praktykowac i kazali placic
                            przy wymianie :)
                            • pandonapandona Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 11.03.09, 00:36
                              Dzięki qleczka za odpowiedzi. Przeczytalam caly watek w Panache o
                              Harmony i jestem nieco zaniepokojona bo pisza tam ze fiszbina ma
                              13,5 a to znaczy ze ma mniej od tego co posiadam obecnie tzw
                              targowego. Jenny co ja mam robic! A chce juz zamowic kurde noo.

• natashka87 Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 11.03.09, 03:30
                                Wiesz, ale Panache ma fiszbiny bardzo giętkie generalnie i one się
                                mocno wyginają z obwodem, więc nie powienno być problemu:) Zreszta
                                spróbujesz to zobaczysz:)
                                • quleczka Re: Komentarze dla pandonapandona 68/85 11.03.09, 10:31
                                  dokladnie, dobrze ze o tym wspomnialas

zmierzenie w stanie spoczynku to jedno, a ubrane to co innego:)

no i mam wrazenie, ze w tym bazarkowym te fiszbiny tak zle leza bo on generalnie
                                  jest za luzny i w ogole obwod "nie pracuje" i nie lezy ciasno przy ciele, a
                                  przez to fiszbiny tez nie sa jak powinny byc

nie sugeruj sie tak strasznie centymetrami, nie ma sensu sie nadmiernie
                                  stresowac... niewielkie sa szanse, ze panache bedzie za waskie, a jak bedzie to
                                  wtedy bedziemy szukac rozwiazania :)
    • pandonapandona 68/85 pandonapandona 11.03.09, 01:24
      Juz zdecudowałam sie na sklep dopasowana. Widzialam tam taki panache
      scarlett w przecenie chyba kupie go oraz harmony i curvy kate emily.
      Wszytskiego po dwa rozmiary 28E i 28 F. Poprzymierzam, zostawie
      jeden najlepszy a reszte odesle. Słuchajcie na dopasowanej pisze ze
      od ilus tam zlotych przesylka gratis. Moje zamowienie bedzie na
      ponad 600 zlotych czy wiecej- czy bede miala przesylke gratis nawet
      jak odesle potem te staniki?
      • natashka87 Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 03:28
        Tak:) Nie płacisz za przesyłkę po prostu - tylko za staniki. Jedynie
        musisz od siebie odesłać na swój koszt. Radzę Ci odesłać koniecznie
        poleconym, a najlepiej listem wartościowym, dopłacasz trochę, ale
        jak Ci ukradną to wtedy wszystko dostanisz spowrotem,a tak to tylko
        do 100zł czy jakos tak jest ubezpieczony.
      • quleczka Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 10:32
        przesylka jest liczona od kosztow zamowienia - nie ma znaczenie, ze pozniej
        zwrocisz :)

jesli cie stac to to najlepsza opcja - od razu kilka i odeslac potem, niz
        wymieniac w kolko - placisz raz za przesylke

tylko tak jak radzono - zainwestuj w przesylke polecona lub najlepiej
        wartosciowa, roznica niewielka
        • pandonapandona Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 11:20
          No to dziewuszki sie załamałam troche, bo ani w dopasowanej ani w
          ebras nie maja Emilki, mowia ze wyszła z produkcji i produkcja
          zostanie wznowiona dopiero na jesien. Nie ma ten Panache Scarlett w
          moim rozmiarze. Jest tylko ten Harmony a czas realizacji to 28 dni w
          dopasowanej a w ebras 21, ale w dopasowanej ejst darmowa wysylka
          wiec chyba w na dopasowana sie zdecyduje. Tak mysle zeby do tego
          Panache cos jeszcze dobrac, zeby miec mozliwosc zobaczenia jak moj
          biust sie bedzie prezentowal w innych i wybrac ten lepszy model. I..
          Pani mowi ze ma Curvy Kate Portie czarna i jeszcze jakis Panache
          Ariza ivory i Curvy Kate Criss Cros. Który byscie dziewczyny wziely
          dodatkowo? Ja bylabym sklonna wziac ta Portie, ale sama nie
          wiem..Pliiz rady dla mnie, bo chce zamowic jak najszybciej.
          • quleczka Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 11:25
            zaraz pewnie dziewczyny cos wiecej napisza ale w takich wypadkach polecam
            poszukanie modeli w

kataloglmb.blox.pl/html :)
          • natashka87 Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 11:31
            A szukałaś gdzieś jeszcze? Nigdzie nie ma? Na Bravissimo jest dużo:
            patrz -> www.bravissimo.com/products/lingerie?
            back=28&cup=f&brand=panache

i Harmony i mogłabyś confetti wziąć on chyba też miał szerokie
            fiszbiny z tego co pamiętam. 28ki najłatwiej dostać w Bravissimo. I
            wtedy za kilka dni byś miała w domku
            • quleczka Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 11:37
              natashka87, niektorym po prostu z Polski wygodniej, nie trzeba karty itp. i
              tansze koszty wysylki i odsylania :)

bo cena harmony to akurat taka sama niemal - 120zl :)
              • quleczka Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 11:43
                jesli juz koniecznie chcesz cury kate i mozesz za granica to pomyslabym o
                zakupie w brastop.com bo to ich marka :)

niektore modele 65DD np.portia i criss cross sa juz za 13 funtow i jak sie
                zapiszesz do newslettera to jeszcze jest znizka :)

to juz jest chyba spora roznica w cenie ....
                • pandonapandona Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 11:55
                  quleczka patzrulam w tym brastopie ale jak wpisalam moj rozmiar to
                  wynikalo ze nie maja go :/
              • natashka87 Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 11:58
                Nie no spoko:) Rozumiem. To propozycja była.

Ja bym się nie pisała na zapłacenie i czekanie miesiąca, ale to może
                mój taki osobisty pogląd;) Po prostu ta za 120 zł teraz jest tańsza
                niż ta za 120 za misiąc - przepraszam to takie uczelniane odchyłki;)

Ja po prostu się dziwiłam, ze nie maja na miejscu nigdzie. A w
                brastopie tez parzyłam i nie ma i Emilly i zadnego Panache w tych
                rozmiarach:(
                • pandonapandona Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 12:02
                  No własnie własnie. Tam w tym brastopie nie maja nic konkretnego. No
                  i co robic? Zamawiac i czekac miesiac?

Dziewczyny dajcie rade jakas. Brac tylko ten Harmony Panache czy
                  jeszcze ta Portie?
                  • kulki zakładanie stanika 11.03.09, 19:44
                    Pisałam Ci dzisiaj w rozmiarowym, ale nie wiem czy zaglądałaś.
                    Czy przy zakładaniu stanika pochylasz się i wygarniasz biuścik spod pach? Może się okazać wówczas, że wcale nie potrzebujesz tak bardzo szerokich fiszbin.

Mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. Nie wiem skąd jesteś, ale teraz już w wielu miastach jest choćby jeden sklep stacjonarny sprowadzający biustonosze w szerszej rozmiarówce.

Jeżeli jednak mieszkasz na stanikowej pustyni to lepiej zamówić więcej, wyłożyć trochę kasy, a potem odesłać to co nie pasuje. Ja radzę Ci spróbować też 65DD - nie wiem jak ściśle się zmierzyłaś i jaką masz podatność na ściskanie :)

W naszym katalogu możesz poczytać o interesujących Cię modelach staników i dowiedzieć się, czy są rozciągliwe i czy dużomiseczkowe. Polecam!

Mi na początek bardzo przypadła do gustu Freya Pollyanna i Freya Millie. Są średniofiszbinowe, nie za wąskie, nie za szerokie.

Się rozpisałam :) Ale to dlatego, że widzę, że mamy podobne wymiary :) i obie dałyśmy sobie wmówić, że 75B jest dla nas najlepsze ;)
          • quleczka Re: 68/85 pandonapandona 11.03.09, 11:33
            z cury kate portia to wyglada na duzo miseczkowa i dosc scisla, wiec nie wiem
            czy na pierwszy raz by nie bylo za duzego szoku to nie lepiej 65tke DD
            (ewentualnie D dla porownania) :)

sporo tez zalezy od tego jaki kolor chcesz...bo bez sensu ci pisac ,ze na
            przyklad tylko ariza ivory albo tylko portia black... ;)
    • pandonapandona pandona 68/85 11.03.09, 21:25
      Dzieki użytkowniku KULKI :)

Kurcze sama juz nie wiem co zamawiać i w jakim rozmiarze. Jutro
      zamawiam w ebras.pl i tak mysle ze bedzie to: panache Harmony i Kate
      Portia. Tylko teraz juz nie wiem jakie rozmiary wziać..

I czy w ogole.. Panie się nie rozzłoszczą ze sklepu jak nic nie
      będzie pasować i wszystkie staniki zwróce? :/ Chociaz mam nadzieje
      ze bedzie cos tam pasowac!

BTW, jaki kolorek radzicie wziąć staniczka? Biały czy czarny?
      • quleczka Re: pandona 68/85 11.03.09, 22:51
        > I czy w ogole.. Panie się nie rozzłoszczą ze sklepu jak nic nie
        > będzie pasować i wszystkie staniki zwróce?

powiem brzydko "a co cie to obchodzi"? jak sie tak pechowo trafi, ze wszystkie
        nie pasuja to przeciezm mozesz tez poprosic o wymiane ktoregos jak bedzie cos na
        co bys chciala sporobowac wymienic...

wysylaja na wymiane za darmo, wiec jak szukasz to czemu nie :)

> BTW, jaki kolorek radzicie wziąć staniczka? Biały czy czarny?

jaki lubisz :)

ja wyboralabym czarny bo ja bialych nie trawie...pod ciemnymi rzeczami widac,
        pod bialymi tez, wiec jak juz nosze jasne rzeczy do pod nie cieliste/bezowe...

ale to ja :) kazdy ma inne preferencje :)
      • kulki Re: pandona 68/85 12.03.09, 08:38
        > I czy w ogole.. Panie się nie rozzłoszczą ze sklepu jak nic nie
        > będzie pasować i wszystkie staniki zwróce? :/
        Masz zagwarantowane prawnie w przypadku zakupów na odległość, że możesz zwrócić
        towar w ciągu kilku dni (przepraszam, nie pamiętam ilu) bez podania przyczyny.
        Mogą się złościć, prawo jest po Twojej stronie :)

Rozmiary - nie wiem ile masz kasy, idealnie byłoby spróbować 30D i 30DD, 28E i
        28F. Może najpierw weź 2x28, a ew. wymienisz na 30?
        • quleczka Re: pandona 68/85 12.03.09, 11:01
          normalnie jest to 10 czy 14 dni ale jak widac po dopasowanej na przyklad,
          niektore sklepy wydluzaja ten termin i daja prawie miesiac :)

ale zakladam, ze skoro chcesz miec jakis stanik to jak nie daj boze wszystkie
          zamowione nie beda pasowac to jednak cos bedziesz wymieniac, a nie wszystko
          zwracac :)

nieco offtopikowo - wczoraj odebralam ksiazke zamowiona w empik.com i tez jest
          na fakturze, ze moge zwrocic w 14dni jesli towar nie nosi znakow uzytkowania ;)
          a to ksiazka...rzecz, ktora teoretycznie trudno by nie pasowala, a nie rzecz tak
          trudna do dobrania jak stanik :)
          • pandonapandona Re: pandona 68/85 -no to zamówiłam :) 12.03.09, 11:18
            Ogłaszam wszem i wobec, że zamówiłam staniczki:) Zamówiłam ze strony
            ebras Panache Harmony w rozmiarach 28F i 28FF oraz Kate Curvy Portia
            w rozmiarach 28E i 28 F. No to teraz tylko czekać 3 tygodnie :) Ależ
            się niecierpliwie;)
            • quleczka Re: pandona 68/85 -no to zamówiłam :) 12.03.09, 11:55
              tak by umilic Ci czekanie artykul z balkonetki o portii

balkonetka.pl/2009/1/30/curvy-kate-portia-swojski-urok-wstazeczki
              przy okazji dowiesz sie, ze fiszbiny ma mocno elastyczne, wiec raczej nie sadze
              by mialy szanse by za waskie na ciebie :)
    • zawsze_zielona Komentarze dla zuz.666 n/t 13.03.09, 18:18

• megiddo0 Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 13.03.09, 20:03
        ten jasnobrazowy jest fatalny-sporo za szeroki obwod, za male miski,
        za szeroki mostek i za waskie fiszbiny
        ten jasnorozowy jest zdecydowanie lepszy, ale tez ma za waskie
        fiszbiny i nie obejmuja ci calej piersi, no i wydaje mi sie ze
        gdybys porzadnie wygarnela spod pach biust to tez by sie pokazaly
        buly nad miseczka
        moim zdaniem spokojnie jedno ramiaczko moze byc krotsze i rozwiaze
        to problem:)
        poszukaj 65tek albo scisliwych 70tek
        a jesli chodzi o wygarnianie to najlepszy chyba bedzie ten filmik z
        effuniakiem:
        www.bialelaki.pl/effuniak.wmv

• agacia2025 Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 13.03.09, 22:09
        uwazam ze oba sa za male i ze obwody sa za luzne. Poza tym powinnas podciagnac
        mocnej ramiaczka. Fiszbiny tez sa za waskie i za krotkie. Znajdz lepiej na
        poczatek na allegro jakies uzywane 65DD ewentualnie cos malomiseczkowego 65E,
        ale zanim kupisz to poczytaj o danym modelu w watku rozmiarowym. Za uzywany
        stanik zaplacisz pewnie kolo 30-40zl w bardzo dobrym stanie, a i tak bedziesz
        szybko potrzebowala zmiany rozmiaru na wiekszy, bo masz troszke do zmigrowania.
        Ja mialam mniej a przeskoczylam o 2,5 miski w gore. Poszukaj takze informacji o
        modelach zbierajacych spod pach bulki. Poczatki sa trudne, ale nie kupuj wiecej
        niz 2-3 staniki bo szkoda kasy aby za 1-2 miesiace kupowac nowe bo zmigruje.
      • zawsze_zielona Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 13.03.09, 22:23
        Oba są za luźne w obwodzie i za małe w miskach. Szczególnie ten brązowy widać,
        jak obwód podjeżdza. Fiszbiny są stanowczo za wąskie i nie obejmują całej
        piersi. Buły znikną tylko gdy zaczniesz nosić odpowiednio dużą miskę, w tych
        stanikach nie masz z bułami żadnych szans.
        Powinnaś spróbować 30(65)DD.
        • zuz.666 Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 15.03.09, 02:39
          Bardzo dziękuję za komentarze, od razu wzięłam się za szukanie czegoś lepszego.
          Tylko zastanawiam się, czy Waszym zdaniem Panache Tango II byłoby dla mnie
          lepsze 65DD czy E.........chcę coś bardzo zbierającego, a nie wiem jakie oni
          miski robią...
    • mefistofelia komentujemy dla zoi2 14.03.09, 18:49

• malagracja Re: komentujemy dla zoi2 14.03.09, 20:31
        Jezeli bys mogla, to prosze Cie zebys wyslala zdjecia kiedy dobrze zalozysz
        stanik :-) To znaczy, zalożysz go wyzej (bo teraz jest za nisko), potem
        odpowiednio wyregulujesz ramiaczka :-) Upewnij sie, czy wszystko dobrze
        wygarnęłaś ;)
      • elmilinden Re: komentujemy dla zoi2 14.03.09, 21:40
        Trochę przymały albo po prostu nie ten model- w Polyannie i pokrewnych ta korona
        u góry zwykle się wbija, jakoś tak dziwnie leżą...
      • zawsze_zielona Re: komentujemy dla zoi2 15.03.09, 00:00
        Wydaje mi się, że za nisko założyłaś stanik i dlatego miski wyglądają jakby były
        mocno naciągnięte. Poza tym stanik wygląda na za mały, ale być może to przez
        to założenie.
      • zoi2 Re: komentujemy dla zoi2 15.03.09, 10:54
        Jak założę go wyżej to fiszbiny najeżdżają mi na pierś :(
        • zawsze_zielona Re: komentujemy dla zoi2 15.03.09, 11:22
          Acha, czyli moze za waskie fiszbiny?
          Nam chodzi o to, by fiszbiny byly dokladnie pod piersia, a u Ciebie tak to nie
          wyglada.
          • stotka90 Re: komentujemy dla zoi2 15.03.09, 20:36
            ale skoro napisala, ze po podciagnieciu nachodzą na piers - to pewnie
            od dołu wjezdzają na nią - stanik za wysoko.
            • zawsze_zielona Re: komentujemy dla zoi2 15.03.09, 23:38
              Hmm.. być może tak, ale nie napisała gdzie nachodzą a fiszbiny mogą nachodzić z
              boku.
              Tak czy inaczej, moim zdaniem ten stanik nie leży tak jak powinien. Jest taki
              bardzo obcisły i miski "się ciągną".
            • quleczka Re: komentujemy dla zoi2 16.03.09, 12:28
              no nie wyglada tak jak powinien i jest jakos dziwnie nisko chyba

zgaduje, ze te fiszbiny moga nachodzic na piers na mostku ale moge sie mylic :)

moze warto inny fason niz freya, ktore czesto przy pewnym ksztalcie piersi tna
              gore ta krawdzia mieseczki?

poza tym przy 65/85 to mysle, ze spokojnie mozna probowac 28F czesto :)
    • kizombalover Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 15.03.09, 10:44
      Odpowiednikiem 70C jest 65DD, więc ja bym sugerowała jednak większą miskę - 65E,
      z czasem się wypełni, tylko trzeba porządnie wygarniać, aż z łopatek. Ale tango
      II bierz nie plunge, tylko balkonik. Osobiście lubię też balkoniki Fantasie
      (zabudowańce, ale na początek takie mają właśnie być).
      • zawsze_zielona Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 15.03.09, 11:19
        Moim zdaniem 65DD wystarczy, Na mnie tez 70C jest za male a 65DD dobre. Trzeba
        wziac pod uwage, ze europejskie miski sa jakies plytsze od brytyskich. Ja bym
        Tango sobie odpuscila, bo ten stanik rzadko dobrze lezy na malobiuciastych.
        Lepsza chyba Polyanna na poczatek.
        • kizombalover Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 15.03.09, 17:01
          Wywróżyć, nie wywróżymy, czy lepsza Pollyanna, czy Tango II, ale chciałam
          zauważyć, że według naszej Guru Effuniak ;-), większość z nas małobiuściastych
          jest szerokofiszbinowa, więc Polly może być po prostu za wąskofiszbinowa. Mnie
          osobiście spłaszczała straszliwie, w żadnym staniku nie wyglądałam tak
          koszmarnie, że o freyowej zmarszczce nie wspomnę.
          • zawsze_zielona Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 15.03.09, 17:39
            Ale Tango II tez nie jest najlepszym wyborem dla malobiusciastych, bo jest
            uszyty ze sztywnego materialu, wiec z zalozenia nie bedzie sie ukladal 100%
            dobrze na poczatku. Do tego jest raczej mocno zabudowany, wiec nie kazdej
            malobiusciastej bedzie pasowal.
          • lavaenn Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 15.03.09, 18:10
            pojęcie szerokofiszbinowości wg Effuniak nijak się nie ma do pojęcia
            freyowości/panachowości. pewna część małobiuściastych potrzebuje
            fiszbin węższych niż nawet w Rio, co nie zmienia faktu że według
            pojęcia Effuniakowego są szerokofiszbinowe ;)
            a Pollyanna ma akurat najszersze fiszbiny ze wszystkich Freyi.

zuz: wydaje mi się że 65DD powinno być ok, ale chyba nie z Freyi.
            może Elle Macpherson (małe miski, ścisłe obwody, czyli 65E lub 70D)?
            • kizombalover Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 15.03.09, 18:59
              No właśnie, nie pamiętam już gdzie, ale gdzieś czytałam tę teorię Effuniak.
              Umiesz to zlokalizować na forum albo w galerii?
            • kulki Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 15.03.09, 23:26
              > zuz: wydaje mi się że 65DD powinno być ok, ale chyba nie z Freyi.
              > może Elle Macpherson (małe miski, ścisłe obwody, czyli 65E lub 70D)?
              Ja bym nie radziła Elle Macpherson na początek - nie zbiera i ma
              nieprzewidywalną rozmiarówkę. Początkująca osoba, dopiero sprawdzająca, czy
              zmiana rozmiaru na pewno ma sens, może się zniechęcić.

Jeżeli Tango to balkonetka nie plunge, z tego co pamiętam plunge leży
              nienajlepiej na małobiuściastych.

Zuz, a może masz w okolicy jakiś sklep stacjonarny, żeby sobie pomierzyć i
              panache, i freya? Jeżeli zdradzisz miasto, to możemy podpowiedzieć, gdzie koło
              Ciebie sprzedają brytyjczyki.
              • zuz.666 Re: Komentarze dla zuz.666 n/t 16.03.09, 00:47
                jestem z Poznania i juz strasznie mam namieszane w głowie...tango czy
                nie...chcialabym jak najszybciej zapiąć się w jakis stanik z wiekszymi
                miskami-poki co tamte z galerii wywędrowały do szafy a w ruch poszła sztywna La
                Senza(kupiona kiedys przypadkowo 70C- sliczna, a ze kiedys potrzebowalam stanik
                bez ramiączek, to jej ciachnęlam.I pozniej nie nosilam. Wczoraj te ramiączka
                przyszywalam:/ niestety to 70C to takie w sam raz i nie mam gdzie wygarniac.
                Dziś mierzyłam w poznanskiej La senzie 70DD(chyba jedyne 70dd w calym
                sklepie)-wydawala mi się ogromna, o dziwo po wygarnięciu sie wypelnila i byl
                leciutki luz w miskach.kosztowala chyba 50zl. Nie wiem co to za model byl, ale
                byl bawelniany,bialo-żółty(dosc babciowy), szeeerookie fiszbiny i wysoko pod
                pachą-mysle, ze nadawalby sie do wspolpracy, ale po pierwsze-to ja sie nie znam
                jeszcze na tym, a po drugie mam watpliwosci czy ta bawelna-mimo, ze miska byla
                dosc sztywna, nie rozeszlaby sie za szybko....co począć?????
                • kulki 70DD a 65DD 16.03.09, 09:13
                  Po kolei :)
                  1. Trochę teorii na temat przeliczania miseczek:
                  Czy wiesz, że 70DD a 65DD są na różne obwody w biuście? Spójrz tutaj Tabela rozmiarów brytyjskich. 65DD to 86,5cm w biuście, 70DD na 91,5cm. Jeżeli bierzesz większy obwód to weź rozmiar miseczki mniejszy o 2, jeżeli bierzesz ciaśniejszy obwód weź miseczki o 2 rozmiary większe.

2. Tyle teorii, bo w praktyce producenci różnią się między sobą. I tak La Senza jest znana ze ścisłych obwodów i często małych miseczek, stąd 70DD nie było mocno za duże. Widać też, że masz potencjał do migracji, jak ponosisz trochę dobry rozmiar :) Wobec tego powinnaś przymierzyć oprócz 65DD, też 65E - moze po wygarnięciu wszystkiego spod pach i z pleców też miseczka się wypełni :)

3. Nie wypowiem się co do firmy, bo nie mam La Senzy, na pewno inne dziewczyny lepiej Ci doradzą, czy warto kupić, czy nie. Natomiast gorąco polecam wizytę w jeszcze jakimś sklepie, nieograniczającym się do jednej marki. Tu masz spis dobrych sklepów stacjanarnych w Wielkopolsce. Dziewczyny z Poznania chwalą sobie sklep Yoshi.

Pozdrawiam i czekam na relację z polowania na pierwszy dobry stanik :)
    • zawsze_zielona Komentarze dla limonadee n/t 15.03.09, 23:17

• kizombalover Re: Komentarze dla limonadee n/t 17.03.09, 14:26
        Na mnie podobnie leżał (czytaj marszczył się) na początku, ale się ładnie
        wypełnił. To obok pachy trzeba masować w dół, do miseczki. No a kształt z boku -
        cóż, bez ubrania urokliwy nie jest, ale u mnie na przykład pod bluzką się
        ładnie wygładza, i mam fajny biust ;-).
        • limonadee Re: Komentarze dla limonadee n/t 17.03.09, 20:45
          Ja noszę go od ponad dwóch tygodni i mam wrażenie, że i tak jest trochę lepiej niż na początku. Ale to pewnie kwestia prawidłowego zakładania (ciągle się uczę) a nie dopasowania czy migracji.
          Co do kształtu, to pod bluzka wygląda nieźle, marszczenia nie widać. No ale na rozbieraną randkę ten stanik się raczej nie nadaje ;)
          Ogólnie to mi się bardzo podoba - dobrze się nosi, świetnie wszystko trzyma i jest bardzo wygodny. Tylko tak bardzo bym chciała, żeby leżał IDEALNIE...:) poczekam i zobaczę :D
          • natashka87 Re: Komentarze dla limonadee n/t 18.03.09, 12:21
            Powinnaś spróbować innego stanika. Nie wiem czy ten nie ma trochę za
            wąskich fiszbin, na jednym zdjęciu wygląda ok, ale na innym nie..
            Trudno ocenić. Tango niestety na wielu osobach źle leży. Dodatkowo,
            jesli miałabyś stanik, który ma ramiączko bliżej pachy to ta buła z
            boku byłaby w miasce i poprawiłoby to wygląd piersi szybciej. A tak
            to powinnaś masować:) i masować:) Może spróbuj np Freya Polyanna
            (ale raczej 30F bo to małomiseczkowiec) albo Lily Panache?
            • limonadee Re: Komentarze dla limonadee n/t 18.03.09, 20:21
              Nie wiem czy ten nie ma trochę za
              > wąskich fiszbin, na jednym zdjęciu wygląda ok, ale na innym nie..

z tymi fiszbinami to ja mam właśnie problem, bo wydaje mi się, że są za szerokie (za wąskie na pewno nie). Jak mam stanik na sobie to wszystko wygląda dobrze, fiszbina kończy się tam, gdzie powinna, nie ma jej na plecach. Ale po zdjęciu stanika ślad po fiszbinie kończy się za piersią. I nie wiem jaka jest tolerancja, bo nie jest to daleko za piersią, ok 10-15 mm.
              Mam też wrażenie, że gdyby mostek był węższy problem by się rozwiązał, bo odciski po wewnętrznych fiszbinach mam na piersiach. Ale nic mnie nie gniecie i ogólnie to tego nie odczuwam.
              Co o tym myślicie? Nie mój typ? :)
              • quleczka Re: Komentarze dla limonadee n/t 18.03.09, 21:03
                zdecydowanie na zdjeciach nie widac by konczyly sie za piersia :)
                co do odleglosci od piersi to sa rozne teorie ale moim zdaniem 1-1.5 cm od
                piersi to nie jest tak zle jak reszta poza tym jest dobrze

lepiej kawalek od piersi niz nie daj boze na piersi...co najwyzej stanik nie
                bedzie super zbieral :)

ja mimo, ze tez mam niby dosc szeroko rozstawione piersi i wole szerokie
                fiszbiny to tez czesto mam wewnetrzna krawedz fiszbin lekko zachodzaca i mam
                wrazenie, ze mostek moglby nie istniec

gdyby fiszbiny sie laczyly na mostku wtedy w wielu przypadkach byloby idealnie :)
    • mefistofelia komentarze dla marylux 17.03.09, 14:52
      • agacia2025 Re: komentarze dla marylux 17.03.09, 15:38
        Czy na pewno podalas dobre wymiary? 69/71 (a moze raczje 69/81?)? przy takich to
        raczej nikt Ci nie poradzi rozmiaru 65C. Poza tym nie jestes wyprostowana!
        klatka piersiowa przy takiej postawie zapada sie i miseczki chocby byly za male
        beda wydawac, ze sa za duze. wyslij jeszcze chociaz jedno zdjecie bokiem jak
        jestes porzadnie wyprostowana, mefistofelia je doklei do reszty i wtedy latwiej
        bedzie nam cos poiwedziec.
        • megiddo0 Re: komentarze dla marylux 17.03.09, 17:43
          moim zdaniem ten stanik jest na ciebie za maly-brzeg miski wbija ci
          sie w piers, a marszczenie na czubku moze oznaczac 2 rzeczy-na pewno
          efekt pomaranczy o ktorym wiecej tu:
          balkonetka.pl/2008/5/20/pomarancza-w-szklance
          a oprocz tego zwyczajnie balonetki moga ci nie pasowac i powinnas
          poszukac innego kroju
          wydaje mi sie tez ze masz za waskie fiszbiny
          wiecej ciezko powiedziec bo jestes zgarbiona
          • 3mkm3 Re: komentarze dla marylux 18.03.09, 00:56
            Moim zdaniem to on ma dużo za wąskie fiszbiny i jest przymały...
            • kizombalover Re: komentarze dla marylux 18.03.09, 09:07
              Tu się zgadzam, i dodam, że jest jeszcze za luźny w obwodzie. Przy zaniżeniu o 4
              cm żaden stanik w rodzaju rozciągliwców z Fantasie nie zbierze porządnie biustu
              i nie uniesie do góry. Trzeba by popróbować 60tek.
              • marylux Re: komentarze dla marylux 18.03.09, 17:08
                A możecie mi powiedziec w jaki model mam teraz celować? Jaki stanik
                z katalogu staników? No i czy balkonetka- tyle, że 60 DD? Proszę Was
                bardzo o konkretne sugestie, bo mimo wnikliwego czytania forum
                trudno mi sie przez to wszytsko przedrzeć, a pieniędzy nie mam na
                swobodne kupowanie w celu przymierzenia... BArdzo proszę o rady
                konkretnych modeli!
      • inkageo Re: komentarze dla marylux 18.03.09, 09:54
        Ja mam podobne wymiary do Twoich i żaden stanik o tym kroju jeszcze na mnie
        dobrze nie leżał, tzn. taki który materiał z dolnej części miski ma połączony z
        ramiączkiem. Dużo lepiej leżą cięte poziomo lub po ukosie - Freya Eva, Jeanie.
        Ja noszę rozmiar 60d, ale Ty prawdopodobnie będziesz celować w 60dd :) Jak
        szerokie fiszbiny ma Fantasie? Freya 60d ma ok. 12 cm.
        • quleczka Re: komentarze dla marylux 18.03.09, 17:35
          czyli ogolnie twoja rada to unikac balkonetek bo one tak maja...za to szukac
          plunge takich jak eva i jeanie :)

pogladowo kroje images27.fotosik.pl/213/48834bcb1a2bbad3.jpg

no i racja jest, ze przy pewnym ksztalcie piersi one lepiej leza :)
          warto tez sprobowac poszukac half-cupa jakiegos :)

nawet fulcuppy moglyby chyba lepiec lezej ale one przy malym biuscie po ptrostu
          wygladaja niespecjalnie przez zabudowanie i malo kto je lubi zwyczajnie bo
          niewiele z malym biustem robia...
          • marylux Re: komentarze dla marylux 18.03.09, 21:09
            Nie mogę nie odpowiedzieć, bo az krzyczec mi się chce!!! Ta fantasia
            to mój drugi zakup. Wcześniej wysyłałam foty do Waszej galerii z
            innego konta (z nicka minutka1981). Wtedy eweidentnie radziłyście
            mi:

"Będę powtarzać jak mantrę, może mnie kto wreszcie usłyszy:
            Tango balconette dla małobiuściastych - TAK
            Tango plunge dla małobiuściastych - NIE!
            Przecina pierś na skos, czyli niekompatybilne totalnie. (...)to nie
            jest fason na takiego kształtu piersi (...)
            Próbuj balkonetek, może niekoniecznie z Panache, ja polecam Fantasie
            (...)"
            No więc co mam kupowac balkonetke czy plunge? Bo tu jedno wyklucza
            drugie.
            • zawsze_zielona Re: komentarze dla marylux 18.03.09, 22:54
              Nie krzycz, bo tu wszyscy naprawde staraja Ci sie doradzic. Poszukalam to Tango
              plunge i IMO ono bylo za male, procz tego, ze niekompatybilne. Nikt sie nie
              upieral przy Fantsie, Quleczka doradzila Ci masquerade i Panache HArmony.

Wracajac do tego stanika, ten ma za szeroki obwod i za mala miske. to jest
              Fantasie Belle. Widzisz, gdybys sie zapytala na forum zanim kupilas ten stanik,
              to pewnie ktos by Ci go odradzil, bo to kroj wybitnie nie dla malobiusciastych.

Poszukaj czegos z pionowym szwem:
              tinyurl.com/d2zw9g
              Tego modelu nie przymierzalam, ale wyglada obiecujaco.
              • marylux Re: komentarze dla marylux 18.03.09, 23:06
                ok, dzięki! coś będe szukać w takim razie, ale radziecie 28DD (60dd)
                tak?
                • inkageo Re: komentarze dla marylux 19.03.09, 08:58
                  Kalyani ma wybitnie wąskie fiszbiny, więc może być problem.. Ja bym nie nazywała
                  każdego stanika, który nie ma połączenia dolnej części miseczki z ramiączkiem
                  balkonetką.. Są też balkonetki z poziomym cięciem, np. Panache Ariza:
                  www.dopasowana.pl/product-pol-439-Biustonosz-Ariza-ivorypeach-Superbra-firmy-Panache.html
                  Jeszcze nie mierzyłam, ale Panache Flamenco o takim samym kroju leży na mnie
                  bardzo dobrze. Warto spróbować różnych fasonów i się nie zniechęcać. Tango też
                  na mnie źle leżało - zarówno plunge 60dd jak i balkonetka 60d (wielka) robiła
                  dziwaczne puste dzioby, te staniki raczej na nikogo nie pasują ;)
                  Freya Eva czy Jeanie są idealne dla malutkich biustów, a to raczej plunge, nie
                  ma co generalizować, trzeba mierzyć ;)
                  • quleczka Re: komentarze dla marylux 19.03.09, 10:29
                    wrecz przeciwnie - stanik, ktory nie ma polaczenia dolnej czesci miseczki z ramiaczkiem to najczesciej nie jest balkonetka...ona je wlasnie zazwyczaj ma :)

choc masz racje, zdarzaja sie wyjatki - nie majace tego polaczenia, a nie bedace przy tym plunge - takie cos pomiedzy jednym, a drugim

"te staniki raczej na nikogo nie pasują ;) " - ostatnio przejrzalam galerie pod tym kontem i jest pare doslownie pare znosnie lezacych bezowych balkonetek tango ale to na wiekszym i dosc malo jedrnym biuscie, ktory ma wiekszosc masy na dole i latwo poddaje sie ksztaltowaniu - takim o ksztalcie polowy kropli - ja zgaduje, ze u mnie mialby szanse lezec ale i tak bym go nie kupila ;)

co do harmony - nie wiem czy bedzie lezec super, przy pewnych biustach sila rzeczy ta koronka u gory nie przylega bo jest jej sporo i dosc wysoko (ale to jest do obejscia, mozna ja zlapac nitka w paru miejscach by przylegala) ale jednak w galerii wygladaja one znacznie lepiej niz tango, co nie znaczy, ze idealnie na kazdym
                    • inkageo Re: komentarze dla marylux 19.03.09, 10:36
                      Przejęzyczenie, miałam na myśli staniki które mają połączenie dolnej części
                      miseczki z ramiączkiem ;)
                    • inkageo Re: komentarze dla marylux 19.03.09, 10:38
                      Przejęzyczenie, chodziło mi oczywiście o staniki które mają połączenie dolnej
                      części miseczki z ramiączkiem ;)
                      • effuniak Koszmarny stanik ! 19.03.09, 14:48
                        ani balkonetki, ani tym bardziej full cupy NIE NADAJĄ SIĘ NA TWÓJ BIUST
                        Celuj albo w plungi albo w half cupy
                        Ale plung to NIE Tango tylko raczej z linii Masquerade
                        • quleczka Re: Koszmarny stanik ! 19.03.09, 17:31
                          Ewa, nie chce sie spierac bo ty jestes specjalistka ale jestes pewna co do
                          maskaradkowych plunge?

Inne maskaradki to i owszem ale jakos nie pamietam w galerii czy na spotkaniach
                          by taka przykladowo dosc sztywna polka na jakies bardziej malobusciastej dobrze
                          lezala :/

Za to halfcupy i inne maskaradki to jest to, te inne pluge radzone tez pewnie
                          maja szanse :)
                          • zawsze_zielona Re: Koszmarny stanik ! 19.03.09, 17:41
                            Polka jest IMO kiepska, ale Coquette jest swietna:)
                            • inkageo Re: Koszmarny stanik ! 19.03.09, 20:37
                              Masquerade to i tak chyba od 65d się zaczynają.. Ja w każdym razie 60d, 60dd,
                              czy 65c nie widziałam, poza jednym straplessem na dopasowana.pl
                • zawsze_zielona Re: komentarze dla marylux 19.03.09, 16:03
                  I jeszcze Panache Sasha
                  www.figleaves.com/uk/productzoom.asp?product_id=PA-5291&colour=peachpaleorange
                  Tez wyglada obiecujaco, ale to nowy model, wiec nie ma za duzo informacji o nim.
            • quleczka Re: komentarze dla marylux 19.03.09, 10:21
              przede wszystkim spokojnie :) zdjecia to tylko zdjecia - my staramy sie pomoc na ich podstawie - to nie znaczy, ze zawsze nam sie udaje.

niestety sa dziewczyny mierzace nie po 2, a po 20 stanikow i zaden nie chce lezec dobrze... a przymierzaja je w sklepie, a nie celujac przez net co jest jeszcze trudniejsze

poza tym to, ze ktos Ci nie poleca tango plunge, ktore ogolnie nie jest polecane to nie znaczy, ze plunge z freya nie beda na przyklad dobre...nigdy nie wiadomo...

poza tym nie jestesmy jedna firma doradcza czy cos - nie kazda z nas ma takie same porady i to, ze ktos cos napisal nie musi znaczy, ze inna osoba poradzilaby to samo...

ogolnie to wszystkie takie ktore maja wyraznie bardziej miekka miseczke i nieelastyczny jej brzeg czesto MOIM zdaniem wygladaja gorzej na pewnych biustach bo widac to odciecie piersi

no i na przyklad JA nie polecilabym tango w ogole czy to plunge czy balkonetke bo ogolnie moim zdaniem one marnie leza... ale tamten tekst dotyczyl tego, ze jesli juz to z tango brac nie plunge :)

ja poszukalabym czegos z mniej zabudowanych ogolnie - typu half cup albo maskaradki ale zeby byla jasnosc tez nie kazda maskaradke

images27.fotosik.pl/213/48834bcb1a2bbad3.jpg - takie cos jak lewy dolny mniej wiecej

to bylo uproszczenie, moze faktycznie nie powinnam upraszczac - bo na przyklad absolutnie nie polecilabym czegos w stylu masquerade polka raczej cos halfcupowego lub bandau (tak sie to chyba pisze)
            • kizombalover Re: komentarze dla marylux 19.03.09, 17:56
              Moja droga, nie "ewidentnie radziłyśmy Ci", tylko JA Ci radziłam, osobiście, na
              podstawie własnych doświadczeń i oglądania zdjęć w galerii. Moje rady to nie
              wyrocznia. Chodziło mi zresztą o to, że jeżeli Tango, to lepsza jest balkonetka,
              niż plunge, co nie wyklucza plunge z Frei, na przykład.
              Ja osobiście nie polecam Frei, bo mierzyłam kilka, i robi mi z biustu albo
              płaski naleśnik, albo wałek pod pachą, albo ma za wąskie fiszbiny, zależnie od
              modelu. Co nie znaczy, że nie masz Frei próbować na sobie.
              Poza tym, to, że wysyłasz zdjęcia z dwóch różnych nicków obraca się przeciw
              Tobie - mogłyśmy porównać tamto tango z tą fantasie i wyciągnąć jakieś wnioski,
              a tak wyglądało, że to nowa osoba w galerii, a na podstawie jednego zdjęcia
              naprawdę trudno jest doradzić.
              Poświęcamy własny czas, żeby przyjrzeć się zdjęciom forumek, napisać komentarze,
              nie mamy z tego nic - jedynie świadomość, że możemy się odwdzięczyć za to, że
              nam ktoś wcześniej bezinteresownie pomógł - a otrzymujemy od Ciebie naganę,
              pretensje i wymóg natychmiastowego podania właściwych modeli.
              Wybacz, ja wymiękam.
              • marylux Re: komentarze dla marylux 19.03.09, 18:42
                To nie tak! Przepraszam Was bardzo za niegrzeczny ton- bo chyba tak
                to wyszło... Podziwiam Was bardzo i nadziwić się nie mogę, że tak
                bezinteresownie pomagacie i chcecie pomagać. Mimo iż te którym
                pomagacie są często "wiecznie niezadowolone" i natrętne (chyba na
                taką wyszłam). Po prostu szukam i pytam. Ale naprawdę każde
                zainwestowane 100zł w stanik obracam w dłoni wcześniej wiele razy
                (cienko u mnie w tej kwesti)- stad ta moja złość, że kupiłam to co
                niby radziłyście, a to nie jest to! Ale rozumiem, trzeba szukać,
                próbować... i jeszcze raz szukać... Jeszcze raz przepraszam i prosze
                o cierpliwość. Będę szukać i pytać Was dalej. Mam nadzieje, że
                będziecie odpowidać...
                Teraz juz zawsze z tego nicka.
                • quleczka Re: komentarze dla marylux 27.03.09, 23:10
                  naprawde rozumiem problemy finansowe ale wiekszosc stanikow da sie przeciez po
                  przymierzeniu wymienic/zwrocic lub wystawic na naszej gieldzie/allegro...

mi sie jeszcze nie zdarzylo by niepasujacego stanika nie udalo mi sie pozbyc :)
      • 2tea Re: komentarze dla marylux 18.03.09, 10:37
        Za wąskie fiszbiny, nie celują w środek pachy. Skoro sama piszesz,
        że obwód Ci podjeżdża do góry to jest za luźny. Przy Twoich
        wymiarach powinnaś celować w 60DD lub ścisłe 65C (czasem one się
        lepiej układają, bo mają płytszą miseczkę).
    • joankb Harmony i emilka dla anonimowej forumki :)) 26.03.09, 11:54
      • malagracja Re: Harmony i emilka dla anonimowej forumki :)) 26.03.09, 15:36
        Powinnas wybierac scisliwe 65, bo wszystkie 60 beda tak na Tobie lezec bo sa
        szyte na wieksze biusty (mowie ogolnie).
        • julamimi Re: Harmony i emilka dla anonimowej forumki :)) 26.03.09, 23:34
          zaraz wezmę się za przeszukiwanie forum, ale może na szybko coś mi
          zasugerujecie? I przy 65 jaką literkę?
          Czy warto, żebym sprobowała Harmony 65? Wtedy DD? E? F? osiwieję,
          zanim dobiorę sobie coś sensownego ;)
          Byłam dziś w Buduarze w Złotych Tarasach (dziś spore braki w
          rozmiarówce :( ). Mierzyłam czerwone Antoinette 60DD - totalna
          porażka, mała miska, spłaszczała. 65E - właściwie ok, ale wzdłuż
          skośnego szycia zmarszczka (taka w sumie łatwa do podszycia i chyba
          byłoby ok). Czarna Arabelka 65DD - niby niewielki luz w miseczkach,
          zwłaszcza na górze, ale przy porządnym wyprostowaniu się krawędź
          delikatnie wbijała się w większą z piersi. Naprawdę delikatnie,
          piszę to tak trochę się czepiając. Czy takim czymś się po prostu nie
          przejmować i Arabelka nadałaby się? Fiszbiny były w porządku. (gapa
          nie zrobiłam zdjęć)
          pozdr
          PS. Anonimowo dziękuję za komentarz :)
          • malagracja Re: Harmony i emilka dla anonimowej forumki :)) 27.03.09, 16:44
            Mysle, ze Harmony bedzie Cie splaszczac. Ty potrzebujesz waskich fiszbin.
            Ja bym polecała coś z Elle Macpherson (ona chyba ma 65, jezeli nie ma to
            przepraszam). Moze Miss Mandalay, lub wspomniana Arabella. Ale pamietaj, ze
            kiedy bierzesz Arabelle podszyj obwod tak, zeby sie nie rozciagał (ale go nie
            skracaj).
            Jak juz zauwazylas, czesto wystepuje u Ciebie efekt zmarszczki, wiec unikaj
            stanikow z obwodem zwlaszcza 60 (bo sa szyte na inne biusty - wieksze).
            Standardowo wypada Ci 65D, ale widac ze jestes nadtabelkowa. Jezeli arabella Ci
            pasowala, fiszbiny byly ok - a jedynie przy wyproście Ci sie wbijała - bierz ją.
            To bedzie super stanik na co dzien. Jak juz pisalam, polecam Elle Macpherson i
            Miss Mandalay - to sa staniki dla malych biustow, ktore rzadko kiedy rąbią efekt
            golfa ;) Panache i Masquerade moze (raczej...) miec na Ciebie za szerokie
            fiszbiny - a to nie służy migracji. A no wlasnie, Arabella bedzie dobra na co
            dzien, ale pomysl o jakims staniku troszeczke za luznym, zeby byl dobry kiedy
            porządnie wygraniesz i skrocisz ramiączka :-)
            • julamimi Re: Harmony i emilka dla anonimowej forumki :)) 27.03.09, 22:51
              dziękuję za wszystkie sugestie i podpowiedzi - to teraz
              poeksperymentuję z 65-ami i podszywaniem i pewnie jeszcze podeślę
              zdjęcia do oceny :)

widzę, że jeszcze sporo wody upłynie w Wiśle, zanim chwycę wszystkie
              niuanse... Kładziecie spory nacisk na ścisłe mierzenie obwodu "pod" i
              zaokrąglanie wyniku o blisko 10cm w dół - ale jak widać są wyjątki od
              reguły :)

fajnie, że tak doradzacie :)))

PS. tak z głupia frant - a czy jest sens poszywać obwód w np. 70 (70D
              - mam pare takich w szafie...) przy moich 68 "pod"?
              • malagracja Re: Harmony i emilka dla anonimowej forumki :)) 28.03.09, 19:43
                Wyślij zdjecia jak wygladasz w tych 70. Beda mialy za plytkie miski, tak
                przypuszczam. A, ze naciskamy na zanizanie obwodu wynika z tego, ze wiekszosc
                stanikow jest baaardzo rozciagliwa. Ale doswiadczenie nauczylo, ze trzeba brac
                obwod najbardziej zblizony do naszego - wtedy fiszbina, miska jest szyta
                "wlasnie na nas". I warto podchodzic do tego, ze regula jest branie 65 przy 68cm
                a wyjatek to zanizanie obwodu o 10cm. :)

Jak bedziesz miala jeszcze jakies pytania to mozesz smialo pisac do mnie na
                maila gazetowego :)
            • quleczka Re: Harmony i emilka dla anonimowej forumki :)) 27.03.09, 23:38
              co do fiszbin to chyba faktycznie wezsze bo miseczka wlazi pod pache - ciezko powiedziec do konca bo nie widac gdzie sie konczy piers z boku

ale przede wszystkim to harmony wydaje mi sie jakos chyba zle zalozone ...nie wiem moze za nisko albo ramiaczka nie podciagniete albo chyba nie da sie wyzej podciagnac bez "odcinania" ramienia... wiec chyba po prostu niekompatybilne, wydaje mi sie, ze masz dosc wysoko umiejscowiony biust i to przez to :)

zgadzam sie z maskarade, ze to moze nie sluzyc migracji...ale i tak bym sprobowala cos znalezc :) nie kazdy stanik musi jej sluzyc ;)

co do podszywania 70tek to zalezy wszystko od tego ile maja w spoczynku bo to roznie bywa - jesli wiecej niz Ty to na 100% nie ma sensu :)

co do arabelki to przymierzylabym z ciekawosci jeszcze rozmiar wieksza i bardzo porzadnie wygarnela i porzadnie podciagnela ramiaczka - moze sie okazac, ze wcale nie bedzie duzo luzu :)

no i faktycznie chyba 65 lepiej skoro jest ciasne dosc mocno
              • julamimi Re: Harmony i emilka dla anonimowej forumki :)) 27.03.09, 23:45
                quleczka napisała:
                > ale przede wszystkim to harmony wydaje mi sie jakos chyba zle
                zalozone ...nie w
                > iem moze za nisko albo ramiaczka nie podciagniete albo chyba nie da
                sie wyzej p
                > odciagnac bez "odcinania" ramienia...

oj, podciągnięte, podciągnięte, jak na mój gust to nawet bardzo mocno
                (wieczorem po zdjęciu ramiona na górze z ulgą oddychają... a zgięcie
                ręki też nie jest komfortowe :( ). Ale jak nie są tak naciągnięte,
                to się micha marszczy na dole :(
                • quleczka Re: Harmony i emilka dla anonimowej forumki :)) 27.03.09, 23:54
                  no wlasnie tak jak napisalam chyba amiseczka powinna byc odrobinke wyzej by sie
                  nie marszczyla u dolu ale nie da sie go ubrac wyzej bo poodcina ci ramiona
                  ....tak niestety jest w zabudowanych stanikach jak biust jest dosc wysoko na
                  klatce piersiowej :)

no albo to wina za szerokich fiszbin - tez jest taka opcja :)
    • zawsze_zielona Komentarze dla anonimowej forumki n/t 30.03.09, 23:24

• plica Re: Komentarze dla anonimowej forumki n/t 31.03.09, 07:20
        ten stanik ma dla Ciebie drastycznie za maly rozmiar. za waska fiszbina nie miesci piersi od boku, za mala miseczka nie ma szans zmiescic calej piersi. z tego modelu sprobowalam bym na Twoim miejscu cos 2 rozmiary wiekszego - chociaz nie wiem, czy bedzie mialo fiszbiny szersze az tyle, zeby pasowalo na Ciebie
      • mefistofelia Re: Komentarze dla anonimowej forumki n/t 31.03.09, 10:20
        zgadzam się- drastycznie za mały i imo nie ma sensu by dalej eksperymentować z mileną- niestety ten krój jest nieudany i nawet w odpowiednim rozmiarze spłaszcza piersi.
        poza tym gdybyś poszukała info o milenie na forum przed zakupem na pewno nie zamówiłabyś 70D, bo te staniki są małomiseczkowe.
        więc polecam mały research na forum przed kliknięciem w "kup teraz" :)
        spróbuj coś brytyjskiego- 65F skoro 65E są za małe.
        • quleczka Re: Komentarze dla anonimowej forumki n/t 31.03.09, 18:02
          strasznie wyglada z ta fiszbina na piersi :/

no i wyglada na duzo za maly...wole nie myslec jaki mialas wczesniej skoro w tym chwalisz, ze nie robi bulek ;)

no i wole nie myslec co by sie z piersia stalo gdyby podciagnac ramiaczka ;)

ogolnie to jesli chcesz probowac z milena dalej to na pewno nie ten rozmiar...ale ja bym w ogole poszukala innej firmy :)

no i pamietaj - tabelka to "punkt wyjscia" jesli juz wiesz, ze 65E zawsze bulkuje to juz wiesz, ze to nie Twoj rozmiar i tyle :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka