Dodaj do ulubionych

Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę...

08.04.08, 12:38
Dziewczynki zróbcie coś. Dlaczego obwód pod biustem mi spada i taki mały jest.
Buuuu :((( Przyszedł wczoraj Aragon. 65F. Dobry, śliczny, genialny dla biustu.
Ale szeeeeroki jak.... Nie będę się wyrażać. Zapięty na ostatnią haftkę. I
jeszcze puszka piwa by weszła. Jak wszystko powygarniane cudnie jest. Ale
nawet 3 minut nie trzeba i ucieka biust z misek :((.
No - to jest niesprawiedliwe.
Jakiś szybki sposobik na te parę cm pod biustem? albo na mniejszą ściśliwość?
Tak go chciałam mieć...
Obserwuj wątek
    • jaagna Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 12:53
      Na siostrzanym forum dziewczyny podawały przepis na zmniejszenie obwodu poprzez przeszycie go. Musiałabyś poszukać tego wątku (coś o przeróbkach czy jakos tak - chyba juz spadł na dalsze strony) na Lobby Biusciastych.
      • adamowa83 Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 13:11
        Odpruwasz cząstki materiałów z haftami od stanika* odcinasz po kawałeczku
        materiału pasa stanikowego z obu stron* przyszywasz do skróconego tak obwodu na
        powrót kawałki z haftkami i gotowe:-) Jeśli stanik uchodzi za rozciągliwca -
        warto go zawczasu uchronić od tego, że będzie niedługo za luźny poprzez
        podszycie pasków od obwodu od środka nierozciągliwą tasiemką:-) I jeszcze jedno:
        sens zwężania obwodu stanika ma sens przy biustniku "dobrym ze skłonnościami do
        ciut za dużego", nie zaś przy "dobrym, no może ciut przy małym w miskach", bo
        zwężenie obwodu automatycznie naciąga delikatnie również miski...
    • jaagna Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 13:01
      O, tu masz gdzieś w środku wątku posty o tym, jak zwęzić obwód:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76158462
    • aadrianka Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 13:02
      A ten komentarz na Balkonetce czytałaś?
      balkonetka.pl/2008/04/04/uszy-spaniela/
      Nosisz za ciasny stanik, więc Ci mięśnie nie pracują. Jakbyś nie
      nosiła, miałabyś silne mięśnie (ergo większy obwód), biust
      jędrniejszy* i w ogóle. A zwłaszcza i w ogóle

*tak jak Indianki z Amazonii lub przedstawicielki plemion
      afrykańskich

A tak poważnie, jeśli tylko znajdę sposób, natychmiast się nim
      podzielę. Chyba zacznę masaż odwrotny, z biustu w obwód:)
      • joankb Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 13:20
        Odmawiam zwężania, za ładny jest.
        Będę jadła i polecała kilogramkom żeby się gromadziły pod biustem. Ostatnio
        gromadziły się niezgodnie z instrukcją w biuście.... No i nie mam stanika - ani
        jednego nie mam... Niewielka ilość tego (1,5 kg), a poszła w 1,5 cm.
        Przyszła dziś Lilly po wymianie - zaraz idę zmierzyć. Jak też się skurczyła w
        drodze to ja składam reklamację.
        • the_mariska Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 13:40
          Słuchaj się Rycha-Zdzicha, jego najlepsza metoda na obwód pod biustem to chałwa
          orzechowa :)

A tak na poważnie, to pojęcia nie mam, obwód pod biustem waha mi się razem z
          wahaniami wagi w granicach 66-69 cm, a ja uparcie nie chcę się żegnać ze
          stanikami 65 i tylko kombinuję jak tu zwiększyć sobie podbiuście, bez ogólnego
          przytycia za bardzo. Heh, chyba trzeba się na siłownię zapisać :)
        • luliluli Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 13:52
          nie jedz tylko przypakuj;) poważnie - daj się lekko rozrosnąć
          mięśniom:) polecam pływanie - oczywiśnie nie sto basentów dziennie,
          ale najmniejszy wysiłek poszerza mięśnie:) i nie zaszkodzi zdrowiu
          • pierwszalitera Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 15:07
            Super są też klasyczne pompki. Albo takie damskie, na krześle, a nie na podłodze. I rozciąganie gumy przed biustem. Nawet nie trzeba z domu wychodzić. :-) A jedzenie faktycznie nie pomaga. Jak się ma pecha to tłuszcz się zbierze na brzuchu i na pupie. I zamiast dobrego biustonosza ma się za małe spodnie. ;-)
            • joankb Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 15:57
              Chodzę na basenik dwa razy w tygodniu. Mięśnie i plecowe i klatkowe stwierdzam,
              że mam. Za większe to już dziękuję :)).
              Tłuszcz mnie raczej nigdy nie lubił. Ale ten spadający obwód "pod" to już
              przegięcie.
        • elmilinden Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 16:00
          To chyba i tak dobrze:/ Mi się zawsze gromadzą w zadzie;(

A tak poważnie- na szerokość pleców to masaż nie ma wpływu. Albo przytyj, albo
          ostro poćwicz mięśnie pleców na siłowni, to na pewno pomoże.
          • joankb Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 08.04.08, 16:04
            Ostre to ja mam zakazane. Kardiolog powiedział, że po jego trupie...
            • turzyca Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 09.04.08, 13:34
              To najpierw zamorduj kardiologa. :D

A serio moze zaproponuj, zeby opisal dokladnie, co jest dozwolone, a Ty
              pojdziesz do dobrego trenera? Na szczescie do rozbudowy miesni robi sie mniej
              cwiczen ale z wiekszymi obciazeniami - w przeciwienstwie do typowo obciazajacych
              serce cwiczen z duza iloscia powtorzen.

I niedlugo cale LMB bedzie wyciskac sztange. ;)
              • joankb Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 09.04.08, 13:46
                To będzie świetna rozmowa... Ja go lubię od iluś tam lat, on się już
                przyzwyczaił, że ja i tak robię co chcę :)). Spróbujemy.
    • zawsze_zielona Joga 21.04.08, 23:54
      Ludzie, ludziska!!! Chyba przytyłam pod biustem albo raczej zmniejszyłam
      ściśliwość! Skąd taki wniosek? Otóż moja jedyna Freya Tigerlilly, której już
      miałam się pozbyć nagle przestała być za luźna. Co więcej, mam Polke 28E (która
      jest strasznie ściśliwa). I nie daję rady jej nosić bez przedłużki, choć na
      samym początku nie było aż tak dramatycznie. Czuję, że mam mięśnie na plecach!!!

Jogę ćwiczę od początku stycznia, innych sportów nie uprawiam (nie licząc
      biegania z piętra na piętro i dojazdów do pracy na rowerze). Reasumując:
      polecam jogę zamiast chałwy;)
      • mefistofelia Re: Joga 22.04.08, 00:10
        ja joge cwicze od pazdziernika :) odmiana wg. yiengara, ma wplywac szczegolnie
        na zdrowie kregoslupa. prostuje sie bardziej- to fakt, ale pozytywnych zmian w
        obwodzie pod biustem nie zaobserwowalam :( moze raz w tygodniu to za malo?

a moze lepsze efekty beda jak sie z chalwa polaczy?:)
      • stary_dywanik Re: Joga 22.04.08, 00:19
        Ja ćwiczę mniej lub bardziej regularnie od jakiś 4 lat, od dobrych
        kilkunastu pływam może dzięki temu mam 61cm pod a nie 58cm? Brrr
        strach pomyśleć.
        • zawsze_zielona Re: Joga 22.04.08, 00:30
          >może dzięki temu mam 61cm pod a nie 58cm?
          Jak to moja babcia mawiała: wypluj te słowa!
          Wygląda na to, że nie zrobiłam epokowego odkrycia:-;
          W każdym razie dla mnie to dziwne, bo mam pod biustem tyle co miałam, a staniki
          zrobiły się wyraźnie ciaśniejsze.
    • plica Re: Szybki, szybki sposób na obwód pod. No proszę 22.04.08, 15:47
      to ja poproszę receptę odwrotną :)
      schudnięcie nie pomaga :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka