Dodaj do ulubionych

Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwestrem

18.11.08, 10:24
Rzucam temat spotkania swiatecznego. Dla forumek spoza kraju (ja! ja!) to jedna z bardzo nielicznych okazji. Proponuje niedziele 28. grudnia o godz. 13. Lokum do uzgodnienia, Lavaenn juz zglosila swoje "na końcu świata zwanym Ruczajem", jesli ktos ma blizej centrum to bedzie bardzo mile widziane.

Piszcie tu kto chetny, najpierw ustalmy termin i miejsce a pozniej bede zbierac wymiary, nicki i staniki :)
Obserwuj wątek
    • yarshiva Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 11:05
      Mnie termin pasuje, co do miejsca - może być gdziekolwiek :P O ile zechcecie
      przygarnąć sierotkę nie będącą w posiadaniu stanika w rozmiarze właściwym...
      (Kiedy ta Milena uszyje w końcu Flamenco?)
    • joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 11:26
      Termin ok, reszta do uzgodnienia.
      Kraków wita Brukselę :))
    • noemi_s Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 11:41
      Jestem chętna, termin OK, miejsce dla mnie obojętne - jeśli
      spotkanie będzie na Ruczaju to chętne forumki z północno-zachodniej
      części Krakowa (Prądnik Biały, Bronowice, Widok i wszystko w tym
      rejonie) mogą się zabrać ze mną samochodem.
    • eirenn Ślązaczka też chętna :) 18.11.08, 12:02
      Myślę, że dałabym radę przyjechać. Jakaś Krakowianka odebrałaby mnie z dworca?

Może jakaś inna forumka ze Śląska by się pisała? Razem raźniej :)
    • yaga7 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 12:43
      A przyjmiecie średniobiuściastą? ;)

Jeżeli tak, to może by mi się udało namówić na spotkanie moją małobiuściastą
      kumpelę i ją ostanikować. Ja jej za bardzo nie pomogę, ale może jakby zobaczyła
      inne małobiuściaste w dobrych stanikach, to by pomogło :) Zwłaszcza jakby były
      do mierzenia jakieś 65DD czy coś w tym guście, bo z obliczeń tyle mi dla niej
      wychodzi :)
      O ile udało by mi się ją namówić na coś takiego... :)
      • joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 13:07
        Przyjmiecie, przyjmiecie. Jakoś Cię "przeoczyłam" na dużym spotkaniu i dalej nie
        widziałam wszystkich fayreformów :DDD
        Uważam, że te cholerne wizytówki to są za małe... Zawsze kogoś przeoczę :))
    • polka_w_brukseli Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 13:09
      No jasne ze sredniobiusciaste tez sa mile widziane, joankb tez sie
      do malo- nie kwalifikuje a jakos jej nikt nie wygania ;) Ja bede
      miala ze soba dwa wyjatkowo scisle 65DD, ale moze poczatkujacej
      lepiej zebrolamaczami nie straszyc.
    • krasnola Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 13:09
      Ja też się piszę, chociaż jestem ciut większobiuściasta (60H/65G). Mogę wpaść z
      akim biustem? :P
    • anna.michal Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 13:17
      Ja też jestem chętna, ale na chwilę obecną nie mogę na 100% stwierdzić czy
      termin mi pasuje.
      Teoretycznie, zawsze w tym czasie jesteśmy w trasie między rodziną, ale ponieważ
      od poniedziałku zaczynam pracę, to teraz jeszcze nie wiem jak to będzie w tym roku.
    • livada Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 14:03
      Ja jestem bardzo chętna, jeśli mnie przyjmiecie:)

Jeśli chodzi o miejsce, jest mi wszystko jedno, natomiast w tej chwili jeszcze
      nie mam grafiku na grudzień i nie wiem, czy w tym terminie będę mogła - powinnam
      wiedzieć w środę lub piątek, wtedy napiszę...
    • polka_w_brukseli Termin spotkania 18.11.08, 17:33
      Wyglada na to ze termin wiekszosci pasuje, jak bedzie potwierdzony to napisze
      tu. Sekretariat negocjuje w naszym imieniu z Effuniak zeby do nas przyjechala,
      chce poczekac na jej odpowiedz czy dzien i godzina pasuja.
      • livada Re: Termin spotkania 19.11.08, 09:37
        Ja już wiem, że 28 idę na popołudnie (15) do pracy, ale jeśli termin pozostanie
        taki jak teraz, będę próbowała się zamienić:)
      • polka_w_brukseli EFFUNIAK POTWIERDZA PRZYJAZD - ZOSTAJE 28. GRUDNIA 27.11.08, 09:47
        Cytujac sekretariat: "Pojawimy sie na tym zlocie, o ile nic nadzwyczajnego sie
        nie wydarzy".

Czyli dzien 28. grudnia jest potwierdzony, godzina 13. Lokum to mieszkanie
        Monakatii w Krakowie. Szczegoly bede wysylac mailem.

Jesli planujesz przyjechac, bardzo prosze wyslij mi maila na adres gazetowy:
        polka_w_brukseliWYTNIJTO@gazeta.pl. W mailu podaj

- Swoj nick
        oraz informacje o stanikach jakie przywieziesz do mierzenia:
        - Producent
        - Model
        - Rozmiar

To samo napisz na kawalku tekturki i przymocuj wloczka do ramiaczka stanika z
        przodu.

Jesli masz taka mozliwosc przynies cos do picia - sok/napoj albo herbate w
        torebkach, cukier, cytryne, mleko, co kto lubi. Cos do chrupania lub
        przekaszenia tez sie moze przydac. Jednorazowe kubki i talerzyki beda.
        • effuniak Re: EFFUNIAK POTWIERDZA PRZYJAZD - ZOSTAJE 28. GR 28.11.08, 13:42
          Jeśli chodzi o godzinę rozpoczęcia , to zostawmy kwestie otwartą bo na razie nie
          wiem o której mam pociąg z Łodzi ponieważ ma być jaks zmiana rozkładu jazdy
          pociągów i w informacji nic konkretnego nie wiedza
    • kika_t Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 18:36
      ale super, spotkanie w krakowie:D ja jestem chętna, o ile przyjmiecie mnie z
      moim całym jednym, na dodatek średnio dobranym stanikiem;P
      a wogóle to ja też mieszkam na tym "końcu świata" co Lavaenn;)
    • t3kla Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 18:39
      Ja też byłabym chętna, godzina super, niestety do ścisłego ustalenia z rodziną
      gdzie w tym roku święta nie umiem powiedzieć czy będę w okolicach Krakowa.
    • lavaenn Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 19:21
      ja bardzo chętnie, chociaż wolałabym inny dzień niż niedzielę
      (poniedziałek/wtorek), bo w okresie świątecznym jestem nie-
      krakowianką ;) ale jeśli taka data zostanie to spróbuję się
      dostosować :)
      • wiedzma_29 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 19:30
        Ojej, jak fajnie! Przyjmiecie nową, świeżo nawróconą i dziś szczęśliwie po raz
        pierwszy ostanikowaną? :) Jestem z Huty, dojadę gdzie trzeba będzie
    • nikusz Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 19:33
      hmm, ja co prawda nie z tych okolic, ale może mi się uda przyłączyć, chętnie
      odwiedzę Kraków, jeśli mnie rodzina wypuści
    • gonzalessa Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 20:41
      Jam tez chetna :) nawet coby dojechac z Huty na ten koniec swiata ;) tylko
      jeszcze nie jestem niestety w stanie stwierdzic czy na 100% bede wtedy w miescie
      Kraka.
    • lau-rin Ja chętnie :D 18.11.08, 21:20
      Przyjdę oczywiście, szanse są rzędu 99,9% :)
    • plecionka Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 21:25
      A mozna by bylo zrobic z tego impreze cykliczna?:)
      Mam malobiusciasta kolezanke, ktora wciaz czeka na ostanikowanie (bylysmy w Intimo, ale nic na nia nie pasowalo), ale ona nie jest z Krakowa i w okresie swiatecznym bedzie u siebie w domu.
      • joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 21:39
        Ależ krakowskie zloty i mini zloty są cykliczne :)) Cykl mamy nieco
        nieuregulowany jeszcze, ale to tylko kwestia wieku :DD
        • plecionka Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 21:49
          W takim razie przepraszam za glupie pytanie:) Moj staz na Lobby nie jest zbyt dlugi, wiec i wiedza jeszcze mocno niekompletna. Ale skoro tak, to bede czesciej tutaj zagladac, na to, ze kolezanka sie sama zglosi jakos nadmiernie nie licze.
        • martvica Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 19.11.08, 10:58
          >Cykl mamy nieco
          > nieuregulowany jeszcze, ale to tylko kwestia wieku :DD

Rotfl :)
          Zgłaszam się wstępnie, nie mam zielonego pojęcia o planach na koniec grudnia, bo
          to za bardzo do przodu :)
          • plecionka Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 19.11.08, 21:09
            martvica napisała:

> Rotfl :)
            > Zgłaszam się wstępnie, nie mam zielonego pojęcia o planach na koniec grudnia, b
            > o
            > to za bardzo do przodu :)

A ja tu chcialam pytac wstepnie czy druga polowia polowia kwietna pasowalaby Wam na kolejny zlot:P
            • scarlet_agta Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 19.11.08, 22:30
              plecionka napisała:

> martvica napisała:
              >
              >
              > A ja tu chcialam pytac wstepnie czy druga polowia polowia kwietna pasowalaby Wa
              > m na kolejny zlot:P
              >

Pewnie trudno powiedzieć. Ja myślałam, że następny zlot przydałoby się
              zorganizować może gdzieś na początku marca. Termin bożonarodzeniowy nie pasuje
              pewnie wielu studentkom, które na ten czas wracają do rodzinnych domów. A
              początek marca, jeśli nie będzie się pokrywać ze świętami, powinien być dobry,
              bo większość będzie mieć już chyba zamkniętą sesję zimową. Ktoś wie kiedy są
              Święta Wielkanocne w przyszłym roku?

Ale druga połowa kwietnia też pewnie może być. W sumie to można zorganizować
              zloty częściej. :)
              • plecionka Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 20.11.08, 16:01
                Wielkanoc jest w polowie kwietnia.
                Tez myslalam o marcu, tylko nie bylam pewna czy to nie za szybko po tym bozonarodzeniowym zlocie. Ale jesli nie i beda chetne to swietnie. Z mojego punktu widzenia im wczesniej, tym lepiej:) Wazne tylko, zeby sie nie pokrywalo z zadnym wolnym, kiedy to studenki spoza Krakowa jada do domu.
                • polka_w_brukseli Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 23.11.08, 17:52
                  Dla studentek nie moze sie pokrywac z wolnym, dla zagranicznych i pracujacych
                  powinno sie pokrywac z wolnym. Nie da rady sprostac wszystkim wymaganiom, raz
                  bedzie tak, a raz tak.
              • lavaenn Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 20.11.08, 16:13
                > Termin bożonarodzeniowy nie pasuje pewnie wielu studentkom,
                > które na ten czas wracają do rodzinnych domów.

może jednak mogłabym znowu nieśmiało zalobbować za poniedziałkiem, a
                nie niedzielą? studentki by zjadły w niedzielę obiad w domu i na
                poniedziałek przyjechały się zlecieć... :)
                • scarlet_agta Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 20.11.08, 19:10
                  Jak dla mnie to może być zarówno w niedziele, jak i w poniedziałek :) Oba
                  terminy mi pasują :)
                  • livada Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 20.11.08, 19:16
                    Poniedziałek jak najbardziej może być, w poniedziałek idę do pracy dopiero na noc:)
                • joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 20.11.08, 19:23
                  Prawie niemożliwe...
                  Żeby dojechać choćby do centrum i choćby na 17-tą to musiałabym wyjść z pracy o
                  16-tej. A to wykonalne nie jest. W dzień powszedni - 17.00, no 16.45 + godzina
                  do centrum, na drugi koniec Krakowa półtorej.
                  O tej porze też się zlatujemy? Ja tam mogę się spóźnić, byle nie było całkiem po :))
                  • lavaenn Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 20.11.08, 23:37
                    nawet piżama party może być :D
                • monakatia Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 20.11.08, 19:59
                  Niestety dla mnie poniedzialek odpada :( jestem caly dzien w pracy (do 20.na pewno)
              • golew Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 04.03.09, 22:46
                > Pewnie trudno powiedzieć. Ja myślałam, że następny zlot przydałoby się
                > zorganizować może gdzieś na początku marca. Termin bożonarodzeniowy nie pasuje
                > pewnie wielu studentkom, które na ten czas wracają do rodzinnych domów. A
                > początek marca, jeśli nie będzie się pokrywać ze świętami, powinien być dobry,
                > bo większość będzie mieć już chyba zamkniętą sesję zimową.

Czy ktoś może ostatnio rzucał temat kolejnego spotkania? Bo dość nowa nawrócona z okolic chętnie by się wsparła też pomocą innych w doborze :)
                • lavaenn Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 04.03.09, 23:10
                  ja bardzo chętnie, tym bardziej że nie mogłam być na świątecznym...
                  jeżeli planowałybyśmy coś większego, to może długi (ależ on długi w
                  tym roku :P) weekend majowy? :)
                  • scarlet_agta Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 04.03.09, 23:40
                    Tylko czy wtedy nie pojawią się narzekania, że zlot w czasie kiedy dużo osób
                    wyjeżdża z Krakowa? W każdym razie przydałoby się coś zorganizować, pewnie w
                    terminie poświątecznym, czyli koniec kwietnia, początek maja.
                    • lavaenn Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 05.03.09, 18:22
                      poprzednio były i to w moim wykonaniu, że spotkanie było dzień po
                      świętach... ale w tym roku weekend majowy ma aż trzy dni (piątek-
                      niedziela), więc myślę że mało kto pojedzie gdzieś daleko ;)
                      ale oczywiście każdy inny termin też może być! :)
                      • lau-rin Ja się piszę :) n/t 05.03.09, 19:09

• wiedzma.jaga Ja też ;] 08.03.09, 15:32
                          Możliwe też, że namówię kogoś z rodziny na przybycie.
                      • livada Ja też jestem chętna:) 08.03.09, 17:34
                        Ale wszystko zależy od tego, jak mi się ułożą dyżury w pracy... Ostatnim razem
                        udało mi się tak pokombinować, że przyszłam:)
                      • yarshiva Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 08.03.09, 21:04
                        weekend majowy jak najbardziej, nie mam wtedy zajęć :)
                        • anna.michal Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 08.03.09, 22:13
                          Ponieważ ten długi weekend jest raczej krótki to pewnie też dam radę. Chociaż
                          wtedy wypada mi kilka imprez rodzinnych. Ale to można przełożyć na później. ;)
                          Staniki mają priorytet. ;)
                    • lavaenn spotkanie majowe :) 08.03.09, 23:13
                      zapraszamy kogoś? Effuniak? Maheda jako wyrocznia rozmiarowa? bo
                      jeśli tak, to one także mają coś do powiedzenia o terminie :)
                      • yarshiva Re: spotkanie majowe :) 09.03.09, 11:46
                        A to one nie są w pakiecie? ;) Mam nadzieję, że dadzą radę się stawić na
                        spotkaniu :)
                      • scarlet_agta Re: spotkanie majowe :) 09.03.09, 12:48
                        lavaenn napisała:

> zapraszamy kogoś? Effuniak? Maheda jako wyrocznia rozmiarowa? bo
                        > jeśli tak, to one także mają coś do powiedzenia o terminie :)

Wysłałam odpowiednie maile ;)
                        • golew Re: spotkanie majowe :) 09.03.09, 16:06
                          Cieszę się, że ruszyłam temat :) bo będę potrzebowała straszliwej pomocy przed czerwcowym ślubem ;)
                          • cesarus Re: spotkanie majowe :) 09.03.09, 20:55
                            ja też się piszę, mam nadzieję, że moje starsze, ani młodsze dziecię nie zrobi
                            mi niespodzianki. I nie mówię tu o moim ślubnym ;)
        • tfu.tfu Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 22.11.08, 13:34
          hehe ;) przypomniało mi się "weź pigułkę, weź pigułkę!" ;)
          kurde, a ja 6 lat w krakówku miszkałam :P i co? nico ;) a jak sie wyniosłam
          całkiem z PL, to pfffffffff, teraz się zlatają ;)
          • joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 22.11.08, 13:41
            Ale certyfikatu aktualnej krakowskośći nie wymagamy :)) Polka się będzie
            zlatywać z Brukseli, w Warszawie zlatywały się już Niemcy, w Krakowie Dania,
            szlabanu na UK nie ma :)) Spokojnie możesz się zlecieć też - póki blisko...
            • tfu.tfu Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 22.11.08, 13:51
              ja już pewnie będę w stanach ;) (oby!) chyba, że mi się znowu coś pop...itrasi
              :/ (wolałabym nie :/), poza tym zapsiona jestem, więc nie bardzo mogę teraz :)
              ale kto wie, kto wie? :) może za rok? :)
    • scarlet_agta Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 18.11.08, 21:36
      Czyli jednak decyzja o rezygnacji z wyjazdowego 5-dniowego Sylwestra była
      słuszna :) Gdybym się zdecydowała ominąłby mnie kolejny zlot, a ponieważ będę w
      Krakowie to na pewno się zlecę ;)
    • maith A mogę mieć Wielką Prośbę? :) 19.11.08, 17:16
      Czy mogłybyście korzystając z okazji powymieniać się też troszkę sweterkami i
      zrobić trochę zdjęć? Bo z ubraniami jak ze stanikami - wszystkie zdjęcia są na
      dość jednolitych, uśrednionych modelkach. A ja bym bardzo chciała pokazać, że
      np. dany typ figury owszem w tym wygląda źle, ale za to w tamtym rewelacyjnie :)
      A jak zaczęłam sobie liczyć różne małobiuściaste figury, to wyszło mi ponad 10.
      I pomyśleć, że przeciętny dziennikarz jest w stanie zarejestrować jedną,
      maksymalnie dwie ;)
    • monakatia Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 19.11.08, 18:47
      jesli spotkanie bedzie w niedziele o 13-tej, to ja chetnie w nim wezme udzial.
      Co wiecej, moge zaproponowac skromne lokum (mieszkanie 2-pokojowe tylko dla nas, bo TŻ w pracy do pozna) w okolicach Akadedmii Pedagogicznej. Jednak niech forumki, ktore maja wiece doswiadczenia w organizacji takich spotkan okresla czy dwa pokoje wystarcza. Niestety, nie mam pojecia ile maja metrow kwadratowych ;) ale moge zmierzyc. Nie sa malutkie.
      • maria252 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 19.11.08, 19:51
        hej bardzo bym chciała wziąść udział w spotkaniu co wy na to. Moje
        wymiary to 60f, 60ff więc biust trochę większy.
      • polka_w_brukseli Lokum 19.11.08, 19:54
        Monakatia, to mieszkanie by sie calkiem przydalo, bo Lavaenn prawdopodobnie w
        niedziele moze jeszcze nie byc w Krakowie. Mysle ze 2 pokoje bylyby ok, jesli
        moglabys okreslic metraz choc w przyblizeniu byloby to bardzo pomocne.
        • mamuska25 Re: Lokum 19.11.08, 21:13
          Ja również chętnie wzięłabym udział w takim zlocie ;-)

• monakatia Re: Lokum-metraz 20.11.08, 11:49
          Juz wszystko wiem ;-) Duzy pokoj to ok. 15m2, maly - ok. 10m2.
          W mieszkaniu jest 15 miejsc siedzacych + poduszki + miejsca stojace (tych jest zawsze najwiecej ;-)). Oczywiscie kuchnia i lazienka tez do dyspozycji.
          Oceńcie czy sie nada :)
          • polka_w_brukseli Metraz - PYTANIE DO TYCH KTORE BYLY NA ZLOTACH 21.11.08, 13:09
            Dzieki monakatia. Czy moga sie wypowiedziec forumki ktore byly na wczesniejszych
            zlotach - zakladajac ze bedzie nas 20-30, czy takie mieszkanie wystarczy?
            Osobiscie uwazam ze moze byc ciasno, ale wesolo. Robilam imprezy w podobnej
            wielkosci mieszkaniu i nigdy nie bylo tak, zeby sie ktos nie zmiescil :)
            • yovenna Re: Metraz - PYTANIE DO TYCH KTORE BYLY NA ZLOTAC 21.11.08, 13:41
              Myślę, że niecała trzydziestka się zmieści... byłam już na takim spotkaniu ;PP i
              jakoś przeżyłam.

Problemem może być takie ułożenie staników aby można było szybko dotrzeć do
              odpowiedniego modelu i rozmiaru. Jak będzie nas 30 to można się spodziewać ponad
              stu staników! Po 15min nikt już nie wie gdzie co jest.

Ma któraś jakiś pomysł jak to rozwiązać?
              • eirenn Re: Metraz - PYTANIE DO TYCH KTORE BYLY NA ZLOTAC 22.11.08, 13:14
                Koszyczki, michy, pojemniki - oznaczone karteczkami z zakresami rozmiarów. Np.
                30C + 30D + 30DD w jednym koszyku, itd.
    • magnolia_83 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 21.11.08, 13:24
      szkoda że spotkanie jest aż w Krakowie, troszkę za daleko jak dla mnie..
      Jeśli kiedyś będzie w okolicach warszawy to chętnie przyjadę :)
      • scarlet_agta Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 21.11.08, 17:18
        magnolia_83 napisała:

> szkoda że spotkanie jest aż w Krakowie, troszkę za daleko jak dla mnie..
        > Jeśli kiedyś będzie w okolicach warszawy to chętnie przyjadę :)

Przecież w Warszawie też możecie zorganizować sobie zlot lub zlocik ;)
      • nikusz Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 22.11.08, 14:02
        to zróbmy coś w warszawie! ja niestety lokalem nie dysponuje :(
    • toska84 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 23.11.08, 20:13
      Dawno nie zaglądałam na forum, a tu takie wieści-spotkanie w Krakowie się szykuje!

Ja też chcę przyjść, bardzo chcę, weźcie mnie:)Proszę.

• yovenna Jeżeli ktoś zbiera zapisy to prosze... 25.11.08, 14:30
        ...o mnie nie zapomnieć!!! ZGŁASZAM SIĘ! :)
        • polka_w_brukseli ZAPISY 01.12.08, 13:44
          Dzien 28. grudnia, na stan obecny godzina 13 (moze sie zmienic w zaleznosci od
          Effuniak). Lokum to mieszkanie Monakatii w Krakowie.

Jesli planujesz przyjechac, bardzo prosze wyslij mi maila na adres gazetowy:
          polka_w_brukseliWYTNIJTO@gazeta.pl. W mailu podaj

- Swoj nick
          oraz informacje o stanikach jakie przywieziesz do mierzenia:
          - Producent
          - Model
          - Rozmiar

To samo napisz na kawalku tekturki i przymocuj wloczka do ramiaczka stanika z
          przodu.

Jesli masz taka mozliwosc przynies cos do picia - sok/napoj albo herbate w
          torebkach, cukier, cytryne, mleko, co kto lubi. Cos do chrupania lub
          przekaszenia tez sie moze przydac. Jednorazowe kubki i talerzyki beda.

Dysponujesz pudelkiem lub sporym pojemnikiem? Daj znac i przywiez, posegregujemy
          staniki wedlug rozmiarow.
          • polka_w_brukseli Re: ZAPISY 01.12.08, 13:56
            Jeszcze jedno - jesli chcesz dany stanik sprzedac, na przywieszce napisz "NA
            SPRZEDAZ" i podaj cene.
            • polka_w_brukseli Do wiedzmy_29, krasnoli, gonzalessy 04.12.08, 12:53
              Odezwijcie sie, nie mam Was na liscie.
          • livada Re: ZAPISY 01.12.08, 14:49
            A czy jest jakiś termin dokonywania zgłoszeń?;-) Dopóki nie wiem na pewno o
            której będzie spotkanie, nie wiem jak mam się zamieniać w pracy żebym mogła
            przyjść, bo stan na dziś jest taki, że 28 idę do pracy na 15...:(
            • polka_w_brukseli Re: ZAPISY 01.12.08, 17:42
              Livada, mozna sie wpisac "na wszelki" i moze lepiej poczekaj z
              zamiankami - Effuniak napisala w piatek ze na razie nie jest w
              stanie potwierdzic godziny.
              • eirenn Re: ZAPISY 01.12.08, 21:34
                Dobrze byłoby też podawać skąd która przyjedzie - będzie łatwiej się kojarzyć w
                grupki tym, które muszą sporo dojechać.
              • effuniak Godziny spotkania 16.12.08, 10:28
                Juz znam rozkład jazdy pociągów
                przyjeżdżam o 13.10 a powrotny pociag mam o 20.37
                Mam nadzieje , że mnie odbierzecie i odtransportujecie :)))
                • nikusz Re: Godziny spotkania 16.12.08, 21:20
                  effuniak, a jedziesz może przez warszawę? (rozmarzyłam się...)
                  • 0remedios0 Re: Godziny spotkania 16.12.08, 21:36
                    Nikusz z tego co widzę to to połączenie ma właśnie przesiadkę w Warszawie:)
                    pociąg 10:05 z Centralnej. Ja też z Wawy jadę, zapowiada się miła podróż:)
                    • nikusz Re: Godziny spotkania 16.12.08, 21:57
                      super, to ja tradycyjnie wezmę czerwona czapeczkę (polka ją już zna), żebyśmy
                      się z daleka rozpoznały
                  • effuniak Re: Godziny spotkania 21.12.08, 00:23
                    przez Wwe :)
                    • nikusz Re: Godziny spotkania 22.12.08, 00:29
                      effuniak, 0remedios0, umawiamy się jakoś na wspólną podróż? maila gazetowego
                      sprawdzam regularnie jakby co ;)
                      • 0remedios0 Wysłałam maile 23.12.08, 12:02
                        Effuniak, nikusz wysłałam Wam maile na temat wspólnej podróży.
          • yarshiva do Monakatii 20.12.08, 20:05
            Ja mam pytanko, czy my tam w bucikach będziemy Ci deptać po mieszkanku, czy je
            będziemy gdzieś składować? Bo jak przybędzie śniegu trochę na przyszłą
            niedzielę, to Cię zalejemy, a przynajmniej ja... Mam tylko i wyłącznie glany na
            tę porę roku, a jak wiadomo, w "traktorek" włazi trochę śniegu, a potem w
            pomieszczeniach zostawia się go gdzieś po drodze za sobą... A nie chciałabym Ci
            mieszkania zaśnieżyć ani utopić :/
            • monakatia Re: do Monakatii 22.12.08, 18:17
              Jesli bedzie padac/lezec snieg, to mozecie ze soba zabrac pantofelki (oczywiscie nie chodzi mi o powszechnie znane pierwotniaki, a o kapcie), lub biegac bez obuwia - podlogi staram sie utrzymywac w czystosci ;), choc moze byc Wam zimno w stopy, bo nie mam dywanow. Dla zapominalskich dysponuje różnego rodzaju obuwiem w rozmiarze 38.

Dodam jeszcze, ze tuz przed blokiem jest parking, gdzie mozna pozostawic swoje auto i, jesli jest taka potrzeba, obserwowac je z okna :) Ale, oczywiscie bedziemy sie zajmowac stanikami a nie samochodami.
        • yovenna Wyslałam maila :) 01.12.08, 21:00
          Przynoszę kilka strojów w rozmiarze 65E :D
    • liliyth Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 04.12.08, 12:00
      Hej, chciałam zapytać czy też mogę przybyć na spotkanie - mimo, ze od niedawna
      jestem nawrócona? Czy mogłabym ewentualnie przyprowadzić siostrę? Ona jeszcze
      nie dała się przekonać do zmiany staników, ale cały czas nad nią pracuję - może
      Wy mi pomożecie?
      • polka_w_brukseli Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 04.12.08, 12:43
        Liliyth, wyslij mi maila na polka_w_brukseliWYTNIJTO@gazeta.pl. i podaj

- Swoj nick, imie / nick siostry
        oraz informacje o stanikach jakie przywieziesz do mierzenia (jesli takowe posiadasz :))
        - Producent
        - Model
        - Rozmiar

To samo napisz na kawalku tekturki i przymocuj wloczka do ramiaczka stanika z przodu.

Pozdrawiam!
        • liliyth Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 04.12.08, 13:22
          Mail wysłany :)
    • polka_w_brukseli LISTA STANIKOW 04.12.08, 12:50
      Ta same liste w formacie .xls wyslalam wszystkim zapisanym, wraz z adresem i innymi szczegolami. Jesli nie dostalas mojej wiadomosci, bardzo prosze daj mi znac na polka_w_brukseli@WYTNIJTOgazeta.pl

Freya Matilda 28D
      Panache Flamenco 28D
      Kalyani Rosy Posy 28DD
      Milena Lemon Sorbet 28DD (60E)
      Freya Lola 28E
      Freya Zeta 28E
      Kalyani Natural Charm 28E
      Freya Arabella 28E
      Freya Zeta 28E
      Kalyani Dress-Up Denim 28E
      Panache Inferno 28E
      Panache Flamenco 28E