Dodaj do ulubionych

EBAY SKLEPY

18.06.08, 22:03
Poszczególne sklepy z interesującą nas rozmiarówką mają swoje wątki na LB, ale nie odnalazłam funkcjonującego wątku dotyczącego sklepów na Ebayu - niezależnie od tego, czy jest to ebay.co.uk, czy ebay.com. Jak wyobrażam sobie funkcjonowanie tego wątku? W temacie wpisujcie nazwę sklepu, w komentarzu zaś umieszczajcie swoją opinię i ważne informacje dotyczące polityki sklepu, np. czy oferują zniżki na łączoną przesyłkę, czy akceptują zwroty, jak szybko wysyłają towar, jaki jest z nimi kontakt itd. Jeżeli nazwa sklepu, który chcecie opisać pojawiła się już w wątku, korzystajcie po prostu z opcji odpowiedz, by komentarz pojawił się pod odpowiednią nazwą sklepu - to znacznie ułatwi odnajdywanie informacji o konkretnym sklepie i sprawi, że w wątku będzie panował porządek.
Obserwuj wątek
    • elmilinden Re: EBAY SKLEPY 19.06.08, 10:49
      Chyba już był taki topik tutaj tyko poważnie spadł. Poszukam.

Na LB tez polecane są sklepy ebayowe.

Problem w tym, że wszystkie sklepy są godne polecenia. Trzeba sprawdzać opinie,
      i tyle. W każdym sklepie możesz wymienić towar, odesłać, to napisane jest w
      szczegółach aukcji. Dodatkowo można wysłać mail z jakimś pytaniem do
      sprzedającego przed zakupem i sprawdzić, czy jest to kontaktowa osoba.

Jeżeli chodzi o sklepy ebayowe- korzystałam z wielu, nie tylko jeśli chodzi o
      staniki i wszystkie są godne polecenia.
    • pitupitu10 Re: EBAY SKLEPY 19.06.08, 12:20
      wątek na LB:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=72722265&v=2&s=0
    • joankb chamousey - pech czy? 19.06.08, 12:30
      Kupiłam w tym sklepie dwa staniki. Nie doszły. Po wymianie maili ze sprzedającym
      dostałam zwrot za jeden (już nie było) i umówiliśmy się na powtórna wysyłkę
      drugiego. Trafiło co prawda na okres strajkowy - choć powinien dojść przed
      strajkiem. Nie doszedł do dziś. Te dwie przesyłki to JEDYNE przesyłki z e-bay,
      które mi zginęły. Inne "strajkowe" doszły - dwie z Anglii, jedna z Australii i
      jedna z USA.
      Ja tam więcej kupować nie będę.
      • elmilinden Re: chamousey - pech czy? 19.06.08, 12:48
        Właśnie dlatego nie jestem za powstawaniem takich wątków;)

Ja u tej osoby kupowałam kilka razy, za każdym razem wszystko dochodziło i było
        ok. Chyba nie można powiedzieć, że zaginięcie paczki to wina sprzedającego. Tym
        bardziej jak oddaje nam pieniądze i stara się to naprawić.

Jeżeli chodzi o bieliznę- nigdy nic mi do tej pory nie zginęło, z żadnego sklepu.

Jeśli chodzi o inne rzeczy- owszem. Zginęły mi perfumy na przykład. Ale również
        kupowałam je w sklepie, dlatego dostałam zwrot kosztów. Nie sądzę, żeby to była
        wina sprzedającego. Pewnie towar chodliwy na polskim Allegro i się komuś spodobał...

• joankb Re: chamousey - pech czy? 19.06.08, 13:18
          A ja nie ukrywam, że się zastanawiam czy te przesyłki w ogóle wyszły.
          Na ponad 50 nie ma właśnie tych dwóch.
          • elmilinden Re: chamousey - pech czy? 19.06.08, 14:54
            A poprosiłaś o numer nadania?

Ja ostatnio też zakupiłam dwa staniki podczas strajku poczty. Wysłane 3 dni
            później doszły. A te dwie- nie. też od jednego sprzedawcy. Ale innego. Nie
            sądzę, żeby ich nie wysłał, bo też kupowałam u niego wcześniej i zawsze wszystko
            było ok.

Kiedyś ktoś wystawił stanik, którego nie miał- tzn. miał, ale inny rozmiar.
            Zapłaciłam i po prostu powiedział, że nie ma takiego stanika, aukcje wystawił
            przez przypadek, zwrócił pieniądze i tyle.

Przecież sprzedawca nie wysyłając towaru nic nie zyskuje, bo i tak musi zwrócić
            pieniądze za to, co nie dotarło...
            • joankb Re: chamousey - pech czy? 19.06.08, 15:08
              To były zwykłe przesyłki.
              A drugiego zwrotu nie dostanę.
              • elmilinden Re: chamousey - pech czy? 19.06.08, 16:33
                No ale stanik zostanie wysłany...

Przesyłki Small Packet też są ubezpieczone.
              • elmilinden Joankb, nie trać nadziei!:) 20.06.08, 12:13
                Ja wczoraj dostałam moje zamówienie sprzed dwóch tygodni;) A zwykle dochodzą do
                mnie przesyłki z UK po 4-5 dniach.

Co więcej jestem wzruszona moim listonoszem, bo rano przyszły jakieś listy,
                listonosze roznoszą chyba pocztę do 13 (przynajmniej u mnie), a potem, po 16
                przyjechał jeszcze raz i wrzucił mi do skrzynki kolejną przesyłkę. Myślałam, że
                wieczorem listonosze już nie kursują. Chyba, że podrzucił po drodze do domu;)

Szok. W dodatku mieszkam daleko od poczty i trochę na peryferiach, więc
                listonosz ma tutaj kawał drogi i jeździ samochodem, bo inaczej się nie da.

Jaka miła poczta, jaki miły listonosz:)
      • kaczencja Chamousey 20.06.08, 13:45
        Jak dotąd kupowałam tam tylko jeden stanik, na prośbę koleżanki. Paczka doszła w ok. tydzień, co do stanika nie miałam żadnych zastrzeżeń. Nie mogę wypowiedzieć się odnośnie korespondencji i komunikatywności sprzedawcy, bo nie zadawałam mu żadnych pytań. Opłaty za przesyłkę do Polski sensowne, co bardzo się liczy. To chyba tyle. Warto wspomnieć, że ten sprzedawca często wystawia staniki w naszych rozmiarach od bardzo niskich kwot typu 0.99f i z tego co zauważyłam, nierzadko można dzięki temu upolować Fantasie, czy Freye poniżej 10 funtów.
        • kaczencja Curves Lingerie by Chamousey LINK 21.06.08, 14:33
          stores.ebay.co.uk/Curves-Lingerie-by-Chamousey
    • zolta.zaba ktoś zamawił coś u bluesatsash? 19.06.08, 15:40
      • joankb Re: ktoś zamawił coś u bluesatsash? 19.06.08, 16:28
        Mam taki zamiar...
      • zolta.zaba Re: ktoś zamawił coś u bluesatsash? 20.06.08, 12:50
        hmmm, ja też juz chyba 2 tygodnie czekam...

spróbuje nie tracić nadziei...
      • kaczencja Blue Satin Sashes Your Fav Things 21.06.08, 03:10
        Ja dzisiaj, a właściwie wczoraj kupiłam u tego sprzedawcy stanik Fayreform w rozmiarze 65DD i właśnie zastanawiam się, czy wziąć coś jeszcze. Muszę przyznać, że jest to bardzo komunikatywna osoba - gdy zapytałam o zniżkę na wysyłkę, odpowiedź dostałam błyskawicznie. Wdałam się w krótką rozmowę ze sprzedającą, napisałam trochę o działalności Lobby w Polsce. Odpowiedź była taka, że sklep jest bardzo zainteresowany klientelą z naszych stron. Co więcej, sprzedająca zachęca do kupna oferując w czerwcu i lipcu darmową wysyłkę, jeśli wspomni jej się o Lobby. Załączam fragment w oryginale:
        "Buton mentioning Lobby they receive free postage Europe FOR JUNE AND JULY ONLY."

Jak przesyłka dojdzie, dam znać ile szła itd., ale na sam początek jestem mile zaskoczona zainteresowaniem sklepu klientem i zrozumieniem dla jego potrzeb. Sklep oferuje sporo staników Elle Macpherson i Fayreform w atrakcyjnych cenach - często zdarzają się obwody 65 (australijskie 8) i miseczki C, D, DD, E nie są rzadkością.
        • kaczencja Blue Satin Sashes Your Fav Things LINK 21.06.08, 14:31
          stores.ebay.com/Blue-Satin-Sashes-Your-Fav-Things
          • kaczencja Blue Satin Sashes Your Fav Things SPRAWOZDANIE 30.06.08, 16:01
            No i dotarła moja paczka - wysłana w zeszły poniedziałek, stanik kupiony w niedzielę. Przesyłka zapakowana w kopertę, wysyłka była rejestrowana. Zawartość przesyłki oczywiście pierwsza klasa :) To chyba najlepszy sprzedawca z jakim miałam do czynienia - błyskawiczna wysyłka + doskonały towar + darmowa wysyłka rejestrowana + świetny kontakt. Pełne zadowolenie. Polecam więc zakupy w Blue Satin Sashes Your Fav Things.
            • 0-zuzaneczka Re: Blue Satin Sashes Your Fav Things SPRAWOZDANI 17.07.08, 14:57
              kaczencja napisała:

> No i dotarła moja paczka - wysłana w zeszły poniedziałek, stanik kupiony w nied
              > zielę. Przesyłka zapakowana w kopertę, wysyłka była rejestrowana. Zawartość prz
              > esyłki oczywiście pierwsza klasa :) To chyba najlepszy sprzedawca z jakim miała
              > m do czynienia - błyskawiczna wysyłka + doskonały towar + darmowa wysyłka rejes
              > trowana + świetny kontakt. Pełne zadowolenie. Polecam więc zakupy w Blue Satin
              > Sashes Your Fav Things.

a ile płaciłaś za przesyłkę rejestrowaną??

• kaczencja Przesyłka była za darmo 23.07.08, 00:36
                Sprzedająca zrobiła taką promocję dla lobbystek na czerwiec i lipiec. Pisałam o tym wyżej.
    • mefistofelia uwaga ogolna 21.06.08, 14:20
      moglybyscie podawac adresy do sklepow? bo ja niestety troche niepelnosprytna
      jestem i nie wiem jak ich szukac
    • rrranx pytanie co do płatności 17.07.08, 15:46
      dziewczyny, ja chyba trochę nie na temat - ale nie znalazłam innego wątku o
      ebayu. jak dokonuje się tam płatności? normalnie, przez internet, tak jak w
      Polsce? mam Visę.
      • bibea Re: pytanie co do płatności 17.07.08, 16:07
        rrranx: np. paypalem. mnóstwo było na ten temat i tu i na lb.
        ja osobiście paypala bardzo polecam. bez zachodu, szybciutko. loguję
        się na ebay a paypal juz w gotowości ;)
      • kuraiko Re: pytanie co do płatności 23.07.08, 03:57
        Visę akceptują, ale Visę Electron z mBanku już nie :(((
        jeszcze można przez Master Card.
    • bibea naturalfigures 22.07.08, 23:28
      Bardzo polecam.
      Błyskawiczna wysyłka, przesyłka "signed for"
      Niższa cena przesyłki przy kupnie kilku towarów
      Absolutnie żadnych zastrzeżeń.
    • t3kla BOOBIDOOS_SHOP 06.08.08, 09:51
      Kupowałam raz i współpraca przebiegła bezproblemowo, jak na polskim allegro ;)
      Dostałam potwierdzenie wpłaty pieniędzy, informację o wysłaniu towaru, komentarz
      zwrotny. Biustonosz był zapakowany "dziwnie", w czarny foliowy woreczek,
      zamknięty zgrzewem, oklejony naklejkami z adresami i naklejką sklepu Boobidoos.
      Ile szła paczka? U mnie przesyłki z UK przychodzą we wtorki, więc w sumie 10 dni
      od otrzymania maila z informacją o wysłaniu.
      • t3kla Re: BOOBIDOOS_SHOP link 06.08.08, 09:52
        myworld.ebay.pl/boobidoos_shop/
    • t3kla ebay USA 06.08.08, 09:57
      Mam pytanie czy ktoś kupował i jak się ma sprwa z cłem.
      Dokładniej: wyszukuję staniki przez ebay.pl wpisując np "darcey 30DD" i ku
      mojemu zdziwieniu znalazło mi Freyę Darcey również u sprzedawcy: eclectic-co.
      (nazwa z kropką na końcu) z US.
      Link do przedmiotów:
      search.ebay.pl/_W0QQsassZeclectic-co.
      Zastanawiam sie tylko jak się ma sprawa z cłem i czy ktoś ten teren juz zbadał?
      • pitupitu10 Re: ebay USA 06.08.08, 10:15
        Parę razy zamawiałam z USA książki, co prawda nie z eBay'a, ale to wszystko
        jedno. Nie musiałam nic dopłacać. Przesyłka przechodzi kontrolę celną, tzn.
        dostaje pieczątkę (chyba ją prześwietlają, nie znam się na tym). Sprzedawca
        nakleja na kopertę taką specjalną nalepkę, na której pisze wartość przesyłki i
        rodzaj zawartości (zwykle 'gift' lub 'paper' w przypadku książek). Minusem jest
        to, że przesyłka dłużej 'idzie'. Jeśli chcesz kupić coś, co spokojnie możesz
        dostać z UK, to na twoim miejscu nie kupowałabym od tego sprzedawcy. Przesyłki z
        UK idą zwykle tydzień, z USA na pewno dłużej.
    • ametyst89 Dorsetbadger - ktoś miał do czynienia? 18.06.09, 09:35
      Wylicytowałam ostatnio od tego sprzedawcy
      (stores.shop.ebay.pl/Dorsetbadger__W0QQ_armrsZ1) La Senzę, 14.06 aukcja
      się zakończyła, w tym samym dniu wpłaciłam 1,20 Ł za stanik i 4 Ł (pominę
      milczeniem tą kwotę) za koszty przesyłki. Napisałam do sprzedającego, jak to
      zwykłam robić, że wpłaciłam wymaganą sumę i zostawię my feedback jak tylko
      dostanę kupiony przedmiot. Wiem, że robię trochę szumu zawczasu, ale zawsze
      miałam idealny kontakt ze sprzedającymi i dostawałam maila, że otrzymali kase,
      paczke wyślą niedługo, albo już wysłali i thanks etc. Od tego cisza. Zazwyczaj
      czekam 10 dni roboczych na przesyłkę - myślicie, że tu też tyle czekać? Czy
      któraś z forumek robiła u niego/niej zakupy?
      Przepraszam, że robię zamieszanie - sesja trwa i mam nerwy w strzępach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka