annamarp FAUVE BY FANTASIE AMELIE - czy ktoś coś wie 23.12.08, 10:02 Strasznie mi się podoba ten model w czerwieni. Jestem na granicy rozmiaru mimo że z pomiarów wychodzi co innego. Mam 73/91 bez stanika w staniku nawet 93 ale niestety większość 65F jest na mnie za dużych. Freye mierzyłam 65F i 65E większość E idealna lub lekko za mała, 65F leciutko za duża. Który z Amelie model powinnam brać 65F czy 65E, mierzyłam Cally i Hellene Fantasi obie 65F dużo za duże. Czy ta Amelie, nic o niej znależć nie mogę to dużo, mało, czy normalnomiseczkowiec? Odpowiedz Link
annamarp BELLE oraz OLIVE 30.12.08, 16:19 Ponieważ wymieniłam całą moją garderobę biustonoszową wszystkie 75B poszły do kosza, zakupiłam więc ostatnio kilka sztuk. Ostatnio kupiłam na allegro używaną Fantasie Hellena 65F (duża miska), po kilku dniach się dopasowała. Teraz kupiłam na ebayu dwa Fantasie oba 65E, chyba będą szybko za małe ale teraz są idealne. Kupiłam czarny Belle za około 40 złotych, śliczny z metkami, piękna koronka , ładnie się układa, dość rozciągliwy. Drugi to Fantasie Olive (złote liście), ładny, świetnie się układa. Kupiłam oba w rozmiarze E bo myślę że Fantasie jest chyba troszeczkę dużomiseczkowa. Staję sie fanką tej marki, lubię jak stanik chociaż troszeczkę posiada jakiejś koronki, wykonany jest z ładnego materiału. Odpowiedz Link
moonlight80 Re: FAUVE BY FANTASIE AMELIE - czy ktoś coś wie 30.12.08, 16:42 Pewnie to już nieaktualne ale weź 65F,mamy identyczne wymiary i na mnie też wiele 65F było za dużych i ten też trochę sie marszczy ale za to robi pełny biust, dobrze zebrany spod pach i jest w nim jeszcze miejsce na migrację(co ważne bo postanowiłm bardziej sumiennie wygarniać).Dobrze zaokrągla i daje wrażenie większych piersi. A stanik rzeczywiście jest śliczny,luksusowy,porządnie wykończony Odpowiedz Link
annamarp Re: FAUVE BY FANTASIE AMELIE - czy ktoś coś wie 30.12.08, 18:41 Dzieki, pewnie juz w najblizszym miesiącu nie kupie ale w lutym moze, teraz skusiłam sie na Freye Inez z majtkami razem, na ebayu zaplacilam 120 (biustonosz plus majtki) wiec nie jest źle, Freye Inez wzielam 65E - bo ta słyszłam że ma duże miski mam nadzieje ze nie za mała, ale generalnie chyba bede juz brala 65F. Freya Inez troche moim zdaniem podobna stylem do Amelie. AMELIE niestety dosc droga na ebayu w okolicach od 80zł, Z tego typu podoba mi sie jeszcze Fauve India ale najtaniej widziałam na ebayu za ok 170. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: FAUVE BY FANTASIE AMELIE - czy ktoś coś wie 31.12.08, 01:58 mam amelie mink full cup i moim zdaniem miska jest standard :) cally jest dużomiseczkowcem (co widać odrobinę ;)) mam obie w 34FF cally ciut przyduża, ale ciut, amelie idealna :) jeśli będziesz chciała mjatki do kompletu, to amelie ma wielkie ;) więc bierz rozmiar mniejsze niz w rzeczywistości ;) ja jestem dupiasta i w M mi idealnie ;) (normalnie noszę L :)) Odpowiedz Link
annamarp Re: FAUVE BY FANTASIE AMELIE - czy ktoś coś wie 31.12.08, 16:53 Dzieki za info, o może sobie kupie w kolorze o którym Ty piszesz, co do majtek, ja normalnie ubrania noszę 38/40, ale niemieckie i angielskie ciuchy przeważnie kupuje M czy też 38, bo przeważnie to nasze polskie 40tki. Odpowiedz Link
pitupitu10 ! FANTASIE PRZENIESIONE DO KATALOGU ! 01.01.09, 15:08 Jeśli chcesz napisać OPINIĘ o staniku Fantasie, zrób to w Katalogu Staników: kataloglmb.blox.pl/html Jeśli model, który chcesz opisać nie został jeszcze dodany, napisz wiadomość do administratorek na adres <kataloglmb@gazeta.pl>. W tym wątku można zadawać PYTANIA i prowadzić dyskusje OGÓLNE na temat marki Fantasie. Odpowiedz Link
karola19791 fantasie - cally balconette proszę o pomoc 06.01.09, 22:58 Witam. Mam taki problem. Kupiłam niedawno cally w rozmiarze 65DD (moje wymiary to 71/88-89). Jak go przymierzałam w domu tak po kilka godzin to wszystko wydawło się idealne - ścisły ale można normalnie oddychać, troszkę wpijał się w mostek ale też nie jakoś nie do wytrzymania, nie bułkował i nadawał ładny kształt piersiom. Miseczki myślę że w sam raz choć na jednej piersi (mniejszej)jakby delikatnie zmarszczona koronka ale naprawdę prawie nie do zauważenia... no i postanowiłam go sobie zostawić. Wczoraj założyłam go pierwszy raz normalnie (czyli nie po domu na próbę) i przechodziłam w nim cały dzień do późnego wieczora. Było mi wygodnie nie czułam żeby coś było nie tak. Po zdjęciu jednak się okazało że fiszbiny te na mostku odbiły się częściowo również na piersiach a te zewnętrzne ładnie okalały piersi ale zostawiły po sobie takie małe otarcia w punktach gdzie się kończą (otarcia nie ślady - mam je cały czas)to o co chodzi? co jest nie tak? czy ten stanik zbierając mi buły spod pach nie zdeformuje mi z kolei piersi po środku? Bo jak będzie mi je tam ugniatał to one się rozejdą mi na boki w końcu... a już z dwojga złego to biust zdeformowany pod pachami jest mniej widoczny niż gdyby deformacja piersi miała być między tymi piersiami przy mostku... co robić? ja się nie znam bo to mój pierwszy dobry stanik więc co jest nie tak? W tych niewłaściwych w rozmiarze 75A owszem deformował mi zewnętrzne strony ale od wewnątrz piersi zawsze były ładnie okalane fiszbinami więc czemu we właściwym rozmiarze tak nie jest???? Przepraszam że się tak rozpisalam ale martwię się bardzo bo już nie mogę odesłać tego stanika a zapłaciłam za niego naprawdę dużo.... czy z moją budową jest coś nie w porządku? może moje piersi są za blisko siebie i przez to te fiszbiny się między nimi nie mieszczą??? Pozdrawiam Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: fantasie - cally balconette proszę o pomoc 18.01.09, 11:56 cally jest rozciągliwcem, więc może spróbuj się przepiąć na ciaśniejszą haftkę? :) Odpowiedz Link
karola19791 Re: fantasie - cally balconette proszę o pomoc 19.01.09, 10:19 hmm.... ale jak na razie on jest bardzo ciasny bo miałam go na sobie dopiero 2 razy.... a czy przepięcie na kolejną haftkę sprawi że nie będą mi się wbijać fiszbiny pomiędzy piersiami? boję się że mogą się wtedy wbijać jeszcze "brutalniej" :( naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi z tym stanikiem... niby dobry a jednak coś musi być nie tak.... dziś udało mi się pożyczyć aparat więc najlepiej zrobię sobie zdjęcia i wrzucę do galerii to może "naocznie" coś się wyjaśni... Odpowiedz Link
t3kla Re: fantasie - cally balconette proszę o pomoc 19.01.09, 19:40 Czy te fiszbiny wbiły się końcówkami w mostek, czy też odcisnęły się dłuższym odcinkiem nie między piersiami a na piersiach? Jeśli odcisnęły się na piersiach to kolejne pytanie, czy biustonosz w ciągu dnia mógł się przesunąć i jedździć po piersiach? Czy masz piersi tak blisko osadzone, że fiszbiny biustonosza nie mieszczą się między nimi i wchodzą na piersi? Jeśli wbiły się końcówki fiszbin to można je odgiąć. Co do wbijania się pod pachami to: być może potrzebujesz szerszych fiszbin (patrz firma Panache)a może musisz lepiej zagarniać bułki podpachowe i troszkę się przyzwyczaić. Otarcia o których piszesz sugerowałyby że biustonosz się przesuwał, a więc byłby za luźny. Odpowiedz Link
karola19791 Re: fantasie - cally balconette proszę o pomoc 19.01.09, 23:28 one się odcisnęły dłuższym odcinkiem na piersiach... Jeśli chodzi o moje piersi to nigdy ich nie odbierałam jako blisko osadzonych tylko raczej tak normalnie i w starych 75A nigdy mi się w ten sposób fiszbiny nie wbijały... dopiero w tym cally tak się zrobiło i dlatego zadałam tu na forum pytanie czy jest taka mozliwość że mam te piersi jakoś za blisko siebie... co do tego czy biustonosz mógł jeździć to sama już nie wiem... może troszkę tak. Dziś miałam go trzeci raz na sobie i właśnie wydaje mi się że lekko podjechał czego nie poczułam i tak chodziłam cały dzień. Problem w tym że ja odczuwam go jako ciasny bo do tej pory byłam przyzwyczajona do 75. Pod pachami natomiast fiszbiny wbiły się samymi końcówkami i zostawiły takie otarcia punktowe ale w prawidłowym miejscu czyli nie na piersiach. Mam już zdjęcia swoje w tym staniku tylko jeszcze je muszę poprzycinać i wyślę do galerii. A w międzyczasie jednak się was posłucham i spróbuję zapiąć na kolejną haftkę i zobaczę co będzie Odpowiedz Link
asiabudyn11 Fantasie Cally Balkonetka-moja opinia 24.06.09, 14:23 Mam 65E na 70/90. Za małe miski. Obwód od razu na najciaśniejszą haftkę zapinam. Zatem miski wg mnie standardowe. Na pewno nie duże. Z obwodem można się zastanawiać czy brać swój normalny czy węższy. Sama nie wiem Odpowiedz Link
agacia2025 Fantasie Bethany Strapless, czy ktos to mial? 10.03.09, 18:25 jak to lezy? czy ladnie ksztaltuje? czy podtrzymuje nalezycie? Odpowiedz Link
livada Re: Fantasie Bethany Strapless, czy ktos to mial? 10.03.09, 18:43 Ja miałam, opinie dodałam do katalogu, a zdjęcia możesz zobaczyć w Galerii, jeśli wejdziesz w Fauve;-) Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Fantasie Bethany Strapless, czy ktos to mial? 10.03.09, 19:30 dziekuje, juz sie wyleczylam:) Odpowiedz Link
emusia Re: Fantasie - moze nowy wątek marki? 13.03.09, 22:35 Czy któraś z Was mogłaby mi podpowiedzieć co to za model? www.allegro.pl/show_item.php?item=582322101 Odpowiedz Link
carthia Re: Fantasie - moze nowy wątek marki? 14.03.09, 21:23 Emusia, głowy nie dam, ale w 99,9% wygląda jak Cally. A jeśli mam rację, to uwzględnij to, że ma opinię dużomiseczkowca :-) Odpowiedz Link
caroline.1 Re: Fantasie - moze nowy wątek marki? 14.03.09, 21:31 Mi się jednak wydaje, że to nie jest Cally. Posiadam Cally w dwóch rozmiarach 30D i 30DD, czarną i kremową i ma zupełnie inny haft i inne ramiączka. Chyba że to jakiś full cup jest, one się trochę różnią. I jednak bym przestrzegała przed tą wielkomiseczkowością - czarna Cally 30DD ma miskę minimalnie większą, niż Fantasie Bridgette w tym samym rozmiarze, natomiast kremowa Cally 30D jest sporo od niej mniejsza; jakby rozmiar, a nie pół. Odpowiedz Link
abw-online Re: Fantasie - moze nowy wątek marki? 15.03.09, 13:19 To na 100% nie jest Cally. Niezależnie czy balkonetka, czy full cup wzór haftu jest identyczny - kwiatowy, cieniowany. A tu jakieś krzyżyki. Odpowiedz Link
abw-online Re: Fantasie - moze nowy wątek marki? 15.03.09, 13:46 Wiedziałem, że gdzieś ostatnio szukałam nazwy tego modelu. Poszperałam trochę w internecie i znalazłam. To model 7010 Clover. Odpowiedz Link
pchlisko Re: Fantasie Kara 2091 krem 30D 01.05.09, 22:31 Mój pierwszy dość dobry stanik, 30D przy 69/82. Robi fajne jabłuszka. Nadaje się zwłaszcza do dekoltów, bo ładnie zbiera, ale wolę jednak inne modele, które lepiej rozdzielają piersi i lepiej przylegają do mostka. Przez 3 miesiące niewiele się rozciągnął, przeszłam z najciaśniejszej na środkową haftkę. Odpowiedz Link
3imka3 fantasie belle 23.05.09, 12:30 jest śliczny, ale chyba dużomiseczkowiec, przy moich wymiarach 71/82 kupiłam 65C i za duża miska!!!! poza tym bardzo uwiera mnie pod pachami Odpowiedz Link